Dodaj do ulubionych

mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś???????

11.05.12, 18:14
Wiem że szanse, na zajście w ciąże w moim wieku są niewielkie (prawie 39 lat), jednak mam nadzieję że są tu mamy którym się to udało. Mam 2 córeczki (3 i 8 lat), chciałabym trzeciego dzidziusia, nie nastawiam się bo wiem, że będzie trudno, ale może jednak się uda.....
Napiszcie proszę czy Wam się udało i jak długo się starałyście

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • majowa_lamia Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 12.05.12, 00:16
      jestem w ciazy z pierwszym dzieckiem, skończone 40 lat, ciąża po 3 cyklach bez zabezpieczeń, powodzenia!
      • dzieciusie3 Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 12.05.12, 09:00
        Ja jestem dużo młodsza ale życzę dużo szczęścia i szybkiego zaciążeniasmile Fajnie,że jest ktoś w takim wieku co planuje ciąże a nie jest z szokowany,że jest w ciąży smile
      • katarzyna.br Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 12.05.12, 10:10
        Gratuluję, to super że tak szybko ci się udało. Życzę w takim razie szczęśliwego porodu, bo to chyba już nie długo..........
        My z mężem już rok bez zabezpieczeń i nic......... Ale z drugą córeczką czekaliśmy 2 lata , więc u nas to pewnie norma.....
    • jk_75 Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 12.05.12, 20:29
      Ja mam 36 lat, w sierpniu skończę 37. Mam 6-letnią córkę. Jestem w 7 mies. ciąży z 2 dzieckiem. Zaszłam w 2 cyklu starańsmile
      Powodzenia! Wierzę, że się uda!
      • asia.xyz Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 13.05.12, 00:12
        Ja jeszcze przed 40-stka jestem w trzeciej ciazy. Tez sie naczekalismy ale mam kolezanki ktore roszily dobrze po 40-stce czasem nawet pierwsze dziecko w wieku 44 lata wiec masz raczej spore szanse. Milych staran i oczywiscie uwienczonych sukcesem.
    • kozica111 Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 13.05.12, 08:14
      Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 36 lat, ciąża po 7msc starań, obecnie /mam 38 lat staramy sie o 2 / pierwszy cykl.
      Nigdy nie myślałam o macierzyństwie przed 30 tką.
    • ewula1 Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 14.05.12, 08:06
      Hej! Mam 38 lat i staramy się z mężem o 2 dzidzię. Niestety juz rok bez zabezpieczeń i nic, ale o pierwsze tez długo bo 2 lata. Katarzyna - chyba mamy cos wspólnego wink ?
      • asa_tadarasa Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 14.05.12, 14:18
        I ja się dołączam. Mam 38 lat, córkę 8 lat, a 15 lutego br. straciłam 2-gą ciążę (w 12 tygodniu, po roku starań). W tym cyklu zaczęliśmy znów starania (chociaż może to zbyt wcześnie po zabiegu), ale na 99% nic z tego nie wyszło. Może w kolejnym...
        • ramta-mtam Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 14.05.12, 20:29
          Podpisuję się, jestem mamą dwójki dzieci- 3 i 8 - jak autorka i też staramy się o trzecie smile
          I też 40 na karku smile
          Monitoruję cykl, wizyta u gina w okolicy 10 dnia i dokładne stwierdzenie w jakim stadium jest owulacja.
        • renis66 Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 27.07.12, 15:57

życzę powodzenia. smile Ja też mam 38 lat i 8 letnią córkę. W tej chwili jestem w 6 tygodniu. Pierwsza ciąża w drugim cyklu a teraz po 7 miesiącach. Nie wiem czy to kwestia wieku ale calkiem możliwe.
    • quesuerte Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 14.05.12, 23:01
      Skończona 40, udało się w pierwszym cyklu starań smile
    • ewula1 Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 15.05.12, 10:08
      hej babeczki!
      może wymienimy się doświadczeniami w tych naszych staraniach hehe ? to znaczy w celu ewentualnego ich ulepszenia. Wiemy, że organizm już nie ten sam co np 7-10 lat temu.... więc jak mu pomóc? Ja póki co łykam tylko kwas foliowy i obserwuję swój organizm w celu złapania owulacjismile a jak to jest u Was? acha, no i mam zbadane hormony w II połowie cyklu i usg.
      • katarzyna.br Re: ramta-mtam 15.05.12, 10:29
        Ale fajnie się złożyło z tym wiekiem dzieci, gdyby udało mi się urodzić w wieku 40 lata to między każdym moim dzieckiem byłaby różnica 5 lat, i miałabym powtórkę z programu 5-10-15, który oglądałam..........
        Pozdr.
      • katarzyna.br Re: ewula1 15.05.12, 10:40
        Jeśli chodzi o doświadczenie w staraniach, to ja mam niestety niemiłe doświadczenia w klinice niepłodności jak staraliśmy się z mężem o drugie dziecko. Po nieudanych próbach przebadano nas dokładnie i niestety okazało się, że problem leży po stronie męża, mieliśmy nawet inseminację, ale się nie udało...... Później powiedziano nam że nie mam szans na naturalne zajście w ciąże, że tylko in vitro pozostaje. Biłam się z myślami, ale ostatecznie nie zdecydowałam się na in vitro, stwierdziłam że powinnam się cieszyć z tego co mam - czyli ze wspaniałej córeczki. Taki los, ale los bywa bardzo przekorny, i kiedy całkiem odpuściłam myśl o drugim dziecku, to wtedy okazało się że jestem w ciąży. Mąż nie mógł uwierzyć...... Jak widać wystarczy jeden zdrowy plemnik........
        Dlatego, tak jak napisałam w rozpoczęciu wątku - nie nastawiam się na sukces, bo w naszym przypadku musi zdarzyć się niezwykły zbieg okoliczności żebym mogła zajść w tą ciąże- na co szanse- podejrzewam , są znikome. Ale wam życzę powodzenia!!!!!!!!! myślę że szanse macie większe ode mnie
        Pozdr.
        • akerel Re: ewula1 15.05.12, 13:34
          A i ja mam czterdzieści i dwie dziewuszki w wieku dzieci autorki smile I staramy się o trzecie ...
          Więc jest nas już trzy smile
          • kozica111 Re: ewula1 15.05.12, 17:27
            Zapraszamy też na DOJRZAŁĄ MAMĘ
            • kozica111 link 15.05.12, 17:29
              forum.gazeta.pl/forum/1540002,46480,1540809.html?f=37625
              akceptacja chwile trwa ale się nie zniechęcajcie i piszcie!
            • minerwamcg Re: ewula1 13.09.12, 12:03
              Mam w nosie "Dojrzałą mamę". Dwa razy zgłaszałam chęć uczestnictwa i dwa razy ani tak, ani nie, ani całuj psa w nos. Zero odpowiedzi. To po co?
    • frampulanka Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 19.05.12, 00:43
      Witajcie dziewczyny!!Mam 40 lat,4-ro letniego Synka i właśnie okazało się,że jestem w ciąży po raz drugi!!!Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań...Pozdrawiam dojrzałe mamusie i trzymam kciuki za zdrowe dzieciaczki...
    • filmon Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 19.05.12, 10:14
      Jestem. Mam 38 lat. Oczekuje dzidziusia, a zjawił się, bo wychodziłam z założenia, że w tym wieku, to mało realne... smile
      • akerel kozica111 19.05.12, 11:49
        Zapisałam się i czekam... smile
        Choć z tego co się już zorientowałam to mam marne szanse, w końcu jestem tu Świeżynką tongue_out
        • jacinda Forum dojrzala mama 19.05.12, 18:15
          Juz kilka razy wysylalam zgloszenie i nic. Czy sa jakies inne kryteria poza wiekiem??
          • akerel Re: Forum dojrzala mama 19.05.12, 18:22
            Tak, z tego co się zorientowałam, to kilka miesięcy bytności na forach. Ale ile to Ci nie powiem...
            • kozica111 Re: Forum dojrzala mama 23.05.12, 08:55
              Spoko dziewczyny, po prostu nasza matka przełożona robi to hurtem raz na jakiś czas, postaram sie cos przyspieszyć smile
              • jacinda Re: Forum dojrzala mama 23.05.12, 10:30
                Tak, ale ja juz pol roku czekam. Ile mozna?
            • jacinda Re: Forum dojrzala mama 23.05.12, 10:29
              Tak, ale ja jestem pod tym loginem, moze jakies 5 lat.
        • ariwo Re: kozica111 15.06.12, 09:51
          Wysłałam zgłoszenie ale zostałam odrzucona sad
    • trusia29 Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 22.05.12, 09:27
      Zaszłam w ciążę w wieku 35 lat w pierwszym cyklu.

Powodzenia!
      • iwonagos Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 22.05.12, 21:05
        1 dziecko w urodziłam w wieku 33 lat, drugie (1 cykl starań) w wieku 36, 3 (nieplanowane) w wieku 38
        • aretahebanowska Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 23.05.12, 10:29
          Ja pierwsze w wieku 34, drugie 36 - oba trafienia za pierwszym podejściem. Trzecie zaraz po skończonej czterdziestce. Bez starań - samo wyszło, a myślałam, że to menopauza wink.
    • trzydziestoletnia Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 23.05.12, 17:54
      Mam 38lat i to pierwsza ciaza, 2 cykle staran. Naprawde 39lat to juz taki uwiad, ze szanse na ciaze sa niewielkie??? Eee...chyba troche przesadzasz smile
      • katarzyna.br Re: trzydziestoletania 24.05.12, 10:42
        Nie każdy jest taki płodny............. jak Ty. U nas jest niestety wtórna niepłodność, fatalne wyniki nasienia męża, więc szanse na ciąże są niewielkie.
    • minerwamcg Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 23.05.12, 22:04
      Urodziłam pierwsze dziecko w wieku 42 lat. Zdrowe i ładne smile Czemu nie?
      Co do starań, to wcale - wzięliśmy na luz, a nuż się uda? No i udało się.
      • kozica111 Jacinda i reszta 24.05.12, 08:42
        dziewczyn zerknijcie na pocztę
        • katarzyna.br Re: kozica 24.05.12, 10:37
          ja też zgłaszałam się na Wasze forum...........
          • kozica111 Re: kozica 24.05.12, 12:17
            Kasia na wszelki wypadek napisz jeszcze raz zgłoszenie, możliwe że coś koleżanka przeoczyła, sprawdza raz na jakiś czas, ale już ma sygnał ode mnie smile zapraszamy serdecznie.
          • kozica111 Re: kozica 25.05.12, 10:04
            Kasia nie ma Twojego zgłoszenia, pukajsmile
            • katarzyna.br Re: kozica 25.05.12, 17:01
              Ale "macie tam bałagan siostry"- żartuje..... Zgłoszenie wysyłałam 2 tygodnie temu, i nie chce mi się znowu pisać.......
    • ewa19711 Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 24.05.12, 12:33
      Witam! To i ja się dopiszę, jestem mamą dwójki tj. dorosłej już córki i prawie sześciolatka. Rok temu ponowiliśmy starania o powiększenie rodziny no ale...w styczniu tego roku się udało ale nie długo dane mi było się cieszyć bo pod koniec 5 tyg. poroniłam samiostnie, boli do dziś...
      Mam jednak cichutką nadzieję że uda mi się jeszcze dołączyć do grona dojrzałych mam.Pozdrawiam Ewa
      • ewa19711 Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 24.05.12, 13:01
        Zapomniałam napisać ,że w tym roku kończę 41 lat. jeszcze jedno co mogę doradzić wszystkim starającym się-dziewczyny nie tesujcie zbyt wcześnie lepiej poczekać do terminu @ niż cieszyć się zbyt szybko a potem to szczęście utracić...
        • oregano29 Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 24.05.12, 20:10
          Dziewczyny nie macie pojęcia jak Wasze historie podniosły mnie na duchu smile jestem młoda, przed 30, ale chcę mieć więcej niż jedno dziecko. Z drugim chciałabym poczekać, aż pierwsze będzie świadome, odchowane i takie tam... smile Bałam się tego magicznego wieku 35 lat. Teraz już nie boję się wcale i wiem, że wszystko może się udać. Trzymam za Was mocno kciuki. Powodzenia
    • w-za-duzym-swiecie Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 25.05.12, 12:09
      Ja miałam 36smile Mam grono kumpelek ok. czterdziestoletnich z maluchami. Udało się każdej, którą znamsmile Oczywiście każdej z tych, które chciaływink
    • anusia_magda Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 28.05.12, 14:38
      Pierwsze urodziłam w wieku 36 lat ( zaszłam w 7 c.s) za ok. rok, jak Bóg da i zdrowie pozwoli chciałabym sie starać o następne smile
      • kozica111 Anusia, Jacinda i reszta kobitek 29.05.12, 06:33
        zapraszamy, bramy przed wami otwarte smile ale piszcie smile
        • anusia_magda Re: Anusia, Jacinda i reszta kobitek 29.05.12, 12:54
          kozica111 napisała:

> zapraszamy, bramy przed wami otwarte smile ale piszcie smile

juz wczoraj napisałam smile
    • agaduch Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 04.06.12, 11:42
      Mam 37 lat i po wakacjach zaczynamy się starać o drugie. Już nie mogę się doczekać !!
      • bialasek75 Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 04.06.12, 16:28
        W tym roku kończę 37 lat, mam na stanie 3 letnią córcię i synka w brzuszku, który przyjdzie na świat we wrześniu.
        O pierwszą córcię nie staraliśmy się wcale, jeden numerek w dni płodne i się udało. Rok temu poroniłam, też zaszłam za pierwszym razem. Teraz już nam zależało na ciąży i przyszło nam czekać pół roku. Zaszłam w pierwszym cyklu z duphastonem. Nie wiem czy to dzięki niemu, czy to zbieg okoliczności. W każdym razie młody rośnie zdrowo i za kilka miesięcy będzie z nami.
        • 1aleks1 bialasek75 04.06.12, 17:31
          przepraszam resztę dziewczyn ze tak personalnie ale nasiedziałam sie na listach dla starających sie z bialasek75 i
          ..... strasznie sie ciesze ze cie zobaczyłam kochana i te wieści ze będzie zdrowy chłopak bardzo mnie uradowały Gratuluje kiss

Ps: Ja mam prawie 40 i właśnie po ponad roku starań zobaczyłam pozytywny test Powodzenia dziewczyny smile
    • agaduch Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 04.06.12, 21:01
      my mamy trochę stresika, bo pierwsze dziecko chore (prawdopodobnie sprawa genetyczna)i denerwujemy się, żeby drugie było zdrowe...
      • 1aleks1 Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 04.06.12, 21:26
        agaduch a zrobili synowi badania genetyczne? Bo z tego co wiem to nie ma reguły i tego trzeba sie trzymać
        Buziak i zaciskam za was kiss
        • agaduch Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 04.06.12, 21:51
          Zrobili, ale one są bardzo ogólne, jeśli mieliby to dokładnie zbadać musiałby się dostać do jakiegoś programu badawczego i pewnie potrwałoby to kilka lat a my rodzice niewiele byśmy się z tego dowiedzieli (tylko jakiś lekarz zrobiłby na tym doktorat albo profesurę) a w moim wieku to z "każdą chwilą" łatwiej o inne choroby genetyczna.
    • ona1.973 Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 24.06.12, 04:04
      Czesc katarzyna.br....Szanse na zajscie w ciaze w Twoim wieku sa b duze,trzeba tylko wierzyc,ze sie uda!Ja,tak jak Ty tez mam prawie 39 lat i tez dwoje dzieci,tylko duzo starsze od Twoich i wlasnie pare godzinek temu zrobilam test ciazowy i sa dwie piekne kreseczki.JESTEM W CIAZY,HAHHAHA!Staralismy sie z mezem o dzidziusia od marca,czyli 3 miesiace.Napewno i Tobie sie uda!!!Grunt to wiara w to,ze bedzie dzidzius i juz.Trzymam kciuki i goraco pozdrawiam...
    • aniaurszula Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 10.07.12, 22:52
      jestem przykladem ze w wieku 39 lat wcale nie jest trudno zajsc ciaze nawet na tabletkach. a dokladnie nie planowalam 2 dziecka mialam wrecz zakaz bralam tabletki, niestety zapomnialam ze biegunka oslabia ich dzialanie i zaszlam w ciaze w wieku 39 lat, dziecko zdrowe mimo wszystkich komplikacji
    • gazeta_mi_placi Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 27.07.12, 16:43
      Ten wiek odpowiedni jest do posiadania wnuka, a nie dziecka smile
      • katarzyna.br Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 05.08.12, 11:07
        Jeśli urodziłaś dziecko w wieku piętnastu lat to całkiem możliwe.................
        • minerwamcg Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 13.09.12, 12:01
          Gazeta niczego nie urodziła, dlatego tak się wyżywa.
      • geraldyna Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 12.08.12, 00:40
        Jedno nie wyklucza drugiegosmile Poza tym późna ciąża wydłuża życie, opóźnia menopauzę i przedłuża młodość. Więc... do dzieła dziewczyny!smile
    • mama-z-jajem Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 12.09.12, 07:35
      smile
      skonczylam 37, mam 2 dziewczyny z pierwszego malzenstwa w wieku 10 i 7lat,
      staralismy sie z mezem przez osiem albo dziewiec miesiecy i nic, trafilismy na badania, okazalo sie ze maz ma problem, po miesiacu brania przez niego Androvitu - JESTEM W CIAZY termin na maj 2013 smile

naprawde gdy mialam 25 lat nie wyobrazalam sobie ze bede miala dzieci, a co dopiero 3!!! teraz czuje sie spelniona i szczesliwa smile
      • miss10 Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 13.09.12, 20:14
        Witam wink
        40-stka skończona, córka prawie 4 letnia i staramy się o drugie (drugi cykl). Mam nadziję, że się udało.... W międzyczasie jedno poronienie, w 8 tygodniu dwa lata temu....
    • princesswhitewolf Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 14.09.12, 16:08
      40 lat, 21 tydzien, pierwsze dziecko bedzie to. Wszystko ok narazie
      • karykatura12 Re: mamy w okilicach 40 - stki, czy ą tu jakieś?? 06.11.12, 14:32
        witam i ja smile

39,5 ,zaczynamy starania o 3 smile
        jestem peeeełna obaw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka