ona2010.net 18.05.10, 09:09 Witam czy ktoras z was lykając folik szybciej zaciazyla??? mam 2 kolezanki ktore wlasnie po tych tabletkach w nastepnym cyklu staran zaszly w ciaze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kfiatuszek80 Re: Pytanie 18.05.10, 09:15 Folik nie ma wpływu na "szybkość"zaciążenia-folim to wit.z grupy B która zmniejsza ryzyko powstawania wad cewy nerwowej u dzieciaczka.kolezankom się poprostu udało,Folik tu cudów w tej kwestii nie zdziałał.Ja łykam już długo,który cykl sie staram masz w sygnaturce Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Pytanie 18.05.10, 10:00 folik ni epomaga zajsc w ciaze.tak jak kfiatuszek ci napisala on zapobiega powstawianiu wad u malucha.ja tez dlugo bralam a zaszlam w 12cs folik na 100% nie ma wplywu na zajscie.trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: Pytanie 18.05.10, 10:22 Castagnus obniża prolaktynę. Więc jeśli masz problem z zajściem, bo masz lekko za wysoką prolaktynę, to może pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Pytanie 18.05.10, 10:23 niewiem jaka mam prolaktynę ale szukam jakichs wspomagaczy Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatuszek80 Re: Pytanie 18.05.10, 10:43 ja łykam w sumie pierwszy cykl castagnus,nie wiem jaką mam prolaktyne bo jej jeszcze nie badałam,ale słyszałam ze castagnus pomaga na PMS i ponoc wydłuża faze lutealna czyli poowulacyjna.Tak jak napisała ci az lekko obniża prolaktynę,to jest lek ziołowy wiec przy wysokiej prolaktynie cudów pewnie nie zdziala. Ja z racji tego ze nie wiem jaka mam prolaktyne łykam go powiedzmy na wydłużenie fazy po owulacji(jeśli wierzyć testom mam póżne owulacje ale to tez gdybanie) ,no i łykam po 1 tabletce od 1 do 10 dc tylko.Wiecej nie.Czy pomoże zajsć nie wiem ale czytałam sporo pozytywnych opinii na jego temat i to ze dziewczyny brały bez jakichkolwiek badan i zachodziły .Czy pomógl okaze sie,teraz mam dni płodne więc już go nie biore.obym sobie nim nie zaszkodzila,ale ziołowe to to jest i nie łykam cały cykl wiec pewnie nie zaszkodzi łykam tez wiesiołek na śluz i folik.jak narzie bez rezultatu choć w sumie nie mozna mówic o całkowitej porażce gdyż w 6 czy 7 cs zaszłam w ciażę ale niestety ja poroniłam Odpowiedz Link Zgłoś
agulag76 Re: Pytanie 18.05.10, 11:16 Nie wiem jaką miałam prolaktynę, ale przez pół roku mój wykres temp. był coraz bardziej płaski i jak wiadomo ze starań nic nie wychodziło, przy drugim opakowaniu castagnusa zaszłam w ciążę - więc uważam że nie zaszkodził, a wręcz pomógł Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatuszek80 Re: Pytanie 18.05.10, 11:18 agulag76 napisała: > Nie wiem jaką miałam prolaktynę, ale przez pół roku mój wykres temp. > był coraz bardziej płaski i jak wiadomo ze starań nic nie > wychodziło, przy drugim opakowaniu castagnusa zaszłam w ciążę - więc > uważam że nie zaszkodził, a wręcz pomógł Powodzenia no proszę i dzieki akim postom własnie łykam castagnus A poiedz łyakałaś cały cykl?czy tylko do owulacji? Odpowiedz Link Zgłoś
agulag76 Re: Pytanie 18.05.10, 12:06 cały - zaczęłam drugie opakowanie i "zaraz" byłam w ciąży - bez problemów, dziecie zdrowe - teraz znowu czekamy na dzidziusia, ale juz "bez wspomagaczy" Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatuszek80 Re: Pytanie 18.05.10, 12:11 ja trochę się boje go łykać cały cykl gdyz jest napisane na ulotce by nie stos.w ciąży.a nóż widelec uda sie teraz a do końca cyklu jesze dwa tyg wiec nie zaszkodzę w razie co? Odpowiedz Link Zgłoś
agulag76 Re: Pytanie 18.05.10, 13:50 Nie zauwazyłam żadnych efektów ubocznych - test ciążowy robiłam 3 dni po dacie spodziewanego okresu, ale cały czas brałam równocześnie kwas foliowy Odpowiedz Link Zgłoś
pola.cocci Re: Pytanie 18.05.10, 10:57 Folik to nie pomoze, a ze wspomagaczy moge polecic wiesiolek, jezeli masz problem z brakiem sluzu, mnie pomogl. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Pytanie 18.05.10, 12:52 a czy te tabletki maja wplyw na wynik testu owulacyjnego????? Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Pytanie 18.05.10, 13:10 a czy w 8 dniu cyklu pierwsza tabeltka to nie za pozno??? Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Pytanie 18.05.10, 13:05 pierwsza tabletka w 8 dniu cyklu czy nie za pozno ??? własnie je zakupilam Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Pytanie 18.05.10, 13:23 zalezy kiedy masz owu ale moim zadaniem troche pozno.moze zacznij o dnastepnego cyklu stosowac tak jak trzeba.mam nadzieje ze juz sie nie przyda Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Pytanie 18.05.10, 14:04 zrobilam test owulacyjny wyszedł wynik invalid czy chyba nieważny??niewiem dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Pytanie 18.05.10, 14:09 przepraszam wynik negatywny bo druga kreska blada ;/ Odpowiedz Link Zgłoś