Dodaj do ulubionych

czy już wiecie jakie nadacie imię???

07.10.10, 08:30
czy jesteście pewne nadania imienia? ja tak! Imiona miałam "zaklepane" od początku.Czekam na Laurę Izabellę...smile a jak u Was?
Obserwuj wątek
    • mysiolinka Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 07.10.10, 11:42
      my też już od dawna mamy ustalone imiona. Teraz czekamy na upragnionego Leona wink
      • mama_nikodemka Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 07.10.10, 14:43
        dla pierwszego dziecka od razu mialam wybrane, teraz czekam az poznam plec bo dla chlopaka praktycznie nic mi sie nie podoba, z mezem sie "kloce" bo on chce koniecznie Janka a mi to imie sie w ogole nie podoba! takze czekam, za m-c usg wiec sie okaze, dla dziewczynki na dzien dzisiejszy Kalinka albo Michalinka, chyba ze cos jeszcze wpadnie w ucho a dla chlopaka nie mam pojecia, nie wiem jak sie dogadam z mezem jak sie okaze ze bedzie chlopak smile
        • dentek_85 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.10.10, 09:53
          My czekamy na Mariannę ( Marysię) od Marty i Jana. wink
          • anelphia80 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.10.10, 10:26
            Pojecia nie mamy. Wczoraj moj M wlasnie cos zaczal, zeby trzeba bedzie imie wybrac i bedzie problem. Ale cos tam znajdziemy, mamy czas smile
        • bluemoonka_1 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 27.10.10, 13:50
          Oj jak ja cię rozumiem!! Mój mąż zwariował na punkcie Jana! Trudno go przekonać, ale próbuje tłumaczac, że nie mozemy nazwać syna imieniem, które mi sie nie podoba i że musimy oboje pójsc na kompromis. My juz wiemy, że na 100% będzie chłopiecsmile Ciężka sprawa z tym imieniem. Dla dziewczynki jest jakoś prościej...
          • mama_nikodemka bluemoonka 08.11.10, 16:07
            bluemoonka_1 napisała:

> Oj jak ja cię rozumiem!! Mój mąż zwariował na punkcie Jana! Trudno go przekonać
            > , ale próbuje tłumaczac, że nie mozemy nazwać syna imieniem, które mi sie nie p
            > odoba i że musimy oboje pójsc na kompromis. My juz wiemy, że na 100% będzie chł
            > opiecsmile Ciężka sprawa z tym imieniem. Dla dziewczynki jest jakoś prościej...

normalnie jakbym czytala o sobie smile mi w gruncie rzeczy bylo obojetne czy chlopak czy dziewczynka ale zawsze jak dochodzilo do rozmowy na temat imienia i maz naskakiwal na mnie z tym Jankiem to automatycznie chcialam dziewczynke smile tez na poczatku tlumaczylam mezowi ze imie musimy wybrac razem i ze ma sie nam obojgu podobac a nie ze jak bedzie chlopak to na pewno Janek i koniec kropka, ze maz tak zapisze i ze sie przekonam, w koncu raz sie poklocilismy i przy nastepnej rozmowie powiedzialam mu ze Janek na pewno nie bedzie bo pojedziemy razem zapisac dziecko a maz na to ze pierwsze zapisywal sam a ja na to ze go samego na pewno nie puszcze smile zrobilam sobie liste "top10" wink i wczoraj przedstawilam mezowi, wybralismy 3 imiona, do tego zastanawiamy sie nad dwoma zupelnie nowymi, co nie bralam ich wczesniej pod uwage, tazke postaw sprawe jasno i maz zobaczy ze nie zartujesz smile
            • nowi-jka Re: bluemoonka 18.11.10, 08:16
              mamam nikodema ale to brzmi troche tak
              musimy wybrać razem takie jak mi sie podoba
              • mama_nikodemka Re: bluemoonka 18.11.10, 21:32
                nowi-jka napisała:

> mamam nikodema ale to brzmi troche tak
                > musimy wybrać razem takie jak mi sie podoba

nie, to wcale tak nie brzmi..w skrocie: maz chcial koniecznie Janka, narzucal mi to imie w kazdej sytuacji az w koncu sie poklocilismy, jak ja mowilam ze imie musimy wybrac razem to maz mi odpowiedzial ze on juz wybral a ja zebym wymyslala, wiec stworzylam liste imion ktore moglabym zaakceptowac a wczesniej powiedzialam mezowi zeby zrobil to samo ale on nie chcial wiec wybieralismy z mojej
                • nowi-jka Re: bluemoonka 28.03.11, 12:10
                  mama_nikodemka napisała:

> nowi-jka napisała:
                  >
                  > > mamam nikodema ale to brzmi troche tak
                  > > musimy wybrać razem takie jak mi sie podoba
                  >
                  > nie, to wcale tak nie brzmi..w skrocie: maz chcial koniecznie Janka, narzucal m
                  > i to imie w kazdej sytuacji az w koncu sie poklocilismy, jak ja mowilam ze imie
                  > musimy wybrac razem to maz mi odpowiedzial ze on juz wybral a ja zebym wymysla
                  > la, wiec stworzylam liste imion ktore moglabym zaakceptowac a wczesniej powiedz
                  > ialam mezowi zeby zrobil to samo ale on nie chcial wiec wybieralismy z mojej
                  >

No ale jak on miał robic liste jak na tej liscie byłoby tylko jedno: Jan
      • kroolicze Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 23.11.10, 00:26
        Miał być Leon - przewidywalny termin mam na 27.11 i zostało przy FILIPie smile
      • sulen Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 24.05.11, 11:05
        My tez mamy jazdę z imieniem. W lipcu będziemy mieli chłopca i mimo, że ciągle coś tam sobie myślimy, to nic nie pasuje tak na 100%.
        Przez kilka dni próbowałam sobie wmówić, że może Janek- imię po pradziadku, ładne, klasyczne, bez udziwnień, ale nazwisko mamy krótkie i dodatkowo nie ma dnia, kiedy byśmy nie słyszeli sąsiadów wołających Janek, Jaś, Jasio itd.
        Wczoraj wymyśliłam, że może Ignacy - ładnie się zdrabnia, 3 sylaby więc z nazwiskiem gra, ale nie chce zrobić synowi obciachu, bo średnio mogę sobie wyobrazić nastolatka i imieniu Ignacy, bo jak koledzy będą mieli niby co niego wolać??? Ignaśsmilesmilesmile
        Może Bogusław? Ale już widzę wszelkich obcokrajowców dopytujących się: że jak????
        I takie to właśnie miewam schizy, a zostało 7 tygodni do końca, więc przybierają na sile z każdym dniem.
    • kameleon_f1 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.10.10, 11:19
      Mam Weronikę Marię. Teraz ona wybiera imie dla siostry i mówi do niej Basia, Basiunia smile ale Barbara mi i mężowi nie bardzo się podoba więc w akcie urodzenia jak dla mnie wpiszemy Marika a wołać można jak się chce. W razie chłopca to Piotruś i to też wybór starszej siostry ale i nam się podoba.
    • ana_w_welonie Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.10.10, 11:33
      Na USG wyszło że będzie dziewczynka więc ma byc Lilia. Teraz kłócimy sie o imie dla ewentualnego chłopca, bo to nigdy nic nie wiadomo smile Mamy z M kompletnie odmienne upodobania co do imion. Ale cały czas mam nadzieje że to jednak bedzie dziewczynka smile
    • banka4 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.10.10, 12:08
      Dla corki - Zoja, ale dla syna...nic nam sie nie podoba...probujemy znalezc cos uniwersalnego kazdym jezyku bo maz jest obcokrajowcem, a na dodatek planujemy emigracje do jeszcze innego kraju. W sumie dobrze, ze mamy taki limit wyboru bo mamy zupelnie inne gusta z mezem.
      • ponuras Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 09.10.10, 20:16
        dla chłopaka polecam Oskar. To nasz faworyt, mimo ze ciązy ani widu ani słychu smile ale imię już jest
        • marcysiaw1 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 09.10.10, 22:36
          U nas jest prawie 5-letni Filip a teraz czeamy na marcowa Lucje
    • iamveryhappy Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 10.10.10, 12:24
      a u mnie to juz jeden wielki cyrksmiletydzien zostal do terminu porodu a ja nieprzekonana do zadnego imienia, ciagle kotluja mi sie w glowie, moj facet chce Amelke z reszta moja mama tez a mnie sie przestaly z tego wybierania wszystkie imiona podobacsadnie wiedzialam, ze to bedzie taki problem, ma byc podobno dziewczyna wiec ciagle szukamy pod tym katem, a co jesli sie okaze , ze urodzi sie chlopak? to juz chyba dostane zawalu bo typow zadnychwink)
    • karollaa855 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 14.10.10, 21:54
      Ja mam prawie 3 letnia Emilke w domku, a teraz czekamy na lutowa Malwinke (ewentualnie Szymona)smile)
      • kochamkotyijuz Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 15.10.10, 03:30
        Ja jestem na poczatku swojej drogi ,ale imona mam juz od dawna wybrane.Maz jest obcokrajowcem i powiem szczerze ,ze ciezko nam sie bylo dogadac zwlaszcza ,ze w jego kraju imiona brzmia smiesznie.Ja chcialam takie imiona zeby moja rodzinka nie miala problemu z zapamietaniem : )))
        Po szperaniu i szukaniu mamy garstke imion.
        Jesli chlopiec to bedzie Bartek a dziewczynka to jeszcze do dogadania sa trzy opcje
        Ada,Daria i Melissa.
      • monly Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 18.11.10, 08:10

Malwinka prześlicznie, mój typ
    • misia9944 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 15.10.10, 08:12
      Jakby byla corka to bedzie Hania dla syna nie mamy pojecia.
      • mazia72 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 15.10.10, 08:33
        wiem z własnego doświadczenia że wybór imienia jeszcze przed urodzeniem to jednak dobry pomysł. ja mając 16 lat już wiedziałam że mój syn będzie miał na imię Dorian, a drugie otrzyma po dziadku.Przy pierwszym dziecku nie wiedziałam do końca jakie imię dla dziewczynki,mąż wybrał Agnieszka i tak jej nadaliśmy.Z drugą ciążą też czekałam na Dorianka, ale "wyszła" Ania,za trzecim razem się udało! Mam mojego wymarzonego synusia!!! i jest Dorian.Wytrwałam z tym imieniem 16 lat,i nie żałuję bo do dziś ogromnie mi się to imię podoba.I nikt mi nie powie że podążałam za tzw.modą,bo w sumie nie znam innego Doriana.A z ciekawostek dodam,że gdy byliśmy z dziećmi w kinie,wielki plakat reklamujący film "Dorian Grey" wywarł uśmiech u dzieciaków-zwłaszcza u synka smile Teraz będzie Laura...Pozdrawiam wszystkie kobietki ! smile
        • evelina0286 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 15.10.10, 08:46
          my wybraliśmy imiona Zuzia lub Ada a chłopiec Filip..
          • ladyann77 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 15.10.10, 09:04
            W domu roczna Alicja, czekamy na Adasia. Imiona wybrałam w II klasie LO, kiedy jeszcze nie znałam mojego męża i nie miałam bladego pojęcia, czy kiedykolwiek będę mamą. Pewność miałam tylko co do imion ewentualnych dzieci. Mąż nie miał nic do powiedzenia wink, ale niespecjalnie narzekał - imiona mu się podobają wink.
    • blu_lagoon Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 15.10.10, 09:56
      My co prawda dopiero sie staramy ale imiona juz wybrane wink

Moj narzeczony jest Anglikiem i stad tez pochodzi jego rodzina, wiec imiona staralismy sie dobrac w miare "miedzynarodowe"
      Wiec bdzie Zocha albo Lila albo Laura a chlopiec Robert albo Adam wink
      • paniusia.aniusia Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 15.10.10, 11:26
        Oczywiście smile Mikołaj Michał. Mąż "rozmawiał" na ten temat z synkiem. Imię zaakceptowane smile
    • soojka Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 19.10.10, 14:45
      U mnie będzie Daria Zuzanna smile
      • yourdoubt Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 19.10.10, 14:49
        jeśli chłopak to Samuel
        Jeśli dziewczynka to Natalka
        -tak, żeby wymowa była podobna w j. pol. i j. ang, bo mój mąż jest Anglikiemwink
        • moorella Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 20.10.10, 14:18
          U mnie dziewczynka. Wybrane imiona to Marcelina lub Pola. Nie możemy się zdecydować, może podpowiecie które ładniejsze.
          • kochamkotyijuz Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 21.10.10, 02:31
            Hej
            (gdzeis zaslyszane ; ))) )
            Jesli masz dlugie nazwisko to wybierasz krotkie imie , a jesli nazwiasko jest krotkie np jednosylabowe (Szulc,Szwarc) to imie moze byc duzsze.
            Pozdrawiam
          • mazia72 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 21.10.10, 06:42
            moorella napisała:

> U mnie dziewczynka. Wybrane imiona to Marcelina lub Pola. Nie możemy się zdecyd
            > ować, może podpowiecie które ładniejsze.

Dla mnie obydwa imiona są ładne. Jednak wybrałabym Marcelinkęsmile
          • goshas3 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 27.10.10, 15:17
            Oba ładne, ale Marcysia oczyswiście najpiękniejszasmile
            -----
        • betty842 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 25.10.10, 10:32
          yourdoubt napisała:

> jeśli chłopak to Samuel

Jak byłam w pierwszej ciąży to bardzo chciałam dla synka imię Samuel ale niestety mąż się nie zgodziłsad.On ma całkiem odmienny gust od mojego (jeśli chodzi o imiona męskie) i wiem,że jeśli upierałabym sie przy Samuelu to on poszedbły i zarejstrowałby tak jak jemu sie podoba.Dlatego wolałam,żeby jednak zaakceptował jakieś inne "moje" imię niż zrobił po swojemu.No i syn ma na imię Dominik (to było ostatnie imię na "mojej" liście-jedyne,które zaakceptował mąż).Dla dziewczynki jednogłośnie mieliśmy wybrane Milena-no ale urodził sie chłopiec.
          Teraz jestem w drugiej ciąży i jesli będzie dziewczynka to prawdopodobnie będzie Milenka a dla chłopca to nie mam zielonego pojęcia-więc pewnie urodzi sie chłopak,żeby za łatwo nie było z tym imieniemsmile. Mąż chce Mikołaja a ja...Hmm...Samuel nadal mi sie podoba ale wiem,że mąż sie nie zgodzi.Myśle nad Igorem,Wiktorem lub Miłoszem (z tych to jedynie Miłosz podchodzi mężowi).
          Moja mama sie dziwi,że moj M tak sie udziela w wybór imion dla dzieci.Mówi,ze jak my sie rodziliśmy to imiona wybierała tylko ona a tata nawet sie w tej kwestii nie wypowiadał (było mu to obojętne) i wogóle,że za jej czasów to kobieta wybierała imię dla dziecka a facet nie miał nic do gadania. Ale ja sobie nie wyobrażam,żeby nadać dziecku takie imię jakie nie podoba się mężowi lub mnie.Musi się podobać nam obojgu i koniec.
          • nowi-jka Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 18.11.10, 08:25
            że za jej czasów to kobieta wy
            > bierała imię dla dziecka a facet nie miał nic do gadania

eee zadna regula, u mnie mój Tata miał jednak cos do powiedzenia i nawet starszej siostrze sam wybrał piszac pierwsza notka do mamy podana przez pielegniarke "wiem, urodziłaś Kaskę"
    • kalinka19801 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 20.10.10, 14:50
      Moje dzieci, oczywiście nie jestem jeszcze w ciąży, dopiero to nas 1cs, będą nosiły imiona arabskie, jeszcze nie wiemy dokładnie jakie wink.
      • asiaxxxx Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 21.10.10, 02:15
        Imie dla pierwszej córki było wybierane po porodzie bo je byłm przekonana że nosze Kubusia. Dla drudiej wybieraliśmy wspólnie i było wiadomo że do domu wrócimy z Irenką a leraz staramy się o Helenkę ewenrualnie Jana.
        • dahein Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 23.10.10, 16:17
          Piękne imię-Irena smile Dobrze, że wraca.
      • jeza_bell Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 23.10.10, 16:49
        kalinka19801 napisała:

> Moje dzieci, oczywiście nie jestem jeszcze w ciąży, dopiero to nas 1cs,

Chyba 2 cs, bo robiłaś testy ciążowe już miesiąc temu wink
    • taylorhayes Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 27.10.10, 14:19
      Gustaw
      • whitediamond Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 29.10.10, 12:25
        my tez chcielismy miec imie miedzynarodowe wiec jezeli to bedzie dziewczynka to Helena a chlopiec to Robert (podobno ma byc dziewczynka)
    • cpt1 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 29.10.10, 15:11
      My na razie sie staramy o dziecko ale imie dla chlopca wybralam juz w liceum. Szymon smile
      Choc teraz nie mam pojecia jak bym dala dziecku na imie bo nie wiem czy Szymon by sie mojemu M podobal? Mnie podoba sie tez Bartek, Filip.
      Dla dziewczynki Tosia i Iga - ale to drugie to raczej przez to ze w czasie studiow opiekowalam sie mala Iga smile
      • nin4 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 29.10.10, 19:43
        My czekamy na Matylde a jezeli bedzie chłopiec to Leona lub Aleksa
        • misia_matysia Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 10.11.10, 16:43
          My mamy 10 miesięczną Matyldę a dla chłopaka mieliśmy wybrane Aleks smile
    • wiki11110 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 30.10.10, 18:14
      Wiktorie już mamy w domu (zawsze chciałam tak dać na imię córce). A teraz czekamy na Dawidka (mąż wybrał) wiec zwracam się do pasażera, który roznosi mój brzuch po imieniu wink
      • dzieciusie3 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 30.10.10, 21:16
        Pierwsza córka to Aleksandra,syn-Marcel,następny mój skarb to nasz Aniołek-Martynka sad,ale jeszcze będzie Michalina lub Malwinasmile
        • haidi-0 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 31.10.10, 17:23
          A ja mam synka o imieniu Olin,i wszyscy robili wielkie gały jak mówiłam że tak ma na imię moje dziecko, moja mama to przez dobrych kilka miesięcy truła mi żebym zmieniła to imię.Oboje z M jesteśmy Polakami ale tak nam się spodobało i mamy Olinka, za 2 latka pojawiła się Aurelia a po kolejnych dwóch czekamy na Sybille.W naszej rodzinie to ja wyszukuję imiona i razem z M szukamy takiego które podoba się nam obojgu i myślę że tak jest najlepiej, bo co maja nasze mamy czy teściowe do imion naszych dzieci , one już miały swoje szanse smile a wnuki powinny zaakceptować bez względu na imię(tak jak moja mama która uwielbia Olina i Aurelkę, Sybilkę też będzie ale swoje musi wtrącić) smile
          • skakanulla Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 05.04.11, 04:04
            Olin, piekne imie!!

w moim przypadku jesli bedzie dziewczynka to damy jej na imie Halszka a jesli chlopiec to najprawdopodobniej bedzie to Aureliusz (mi podoba sie Tytus ale to imie nie koniecznie podchodzi mojemu lubemu). Nasze dziecko bedzie mialo dwuczlonowe nazwiskosmile
        • anna8212 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 02.11.10, 19:42
          u Nas będzie wyczekana kochana córeczka Lenka już się nie możemy doczekać kiedy weźmiemy ją na rączkismile

https://www.suwaczki.com/tickers/eiktkrnt5vvh19mu.png
          • mia_siochi Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 07.11.10, 12:06
            anna8212 napisała:

> u Nas będzie wyczekana kochana córeczka Lenka już się nie możemy doczekać kied
            > y weźmiemy ją na rączkismile

Jesteście malutkimi ludźmi? Takimi krasnoludkami 10 cm? Skoro macie rączki...
            Ale i tak dobrze, że nie rączunie big_grin
            • przyszla_mamuska mia... nie na temat... 19.11.10, 12:42
              mia... chciałabym cię osobiście poznać na żywo. czytam większość twoich postów i biją od ciebie dziwne emocje. aż już dziś nie wytrzymałam i muszę to napisać. kto co napisze, wszystko dla ciebie jest złe i śmieszne. czemu ci wszyscy ludzie na forum tak ci przeszkadzają? czemu zawsze musisz im coś dowalić? o co ci właściwie chodzi? lepiej być patologicznymi rodzicami?
              nie zrozum mnie źle, ale dziwny z ciebie człowiek (chyba że tylko udajesz taką na forum).
              pozdrawiam
            • kijek82 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 23.05.11, 12:14
              pewnie nie utrzymaja ... big_grin
    • m00nlight Już wybrane, prawie :) 02.11.10, 19:19

Nie znamy jeszcze płci, ale mamy imiona alternatywne.

Jeśli będzie chłopak zostanie Stanisławem. Jeśli dziewczynka- tu w zasadzie toczymy ciągle bój, ale będzie Iga albo Milena (ja jestem za Mileną bo zależy mi na tym by imiona były rodzime, słowiańskie)
      • dziartom Re: Już wybrane, prawie :) 03.11.10, 20:52
        To tak jak ja, u mnie bedzie albo Miłosz albo Milena. Z tego samego powodu smile
    • kujapka Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 03.11.10, 17:52
      Ja praktycznie od kiedy pamiętam miałam wybrane imię dla syna - Kacper. Jak poznałam mojego męża to nawet mu powiedziałam o tym.. tyle, że wtedy nie wiedziałam, że to on będzie tym jedynym. Nie podoba mi się opcja Kacper Jr dlatego jak chłopiec to będzie Nataniel a jak dziewczynka to Lilianasmile drugie imiona pewnie po dziadkach.
    • arizonadreams Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 07.11.10, 11:01
      Czekamy na Polę albo Michalinę. Co do męskiego wciąż nie ustalone: mi się podoba Iwo, ale M nie chce nawet o tym słyszeć smile. Może Tymoteusz...
    • ewitak1 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.11.10, 10:02
      Synek Mikołaj ma 4 latka i imię wybierał mąż ale mnie się też bardzo podobało. Tym razem mieliśmy już problem, ale doszliśmy do porozumienia i w styczniu urodzi się Tobiasz. No a dla ewentualnej dziewczynki było wybrane Malwina.
      • mama_nikodemka ewitak1 08.11.10, 16:01
        mam do ciebie pytanko bo mi tez podoba sie imie mikolaj i jak wolacie na synka zdrobniale? pytam bo napisalas ze synek ma 4 latka a wiekszosc zdrobnien wychodzi w tzw "praniu" wiec jestem ciekawa smile
        • ewitak1 Re: ewitak1 10.11.10, 16:58
          Nie zdrabniamy, wołamy od samego początku pełnym imieniem chodź babcia woła go czasem "Milek".
          • zabkaa24 Re: ewitak1 18.11.10, 12:07
            Zdrobnieniem od Mikołaja może być np. Miki.
            • przyszla_mamuska Re: ewitak1 10.12.10, 19:51
              a ja znam zdrobnienie Mikuś albo Miki smile
    • nazinska Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.11.10, 16:03
      A my jeszcze tak naprawdę nie mamy imienia ! Niedługo będę wpadać w panikę. Spodziewam się synka i faktycznie z córcią byłby mniejszy kłopot z imieniem.
      Mamy chyba dwie opcje: Aleksander i Beniamin... ale jakoś do brzucha jak mówię, to żadne mi nie pasuje smile
      Liczę na to, że jak zobaczę dzidzię na swojej piersi, to imię same przyjdziesmile
    • meggi79 [...] 19.11.10, 21:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • moonlight5 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 21.11.10, 14:49
        W domu mam już małego Jasia , teraz czekamy na Różę.
      • malgosiek2 Meggi79 proszę usunąć komercję z sygnaturki! 21.11.10, 17:13

• ball-bina Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 22.11.10, 14:21
      Miała być Laura, ale będzie Majawink
      Dobrze, że okazało się, że to dziewczynka, bo dla chłopaczka pewnie do tej pory bym nie wybrała...
    • lucja_12 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 06.12.10, 17:14
      dla dziewczynki myślałam o Wiktorii ,Magdalenie,Malwinie,Anastazji
      dla chłopca -Wiktor,Damian,Konstanty
      • ania0309 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 06.12.10, 17:50
        Ja od samego początku wiedziałam jakie dam imiona dla dziecka ,nawet jak jeszcze w ciązy nie byłam smile
        Dziewczynka-Wiktoria
        Chłopczyk-Wiktor
    • agniecha_p1984 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.12.10, 10:33
      Ja dopiero jestem na początku...

Ale kilka opcji mam:
      Dla Dziewczyny:
      1. Emilia
      2. Lidia
      3. Klara
      4. Kalina

Dla Chłopca:
      1. Aleksander
      2. Dominik
      3. Leon (ale ost sporo Leonków)
    • izabela264 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 10.12.10, 13:12
      witam, jestem w 17 tygodniu ciazy, jeszcze nie znam plci . od poczatku jak sie tylko dowiedzialam ze jestem w ciazy to myslelismy wspolnie nad imionami. nie mielismy problemu z imieniem dla chlopca , bedzie ALEKSANDER. mojemu mezowi spodobalo sie ze moza wolac na malucha olek, alek, alex itd. dla dziewczynki mamy wiekszy problem ale mamy dwa typy: WERONIKA LUB NINA, jestesmy bardziej za drugim. ja zawsze chcialam miec patryka ale mezowi sie nie podobalo albo doriana ale tak ma na imie moj kuzyn, pozdrawiam
      • necia27 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 10.12.10, 20:14
        U mnie prawdopodobnie dziewczynka- jeśli tak to będzie LENKA smile
    • mrs.g mazia 10.12.10, 13:41
      Laurę▲ juz mam ( ma osiem miesiecy i jest bardzo charakterna kobietka) . teraz jak dziewczynka to chyba Klara albo Luiza a chlopak chyba Karolek, bo na L nic mi sie nie podoba
      • dadema Re: 10.12.10, 21:16
        a my mamy w domku już Dianę, Emilię i Michalinę, mielibyśmy jeszcze Justynę (*)24.09.2009(*), ale niestety odeszła zanim się urodziła sad . Teraz czekamy na małą Antoninę- Tosię smile .

https://dziecko.haczewski.pl/suwaczek/2010/7/21/28.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka