Dodaj do ulubionych

sierpień 2011

02.12.10, 19:09
zapraszam wszystkie mamy z terminem na sierpień 2011 do aktywnego udziału w naszym forum:
forum.gazeta.pl/forum/f,100238,Mamy_Sierpien_2011.html
Obserwuj wątek
    • nancy_callahan Re: sierpień 2011 02.12.10, 20:07
      no właśnie, właśnie, niech się sierpniówki ujawniają, bo na razie coś nie ma ruchu w interesiesmile
      • tara78 Re: sierpień 2011 15.12.10, 12:38
        Witam przyszłe sierpniowe mamy.Ja mam termin na 10.08 więc wypada,że jestem w 6 tc.Samopoczucie dobre,bez mdłoście.We wtorek pędzę na 2 usg i mam nadzieję,że niunia będzie już dobrze widoczna,bo na pierwszym usg,mała kropeczka tylko była.Jak się czujece?
        • dominikakom Re: sierpień 2011 15.12.10, 12:54
          Witam
          Tak się ciesze!!!!
          U mnie 5 tc! Termin mam około 15 sierpnia.
          Czuje się dobrze ale nie nudze ponieważ mam kochanego niespełna 3 letniego brzdąca!!!
          Pozdrawiam
          • tara78 Re: sierpień 2011 15.12.10, 14:37
            Ja się też nie nudzę,mój synek w wigilię będzie miał 2,5 roku,jest bardzo ruchliwy,chodzi do żłobka ,ale po powrocie szaleje za dwóch.A nosicie swoje starsze dzieciaczki? ja staram się tego unikać,ale zapakować do fotelika samochodowego muszę.Lekarz powiedział żeby unikać dźwigania,a najlepiej w ogóle nic nie podnosić,ale z takim maluchem nie da się
            • dominikakom Re: sierpień 2011 15.12.10, 16:46
              Nie da się uniknąć dźwiagania ukochanego Szkraba całkowicie. Musimy to poprostu ograniczać do minimum wink))
              Życze zdrowia i siły
              • tara78 Re: sierpień 2011 15.12.10, 17:41
                A tyjecie już? bo mnie powolutku już wypycha
                • ladybarque Re: sierpień 2011 16.12.10, 01:51
                  Ja mam 2 kg już na liczniku więcej - ale jem dużo więcej niż przed ciążą wink
                  • dominikakom Re: sierpień 2011 16.12.10, 11:10
                    Witam
                    A myślałam,że to tylko ja tyje. Przy pierwszej ciąży tak szybko nie tyłam trochę się tego obawiam wink
                    Niestety wczoraj troche mnie brzuszek pobolewał, ale mam nadzieję, że to poprostu macica się powiększa.
                    Pozdrawiam
                    • tara78 Re: sierpień 2011 16.12.10, 19:36
                      Oj mnie też pobolewa i czuję się jakbym miała piłeczkę w brzuchu.Dzisiaj miałem pierwsze poranne mdłości, (w pierwszej ciąży w ogóle ich nie miałam ) fatalne uczucie,a akurat poszłam pierwszy dzień do pracy po zwolnieniu.Kiedy macie drugie usg?
                      • dominikakom Re: sierpień 2011 16.12.10, 21:47
                        Witam
                        Następne usg mam między Świętami a Sylwestrem.
                        Zaburzyłam życie mojemu Synkowi, przez 2,5 roku przychodziła codziennie do Niego ukochana Babcia. Włączała bajki i pozwalała na wszystko no i wyręczała a teraz Mamuśka jest z Nim 24h i to jest trochę nie na rękę wink (jestem na L4 ze względu na szkodliwe warunki pracy). Całą ciążę :-&
                        • tara78 Re: sierpień 2011 16.12.10, 23:15
                          To fajnie masz z tym L-4.Ja mam zamoar najdłużej popracować do kwietnia-maja .W pierwszej ciąży do początku 9 mies.pracowałam ambitnie,ale teraz nie mam zamiaru się przeciążać.Mój synuś znowu chce na ręce na dworze,dzisiaj awantura z drodze ze żłobka na całego (akumulator mi siadł ),bo mamusia niedobra,bo na rączki nie chce wziąść.Tłumaczyłam,prosiłam,groziłam i nic nie dało łzy jak grochy, a temp.-11.A z jakigo mies.masz pierworodnego,ja z 06.2008
                          • dominikakom Re: sierpień 2011 17.12.10, 10:41
                            Maksiu urodzil się 03.2008. I jest wspaniałym ale ruchliwym Szkrabem.
                            Jak samopoczucie? Mdłości nadal męczą?
                            Miłego dnia
                            • tara78 Re: sierpień 2011 17.12.10, 17:11
                              Ja mam usg we wtorek 21.12,mam nadzieję,że będzie już serduszko biło i że kropeczka się na tyle powiększyła,że będzie można na zwykłym usg zobaczyć.Mdłości dzisiaj delikatniejsze-na szczęście.Mój synek Morfeusz ur.się 24.06 i też jest bardzo ruchliwy,a na dodatek nie lubi spać np.wczoraj usnął dopiero o 23.10 a o 6.05 już wołał ,że się wyspał i wstajemy.Mam nadzieję,że drugi dzidziuś będzie śpioszkiem
                              • oregano29 Re: sierpień 2011 19.12.10, 17:15
                                Witam smile
                                Również "zapisuję" się na sierpień. Około 26.08. smile Do lekarza idę dopiero 23.12 ( najwczesniejszy termin do mojej gin....) . Test zrobiłam 15.12 i ukazały się dwie wspaniałe kreseczki. Na razie czuję się dobrze, czasami zaboli brzuch jak na @, piersi mam jak napompowane, co cieszy mojego męża smile A wiecie co jest najfajniesze? Udało nam sie za pierwszym razem, bo jestesmy małżeństwem dopiero od października.smile BUziaki Kochane sierpniowe mamy smile
                                • tara78 Re: sierpień 2011 19.12.10, 19:24
                                  To gratulacje ,my 6 mies.się staraliśmy.Mi tylko brzuch wypycha i ogólnie mam jakiś jadłowstręt,jem,bo muszę.Muszę o tym z lekarzem porozmawiać.Fakt,że piersi delikatnie bolą,ale nie widzę w nich żadnych zmian. Samopoczuciw w porównaniu do pierwszej ciąży dostateczne,pierwsza ciąża bezproblemowa,ale za to poród masakra.
                                • dominikakom Re: sierpień 2011 20.12.10, 19:44
                                  Witam
                                  Gratuluje Oregano29!!! Życzę dużo zdrówka i siły.
                                  Moje samopoczucie jest dobre, ale również brzuszek mi wypycha. Coraz trudniej zakłada się spodnie-rurki i inne. Ale to dlatego, że to moja druga ciąża i tak to z reguły wygląda, mięśnie są już naciągnięte po pierwszym.
                                  Pozdrawiam
                                  • tara78 Re: sierpień 2011 20.12.10, 22:01
                                    a ja zakupiłam już getry ciążowe,fajna sprawa,nie trzeba w spodniach się męczyć.
                                    Macie już jakieś zachcianki?
                                  • oregano29 Re: sierpień 2011 21.12.10, 09:19
                                    Dziękuję dominikakom smile) co do brzuszka...to jakoś ciasniej wchodze w ukochane rurki, tak jak Ty smile No ale to chyba jedyny moment w zyciu kobiety, kiedy za ciasne ubrania sprawiaja radosc smile Widze,ze jestescie doswiadczone w kwestii macieżyństwa. To moja pierwsza ciaża, i niech Was nie zmyli moj nick, bo to od daty urodzin, 29.08 smile mam 26 lat, wiec chyba tak w sam raz smile ktoras z Was pisała o zachciankach...Jejus, wszystko co kwasne, moj mąż jest biedny.Jemy albo kapuśniak, albo ogórkową, barszcz ukraiński smile i śledzie z octu smile jakoś nie mam chęci na słodycze...i nie moge pic kawy, bez ktorej nie wyobrażalam sobie poranka smile BUziaki. pędze do pracy smile
                                    • dominikakom Re: sierpień 2011 22.12.10, 09:17
                                      Cieszę się,że jest nas coraz więcej!!!
                                      Życzę wszystkim zdrówka i siły. Ciąża to rzeczywiście piękna sprawa, tylko przy starszym prawie-3 letnim synusiu to czas tak leci,że nawet nie mogę za nim nadążyć. Tamtą ciąże całą czytałam i bąblowałam. A teraz 3 książki leżą od 4 miesięcy i myślałam,że w ciąży nadrobie zaległości ale nic bardziej mylnego. Wole robić akcje ratownicze strażą pożarną, policją i ambulansem niż leżeć. A uśmiechu i radości mojego synusia nie oddałabym za nic w świecie.
                                      Zachcianek nie mam, ale coś ostatnio wieczorami trochę mnie mdli.
                                      Pozdrawiam
                                      • dominikakom tara78 22.12.10, 15:29
                                        Czekamy na wrażenia po dzisiejszym usg!!!

Pozdrawiam
                                        • tara78 Re: tara78 22.12.10, 22:11
                                          Witam,witam.Usg mam już za sobą ,koniec 7 tyg.Maleństwo ma bijące serduszko i ma ok.12 mm.Wszystko w najlepszym porządku także bardzo się cieszę.Czekam na wrażenia po Waszym usg.pozdrawiam serdecznie
                                          • dominikakom sierpień 2011 26.12.10, 09:36
                                            Jak tam Drogie Panie Święta?
                                            Objedzone? podzieliłyście się wspaniałą nowiną z resztą rodzinki?
                                            Ja się chwaliłam na prawo i lewo - tak się cieszę!!!
                                            Jak Wasze samopoczucie?
                                            Pozdrawiam serdecznie Was i Wasze fasolki wink)))
                                            • black_angel83 Re: sierpień 2011 26.12.10, 18:49
                                              Póki co umiarkowany optymizm smile na razie wie mąż (oczywista oczywistość) i teściowie tongue_out
                                              • gosbi Re: sierpień 2011 27.12.10, 13:30
                                                Ja zobaczylam dwie kreski w Wigilie rano i tak mnie korcilo zeby cos wspomniec, zwlaszcza ze przysypialam przy stolewink, ale obiecalam sobie ze dopiero jak potwierdzi lekarz. Niestety juz raz sprezentowalam rodzicom male buciki i pare tyg pozniej musieli schowac je gleboko do szafy..sad
                                                • anijka10 sierpień 2011 28.12.10, 23:11
                                                  Witajcie, dopisuję się do Was wink
                                                  To moja druga ciąża,troszkę inna,bo plamiłam i jestem na lekach.
                                                  Trzymajcie kciuki! Usg w Sylwestra-mam nadzieję na dobre wieści. Trzymajcie się wink
                                                  • tara78 Re: sierpień 2011 29.12.10, 08:59
                                                    Witaj anijka10.Życzę dużo zdrówka i czekamy na relację z usg.pozdrawiam
                                                  • dominikakom Re: sierpień 2011 29.12.10, 16:40
                                                    Witamy
                                                    Super, jest nas coraz więcej trzymajcie się ciężaróweczki
                                                    Pozdrawiam i życzę zdrówka
                                                  • anijka10 Re: sierpień 2011 31.12.10, 13:57
                                                    No i jak kobietki? Nie poszalejemy wink
                                                    Ja rano zaliczyłam usg, malenstwo ma 7 tyg., 12 mm i bijące serducho wink
                                                    Teraz już jestem szczęśliwa że hoho.
                                                    Szczęśliwego Nowego Roku!!!!
                                                  • dominikakom Re: sierpień 2011 31.12.10, 19:58
                                                    SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!

Ja biegnę na usg zaraz w pon lub wtorek.

• tara78 Re: sierpień 2011 03.01.11, 21:43
                                                    Dominikakom,jak po usg?
                                                  • dominikakom Re: sierpień 2011 04.01.11, 19:53
                                                    Jeszcze nie byłam, żałuje ale w poniedziałek 10.01 kończy mi się L4 i wtedy za jedną wizytą-kosztem chce skorzystać. Nie mogę się doczekać...

Pozdrawiam
                                                  • tara78 Re: sierpień 2011 07.01.11, 20:04
                                                    Dziewczyny mam delikatny kaszel podczas którego czuję delikatny ból w podbrzuszu,zastanawiam się czy to więzadła tak reagują,czy powinno mnie to niepokoić? Jak Wy przechodzicie kaszel?
                                                  • dominikakom Re: sierpień 2011 10.01.11, 20:32
                                                    Witam
                                                    Tara78 Dopiero dzisiaj odczytałam Twój post o kaszlu. Według mnie nie powinnaś się martwić, taki delikatny ból w podbrzuszu to norma.

Ja natomiast byłam dzisiaj WKOŃCU na usg: Ludek ma 27mm i bije Mu mocne serduszko i 9.4tyg i termin porodu i z usg i według om 10.08.2011!!!

Życzę wszystkim zdróweczka i siły!!!
                                                  • tara78 Re: sierpień 2011 11.01.11, 00:05
                                                    Dominikakom,to mamy ten sam termin,fajnie.Ja wizytę mam 19.Muszę porozmawiać z lekarzem o tym kłuciu,niby nic,ale jak już się zacznie to nie mogę się wyprostować jakby mi ktoś nóż w pachwinę wbijał.Kaszel nadal mam,ale już delikatniejszy. Cieszę się ,że Twoja dzidzia fajnie się rozwija.Pozdrawiam cieplutko
                                                  • dominikakom Re: sierpień 2011 11.01.11, 16:44
                                                    Cześć
                                                    Kurcze mnie też zaczęło czasem coś kłuć w podbrzuszu, ale to chyba ta macica...

Pozdrawiam serdecznie i zdrówka dużo
                                                  • tara78 Re: sierpień 2011 16.01.11, 18:50
                                                    Dziewczyny co tam u Was,nic nie piszecie.Jak usg i samopoczucie? i jak apetyt?
    • dominikakom kiedy usg 17.12.10, 12:52
      Kiedy macie kolejne usg?
      • tara78 Re: kiedy usg 17.12.10, 18:39
        widzę,że będziemy miały dzieciaczki w tym samym wieku,bo mój starszy zapomniałam napisać też z 2008 r.jest.A jak Wasze samopoczucie dziewczyny?
        • dominikakom usg 18.12.10, 17:54
          Właśnie dlatego-bijącego serduszka chcę poczekać z usg. I trochę odłożyłam wizyte u Doktora. Oj jeżeli chodzi o śpioszki i ruchliwe dzieci to tak masz rację. Może to drugie będzie śpioszkiem wink Nasz podobnie - wczoraj poszedł spać około 22.00 a wstał 06.00 wyspany i dlatego też od niepamiętnych czasów postanowiłam Go położyć spać w dzień i wieczór będzie baaaaaaaaardzo długi.
          Samopoczucie u mnie wyśmienite-odpukać. Wczoraj byłam na spotkaniu po latach z liceum i się świetnie bawiłam.
          Pozdrawiam.
          • tara78 Re: usg 18.12.10, 19:44
            napisz po usg,ja się nie mogę doczekać tej środy.
            • dominikakom Re: usg 18.12.10, 21:55
              Ty też koniecznie napisz jak tam było.
              Nieźle mi brzuszek wypycha. Nie mogę się uwierzyć, że tak szybko. W pierwszej ciąży dopiero w 5 miesiącu miałm brzuch. Ale to fajne jest, tylko nie chciałabym wyglądać jak słonica...
            • dominikakom Re: usg 22.12.10, 09:18
              Tara78 czekamy na wrażenia po usg!!!
              To już dzisiaj, prawda?

Na szczęście moje wyniki krwi się poprawiły i są już bardzo dobre.

Pozdrawiam
    • black_angel83 Re: sierpień 201 21.12.10, 20:37
      Ja się zapisuje na listę dzieci sierpniowych, co prawda termin wypada na około 5 sierpnia wiec może być różnie smile Drugie dziecko, druga ciąża a tak inna. Nasz prawie 1.5 roczny syn w najlepsze zabkuje-nieszczesne piątki, a co za tym idzie zarwane noce... A spać bym mogła tyle co niedźwiedź na zimę wink Godzina 19. i mnie nie ma. A święta i przygotowania?! Zostaje 3 godziny w czasie poobiedniej drzemki syna. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.
      • tara78 Re: sierpień 201 21.12.10, 21:12
        Witaj black_angel83.Ja mam termin na 10 i też może różnie być.Sen to też dla mnie marzenie,mój syn ma 2,5 roku i nie lubi spać,oprócz tego często Mu się coś śni i albo mówi albo płacze,co dodatkowo mnie rozbudza.Także myślę,że dane mi będzie się wyspać za 3 lata haha.
        • miss_lily [...] 21.12.10, 21:26
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • black_angel83 Re: sierpień 201 22.12.10, 11:38
          tara78 : za 3 lata się wyśpimy...?! Ja myślę, że to potrwa jeszcze dłużej wink
          • ona2010.net Re: sierpień 201 03.01.11, 10:02
            u mnie termin miedzy 20 a 25 sierpien smile
            • jolekdwa Re: sierpień 201 05.01.11, 13:11
              Witam ciężaróweczki - ja dopiero po teście - 12.01 mam pierwszą wizytę i mam nadzieję że lekarz potwierdzi ciążę - to byłaby moja trzecia ciąża ale dziecko drugie więc mam nadzieję że będzie dobrzesmile
            • oregano29 Re: sierpień 201 06.01.11, 14:39
              Hej. To ja podobnie. Z daty ostaniej @ wychodzi 22.08 a z USG 24.08 smile)
              • dominikakom Re: sierpień 201 07.01.11, 10:38
                Witamy Nowe Ciężaróweczki!!!
                GRATULUJE POZYTYWNYCH TESTÓW!!
                A TERAZ ŻYCZĘ DUŻO DUŻO ZDRÓWECZKA!!!!
                • ona2010.net Re: sierpień 201 07.01.11, 12:24
                  Dziekujemy smile
                  • jolekdwa Re: sierpień 201 11.01.11, 20:38
                    no i mam problem z miesiączki wychodzi termin porodu na 22.08 za z usg 8.09 i gdzie tu teraz śledzić forum?smile a tak serio to cieszę się że jestem w ciży hura hura smile
                    • dominikakom Re: sierpień 201 11.01.11, 20:49
                      Witam
                      Wiesz jak to jest z obliczaniem terminu z miesiączki... ogólnie jest przyjęte 28 dni cyklu i to w 100% regularnego. A przecież jak każda z nas wie, z tym jest różnie. Śledź obydwa fora-co Ci zależy wink
                      Generalnie gratuluje i życzę zdrówka.
                      • karusia1975 Re: sierpień 201 17.01.11, 12:09
                        Witajcie, ja mam termin na 3 sierpniasmile Zaraz zaczynam czwarty miesiąc! W domu dwulatek, wielkie psisko i trzy rozrabiające koty, o odpoczywaniu nie ma mowy! A co do tycia,to przybyło dwa kilo, ale brzuch mam ogromny! Gin powiedział, że jak na bliźniaki. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!
                        • tara78 Re: sierpień 201 18.01.11, 01:05
                          Witaj karusia1975,u mnie też 2-latek i również psisko i wiem coś o braku czasu na odpoczynek.Mój synuś szaleje za trzech i na dodatek nie lubi spać,właśnie jest 1.03 a on godz.temu wstał i rysuje sobie,chcę zaznaczyć,że w dzień w ogóle nie spał,położył się o 20 i 23.40 wstał.Masakra.
                          Witamy i pozdrawiamy
                    • katya31 Re: sierpień 201 18.01.11, 10:09
                      smile Zawsze warto zajrzeć do dziewczyn które wcześniej mają rozwiązanie, to one pierwsze będą przechodziły przez pewne stany ciążowe smile Często ich porady uspokajają, przynajmniej mnie w pierwszej ciąży, wszystko jest nowe smile
                      • tara78 Re: sierpień 201 19.01.11, 22:33
                        Dzisiaj miałam usg.Dzidzia szaleje w brzuszku.Ma ok.8 cm z nóżkami.Czuję się bardzo szczęśliwa.pozdrawiam
                        • black_angel83 Re: sierpień 201 20.01.11, 16:55
                          Witam. My mamy wizytę w poniedziałek, komplet badań i oczywiście usgsmile Całe szczęście, że nudności już dawno minęły bo myślałam, że już nigdy nic nie zjem:] Nasz półtora roczny synek rozrabia w najlepsze cały dzień, wstaje skoro świt ok. 6.00 ale to nic bo ja i tak nie mogę spać- max. do 5.00/6.00. Aha i etap spania już za mną- jak na razie. Pozdrawiam serdecznie Mamy.
                        • karusia1975 Re: sierpień 201 20.01.11, 23:04
                          Ja też byłam dzisiaj, małe bardzo aktywne! Mam nadzieję Taro78, że synek da Ci w końcu pospać! Pozdrawiam.
                          • tara78 Re: sierpień 201 21.01.11, 00:40
                            Niestety mój syn nadal jest bardzo aktywny w nocy,w dzień mało śpi i w nocy też,co odbiega od znaczenia jego imienia -Morfeusz ,mam nadzieję,że drugie maleństwo będzie chociaż troszkę śpioszkiem. Jak Wasze zdrowie,mnie jakieś przeziębienie łapie,kaszel,katar,łzawienie oczu,rzadko choruję,a podczas tej ciąży mam wrażenie,że ciągle jestem podziębiona.Byle do wiosny i kochanego słoneczka.Pozdrawiam
                            • oregano29 Re: sierpień 201 21.01.11, 08:13
                              Hej. Ja też jestem coś podziębiona...dziś wzięłam sobie nawet wolny dzień w pracy...ogólnie jest ok, nawet nudności przeszły, tylko kłócie w brodawkach zostało..uncertain mało przyjemna rzecz...nie mogę jeśc pomarańczy, które uwielbiam, bo zaraz ląduję na kibelku sad( i co najgorze....sad mam hustawki nastrojów..i najbardziej obrywa mój mąż, ktory jest najcudowniejszym facetem na ziemi, no ale ja nie mogę sie powstrzymac uncertain najpierw nakrzyczę a potem płaczę. też tak macie??
                              • dominikakom Re: sierpień 201 21.01.11, 10:55
                                Witam
                                Dawno się nie odzywałam, to te huśtawki nastojów wink normalnie szok. Poza tym zaprosiłam przyjaciółke z synkiem, który miał początek kataru i 3 dni później mój Synek i ja też go już mieliśmy. Także też jestem podziębiona, niestety.

I zgadzam się byle do wiosny!!!!

Wagowo 2 kg na plusie i dość duży brzuszek, ale ciesze sie,że go mam. Natomiast musze kupić nowe ciuchy ciążowe bo w poprzedniej ciąży byłam dużo większa i wszystko na mnie wisi...

Pozdrawiam serdecznie
                                • karusia1975 Re: sierpień 201 21.01.11, 12:26
                                  Ja na szczęście czuję się dobrze i w tej chwili żadnych dolegliwości ciążowych nie odczuwam i Wam życzę tego samego!
                                  https://www.suwaczki.com/tickers/9ewngzu3oqoohqxw.png
                                  • tara78 Re: sierpień 201 21.01.11, 17:24
                                    Te huśtawki nastrojów to prawdziwa masakra,mój mąż mówi,żeby tylko przetrwać jeszcze te 4 tc i ma nadzieję,że wszystko wróci do normy.Ja ryczę na zawołanie,a zwłaszcza podczas programów i filmów,artykułów ,które wywołują ścisk w gardle nie czytam do końca.Złość jest na porządku dziennym,wystarczy parę sekund i rzeczy na które normalnie nie zwracam uwagi wyprowadzają mnie z równowagi. W sumie fajnie,że nie tylko ja tak mam,bo to oznacza,że tak ma być haha.
                                    • oregano29 Re: sierpień 201 21.01.11, 17:31
                                      ufff...nie tylko ja tak mam big_grin Pozdrawiam serdecznie "smile
                                      cogito egro sum..
                                      • e-samantha Re: sierpień 201 22.01.11, 08:47
                                        Witam Panie smile
                                        Wg miesiączki termin mam na 3 sierpnia i wg kalkulatora jestem w 10 tc, wg gina w 13tc i licząc ten 13 tydz termin powinnam mieć na 10 lipca. To moja pierwsza ciąża. Nie wiem którego terminu się trzymać sad

Pozdrowienia dla sierpniowych smile
                                        • tara78 Re: sierpień 201 22.01.11, 14:20
                                          Ja pierwsze dziecko rodziłam według miesiączki i teraz też się tego trzymamy.Termin na 10 sierpnia,z usg.na 03.08 bo dziecko jest troszkę większe.Trzymaj się miesiączki,jako pierwszego terminu
                                          • dominikakom Re: sierpień 201 24.01.11, 19:27
                                            Trzymaj się miesiączki, raczej ona jest dobrym wykładnikiem.

Dziewczyny co zażywałyście na kaszel?

Czy któraś z Was zdecyduje się lub zdecydowała na usg 3d czy tam 4d, czy raczej robicie zwykłe?
                                            Ponieważ mam dylemat, gin dał propozycje tego droższego ale co ciekawe u konkurencji(bo sam takiego nie ma) a ja nie wiem czy to diagnostycznie coś wnosi...
                                            Przy pierwszej ciąży nie robiłam takiego tylko zwykłe, a teraz jestem głupia i nie wiem co robić . Doradźcie coś, proszę
                                          • dominikakom Re: sierpień 201 24.01.11, 19:27
                                            Trzymaj się miesiączki, raczej ona jest dobrym wykładnikiem.

Dziewczyny co zażywałyście na kaszel?
                                            Czy któraś z Was zdecyduje się lub zdecydowała na usg 3d czy tam 4d, czy raczej robicie zwykłe?
                                            Ponieważ mam dylemat, gin dał propozycje tego droższego ale co ciekawe u konkurencji(bo sam takiego nie ma) a ja nie wiem czy to diagnostycznie coś wnosi...
                                            Przy pierwszej ciąży nie robiłam takiego tylko zwykłe, a teraz jestem głupia i nie wiem co robić . Doradźcie coś, proszę
                                            • tara78 Re: sierpień 201 24.01.11, 21:09
                                              Ja osobiście nie robiłam,też się nad tym zastanawiam.Mój gin.za miesiąc ma mieć nowy ultrasonograf i ma być ponoć lepszy widok.a ile kosztuje 3D i 4 D?
                                              • dominikakom Re: sierpień 201 25.01.11, 09:45
                                                Dzięki za odp.
                                                Już podjęłam decyzje, robię zwykle usg. Ponieważ zrobiłam wywiad wśród lekarzy, stażystów i młodych studentów medycyny i wszyscy wypowiedzieli się jednoznacznie: usg 3d, 4d (kosztuje 200zł) nie wnosi nic diagnostycznego. To po prostu super gadżet dla rodziców, którzy chcą zobaczyć Dzidzie w obrazie 3d.
                                                Pozdrawiam serdecznie
                                                • black_angel83 Re: sierpień 201 25.01.11, 16:48
                                                  Podpisuję się pod opinią, że USG 3D i 4D diagnostycznie nie wnosi nic. Widziałam natomiast obraz formatA4 z tego USG i wrażenie jest niesamowitesmile Pierwsza fotka do albumu jak od fotografawink My idziemy w piątek na badania prenatalne i może któraś już robiła wcześniej- jak to wygląda? Pozdrawiam i 3majcie się!
                                                  • k_katka Re: sierpień 201 26.01.11, 15:24
                                                    dokładnie tak samo jak zwykłe USG tylko dłużej, dzieciatko jest mierzone i sprawdzane
                                                    fajnie jest patrzec na jego kregosłup, widac mózg, serduszko oczywiście, główka, nosek,nózki raczki
                                                    nawet taki laik jak ja wszystko umiałam rozpoznać
                                                    a na 4D fakt widac fajnie małego człowieka bardzo fajna sprawa, jak lekarz ma taka opcje u siebie na sprzecie
                                                  • black_angel83 Re: sierpień 201 26.01.11, 18:51
                                                    Dziękuję bardzo za odpowiedź. smile
                                                  • dominikakom Re: sierpień 201 26.01.11, 21:33
                                                    Witam
                                                    Jeżeli chodzi o badania prenatalne to nie robiłam w poprzedniej ciąży i teraz też nie robię. Także ja nie pomogę. Powodzenia i życzę zdrówka.
                                                  • oregano29 Re: sierpień 201 29.01.11, 22:27
                                                    pani doktor skierowala mnie i maleństwo na takie dokładniejsze ( na ciut lepszym sprzęcie) usg genetyczne (choć robi u siebie w gabinecie) , z uwagi na to, że babcia ze strony męża zmarła w wieku 25 lat, ponieważ miał,a wadę serca. U mojego mężaq też długo ją pdejrzewali. Troszkę się stresuję, ale mam nadzieję, że będzie ok. 3majcie kciuki smile
                                                  • tara78 Re: sierpień 201 29.01.11, 23:14
                                                    Oregano29,wszystko będzie dobrze.Mojej koleżanki mąż też ma wadę serca a maleńka urodziła się zdrowiutka.Nie dziwię się,że się stresujesz,ale bądź dobrej myśli i napisz po badaniu.Pozdrawiam i powodzenia smile
                                                  • dominikakom Re: sierpień 201 01.02.11, 11:50
                                                    Witam
                                                    Oregano29 postaraj się nastawić optymistycznie. Musi być dobrze, całe szczęście ,że mądra lekarka wysyła Was na kolejne badanie a nie lekceważy ewentualnych wątpliwości!!! Ktoś obcy będzie miał świeże podejście do sprawy. Trzymajcie się cieplutko i oczywiście trzymamy mocno!!! kciuki!
                                                    Powodzonka
                                                  • oregano29 Re: sierpień 201 01.02.11, 20:58
                                                    Dziękuję Dziewczyny za ciepłe słowa smile USG mamy 10.02. Na pewno napiszę co i jak smile Pozdrowionka smile
                                                  • tara78 Re: sierpień 201 02.02.11, 23:27
                                                    Czekamy na wieści i głowa do góry,będzie dobrze smile
                                                  • anijka10 usg 04.02.11, 12:48
                                                    Witajcie sierpnióweczki. Ja wracam z usg (13 tydz) i jestem uszczęśliwiona wieściami że wszystko jest ok wink
                                                    Wam też życzę tego i trzymam kciuki. Pozdrawiam
                                                  • dominikakom Re: usg 07.02.11, 19:22
                                                    Witam Wszystkie Mamuśki!
                                                    Byłam na kolejnym usg Ludek ma 77mm. I wszystko jest w porządku!!!
                                                    Jestem w 14 tygodniu i mam coraz więcej siły i coraz większy brzuszek wink
                                                    Pozdrawiam i życzę zdróweczka
                                                  • tara78 Re: usg 07.02.11, 22:22
                                                    To fajnie,że maleństwo rośnie w siłę i mamusia też.U mnie brzuszek też już spory,wizyta 16.02,pozdrawiam
                                                  • oregano29 Re: usg 10.02.11, 20:29
                                                    Hej. byłam dziś na usg genetycznym. Wszystko ok smile Dzidziol majtał nóżkami jak szalony smile Ach jak płakałam ze wzruszenia..mo mąż także urodził łezkę. I wiecie co? będe miała syna smile
                                                  • tara78 Re: usg 10.02.11, 21:51
                                                    Oregano29 bardzo się cieszę,że wszystko ok i powiem Ci,że też się wzruszyłam i łezka szczęścia też mi popłynęła. J też mam własne chwile wzruszenia ,bo wczoraj poczułam pierwsze ruchy mojego Bąbelka i już nie mogę się środowej wizyty doczekać.pozdrawiam
                                                  • black_angel83 Re: usg 11.02.11, 16:52
                                                    Witam serdecznie.
                                                    My 28.01 byliśmy na badaniach prenatalnych i wczoraj odebrałam wyniki badań... Szczerze mówiąc były to najgorsze dwa tygodnie jakie można było sobie wyobrazić. Zaczęło się od za wysokiej wartości NT, do tego prawdopodobieństwo niedomykalności zastawki trójdzielnej w tym małym serduszku, widmo amniopunkcji w między czasie 4 dni w szpitalu z powodu krwawienia... Trochę za dużo jak na jedną osobę w tak krótkim czasie. Ale wiecie co po wczorajszym dniu połowa zmartwień minęła, ale co się działo przez ten czas w głowie- to możecie sobie wyobrazić. Jak się okazało wyniki PAPPA dobre, amnio niepotrzebna i ewentualnie dalsza diagnostyka w II trymestrze. Niesamowity lekarz, który potrafił doskonale odnaleźć się w zaistnialej sytuacji i potraktował mnie jako kobietę i matkę smileDobre wiadomości są najlepszym prezentem na moje urodziny i teraz już wiem,że będzie dobrze- bo musi tak być. Nie ma innej możliwości smile Pozdrawiam wszystkie mamy.
                                                  • tara78 Re: usg 11.02.11, 22:56
                                                    Dobre wiadomości w tym tygodniu widzę u Was drogie Panie i tak trzymać,pozdrawiam
                                                  • dominikakom Re: usg 14.02.11, 18:29
                                                    Czesc dziewczyny ciesze sie ze u Was wszystko sie poukladalo i uspokoilo. Zycze SAMYCH dobrych wiadomosci i duuuzo zdrowka!
                                                  • tara78 Re: usg 16.02.11, 18:37
                                                    Dzisiaj miałam wizytę,maleństwo szaleje i muszę przyznać,że już kawał człowieczka od główki do pupki ma 9 cm.+nóżki,ułożyło się tak ,że można było dostrzec co się mieści między nóżkami,nie ma żadnej wypukłości,ale lekarz powiedział,że dokładnie powie za miesiąc. W poprzedniej ciąży też nic nie dyndało,a miesiąc później już tak. niestety nabawiłam się grzybicy,która mi towarzyszy od początku ciąży i poprzednio też całą ciąże miałam-nic przyjemnego. Czekam teraz na informacje o Waszych dzidziusiach smile pozdrawiam
                                                  • dominikakom Re: usg 16.02.11, 20:04
                                                    Pozdrawiam i życzę zdrówka i pozbycia się grzybka.
                                                  • dominikakom Re: usg 21.02.11, 13:33
                                                    Witam Kobietki
                                                    Jak tam zdróweczko i samopoczucie?
                                                    U mnie niestety pojawiła się opryszczka na ustach i trafia mnie... bo gotując moim Chłopakom nic nie mogę próbować!
                                                    Czy któraś z Was to ma/miała w czasie ciąży? Bo niewiem czym smarować.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • tara78 Re: usg 21.02.11, 15:02
                                                    Hej,ja osobiście nie miałam opryszczki,ale moja koleżanka smaruje ją sokiem z cytryny i twierdzi,że pomaga.
                                                    Ja się nadal zmagam z przeziębieniem-od grudnia,wychoruję się za wszystkie czasy,na dodatek mój synuś dostał ospę.
                                                    Lekarz wysłał mnie już na zwolnienie,twierdz,że za długo to wszystko trwa i muszę się wykurować.pozdrawiam
                                                    a jak Wasze brzuszki i ile kg do przodu? u mnie 3kg.
                                                  • dominikakom Re: usg 21.02.11, 18:42
                                                    Ja też 3 kg mam na plusiewink
                                                    Poza tym brzuszek rośnie.

pozdrawiam
                                                  • oregano29 Re: usg 21.02.11, 20:33
                                                    u mnie 2 kg do przodu. ale pojawil sie inny problem..mam dosc wysokie cisnienie.. dzis 138/98. ide do lekarza w czwartek. poczekamy zobaczymy. buziaki smile
                                                  • black_angel83 Re: usg 23.02.11, 11:07
                                                    Ja przykładam gorącą łyżeczkę do ust i to pomaga zwalczyć lub złagodzić opryszczkę.
                                                  • e-samantha Re: usg 23.02.11, 14:18
                                                    Lekarz przepisał mi zovirax na opryszczkę. U mnie 0.5 kg do przodu a brzuch rośnie smile
                                                  • dominikakom Re: usg 23.02.11, 21:35
                                                    Dziękuję bardzo za odpowiedzi.
                                                    Na opryszczkę świece lampą bioptron - pożyczyłam od Rodziców i działa!!! Jest mniejsz i nie boli :-p
                                                    Pozdrawiam
                                                  • oregano29 Re: usg 25.02.11, 08:33
                                                    Byłam wczoraj u lekarza... definitywnie na zwolnienie....za wysokie cisnienie, bóe brzucha..nie nadaje się do pracy. to są słowa pani doktor...dziecko najwazniejsze..czeka mnie tylko rozmowa z szefowa, boje sie jak nie wiem co. bedzie wsciekla, bo liczyla, ze popracuje do kwietnia-maja
                                                  • tara78 Re: usg 25.02.11, 21:19
                                                    Oregano29 ,dzidziuś najważniejszy,ja od poniedziałki już na zwolnieniu,a od grudnia chodziłam do pracy w kratkę,bo albo ja albo synuś chory.Także myśl o sobie i niuni,która się tam ma spokojnie rozwijać.Pozdrawiam
                                                  • oregano29 Re: usg 26.02.11, 18:57
                                                    Tak wiem, wiem, że maleństwo jest najważniejsze..ale powiadomienie szefowej, ze musze isc na zwolnienie miesiac a nawet dwa wczesniej niz planowalam, to byl istny koszmar sad wsciekla sie... a ja należę do takich ludzi, którzy nie lubią psuc planów innym... teraz sie zamartwiam i tym, ze mam za wysokie cisnienie, ze boli mnie brzuch i tym, ze szefowa jest na mnie najzwyczajniej w swiecie wk....na ...
                                                  • tara78 Re: usg 27.02.11, 11:45
                                                    Widać,że kobieta mało wyrozumiała.Są rzeczy ważne i ważniejsze.Niektóre dziewczyny ledwo się dowiedzą,że zaszły i już na zwolnieniu siedzą,a my sierpniówki zaraz będziemy miały połowę więc nie zamartwiaj się,bo nie warto psuć sobie jeszcze tym zdrowia.A ciśnienie w ciąży to ważna rzecz także zrób sobie coś smacznego do jedzonka,oglądnij ulubiony film i ciesz się tym małym "ROBACZKIEM" tam w środku lub poczytaj dobrą książkę i wypoczywaj kobieto smile pozdrawiam serdecznie i głowa do góry smile
                                                  • dominikakom Re: usg 28.02.11, 20:33
                                                    Cześć
                                                    Oregano29 tara78 ma racje odpoczywaj i ciesz się rozwijającym się Maleństwem. Praca nie zając!!! Ja siedzę na zwolnieniu od 5 tc ponieważ mam pracę w ciężkich warunkach i mój pracodawca odrazu powiedział,że nie może mi zaproponować pracy na innym stanowisku i dał do zrozumienia,że najlepszym rozwiązaniem jest L4.
                                                    Także ja już siedzę baaaaaaaaaaardzo długo i mam dość - wcześniej pracowałam non sto w trzech miejscach. Na szczęście mam Synka i nawet niewiem kiedy dni mijają. Tylko sprawdzam daty L4,żeby nie przegapić wizyty...
                                                    Pozdrawiam bardzo serdecznie i jak zwykle życzę zdróweczka WSZYSTKIM!
                                                  • oregano29 Re: usg 01.03.11, 09:02
                                                    Dziękuję Wam dziewczyny za te miłe i ciepłe słowa. Przetrawiłam sobie wszystko i jest juz ok. przeciez poszłam na L4 tylko miesiac wczesniej niz mialam z planach. Dzidzia jest najwazniejsza i jakby cos sie stalo z mojej winy, tzn. z tego za duzo pracowalam i stresowalam sie, to nie moglabym sobie tego darowac. zycze Wam i malenstwom w brzuszkach mielgo dniasmile idzie wiosna, wiec maly spacerek to cos, co nam dobrze zrobi smile
                                                  • pudelek09 Re: usg 01.03.11, 12:31
                                                    Ja jestem na zwolnieniu od 10grudnia,jak jeszcze niewiedzialam czy jestem w ciazy(4dni po transferze)Wyladowalam w szpitalu,potem zwolnienie,bolal mnie non stop brzuch,zle sie czulam,mialam lezec(krwiaki)i tak ciagne zwolnienie-narazie mam do konca marca.
                                                  • black_angel83 Re: usg 02.03.11, 18:26
                                                    Witam Mamusie.
                                                    Taaak wiosna mam nadzieje, że już idzie do nas wielkimi krokami. My czekamy jeszcze przynajmniej tydzień na wyniki amniopunkcji z Wawy- zwariować można. Ne wiadomo czy się martwić już czy jeszcze nie albo może poczekać na właściwy czas wink Szczerze mówiąc to ja już nie myśle o tym, nie mam czasu bo starszy synek zajmuje cały mój dzień. Dzisiaj np mam wrażenie , ze przeszłam trasę maratonu za nim- taaak mnie bolą nogi smile Czujecie już ruchy swoich dzieci?? Bo ja poczułam dwa dni temu i na początku myslalam ze mi się wydaje ale jz wczoraj TEGO ŁASKOTANIA nie moznabylo pomylić z niczym innym smile podobno w II ciazy szybciej się czuje ruchy dziecka i chyba coś w tym jest. Pozdrawiam serdecznie.
                                                  • tara78 Re: usg 02.03.11, 19:24
                                                    Oj mój synek też dzisiaj dawał radę od rana,odmówił drzemki i nadal szaleje jak nakręcony.
                                                    Ja czuję ruchy od 9.02 także też bardzo szybko,ale cieszę się,bo na to chyba każda z nas czeka.
                                                    Black_angel83 napisz jakie wyniki ,mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze,pozdrawiam
                                                  • dominikakom Re: usg 08.03.11, 16:59
                                                    Witam
                                                    U mnie też czas szybko leci. Mój Synek nie śpi w dzień od dawna i to bardzo dawna. Cały dzień biegamy albo w domu albo na zewnątrz, jeździmy autami i co chwile pyta co u mnie i co u Dzidziusia!!! Całuje brzuszek i wszystkim się chwali że będzie miał braciszka!!!!!!!! a my nadal nie wiemy co tam rośnie,więc się trochę obawiamy reakcji gdy się okaże,że braciszek jest siostrzyczkąwink ale będziemy mieli dużo czasu na przygotowanie Go do przyjścia na świat rodzeństwa!!!
                                                    Ja ruchy poczułam 16.02 i też w pierwszym momencie pomyślałam o jelitach wink
                                                    Pozdrawiam i życzę zdrówka
                                                  • 3fanta Re: usg 08.03.11, 21:19
                                                    Witamsmile Mam termin na 24 sierpień 2011.I prawie 17 letniego syna.Jestem nianią 4,5 latka.Zajmować się nim będę dopóki dam radę.
                                                  • black_angel83 :) 12.03.11, 05:59
                                                    Witam serdecznie. Czy Wasze nastroje są już iście wiosenne? wink Mam nadzieje, że tak- w głowie, na głowie i w garderobie zagosciła wiosna smile
                                                    Nadal czekam na wyniki amniopunkcji z Wawy- miały być po 2 tygodniach ale jak widać diagnostykom w labie nie śpieszno i okrutnie trzymają w niepewności wink
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • tara78 Re: :) 16.03.11, 22:58
                                                    Drogie Panie ,chciałam się pochwalić,że jestem po usg połówkowym i na 99% ma być córeczka smile.Bardzo się cieszę,bo będę miała parkę smile a jak u Was?
                                                  • dominikakom Re: :) 21.03.11, 20:10
                                                    Gratuluje córeczki!
                                                    Ja na usg wybieram się za dwa tygodnie. Poza tym ciesze się , ponieważ dzisiaj znowu wyszło słońce i z moim Synem spędziliśmy cały dzień w terenie. Rewelacja. Życzę zdróweczka i pogody!
                                                  • ona2010.net Re: :) 22.03.11, 14:04
                                                    Witam ja na usg wybieram sie 31 marca to bedzie koniec 19 tygodnia smile termin 20.08.2011
                                                  • 3fanta Re: :) 22.03.11, 22:14
                                                    Hej ja po usg.Spodziewam się dziewczynkismile
                                                  • black_angel83 Re: :) 23.03.11, 09:59
                                                    Witam.
                                                    Dostałam wreszcie wyniki amniopunkcji- wszystko jest prawidłowo i rośnie sobie zdrowy chłopak (to już drugi) oczywiście tatuś wielce niepocieszony wink ale oni tak mają big_grin Najważniejsze, że "genetycznie" zdrowy. 25 marca idziemy na usg "połówkowe" i to już 20 t.c.
                                                    Pozdrawiam i życzę dobrych nastrojów smile
                                                  • dominikakom Re: :) 04.04.11, 11:03
                                                    Witam
                                                    Byliśmy z Mężem na usg i będziemy mieli drugiego Synusia. smile NAJBARDZIEJ CIESZY SIĘ NASZSTARSZY SYNUŚ PONIEWAŻ ON CHCIAŁBY TYLKO BRACISZKA-DZIEWCZYNKA NIE WCHODZIŁA W GRE wink
                                                    POZDRAWIAM I ŻYCZĘ ZDRÓWKA
                                                  • tara78 Re: :) 04.04.11, 12:05
                                                    Gratulacje Dominikakom,ja mam teraz wizytę 13.04 i czekam na potwierdzenie córeczki,chociaż lekarz powiedział,że na 99% ma być dziewczynka. Nie ważne jaka płeć,ważne żeby nasze dzieciaczki zdrowe się urodziłysmile Pozdrawiam i napiszę po usg smile
                                                  • tara78 Re: :) 04.04.11, 21:41
                                                    Ile przytyłyście? ja ok 8 kg.,apetyt mi dopisuje,a ile jeszcze czasu do końca aż się boję pomyśleć,co to będzie sad
                                                  • oregano29 Re: :) 05.04.11, 09:38
                                                    Witam. U mnie 6,5 kg na plusie, ale zaczyna mi się rozkręcać apetyt smile
                                                  • black_angel83 Re: :) 06.04.11, 21:19
                                                    Witam. U mnie 5 kg na plus- choć ostatnio z braku apetytu po coraz to nowszych problemach z dzieckiem- waga spadła trochę. Spodziewamy się drugiego syna i raczej genetyka się nie mylismile Wyniki amnio były dobre i już moznabylo się cieszyć to jednak okazało się co innego... Już za dużo tego jak na to jedno dziecko, które się nie urodziło sadsadsad Jesli dotrwa do okolic terminu porodu - to będzie to tylko połowa sukcesu... crying Dobrze, że lekarze w Warszawie są kompetentni, chyba ze ja akurat na takich trafiłam.
                                                  • tara78 Re: :) 07.04.11, 00:13
                                                    Witaj black_angel83,Twój post jest smutny,ale mam nadzieję,że mimo wszystko los się zlituje i wszystko będzie dobrze.Ostatnio napisałaś,że badania genetyczne wyszły dobrze,więc ,czy ktoś popełnił gdzieś błąd? Pozdrawiam cieplutko smile
                                                  • black_angel83 :( 07.04.11, 06:37
                                                    Genetycy nie pomylili się pod- badanie amnio było zrobione pod kątem zespołu downa- ta wada została wykluczona. Byłam na wizycie u kardiologa- z echo serca wynika, że jest za duże jak na obecny wiek dziecka, do tego jeszcze coś i coś ... No i raczej planowany poród w stolicy lub Łodzi sad Niestety same złe wiadomości...
                                                  • tara78 Re: :( 07.04.11, 11:47
                                                    Tak mi przykro,w takiej sytuacji nie ma pocieszenia dla przyszłej mamy sad Zostaje zawsze nadzieja,że może zdarzy się cud i tego Tobie życzę z całego serca.pozdrawiam
                                                  • black_angel83 Re: :( 07.04.11, 13:21
                                                    Może się zdarzy...
                                                  • dominikakom Re: :( 09.04.11, 18:34
                                                    Black_angel83 jestem całą nadzieją z Tobą-musisz być pełna nadzieji na ten cud!!!!!!!
                                                    Naprawdę cuda się zdarzają... Chłopaki są twarde i dzielne. Życzę spokoju i nadzieji

Ja mam nisko łożysko i musze prowadzić spoczynkowy tryb życia a mam w domu trzylatka. Pozdrawiam wszystkie
                                                  • oregano29 Re: :( 09.04.11, 18:39
                                                    Hej dziewczyny..dzis wyszłam ze szpitala....spędziłam na patologii ciąży 4 dni. trafiłam tam w brzuchem jak kamien i bólami. 21 tydzien. Jak usłyszałam: zagrażające poronienie, to nogi się pode mną ugięły...dzięki Bogu szyjka jest zamknięta, bakterii w pochwie nie ma. Jestem na scopolanie, no-spie i luteinie dopochowej. Jest ok, ale boje sie, ze bóle znów wrócą... Kurcze, a na początku ciąży było tak rewelacyjnie. Czy do końca będę żyła juz w strachu, ze cos bedzie nie tak?? sad
                                                  • black_angel83 Re: :( 09.04.11, 18:59
                                                    No niestety- ja też usłyszałam, że będzie albo - albo, albo będzie dobrze albo będzie źle... albo dziecko się urodzi, albo nie... nic nie jest pewne bo medycyna jeszcze nie jest na takim poziomie by odpowiedzieć na to "albo"... Więc czekamyuncertain
                                                  • dominikakom Re: :( 14.04.11, 14:59
                                                    TRZYMAJCIE SIĘ DZIEWCZYNY
                                                    Musimy na siebie strasznie uważać i nic tylko wierzyć w to,że będzie dobrze.
                                                  • tara78 Re: :( 20.04.11, 22:58
                                                    Witam,u mnie trzeci raz lekarz potwierdził dziewczynkę,mam nadzieję,że się już nie zmieni,jutro zaczynam 25 tc.więc narządy są już dobrze rozwinięte,a poza tym kupiłam pierwsze różowe pajacyki,bo nie mogłam się oprzeć. Synuś raz chce mieć dzidziusia w domku a innym razem nie,zobaczymy jak to będzie jak się już urodzi. Jeszcze 15 tc i będziemy razem.
                                                    Jak wasze dolegliwości ciążowe? mi strasznie zaczęły dziąsła krwawić,krew jak już zacznie się lać to strumieniem,ginekolog zalecił preparaty z wit.c. Oprócz tego czuję się opuchnięta a przytyłam dopiero 7 kg.
                                                    Pozdrawiam i trzymam kciuki za sierpnióweczki ,które są niestety w ciężkiej sytuacji
                                                  • oregano29 Re: :( 21.04.11, 08:20
                                                    Hej. Też mam problem z dziąsłami uncertain nawet miękka szczteczka powoduje krwawienia a ja niestety mam nawtk mycia zębów po każdym posiłku. Bylismy na usg połówkowym. Chłopiec jak sie patrzy smile Ale jest jedna rzecz, która spędza mi sen z powiek sad okazało się, ze mały rozwija sie dobrze, ale jest małe "ale" sad ma powiększone obie midniczki nerkowe. Lekarze każą czekać, bo byc może się zmiejszą sad Niby jest to dość "powszechne" u męskoch płodów. troszkę mnie to podłamało, bo nie chciałabym, zeby mojego synusia juz od urodzenia spotykały przykre badania i branie leków.
                                                  • anijka10 Pozdrawiam 22.04.11, 04:47
                                                    Hej dziewczyny. Pozdrawiam wszystkie!
                                                    Oregano nie martw się tymi miedniczkami. Ja to przeszłam z pierwszym synkiem.Podobno chlopaki tak mają. U nas zakończyło się w końcu stwierdzeniem że taka jego uroda.Zaraz będzie miał 5 latek, robimy co rok kontrolne usg, mam nadzieję że już ostatnie wink
                                                    U maluszka,który chyba będzie też chłopczykiem też minimalnie sa powiększone. Czeka nas usg po porodzie.
                                                    A poza tym to ja mam problem ze snem wink od 3,00 buszuję po domku
                                                    Trzymajcie się cieplutko
                                                    Wesołych i pogodnych Świąt!
                                                  • dominikakom [...] 25.04.11, 21:06
                                                  • tara78 Re: Pozdrawiam 06.05.11, 19:39
                                                    Witam,jestem po następnej wizycie,córcia waży 1,1 kg. a mamusia przytyła 10,1 także jeszcze parę kilo przede mną. Maleńka obróciła się i teraz w najlepsze siedzi sobie główką pod serduszkiem,mam nadzieję,że się obróci,lekarz polecił spanie na prawym boku żeby fiknęła do przodu na główkę .
                                                    Samopoczucie poprawiło mi się niesamowicie.Czekam jeszcze na słoneczko żeby można było założyć sukieneczkę i nosić kochane sandałki.
                                                    27 tc,jeszcze 13 i się zobaczymy smile
                                                  • dominikakom [...] 09.05.11, 19:36
                                                  • tara78 Re: Pozdrawiam 16.05.11, 22:48
                                                    W środę miałam wizytę pań z zusu,ale mnie nie było.Wstawiłam się rano,a pani zdziwiona,że ciężarną kontrolują w domu.Miałyście może takie spotkanie z zusem?
                                                  • clio_1 Re: Pozdrawiam 17.05.11, 10:42
                                                    Wstawianie się w ciąży nie jest wskazane... pilnuj się, bo dziecko Ci odbiorą...
                                                  • tara78 Re: Pozdrawiam 17.05.11, 22:45
                                                    A co ma wizyta z zusu z odebraniem dziecka wspólnego,nie rozumiem tej sugestii, żeby się pilnować ???
                                                  • k_katka Re: Pozdrawiam 18.05.11, 08:10
                                                    bo napisałas ze sie WSTAWIŁAŚ ... kolezanka sie z literowki smiała
                                                  • tara78 Re: Pozdrawiam 18.05.11, 08:57
                                                    Haha no tak,wstawionej matce mogą zabrać dziecko smile
                                                  • dominikakom Re: Pozdrawiam 18.05.11, 16:07
                                                    Tak ,w poprzedniej ciazy mnie rowniez zus wezwal... Mialam zapalenie pluc i bylo -15 stopni,wiec zadzwonilam i poprosilam o zmiane terminu, ale uslyszalam,ze jest to nie mozliwe... Glupota i tyle... To byla zwykla wizyta u jakies internistki. Ostatnio sie zastanawialam kiedy tym razem mnie zaprosza,ale narazie cisza. Pozdrawiam
                                                  • amaba Re: Pozdrawiam 20.05.11, 10:48
                                                    Witam wszystkie mamusie
                                                    dopiero teraz natrafiłam na to forum, choć myslałam że o sierpniówkach nic nie znajdę. Chciałam się przywitać smile Mam termin na 21.08 , w domu przedszkolnego 3,5 latka, a w drodze drugi synek Wojtuś.
                                                    Cieszę się że będzie dwoje dzieci, zawsze dom jakis taki pełniejszy... martwią mnie tylko te upały z którymi przyjdzie nam sie zmagać sad Ale jakos trzeba wytrzymać

Pozdrawiam
                                                  • k_katka jest forum sierpniówek 20.05.11, 11:23
                                                  • tara78 Re: jest forum sierpniówek 20.05.11, 13:22
                                                    Witaj amabasmile
                                                    Załapiesz się jeszcze na parę dobrych tygodni z sierpniówkami. Gratuluję drugiego synusia.U mnie szykuje się córeczka,więc udało się nam mieć parkę.
                                                    Dziewczyny jak znosicie te pierwsze ciepłe dni?
                                                  • anijka10 Upał 20.05.11, 13:46
                                                    Hej
                                                    Musimy polubić te upały,bo trochę przed nami wink Ja rano odprowadzam synka do przedszkola,potem buszuję w domku, jeszcze nie nagrzanym przez słoneczko. Wieczorkiem spacery. Damy radę...Nie wiedziałam że jest jeszcze jakies forum sierpnióweczek ;-(
                                                    Pozdrawiam
                                                  • k_katka Re: Upał 20.05.11, 16:08
                                                    i to całkiem spore
                                                    zamkniete ale wystarczy zglozenie napisac a moderatorki powinny przyjac do grona sierpniówek
                                                  • dominikakom Re: Upał 25.05.11, 19:53
                                                    Witam
                                                    Upały są dość uciążliwe. Mój Synuś z samego rana wyciąga mnie na plac zabaw, rower... potem wracamy z ciężkim sercem na obiad a jak tylko przełkniemy ostatni kęs to ON już ma buty na nogach!!! Mąż wraca wieczorami i wtedy ja padam na buzie! Ale jeszcze tylko! 10 tygodni.......
                                                    Byleby dzieci zdrowe były to wszystko zniosę.
                                                    Pozdrawiam serdecznie WSZYSTKIE mamunie
                                                  • amaba Re: jest forum sierpniówek 27.05.11, 11:53
                                                    Upały to sie dopiero zaczną, teraz jeszcze nie jest najgorzej... tyle że ja jeszcze pracuję, planuję za ok. miesiąc iść juz na zwolnienie bo jednak trzeba troszkę odpocząć smile no i zaczną się wakacje więc dziecko do przedszkola chodzic nie będzie. Średni to będzie relaks ale końcówka ciąży lepsza we własnym domu z dzieckiem niż w biurze. Zresztą dopiero sie zacznie zabawa jak będzie juz dwójka dzieci, przy jednym jest spokojnie z tego co pamiętam.
                                                  • tara78 Re: jest forum sierpniówek 15.06.11, 18:40
                                                    Sierpniówki ,co słychać,jak samopoczucie? Ja miałam drugą wizytę w zusie,znowu mnie wezwali i znowu wielkie zdziwienie,że w ciąży jestem.
                                                    Wybrałyście już imiona dla swoich SŁONECZEK? My będziemy mieć Laurę Annę.
                                                    pozdrawiam dziewczyny ,jeszcze parę tygodni nam zostało smile
                                                  • oregano29 Re: jest forum sierpniówek 28.06.11, 10:26
                                                    Hej Dziewczyny smile byłam dzis na usg. Nasz maluszek wazy już 2300g smile Lekarz powiedzial, ze moze urodzic sie pod 4 kg smile jakos tak 3800. Waga wyprzedza termin porodu o tydzien. Juz liczę dni do konca....nie to, ze ciąża mi przeszkadza, tylko chiciałabym juz przytulic synka smile pozdrawiam
                                                  • tara78 Re: jest forum sierpniówek 28.06.11, 22:34
                                                    Witaj oregano29,kawał synusia Ci się szykuje.Ja mam wizytę w czwartek i mam cichą nadzieję,że moja córcia będzie przy porodzie ważyć tak 3200,ostatnio miała 1600 w 30 tc i lekarz mówił,że podwajają tą wagę.
                                                    Odliczam już tygodnie do porodu w czwartek 35 tc zaczynam.Bardzo zaczęła mnie boleć miednica,mam problem żeby się obrócić z boku na bok.Też tak macie?
                                                    pozdrawiam
                                                  • dominikakom Re: jest forum sierpniówek 30.06.11, 05:27
                                                    Cześć Sierpnióweczki!
                                                    Podobie jak Wy nie mogę się już doczekać aż wkońcu przytulę mojego Skarba. Samopoczucie mam całkiem dobre,ale miednica mnie boli oj boli, ból promieniuje na nogi i to jest trochę męczące. Poza tym nadal cierpie na bezsennosc. Mój Synuś będzie miał na imię Leon. A na ostatnim usg w 33tyg wyszlo, że warzy 1945g. Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie i trzymajcie się!
                                                  • oregano29 Re: jest forum sierpniówek 30.06.11, 08:35
                                                    Oj mnie również boli miednica...szczególnie w nocy jak się przekręcam czy wstaję siusiu. Zaczęły puchnąć mi nogi, ale jakos tak dziwnie, bo lewa bardziej. Ale wg lekarza nie ma jakiejś tragedii, wiec nie będę panikowac smile wizyta w poniedziałek, to zobaczymy jak się sprawa rozwinie. Pomału zaczynam pranie ubranek, może to za wcześnie, ale mam jakies przeczucia, że moze Adaś zrobi nam niespodziankę wczesniej ( skraca mi się już szyjka). Wolę byc przygotowana. Pozdrawiam Was mamuski i życze duzo zdrowka, niebolących niednic i kopniaków smile
                                                  • tara78 Re: jest forum sierpniówek 30.06.11, 23:29
                                                    Witajcie Sierpniówki.
                                                    Jestem po wizycie,zaczynam 35 tc,Laura waży 2450.Szyjka również mi się skraca i mięknie,mam przez najbliższe 2 tyg.oszczędzać się ile tylko się da.Niestety mam białko w moczu i podwyższone leukocyty i dostałam antybiotyk,nie czuję zapalenia pęcherza, do tego jeszcze mała grzybica sad
                                                    Oby tylko skończyć 36 tc i mogę rodzić.
                                                    Zaczęłam pić olej z wiesiołka i od czasu do czasu piję herbatę z liści malin.
                                                    Zastanawiam się ,czy zamiast lewatywy nie kupić oleju rycynowego i gdyby coś się zaczęło dziać to żeby tym się przeczyścić,co o tym sądzicie? Miałam lekarza zapytać,ale zapomniałam.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • dominikakom Re: jest forum sierpniówek 01.07.11, 22:29
                                                    Dobry wieczór Mamusie!!!
                                                    Tara78 życzę Ci dużo zdrówka! Wiesz co do oleju rycynowego to kompletnie nie umiem się wypowiedzieć. U mnie poprzednio to nawet lewatywy nie robiły , bo przed wyjazdem do szpitala wypróżniłam się 2 razy między skurczami wink))
                                                    Laura jest już dużą dziewczynką!!!!
                                                    Bądźcie dzielne.
                                                    Oregano ja już ubranka, pieluchy tetrowe i flanelowe, oraz inne wariactwa mam poprane , poprasowane i poukładane w półkach od tygodnia. Wolałam się przygotować. Teraz piorę i czyszczę wózek, nosidełko i leżaczek, bo nie używane były przez 3 lata... Także spoko bierz się do pracy!
                                                    Tylko łóżeczka nie rozkładam bo wiem,że tak się zaprasza Dzidziusia do domu,więc z tym poczekam tak jak poprzednio do 38 tygodnia.
                                                    POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE I JAK ZAWSZE ŻYCZĘ ZDRÓWECZKA I SIŁY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • tara78 Re: jest forum sierpniówek 01.07.11, 23:15
                                                    Dominikakom dziękuję za miłe słowa.
                                                    Ja również mam już rzeczy poprane i poukładane.Wózek mam zamiar prać w przyszłym tygodniu. Jeszcze muszę zamówić piękną pościel dla mojej Księżniczki-mam już upatrzoną,jedną już kupiłam,ale to jest zapasowa. Łóżeczko też musi jeszcze poczekać tak po 14-stym rozłożymy.
                                                    Dziewczyny uświadomiłam sobie,że to już lipiec i już niedługo zostaniemy mamusiami naszych sierpniowych Dziubasków.Piszcie jak się czujecie i czy już się denerwujecie przed porodem.
                                                    Pozdrawiam serdecznie smile
                                                  • dominikakom Re: jest forum sierpniówek 20.07.11, 21:24
                                                    Witam
                                                    Jak Wasze samopoczucie na końcówce?
                                                    Ja się czuje świetnie tylko gorąco i duszno w te upały, ale na szczęście nadal jestem w 100% sprawna więc nadążam za moim trzylatkiem wink))
                                                    Bardzo bym już chciała przytulić mojego drugiego Skarba, nie mogę się doczekać Jego przyjścia na świat!
                                                    Pozdrawiam serdecznie i życzę wytrwałości.
                                                  • tara78 Re: jest forum sierpniówek 22.07.11, 23:57
                                                    Witam smile
                                                    Wczoraj miałam wizytę przedostatnią lub jak dobrze pójdzie to ostatnią. Maleńka ma ok.3400 także spora ( w 3 tyg. kg.przybrała ,a jeszcze 3 przede mną ).Również mam nadzieję na szybszy poród,ale to niestety nie zależy ode mnie.
                                                    Upały też mi dokuczają,nie mogę spać.Do tego doszedł ból nóg,ale mam 16 kg do przodu więc mają co dźwigać.
                                                    Martwię się,bo mój lekarz od 5.08 idzie na urlop a ja mam termin na 10.08.
                                                    Tak sobie myślę,że może za parę dni któraś z nas wstawi informację,że dzidzia już po tej stronie brzuszka.
                                                    Piszcie dziewczyny,bo to już nasza końcówka i fajnie jest wiedzieć,co u Was.
                                                    pozdrawiam
                                                  • oregano29 Re: jest forum sierpniówek 23.07.11, 14:38
                                                    Hej. Ja ma podobnie..duszno, nogi spuchnięte jak balony i 16 kg na plusie smile okazalo się, że nasz synuś jest wyjątkowo wyrosniętym bobasem - przwidywana waga to ok 3800g. Termin porodu z usg wychodzi na początek sierpnia, a z miesiaczki na 22.08. troszkę się zmartwiłam, czy oby to jest ok, ale lekarka powiedziala, ze w tym okresie mierzenie dzieciatka i wyznaczanie na podstawie pomiarów terminu nie jest do konca miarodajne, bo na tym etapie kazde dzieciatko wyglada juz inaczej - po rodzicach smile w poniedzialek zaczynamy 37 tydzien, także - niech się dzieje wola nieba smile pozdrowionka
                                                  • tara78 Re: jest forum sierpniówek 23.07.11, 22:54
                                                    Oregano 29,Twój synuś jest naprawdę duży,a lekarka nie przewiduje wcześniejszego porodu? Mój lekarz wywnioskował,że mała powinna wcześniej się urodzić,bo wszystko jest gotowe.U mnie przy pomiarach po wielkości brzuszka 38 tc, po wielkości główki wskazało 39 tc.także u mnie się zgadza termin licząc od miesiączki.
                                                    pozdrawiam i życzę nam lekkiego porodu smile
                                                  • dominikakom Re: jest forum sierpniówek 25.07.11, 09:34
                                                    Czesc Dziewczyny.
                                                    Gratuluje wielkich Dzidziusiow!
                                                    U mnie skonczyl sie 37 tydzien synus wazy ok 2900 wiec nie jest zbyt wielki- Jego brat urodzil sie 37770. Poza tym wg wszystkich pomiarow jest 38 tydzien a wg pomiaru glowki 33 tydzien - martwie sie tym strasznie....
                                                    Chociaz Lekarz mowi,zebym spokojnie dotrwala do rozwiazania i sie nie martwila. Niestety On rowniez idzie na urlop od 05.08 na trzy tygodnie! A ja mam termin na 10.08.... Pozdrawiam i zycze zdrowka
                                                  • dominikakom Re: jest forum sierpniówek 25.07.11, 09:37
                                                    Przepraszam pomylka w wadze starszego Synusia oczywiscie 3770 wazylwink
                                                  • dominikakom Re: jest forum sierpniówek 29.07.11, 21:04
                                                    U mnie bez zmian...
                                                    Synuś waży ok.2900 główka 33tc a reszta 38tc-wariuje z nerwów czy wszystko w porządku...
                                                    Lekarz nie umie powiedzieć dlaczego przestał przybierać na wadze.
                                                    W niedziele jadę na Klinikę na ktg i usg i może wtedy zdecydujemy czy rozwiązywać przez cc czy czekać dalej...
                                                    Pozdrawiam
                                                  • tara78 Re: jest forum sierpniówek 29.07.11, 22:31
                                                    Witaj dominikakom.
                                                    Napisz,co Ci w klinice powiedzieli,mam nadzieję,że to jakaś pomyłka i wszystko będzie dobrze.Trzymam kciuki za dobre wyniki i pozdrawiam
                                                  • dominikakom Re: jest forum sierpniówek 31.07.11, 21:23
                                                    Bez zmian Dzidziuś nadal nie przybiera na wadze, główka mała...
                                                    Normalnie szok
                                                    Nie spodziewałam się takich wiadomości pod sam koniec ciąży, naprawdę mam mętlik w głowie. Chciałabym żeby już się urodził i żeby się okazało że wszystko jest super-hiper. ZDROWY DZIDZIUŚ

Pozdrawiam
                                                  • oregano29 Re: jest forum sierpniówek 03.08.11, 10:28
                                                    dominikakom,ale czy ktos powiedział, ze z głowką dzieciaczka jest cos nie tak? moze taka jego uroda, jejus nie mam pojecia jak Cie pocieszyc. Pamietaj, ze usg tez sie czasami myli. wystarczy o 1mm przesunac te ich wskazniki a roznica jest rzedu paru dni. 3mam kciuki. Powodzenia
                                                  • dominikakom Re: jest forum sierpniówek 06.08.11, 10:16
                                                    MAM ZDROWEGO I SLICZNEGO SYNKA!
                                                    05.08 o godz 00.10 przez cięcie cesarskie urodził się mój Skarb Leon 3300g i 51cm!!!

Tak usg sie mylilo!

Zycze Wam wszystkim szczęśliwych rozwiązań i czekam na wieści! Pozdrawiam serdecznie
                                                  • oregano29 Re: jest forum sierpniówek 06.08.11, 10:33
                                                    Fantastyczna wiadomość!! Gratuluję smile Życzę dużo zdrówka dla Mamy i Synka smile
                                                  • tara78 Re: jest forum sierpniówek 06.08.11, 12:37
                                                    Gratulacje smile Bardzo się cieszę,że wszystko jest dobrze ,niech synuś zdrowo się chowa i dużo zdrówka dla mamusi smile
                                                    Czekamy teraz na następnego dzidziusia smile
                                                  • tara78 Re: jest forum sierpniówek 12.08.11, 22:16
                                                    Jak tam dziewczyny ,ja już 3 dni po terminie i zero jakichkolwiek objawów.16.08 mam się wstawić do szpitala i będą wywoływać poród.Troszkę się już stresuję,mała ma ok.3800 więc duża jest,mam nadzieję,że lekarz chociaż troszkę się pomylił z wagą.
                                                    Wczoraj rano zaczęły się bóle krzyżowe,ale przeszły.Już zapomniałam jaki to ból.Miałam nadzieję,że się zaczyna-fałszywy alarm.
                                                    A co u Was? Stresujecie się też?
                                                    pozdrawiam
                                                  • oregano29 Re: jest forum sierpniówek 12.08.11, 22:18
                                                    Hej. U mnie zostało 9 dni, ale czekam juz z niecierpliwościa...mam natomiast dosc tego, ze codziennie ktos do mnie dzwoni lub pisze i pyta czy juz..grrrr...uncertain zero sygnałów...jutro pełnia, moze sie cos ruszy smile buziaki i 3mam kciuki
                                                  • oregano29 Re: jest forum sierpniówek 12.08.11, 23:57
                                                    Tara, słuchaj, a jesteś juz ma macierzyńskiem czy na L4?
                                                  • tara78 Re: jest forum sierpniówek 13.08.11, 00:17
                                                    Nadal na L-4 do 14.06,jeśli nie urodzę do 16 to mąż ma się zgłosić po następne l-4 ,ale nie wiem na ile dni.
                                                  • tara78 Re: jest forum sierpniówek 15.08.11, 16:53
                                                    Drogie Panie to mam nadzieję mój ostatni wpis ,gdzie jeszcze mojej córci nie ma ze mną.Jutro o 8 rano mam się wstawić do szpitala na prawdopodobne wywołanie porodu.Termin miałam na 10.08 więc niby mam jeszcze czas.
                                                    Mam nadzieję,że następnym razem już będę mogła się pochwalić moją Kruszynką.
                                                    Pozdrawiam i życzę powodzenia i lekkiego porodu nam wszystkim.
                                                  • 3fanta Re: jest forum sierpniówek 19.08.11, 21:18
                                                    08.08.2011 urodziłam przez cc córcię Natalke.Miała 3300 i 54 cm.Rzadko piszę bo mi net szwankuje.
                                                  • dominikakom Re: jest forum sierpniówek 20.08.11, 01:35
                                                    Grtuluje i życzę zdrówka
                                                  • tara78 Re: jest forum sierpniówek 23.08.11, 13:04
                                                    Witam,ponownie.
                                                    Moja córeczka również jest już z nami.Waga 3800 ,57 cm.także kawał Babeczki.Poród koszmar,ale trzeba to przejść.
                                                    Trzymam kciuki za resztę dziewczyn,które jeszcze oczekują na swoje Szczęście smile pozdrawiam
                                                  • oregano29 Re: jest forum sierpniówek 25.08.11, 15:13
                                                    Hej. Jestem juz "po" urodziłam w niedziele o 15:10. 3430g, 58 cm smile
                                                  • magdusia11 Re: jest forum sierpniówek 26.08.11, 09:30
                                                    Gratuluję i wszytskiego najlepszego dla Ciebie i Maleństwa smile
                                                  • dominikakom Re: jest forum sierpniówek 06.09.11, 16:54
                                                    GRATULUJE SERDECZNIE DZIEWCZYNY!!!
                                                    ZDRÓWKA ŻYCZĘ!
    • malgosiek2 Wklejone przez moderatora 07.06.11, 23:25
      Mamusie sierpień 2011
      kala292 07.06.11, 14:24 Odpowiedz
      Hej zapraszam wszytskie mamy z terminem porodu na sierpień 2011;]
      Ja mam termin dokładnie na 16 sierpnia i będę miała synka Boryska;]
      zapraszam przyszłe mamy!

Re: Mamusie sierpień 2011
      k_katka 07.06.11, 14:39 Odpowiedz
      a ja zapraszam tutaj gdzie jest duuuzo sierpniówek
      purple.pain 07.06.11, 17:34 Odpowiedz
      wlasnie mialam kierowac do tego watku smile ja mam termin na 15 sierpien. ponoc bedzie syn..

tara78 07.06.11, 21:56 Odpowiedz
      zaglądnij jeszcze na sierpniówki 2011.U mnie ma być córeczka-termin 10.08

ona2010.net 07.06.11, 22:19 Odpowiedz
      U mnie 20.08.2011 ma byc syn
      • ona2010.net Re: Wklejone przez moderatora 23.07.11, 19:56
        witam u mnie tez od poniedzialku zacznie sie 37tydzien lekarz od 25 do 5.08 na urlop idzie a 9-tego mam miec jeszcze usg mam nadzieje ze dotrwam
    • malgosiek2 Wklejone przez moderatora 17.07.11, 22:44
      Z terminem na 20.08.2011
      Autor: ona2010.net 17.07.11, 22:08

Jak sie czujecie czy wszystko przygotowane na przyjscie maluszka?? smile bo ja mam dosc dni ciagną sie nie ublaganie usg mialam w 30tyg takze wiecej chyba miec nie bede bo lekarz od 25.07 idzie na 2 tyg urlopu ;/
      • 3fanta Re: Wklejone przez moderatora 26.07.11, 21:39
        Ja mam planowaną cesarkę ze względu na słaby wzrok.W środe powinnam się dowiedzieć konkretnie kiedy.Bo ostatnio doktorek powiedział,że między 16 a 24 sierpnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka