takajakwy Re: Wrześniowe testowanie :) 06.09.11, 15:17 u mnie jak narazie plamienie sie skonczylo i cisza. brzuch mnie bolal wczoraj i przed wczoraj jakna @. temp jednak spadla, ale nadal sie wyzej lini podstawowej, @ powinna byc dzisiaj lub jutro-zobaczymy. w kazdym razie juz sie umowilam do gina na monitoring cyklu i na listopad na HSG. Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 magdusia11 ja tez sie zarejestrowalam do lekarza 06.09.11, 15:32 Dzis byłam pobrać krew na badania hormonów i sie zarejestrowałam do lekarza Mówiłam juz wcześniej ze tu sie nikt niczym nie przejmuje wizyta za 3 tygodnie (27 wrzesnia)mimo ze to moj 80dc i wiedza o tym ale tu inne podejście Moze samo mi sie wyjaśni miałam ładny skoczek temp to @ powinna przyjść ok 17 wrzesnia tak jak wpisałam testowanie Wyniki krwi powinny byc jutro Pojutrze odbiorę bo jutro nie dam rady to sobie przynajmniej sama i sprawdzę jak to wygląda Trzymam kciuki za was lwiczka nie ukrywaj sie przecież dzis testowałaś Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: magdusia11 ja tez sie zarejestrowalam do lek 06.09.11, 15:38 malachitka gratulacje dzieciusie moje testy przez 5 dni były jak Twoje zanim poszłam na betę a ta była coś na wysokości 300 z tym że u mnie inne normy niż u Ciebie także trzymam kciuki za maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: magdusia11 ja tez sie zarejestrowalam do lek 06.09.11, 16:25 Dziękuję Ci za dobre i wspierające słowa Nie chcę się nakręcać ale tak jak by mnie piersi lekko bolały...? może to spadek hormonu...? w brzuchu mi tak dziwnie bulgocze jak bym miała grypę żołądkową...?jeść mi się za bardzo nie chcę...? Wszystko jest takie do d..y !! A mąż mi jeszcze mówi,że lepiej jak bym poszła na betę w piątek a nie jutro,bo znowu mi nic nie pokaże i znowu polecę na następną !!! Chłop jak chłop źle nie chce,myśli też o kasie ,tylko nie rozumie kobiety która wariuje od tej niepewności wrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: magdusia11 ja tez sie zarejestrowalam do lek 06.09.11, 16:41 Wiecie co i chyba tak zrobię jak mi maż radził pojdę na betę w piątek i wtedy się napewno (chyba) wszystko wyjaśni bo po 1.- do tego czasu mogę dostać @ po 2.- jak @ nie będzie a ciąża miałaby z tego być to będzie widać jej przyrost. Odpowiedz Link Zgłoś
lwiczka99 Re: magdusia11 ja tez sie zarejestrowalam do lek 06.09.11, 20:53 Ja testowałam wczoraj bo skonczył mi sie tydzień temu karnet na fitness i nie wiedziałam czy kupować nowy czy nie... Niby pojawiła się bardzo nikła 2 kreska ale to dopiero po 10 min, w teście piszą że po 5 min wynik juz nie jest prawidłowy. Temp. spadła. Dziś zapomniałam zmerzyć. @ nie ma-dziś 39 d.c. A wg moich obserwacji -@ mam dokł. 14 dni od bólu owulacyjnego, który nauczyłam się rozpoznawać po kilkumiesięcznym monitoringu -powinna przyjśc jutro lub pojutrze. Cykl długi bo chorowałam na grypę i zawsze tak mam No cóż .... jeszcze nie Wpisujcie minusa ale wiem że przeniosę się na październik. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: magdusia11 ja tez sie zarejestrowalam do lek 06.09.11, 22:19 Halo,halo,a kto Ci pozwolił mówić o @ ???!!! Nie ma @ jest szansa tak jak i u mnie !! A znasz historię o dziewczynach które odczytały wynik dodatni testów po pól dnia i były w ciąży?! Więc proszę sobie wybić na razie @ z głowy TRZYMAM KCIUK Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Re: magdusia11 ja tez sie zarejestrowalam do lek 07.09.11, 09:41 1aleks1 cieszę się z Twojego skoku. Może sama świadomość badań i wizyt lekarskich naprowadziła oganizm na właściwe tory. Niech maszyneria działa bez zarzutu Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Podzielilam dlugasny cykl :) 06.09.11, 17:55 Dziewczyny podzieliłam moj dlugi cykl na 2. W 61dc wystąpiło krwawienie srodcykliczne w związku z tym ze nie bylo skoku temp przed ani 3 wyższych to nie bardzo bylo można uznać to za @ dlatego kontynuowałam zapisywanie obserwacji dalej. Jednak dziewczyny ktore znają sie lepiej na NPR doradziły mi ze skoro po krwawieniu tepm sluz i szyjka zachowuja sie jak w normalnym cyklu doradzily mi podzielenie cyklu na 2 Bardzo sie z tego ciesze bo i obserwacje bedzie łatwiej prowadzić i psychicznie łatwiej Myślę ze mnie normalna @ na koniec nawiedzi. Mam takze nadzieje ze wszytko wróci do normy i październik mój Ps: Moze chce ktos zobaczyć enpr.pl/1349/49944 Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Podzielilam dlugasny cykl :) 06.09.11, 18:01 Nie znam się na tym bo sama wiesz,ale trzymam kciuki za owocny koniec Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: ma-lachitka 06.09.11, 20:05 A ma-lachitka teraz pewnie trzyma w dłoniach test i wpatruje się w swoje wielkie małe szczęście Jak się czuje przyszła mama ? Mąż co na to ? Ściskam Cię mocno ty nasza szczęściaro A ja zaliczyłam z tymi testami taka wtopę,parę godzin szczęścia-niezłe nie ma co !!! Jestem zła na siebie,że go zrobiłam,co mnie podkusiło...ach,szkoda zaśmiecać i zanudzać forum Odpowiedz Link Zgłoś
bbbooommm dorka793 06.09.11, 20:06 dorka793 pewnie że Cie pamiętamy! Nawet wczoraj myślałam o Tobie, a tu takie wieści smutne Jak widzisz ja dalej wiszę na tych listach i końca nie widać, pomału to sie już nadzieję traci. Odpowiedz Link Zgłoś
mewa000 Dzieciusie 06.09.11, 20:34 a wg mnie powinnaś zrobić bete jutro bo jeśli to ciąża to będziesz widziała czy przyrost jest prawidłowy a tak to po 4 dniach to już trochę inaczej wygląda i w razie jak to nie ciąża to juz nie będziesz o tym musiała tak myśleć i żyć w niepewności Odpowiedz Link Zgłoś
ja.barrakuda Re: Dzieciusie 06.09.11, 21:05 Mewa dobrze mowi. Jesli to ciaza, to przyrost i tak bedzie, a do tego latwo bedzie mozna zweryfikowac czy jest prawidlowy. Jesli nie, to po prostu wczesniej wszystko sie wyjasni. Ja tam i tak wierze ze cos tam rosnie w twoim brzuchu! Odpowiedz Link Zgłoś
lwiczka99 Re: Dzieciusie 06.09.11, 21:19 Dziewczyny dobrze radzą. Powinnaś juro powtórzyć betę. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Dzieciusie 06.09.11, 22:16 No to pojadę,tylko,że ile powinno wzrosnąć u mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.barrakuda Re: Dzieciusie 06.09.11, 22:19 Po 48 godz. powinna sie przynajmniej podwoic. Ale w pierwszych dniach beta zwykle rosnie jeszcze szybciej. Powinno byc min 5-6. Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Malachitka 06.09.11, 22:31 Ogromne gratulacje szczęściaro. Pociągnij nas za sobą Życzę Ci spokojnych 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.barrakuda Re: Wrześniowe testowanie :) 07.09.11, 07:35 No i po ptakach. DLACZEGO SIE NIE UDAJE?????? Wiedzialam to juz 3 dni temu, kiedy zniknal sluz kremowy i pojawil sie wodnisty i rozciagliwy, wszystko bylo juz jasne wtedy, chociaz zawsze pozostawala jeszcze jakas malutka nadzieja, ze to tylko jakies chwilowe zachwianie hormonalne... Dzieciusie, jak dzisiaj u ciebie? Lwiczka, a ty? Testowalas wczoraj? Zycze wam zeby przynajmniej u was sie udalo! agusia_mamusia..................................01.09 nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 dzieciusie3..........................................06.09 lwiczka99 ...........................................06.09 ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 takajakwy 16cs....................................09.09-- Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Wrześniowe testowanie :) 07.09.11, 08:15 Hej,hej.Czyli nie udało się JA.BARRAKUDA ? To chyba jedziemy na tym samym wózku bo ja dziś zobaczyłam różowy śluz tak,że idzie @ -jak ja jej nienawidzę teraz !!!!! Do cholery jak może się nie udać kiedy wiesz,że owulacja jest i mniej więcej jeszcze kiedy jest,był skok,a tu dupa zbita.Ta moja buźka mnie przeraża-było tak blisko jejku...Co mogę jeszcze zrobić żeby się udało? Teraz to mi jeszcze brakuje żeby w dni płodne zwaliła mi się rodzinka z nad morza wwwrrr !!! albo niech męża na delegacje wyślą na 7 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Re: Wrześniowe testowanie :) 07.09.11, 09:48 Dziedziuszie3, ja.barrakuda i Iwiczka99 wysyłam Wam ciążowe fluidy i życzę żeby stan niepewności szybko się skończył i pokazały się Wam po dwie uśmiechnięte kreseczki. Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Lista 08.09.2011 08.09.11, 13:34 agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 takajakwy 16cs....................................09.09---- niepewna85.........................................09.09 leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 madzitsu 2cs.......................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 trinity84 5cs........................................16.09 aja-77 5cs...........................................16.09 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Ma-lachitka GRATULACJE!!! Pozwoliłam sobie dodać Ci więcej buziek, aby przyciągnąć kolejne Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: ma-lachitka 07.09.11, 08:12 Dzisiaj doczytałam dopiero Twoje wspaniałe wieści gratuluję Kochana z całego serca Bardzo się cieszę Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: ma-lachitka 07.09.11, 08:18 ma-lachitka jak się dziś spało z takimi nowinkami poprzedniego dnia ! Żeby mniej dziewczyn musiało przechodzić na październik,a Tobie życzę dużo zdrówka przez okres jesienno zimowy i spokojnych 9 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
lwiczka99 Re: ma-lachitka 07.09.11, 08:24 ma-lachitka - Gratulacje!! Dzieciusie i ja.barrakuda - teraz musi się udać! Nie Załamujcie się Kochane. W kupie sila U mnie dalej nic nie wiem... Pewnie do konca tygodnia się wyjasni. Nie czuję się ani na @ ani na ciąże. Mam dzis odgomnego stresa w pracy -kontrola US i nie mam glowy o tym mysleć. Może to dobrze... Pozdrawiam Was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: ma-lachitka 07.09.11, 09:15 ma-lachitka to teraz będziesz mama-lachitka !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Re: ma-lachitka 07.09.11, 09:34 Kobiety bardzo, bardzo Wam dziękuję za te wszystkie miłe wpisy Wczoraj byłam w szoku, dziś już dochodzę do siebie Powtórzyłam rano test i dziś też są dwie kreski!!! I wynik pojawił się szybciej, bo po 40 sekundach, a wczoraj to po 3 minutach. Rzeczywiście wczoraj jak wróciłam do domu to ciągle gapiłam sie na test, a dzis rano już na 2 testy I tak przyznaję się - zamawiałam bliźniaki. Może się uda, bo mój tata jest bliźniakiem. Podobno dziedziczy sie tą skłonność po linii matki, a ja mam nadzieję, że po ojcu też można. No i wiek właściwy W zeszłym miesiącu skończyłam 37 lat, a z wiekiem prawdopodobieństwo bliźniaków wzrasta. No i chciałabym mieć więcej niż jedno dziecko i boję się, że mogę się nie wyrobić, a tak za jednym zamachem byłaby dwójeczka Mężul też w szoku. Sama jestem zdziwiona naszą reakcją. Przecież pracowaliśmy nad dzidziusiem i czekaliśmy na taki wynik. A teraz takie wariactwo. Ściskam Was Kochane i kibicuję. Będę tu zaglądać, zdawać relacje i gratulować kolejnych uśmiechów na liście Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Re: ma-lachitka 07.09.11, 09:38 A co do bliźniaków to niedawno mi sie śniło, że rodziłam To był poród domowy,a położna w szoku do mnie mówi, że to będą TROJACZKI!!! No i się wtedy obudziłam Trojaczki to już nie przelewki... Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Re: ma-lachitka 07.09.11, 09:51 mama-lachitka mi też się bardzo podoba Kiecha3 fajnie to wymyśliłaś Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: ma-lachitka 07.09.11, 09:58 Życzę Ci z całego mojego serducha tych bliźniąt Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaralodz77 Re: ma-lachitka 07.09.11, 10:14 machlitka... ale tata z blizniaków dwujajowych czy jednojajowych??? Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Re: ma-lachitka 07.09.11, 10:36 Dagmaralodz77 - tata z bliźniaków dwujajowych - ma siostrę bliźniaczkę Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaralodz77 Re: ma-lachitka 07.09.11, 10:47 Ma-lachitka... to Cię rozczaruję... blizniaki dwujajowe nie są dziedziczne To organizm kobiety wydał na świat dwa jaja a one zostały zapłodnione. I to wydalenie dwóch jaj jest absolutnie normalna sytuacją przy prawidłowo funkcjonującym organizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Re: ma-lachitka 07.09.11, 10:58 Będzie co ma być A pomarzyć zawsze można Z jednego dzidziusia będę się cieszyć tak samo mocno jak z bliźniaków Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: żegnam się @ przyszła :( 07.09.11, 11:41 Ból jest niesamowity,boli strasznie,a mnie przecież na @ nigdy brzuch nie boli.Wzięłam 2 tabletki i czekam aż zadziałają.Będę do Was zaglądać codziennie,ale oficjalnie odchodzę na forum październikowe... Trzymam za Was kciuki pamiętajcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Lista 7 sierpień 07.09.11, 11:44 agusia_mamusia..................................01.09 nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 dzieciusie3..........................................06.09 -- lwiczka99 ...........................................06.09 ja.barrakuda.......................................07.09 - Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Lista 7 wrzesień-pomyłka 07.09.11, 11:49 ma-lachitka pozwoliłam sobie wstawić buźkę agusia_mamusia..................................01.09 nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 dzieciusie3..........................................06.09 Odpowiedz Link Zgłoś
dorka793 Re: Lista 7 wrzesień-pomyłka 07.09.11, 14:13 Kochane dopiszcie mnie na 30 wrzesien 1 cykl starań...dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
dorka793 Re: Lista 7 wrzesień-pomyłka 07.09.11, 14:15 do bbbooommm No hej Kochana,jejku jak miło Cie usłyszec???co u Ciebie???kiedy my ostatnio pisałysmy,nie pamietam...pozdrawiam i ściskam,buzi Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Wrześniowe testowanie 07.09.11, 14:16 Witam Was dziewczynki kochane, na początek pisze do dzieciusie - kochana, widzę, że miałaś naprawdę intensywny weekend. Bardzo Ci współczuje, ze to była ciąża biochemiczna. Zawód na pewno jest ogromny! Jedynie co Ci mogę napisać, to że mocno przytulam i z całego serca życzę sukcesu w październiku! ma-lachitka - Tobie gratuluje! Mam nadzieję, że znajdę Cię już na majówkach Ja, niestety, ostatnie 5 dni spędziłam w szpitalu. W piątek rano zabrało mnie pogotowie z domu. Wstałam rano z łóżka i padłam jak długa... niestety kręgosłup dał mi tak popalić, że myślałam, ze się przekręcę. Do tego doszedł przeogromny strach o ciążę! Właśnie ze względu na mój stan, niewiele mogli dla mnie zrobić w szpitalu. Dostałam jedynie kroplówki rozkurczające i przeciwbólowe i to tylko tyle, żebym mogła funkcjonować jako tako. Wszelkie poważniejsze badania trzeba odłożyć na po porodzie. Dzięki Bogu, zrobili mi wczoraj USG i z bąblem wszystko ok. Urósł nawet więcej i wczoraj jego wiek oceniono na 6 tydz 1 dzień, a on według OM 5 tydz 4 dzień. Teraz jestem u rodziców na rekonwalescencji.... o ile Krzyś pozwala Zajmie mi troche czasu zanim nadrobie to co napisałyście, bo przeleciałam tylko po łebkach. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i trzymam kciuki za super-uśmiechową listę! Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Wrześniowe testowanie 07.09.11, 14:36 Krzysiowa, odpoczywaj Kochana i dbaj o Was Ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Wrześniowe testowanie 07.09.11, 14:49 Krzysiowa, słonko... wspieram cie jak mogę duchowo i wysyłam dobre fluidy, co by ból poszedł w niepamięć... odpoczywaj ile można.. niedługo (to znaczy - za jakieś 7-8 miesięcy) będziesz miała dwa bąble przy sobie.. wtedy to się nalatasz!! Ło! a jak tam Krzyś na siostrę/brata?? przytulam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Wrześniowe testowanie 07.09.11, 15:27 Dzięki za słowa otuchy Póki co, odpoczywam i dbam o siebie. Kiecha - Krzyś się pewnie dowie w okolicach Gwiazdki, o ile wszystko będzie nadal ok! Dla niego dzieci to abstrakcja.... Na razie próbujemy nadrobić te 5 dni bez siebie - oj, nie oszczędza mnie ten smyk! A Ty, kochana kiedy testujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Krzysiowa_mama 07.09.11, 15:38 krzysiowa_mama wspolczuje tego szpitala a ja juz mialam na Ciebie nakrzyczeć ze sie nie pokazujesz teraz mi glupio ze zwątpiłam w Ciebie Najwazniejsze ze z maluszkiem wszytko w porządku Dbaj o siebie Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Wrześniowe testowanie 07.09.11, 15:43 ŁOOO... ja to dopiero pod koniec września... dopiero @ się skończył.. porobiłam część badań jakie mi Dagmara zleciła Na razie nie zachwycają, ale jest nadzieja... W okolicy owulacji zrobię jeszcze prolaktynę a potem progesteron i to powinno dać obraz całości.. ale nie tracę nadziei póki nie wiem na pewno! Rozumiem, że Krzyś będzie miał prezent gwiazdkowy.. może to i dobrze ty będziesz spokojniejsza, a i młodsze dziecko bardziej namacalne (znaczy że powiększysz się w niektórych miejscach dość znacząco ;D ) Starszak będzie miał co pomacać - kopnięcia przez brzuch to coś niesamowitego - nawet dla mnie - starej baby- to było coś niesamowitego!!! A co dopiero dla starszego brata... mam nadzieję, że te twoje bóle pleców to nic poważnego.. I szybko o nich zapomnisz.. Albo wyleczysz!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Wrześniowe testowanie 07.09.11, 15:51 No pocieszyli mnie w szpitalu tak, że leczyć, to będziemy po porodzie i raczej diagnozować też. Właśnie przeglądam na necie ofertę pasów ciążowych ortopedycznych, żeby choć minimalnie coś ulżyć tym pleckom... Super, że Ci Dagmara podpowiedziała... to taka dobra duszka Trzymam kciuki, żeby zgodnie z jej prognozami - to było coś banalne do diagnozy i naprawy! 1aleks1 - ja z natury nieznikliwa jestem A was, na bank, bym bez słowa wyjaśnienia nie zostawiła... szczególnie, chętnie bym was wszystkie na majowym zobaczyła! Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Krzysiowa_mama 07.09.11, 16:12 krzysiowa_mama mi to tylko o tym majowym pomarzyc zostaje no ale moze czerwcowe bedzie tak po cichutku mam nadzieje bo mi sie ostatnio ruszylo, nawet wkleiłam wykres Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Krzysiowa_mama 07.09.11, 16:28 Ooo właśnie sobie obejrzałam... EEE to widzę drugi dzień w wyższych! Gratulacje! Życzę, żebyś już w październiku mierzyć nie musiała....a na listopad to się już nie będziesz miała po co zapisywać Odpowiedz Link Zgłoś
mewa000 Kiecha 07.09.11, 19:53 nie rób prolaktyny w czasie owulacji bo wtedy sie jej nie bada bo naturalnie może wyjść podwyższona. Zrób sobie razem z progesteronem Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Wrześniowe testowanie 07.09.11, 20:01 Dziewczyny Nie uda mi się chyba ogarnąć tego co naprodukowałyście, bo w ostatnich dniach praktycznie nie mam czasu na regularne czytanie A u mnie ten cykl też chyba można zaliczyć do straconych, spójrzcie tylko na mój wykres... enpr.pl/1632 W najmniej odpowiednim momencie dopadła mnie grypa żołądkowa (kurde jak się do kogoś jedzie i ktoś wie, że jest chory to mógłby poinformować) i wczoraj cały dzień spędziłam w łazience Do dzisiaj boli mnie jeszcze głowa i mam stan podgorączkowy. Jak nie urok to sraczka w dosłownym tego słowa znaczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Wrześniowe testowanie 07.09.11, 20:11 malachitka: fajnie, że nie tylko ja, taka staruszka (36), jestem na liście staraczek. Może i mnie się uda... krzysiowa: no to Ci się porobiło z tym kręgosłupem. A wytrzyma ciążę? Te ekstra kilogramy? No i najważniejsze, że dzidziuś rośnie. U mnie 5 dzień po owulacji, a ja mam wszystkie objawy ciąży. Oczywiście, miesiąc też miałam Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 bialasek75 07.09.11, 20:34 my to jak pamiętam prawie lep w lep z ta owu idziemy ja życzę Cie powodzenia bo u mnie to pewnie endometrium niewydolne po tak długim cyklu Za Ciebie trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 kolejna-staraczka 07.09.11, 20:38 A możne ty sluz sprawdzaj sobie i pobadaj szyjkę łatwiej wychwycisz owu nawet jak masz przeziębienie to moze nie przegapisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: kolejna-staraczka 07.09.11, 20:45 aleks, śluz to ja od kilku dni miałam wzorowy, wczoraj chyba kumulacja, dzisiaj już słabiej... ale mi chodzi raczej o to, że chyba jak się choruje to nie ma szansy na ciążę, bo organizm osłabiony itd, czy się mylę i szansę jakąś mam? Bo zwątpiłam już w tym cyklu i czekam na następny. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_mamusia Re: kolejna-staraczka 07.09.11, 21:04 agusia_mamusia24cs............................01.09 ------------------- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 dzieciusie3..........................................06.09 Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 agusia_mamusia 07.09.11, 21:08 agusia_mamusia o to za minus o sie stało? Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: kolejna-staraczka 07.09.11, 21:04 Pewnie ze masz to nie ma nic wspólnego jedyne co to ze moze Ci sie nie chciec przytulac a bez przytulanek dzidzi nie bedzie ale przeciez nie jedna chora w ciaze zaszla nawet mozesz wcześniejsze wątki poczytać jak to dziewczyny byly chore z grypą jelitowa gorączką a okazalo sie ze cykl skończył sie dzidziusiowo. Tylko patrz co bierzesz za leki zeby pozniej dramatu nie bylo a bedzie dobrze jak pójdziesz do lekarza to powiedz ze jesteś w trakcie staran i juz po owu to Ci bezpieczne leki zapisze Powodzenia kciuki trzymam Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: kolejna-staraczka 07.09.11, 21:16 yyyyyy no to niedobrze, bo dzisiaj rano i wieczorem wzięłam tabletki od bólu głowy Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: kolejna-staraczka 07.09.11, 22:12 Nie panikuj skoro mialas owu to jesli jajo zostało zapłodnione to implantaja za jakies 7-10 dni od zapłodnienia Po prosu następnym razem wez bezpieczne leki skoro nie wiesz czy jesteś w ciazy Bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: kolejna-staraczka 08.09.11, 07:30 No to możecie mi wpisać kolejny ---. Qwa to był czterdziesty któryś cs. Czy to jakaś niekończąca się opowieść, czy co.... Zaczynam miec wrażenie, że zawsze tak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: kolejna-staraczka 07.09.11, 21:16 Ale się u Was dzieje i ruch taki fajny mam nadzieję,że mnie nie wygonicie ? Dziewczyny,bolą mnie jeszcze piersi lekko i odczuwam mrowienie w sutkach czy tak mam być przy @ i kiedy to minie ? Odpowiedz Link Zgłoś
dorka793 Re: kolejna-staraczka 08.09.11, 09:39 agusia_mamusia24cs............................01.09 ----------------- Odpowiedz Link Zgłoś
dorka793 Re: kolejna-staraczka 08.09.11, 09:42 dopisalam sie do listy sama w koncu,przepraszam jesli kogos pominełam.... Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: kolejna-staraczka 08.09.11, 12:05 Widzę,że panuje tu spokój i chyba opanowanie...mam nadzieję,że zaowocuje to wieloma buźkami na Waszej liście-trzymam za Was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ganeta27 lista - poprawka 08.09.11, 12:27 poprawiam listę bo zgubił się uśmiech u ma-lachitki z tym uśmiechem dużo ładniej lista wygląda agusia_mamusia24cs............................01.09 ------------------- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 dzieciusie3..........................................06.09 -- lwiczka99 ...........................................06.09 ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 smile chiyo28...............................................08.09 takajakwy 16cs....................................09.09---- niepewna85.........................................09.09 leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 madzitsu 2cs.......................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 trinity84 5cs........................................16.09 aja-77 5cs...........................................16.09 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
ganeta27 Re: lista - poprawka 08.09.11, 13:06 miał być uśmiech u ma-lachitki a nie wyszedł - trudno może ktoś inny poprawi Dziewczyny z początku listy co u was - dajcie znać - niech zapełni się uśmiechami Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Lista 08.09.2011 08.09.11, 13:36 Za wysoko mi się wkleiło, więc jeszcze raz. agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09 leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 madzitsu 2cs.......................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 trinity84 5cs........................................16.09 aja-77 5cs...........................................16.09 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Ma-lachitka GRATULACJE!!! Pozwoliłam sobie dodać Ci więcej buziek, aby przyciągnąć kolejne Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Dziwnie i... strasznie? 08.09.11, 13:53 U mnie powinno być już po owulacji, ale nie mam pojęcia czy była... Dziś 16dc, od 9dc robię testy owulacyjne i od tego dnia mam na nich dwie takie same krechy Temperatura w 13 i 14dc lekko spadła, potem odrobinę wzrosła, ale jak na razie baaardzo słabo. Przez te testy znowu zaczęłam się martwić, bo już zdążyłam się naczytać, że długo wychodzące pozytywne testy mogą świadczyć o PCOS. No, ale jeszcze rozważam prolaktynę, tym razem za niską - ostatnio miałam przy dolnej granicy zakresu, a leki na zbicie ciągle mam brać. Ehhh... zawsze coś... Nie pozostaje mi chyba nic innego, jak tylko czekać na rozwój wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
karides Re: Lista 08.09.2011 08.09.11, 15:29 1/3 miesiąca prawie za nami a tu tak smutno Oby uśmiechy ma-lachitki przyciągneły wieeeele kolejnych. U mnie już po owulacji...chyba. Odkąd zaczeliśmy świadome staranka wszystko się rozregulowało i nawet zwykle widoczny śluz też jakiś zrobił się dziwny i skąpy. No na złość normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaralodz77 Re: Lista 08.09.2011 08.09.11, 15:48 takajawy... a jakie masz cykle??? I czy możesz sobie pozwolić na częstsze wizyty? Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Lista 08.09.2011 08.09.11, 16:00 cykle mam na ogol 28 dniowe. co do wizyt to jest ten problem, ze mieszkam za granica i chce chodzic prywatnie do kliniki, a tam nie wiem jak czesto jest ginekolog zazwyczaj raz w tyg. chyba, ze sie z nim jakos dogadam ide w przyszly czwartek to bedzie moj 9dc Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Re: Lista 08.09.2011 08.09.11, 15:58 Karides mi w tym cyklu śluz zanikł więc byłam zdruzgotana. Według moich obserwacji wszystko się rozjechało, a owulacja przesunęła na mój wyjazd w delegację. I żeby była jasność staranek nie uskuteczniałam z niemężami na delegacji a jednak się udało Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Re: Lista 08.09.2011 08.09.11, 16:00 Dla rozweselenia listy dodam, że na forum Majówki 2012 wypatrzyłam nozen888 z radosną nowiną. Tak więc więcej uśmiechniętych buziek na naszej liście Niestety pierwszy raz wyskakują mi dziwne komunikaty forumowe i nie mogę skopiować listy żeby dodać buźki Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 ma-lachitka 08.09.11, 16:10 szkoda ze sie nie pochwaliła fajnie by bylo gdyby sobie usmiech wpisla bo cosik smutna ta lista Tylko Twoj uśmiech promienieje Odpowiedz Link Zgłoś
karides Re: Lista 08.09.2011 09.09.11, 09:55 ma-lachitka dzięki za pocieszenie! Tego się będę trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
farfale Re: Lista 08.09.2011 08.09.11, 22:01 gusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09 leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 madzitsu 2cs.......................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 trinity84 5cs........................................16.09 aja-77 5cs...........................................16.09 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy monitoring? 08.09.11, 15:16 w tym cyklu hce isc na swoj pierwszy monitoring i tu moje pytanie w ktorym dniu powinna byc [ierwsza wizyta? i co ile dni chodzilyscie? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: monitoring? 08.09.11, 15:28 Mierzenie temperatury+testy owulacyjne+obserwacja śluzu pozwalała mi określić owulacje i wtedy szłam na monitoring.Była to wizyta jednorazowa bo prywatna więc nie mogłam sobie pozwolić na chodzenie do lekarza co drugi dzień bo chyba bym bankrutem był Wtedy lekarz określał wielkość pęcherzyka i mówił kiedy może nastąpić pęknięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: monitoring? 08.09.11, 17:21 Dziewczyny Wy pewno jesteście bardziej obeznane niż ja więc proszę o poradę.Chciałam jutro jechać zrobić badanie prolaktyny ale ktoś dał mi do myślenia czy jest sen po CB robić je i tracić kasę,przecież może być podniesiona przez ciąże która jakaś tam była. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia-77 Re: monitoring? 08.09.11, 18:40 hej ja też w tym m-cu będę miała monitoring, mam iść na 1 10 dc, a potem co 2 dni i zobaczymy czy jest owulka zanim dostane jakieś leki, także czekam do soboty Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 msmargot 08.09.11, 19:34 Kochana, a jakie testy robisz? Te owulacyjne? Bo te paskowe mogą wykazywać owulację, jak jej wcale nie ma, takie są czułe. Więc nie ma co im ufać. Mi znów nie pokazywały owulacji wcale, choć była, bo temperatura wyraźnie wzrosła i śluz płodny był... Sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaralodz77 dzieciusie 08.09.11, 20:11 dzieciusie... brutalnie ale prawdziwie!!! Jaka ciąza, przy betahcg = 3? Kobieto Twój organizm razem z beta równą 3 zapomniał ze był w tej ciązy! U ciebie cięzko stwerdzić nawet ciaze biochemiczna bo to ze test pokazał dwie kreski to nie zaden dowód. A beta HCG równa 3 nie jest żadnym dowodem na istnienie ciązy. Pozdrawiam i nie świruj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: dzieciusie 08.09.11, 21:06 Ale wiesz nie musisz od razu wypisywać,"jaka ciąża","brutalna prawda",to że dużo coś wiesz na ten temat nie zwalnia Cię od tego żeby kogoś czochrać.Pytałam grzecznie,chciałam porady,a nie uświadamianie mi czy to ciąża czy może moje widzimisię !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bbbooommm dorka793 08.09.11, 21:29 dorka793 sama nie pamiętam kiedy ostatni raz pisałyśmy. Przypominasz sobie jak gdzieś rok temu planowałyśmy że na 3 latka nasze dzieciaczki doczekają sie rodzeństwa? A mój smyk skończył 3 latka dwa miesiące temu, a ja nawet w ciąży nie jestem. Może do jego 4-tych urodzin się wyrobię Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 bialasek75 08.09.11, 20:16 Mi tez w tym cyklu paskowe z amazona nie wyszły chociaż skok temp byl, szczyt śluzu i szyjki -- Artur asd (02.07.2008) Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: bialasek75 08.09.11, 20:29 Smutna ta lista, kurcze, co za miesiąc znowu... przecież to już zaraz 1/3 minie, więc powinno być lepiej, szkoda, że dziewczyny z początku nie dają znać co u nich U mnie po grypie żołądkowej już nie ma śladu, ale dzisiaj dla odmiany obudziłam się z zapuchniętym okiem, tak, że za bardzo otworzyć go nie dałam rady i temperatura jakaś niska, ale zwalam to na osłabienie po chorobie. Testować mam za 12 dni, ale muszę przyznać, że czas leci szybciutko, bo mam teraz tyle spraw na głowie, że nawet nie myślę W niedzielę zostanę chrzestną po raz drugi, a w następną sobotę wydaję siostrę za mąż Trzymajcie się i piszcie co u Was Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 kolejna-staraczka 08.09.11, 20:58 Rzeczywiste masz fajny czas teraz Siostra za maz a ty chrzestna przynajmniej nie masz czasu myslec Chociaż pewnie i tak myślisz hehe 12dni szybko zleci U mnie tez duzo sie dzieje Syn do przedszkola pierwszy raz poszedł wiec przeżywam Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: kolejna-staraczka 08.09.11, 21:02 Zapomniałam dopisać mi zostało 9 dni do testowania i raczej wcześniej nie bede testować po tych przebojach jakie dzieciusie miała Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: kolejna-staraczka 08.09.11, 21:09 I uwierz mi 1sleks1,że ja też nigdy nie będę testować przed @...nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 dzieciusie3 08.09.11, 21:22 No ja tez jak widzę ile Cie to wszytko kosztuje to wole nie wiedziec testuje 17.09 w 31dc co ma byc to będzie Raczej na wiele nie licze ale tak dawno na test ciazowy nie sikałam ze sobie tej przyjemności nie odmowie Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: dzieciusie3 08.09.11, 21:37 Powiem Ci Tak,nigdy nie przypuszczałam,że spotka mnie coś takiego jak poronienie!!! Jak usłyszałam wyrok myślałam,że zaleje łzami gabinet mojego lekarza.Teraz stwierdziłam,ze nie może mnie spotkać coś takiego jak dodatni test,a za parę dni @,a jednak.Nie da się uciec od tych przykrych momentów w naszym życiu i czy to była ciąża czy nie ciąża (jak jedna z forumowiczek napisała) przeżywa to bardzo. Powiem Ci jedno,nie możemy jednak cały czas myśleć,że będzie źle,że znowu będzie coś nie tak,bo w takim razie po co my się staramy skoro się boimy.Będzie dobrze 1aleks1 co by nie wyszło,a pamiętaj,że co nas nie zabije to nas wzmocni Życzę Ci z całego serca dwóch pięknie wyraźnych nie znikających kresek Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: dzieciusie3 08.09.11, 21:48 Ja tobie tez zycze pieknych 2 kresek w październiku Moj pierwszy syn mial byc czerwcowy tylko leniuch nie chcial wyjsc przez 2 tygodnie i go przenosiłam az na lipiec. Polecam czerwcowo-lipcowe ciaze jest fajnie bo jak brzuszek sie pojawia to juz na tyle cieplo ze nie trzeba tony rzezy na sobie nosic a jak sie male urodzi to zaraz na spacerki mozna chodzic Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: dzieciusie3 08.09.11, 22:46 Marzy mi się dziecko z letniego czasu może uda mi się przed zimą Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Re: dzieciusie3 09.09.11, 09:50 A mi się marzy dziecko z byle jakiego czasu, ale najlepiej aby było jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: dzieciusie3 09.09.11, 10:05 Wiem i rozumie Cię Ja już mam dwoje dzieci,pierwsze było kiedy było,drugie po roku starań trafiło się w zimę bo też chciałam żeby był,ale zaczęły się choroby które młodsza córka przynosiła z przedszkola i zaczęły się szpitale,lekarze i martwienie się na każdym kroku.Teraz już myślę pod innym kontem żeby trzecie dziecko do zimy podrosło na tyle żeby już lepiej walczyło z chorobą bo już swoje przeżyłam . Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Re: dzieciusie3 09.09.11, 11:11 A widzisz, Ty już masz jakieś doświadczenie Ja dopiero czekam na pierwsze, więc mi to wsio ryba czy zimowe czy letnie, byle było! Przy kolejnym może pozwolę sobie "planować" porę roku Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Re: msmargot 09.09.11, 09:46 bialasek75, no właśnie paskowe robię Zawsze robiłam paskowe i były ok - kreska ciemniała i po 1-2 dniach "dodatnich" słabła, a w tym cyklu ciągle kreski równe lub 2-a minimalnie słabsza. W każdym razie, dziś 17dc i temperatura ciągle niska. Do tego od dwóch dni delikatnie pobolewa mnie prawa strona podbrzusza, dziś nawet ciutkę mocniej... Jak nic się nie zmieni, to w przyszłym tygodniu znowu czeka mnie wizyta u gina. I znowu z czymś innym... Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 msmargot 09.09.11, 13:53 Moze i dobrze ze pobolewa czasem tak jest jak sie owu zbliża Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: msmargot 09.09.11, 23:35 Mnie na owu też zawsze brzuch boli. Więc może to i dobry znak... Działaj dalej i mierz dalej temperaturę, może jeszcze nie wszystko stracone. Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Wrześniowe testowanie :) 10.09.11, 00:09 Witam wszystkie Staraczki, te ,które są tu nowe i czekają na upragnione dwie kreski przepraszam za zaburzanie forum, te ,które mnie znają i są tu dłuższy czas zrozumieją. Jestem związana z tym forum,choć od dawna powinnam siedzieć na niepłodności,ale zostałam tu i jestem gotowa się z wami pożegnać.Dostałam zielone światło do laparo ,na która czekam z niecierpliwością.ata wyznaczona na październik/listopad.Z tym zabiegiem ogromne nadzieje i po raz pierwszy mogę powiedzieć,że jestem pewna ,że spowoduje to ,że w końcu nam się uda.Piszę,bo chce się z wami podzielić nowinami i pożegnać się z obietnicami,że wrócę wpisując przy nicku uśmiech ,na który tyle już czekamy. Życze wam ,aby wam się udało jak najszybciej ,zwłaszcza,że dla każdej z nam jest to tak przemyślana i w pełni oczekiwana decyzja!! Trzymajcie się!! Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 jego-kurka 10.09.11, 08:13 Odwiedzaj nas jak najczęściej ja cie pamiętam i tym bardziej kibicuje. Świetnie ze w koncu lekarze zdecydowali sie na ten zabieg mysle ze juz niedługo wpiszesz uśmiech przy swoim nicku PS: Pisz jak sie sprawy maja jak sie czujesz jak przebiega leczenie pewnie niejedna dziewczyna z tego skorzysta Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: jego-kurka 10.09.11, 09:15 Jego-kurka! Ty tu się kochana nie żegnaj, tylko dawaj znać co i jak! Trzymam mocno kciuki, żebyś do końca tego roku pięknie zaciążyła! Będę z niecierpliwością czekać na Twoje wpisy i wyczekiwać uśmiechów przy nicku! Pozdrawiam Cię serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Wrześniowe testowanie :) 10.09.11, 08:28 jego-kurka życzę Ci z całego serca żeby ten zabieg pomógł spełnić Twoje/Wasze marzenie o dziecku ! Życzę Ci jeszcze dużo siły i cierpliwości bo pewnie jeszcze będą wystawiane na ciężką próbę.Trzymam kciuki żeby w krótkim czasie po zabiegu na teście ciążowym pokazały się dwie piękne kreski,które ani nie będą słabnąć/znikać tylko utwierdzać Cię w tym że za 9 miesięcy w swoich rękach tulić będziesz największe twoje szczęście...i wcale nie mówię tu o mężu Jeszcze raz życzę tego wszystkiego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lwiczka99 Re: Wrześniowe testowanie :) 10.09.11, 10:22 Witam! U mnie oficjalnie wielki minus w tym miesiącu. Po długaśnym cyklu @ mnie nawiedziła. Jak minie zły nastrój pojawię się na forum paździrnikowych testowań. Miłego wekendu Wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Wrześniowe testowanie :) 10.09.11, 12:12 Kochana, rozumiem Twój nastrój. Mi @ w tym miesiącu też kazała niemiłosiernie długo na siebie czekać... zapraszam na październikowe ja tam wierzę, że ten miesiąc będzie dla nas wszytskich szczęśliwy Przytulam i uśmiechy posyłam Odpowiedz Link Zgłoś
lwiczka99 Re: Wrześniowe testowanie :) 10.09.11, 13:00 magdusia11 - Dziękuję Kochana... Odpowiedz Link Zgłoś
madzitsu Re: Wrześniowe testowanie :) 10.09.11, 15:01 wygląda na to że się udało Miałam testować jutro, ale że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na to że jestem, nie wytrzymałam i zrobiłam test dzisiaj. druga kreska blada, ale jest pozdrawiam Was wszystkie i życzę samych pozytywnych testów Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Madzitsu gratulacje !!! 10.09.11, 15:56 Madzitsu super wieści !!! Już Cię wypatrzyłam na majówkach 2012 To wrześniowa lista coraz weselsza Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Madzitsu gratulacje !!! 10.09.11, 19:33 Gratuluję cieszę się razem z Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Wrześniowe testowanie :) 10.09.11, 15:37 1aleks1 szczerze to ta decyzja została przeze mnie wymuszona na lekarzu..on chciał tego uniknąć-póki co,ale ja powiedziałam,że chce laparoskopii już i albo mi z tym pomoże albo szukam ratunku gdzie indziej.Zgodził się,także liczę ,że na swoje 25 urodziny w listopadzie będę już po.Myśl o zabiegu dała mi nowe siły i nadzieję.Na razie jestem po pierwszym szczepieniu na żółtaczkę.Zabieg będę miała w szpitalu robiony przez lekarza do którego chodzę prywatnie,więc nie denerwuje się ,a cieszę ,że będę pod dobrą opieką.Oczywiście będę się z wami dzieliła wszystkimi nowinami i podglądała wasze starania oraz kibicowała. krzysiowamamo choćbym chciała to i tak nie potrafiłabym się z wami pożegnać,forum stało się już drobną formą uzależnienia od was głownie natomiast ty-krzysiowamamo przekazuj nam same dobre nowiny o swoim stanie i maleństwie oraz kto się tam kryje czy siostra czy braciszek dla krzysia dzidziusie3 dziękuję za życzenia i mam nadzieję ,że mnie z tymi dwiema kreskami wyprzedzisz!na pewno się nie pogniewam Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Wrześniowe testowanie :) 10.09.11, 17:39 jego-kurka ja tez bede chciala w listopadzie podejsc, ale do HSG mam nadzieje, ze to cos pomoze. we czwartek ide do lekarza moze on cos jeszcze poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Lista 10 września 10.09.11, 18:27 Dziewczyny gratuluję Pozwoliłam sobie uaktualnić listę agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 -- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09 leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 madzitsu 2cs.......................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 trinity84 5cs........................................16.09 aja-77 5cs...........................................16.09 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: Lista 10 września 10.09.11, 18:32 I jeszcze raz, bo jeden minus dodałam, mam nadzieję, że się nikt nie pogniewa, ale ja lubię mieć porządek agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 -- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09 leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 -- madzitsu 2cs.......................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 trinity84 5cs........................................16.09 aja-77 5cs...........................................16.09 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Lista 10 września 10.09.11, 19:39 O, całkiem fajnie ta lista teraz wygląda. Może do końca miesiąca jeszcze dojdzie kilka uśmieszków. Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Lista 10 września 10.09.11, 20:12 tak.. początek września napawa małym optymizmem... dopiero 10 a już trzy uśmieszki... to mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia-77 Re: monitoring 10.09.11, 21:06 uff i już po pierwszej wizycie, są 2 pęchęrzyki po jednym w każdym jajniku, ale ten w prawym ma 10 mm i na razie będą oba do obserwacji, zobaczymy co będzie w poniedziałek, jak owulki nie będzie w tym cyklu to dostane clo na razie czekam, gratulacje dla zafasolkowanych Odpowiedz Link Zgłoś
madzitsu Re: Lista 10 września 11.09.11, 09:31 dzięki dziewczyny oczywiście wraz z pozytywnym testem przyszedł szereg dolegliwości ciążowych. ach ta podświadomość hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: Lista 10 września 11.09.11, 10:07 CZeść, ja ciągle mam nadzieję, że dopiszę się na listę jeszcze, pon-wt. odbieram wyniki badań ponukleozowo-cytomegalnych i jeśli wszystko będzie ok, może uda się podziałać w tym cyklu, bo akurat jeszcze chwilę będą trwały płodne dni. Zobaczymy. Gratuluję zdobytych uśmieszków Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: Lista 10 września 11.09.11, 10:42 Dziewczyny A ja dziś zostanę mamą chrzestną po raz drugi Właśnie się szykuję, chrzest jakoś późno, bo na 14. Od wczoraj chodzi za mną tatar, którego uwielbiam i wiem, że dzisiaj będzie stał na stole, myślicie, że nawet na niego nie patrzeć czy spróbować troszkę mogę? W sobotę wesele siostry i też wiele pokus A do testowania 9 dni (szybko mi zleciało w tym miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
joa33 Lista 11go wrzesnia 11.09.11, 17:48 Niesmialo sie wpisuje. Dzis bobo test wyszedl pozytywny. Temperatura utrzymuje sie 37.1-37.3, okresu brak, wiec mam nadzieje na majowe bobo. Bede dawac znac na biezaco. Poki co musze sie wybrac do gina. Pozdrawiam i trzymam kciukasy agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 smile gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 -- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 smile chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09 leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 -- madzitsu 2cs.......................................11.09 smile joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 trinity84 5cs........................................16.09 aja-77 5cs...........................................16.09 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
anekk_r Re: Lista 11go wrzesnia 11.09.11, 18:06 Witam, dawno mnie tu nie było, ale z przyjemnością wpisuję się na listę. Jestem po wczasach i mam dzisiaj 32dc. Myślałam, że @ spóźnia się przez samolot.... ale nie, właśnie zrobiłam test i ... II pozdrawiam i życzę Wszystkim II Odpowiedz Link Zgłoś
anekk_r Re: Lista 11go wrzesnia 11.09.11, 18:08 agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 smile gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 -- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 smile chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09 leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 -- madzitsu 2cs.......................................11.09 smile anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 smile cztero.listna 2 cs..................................13.09 trinity84 5cs........................................16.09 aja-77 5cs...........................................16.09 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: Lista 11go wrzesnia 11.09.11, 18:31 Nasza lista wygląda coraz lepiej agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09 leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 trinity84 5cs........................................16.09 aja-77 5cs...........................................16.09 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: Lista 11go wrzesnia 11.09.11, 19:56 Gratuluje !!!!! Wysyp uśmiechów jak milo wystarczy ze rzadziej wchodziłam chyba muszę tak zacząć robić Ja niestety sie podziębiłam przez to na razie mam temp zaburzone i nic wywnioskować nie mogę z wykresu do testowania zostało 6 dni wiec możne sie wszytko zadziać. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: Lista 11go wrzesnia 11.09.11, 20:02 No dziewczyny!!!! Gratuluję!!! Piękna lista!!!! Już tyle uśmiechów, pięknie! Oby tak dalej!!! Aleks, a może wystarczyło, że mnie na liście nie ma i zaraz wysyp uśmiechów Życzę dużo zdrówka, nie ma nic gorszego niż choróbska, wiem coś o tym niestety. Ale kiedyś TU wrócę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Lista 11go wrzesnia 11.09.11, 20:39 Ale milusio popatrzeć na listę taką pouśmiechaną gratuluję wszystkim Aleks, wracaj do zdrowia Kochana Buziam Odpowiedz Link Zgłoś
bbbooommm Re: Lista 11go wrzesnia 11.09.11, 22:25 Wow!!! Już tyle uśmieszków! GRATULUJE dziewczyny! cztero.listna teraz Ty w kolejności do uśmiechniętej buzi Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Lista 11go wrzesnia 11.09.11, 22:32 Jeszcze raz Wam wszystkim gratuluję. Super wygląda ta nasza lista. Od razu jaśniej i cieplej się zrobiło w tym pochmurnym wrześniu. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
ganeta27 Re: Lista 11go wrzesnia 12.09.11, 08:59 wielkie gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych i spokojnych 9 miesięcy a wszystkim testującym 2 wyrażnych krech Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Lista 11go wrzesnia 12.09.11, 09:00 no! nareszcie jakieś uśmiechy... !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karides Re: Lista 11go wrzesnia 12.09.11, 10:45 No ładnie się rozkręca nasza lista.Oby było jak najwięcej uśmiechniętych buziek. Dziewczyny serdecznie gratuluje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Re: Lista 11go wrzesnia 12.09.11, 11:19 Drogie zaciążone gratuluje Wam mocno, mocno A dziewczynom czekającym na testowanie życzę powodzernia 0-monka a co u Ciebie? Ciekawość mnie zżera Odpowiedz Link Zgłoś
dorka793 Re: Lista 11go wrzesnia 12.09.11, 11:31 Ale bombajak super zobaczyć tyle buziaczekWszystkim Kobietkom gratuluję tych 2 kreseczek i życzę nudnych ciążuleknatomiast oczekującym całą listę wrześniowych uśmieszków Odpowiedz Link Zgłoś
aja-77 Re: Lista 11go wrzesnia 12.09.11, 12:38 super wygląda lista. Ja wróciłam z tygodniowych wakacji a tu tyle uśmiechów. SUPER. Gartuluję wszystkim zaciązonym.Oby wasze dzieciaczki urodziły się w terminie i zdrowe. Ja w tym miesiącu nie mierzyłam w ogóle tempki bo na poczatku cyklu trochę była podzięboona, a potem wyjeżdżałam, poza tym maiłam dość po pprzednim miesiącu, testy owu robiłam, ale takie paskowe z apteki ( niestety testy Rossmanowskie już nie do dostania - wycofali -bez sensu, a te paskowe jakies dziwne, nie byłam pewna czy mi dobrze wyszły - testowakreska grubsza od kontronej była ale tak niewyraźnie, w rossmanowych to było lepiej widać. w aptece były tez jakies droższe testy( za 50złza 5 testów) ale nie chciałam aż tyle wydawać i kupiłam takie za 26złza 5szt.. teraz to kompletnie nie wiem jakie testy owu używać. U mnie @ wypada jakoś w czwartek lub piatek więc niedługo. Objawów żadnych nie mam oprócz lekko obolałych piersi, ale to jak zwykle w tym czasie, w poprzednim cyklu za to miałam wszystkie objawy ciąży a oczywiscie ciąży nie było, tak się wkurzyłam i zniechęciłam ze w tym miesiacu prawie odpuściłam i nie licze na II kreski ( nawet mnie nie ciągnie do testowania jak w poprzednim). Mąż w przyszłym miesiacu mąż moze pójdzie na badanie nasienia a ja może na monitoring - o ile zbiorę siły psychiczne. W którym dniu cyklu powinno się pójść na I wizyte z monitoringu jesli cykle mam 28-31 dni? ponoć w 6-8dniu tak? Odpowiedz Link Zgłoś
0-monka Re: Lista 11go wrzesnia 12.09.11, 13:51 Witajcie, wróciłam po tygodniowej nieobecności, a tu takie zmiany na liście!! GRATULUJĘ wszystkim zaciążonym baaardzo serdecznie! U mnie sytuacja się wyklarowała, niestety na minus, @ przyszła z kilkudniowym opóźnieniem, więc wynoszę się na październikową listę. Ale nic straconego, w niedzielę wyjeżdżam na urlop, akurat będą dni płodne i sytuacja sprzyjająca przytulankom, ale bez żadnych celowych starań, żadnego oznaczania owulacji, daję sobie z tym kompletny luz w tym cyklu, niech się dzieje co chce Uaktualniam listę: agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09 leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 trinity84 5cs........................................16.09 aja-77 5cs...........................................16.09 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
niepewna85 Lista 12go wrzesnia 12.09.11, 14:59 agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 trinity84 5cs........................................16.09 aja-77 5cs...........................................16.09 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Niestety przyszła@ z 3 dniowym opóźnieniem, Odpowiedz Link Zgłoś
witaska Re: Lista 12go wrzesnia 12.09.11, 16:58 Witam serdecznie po dddłuuuugiej nieobecności Dwa tygodnie wakacji + wyjazd służbowy. Po pierwsze GRATULUJE wszystkim szczęśliwym świeżym mamusiom Do momentu testowania pobędę sobie jeszcze z Wami, ale potem na 2 cykle odpuszczam. Lecę w listopadzie do Stanów i lekarka latanie w ewentualnej ciąży w pierwszym trymestrze na długim dystansie. Trudno, ale wolę tak niż miałabym potem sobie wyrzucać. Ale przez to miesiące mi uciekną i letnia dzidzia może się nie ziścić. Chiyo - przytulam mocno!!! jakie masz dalsze plany?? Odpowiedz Link Zgłoś
cztero.listna Lista 13 wrzesnia 12.09.11, 23:19 Niestety nic z tego ale muszę przyznać, że szanse były marne. Gratuluję zaciążonym i powodzenia w testowaniu dla reszty agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 aja-77 5cs...........................................16.09 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
karides Re: Lista 13 wrzesnia 13.09.11, 10:27 u mnie też raczej marne szanse w tym miesiącu. Ale to może i lepiej? Coś kiepski nastrój mi się ostatnio przyplątał i sama już nie jestem pewna co do moich planów...a im więcej o tym myśle, tym więcej mam wątpliwości. Skomplikowane to wszystko Trzymam kciuki za drugą połowę listy! Odpowiedz Link Zgłoś
cztero.listna karides 17.09.11, 09:32 doskonale Cie rozumiem ... jak wiesz też mam zmienne nastroje choć akurat pocżatek nowego cykly jest pod znakiem - "chcę" zobacyzmy jak się uda w październiku a tobie życze jednak sukcesu we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Re: Lista 11go wrzesnia 12.09.11, 19:41 0-monka taka szkoda.No ale co się odwlecze to nie uciecze. Życzę powodzenia w październiku Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Re: Lista 11go wrzesnia 12.09.11, 19:44 Chcę się też pochwalić wynikami bety. W piątek 1324 U/l, po 72 h czyli dziś 4541 U/l i progesteron 132,3 nmol/l. No to się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 ma-lachitka 12.09.11, 20:45 Gratuluje bety i progesteronu wszytko ladnie wyglada Ja ostatnio sie zaniedbałam i zadziej wchodze bo sie podziębiłam wczoraj padlam ok 21 to dla mnie nie jest normalna godzina Myślę ze nadrobię jak sie pod kuruje, od razu was zaleje postami Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka 1aleks1 13.09.11, 07:59 Szybciutko pozbywaj się choróbska i wracaj do pełni sił. No i sen od 21-szej (albo i wcześniej) to cudowny środek na regenerację organizmu Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 0-monka 12.09.11, 20:49 Strasznie mi przykro ze minus trzymam kciuki za pazdziernik Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 aja-77 12.09.11, 20:54 Testujesz przede mną i oby plusikowo zebym motywacje do sikania miała w następnym dniu Odpowiedz Link Zgłoś
leksi_106 Lista 13 wrzesień 13.09.11, 08:48 Jeszcze w to nie wierzę !! Nie spodziewałam się, że zobaczę dziś dwie wytęsknione kreseczki. agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 aja-77 5cs...........................................16.09 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Lista 13 wrzesień 13.09.11, 08:53 Gratulacje kochana. Lubię takie dobre wiadomości z rana. U mnie dziś trochę temperatura spadła i brzuch zaczął pobolewać. Ale to dopiero 11 dzień po owulacji, więc nawet na @ trochę za wcześnie. No nic, czekam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka bialasek75 13.09.11, 09:41 Trzymam mocno kciuki za Ciebie "staruszko" Odpowiedz Link Zgłoś
madzitsu Re: Lista 13 wrzesień 13.09.11, 08:54 Super, gratulacje Ale ta lista zrobiła się kolorowa Odpowiedz Link Zgłoś
leksi_106 Re: Lista 13 wrzesień 13.09.11, 08:57 Dziękuję to moje pierwsze 2 kreski w życiu, mam mętlik w głowie jutro pójdę na betę, jak na razie mój optymizm jest umiarkowany Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Re: Lista 13 wrzesień 13.09.11, 09:38 Leksi_106 gratuluję Ci serdecznie i bardzo, bardzo się cieszę Kobiety przeanalizowałam naszą listę i wychodzi mi tak: dziewczyny z wynikami wpisanymi: 16 dziewczyny zaciążone: 6 procent zaciążenia: 37,5 % Stosując ten przelicznik dla całej listy czyli 36 dziewczyn, to wszystkich ciąż we wrześniu powinno być 13 - czyli jeszcze 7 usmiechniętych buziek do podziału Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Lista 13 wrzesień 13.09.11, 09:41 jeju dziewczyny idziecie z tymi pozytywnymi testami jak burza i bardzo dobrze!! tak trzymajcie ,a wasze maluszki niech się trzymają i rosną zdrowo przez następne 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
anekk_r Re: Lista 13 wrzesień 13.09.11, 10:02 Dziewczynki moje kochane, czy to jest normalne, że 5 tyg ciąży czasem brzuch pobolewa jak przed @? Tzn występuje to chwilowo i bardzo rzadko i nie jest to tak mocny bój jak w przypadku @. A czasami bolą mnie jajniki. Odpowiedz Link Zgłoś
adynka Re: Lista 13 wrzesień 13.09.11, 10:18 Leksi, moje szczere gratulacje, ciesze sie bardzo A Ty sie nie przejmuj, wszystko bedzie dobrze Ja tez czekam na swoje pierwsze, upragnione dwie krechy. Pozrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
karides Re: Lista 13 wrzesień 13.09.11, 10:30 leksi_106 super wieści! Gratulacje i czekamy na wyniki bety. Na pewno będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
leksi_106 Re: Lista 13 wrzesień 13.09.11, 10:36 Tak się zastanawiam teraz, czy beta jest konieczna w wypadku, kiedy kreski są ewidentnie ciążowe? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: leksi 13.09.11, 10:49 Beta nigdy tak naprawdę nie jest konieczna - chyba, że lekarz skieruje. Ja w pierwszej ciąży zrobiłam raz w 5 tc, żeby potwierdzić ciążę (wtedy robiłam pierwszy w życiu test ciążowy i byłam zielona jak szczypiorek w tych sprawach ). W drugiej ciąży robiłam to badanie aż 3 razy, poniewaz wyniki nie wychodziły optymistyczne... niestety przygotowały mnie one jedynie na nieuniknione i ciążę straciłam. Tym razem - wcale nie robiłam bety! Zrobiłam 1 test i koniec! Przyznam się, że ze względu na przyjmowane leki pobiegłam na USG w 4tc i 3 dniu: pęcherzyk był, więc przyjęłam, że w ciąży jestem. Teraz pójdę na wizytę do ginia albo w czwartek albo dopiero we wtorek i mam nadzieję, że zobaczymy już serduszko i będzie można założyć kartę ciąży Podsumowując: jak jesteś po terminie @, test wyszedł pozytywnie, to jesteś w ciąży. Betę zrobić możesz, ale nie musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ganeta27 Re: Lista 13 wrzesień 13.09.11, 11:06 do tej pory nie robiłam nigdy bety za każdym razem brak @, test ciążowy pozytywny i potwierdzone w podstawowym badaniu gin rozpulchniona macica i zasiniała szyjka USG dopiero po 6 tyg aby było widać serducho tak więc beta nie konieczna w twoim przypadku - no chyba że chcesz się upewnić Odpowiedz Link Zgłoś
leksi_106 Re: Lista 13 wrzesień 13.09.11, 12:05 Okres powinnam mieć między 9, a 11, więc już jest po terminie. Wobec tego wstrzymam się z tą betą. Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 leksi_106 13.09.11, 16:59 Gratuluje ale wysypało tymi uśmiechami nawet 13-ty szczęśliwy bo uśmiech przyniósł. A testowałaś wcześniej i mialas minus? Ktorego dnia ci test wyszedł? Bo napisałaś ze juz nie wierzyłaś ze 2 kreski zobaczysz. Pytam bo ja sie tak zastanawiam czy testować 17-go czy później bo wtedy bylby 13 dzien wyższych jak by @ nie przyszła moze to za wcześnie na test sikany. Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia-77 monitoring 13.09.11, 22:41 hej dziewczyny za mną drugi monitoring i tak lewy jajnik 11 mm, prawy 13 mm (oczywiście pęcherzyk), jutro kolejne usg. ale powiedzcie czy to możliwe iż po każdym takim usg mam plamienie? dzisiaj 13 dc i ciągle plamienie tak już od 4 dni (od soboty), kiedy to był 1 monitoring. jak tak dalej pójdzie to nie będzie bzyku bzyku i cały ten monitoring mi się nie sprawdzi (no chyba iż owulki nie będzie wcale to będę przynajmniej wiedziała na czym stoję). I temperatura w tym cyklu ciągle powyżej 37 enpr.pl/1121. gratulację dla zaciążonych i spokojnych 9- ciu m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: monitoring 13.09.11, 22:59 iwcia-77 a pytalas lekarza czy to normalne ze masz te plamienia po wizycie? Odpowiedz Link Zgłoś
leksi_106 1aleks1 14.09.11, 08:47 Nie wierzyłam w te dwie kreski z racji poprzednich cykli, kiedy to się nie udawało Nie testowałam wcześniej, postanowiłam, że tym razem będę twarda i zaczekamTest wyszedł mi drugiego dnia po terminie spodziewanej @ Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Lista 14 wrzesnia 14.09.11, 13:51 To ja oficjalnie oddaje swoj usmiech dzis temp mi spadla najpierw pojawil sie lekko roziagliwy teraz juz w sluzie pojawily sie nitki swiezej krwi czyli tylko kwestia czasu jak sie rozkreci @ przyszla przed czasem Mialam nadzieje ze bede miala chociaz 10 dni FL ale niestety skonczylo sie na 9 troche za krotko no ale to pierwszy cykl po 60 dniach niskich moze jeszcze tragedii nie nie wiem tak tylko rozmyślam agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Chyba nikogo nie pominęłam jesli tak to przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Lista 14 wrzesnia jeszcze raz 14.09.11, 13:54 No teraz chyba juz dobrze agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 aja-77 5cs...........................................16.09 1aleks1...............................................17.09 --- adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: Lista 14 wrzesnia jeszcze raz 14.09.11, 19:23 Dziewczyny, a ja dzisiaj poszłam w pracy do łazienki i zobaczyłam na papierze (co prawda szarym, więc mogę się mylić, ale chyba mi się nie wydawało) taki różowy śluz czy coś w tym stylu i myślę sobie, kurde chyba nie mam tamponów... ale później już tego nie było i nie wiem już sama... Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 kolejna-staraczka 14.09.11, 19:44 Moze to implantacja tak by mogło byc skoro testujesz 20 (implantacja miedzy 7-10 dniem po zapłodnieniu) Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: kolejna-staraczka 14.09.11, 19:52 aleks, nie wiem, nie chcę się nakręcać tak jak zwykle, mam tylko nadzieję, że mi się nie przewidziało, bo to tylko widziałam podczas jednej wizyty w toalecie, później już nic. Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: kolejna-staraczka 14.09.11, 20:09 Nakręcać Cie nie zamiezam po prostu zacytowałam gina ktory mi powiedział ze tak może bylc w trakcie implantacji łącznie z plamieniem Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: kolejna-staraczka 14.09.11, 22:30 Ja tam też stawiam na krwawienie implantacyjne, ewentualnie okołoowulacyjne, jeśli owulacja się opóźniła. No bo jak to wytłumaczyć? Coś nam forum przycichło. A mnie już nosi, ale wytrzymam i nie testuję póki termin nie nadejdzie. Ale brzuch mnie ciągle boli, dziwne, bo mnie przed @ nigdy nie bolał. Do tego jechałam 30 minut samochodem, plecy już mnie zaczęły boleć w drodze, a jak wysiadłam z samochodu to tak zabolało, że aż mi się niedobrze zrobiło. I to nie taki ból na dole, jak do okresu, tylko taki w połowie. Też nie miałam tak nigdy. Ciekawe czy sobie sama dorabiam objawy Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: kolejna-staraczka 14.09.11, 23:02 Ja co miesiąc mam objawy Teraz ból pleców, brzucha, jajników, głowy, zgaga (w ogóle nie wiedziałam co to jest), zmęczenie, senność, uczucie gorąca i te dzisiejsze plamienie. Ale ja to lubię sobie wmawiać, oj lubię No nic, do testowania już tylko 5 dni i jakoś mnie nie ciągnie do testu, chociaż w sobotę wesele siostry i pewnie tatar będzie mnie kusił, a wszyscy będą namawiać do picia.... kierowcą być nie mogę, bo tydzień temu sprzedaliśmy samochód Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Wstępny minus 15.09.11, 09:24 Dziś spadła tempka do linii podstawowej. Czyli jednak czekam na @ a nie na dwie kreski. Szkoda, może innym razem się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
adynka Re: Wstępny minus 15.09.11, 09:30 Nie lam sie mala <tuli> jak juz tempka spadla to moze wczesniej dostaniesz @ . Jak nie teraz to nastepnym razem. Ja zaczelam do tego wszystkiego podchodzic troszke z dystansem, wiadomo, ze nie do konca sie da, ale jest lepiej niz w poprzednim cyklu. Cierpliwie czekam raczej bez zadnych nadzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
amik83 Re: Wrześniowe testowanie 15.09.11, 13:47 Witajcie kochane! Przez pewien czas nie zaglądałam na forum a tu we wrześniu widzę że piękne buźki na liście. Gratuluję tym szczęściarom z całego serca. Ja chwilowo się nie udzielam, nie wpisuję na listy. Chcę się wyciszyć przed laparoskopią zaplanowaną na początek listopada. Jego-kurka jesteśmy zatem w podobnej sytuacji. W przyszłym tygodniu idę na pierwsze szczepienie przeciwko żółtaczce. Trzymam kciuki za resztę dziewczyn z listy. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
witaska Re: Wrześniowe testowanie 17.09.11, 10:34 Amik moja 'przyjaciółka laparoskopowa' Ale trzymasz się dalej, że laparoskopia ma się nie odbyć bo to tak naprawdę ma wystraszyć @ i przywiać ciążę? U mnie jednak laparoskopia się przesunie, bo na kolejne 2 cykle odstawiam staranki i nie liczę ich do swoich obiecanych 3 miesięcy spokoju do laparo. Trzymam więc za Ciebie kciukasy ogromne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amik83 Re: Wrześniowe testowanie 19.09.11, 10:27 Dzięki witaska tak, tak ja nadal liczę na to że do laparoskopii nie dojdzie jak na razie jesteśmy już po staraniach i jakieś przeziębienie mnie wzięło. nie wiadomo czym tu się kurować, na razie wspomagam się naturalnie, może nic większego się nie rozwinie. A Tobie udanego wyjazdu życzę Odpowiedz Link Zgłoś
witaska Re: Wrześniowe testowanie 19.09.11, 12:21 A dzięki, dzięki Lepiej jeśli nie musisz nie sięgaj po mocne leki - miód, czosnek i takie tam Będę podpatrywać co u Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
witaska Re: Wrześniowe testowanie 19.09.11, 12:31 Doklejam swój minus - trzymam kciuki za owocny koniec września!!! agusia_mamusia24cs............................01.09 - Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Lista 15 wrzesnia 15.09.11, 18:28 agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 To by było tyle w tym temacie. Uciekam na październik, a za resztę trzymam nadal mocno kciuki. karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09 hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Co tam slychac 16.09.11, 15:42 Co tu taka cisza nikt nie testuje nikt nie ma objawów ani o starankach nie rozprawia. Miałam 2 dni temu krew śluzie myślałam ze mnie @ wieczorem nawiedzi nawet przepisałam sie na październikowy ale od tego czasu spokój i dobrze bo wtedy to byl 9dfl wiec prawie płakałam ze tak krotko teraz juz lepiej nawet jak by przyszła to nie bede płakała Testować miałam jutro ale możne jeszcze poczekam zobaczę Odpowiedz Link Zgłoś
adynka Re: Co tam slychac 16.09.11, 16:37 W takim razie trzymam kciukasy. Ja czekam do poniedzialku a moze do wtorku dla pewnosci jesli wczesniej nie dostane @ Mam cicha nadzieje oczywiscie, ale niechce sie ekscytowac bo pozniej baaardzo boli w razie @ Objawy hmmm... cos kluje i moze lekko na @ cmi ale nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia23lubin lista 16 września 16.09.11, 16:38 agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 [b]madzia23lubin.......................................28.09----- hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Hej Witam się po długiej przerwie, szkoda że z takimi wieściami ale no trudno takie życie. Najpierw Gratuluję wszystkim zaciążonym miło widzieć tyle uśmiechów. No a u mnie koszmar, urlop się udał w niedziele wróciliśmy do domku, a w poniedziałek wstałam z okropnym bólem brzucha, mam problemy z pękającymi torbielami i nie czekając pojechałam do gin okazało się że niestety dobrze przeczułam, miałam pełno płynu w jamie brzusznej i mega torbiela 4-komorowego na prawym jajniku , dokładnie to samo co w zeszłym roku, trafiłam do szpitala przeszłam operacją, na szczęście nie straciłam jajników, ale mam na nich straszne zrosty lekarze byli przerażeni widokiem mojego środka. dziś wyszłam do domu. W zeszłym roku w sierpniu była taka sama operacja teraz wrzesień koszmar jakiś No i zalecenie jedno odpuścić sobie starania o dziecko conajmniej na 3 lata albo i dłużej no i nie wolno przyjmować mi żadnych leków hormonalnych ani stymulujących. Mam mega doła, ale jestem zbyt słaba żeby o tym wszystkim myśleć Pozdrawiam. -- Majeczka - 01.08.2009 Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 madzia23lubin 16.09.11, 17:00 Bądź dobrej mysli moze jednak skonsultuj ta diagnozę z innym lekarzem trzy lata to długo nawet po cesarce sie tyle nie czeka. Moze wystarczy parę cykli po operacji. Teraz najważniejsze dochodź do zdrowia odwiedzaj nas jeśli możesz i dopinguj zawsze jedne więcej zaciśnięte kciuki to lepiej dla nas Przytulam Cie cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
madzia23lubin Re: madzia23lubin 17.09.11, 11:54 1aleks1 może wczoraj troszke nie składnie napisałam, ale jestem obolała i słaba jeszcze u mnie zajście w ciążę jest nie takie proste i te 3 lata to nie chodzi że po operacji, bo po operacji to mogłabym się starać już po 3 miesiącach ja nie mając owulacji muszę być stymulowana, a będąc stymulowana robią mi się torbiele które pękają do tego na jajnikach mam bardzo dużo zrostów, więc aby zadbać o siebie swoje zdrowie a nawet życie muszę przestać starać się o dziecko o taki koszmar mi się przytrafił Odpowiedz Link Zgłoś
witaska Re: madzia23lubin 17.09.11, 12:06 Madziu, przykro się czyta Twoją historię. Wiem, że bardzo niebezpieczne jest przesyumulowanie. Czy lekarze myśleli o usunięciu zrostów? Trzyma kciuki za Ciebie i przesyłam dużo siły dla Ciebie. Straszne jest, że konieczność zadbania o własne zdrowie i czasem życie zamyka choćby czasowo marzenia o dziecku. Madziu - trzymaj się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ganeta27 Re: lista 16 września 16.09.11, 20:56 to i ja już wpisuję minus - niestety @ przyszedł wcześniej i nawet nie był dane pomyśleć o testowaniu agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 smile gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 smile chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 smile mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 smile anekk_r 2cs.........................................11.09 smile joa33..................................................12-15.09 smile cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 --- karides 2cs...........................................20.09 bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 [b]madzia23lubin.......................................28.09----- hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
bbbooommm Re: lista 16 września 17.09.11, 17:46 U mnie dziś plamienie, więc @ nadchodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 bbbooommm 17.09.11, 18:00 U mnie tez juz właśnie dzis przyszła @ mykam na październikowe do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
karides Re: lista 16 września 17.09.11, 20:09 Dziewczyny u mnie również minus, @ przyszła..ale to żadne zaskoczenie. Mam nadzieje, że październik będzie bardziej udany i bez żadnych delegacji agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 --- adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 --- karides 2cs...........................................20.09 --- bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 kiecha3 25 cs ...................................... 26.09 madzia23lubin.......................................28.09----- hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: lista 18 września 18.09.11, 07:15 Z uwagi na szalejący cykl (albo popsuty termometr ) zmieniam datę testowania... Na razie na 30 września... ale kto wie.. może spadnę na październik... na razie 20 dc i nie widać skoku.... szkoda... agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 --- adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 --- karides 2cs...........................................20.09 --- bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 madzia23lubin.......................................28.09----- hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09 dorka793 1cs.........................................30.09 kiecha3 25 cs ...................................... 30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 kiecha3 ☺ 18.09.11, 14:08 Pewnie ci sie owu spóźni ja w poprzednim cyklu miałam tez później Czyli jeszcze jesteś przed starankami Odpowiedz Link Zgłoś
animatki Re: kiecha3 ☺ 18.09.11, 15:27 Witajcie. Jestem mamą 7 letniej dziewczynki i zaczynam starania o następne, małe "coś" Co miesiąc miałam torbiel na jajniku która zanikała w pierwszych dniach miesiączki. Musiałam brać Cilest przez trzy miesiące, zeby mieć pół roku spokoju (torbiele nie pojawiały się). W sierpniu odstawiłam hormony i zaczeliśmy staranka. w 12 d.c szyjka wysoko, miękka i wnerwiający ból pleców miedzy "dołeczkami". 13 d.c ostry ból prawego jajnika który promieniował do posladka i uda...na tyle, że nie mogłam ustać. Szybka zmiana pozycji- ból zanikał... 14 d.c szyjka niżej i ból jak w 12d.c. 16 d.c czułam się podziebiona. Pomimo przeświadczenia, że mam wysoką temperaturę 3 termometry wskazywały pomiędzy 35,3 - 36,3 stopni C. ...Wieczorem skoczyło do 37 C, pół godziny później 35,5 C i znowu 37 C...Dodam, ze mierzone pod pachą bo nigdy nie miałam cierpliwosci do mierzenie o stałej porze w pochwie w celu narysowania wykresu 18d.c ostre pikanie jajników- raz jeden raz drugi i mega mdłości. W całym swoim życiu pamiętam jednynie 5 przypadków gdzie z powodu choroby ladowałam w łazience... Tym razem był 6...pojedynczy. Resztę dnia miałam spore mdłości które na szczescie konczyły się na 5- 10 sekund po kaszlnięciu. Wracały jak boomerang kiedy stałam. Jak leżałam było wszystko dobrze 19 d.c mdłości wieczorne i ulga przy kasłaniu....ciągnięcie w jajnikach i ból macicy przy kaszlnieciu i przeciaganiu się. dzisiaj 20 d.c czekam na wieczór- zobaczymy czy będzie mi nie dobrze...teraz jak pomysle o słodyczach nagle mnie ostro mdli i muszę popic wodą- wraca do normy... Jestem w stanie posprzątac mieszkanie choć śpię kilkanascie godzin na dobę. Za wcześnie na objawy ciążowe- myślę, że odstawienie hormonów płata mi figle....jak sadzicie? Cykle zazwyczaj miałam 26-28 dniowe. Choć teraz po hormonkach mogło sie poprzestawiać. Kiedy robić test? Z córką zaszłam po dwóch latach staran dzięki Dianie 35- efekt odbicia. Test zrobiłam w 28 d.c.- słaba kreseczka... bhcg w 29 d.c wynosiła 11 jednostek... Z nią nie miałam objawów ciążowych do 8 tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: kiecha3 ☺ 18.09.11, 16:08 > Czyli jeszcze jesteś przed starankami no raczej w trakcie staranek.. nie sądziłam, że mi się tak poprzestawia... to już kolejny raz jak mi się owu przesuwa... może to przez badanie prolaktyny? brałam MTC - może on zwichrował mi ten cykl.. Nie wiem.. na razie czekam w zawieszeniu i cieszę się sexem.. Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo :) 18.09.11, 15:49 Wpadłam zobaczyć, jak tam wrzesień wygląda i wcale nie tak źle na pewno lepiej niż sierpień. Trzymam kciuki za testujące i gratuluję zaciążonym Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia-77 lista 18 września 18.09.11, 16:15 a mi natura zrobiła psikus i chyba dopiero teraz @ mnie normalna nawiedziła czyli mój poprzedni cykl trwał nie 39 dni tylko jakies 60, niby było krwawienie ale jakieś takie inne mało i krótko. szkoda że poszłam na monitoring w takim dziwnym cyklu który i tak nic nie pokazał bo nie mógł, zapisze sie na następny w kolejnym cyklu i spadam na październik, powodzenia agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 --- adynka................................................19.09 mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 --- karides 2cs...........................................20.09 --- bbbooommm........................................20.09 kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 madzia23lubin.......................................28.09----- hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09---------- dorka793 1cs.........................................30.09 kiecha3 25 cs ...................................... 30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Re: lista 18 września 18.09.11, 16:42 WOW!!! Ale się buziek namnożyło, jak mnie nie było Gratulacje dla wszystkich szczęściar!! Po cichu mam nadzieję, że do mnie też się los uśmiechnie, bo pierwszy raz mam "inny" wykres niż normalnie, czyli trójstopniowy (aktualny wykres). Innych "objawów wskazujących" brak, nie licząc delikatnej wrażliwości piersi i sutków, która od kilku dni jest coraz słabsza. Niestety nie wiem, czy nie powinnam czasem przesunąć testowania o parę dni (cykle zazwyczaj 28d), bo przez ciągle wychodzące dodatnio testy owulacyjne zupełnie nie mam pojęcia kiedy mogła być owulacja, a z wykresu tez nie potrafię tego określić (15-18dc?) No nic, pewnie i tak zatestuję wcześniej, żeby - jakby co - nie odstawiać luteiny Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 msmargot 18.09.11, 17:41 Odpowiedziałam Ci na enpr A co do testów owu to może kup mniej czule czytałam na forum ze dziewczyny sobie tak radzą te które maja wysoki poziom LH Chociaż w nie każdym przypadku to dziala Odpowiedz Link Zgłoś
animatki Re: msmargot 18.09.11, 17:58 kupiłam testy owulacyjne w Rossmanie. Pare miesięcy temu dwie kreski były od 9 dnia cyklu....a dwie bordowe(mocne) od 13-17 dnia cyklu.... Chyba tez powinnam kupić mniej czułe PS: ktoś doczytał mój post z przywitaniem?... nie wiem w jaki dzien testowac Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Animatki 18.09.11, 19:39 Witaj Z testami (z allegro) miałam praktycznie tak samo - od 9dc dodatnie, raz równe kreski, raz testowa mocniejsza.... I tak do 20dc, kiedy to zużyłam ostatni test. A z testowaniem proponuję jednak poczekać do terminu @ Odpowiedz Link Zgłoś
anekk_r powiększone węzły chłonne 18.09.11, 20:33 hej, mam problem z powiększonymi węzłami chłonny ba szyi. Jestem w 6tc i nie wiem czy to jest spowodowane tym, że się przeziębiłam czy ciążą. Do lekarza idę dopiero w czwartek, ale może ktoś mi podpowie co to może być bo się denerwuje. Z góry dziękuję .... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaralodz77 Re: powiększone węzły chłonne 18.09.11, 21:00 anekk.... morfologia z rozmazem do zrobienia i CRP. Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Re: msmargot 18.09.11, 19:30 Testy owulacyjne już sobie odpuściłam Teraz, o ile się nie uda w tym cyklu (odpukać!), będą starania co drugi dzień od skończenia @ do kilku dni po skoku temperatury i tyle Ten cykl mnie skutecznie wyleczył. Odpowiedz Link Zgłoś
aja-77 Re: msmargot 19.09.11, 12:39 fajnie ze w tym miesiącu tyle uśmiechów się pojawiło na naszej liście gratuluję i zazdroszczę, ja niestety dostałam w sobotę @ więc wpisuję -, człowiek ciągle o tym myśli i nic z tego ni ewychodzi, w ostatnim cyklu mało myślałam, nie mierzyłam tempki, byłam nawet na tydzień nad morzem a i tak nic tego nie wyszło, jestem coraz bardziej znięchęcona, w dodatku wiek mnie goni , czasami chce mi się ryczeć, mój mąż tez już zniechęcony, w tym miesiącu idzie na badania o chciałam wstawić na liście przy mnie minusa a widze ze nawet ktoś za mnie mi wpisał minusa, choc wtedy jeszcze @ nie miałam, 1aleks1 wróżka z cienie czy co ? jak tak, to poprosze o wywróżenie w którym cyklu nam się uda i oby to było jak najprędzej Odpowiedz Link Zgłoś
aja-77 Re: msmargot 19.09.11, 12:48 madzia23lubin przykro mi ze masz takie problemy zdrowotne, dużo zdrowia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
animatki Re: msmargot 19.09.11, 14:02 Hej dziewczęta... Jak mnie dziś podbrzusze boli... Zakupy trwające dwie godziny...zmęczyłam się chyba bo brzuch i plecy bolą jak na miesiaczkę, ba nawet dziwne uczucie mokrego...Wyszłam szybko ze sklepu. Pojechałam do domu - myślałam, że okres się pojawił...sucho- nic...połozyłam się i ciągnęły mnie tylko plecy przez godzinę. Teraz znowu full servis. Mam 21 dzien cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka 20 września 20.09.11, 06:53 U mnie nie ma ani @, ani dwóch kresek, tylko temperatura poszła w górę, (wczoraj 36,48, dzisiaj 36,64), no ale w tamtym miesiącu chyba też tak było (tylko wzrosła o 0,05) i następnego dnia przyszła @ Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: 20 września 20.09.11, 10:49 łał wreszcie jakiś ruch na wykresiku buźki się pojawiły super gratuluję zaciążonym i trzymam kciuki za resztę Odpowiedz Link Zgłoś
dorka793 Re: 20 września 20.09.11, 11:57 hej Kochane,a u mnie już po starankach,tzn dniach płodnych...to mój 1 cykl starań,wieć na nic nie liczę,na spokojnie tym razem.. bbbooommm przykro mi że się nie udałodługo już teraz się staracie??myśle i pozdrawiam,buzi Odpowiedz Link Zgłoś
adynka Re: lista 20 września 20.09.11, 13:11 U mnie minus. Chyba sobie odpuszcze takie liczenie i zycie z wykresem. W kazdym razie dzieki za towarzystwo dziwczyny i trzymam za was kciuki, bez wyjatkow. agusia_mamusia24cs............................01.09 - Odpowiedz Link Zgłoś
adynka Re: lista 20 września 20.09.11, 13:14 agusia_mamusia24cs............................01.09 - Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: lista 20 września 20.09.11, 18:12 Uaktualniam listę, chociaż u mnie dalej nic nie wiadomo... agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 --- adynka................................................19.09 --- mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 --- karides 2cs...........................................20.09 --- bbbooommm........................................20.09 --- kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 witaska 12cs.........................................21.09 farfale 14cs...........................................25.09 madzia23lubin.......................................28.09----- hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09---------- dorka793 1cs.........................................30.09 kiecha3 25 cs ...................................... 30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
animatki Re: lista 20 września 20.09.11, 22:23 uaktualniam- dodałam siebie kończy się 22 dzien cyklu. Po długim spacerze i zakupach straszliwie boli mnie podbrzusze...jak w pierwszy dzień miesiączki. eh agusia_mamusia24cs............................01.09 - Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Re: lista 20 września 21.09.11, 08:29 Nie zmieniam na liście daty testowania, ale termin wg wykresu temperatury mam na ok. 24 września. Dziś 11 dzień wyższych temperatur, więc zatestowałam aby sprawdzić czy mogę odstawić luteinę czy jeszcze nie. No i oczywiście ciągle nie wiem nic, bo jeden test ciążowy pozytywny, słabiutka druga, ale jest (paskowy z allegro) a drugi negatywny (Amil). Temperatura ciągle wysoka, więc czekam dalej Odpowiedz Link Zgłoś
animatki Re: lista 20 września 21.09.11, 08:59 Oooo..pozytywny? ten czulszy? 10 miU?.. Kiedy robisz drugi? Dziś złapałam za test z allegro i tak sobie zrobiłam... Kiedy wsadziłam do moczu zobaczyłam, że to owulacyjny!,....a nie ciązowy. Szybko poszłam po odpowiedni. Druga kreska (choc nie tak mocna jak testowa) jest na owulacyjnym...hmmm...ciekawe dlaczego skoro ewidentną owu(objawy) miałam w 13 lub 14 dniu cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 :) 21.09.11, 09:03 Animatki - Uważaj, bo testy owu wychodzą pozytywne w ciąży i to wcześniej niż te ciążowe. Wiem coś o tym Msmargot - no jak temperatura nadal wysoka i jeden pozytywny przed @, to chyba mozna nieśmiało gratulować Odpowiedz Link Zgłoś
animatki Re: :) 21.09.11, 09:07 Margot- sprawdziłam. Test Amil ma czułość 20 miU... a z allegro maja zapewne 10- te moje takie są... Jezeli Twój też to ja juz nieśmiało gratuluję annika23- też tak słyszałam aczkolwiek test ciażowy był bardzo czuły..owulacyjny miałby szybciej wykazac?. Przeczytałam dzisiaj, że druga kreska przed TSM oznacza jej nadejście. Zobaczymy Bardzo boli mnie podbrzusze...23 d.c Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Re: :) 21.09.11, 09:17 A widzisz, nie sprawdziłam jaką ma czułość ten paskowy test, ale założyłam sobie, że skoro ten z apteki negatywny, to raczej allegrowy "zepsuty" Właśnie sprawdziłam na aukcji z której kupiłam testy i faktycznie mają podaną czułość 10mIU. O jaaaa... No nic, i tak czekam, bo do @ (oby nie!) jeszcze kilka dni Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: :) 21.09.11, 09:28 msmargot życzę ci byś czekała na bobasa, a nie na @ ja na razie nie wiem w ogóle kiedy testować dziś 3 dzień wyższych tempek.. 30 września to będzie 12 dzień wyższych a takiego cuda (aż tylu wysokich!) to ja u siebie nie widziałam.. ale niech zostanie może proroczo... no końcóweczka wrześniowych- do dzieła - nie możemy być "gorsze" od początku! Odpowiedz Link Zgłoś
animatki :) 21.09.11, 09:25 margot....trzymam kciukaski Annika... owu miałam wczesniej. Objaw szyjki- wysoko,miękka, otwarta, sluz, ostry ból jajnika....Znam swój organizm , wiem jak się badać.... o córkę starałam sie dwa lata- miałam czas na obserwacje.....Jajeczkuję sporadycznie... W tym roku to jest chyba drugi raz... W grudniu 2010 po odstawieniu tabsów ( tylko dzięki temu mam owu- efektem odbicia) miałam takie same objawy w połowie cyklu i zaszłam w ciażę... niestety nagły spory stres 1 stycznia (mąż miał problemy zdrowotne) i ja straciłam.. No nic...zobaczymy... Czy zafasolkowane dziewczęta mogłyby zrobić test owulacyjny? Sprawdzimy czy wyjdzie pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: :) 21.09.11, 10:18 ja robiłam i takie i takie przez 5 dni i ciążowe wykazywały bladziznę, a owulacyjne normalną krechę postaram się jakoś wkleić zdjęcie jutro Odpowiedz Link Zgłoś
animatki Re: :) 21.09.11, 10:20 Witam Coś wam wkleję na temat wykrywalności ciąży przez testy owulacyjne...Znalazłam z sieci Czy test owulacyjny wykrywa ciążę? To pytanie pojawia się tak często, a inwencja twórcza testujących nie zna granic zatem słowa wyjaśnienia. Test owulacyjny wykrywa ciążę Dlaczego? to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładaliśmy, że człek będzie testował w okolicy owulacji. A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia) Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie jak pozytywnie to testują ciążowym, ale UWAGA TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY ale POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży dlatego radzę testujecie ciążowymi TEST OWULACYJNY jeżeli ma przepowiadać ciążę MUSI MIEĆ KRESKĘ TESTOWĄ CIEMNIEJSZĄ OD OWULACYJNEJ lub PRZYNAJMNIJE TAKĄ SAMĄ jeżeli testowa jest jaśniejsza to nie jest to zwiastun ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 animatki 21.09.11, 11:58 Siknęłam przed chwilą na rossmanowski test owu (pozostałość po majowych starankach)- specjalnie dla Ciebie i druga krecha jak byk Musisz uwierzyć na słowo, bo aparat pożyczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
animatki Re: animatki 21.09.11, 12:52 Dziękuję.,.Jestes Kochana Moja owulacyjna druga kreseczka słabsza od kontrolnej...jutro zrobię sobie nowe..sporo kupiłam na allegro- dzięki temu nie płaciłam za wysyłkę Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 Re: animatki 21.09.11, 13:38 Jeśli mogę się wypowiedzieć w kwestii testów z allegro - dla mnie one okazały się totalną lipą. Kupiłam wielka pakę na allegro i NIGDY nie wskazały mi owu...Ale może akurat mi się jakieś wadliwe trafiły - to były takie paskowe. Natomiast zaszłam w ciążę, gdy zaczęłam robić te rossmanowskie ( są sporo droższe, bo coś k.30zł za 5 szt), a niech będzie zrobię im reklamę Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: animatki 21.09.11, 14:28 u mnie siostra kupiła używała przez rok i nic ani razu nie miała II , też uznała ,że zwalone jakieś aż dała mi 7 sztuk i sobie zostawiła i tego samego dnia (szłyśmy łeb w łeb z cyklem )jej wyszły II krechy i tel do mnie i u mnie to samo II staranka i efekt zaczyna kopać :o) Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: animatki 21.09.11, 13:42 U mnie nadal nic nie wiadomo, dzisiaj 26dc, zazwyczaj mam 24-27, więc czekam do jutra. Dzisiaj 14 dzień wyższych temperatur, a wczorajszy test ciążowy wskazał tylko jedną kreskę. Został mi jeden test, więc chyba zrobię go jutro z rana, mam jeszcze dwa owulacyjne, to może zaraz zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: animatki 21.09.11, 15:24 Znaczy dzisiaj 16 dzień wyższych temperatur, ale przed chwilą test owu wyszedł mi negatywny, więc @ się pewnie spóźni. Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 annika23 21.09.11, 14:08 A jednak nas odwiedziłaś ja juz spadłam niestety na październik Pozdrowienia dla dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka 22 września 22.09.11, 13:54 U mnie dzisiaj 28 dc, temperatura delikatnie spadła enpr.pl/1632/52167 ale @ dalej brak... zaczęłam tylko plamić na brązowo i już sama nie wiem co mam myśleć. Wolałabym już dostać @ i normalnie krwawić, wpisać sobie tego - i zacząć nowy cykl. Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 lista 22 wrzesnia 22.09.11, 13:39 uaktualniam listę... agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 brak danych 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 --- adynka................................................19.09 --- mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 --- karides 2cs...........................................20.09 --- bbbooommm........................................20.09 --- kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 ???? czekamy na pozytywne wieści witaska 12cs.........................................21.09 ---- farfale 14cs...........................................25.09 animatki...............................................27.09 madzia23lubin.......................................28.09----- hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09---------- dorka793 1cs.........................................30.09 kiecha3 25 cs ...................................... 30.09 witasko.. bardzo mi przykro.. ale może przerwa zadziała pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: lista 22 wrzesnia 22.09.11, 18:00 Nikt się nie odzywa? Dziewczyny, piszcie Ja nie wiem co myśleć, może ktoś tak miał... cały czas bolą mnie jajniki albo pachwiny (ból chyba jest podobny) i podbrzusze, delikatne, lekko brązowe plamienie już się skończyło i @ nie widać, testu nie robię do soboty, bo został mi jeden Odpowiedz Link Zgłoś
ganeta27 Re: lista 22 wrzesnia 22.09.11, 19:09 trzymam kciuki za dwie krechy a sobota już naprawdę niedaleko Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: lista 22 wrzesnia 22.09.11, 21:32 kolejna staraczko, no no! 17 dni wyższych temperatur to już niezły wynik!!! Trzymam mocno kciuki za kolejne wyższe i dwie tłuste kreseczki Pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: lista 22 wrzesnia 22.09.11, 22:21 hanna mam nadzieję, że jutro będzie 18 dzień wyższych, a w sobotę zatestuję Trzymajcie kciuki, przydadzą się Odpowiedz Link Zgłoś
nefree Re: lista 22 wrzesnia 22.09.11, 22:26 no a ja wlasnie dzis cos dojrzalam na tescie, oj ciekawe ciekawe czy sie potwierdzi z badania krwii a to by byla niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Re: lista 22 wrzesnia 23.09.11, 06:55 Temperatura delikatnie spadła, ale wciąż powyżej linii. Zaczęłam jednak krwawić więc wpisuję sobie -. Ciekawe tylko dlaczego 18 wyższych temperatur jest. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: lista 22 wrzesnia 23.09.11, 09:16 Kolejna Staraczko, mi też jest przykro,że Ci się nie udało ale zapraszam na paździenikowe bo wierzę, że to będzie dobry miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Re: lista 22 wrzesnia 23.09.11, 08:13 Kolejna-staraczka, przykro mi bardzo U mnie ciągle nic nie wiadomo... Dziś 13 dzień wyższych temperatur, a powtórzone rano testy ciążowe dokładnie takie same jak 21 września (słabiusieńka 2 kreski na paskowym i negatyw na Amilu). Przeanalizowałam poprzednie cykle i praktycznie zawsze 13 dzień wyższych temperatur był dniem ostatnim, potem przychodziła @. Teraz wszystko chyba się trochę przesunie, bo pełna nadziei, dopiero dzisiaj postanowiłam odstawić luteinę (poranna dawka jeszcze przyjęta). Czyli, jeśli znowu się nie udało, to @ przyjdzie gdzieś w niedzielę, jeśli jednak @ nie pojawi się w weekend, to w poniedziałek lub wtorek idę na betę. Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 ms Margot 23.09.11, 10:31 A może zrób tę betę wcześniej i jakby co to nie odstawiaj luteiny - przecież ona podtrzymuje ciążę. Mi gin. zalecił brać w drugiej fazie cyklu i po teście ciążowym albo brać dalej, albo odstawić. I tak ją biorę już 19 tydzień tyle,że w coraz mniejszych dawkach. Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Re: ms Margot 23.09.11, 11:58 Myślałam o tym, ale na betę mogę się wybrać dopiero jutro. Wyniki zazwyczaj do odbioru w poniedziałek, a nawet jakby mi dali w sobotę, to taki pojedynczy wynik i tak mi wiele nie powie, bo ciągle będzie pytanie "już spada czy dopiero rośnie?". No nie wiem... Już raz podtrzymywałam lekami ciążę, która się skończyła , więc teraz bardziej skłaniam się do tego, aby odstawić luteinę na te dwa dni i czekać na rozwój wypadków... Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Re: ms Margot 23.09.11, 12:07 A co do brania luteiny. Hmm.. mi gin kazał brać ją od 16dc do 25dc (wiedząc, że mam 28 dniowe), a jak będzie ciąża to zmienić na duphaston. Testować radził w dniu spodziewanej @, więc chyba te 3 dni to czas na "co ma być, to będzie". Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: ms Margot 23.09.11, 13:55 Lepiej testować w dniu spodziewanej miesiączki albo i po, jeśli się wytrzyma, niż stwierdzić ciążę, która za 2 dni "spłynie" z krwią miesiączkową... Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Re: ms Margot 23.09.11, 17:39 Myślałam, myślałam i wymyśliłam. Mam jeszcze w domu test ciążowy (o czułości 20mlU/ml), więc jutro rano go zrobię. Jak wyjdzie pozytywny to biorę leki dalej, a jak nie to idę na betę - jak nie będzie ciążowa to przynajmniej będę miała pewność, że leki mogę odstawić. Dziś po pracy przeraziła mnie niewiedza pań i panów pracujących w aptekach Normalnie szczęka mi opadła. Szukałam testów o czułości 10mlU/ml i NIKT w 4 aptekach nie wiedział o co mi chodzi! Musiałam wszystkim tłumaczyć, że nie chodzi mi o 10 dni po owulacji ani o to, że testy wychodzą w 99% W jednej aptece musiałam na ulotce pokazać leciwemu już facetowi o co chodzi, a ten wypalił "co to w ogóle za jednostki?!"... Nie wspominając o tym, że w dwóch kolejnych babki twierdziły, że wszystkie testy są takie same i nie ma czegoś takiego jak ja szukam Przynajmniej teraz pracownicy tych aptek wiedzą już, że jednak testy różnią się czymś jeszcze niż tylko kolorowym opakowaniem Oczywiście testu nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: ms Margot 23.09.11, 18:22 Skąd ja to znam hi hi hi to samo było u mnie jak ja szukałam ACON-parodnia Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot lista 24 września 24.09.11, 13:09 agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 brak danych 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 --- adynka................................................19.09 --- mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 --- karides 2cs...........................................20.09 --- bbbooommm........................................20.09 --- kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 --- witaska 12cs.........................................21.09 ---- farfale 14cs...........................................25.09 animatki...............................................27.09 madzia23lubin.......................................28.09----- hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09---------- dorka793 1cs.........................................30.09 kiecha3 25 cs ...................................... 30.09 14 dzień wyższych temperatur, @ brak, ale... bHCG < 0,1 Odpowiedz Link Zgłoś
kolejna-staraczka Lista 24 września 24.09.11, 19:59 Wstawiam sobie - bo już oficjalnie przepisałam się na październik Trzymam kciuki za resztę, bo jak na razie tylko 6 uśmiechów agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 brak danych 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 --- adynka................................................19.09 --- mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 --- karides 2cs...........................................20.09 --- bbbooommm........................................20.09 --- kolejna-staraczka 4cs............................20.09 --- msmargot 4(9)cs...................................21.09 --- witaska 12cs.........................................21.09 ---- farfale 14cs...........................................25.09 animatki...............................................27.09 madzia23lubin.......................................28.09----- hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09 iwcia-77................................................30.09---------- dorka793 1cs.........................................30.09 kiecha3 25 cs ...................................... 30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Lista 25 września 25.09.11, 10:28 Dziewczyny Kochane, ja sobie wpisuję minusa bo dzisiaj temp. spadła i test ciążowy negatywny(27 dc)więc @ przyjdzie jutro jak w zegarku Powiem Wam, że coraz gorzej to znoszę- siedzę i ryczę (teoretycznie z innego powodu)ale nie oszukujmy się... agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 smile gussia ................................................01.09 brak danych 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 --- adynka................................................19.09 --- mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 --- karides 2cs...........................................20.09 --- bbbooommm........................................20.09 --- kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 --- witaska 12cs.........................................21.09 ---- farfale 14cs...........................................25.09 animatki...............................................27.09 madzia23lubin.......................................28.09----- hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09---------- iwcia-77................................................30.09---------- dorka793 1cs.........................................30.09 kiecha3 25 cs ...................................... 30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: Lista 25 września 25.09.11, 10:31 Sorry, uśmiech Nozen888 mi się nie zrobił. agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 brak danych 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 --- adynka................................................19.09 --- mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 --- karides 2cs...........................................20.09 --- bbbooommm........................................20.09 --- kolejna-staraczka 4cs............................20.09 msmargot 4(9)cs...................................21.09 --- witaska 12cs.........................................21.09 ---- farfale 14cs...........................................25.09 animatki...............................................27.09 madzia23lubin.......................................28.09----- hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09---------- iwcia-77................................................30.09---------- dorka793 1cs.........................................30.09 kiecha3 25 cs ...................................... 30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Lista 25 września - sprzątanie 25.09.11, 17:49 Na polu boju zostały szczęściary: farfale, animatki, hortensja_1, dorka793 no i ja Proszę mi tu sypnąć uśmiechami... agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 --- 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 --- adynka................................................19.09 --- mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 --- karides 2cs...........................................20.09 --- bbbooommm........................................20.09 --- kolejna-staraczka 4cs............................20.09 --- msmargot 4(9)cs...................................21.09 --- witaska 12cs.........................................21.09 ---- farfale 14cs...........................................25.09 animatki...............................................27.09 madzia23lubin.......................................28.09----- hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09---------- iwcia-77................................................30.09---------- dorka793 1cs.........................................30.09 kiecha3 25 cs ...................................... 30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Lista 25 września - sprzątanie 25.09.11, 17:59 tak na szybko podliczyłam statystyki... na razie skuteczność września równa jest 16%.. by dobić do założonych 20% wychodzi mi 7,4 ciąży... zaokrąglam do 8... zostały dwa miejsca kto chętny?? Odpowiedz Link Zgłoś
animatki ... 25.09.11, 20:20 27 d.c....robiłam test - negatywny. ...Nadal czekam na małpę... Brzuch wczoraj bolał mnie jak na @. Przeszło po no-spa. Dzisiaj chodziłam po lesie- grzybki wyrosły- po dwóch godzinach brzuch tak się rozkręcił, ze wsadziłam tampona mysląc, że już , za moment....pomimo porannej temperatury w pochwie 37 topni C - Zawsze spada w dzień dostania... (pod pachą też mam 37 od paru dni).... Pare godzin spokoju i znowu pobolewa- ale z lewej ...jakby jajnik- tylko kiedy siedzę...jak wstaje i chodze boli całe podbrzusze...siadam, znowu boli z lewej. Brodawki były ciemniejsze pare dni....teraz chyba jaśnieją, za to piersi pełniejsze- zapewne objaw nadchodzacej @...Nie mam wielkich nadziei... Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: ... 25.09.11, 20:53 animatko takie objawy jeszcze niczego nie przesądzają... poczekaj jeszcze... zresztą na październikowym już kolejka.. nie ma co tam się spieszyć.. ) u mnie też dzisiaj 27 dc i też łaziłam po lesie... dopiero 7 dzień wyższych tempek... liczę jeszcze na co najmniej 3-4 dni... owu mi się ewidentnie przesunęła (skok dopiero 21 dc)... u mnie nic się nie dzieje.. poza tym, że cycki mnie dwa dni bolały przeokrutnie!! Zawsze mnie bolą, a tym razem wyjątkowo mocno.. A dzisiaj już jakby mniej.. nadal tkliwe i pobolewające, ale już nie tak i już delikatnie mniej pełne się zrobiły.. to dobrze, bo wreszcie wchodzę w stanik a przy rozmiarze DD/E to ja wolę w tę stronę ;D Odpowiedz Link Zgłoś
animatki Re: ... 25.09.11, 22:14 hih.. no popatrz... przy moich 75 A w porywach B to Twoje super... W ciaży z córcia miałam DD...bombastyczne uczucie poczekamy, zobaczymy...Trzymam za Ciebie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: ... 26.09.11, 06:50 animatko !! Nie strasz proszę, przecież jak mi jeszcze urosną to pozostaje udać mi się do pobliskiej jednostki wojskowej i poprosić o dwa spadochrony i gumkę ;/ hi hi hi... Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Wieści 26.09.11, 19:27 Cześć Kobiety, dziś byłam na pierwszym usg i chcę się pochwalić. Widziałam ludzika Ma 9,9 mm i bije mu serduszko Tak się cieszę A wracając do tematu blizniaków to w tym cyklu była szansa, bo miałam owulację z obu jajników (na usg ciałko żółte i w lewym i w prawym jajniku!!!) Dziewczyny trzymam kciuki za końcówkę miesiąca i proszę o uśmiechy na liście Ściskam Was wszystkie i każdą z osobna Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia11 Re: Wieści 26.09.11, 19:39 Ma-lachitka, szczęściaro cieszę się, że wszystko u Ciebie dobrze trzymam kciukasy za piękne ciążowe miesiące Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Wieści 26.09.11, 19:44 no no!! pierwszy mały-wielki człowiek z wrześniowego testowania... wielkie gratulacje da mamy!! żeby ci ciąża służyła i mały/mała urodził/a się piękny/na i zdrowy/wa Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lachitka Re: Wieści 26.09.11, 19:49 Magdusia11 i Kiecha3 dziewczyny kochane a ja mocno wierzę, że już niedługo pochwalicie się radosnymi nowinami o lokatorach w Waszych brzuszkach Odpowiedz Link Zgłoś
farfale Re: lista 26.X 26.09.11, 22:13 agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 --- 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 --- adynka................................................19.09 --- mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 --- karides 2cs...........................................20.09 --- bbbooommm........................................20.09 --- kolejna-staraczka 4cs............................20.09 --- msmargot 4(9)cs...................................21.09 --- witaska 12cs.........................................21.09 ---- farfale 14cs...........................................25.09 ---- animatki...............................................27.09 madzia23lubin.......................................28.09----- hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09---------- iwcia-77................................................30.09---------- dorka793 1cs.........................................30.09 kiecha3 25 cs ...................................... 30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: lista 27.09 27.09.11, 10:43 Nie wiem jak obliczałam datę przyjścia miesiączki i gdzie miałam głowę, że na październiku wylądowałam, jeśli testowałam wczoraj (stąd też mój wątek pt. "Czy jest sens"). No i ból brzucha dziś klasyczny, okres się zjawił przed chwilą. W nowym cyklu planuję lawendę i zwiększenie wiesiołka z 2 tabletek na 4. Do tego duphaston po owulacji. Zobaczymy, czy taka intensyfikacja pomoże. Lista: agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 --- 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 --- adynka................................................19.09 --- mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 --- karides 2cs...........................................20.09 --- bbbooommm........................................20.09 --- kolejna-staraczka 4cs............................20.09 --- msmargot 4(9)cs...................................21.09 --- witaska 12cs.........................................21.09 ---- farfale 14cs...........................................25.09 ---- szonik1 3 cs..........................................27.09 ---- animatki...............................................27.09 madzia23lubin.......................................28.09----- hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09---------- iwcia-77................................................30.09---------- dorka793 1cs.........................................30.09 kiecha3 25 cs ...................................... 30.09 Odpowiedz Link Zgłoś
animatki Re: lista 27.09 27.09.11, 22:16 Nadal czekam na @...dziś 29 dzien cyklu.. Rano test negatywny...za 2 godziny zacznie się 30 d.c....kłuje mnie lewa brodawka- nie otoczka tylko sam "cycek"- przy wylocie(dziurce- która w obydwu brodawkach jest fioletowa)...do tego przy lekkim nacisku wycieka troche siary... dodam, że od kiedy skonczyłam karmić córkę- 5 lat temu czasami pojawiało się w prawym... Podbrzusze dwa dni bolało mocno(sobota i niedziela) i w sobotę lekko poplamiłam bieliznę na brązowo...minimalnie...Wczoraj i dziś ćmi od czasu do czasu... Pisze bez ładu i składu bom zmęczona na maxa... Odpowiedz Link Zgłoś
animatki Re: lista 27.09 27.09.11, 22:19 aha... Temperatura w pochwie o 6:45 rano 37 stopni C...i tyle samo do wieczora pod pachą...równo 37... Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: lista 27.09 28.09.11, 06:56 no animatko... mam nadzieję, że można już powoli gratulować... to weekendowe plamienie to może była implantacja?? zrób test dziś lub jutro... bo mnie korci żeby gdzieś pod koniec listy wstawić uśmiechniętą buźkę... a jeśli masz wykres, to go pokaż. Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: lista 27.09 28.09.11, 06:59 acha, nie tykaj piersi... pobudzasz przez takie wyciskanie produkcję prolaktyny... a ona nie teraz powinna się pojawiać... na razie nie tykaj.. Odpowiedz Link Zgłoś
animatki Re: lista 27.09 28.09.11, 09:01 Nie tykam , nie tykam..szczypała jak podczas pierwszego karmienia noworodka..po zasiskaniu dziąsełek.. dotknęłam z bólu , chciałam lekko rozmasować i poleciało.. Teraz tylko trochę pobolewa... ALE... test ciążowy negatywny...i w celu sprawdzania test owulacyjny wczoraj druga kreseczka, dziś jej brak. Podobno moga wykryc wczesną ciążę... Szyjka wysoko, rozpulchniona a jednocześnie twarda, całkowicie sucho- jak wtedy gdy zaszłam z córcią. Temperatura o stałej porze 37,1 brzuch nie boli...myslę, że ciotka przyjdzie... może przesunęła się owulacja choć objawy wskazują na 13/14 d.c.... 12 d.c śluz prawie płodny, szyjka wysoko, miękka otwarta- ból brzucha 13 d.c śluz płodniejszy, szyjka jak wyżej, ból brzucha zginał mnie w pół.... i plecy- promieniowało do nogi 14 d.c szyjka nisko, twardnieje, zamyka się, ból brzucha był ale nie tak czesty jak dzien wczesniej i mniej intensywny, śluz robi się gęsty w 16 d.c pod pacha miałam 35,4- 36,3 max....uczucie przeziębienia ,,wieczorem temp pod pachą skakała do 37 C w 18 d.c pikanie jajników, mdłości i miałam spuchnięte wejście pochwy i wargi mniejsze...(sory za opisy..) Starania były do 20 d.c codziennie 22 i 23 d.c ból jak na miesiączkę ale słabszy 26 d.c brązowy sluz i ból brzucha jak na mega miesiączkę... sluz brązowy zauważylam na bieliźnie jak wstawiałam pranie dwa dni później... 27 d.c wsadziłam tampon bo tak bolało teraz nie boli, ale czasami ćmi...jak się zmęczę Dziewczyny...moim skromnym przyjdzie ciotka... Nie robiłam wykresu...- niestety...mierzę ponad 10 dni...nie pamiętam dokładnie...najniższa w ostatniej fazie była 36,8... Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 LISTA 28.09 28.09.11, 14:59 no i zabawa skończona miałam nadzieję, bo mi wreszcie tempki równo się ułożyły... ale nic to.... najwyżej kupie sobie psa... !! Lista: agusia_mamusia24cs............................01.09 --- nozen888 2cs.......................................01.09 gussia ................................................01.09 --- 0-monka 2cs.......................................04.09 --- dzieciusie3..........................................06.09 --- lwiczka99 ...........................................06.09 --- ja.barrakuda.......................................07.09 --- ma-lachitka ........................................08.09 chiyo28...............................................08.09 --- takajakwy 16cs....................................09.09 --- niepewna85.........................................09.09--- leksi_106 4cs.......................................09-11.09 mgd20................................................11.09 --- madzitsu 2cs.......................................11.09 anekk_r 2cs.........................................11.09 joa33..................................................12-15.09 cztero.listna 2 cs..................................13.09 --- trinity84 5cs........................................16.09 --- aja-77 5cs...........................................16.09 --- 1aleks1...............................................17.09 --- adynka................................................19.09 --- mewa000............................................19-24.09 bialasek75 2cs......................................19.09 --- ganeta27.............................................20.09 --- karides 2cs...........................................20.09 --- bbbooommm........................................20.09 --- kolejna-staraczka 4cs............................20.09 --- msmargot 4(9)cs...................................21.09 --- witaska 12cs.........................................21.09 ---- farfale 14cs...........................................25.09 ---- szonik1 3 cs..........................................27.09 ---- animatki...............................................27.09 madzia23lubin.......................................28.09----- hortensja_1..........................................28.09 vocativa 5sc..........................................30.09---------- iwcia-77................................................30.09---------- dorka793 1cs.........................................30.09 kiecha3 25 cs ...................................... 30.09 --------- Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: LISTA 28.09 28.09.11, 15:30 Kurczę, szkoda, tak się zastanawiałam, czy Ci tym razem się fl wydłuży... Ja też mam na poziomie 9-11 dni, z tym że ostatnio 9 wyższych,a 2 niższe i okres. A jak tam lekarze i badania? Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: LISTA 28.09 28.09.11, 18:47 hm.. lekarze jeszcze nic... badania dopiero robię, jak będę mieć komplet to będzie pełen obraz.. też miałam nadzieję, że mi się wydłuży... albo spadnie dopiero jutro... a nie już dziś, kiedy jeszcze tempka wysoko pojawia się plamienie brązowe.... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja_1 Re: LISTA 28.09 28.09.11, 19:12 No i ja chyba się z Wami pożegnam Robiłam dziś sikacza- negatywny, mimo to zrobiłam tez bete (11 dzien wyzszych temp), bo dzis powinnam odstawic luteine i nie wiedzialam, czy to zrobic, czy nie... rano jeszcze wziełam oto wynik: 3,8 mlU/ml kobiety <2 w ciąży: 1 tydz 5-50 1-2 tydz 50- 500 trudno powiedzieć, ale chyba nic z tego ale dopoki @ nie przyjdzie to się nie żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: LISTA 28.09 28.09.11, 19:30 hortensjo droga... czytając twój wynik z przymrużeniem oka, to można stwierdzić że ewidentnie jesteś kobietą podglądam twój wykres - może jednak za wcześnie te testy? poczekaj jeszcze z dzień, dwa z nami... bo ostatnie dwa dni dają nadzieję... może to początek 3 stopnia wykresu? a testy za wcześnie robione.. luteiny (ja laik!) bym nie odstawiała.. no bo w końcu nawet na luteinie dostaje się @ (przynajmniej ja tak mam)... więc albo przyspieszy @ albo podtrzyma ewentualną ciążę.. a co lekarz kazał w takim wypadku..?? Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja_1 Re: LISTA 28.09 28.09.11, 19:46 tez tak pomyslalam, ze moze za wczesnie na testy i dlatego nie żegnam się jeszcze Tez uważam, że mało tych uśmieszków pod koniec września ... musimy troszkę poprawić statystyki mi gin powiedziala, żeby po ost tabl (ost 10 dniu) brania luteiny zrobic bete, jak + to brac dalej, jak - to odstawic... a u mnie ni to + ni - wiec nic tylko czekac a lutke, bede brac, a co tam dzięki za odp tak w ogole Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: LISTA 28.09 28.09.11, 19:56 Ja biorąc duphaston dostałam okres w zasadzie w terminie, więc progesteron wcale nie musi opóźniać nadejścia miesiączki i jeśli ciąży nie ma, po prostu przyjdzie "sam z siebie". Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: LISTA 28.09 28.09.11, 20:28 dokładnie tak... widzę hortensjo że humor troszkę do góry?? to dobrze, nie ma nic gorszego jak zamartwiać się za wczasu... i to mówię ja, pesymistka i choleryk... mało nas na tej końcóweczce - trzeba się wspierać... Odpowiedz Link Zgłoś
dorka793 Re: LISTA 28.09 29.09.11, 09:24 No i ja jestem jeszcze Kochane<zatestuje raczej w sobotę rano jak nie przyjdzieto mój 1cs o kolejną ciążę....więc jeszcze na luzie do tego podchodzęteż miałam zrobić betę wczoraj bo też nie wiem czy brac dalej duphaston ale poczekam jeszcze do soboty rano i jak test bedzie negatywny to przerwę wtedy.....Trzymam za Wa kciuki Kochane,może koncóweczka bedżie jeszcze szczęśliwa dla Nas Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: LISTA 28.09 29.09.11, 14:26 ja niestety odpadam na październik... zakończcie ładnie ten wrzesień.. niech będzie pełen uśmiechów Odpowiedz Link Zgłoś