Dodaj do ulubionych

niepękający pęcherzyk

22.12.10, 18:51
Biorę clo od 5-9 d.c. Miałam robione kilka usg - pęcherzyk rósł prawidłowo. Dzisiaj a jest 22 d.c. miałam zrobione usg aby sprawdzić czy pęcherzkł pękł ale niestety nie pekł. Jest w tej chwili wielkości 28x20 mm. Lekarz który robił mu usg powiedział aby pokazać wynik usg mojej ginekolog bo może się z tego pęcherzyka zrobić torbiel. Moja ginekolog przyjmuje dopiero w najbliższy wtorek czyli za 6 dni. Nie wiem co robić ? Czy mogę zaczekać te 6 dni ?
Obserwuj wątek
    • chiyo28 Re: niepękający pęcherzyk 23.12.10, 09:56
      te wymiary juz sa za duze. owu z tego raczej nie bedzie. dlaczego nie dał Ci nic na peknięcie ?
      u mnie jak pecherzyk jest dojrzały ma ok 20 - 22 mm dostaje ovitrelle na pekniecie.
    • tuya Re: niepękający pęcherzyk 23.12.10, 10:59
      hej, myślę że możesz zaczekać. Bardzo możliwe że pęcherzyk sam pęknie przed okresem, u mnie tak było. Trochę może boleć jak taki przerośnięty (właściwie to torbiel) pęka. Jeśli nie pęknie sam to dostaniesz coś na wchłonięcie torbieli. Generalnie nie ma się czym zamartwiać, takie sytuacje się zdarzają.
    • annajustyna Re: niepękający pęcherzyk 23.12.10, 15:02
      Dlaczego chodzisz do gina, ktory nie ma wlasnego USG?
      • justyna9926 Re: niepękający pęcherzyk 24.12.10, 13:34
        do annajustyna - Bo nie stać mnie na prywatne wizyty i usg a teraz mam usg i lekarza w pakiecie medycznym z pracy.
        • annajustyna Re: niepękający pęcherzyk 25.12.10, 13:44
          Ale osobno? Dobry gin ZAWSZE ma usg i umie je obslugiwac...
          • neska.79 Re: niepękający pęcherzyk 25.12.10, 18:46
            według Ciebie dobrego lekarza poznaje się po tym, że ma usg w gabinecie? Hmm... ciekawe.
            • annajustyna Re: niepękający pęcherzyk 25.12.10, 18:52
              Nie, ale USG to takie samo minimum jak kiedys stetoskop. Napisalam, ze musi tez umiec je obslugiwac (czyli posiadac tzw. certyfikat umiejetnosci).
              • justyna9926 Re: niepękający pęcherzyk 26.12.10, 13:08
                U mnie w medycynie rodzinnej a także w przychodni ginekolodzy przyjmują w swoich gabinetach a na usg to trzeba się zapisać i jest osobny gabinet i inni lekarze którzy robią usg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka