mag.koch 07.02.06, 09:58 ten lek stosuje od 4tc.poniewaz wczesniej miałam dwa poronienia.boje sie co bedzie po jego odstawieniu???i czy ciaza zakończy sie powodzeniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta9936 Re: 18tc i duphaston 07.02.06, 10:30 Nie martw się, musi......MUSI BYĆ JUŻ TERAZ DOBRZE!!!!!!!Ja też brałam przez ponad miesiąc, miałam małe odklejanie kosmówki......strasznie się martwiłam. Teraz jest już dobrze, musisz dużo odpoczywać, zero współzycia i zero stresu...... A wszystko się ułoży, lek jest całkowicie bezpieczny ........ A jeśli chodzi o odstawienie to na pewno gin. będzie wiedział w którym momencie. Mam nadzieję, że masz robione USG, że jesteś pod kontrolą......Pozdrawiam i trzymam kciuki.... Odpowiedz Link Zgłoś
annnac Re: 18tc i duphaston 07.02.06, 12:10 Ja też brałam Duphaston od 5tc przez jakieś 6 tygodni ale u mnie powodem był ból brzucha spowodowany słabym rozciąganiem się macicy. Duphaston faktycznie mi pomógł a po odstawieniu ciąża dalej rozwija sie prawidłowo. Na twoim miejscu jeśli masz wątpliwości, to skonsultowałabym się z innym lekarzem. Ja poszukałabym tez informacji jakie jest tak naprawde działanie Duphastonu, czy jest lekiem podtrzymującym ciązę, bo z tego co wiem to ginekolodzy przepisują go w bardzo różnych sytuacjach. Mam nadzieję, że w terminie urodzisz zdrową dzidzię. Życzę ci tego z człego serca. Mój maluszek przyjdzie na świat 7.04.06. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka Re: 18tc i duphaston 07.02.06, 12:21 ja brałam duphaston od 4 tc do 20 tc (równiez jestem po poronieniu) Po odstawieniu leku nic się nie działo, wszystko dobrze. Teraz jestem w 26 tc i nadal wszystko gra ) Z Tobą tez tak będzie - nie stresuj się ) Odpowiedz Link Zgłoś
ania9943 Re: 18tc i duphaston 07.02.06, 12:36 to jest normalny proces w drugim trymestrze odstawia się sztuczny progesteron ja biorę od 6 tyg obecnie jestem w 12 i wiem że jeszcze z miesiąc będę brała a potem odstawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: 18tc i duphaston 07.02.06, 19:58 Ja również brałam duphaston w pierwszym trymestrze z powodu silnego bólu brzucha. Po leku ból ustał jak ręką odjął. Tabletki już dawno odstawione, a moja dzidzia ma juz 33 tyg. i jest zdrowa jak rybka. Odpowiedz Link Zgłoś