Dodaj do ulubionych

ból piersi

23.08.12, 09:15
hej

moje cykle trwają od 31 do 35 dni, ostatni okres miałam 5.08, piękny płodny rozciągliwy śluz 15 i 16 dnia cyklu (w tym czasie było przytulanko), od wczoraj, czyli 18 dc zaczęły mnie boleć mocno piersi - całe: po bokach, skutki, brodawki. trochę mnie to zdziwiło bo nigdy nie bolały zaraz po owulacji (jestem już chyba po owu bo mam mleczny nieplodny śluz) i 2 tyg przed @. tak się trochę nakrecilam, ze może to coś znaczyć.. wink co o tym sądzicie? nie oczekuje odp czy jestem w ciąży czy nie, ale nadziei..

pozdrawiam wink

Obserwuj wątek
    • kotkowa Re: ból piersi 23.08.12, 09:18
      Kochana, nadzieja jest, oczywiscie. Ale wszelkie objawy przed terminem @ to wrozenie z fusow, ja przez 11 cykli staran mialam juz chyba wszystkie.
    • pomidorekk Re: ból piersi 23.08.12, 09:35
      mnie piersi w ciąży bolały zawsze jakiś tydzień po zapłodnieniu.
    • patusia66 Re: ból piersi 23.08.12, 10:12
      a kiedy najwcześniej mogę zrobić test? nie chce robić za wcześnie żeby się znowu nie rozczarować a @ mam nieregularne uncertain
      • gia_rom84 Re: ból piersi 23.08.12, 11:13
        witam mam taka sama sytuacje ostatnia @ 03.08.2012 od wczoraj zauwazylam ndlosci rano i dzis bol piersi i klocie w podbrzuszu od trzech dni.ciekawe zobaczymy moze tym razem sie uda pierwszy miesiac bez pomiarow,obserwacji i szalenstwa...od ponad 15 miesiecy...jak sie uda to sie uda jak nie to dalej probujemy,pozdrawiam
        • patusia66 Re: ból piersi 23.08.12, 11:23
          a jak długie masz cykle? kiedy testujesz? ja raczej się nie nastawiam bo to za szybko zaraz po owulacji.. sad a piersi mnie bola mocno jakbym z chwile miała dostać @ uncertain

Tobie życzę powodzenia smile
          • gia_rom84 Re: ból piersi 24.08.12, 11:23
            ja mam cykle dosyc regularne co 27-28 dni...piersi caly czas mnie bola i troche niedobrze mi jest rano,zaparcia i wieczorem zgaga.ale nie wiem czy to nie na okres powinnam dostac za jakies 5-6 dni...bede cierpliwie czekac,ale nie nakrecam sie bo ostatnia dosc czesto mam takie objawy "typowe dla ciazy"a potem rozczarowanie.poczekam bo w ostatnim roku wydalam miliony na testy.pozdrawiam cie i szczescia zycze.ja jak @ nie przyjdzie to bede testowac nie 31.08 ale okolo 3 wrzesnia zeby nie zapeszac.
            • patusia66 Re: ból piersi 24.08.12, 12:01
              ja się już nie nakrecam bo chyba nic z tego nie będzie sad cykle mam nieregularne, 15-16 dc miałam śluz płodny, 18 dc silny ból całych piersi (bolą nadal a dziś 20 dc), od tego czasu jestem strasznie senna-trudno wysiedzieć w pracy, ale to za szybko na takie objawy parę dni po owulacji (chyba po bo bolą piersi i mam dużo mlecznego śluzu nieplodnego), w sumie w tym cyklu jakos wcześnie ta owu uncertain bardziej martwie się o jakieś zaburzenia hormonalne uncertain następna @ wypada na początku września, no cóż trzeba cierpliwie czekać uncertain
    • patusia66 Re: co z ta temperatura?? 24.08.12, 19:40
      dziewczyny pomóżcie bo już się w tym pogubilłam uncertain

w niedziele i poniedziałek ciągnący się płodny śluz, od wtorku do czwartku temperatura 36,7-37 (podstawowa to 36-36,1). skoro w środę zaczęły mnie boleć mocno piersi (całe: po bokach, sutki i brodawki) i pojawił się mleczny śluz (taki jak w dniu niepłodne) to myślałam, że jestem już po owulacji.

a dzisiaj spadek temperatury do 36,1!! i mocny, tępy ból w podbrzuszu. czyżby dzisiaj była owulacja? jeżeli tak to możliwe, że przed owu zaczęły boleć mnie piersi (zawsze bolą max tydz przed @) i miałam mleczny niepłodny śluz?
      uncertain

a jeżeli to nie owu to co znaczy taki spadek temperatury??
    • patusia66 Re: ból piersi 31.08.12, 19:40
      dziewczyny nie wytrzymałam.. dzisiaj mam 27 dc i zrobiłam test, wiem, że to za wcześnie, ale..

oto zdjęcie
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/79a2a276566cb67b.html
      Wy też widzicie ten cień cienia? smile))))
      • water_mcg Re: ból piersi 31.08.12, 19:50
        tak gratulacjesmile
        • ewka86pl Re: ból piersi 31.08.12, 19:54
          patusia gratuluję big_grin super nowina
          • patusia66 Re: ból piersi 31.08.12, 19:57
            dzięki dziewczyny kiss

aż się boję cieszyć wink w poniedziałek powtórzę test, a jak wyjdzie ciemniejsza kreska to lece rano na bete smile))

3majcie kciuki smile))))
    • patusia66 wynik testu 03.09.12, 11:30
      dziewczyny powtórzyłam dzisiaj rano test ciążowy (na betę będę mogła iść dopiero jutro) i nie wiem jak interpretować wynik.. uncertain myślałam ze 2 kredka wyjdzie wyraźniejsza a tymczasem pojawiła się 2 dobrze widoczna kreska, ale cienka jak włos.. nie wiem czy to kreska ciążowa uncertain

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0a01e1ce263f3b4c.html

jak sądzicie?
      • pomidorekk [...] 03.09.12, 13:31
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • nombrilek Re: wynik testu 03.09.12, 17:39
        patusia66 napisał(a):

> dziewczyny powtórzyłam dzisiaj rano test ciążowy (na betę będę mogła iść dopier
        > o jutro) i nie wiem jak interpretować wynik.. uncertain myślałam ze 2 kredka wyjdzie w
        > yraźniejsza a tymczasem pojawiła się 2 dobrze widoczna kreska, ale cienka jak w
        > łos.. nie wiem czy to kreska ciążowa uncertain

Gratuluję!!! To ciąża, zrobisz jutro albo pojutrze to już będzie wyraźniejsza
      • patusia66 Re: wynik testu 03.09.12, 21:25
        dziewczyny ja chyba ześwirowałam smile zrobiłam kolejny test innej firmy i wynik taki:
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0480b9eaca9a283c.html (tylko zaś taka cienka ta kreska wrrr)

ale jeszcze się nie cieszę.. będę się cieszyła po wynikach bety..kiedyś też miałam taką kreskę na teście i beta tego nie potwierdziła sad mam nadzieję, że teraz będzie inaczej smile
    • kobietka_29 Re: ból piersi 03.09.12, 14:29
      No to moze oznaczac wszystko. Moze Ci sie cykl akurat zmienil i moze to pms. albo jakies zawirowania hormonalne.
      ale powiem szczerze, ze mnie tez zaraz po owulacji zaczely bolec piersi. szybko sie zaokraglily i powiekszyla sie jedna brodawka - tak, ze juz mialam isc do lekarza, sparwdzac, czy przez przypadek chora nie jestem. 2 tygodnie pozniej dowiedzialam sie, co bylo przyczyna. trzymam kciukasy za Ciebie.
      • natka87-8 Re: ból piersi 03.09.12, 18:54
        mój pierwszy test wyglądał podobnie. gratulujesmile
        • white_mag Re: ból piersi 04.09.12, 09:33
          dziewczyny ja tez mam pytanie odnośnie dziwnych objawów piersi - to mój pirwszy cykl kiedy testowalam owulacje (wtedy tez starania) spodziewana @ jest na 06.09 ale od trzech dni mam brązowawy lub różowy gęsty śluz więc to penwie zapowiedź @, ale to również mój pierwszy cykl kiedy zauważyłam około 9 dni po owulacji na mich piersiach, udach i pachwinach ale rowniez na ramionach siatche ćieńkich ale ardzo widocznych żył!!!! Piersi nie bolą, sa tylko powiększone... Czy uważacie to to jest normalne zjawisko w sytuacji kiedy nie zaszło sie w ciążę??? Troche zaczyna mnie to martwić. Myślałam, że żyłki na piersiach pojawiają się jako jeden z pierwszych objawów ciąży... (ciąże tym razem wykluczam, negatywne testy na 4 dni przed @, i ten ciemny śluz...) Co o tym sądzicie? Tem cały czas od owulacji równiótko 37......
          • patusia66 Re: ból piersi 04.09.12, 09:43
            a dlaczego wykluczasz ciążę? 4 dni przed @ test może wyjść negatywnie.. a ja mam często widoczne żyłki parę dni przed @, ale w tym cyklu od 18 dc, co mnie bardzo zdziwiło. piersi mnie bola 14 dzień cały czas tak samo. dzisiaj zrobiłam betę-wyniki jutro. ale nie nastawim się, dzisiaj śluz trochę rozciągliwy, przejrzysto-biały, brzuch boli jak na @, więc pewnie małpa za niedługo przyjdzie sad
            • pomidorekk [...] 04.09.12, 11:23
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • kasiak37 pomidorekk 04.09.12, 20:41
                dostosuj swoja sygnaturke do regulaminu czyli max wysokosc 4 linijek tekstu.
    • patusia66 Re: ból piersi 05.09.12, 06:37
      dzisiejsze odebranie bety to będzie tylko formalność sad tempka spadła do 36,6 sad małpa pewnie dzis przyjdzie sad
      • gosiablada Re: ból piersi 05.09.12, 15:03
        Daj znać jak beta. Może to chwilowy spadek? nie znam się na temp więc nie pomogę wiedzą, mogę trzymać jedynie kciuki baaardzo mocnosmile
    • patusia66 :( 06.09.12, 08:56
      nie wiem skad takie wyniki testów, ale beta <1,2 sad
      • ewka86pl Re: :( 06.09.12, 10:08
        patusia przykro mi..dużo wskazywało że to ciąża sad ale trzymam kciuki za Was żeby teraz się udało smile
        • gia_rom84 Re: :( 06.09.12, 10:30
          patusia66
          u mnie tez nic wprawdzie nie robilam testu ale jak w zegarku byla @ co prawda tylko 1 dzien i w drugi tylko lekkie plamienie ale byla.zastanawia mnie tylko fakt ze do dzis bola mnie piersi,i czasami mam nudnosci rano ale nie codziennie....co robic???
          zycze powodzemia tobie moze nastepnym razem sie uda i powodzenia rowniez dla mnie,,,
      • slon-ko82 Re: :( 06.09.12, 10:28
        Ja od początku wiedziałam,że to nie ciąża. Kilka razy w życiu spóźniał mi się okres i zmuszona byłam zrobic test i wszystkie pokazywały taką słabiutką drugą kreskę mimo,iż w ciąży nie byłam. One wszystkie tak wyglądają !!! Nie rozumiem po co wydajecie bez sensu kasę na te wszystkie testy,bety itd. nakręcacie się bo bolą cycki,brzuch i coś tam jeszcze,kiedy wystarczy poprostu poczekać do terminu @ lub kilka dni po ?! Ja 8 m-cy starałam się mężem o córę ale pierwszy test zrobiłam dopiero wtedy gdy faktycznie przyszła taka potrzeba. Dlatego zamiast miliona negatywnych testów,mam 2 pozytywne i zaoszczędzoną kasę w kieszeni ........
        • kozica111 Re: :( 06.09.12, 11:31
          Czy to może BOBO test? ten 1...bo mi 2 x kiedyś pokazał coś takiego i ciąży nie było.Więc to albo wina testu albo wykazuje biochemiczne.Co ciekawe /jestem namiętną testowiczką - 15 na każdy cykl to u mnie standard/ W 8 i 9 dniu były kreski a 10 dnia juz nie /też BOBO/.
          • kobietka_29 Re: :( 06.09.12, 13:01
            15 testow na cykl? i robisz je w 8-9 dc? masz takie rozwalone cykle, czy nie masz na co wydawac pieniedzy?
            • kozica111 Re: :( 06.09.12, 15:02
              Robienie testów mnie uspokaja big_grin Jedni wydają na papierosy, inni na słodycze a ja na testy smile

8-9 dzień po owulacji....
              • slon-ko82 Re: :( 06.09.12, 23:58
                kozica111 napisała:

> Robienie testów mnie uspokaja big_grin

czyli dzieci mieć nie chcesz? bo skoro uspokaja Cie ta jedna kreska na teście to znaczy,że ciąży nie chcesz ? Czy jak ? bo nie rozumiem kompletnie robienia testów w 9 dniu po owulacji lub 15 w ciągu miesiąca ?....... Kobieto ile Ty masz lat ? Co na to Twój partner ? Jak dla mnie to jakaś dziecinada jest ......
                • kozica111 Re: :( 07.09.12, 06:02
                  Ależ uspokój się.
                  Nigdzie nie napisałam że uspokaja mnie jedna kreska ale "robienie testów" - skoro kompletnie nie rozumiesz to ci wyjaśnię ten skrót myślowy : testy robię bo jestem niecierpliwa /w poprzedniej ciąży miałam pozytywny wynik dość szybko/ - zamiast rozmyślać w ciągu dnia czy mnie kłuje pierś czy macica na ciąże czy na okres robię test - negatywny powoduję że moje "nakręcanie" przycicha i zajmuje sobie głowę sprawami innego rodzaju.
                  Co mój partner na to..nic, sama zarabiam na siebie więc to moja sprawa nie muszę go pytać.
                  Zupełnie nie rozumiem twojego rozgorączkowania tym bardziej że post był napisany z lekkim przymrużeniem oka a od ciebie chyba kasy na testy nie pożyczam więc wyluzuj big_grin
      • kobietka_29 Re: :( 06.09.12, 12:59
        ale o jakich wynikach testow ty piszesz? widzialam te zdjecia i napisze brutalnie, niestety niczego jednoznacznego na nich nie zobaczylam. moze jakis cien, jakby probowal na sile wypatrzyc. radze zmienic testy na inna firme.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka