Dodaj do ulubionych

co stosujecie na rozstepy?

17.01.12, 20:43
Znam Mustele i Pharmaceris. Nic poza tym. Czy ta nowa mustela faktycznie nie zawiera parabenow? Strasznie droga jest sad
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: co stosujecie na rozstepy? 17.01.12, 20:56
      jest jeszcze fissan, ale obrzydliwie pachnie i strasznie tłusty. poza tym jest galenic elancyl. ja używałam zwykłej oliwki i nie miałąm ani jednego, a znam szczupłe laski, które mało przytyły, tyle co dziecko i całą ciążę używały mustelli a rozstępy na całym brzuchu. mój lekarz mówi że krem nic nie da i szkoda kasy żeby w to wierzyć. to podobno genetyczne i hormonalne. oby Ciebie ominęłosmile
      • hela_mela Re: co stosujecie na rozstepy? 19.01.12, 15:50
        Jak czytałam kiedyś forum to każdy pisał fissan śmierdzi, a Palmers pięknie pachnie. Niestety zapach jest kwestią indywidualną. Dla mnie fissan jest wręcz bezzapachowy - mój mąż go czuje jednak. Natomiast przy stosowaniu palmersów brało mnie dosłownie na wymioty.
        Używam fissan regularnie. Jestem w 9 miesiącu ciąży - czy pomaga okaże się po porodzie. Mam wysokie predyspozycje do rozstępów, genetyka + rozstępy w okresie dojrzewania.
        W trakcie ciąży bardzo urosły mi piersi i nie nadążałam ze zmianą biustonoszy i niestety na piersiach pojawiły mi się rozstępy - nie wiem dlaczego na piersi stosowałam regularnie preparat ziajka mama mija, jak się pojawiły rozstępy to zaczełam fissan, ale fissan ich nie usuwa. On jest raczej zapobiegający rozstępom.
    • malgosiek2 A propo Musteli 17.01.12, 21:08
      podwojona-sroka.blogspot.com/2011/03/analiza.html
      Wychodzi na to, że jest najgorszy w składzie.
      • bezak25 Re: A propo Musteli 17.01.12, 21:17
        Prawda to, że pojawianie się rozstępów to kwestia genów. Jeśli mają się pojawić to i tak się pojawią, nic nie pomoże. Smarując się tymi wszystkimi kremami można jedynie złagodzić takie dolegliwości jak swędzenie czy napinanie się skóry.
        • doral2 Re: A propo Musteli 17.01.12, 21:27
          nawet żeby się smarować kremem za milion dolarów rozstępy które już się pojawiły, nie znikną.
          NIGDY.
          • malinkowa81 Re: A propo Musteli 18.01.12, 10:58
            Ja stosuję ZIAJKĘ - jest niedroga i fajnie się rozprowadza. Po pierwszej ciąży żero rozstępów, w drugiej (9m) też odpukać na razie nic. smile Dodam, że mam nieduże rozstępy na tyłku (nie od ciąży, tylko tak po prostu "od stu lat"), ale jakoś na brzuchu nie wystąpiły, więc może coś regularne smarowanie pomogło.
      • princessa.of.persia Re: A propo Musteli 18.01.12, 08:25
        Tyle ze teraz jest nowy sklad musteli:
        www.mustela.pl/pl/main.html#/gamy-produktow/dziewiec-9-miesiecy/grossesse/vergetures-double-action
        nie ma tam juz tego skladnika na czerwono. Ale mogli zastosowac inny ale ja sie nie znam niestety na tym....
    • justyna9926 Re: co stosujecie na rozstepy? 17.01.12, 21:48
      Ja stosuję krem na rozstępy polskiej firmy Ziaja - cena jest niska a jak na razie żaden rozstęp się nie pojawił, ale w 1 ciąży też nie miałam rozstępów więc również myślę że to kwestia tego jak nasza skóra reaguje na rozciąganie.
      • anetchen2306 Re: co stosujecie na rozstepy? 18.01.12, 09:10
        Mozna sie smarowac specyfikiem za 100€ za tube 150 ml i tez miec rozstepy, i to jakie! Mozna sie smarowac balsamem nawilzajacym za 4 zl i tez miec mega rozstepy albo ich wcale nie miec.
        Jezeli w rodzinie istnieje sklonnosc do rozstepow (mama, babcia, ciocia, siostra) to prawdopodobienstwo, ze my tez je bedziemy mialy jest praktycznie 100%. I zadne smarowanie nie pomoze (no moze zapobiegnie wystapieniu 10 pregom wiecej niz bez kremu).
        Nawilzanie skory zmniejsza (o maly procent) ryzyko wystapienia rozstepow, nie zapobiega ich pojawieniu sie. Taka smutna i bolesna prawda.
        W mojej rodzinie kobiety sa szczuple, tyja w ciazy duzo (srednia to 20 kg), gwlatownie po ciazy chudna i rozstepow brak. I zadna sie kremami p/rozstepom nigdy nie smarowala, ot zwykly "nieciazowy" balsam po kapieli, tak samo, jak przed ciaza. Znam sporo osob, takze szczuplych, ktore niewiele przytyly, ktore "zainwestowaly" w swoja urode podczas ciazy, nakupowaly mase drogich kremow a rozstepy i tak sie pojawily sad
        U mojej kolezanki rozstepy pojawily sie na piersiach po 2 mcach po porodzie, gdy karmila intensywnie piersia. Po dwoch ciazach, w kazdej tez przytylam ok. 17 kg (startowalam w kazda ciaze z nieznaczna niedowaga) tez nie mam ani jednego rozstepu. Niczym sie nie smarowalam, po kapieli czasem jakis zwykly balsam, ale nawet o tym zapominalam.
        Rozstepy to kwestia przede wszystkim genetyki. Wszystkie inne zapewnienia producentow "cudownych" kosmetykow sa niestety tylko reklama sad
    • kijek82 Re: co stosujecie na rozstepy? 18.01.12, 09:00
      po kolei w trakcie ciazy : elancyl, mustela, pharmaceris 2x dziennie-rozstepow zero
    • gosia_gd Re: co stosujecie na rozstepy? 18.01.12, 11:07
      Na początku smarowałam się oliwką. Od 12 tyg przeszłam na Methode Jeanne Piaubert rano i olejek Tonic Clarinsa wieczorem. Póki co rozstępów brak.
    • anici Gruby peeling i dopiero krem 18.01.12, 15:28
      Codziennie w wannie gruby peeling na brzuch i okolice zagrożone, lub masaż ostrą gąbką i dopiero potem kremy (różne miałam teraz akurat babydream z rossmanna)
      Jestem w drugiej ciąży i niestety starowałam te dwa razy z niedowagą więc w ciąży +20 a teraz może i więcej. Nie wiem czy są genetyczne predyspozycje do rozstępów, bo rozstępy posiadam na pośladkach z okresu dojrzewania, a w ciążach się uchroniłam. jestem w 39 tc i na razie nic.
      Polecam peelingi
      • kasiek-kd Re: Gruby peeling i dopiero krem 18.01.12, 22:04
        po trzeciej ciązy nie mam rozstępów, z kremów zrezygnowałam,
        zainwestowałam w szczotke z naturalnego włosia do masażu na sucho i do tego szczotkowania zaangażowałam męza;
        podobnie piersi - z kremów zrezygnowałam, w biustonoszu czesto nie chodziłam w upalne dzni i po domu, na noc nigdy, teraz karmię trzeciego malucha - rozstepów brak
        myślę, ze to kwestia zdrowego odzywiania i tzw "dobrych genów"
        • princessa.of.persia Re: Gruby peeling i dopiero krem 19.01.12, 19:15
          Tez bym sie szorowala gdybym mogla ale mam twardnienia macicy i to jest niewskazane. Szybko wsmarowac i tyle.
    • archeopteryx Re: co stosujecie na rozstepy? 18.01.12, 21:31
      W pierwszej ciąży stosowałam Pharmaceris (fajny!) i Fissan (obrzydliwie tłusty). Maleńkie rozstępy zrobiły mi się na wewnętrznej stronie ud, lecz nie widać ich wcale więc się nimi nie przejmuję. Teraz jestem w 16 tc i nie stosuję żadnych specjalnych kremów, zwykły balsam (aktualnie Masło kakaowe Ziai) lub oliwkę dla dzieci. Zobaczymy czym się to skończy.
    • czarna-owieczka Re: co stosujecie na rozstepy? 18.01.12, 22:58
      a ja mam pytanie co stosować na powstałe rozstepy?
      Jestem na "ostatnich nogach" przed porodem, mam czerwone (krwawe wręcz purpurowe) rozstępy na brzuchu, biodrach i pod kolanami. Co na to stosować aby rozstępy stały się niewidoczne? (tzn koloru skóry).
      • violetlake Re: co stosujecie na rozstepy? 20.01.12, 16:24
        Ja wyprobowalam i polecam Bio-Oil. Akurat stosowalam na blizne, zupelnie jest juz niewidoczna, ale wiem tez z opinii kolezanek ze znacznie zmniejsza widocznosc powstalych rozstepow. O srodku na zupelne pozbycie sie probloblemu nie slyszalam. Niestety nie wiem czy jest jakis polski odpowiednik, ale pewnie jest do dostania na allegro itp.
      • archeopteryx Re: co stosujecie na rozstepy? 23.01.12, 09:45
        > a ja mam pytanie co stosować na powstałe rozstepy?

Krem No-Scar z masy perłowej. Stosowałam na moje niewielkie rozstępy i właściwie w ogóle ich nie widać. Nie wiem czy to zasługa tego kremu, czy nie, ale rozstępy nie są dla mnie problemem. Ten krem jest też na blizny. Stosowałam go na bliznę po cesarce.
    • aaaniula Re: co stosujecie na rozstepy? 19.01.12, 05:24
      Ja kupiłam oliwkę bebydream z rossmanna po przeczytaniu bardzo dobrej opini tego produktu na wizażu. Jest delikatna, o ile komuś w ogóle odpowiada forma oliwki. Teraz kupiłam krem TOŁPA. Czy warto było się okaże się za jakiś czas smile
    • e-milia1 stosuje krem,mleczko lub maslo do ciala 19.01.12, 07:27
      najlepiej bez parabenow. oliwki nie polecam, czesto wysusza skore. nie dajcie sie nabrac na specjalne preparaty przeciwko rozstepow-sa drogie i maja taki sam efekt jak normalne, duzo tansze kremy do ciala. najwazniejsze zeby sie smarowac i nawilzac skore.
    • kropencjaa Re: co stosujecie na rozstepy? 19.01.12, 12:32
      nic nie stosuję, w pierwszsej ciąży używalam rózne kremy na rozstępy i w trakcie i po i w sumie i tak wyszły na biodrach. Teraz 2 razy dziennie nawilżam sie balsamem i myślę, że to przyniesie tez dobry efekt, grunt to dobrze nawilzać skorę smile
      • kropencjaa Re: co stosujecie na rozstepy? 19.01.12, 12:34
        a wyszły parę miesięcy po porodzie ;/
    • pikka6 Re: co stosujecie na rozstepy? 19.01.12, 17:39
      w pierwszej zwykła oliwka, efekt rozstępów zero. Teraz myślę że choćbym kupiła najdroższy krem świata to już mi nie pomoże wink
      A tak serio zależy od skóry jaką masz i genów. Jak się będą miały zrobić to nie wiele pewnie pomożesz. Ale zawsze warto spróbowaćwink
    • chyba.ze Nic 19.01.12, 20:00
      Ani na początki, ani w środku, ani na finiszu ciąży.
      Nie mam pojęcia co to są 'rozstępy'.
    • violetlake Re: Ktos zna marke Mama mio? 20.01.12, 16:34
      Stosuje ich maselko Tummy Rub na rozstepy i krem nawilzajaco ujedrniajacy Boob Tube. Pomimo duzej ceny, zdecydowalam sie ze wzgledu na rewelacyjny sklad - same naturalne skladniki, i dotego produkty cudownie pachna, nie moglam sie oprzec. Tego drugiego nawilzacza widze juz sama swietne efekty, w poprawie elastycznosci i nawilzenia skory, tam gdzie trzeba smile Natomiast moze ktos ma pelne calociazowe doswiadczenia z tym maselkiem na rozstepy? U mnie narazie nie pojawily sie zadne, ale brzuch jeszcze nie az tak wielki, wiec moze za wczesnie sie ciesze?
      • chyba.ze Re: Ktos zna marke Mama mio? 20.01.12, 18:19
        > . Tego drugiego nawilzacza widze juz sama swietne efekty, w poprawie elastyczn
        > osci i nawilzenia skory,

A to się da jakoś sprawdzić w warunkach domowych? Nie wiedziałam.
        • violetlake Re: Ktos zna marke Mama mio? 20.01.12, 19:05
          chyba.ze napisała:

> > . Tego drugiego nawilzacza widze juz sama swietne efekty, w poprawie elas
          > tyczn
          > > osci i nawilzenia skory,
          >
          > A to się da jakoś sprawdzić w warunkach domowych? Nie wiedziałam.

Poprawe nawilzenia to chyba kazda z nas potrafi zauwazyc. Ma elastycznosc tez sa sposoby, sa np testy tego typu KLIK.
          • violetlake Re: Ktos zna marke Mama mio? 20.01.12, 19:08
            ... oczywiscie czasem te roznice sa malo zauwazalne, ale jak znasz swoja skore, to tez da sie to zauwazyc na przyslowiowe oko, czy dotyk... Tak jak z kremami do twarzy czy balsamami do ciala.
            • jagnaborynowa Re: Ktos zna marke Mama mio? 20.01.12, 23:15
              Zgadzam się, że albo skóra ma skłonności do rozstępów, albo nie. W pierwszej ciąży nawet nie wiedziałam, że w ogóle bywają rozstępy i nigdy ich nie widziałam u nikogo - zobaczyłam je dopiero u męża (!) jak gwałtownie schudł (chociaż nigdy gruby nie był). Teraz też wiem, że rozstępów nie mam, a brzucha ani piersi niczym nie smaruję, bo mimo, że skóra sucha i czasami swędzi, boję się przyzwyczajać ją do balsamów - niech sama trochę pracuje.
    • my_sweety Re: co stosujecie na rozstepy? 22.01.12, 21:40
      ja używam olejku Eucerin...jest świetny, cena około 50 pln. wcześniej kupiłam mustellę, ale jakoś mi nie podpasowała, xle się rozsmarowywała i była mało wydajna.
      • oliwka2009 Re: co stosujecie na rozstepy? 23.01.12, 18:45
        W ciąży Ziaja "Ziajka Mamma Mia" a po porodzie AA "Ja & Mama"
    • lidek0 Re: co stosujecie na rozstepy? 23.01.12, 22:03
      Wystarczy najtańsza oliwka, i tak wydane pieniądze nie gwarantują, że rozstępów nie bedzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka