Dodaj do ulubionych

wklady poporodowe

27.09.06, 13:39
hej dziewczeta

mam pytanie odnosnie wkladow poprodowych. na jednym z postow przeczytalam ze
polozne zabraniaja nosic bielizny. wiec moje pytanie jest jak jest mozliwe
miec wklady poporodowe bez majtek? nie za bardzo rozumiem jak one sie maja
trzymac. wiecie o co chodzi?

pozdrawiam, anna
Obserwuj wątek
    • a79 Re: wklady poporodowe 27.09.06, 13:56
      wkładasz między nogi, a one same się trzymają... no troszkę ściszkasz nóżki
      • mariola1315 Re: wklady poporodowe 27.09.06, 13:57
        dokładnie tak!!!!!

Mateuszek ma

Czekamy na Synka...
    • ineska2 Re: wklady poporodowe 27.09.06, 14:40
      w szpitalu, gdzie chce rodzic tak jest, plolzne daja wklady z ligniny i kaza
      byc bez bielizny, podobno kobiety chodza jak Japonki, sciskajac lignine nogami
      =surprised Ja zamierzam wziac majtki jednorazowe, lezec moge bez nich, ale do
      chodzenia jak mnie ktos odwiedzi to lepiej mi bedzie w majtkach wink ale roznie
      bywa w roznych szpitalach
      • shemsi1 Re: wklady poporodowe 27.09.06, 14:47
        ja się przyznaję bez bicia, że majtki po kryjomu nosiłam smile
        Takie wieeeeeeeelkie majty smile
        Ja nawet spać bez majtek nie umiem w samej nocnej koszuli...
        A z chodzeniem to był dla mnie problem. Nie sprawdzały no i nosiłam z
        wieeeeeeeelką podpaską w środku smile

• xx2004 Re: wklady poporodowe 28.09.06, 15:51
        ja nosiłam majtki i nikt nie zabraniałich nosić. BardZo polecam majtki
        jednorazowe, jak się pobrudzą to wyrzucasz i po kłopocie. Pozdrawiam
    • an_ni Re: wklady poporodowe 27.09.06, 14:52
      o rany dziewczyno wez sobie wloz te wielka podpaske bez majtek i sprobuj sobie
      pochodzic
      nikt nikomo nie zabrania w szpitalu chodzic w majtkach
      nawet jesli zabraniaja to polozne nie zagladaja ci pod koszule w ciagu dnia
      tylko na obchodzie
      lezec i wietrzyc to fakt bez majtek zalecaja
    • nat.wroclaw Re: wklady poporodowe 27.09.06, 14:53
      Pani Zuzo, a majteczki siateczkowe? A majteczki z fizeliny? Ja drobienia na
      Japonkę zupełnie nie widzę. Do badania, do leżenia, grzecznie się poodsłaniam,
      ale do chodzenia yyyy raczej się pozasłaniam smile
    • twarz2 Re: wklady poporodowe 27.09.06, 14:58
      A ja tak z drugiej strony troche - gdzie, w jakim celu i na jakie odległości
      zamierzacie chodzić?
      Ja będąc po porodzie w zasadzie chadzałam tylko do toalety i pod prysznic - po
      jakieś 5 metrów w jedną strone. Czasem chodziłam i nosiłam małego.
      Ale to był pierwszy poród i nie wiedziałam, ze potem szybko odechce mi sie tego
      noszenia.
      Teraz zamierzam sie byczyć i odpoczywać podczas pobytu w szpitalu big_grin
    • moreno500 Re: wklady poporodowe 27.09.06, 15:02
      polecam majtki siateczkowe, przewiewne i wygodne. odradzam majtki jednorazowe,
      fizelinowe, słabo oddychają
      • ineska2 Re: wklady poporodowe 27.09.06, 15:04
        a te majtki z siateczki gdzie mozna dostac, w aptece powinny byc?
        • shemsi1 Re: wklady poporodowe 27.09.06, 15:13
          wiesz co, poszukam ci na allegro, ostatnio tam widziałam i gość był nawet
          "wyposażony" w różne ciakawostki
          • ineska2 Re: wklady poporodowe 27.09.06, 16:16
            dzieki, bede wdzieczna
        • jovi78 Re: wklady poporodowe 28.09.06, 15:48
          Kilka sztuk kupiłam w sklepie z odzieżą ciążową, inne w sklepie z wózkami,
          łóżeczkami, ciuszkami, kocykami i innymi artykułami dziec. Musisz po prostu przy
          kompletowaniu wyprawku popytać w sklepach.
    • shemsi1 majtasy 27.09.06, 15:16
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1047247

mam!
      mnie akurat interesuje jego wyprawka dla noworodka smile
      taniej nie widziałam, ale czekam jeszcze troszkę.
      • geospiza Re: majtasy 28.09.06, 11:57
        Kupowałam od tego gościa dużo "wyprawkowych" rzeczy dla dziecka, i rożek, i
        pieluszki i nie pamietam co jeszcze, no a dla siebie te wielorazowe majty z
        siateczki i osłonki silikonowe na piersi. W każdym razie polecam, alelgrowicz
        bardzo rzeczowy i miły, więc nie ma się co zastanawiać, tylko kupować smile
    • ninka301 Re: wklady poporodowe 28.09.06, 11:50
      Ja na początku nie nosiłam majtek a wkłady jakos nie wypadały-zupelnie nie miała
      z nimi problemusmilenatomiast ponieważ mój pobyt w szpitalu po porodzie trwal ok 2
      tygodni to po dłuższym czasie poprosiłam męża aby mi kupił takie 100% bawełny w
      jakimś markecie - w wielkim rozmiarze- i okazaly sie rewelacja-nie szkoda że sie
      zabrudzą-wygodne-super oddychające aa i ordynator za taki przyodziewek nie
      krzyczalsmile)
    • budzik11 Re: wklady poporodowe 28.09.06, 12:08
      Popierwsze - po porodzie ostatnie, na co masz ochotę, to spacery. Chodzi się
      chyba tylko do kibla i z powrotem więc nie ma problemu z noszeniem podkłądu.
      Po drugie, one są tak wielkie, ze spokojnie mozna je utrzymać między udami. A
      jak masz szwy i w ogóle wszystko cię boli to nie chodzisz normlanie, tylko
      najczęściej idziesz szurając nogami skulona, więc też nie ma problemu, nic nie
      wyleci. A po trzecie - ja się zaopatrzyłam w te fikusne wink siateczkowe
      majtasy, ale po kilku godzinach zrezygnowałam z nich, bo jak się łazi po parę
      razy na godzinę sikać albo zmieniac podkład, to nie chce się sciągać i
      podciagac tych gatków (dziecko czeka w sali, trzeba to robić jak najszybciej),
      lepiej po prostu ich nie nosić.
      Zresztą, czy to taki wielki problem... to w końcu najczęściej dwa dni w
      szpitalu.
      • shemsi1 majtasy 28.09.06, 12:28
        ja ich nie używałam, ale raczej bym chodziła w majtasach normalnych, bawełnianych.
        Jakoś siateczka do mnie nie przemawia. Nie martw się, nikt ci nie będzie
        zaglądał pod koszulę, pielęgniarki bardziej patrzą dobra dzieci (nie pozwalały
        nosić np po korytarzu dzieci), niż żeby się miały nami przejmować. To mi się podoba.
        Pozdrawiam
        • shemsi1 jeszcze do Geospiza 28.09.06, 12:30
          Dzięki. Myślę że zrobię u niego zakupy, ta wyprawka u niego wpadła mi bardzo w oko.
          i kubki niekapki aventu ma tanie smile (mój mały go uwielbia!!)
          Dzięki i pozdrawiam smile
          • karolina988 Re: jeszcze do Geospiza 28.09.06, 15:59
            Polecam jednorazowe majtki, sa tez wielorazowe,szybko się piorą ale ja nie
            nakładałam.Wkłądy też lepiej sobie kupić,bo nigdy nic nie wiadomo.ja musiałam
            mieć swoje,dobrze ze kupiłam bo nie miałam zamiaru.A wszystko najtaniej na
            allegro.
            • naturella Re: jeszcze do Geospiza 28.09.06, 20:24
              Kupiłam 20 sztuk majtek jednorazowych, koleżanki się śmiały, że to chyba dla
              paru osób, że w życiu tego nie wykorzystam. A wykorzystałam! I jeszcze mi
              zabrakło. Miałam cc i nie wyobrażam sobie funkcjonowania po porodzie bez tyc h
              gatek, opieki nad dzieckiem, złażenia z łóżka i karmienia z podpachą między
              nogami. A jak już się nosi normalne ciuchy w domu, to też ciężko wytrzymać w
              normalnych majtach po cc, które najczęściej kończą się tam, gdzie jest rana i
              ją urażają. Jednorazowe majty mają cieniutką gumkę, są wielgachne i w ogóle się
              ich nie czuje. Polecam zwłaszcza dziewczynom, które będą miały cc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka