mollas1 24.04.06, 08:26 Czy w ciąży można uzywac samoopalaczy,jeśli tak to jakiej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noventa Re: samoopalacze? 24.04.06, 10:09 Podbijam pytanie, bo jestem strasznie blada a na solarium nie można Odpowiedz Link Zgłoś
bakoru Re: samoopalacze? 24.04.06, 10:58 Zapytajcie w aptece. Jest bardzo dobry samoopalacz z VICHY CAPITAL SOLEIL. Na opakowaniu powinno być napisane czy można go używać w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_woo Re: samoopalacze? 24.04.06, 11:36 noventa napisała: > Podbijam pytanie, bo jestem strasznie blada a na solarium nie można Dlaczego nie można chodzić do solarium? w nowoczesnym solarium się nie przegrzejesz, lezysz np. 5 min, maksymalnie 10, chodzisz raz w miesiącu. A samoopalacz? kto wie ile niepotrzebnych rzeczy sie wchłania? w dodatku narażasz się na nie dość często. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: samoopalacze? 24.04.06, 11:46 kasiu, bo lampy sa zbyt jasne i moga grozic oslepieniem maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_woo Re: samoopalacze? 24.04.06, 12:21 nie mogę uwierzyć, oślepienie przez powłoki brzuszne + ściany macicy? to może lepiej nakrywać tylko brzuch? Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: samoopalacze? 24.04.06, 12:25 polozna w szkole rodzenia na temat opalania sie na plazy wyrazala sie bardzo negatywnie (mieszkam w Sopocie), mowiela, ze jesli juz, to przykrywac brzuszek jakims materialem ciemnym. co do solarium-jeszcze gorzej-ponoc dziecko tak widzi swiatlo przez scianki brzucha, jak my z zamknietymi oczyma Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: samoopalacze? 24.04.06, 13:09 powtarzam tylko, co uslyszalam. nie chodzilam nigdy regularnie na solarium, wiec mnie ten problem nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_woo Re: samoopalacze? 25.04.06, 09:25 liwilla1 napisała: > polozna w szkole rodzenia na temat opalania sie na plazy wyrazala sie bardzo > negatywnie (mieszkam w Sopocie), mowiela, ze jesli juz, to przykrywac brzuszek > jakims materialem ciemnym. co do solarium-jeszcze gorzej-ponoc dziecko tak widz > i > swiatlo przez scianki brzucha, jak my z zamknietymi oczyma a to dziwne... dziecko nie widzi ostrego słońca na plaży, kiedy mamusia leży tam "trochę" czasu a widzi za to ostre lampy w solarium??? dziwne, dziwne .... Odpowiedz Link Zgłoś
moniaj77 Re: samoopalacze? 24.04.06, 11:34 Ja używam od czasu do czasu ale tylko na twarz firmy oriflame, szczerze mówiąc nie zastanawiałam się nad tym że może miec to jakies skutki uboczne. Wydaje mi się że nie ma to na nic wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
pollys Re: samoopalacze? 24.04.06, 11:39 też się nad tym zastanawiam bo należę do baaardzo białych ludzi ja raczej myślę nad używaniem balsamu brązującego- hollyday skin- firmy johnson&johnson... ta firma produkuje artykuły dla dzieci więc chyba ten balsam nie jest szkodliwy?... Odpowiedz Link Zgłoś
maja234 Re: samoopalacze? 24.04.06, 11:45 Witam, Ja pod koniec ciąży używałam samoopalacza Guinot, bardzo polecam - dostępny jest tylko w wybranych salonach kosmetycznych. Używam go cały czas, brak zacieków i daje piękny kolor opalenizny. Niestety dość drogi bo ok.100 zł, ale bardzo wydajny. Odpowiedz Link Zgłoś
renate_s Re: samoopalacze? 25.04.06, 11:32 Ja uzywam naturalnych kosmetykow brazujacych firmy Bielenda.Sa niedrogie, z naturalnymi wyciagami roslinnymi m innymi z drzewa hebanowego i orzecha wloskiego.Brazowia skore delikatnie ale mnie to wystarczy bo mam jasna skore i ciemna opalezina wygladaby u mnie dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: samoopalacze? 25.04.06, 12:15 Moja siostra poroniła po solarium.I to moim zdaniem powinno wyjaśnić wszystkim przyszłym mamom,które nawet w ciązy nie potrafią wyrzec się czegoś tak zbędnego jak solarium,że to nie służy dziecku.Wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nycole Re: samoopalacze? 25.04.06, 12:56 www.amg.gda.pl/~korozan/modules.php?name=News&file=article&sid=18 może to rozwieje Wasze wątpliwości?! Odpowiedz Link Zgłoś
nycole Re: samoopalacze? 25.04.06, 12:57 a najlepsze i najbardziej bezpieczne są balsamy brązujące np sopot Ziaji lub Bielendy . Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: samoopalacze? 25.04.06, 13:04 jeju ja smarowałam najpierw brzuch a teraz całe ciało i nawet mi nie przyszło do głowy ze nie wolno,teraz sie trochu wystraszyłam wydawało mi sie to bezpiecznym rozwiazaniem..... Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: samoopalacze? 25.04.06, 13:07 w moim podręczniku ciązowym piszą, ze ciężarne mogą uzywać samoopalaczy, w których substancją brążyjącą jest DHA-ze względu na powierzchniowe działanie np zawiera ten składnik DHA-Free Self Tan Face Cream Lancaster Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 wszystko o DHA 25.04.06, 13:11 www.mediweb.pl/beauty/wyswietl_vad.php?id=909 Odpowiedz Link Zgłoś