Dodaj do ulubionych

Kamica Nerkowa

IP: *.* 20.11.02, 13:22
WitajcieMam 26 lat i spodziewam sie drugiego dzidziusia (19 tydzien)Przed ciaza wykryto u mnie kamice nerkowa lewej nerki i torbiel drugiej nerki.Co jakis czas pojawiaja sie u mnie w nocy straaaaszne bóle - cos jak kolka (ale z przodu).Z prawej strony.Badania jednak mam super w porownaniu z tymi sprzed ciazy.Jak myslicie czy to dzidzia mnie uciska i czy to nerka boli mnie z przodu?Jeden lekarz kiedys powiedzial mi ze nerki bola z przodu.A jesli to watroba?Jakie zrobic jeszcze badania?Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: dyziak Re: Kamica Nerkowa IP: *.* 20.11.02, 20:37
      Hej! Mam za sobą okropną kamicę nerkową (fakt, że bez ciąży) i bóle wątroby - też straszne. Mnie nerka atakowała z przodu, wyrażnie, jak bóle jajnika, przydadków, czy jak to mądrzy nazywają. Wątroba boli zdecydowanie inaczej, jak wątroba, wyżej i ból jest inny, taki bardziej tępy (tak u mnie). Może być tak, że teraz masz piasek w nerce, a to też boli jak diabli. Dobrym sposobem na "zbadabie" jest kąpiel w baaardzo ciepłej wodzie - nerka przechodzi, wątroba niestety niesad Nie bardzo wiem, jak Ci pomóc, ale obie sprawy są mało przyjemne, boli jak jasna cholera. Z doświadczenia wiem, że wątroba jakoś mniej. I zrób koniecznie badania - tzw. próby wątrobowe, zazwyczaj przy problemach z wątrobą to "wychodzi". Jeśli masz jakieś pytania, śmiało pisz na priv.Pozdraiwam i nie daj się paskudztwu!dyziak
    • Gość: DorotaO. Re: Kamica Nerkowa IP: *.* 23.11.02, 19:03
      Od paru dni czuję się fatalnie. Objawy mam takie jak ty - silny ból, jakby kolka z prawej strony. Jestem w 25 tygodniu. Nigdy nie miałam problemów z nerkami. Boli strasznie, ledwo się ruszam, i nie wiem co robić. Jak się coś dowiesz, to daj znać. Dopiero za 4 dni idę do ginekologa, a może powinnam do rodzinnego? Może jeszcze ktoś napisze coś mądrego, pomocy!
      • Gość: DorotaO. Re: Kamica Nerkowa IP: *.* 27.11.02, 21:45
        Jednak nie mam kamicy. Byłam na usg u lekarza chorób wewnętrznych. Nerki i reszta są w porządku. Prawdopodobnie dziecko uciskało na moczowód i stąd ten ból.
    • Gość: dorota06 Re: Kamica Nerkowa IP: *.* 26.11.02, 09:12
      Ja mam podobne bóle, ale wcześniej moje nerki objawiły się także krwinkomoczem. Niestety szczegółowe badania niczego nie wykryły i nie zostałam poddana leczeniu z tego powodu. Jak przeczytałam Wasze posty, to pomyślałam jednak, że chyba powinnam sie udać do innego specjalisty, bo to chyba jednak nie jest ból związany z rozciaganiem się wiązadeł (jak sugerowali niektórzy). Problem polega bowiem na tym, że takie nieleczone infekcje mogą doprowadzić do skurczy i zagrozić przedwczesnym porodem (u mnie tak było). Na szczęście mój Jaś jest jeszcze w moim brzuszku i mam nadzieję, że urodzi się za 12 tyg. zgodnie z terminem. A do nefrologa wybiorę się niezwłocznie. Wam też radzę wizyty u lekarzy rodzinnych po skierowanie do urologów czy nefrologóew.Pozdrawiam,Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka