Dodaj do ulubionych

jak przybieracie na wadze?

• joasia-b-stok Re: jak przybieracie na wadze? 15.05.06, 22:12
      a ja mam 34 tydz. i 13 kg na +
      Może jakoś zrzucę, czasem mam doła, ale nie będę się wygłupiać, dzidzia musi
      miec zdrową i szczęśliwą mamę...
      Pozdrawiam dziewczyny z lipcasmile)
      • suzannka23 Re: jak przybieracie na wadze? 15.05.06, 22:21
        A ja w 13 tygodniu przytyłam 3 kg. Nie wiem czy to dużo?
    • terowka Re: jak przybieracie na wadze? 15.05.06, 22:24
      Czesc, u mnie 26t3d i +2. Najpierw z 54kg spadlam na 49kg a teraz waze 56kg.
      Jem sporo, w tym i duzo slodyczy (ponoc czekolada dobrze wplywa na radosne
      dzieciatko smile). Pozdrawiam, M.
      • magdalenas10 Re: jak przybieracie na wadze? 15.05.06, 23:13
        hej.jestem w 37 tc.do trzeciego miesiaca straciłam 5 kg..a teraz jestem 1 kg
        lżejsza od swojej wagi sprzed ciąży.dzidzia rosnie zdrowo, nie ma reguły ile
        sie powinno przytyc.
        • tarja30 Re: jak przybieracie na wadze? 16.05.06, 00:30
          to ja jestem rekordzistkąsmile

pierwsza ciaza 29kg
          druga 28kg
          a teraz waze 53kg przy wzroscie 171cm
          nie mam rozstepow
          poprostu na to nie ma regulysmile

• barbud Re: jak przybieracie na wadze? 16.05.06, 09:21
      ja jestem w 9 tygodniu i narazie minus 3 kilo
    • deela Re: jak przybieracie na wadze? 16.05.06, 09:26
      przed ciążą ważyłam 64 kg teraz 68 ale ważą mnie w butach i ubraniu wiec myślę że przytyłam 3,5 kg, a to 20 tc, o nic sie nie martwie, przed ciążą miałam nadwagę jakieś 7-8 kg to organizm znajwyrażniej wykorzystuje "zapasy" bo mam mniejszy tylek i uda, za to sporoy (podobno) jak na piaty miesiac brzuch
      nie ograniczam sie z jedzeniem, jem po prostu jak jestem glodna i sie nie zapycham slodyczami bo... po co?
    • efidorek Re: jak przybieracie na wadze? 17.05.06, 10:45
      no właśnie nie przybieram sad
      jestem w 19 tc, przez pierwsze 3 miesiące schudłam około 3-4 kg (mdłości,
      wymioty i nadczynność tarczycy). Teraz już jest lepiej i nie tracę na wadze,
      ale i nie przybieram, zaczął mi rosnąć brzuch, a wskazówka na wadze stoi w
      miejscu. Wszyscy mnie uspokajają, bo wyniki mam dobre, a apetyt ogromny (prawie
      dwa razy większy niż przed ciążą), ale trochę się martwię.
      • magdalenas10 efidorek- spokojnie:) 17.05.06, 12:51
        nic sie nie martw!zobacz moj wczesniejszy wpis.jestem w 38tc.waże 1 klg mniej
        niz przed ciaza.miałam robione bardzo dokładne badanie prenatalne, i z mała
        wszystko w najlepszym porzadku.ja nie mam obrzeknietych nog, brzuszek nie za
        wielki, a mała ma ponad 3kg, w pt dowiem sie ile dokładnie bo ide znów do
        gina.cała ciąze brałam antybiotyki, i jedyny minus tej małej wagi, to jednak
        taki, że mała ciągnęła witminy ze mnie rowno, choc biore feminatal itp, i
        posypały mi sie zeby.wydałam majątek na dentyste żeby je jakos doprowadzic do
        ładu. a kobiety ktore bardzo duzo przytyja tez nie sa w dobrej ytuacji.czesto
        te dzieci sa słabe po porodzie.na ten temat fajny artykuł cyba wost.numerze
        Twojego Dziecka. pozdrawiam
        • pitulac kg 17.05.06, 18:41
          czesc Dziewczyny!!!
          wlaśnie kończę 12 tydzień i na szczęście nic nie przytylam. Piszę na szczęście,
          bo jestem dużą kobitką- 180 cm wzrostu i 69 kg (przed ciążą)i strasznie boję
          się utycia.

Życzę Wam wszystkim zdrowych i pogodnych tygodni ciąży. No i oczywiście łatwego
          zrzucania zbędnych kilogramów, ale tym później będziemy się martwić!!!

powodzenia Dziewczyny!!
      • tijgertje Re: jak przybieracie na wadze? 17.05.06, 21:48
        Nie martw siesmile Ja idac do porodu wazylam 1,5kg MNIEJ niz przed ciaza, dziecko urodzilo sie super zdrowesmile A ja potem szybciutko kilogramy nadrobilamsad(( Zadna dieta na mnie nie dziala poza ciazasmile))) Taka juz moja urodasad
    • m24 Re: jak przybieracie na wadze? 17.05.06, 18:52
      to ja też jestem wysoką kobitka ( 180cm ) i wazylam przed ciaza ok 57-58 kg,
      teraz jestem w 19 tyg i waze 65kg. Niezle nadrobilam ale ciesze sie bo bylam
      strasznie chuda a teraz nareszcie nabralam kobiecych ksztaltow
    • ewik-78 Re: jak przybieracie na wadze? 17.05.06, 20:40
      jestem w 24 t.c. i przytyłam 7 kg, z pierwszym synkiem w 23 t.c. przytyłam 7,5
      kg więc podobnie, ale obwód brzucha mam już 102 cm smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka