Dodaj do ulubionych

termin na 24.06

04.06.04, 22:03
JAK U WAS WYGLĄDAJĄ TE OSTATNIE DNI BO JA CZUJĘ SIĘ OKROPNIE
Obserwuj wątek
    • marlenkak Re: termin na 24.06 05.06.04, 16:28
      ja mam termin na 19.06.2004 i tez czuje sie fatalnie, nerwy,stres juz nie wiem
      co robic ! a masz jakies zwiastuny porodu ?
      • 26basia Re: termin na 24.06 05.06.04, 19:38
        mój zwiastun to dzisiejsza nieprzespana noc, bolał mnie dół brzucha,kręgosłup,a
        mój gin.mówi że szyjka krótka ale ciasno także chyba jeszcze nic nie
        będzie,choć chciałabym mieć to już za sobą bo się bardzo boję chociaż to 2
        poród ale pierwszy był super.A jak u Ciebie???marlenkak
        • marlenkak Re: termin na 24.06 06.06.04, 12:42
          no hej ! u mnie nic nowego, juz chyba sie przyzwyczajam, ze urodze w terminie
          albo po! nie mam zadnych skurczy, czasami pobolewa mnie troch krzyz ale to od
          chodzenia bo juz nie mam checi lezec. a co u ciebie ?basia
    • 26basia Re: termin na 24.06 06.06.04, 21:13
      u mnie szykuje się kolejna noc nieprzespana dzidzia kopie dół brzucha boli i do
      tego kręgosłup,a nogi mam jak balony ciepło na dworze też robi swoje ciekawe
      co teraz powie mi mój gin ale wizyta dopiero 14.06
      • nervusmama Re: termin na 24.06 06.06.04, 23:54
        no czesc wam mamuski dolaczam do was bo mam termin na 19/20 czerwca 14 nastepna
        wizyta... na ktorej mam sie umowic na wywolywanie powodem jest wyjazd mojego
        gina nan urlop a szpital w ktorym chce rodzic ostatnio "wchlonal inny mniejszy"
        i jest tam taka zbieranina lekarzy ze nie koniecznie chcialabym trafic na
        jakiegos konowala sad
        probuje wszystkich domowych sposobow (oprocz curry i rycynki) na wywolanie ...
        co jak co ale wolalabym jechac do szpitala ze swoimi skurczami nie tak na zywca
        z oksytocyna... boje sie ze moge na nia nie zareagowac i sie meczyc... tyle sie
        teraz slyszy ze podpinaja sa bole a akcji nie ma sad
        trzymajcie kciuki zeby sie samo zaczelo
        a wy cos robicie zeby tak szybciej???
    • 26basia Re: termin na 24.06 07.06.04, 10:37
      u mnie jeszcz troche czasu do 24.06 też chciałabym być już po ale jeszcze
      poczekam,teraz dużo chodze może to jakoś przyspieszy ale rycynki chyba
      niewyprubuje bo się trochę boję czy to dzidzi niezaszkodzi. a jakie wy znacie
      domowe sposoby???????????????
      • marlenkak Re: termin na 24.06 07.06.04, 10:50
        czesc! u mnie nadal nic sie nie dzieje! mala kopie i chyba jej tam dobrze. Ja
        nie uzywam zadnych przyspieszaczy ,uwazam,ze szkoda dzidziusia. Ale chcialabym,
        zeby cos zaczelo sie juz dziac a tu nic. do terminu jeszcze 12 dni to juz z
        gorki mam nadzieje! Pozdrawiam
        • nervusmama Re: termin na 24.06 07.06.04, 11:21
          przyspieszacze ktore stosuje sa calkiem bezpieczne a nawet od 37tc wskazane
          przez wiekszosc poloznych liscie malin wplywaja na lepsze ukrwienie macicy co
          potem procentuje przy skurczach porodowych (sa bardziej zdecydowane i porod
          trwa krocej) a wiesiolek powoduje rozmiekczanie szyjki macicy co z kolei
          powoduje jej szybsze rozwieranie
          rycynki i cuury tez sie boje bo uwazam to juz za bardziej inwazyjne dla dzidzi
          pozdrawiam
    • 26basia Re: termin na 24.06 08.06.04, 12:07
      NO witam mamuśki i jak tam kolejny dzionek mnie coś dziś mocno ciśnie w dole
      brzucha co to może być???nervusmama te maliny to może być herbata z malin?? a
      ten wiesiołek to w tabletkach i ile można wziąść w ciągu dnia .powiem wam
      jeszcze ze moja koleżanka która miała rodzić tak jak ja 24.06 wczoraj urodziła
      syna!!!!!!!ale jej zazdroszcze
    • jovanka_lena 24.06 - moje urodziny 08.06.04, 12:09
      ojej 24.06 to moje urodziny i noc swietojanska!! imprezy urodz. sa zawsze w
      deche przy takiej pogodzie etc!! zycze szybkiego porodu, lena
      • kata74 24.06 - moje urodziny 08.06.04, 13:08
        cudowny dzień na urodziny, wiem bo ja też z tego dnia!!!!

najdłuższa noc w roku!!! najkrótszy dzień!!! Magiczna data!!!!

Powodzenia Kasia
        • nervusmama urodzilam :) 12.06.04, 21:33
          no dziewczyny ja juz jestem po!!!!
          porod wywolywany 2h opisuje na ciaza i porod "porod wywolywany mialam nie
          polecam"
          pozdrawiam nervusek i natalka
    • 26basia Re gratulacje nervusmama 14.06.04, 22:29
      ja dziś byłam u mojego gin jak nieurodze to 23.06mam przyjsc jeszcze raz no i
      potem szpitala ja już chce mojądzidzie przytulić,a wszystko mnie tak boliale ju
      blizej końca niż początku pozdrowionka!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka