Dodaj do ulubionych

18tc i duphaston

07.02.06, 09:58
ten lek stosuje od 4tc.poniewaz wczesniej miałam dwa poronienia.boje sie co
bedzie po jego odstawieniu???i czy ciaza zakończy sie powodzeniem?
Obserwuj wątek
    • edyta9936 Re: 18tc i duphaston 07.02.06, 10:30
      Nie martw się, musi......MUSI BYĆ JUŻ TERAZ DOBRZE!!!!!!!Ja też brałam przez
      ponad miesiąc, miałam małe odklejanie kosmówki......strasznie się martwiłam.
      Teraz jest już dobrze, musisz dużo odpoczywać, zero współzycia i zero
      stresu...... A wszystko się ułoży, lek jest całkowicie bezpieczny ........ A
      jeśli chodzi o odstawienie to na pewno gin. będzie wiedział w którym momencie.
      Mam nadzieję, że masz robione USG, że jesteś pod kontrolą......Pozdrawiam i
      trzymam kciuki....
    • annnac Re: 18tc i duphaston 07.02.06, 12:10
      Ja też brałam Duphaston od 5tc przez jakieś 6 tygodni ale u mnie powodem był ból
      brzucha spowodowany słabym rozciąganiem się macicy. Duphaston faktycznie mi
      pomógł a po odstawieniu ciąża dalej rozwija sie prawidłowo. Na twoim miejscu
      jeśli masz wątpliwości, to skonsultowałabym się z innym lekarzem. Ja
      poszukałabym tez informacji jakie jest tak naprawde działanie Duphastonu, czy
      jest lekiem podtrzymującym ciązę, bo z tego co wiem to ginekolodzy przepisują go
      w bardzo różnych sytuacjach. Mam nadzieję, że w terminie urodzisz zdrową
      dzidzię. Życzę ci tego z człego serca. Mój maluszek przyjdzie na świat 7.04.06.
      • gosiareczka Re: 18tc i duphaston 07.02.06, 12:21
        ja brałam duphaston od 4 tc do 20 tc (równiez jestem po poronieniu)
        Po odstawieniu leku nic się nie działo, wszystko dobrze.
        Teraz jestem w 26 tc i nadal wszystko gra smile)
        Z Tobą tez tak będzie - nie stresuj się smile)
    • ania9943 Re: 18tc i duphaston 07.02.06, 12:36
      to jest normalny proces w drugim trymestrze odstawia się sztuczny progesteron
      ja biorę od 6 tyg obecnie jestem w 12 i wiem że jeszcze z miesiąc będę brała a
      potem odstawiamy
      • ameraa Re: 18tc i duphaston 07.02.06, 19:58
        Ja również brałam duphaston w pierwszym trymestrze z powodu silnego bólu
        brzucha. Po leku ból ustał jak ręką odjął. Tabletki już dawno odstawione, a moja
        dzidzia ma juz 33 tyg. i jest zdrowa jak rybka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka