aga3227 16.11.07, 13:57 mam pytanie. Zanim zaszłam w ciążę zaczęłam brać magnez(mgb6) bo miałam niedobór.teraz jestem w 5tc i cały czas biorę.Jak myślicie może mi zaszkodzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziarenka82 Re: Magnez! 16.11.07, 14:33 Ja jestem w 14 tc i lekarz od 8 przepisal mi sam magnez widocznie jest potrzebny ))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
blondyx21 Re: Magnez! 16.11.07, 18:48 mi lekarz kazal zazywac jedna dziennie od samego poczatku.teraz jestem w 34 tc i nadal zazywam. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwa_kobieta Re: Magnez! 16.11.07, 14:34 Jestem w 37 tygodniu ciąży i od początku ciąży biorę MagneB6 , który min. normuje mi ciśnienie.Nie masz się czym martwić , magnez jest zalecany w ciąży , o tym powinien poinformować Cię Twój lekarz.Pozdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś
madtea Re: Magnez! 16.11.07, 15:11 raczej pomoże niż zaszkodzi, zwłaszcza na skurcze łydek i brzucha Odpowiedz Link Zgłoś
tebacha Re: Magnez! 16.11.07, 16:05 Na pewno większy sens jakby co ma branie dojelitowego preparatu magnezu z B6. Bo taki zwykły niewiele po sobie pozostawia w organizmie Odpowiedz Link Zgłoś
anecik3 Re: Magnez! 16.11.07, 16:36 ja zazywm magnez od samego poczatku ciazy,teraz jestem w 32 tc i lekarz nadal nakazal mi go brac Odpowiedz Link Zgłoś
madziarenka82 Re: Magnez! 16.11.07, 17:06 Ja łykam 1 dziennie ale za miesiąc czeka mnie długi lot samolotem i lekarz kazał zwiększyć dawkę do 2 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asik_cz Re: Magnez! 16.11.07, 17:21 Ja biore Laktomag B6 (ma aż 1000 mg magnezu w tabletce), 2-3 razy dziennie. łykam od lat, bo mam arytmie. To moja czwarta ciąża, zawsze brałam, na pewno nie szkodzi dziecku. Nadmiar może Cie ewentualnie porzeczyścicd, więc nie jedz na czczo Odpowiedz Link Zgłoś
mysza1_2005 Re: Bardzo dobrze:) 16.11.07, 18:26 ja brałam mg przy zagrozonej ciąży, podobno lagodzi skurcze choc dla mnie byl za slaby musialam przejsc na fenoterol Ciazę donosilam i mam cudowną coreczkę Antosieńkę Odpowiedz Link Zgłoś
izetta tylko pogratulować rozwagi 16.11.07, 18:57 ja biorę magnez bo mam straszne skurcze łydek i bóle stawów biodrowych i kolan. do tego pobolewa mnie w kroczu, więc lekarka zwiekszyła mi dawkę. najpierw brałam 1 x 1 na noc teraz mam brać 2 x 2, rano i wieczorkiem. faktycznie zapobiega też skurczom macicy. koleżanka pół ciąży brała magnez w dawce 6 x norma i donosiła bez innych leków, ale musiała leżeć. Odpowiedz Link Zgłoś
myszontko Re: tylko pogratulować rozwagi 16.11.07, 21:35 Ja też biorę właściwie od początku ciąży. Teraz jestem w 33 tc., zażywam nadal-lekarka mi zaleciła. Myślę, że dzięki temu nie mam skurczy łydek (zdarzyło mi się to raz przez całą ciążę). Na pewno nie zaszkodzi, a z tego, co zauważyłam w suplementach witaminowych dla kobiet w ciąży nie ma Mg wcale albo w śladowych ilościach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanka20074 Re: tylko pogratulować rozwagi 17.11.07, 11:12 Ja od samego poczatku biore Magnezin 200 mg i jest ok. Nie znam w swoim srodowisku ciezarnej ktora by nie brala magnezu.Dodatkowo musze brac feminatal bo mam problemy z anemia. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcheria2 Re: tylko pogratulować rozwagi 17.11.07, 12:31 Biorę od 15 tygodnia Magne B6 3 rzy dziennie, ze względu na zbyt częste stawiania macicy. Pewnie będę brała do końca. A i dzięki temu nie mam też problemów ze skurczami mięśni nóg, z którymi w pierwszej ciąży miałam notoryczne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś