10.11.12, 20:46
Nie wiem co myslec. Miesiaczke powinnam miec 5.11.12. Wczoraj zrobilam test bardzo blada cienka kreska. Poszłam do laboratorium zrobic test z krwi. Otrzymałam informacje, ze bardzo słaba beta. Zrobiłam jeszcze jeden test i tak samo blada i cienka. Teraz zrobilam bobo test i nic. Kreska bardzo, bardzo słabo widoczna -trzeba sie mocno przyjżeć. Czy to moze oznaczac ze w ciazy nie byłam badz sie nie rozwija?
Obserwuj wątek
    • nuluska Re: oszaleje 10.11.12, 21:51
      Ale co to znaczy bardzo słaba? Jaki to jest wynik?
      Teraz powinnaś powtórzyć badanie by zobaczyć czy poziom odpowiednio przyrasta.

Ja też parę dni temu miałam ledwo widoczną 2 kreskę, dzień później była niska beta 43. A po kolejnych dwóch dniach beta pięknie urosła do 145.
      Trzymam kciuki!
      • goska797 Re: oszaleje 10.11.12, 23:20
        Jest to taki słaby cień kreski kontrolnej. W pierwszej chwili pomyslalam, że negatywny.
        • sharzan-ka ale jaki wynik bety?? 10.11.12, 23:45
          Nuluska nie pyta co widzisz na teście, tylko jaki masz wynik badania bety?
          I ja też o to pytam...
          Dla jednych słaby wynik to 5, a dla innych 500...

Więc jaki wynik??
          • goska797 Re: ale jaki wynik bety?? 11.11.12, 14:12
            Nie wiem poniewaz to byl test, który miał potwierdzić ciąże. Na szczegółowy z dokładnym wynkiem trzeba czekać dzień lub 2 dlatego napredko przed wekeendem powiedzieli mi własnie tak.
            • nuluska Re: ale jaki wynik bety?? 12.11.12, 13:12
              Wiesz nie wiem jakie badanie ci robili ale to nie była bhcg bo przy tym badaniu muszą podać wynik ilościowy.
              @ się pojawiła?
              Kreska na teście ciemnieje?
              • goska797 Re: ale jaki wynik bety?? 12.11.12, 20:34
                Uznaje, że nie wyszlo. Dzisiaj na tescie nie ma nic. Test ktory mialam to zwykly test ciazowy z krwii ktory byl slabo dodatni. dzisiaj babki tw ze bardzo wczesna ciaza moze 2 tydzien, ja jakos nie wierze po tym tescie dzis. ja juz odpuszczam i czekam na @. nie ma żadnych objawow.
                • sharzan-ka Re: ale jaki wynik bety?? 12.11.12, 22:48
                  to gdzie Ty robiłaś to badanie krwi?
                  I przede wszystkim poco, skoro nie ma konkretnego ilościowego wyniku?
                  • misiu.stefan Re: ale jaki wynik bety?? 13.11.12, 08:51
                    Dziwne,
                    ja jak robiłam betę, to miałam wynik tego samego dnia - nawet po godzinie. I była podana dokładna wartość + normy stosowane w laboratorium.
                    • gosiablada Re: ale jaki wynik bety?? 13.11.12, 10:12
                      Podejrzewam, ze autorka wątku zrobiła test potwierdzający bądź nie ciążę. Takie test robi się też z krwi i stąd nie ma wartości HCG. Oczekiwaie na wynik zależy od labu/miasta.... zazdroszczę tym , które wynik mają po godziniesmile
                      • goska797 Re: ale jaki wynik bety?? 13.11.12, 19:07
                        dokladnie taki mi zrobili, potwierdzajacy ciaze. jutro miałam isc na test beta ilosciowy. juz jednak nie musze. dostałam krwawienia wiec sprawa juz jest zamknieta. moze bylam w tej ciazy skoro beta byla slabo dodatnia a moze nie. teraz juz nic nie moge zrobic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka