ros4 15.10.03, 09:39 na moim USG mam napisane trofoblast odwarstwiony nad ujściem wewnętrznym przez krwiak. wiem że zagraża to ciąży (6 tyd), zanim dostanę się do lekarza nerwy mnie zamęczą. czy ktoś wie co to dokładnie znaczy i czy można leczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanka75 Re: krwiak 15.10.03, 09:44 Mialam krwiaczka okolo 12mm.Wchlonal sie, ale caly czas biore turinal i nospe. Podobno krwiaczek powstaje w miejscu odklejania sie lozyska. Nie przejmuj sie tym, to podobno czeste zjawisko i jezeli nie bedzie sie powiekszal to bedzie dobrze. Tylko bardzo sie oszczedzaj. Powodzenia. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
majcia74 Re: krwiak 15.10.03, 12:58 Byłam na początku ciąży w podobnej sytuacji. Turinal, No Spa, zastrzyki z Kaprogestu i polegiwanie ile się da. No i około 15 tygodnia było już wszystko ok. Wszystko będzie dobrze tylko poleniuchuj w oczekiwaniu na wizytę u doktorka Niech trochę przy Tobie poskaczą w domu. To pomaga na odklejony trofoblast i poprawia samopoczucie Pozdrawiamy Maja i Groszek /27 tyg./ Odpowiedz Link Zgłoś
ros4 Re: krwiak 15.10.03, 13:16 dziękuję Wam za słowa pociechy i informacje. niestety jestem w pracy i o poleniuchowaniu nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ikpk Re: krwiak 15.10.03, 17:35 Jestem w 21 tyg. a krwiaka mam (po czesciowym odklejeniu sie lozyska) od tyg. 13, o pracy juz mowy nie bylo - zagrozenie poronieniem, byly krwawienia, skierowanie do szpitala (szpitala na szczescie udalo mi sie uniknac), ale pozostalo lezenie w domu i lekarstwa podtrzymujace ciaze. Moj krwiak teraz jest o wymiarach 23mm x 10,2mm (a byl wiekszy)i czekam z niecierpliwoscia na jego wchloniecie sie. Ze swojej strony radze jak najszybciej udac sie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda26 Re: krwiak 15.10.03, 19:34 Ja też doradzam jak naszybicej skontaktować się z lekarzem, wczoraj właśnie odwiedziłam mojego a tylko za namową mojej koleżanki której dziekuje bardzo. Okazało się że mam 2 krwiaki (to dopiero 6 tydzień ciąży) i z marszu L4 około mnóstwo lekarstw i leżenie w łóżku. Także jaknajszybciej skontaktuj się z lekarzem. Pozdrawiam i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
mana10 Re: krwiak 16.10.03, 09:04 Nie czekaj na termin wizyty, zadzwoń i powiedz lekarzowi, będzie wiedział, co robić.Krwiak stanowi ogromne zagrożenie dla dziecka.Od 7 tygodnia ciąży leczę (jest13tydz.), byłam w szpitalu, teraz siedze w domu, bardzo oszczędny tryb zyciai będzie dobrze.U mnie krwiak był większjak ciąża 3 cm, po lezeniu w szpitalu 4cm..teraz 1,5 i ciągle stanowi zagrożenie Odpowiedz Link Zgłoś
joanka75 Re: krwiak 16.10.03, 14:10 A wizyta u lekarza i usg jest oczywista koniecznoscia. Odpowiedz Link Zgłoś