ola_225 25.04.06, 14:17 Dzisiaj zdażyło mi się zasłabnąć w tramwaju. Czułam się na tyle dobrze że nawet nie chciałm siadać, a tu nagle bez większego powodu, ścięło mnie z nóg. Czy wiecie skąd takia reakcja? Czy w tez tak miąłyśćie. (jestem w 17 tc). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
utunia Re: zasłabnięcie 25.04.06, 14:25 Mnie również się to zdarza. Byłam dzisiaj u gina i dowiedziałam się , że to jedna z przypadłości ciążowych. Wynika ze znacznie większej ilościkrwipompowanej przez serce. Nie martw się! Odpowiedz Link Zgłoś
groszek28 Re: zasłabnięcie 25.04.06, 14:37 ja mdlałam w ciązy co chwile i mój gin twierdziła, ze to normalka Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: zasłabnięcie 25.04.06, 14:51 wczoraj pytalam mojego ginekologa dokladnie o to samo, bo tez czasem mnie tak scina z nog. nie przytrafia mi sie to czesto, ale jak juz mnie trafi, to mam do wyboru albo natychmiast sie polozyc (chocby na podlodze) albo sie przewrocic. lekarz powiedzial, ze to dosc czesta przypadlosc ciazowa, zwlaszcza szczuplych kobiet. w ciazy serce pompuje wiecej krwi niz normalnie no i cisnienie krwi tez sie zwykle obniza i to dlatego. jednak, gdybys czesciej miala cos takiego, to lepiej powiedz lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: zasłabnięcie 25.04.06, 15:34 ciśnienie, hormony, anemia albo mix tych czynników... normalne... Odpowiedz Link Zgłoś
aska_ou Re: zasłabnięcie 25.04.06, 15:37 W 20 tyg ciazy zaslablam w kosciele. Podlaczyli mnie w szpitalu do kroplowki ( glukoza i plyny ) i z badan okazalo sie ze mam b niski poziom glukozy nawet po jedzieniu i straaasznie niskie cisnienie ( w karetce juz po dojsciu do siebie 70/40 ) Od tej pory zazywam duzo magnezu, zawsze jem cos slodkiego i mam przy sobie i staram sie byc tam gdzie czuje ze mam powietrze, jestem slabiutka ogolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: zasłabnięcie 25.04.06, 15:48 też tak miałam, słodycz w torebce to dobry patent Ale głupie to jest, bo ja na przykład własnie przez te zasłabnięcia i mroczki przed oczami boję się prowadzić samochód Odpowiedz Link Zgłoś