jovanka_lena 16.07.04, 11:15 kobietki, meldujcie sie ktora ma rodzic w marcu i co u was slychac!! ja mam wylicozny w kalkulatorze termin na 21 marca, dopiero kilka dni temu 3 testy wyszly z 2ma kreskami!! ale sie ciesze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicja11 Re: termin na marzec 2005!! 16.07.04, 13:04 Jeśli wierzyć mojej drugiej blado-różowej kresce, to termin z kalkulatora wypada mi nie inaczej, tylko na 21 marca! Czyli dokładnie tak samo jak Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka_lena Re: termin na marzec 2005!! 16.07.04, 13:21 Alicja!! Mnie dzis powiedziano ze termin to 18-19 marca ale ja mam dlugie cyle czego oni nie wiedza (przez tel romawialam) wiec ma by 21... marca!! hurra!! masz jakies objawy? ja mialam troche nudnosci a teraz nic nie czuje... pierwsza wizyte mam na 16 wrzesnia bo tu w irlandii dopiero wtedy sie idzie do gina... chce zrobic tez ucg na syndrom downa bo mam 32 latka, napisz cos o sobie i jak sie czujesz etc? Odpowiedz Link Zgłoś
alicja11 Re: termin na marzec 2005!! 16.07.04, 19:27 Jovanko, ja narazie nic nie czuję, dlatego do końca pewności nie mam, a jak już wspominałam, kreska była bardzo bledziuchna. Do ginekologa nie wybieram się wcześniej niż Ty, bo w poprzedniej ciąży duuużo się na ten temat dowiedziałam i poradzili, żeby pierwsze badanie ginekologiczne i USG odbyło się w 9-10 tygodniu. I tak zamierzam zrobić, o ile oczywiście jestem w ciąży. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monka44 Re: termin na marzec 2005!! 16.07.04, 14:59 cześć, mi z kalkulatora wyszedł termin na 15-17 marca. Za tydzień idę na usg, wtedy lekarz będzie miał 100%-ową pewność (tak mi powiedział). Też się cieszę! Odpowiedz Link Zgłoś
paola2 Re: termin na marzec 2005!! 16.07.04, 15:20 czesc!ja mam tez termin na marzec, mysle,ze tak gdzies w polowie, ale dokladnie nie wiem.Jestem na razie przerazona tym wszystkim,nie planowalismy dziecka w tym roku. Mam 28 lat ale nie czuje zupelnie instynktu maciezynskeigo.Mam nadzieje, ze to sie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
tojakika Re: termin na marzec 2005!! 16.07.04, 15:38 Witam przyszłę mamy, ja mam termin na 4 marca. Bedzie ryba tj moj maz . W sumie powiedzielismy ze jak bedzie to bedzie i prosze, mam 26 lat i caly czas czuje mieszanine szczescia i niepokoju. Taraz sie martwie bo bardzo sie zle czuje od dwoch tygodni mam wysoka goraczke i jestem przeziebina chyba ma to wplyw na zdrowei przyszlego malenstwa. A moja gin pojechala na wakacje, wiec pozostaje mi czekac. POZDRAWiaM Odpowiedz Link Zgłoś
dobby Re: termin na marzec 2005!! 22.07.04, 22:46 Ja mam na koniec lutego i tez 26 lat. Nie planowalismy dzidzi ale od kiedy przeszedl nam szok i zdzwienie jestesmy bardzo szczesliwi. nie chce myslec co by bylo gdyby nie lub gdyby cos nie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
annia30 Re: termin na marzec 2005!! 16.07.04, 15:38 Ja również termin na marzec - tak gdzieś początek, dokładnie jeszcze nie wiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaga12 Re: termin na marzec 2005!! 19.07.04, 14:20 czesc dziewczyny! z kalturatora wychodzi mi, ze termin jest na 27 marca! ale to dopiero poczatek, moj lekarz (a bylam dzisiaj u niego) nie mogl mi na 100% potwierdzic bo powiedzial, ze jest za wczesnie, mam isc do niego po 8 sierpnia. Pozdrawiam sredecznie )) Odpowiedz Link Zgłoś
slomka5 Re: termin na marzec 2005!! 16.07.04, 19:44 dolaczam do Was !!!! termin na 4 marca !!! Odpowiedz Link Zgłoś
77iwona Re: termin na marzec 2005!! 16.07.04, 20:11 czesc Mi kalkulator pokazuje 26 marca, na jutro umowilam sia do ginekologa na pierwsza wizyte, takze cos wiecej ew. jutro moge napisac. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hannamay Re: termin na marzec 2005!! 19.07.04, 02:22 dolaczyc sie chce do marcowych mam - ja tez spodziewam sie pierwszego malenstwa w okolicach 12 marca. mialam juz pierwsze spotkanie z moim ginekologiem i juz 5 sierpnia podczas drugiego spotkania bedzie mozna uslyszec bicie serca malenstwa - poki co trzymam cala ciaze w tajemnicy przed znajomymi. dzisiaj moja p. doktor zabrala mnie na oddzial polozniczy, gdzie prawdopodobnie bede rodzic malestwo. pelna pozytywnych wrazen jestem chociaz jakos nie wyobrazam sobie tego jeszcze! oby do marca!!!! pozdrawiam przyszle mamy )) _hannamay_ Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek78 Re: termin na marzec 2005!! 16.07.04, 21:14 Witam serdecznie przyszłe mamymi kalkulator pokazał termin na 4.03.2005,ale pozyjemy zobaczymyw przyrodzie wszystko jest mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
meti1 Re: termin na marzec 2005!! 16.07.04, 21:26 witam, ja mam termin na połowe marca, u gin jeszcze nie byłam (jest na urlopie), test robilam dwa dni temu i wierze mu na 100%, bo poza tym mam takie same objawy jak 15+9 miesięcy temu )) czyli wieeeelki apetyt i zmiana smaków, poza tym czuje sie OK. Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
justyhna Re: termin na marzec 2005!! 16.07.04, 21:41 hej! ja ma termin na 7 marca i mialam pierwsze usg dopochwowe widzialam wiec te mala fasoleczkeniesamowite wrazenie! za miesiac dopiero porzadne usg! czuje sie ok!,ale nudnosci tez som na szczescie zoladek jeszcze nie wyskoczyl pozdrawiam Was wszystkie!A! tez mam 26 lat, dzidzie planowalismy moze nie teraz jeszzce ale cieszymy sie!tez jestem przerazona tym wszystkim! ale staram sie myslec pozytywnie! pozdrawiam Was wszystkie Justyna (koniec 7tc Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba2 Re: termin na marzec 2005!! 17.07.04, 10:20 Cześć Justynko, również mam termin na 7 marca. Podobnie ja Ty mam za sobą USG i ....nudności, ale to może przez to ,że biorę Duphaston. Justynko, bardzo Ciebie pozdrawiam i wszyskie dziewczyny z forum. Marzec to piękny miesiąc. Powoli natura budzi się do życia... i nastraja bardzo optymistycznie. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
danka24 Re: termin na marzec 2005!! 19.07.04, 23:14 )) małe marcowe dzidziusie będą miały całą wiosnę i lato na ciepłe spacerki )) a te mdłości to nie od Duphastonu)) Danka Odpowiedz Link Zgłoś
dorota29 Re: termin na marzec 2005!! 16.07.04, 21:42 Witam - ja też mam wyliczony przez siebie))) termin na marzec - tak ok 20-25 ale ja mam bardzo krótkie cykle - na początku mdliło mnie przez całe dnie - dlatego już w 25dc zrobiłam test - teraz czuję się już normalnie - wizyta u gin 3.08 - bo jutro rano jadę na urlopik i wracam za 2 tygodnie - wtedy zajżę chętnie do tego wątku i dowiemsię co u was słychać - w każdym razie pozdrawiam wszystkie marcówki i do zobaczenia za 2 tygodnie)) Odpowiedz Link Zgłoś
amelia124 Re: termin na marzec 2005!! 17.07.04, 08:55 cześć dziewczyny! ja test robilam 5 lipca, 2 krechy na 2 testach! termin mi wypada kolo 14 marca, do lekarza wybieram sie za tydzien - mam nadzieje, że nie za wcześnie. samopoczucie takie sobie, rano mam zawroty glowy, czasem nudności, najbardziej męczy mnie wstawanie kilka razy w nocy do toalety. mówiłyście już komuś nowine? u nas narazie wiedzą moi rodzice (średnia reakcja), i zamierzamy powiedzieć rodzicom męża (ci się na pewno ucieszą, poza tym trzymamy w tajemnicy bo nigdy nic nie wiadomo... ciesze, się, ze powstał ten wątek, mam nadzieje, że bedziemy się razem wspierać przez te wspaniałe 9 miesiecy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kacha30 Re: termin na marzec 2005!! 17.07.04, 11:56 no to i ja się pochwalę - termin mam na 3.03,. Jestem w 7 t.c. czuję się świetnie. jedno mnie martwi - nie mam tzw. typowych nudności. w pierwszej ciąży rozmawiałam z tygrysami aż się patrzy. Cz y wszystko będzie dobrze, czy nie świadczy to o braku np. hormonów pozdrawiam marcówki Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: termin na marzec 2005!! 17.07.04, 14:40 Ja też mam termin na 3 marca 2005 i też nie mam nudności, jedynie brak apetytu i uczucie ciężkości w żołądku. Odpowiedz Link Zgłoś
dobby Re: termin na marzec 2005!! 22.07.04, 22:49 Ja tez jestem w 7tc i nie mam nudnosci, mysle ze tylko mozemy sie cieszyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: wątek "MARZEC 2005" już istnieje... 17.07.04, 16:02 ... na forum "w oczekiwaniu". Nie żebym komuś zabraniała tworzyć kolejny, ale i tak moderator zepchnie ten wątek na forum "w oczekiwaniu", więc może od razu się zjednoczyć )) i wspólnie dotrwać do marca. Pozdrawiam, Ania (7 tc). Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkast Re: termin na marzec 2005!! 18.07.04, 23:14 Dziewczyny witam Was i Wasze malutkie fasolki. Mi wychodzi że to będzie 23 marzec. Zupełnie niespodziewanie i pięknie zaczęło się nowe życie. To nasze drugie dziecko i jesteśmy bardzo bardzo szczęśliwi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edytafg1 Re: termin na marzec 2005!! 19.07.04, 09:29 Hej, dopisuje sie, udalo nam sie za pierwszym razem!!!! Terminu jeszcze nie znam ale jakos marzec/ kwiecien !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agaw2 Re: termin na marzec 2005!! 19.07.04, 14:21 Witam Was wszystkie marcowe mamusie)) I ja się wpisuje na marzec)) Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
susanka Re: termin na marzec 2005!! 19.07.04, 22:28 Witam Was wszystkie! ja dzisiaj zrobilam tesciki dwa i krechy sa ze hej, termiin 27 marca Jeesuu jak sie ciesze! susanka Odpowiedz Link Zgłoś
gaga12 Re: termin na marzec 2005!! 23.07.04, 11:02 czesc susanka! ja tez mam termin na 27 marca! tzn. narazie sama to wyliczylam bo jak bylam u lekarza to on jeszcze nie mogl nic potwierdzic, nic nie bylo widac na usg, ide do niego za 2 tyg. i juz sie nie moge doczekac! Odpowiedz Link Zgłoś
susanka Re: termin na marzec 2005!! 23.07.04, 11:42 Hej gaga12 ja dzisiaj mam wizyte u lekarza, mam nadzieje ze cos tam zobaczymy ech....jestem taka szczesliwa ale i pelna obaw, dlatego mam nadzieje ze dzisaiejsza wizyta chociaz troszke mnei uspokoju badzmy w kontakcie, bo idziemy leb w leb A jak sie czujesz? czy cos cie boli? Mnie troszke brzuszek pobolewa i to bardziej z lewej strony - mam nadzieje ze to o niczym zlym nie swiadczy.Z reszta gotowa liste pytan mam juz przy sobie, bo znajac siebie, jak pojde do ginka, to o wszystkim zapomne przy wejsciu pozdrawiam Ciebie,a raczej Was! buzka susanka Odpowiedz Link Zgłoś
gaga12 Re: termin na marzec 2005!! 23.07.04, 11:50 czesc! mnie tez pobolewa brzuch, tak podobnie jak przy @, czasami cos zakluje ale tak leciutko no i apetyt mam straszny! wiec narazie korzystam bo potem nie wiadomo co mnie dopadnie, moze jakies nudnosci daj znac jak juz bedziesz po wizycie u lekarza w razie czego kontaktuj sie na gg: 4981984 jestem w sieci codziennie od 10 do okolo 15-17 pozdrowionka od mojej fasolki dla Twojej Odpowiedz Link Zgłoś
susanka Re: termin na marzec 2005!! 23.07.04, 15:07 gagusiu Bylam , bylam u lekarza co prawda przez moje tylozgiecie macicy, nie mogl za bardzo wymacac fasolki, ale powiedzial ze wszystko 'tam' wskazuje na to ze testy nie klamaly i ze mam racje!Na wszelki wypadek zrobilismy badanie krwi i ma do mnie zadzwonic wieczorem z wynikami ale powiedzial ze to napewno tylko formalnosc juuhuuu...juz nie moge sie doczekac wieczora czytalam o twoim plamieniu pytalam sie kolezanki z pracy,ktora tydzien temu urodzila i ona tez tak miala na poczatku i tak ponoc bywa, ale jak to moj lekarz powiedzial, lepiej chuchac na zimne niz potem miec wyrzuty sumienia, tak wiec.....dbaj o Was i nie badateluj niczego Nie stety na gg jestem dopiero wieczorkiem,ale wysle Ci wiadomosc . Jestes z Warszawy? buziaczki dla Ciebie i ktosia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga12 Re: termin na marzec 2005!! 26.07.04, 16:04 jeszcze pare dni temu myslalam, ze bede tym postem szczegolnie zainteresowana...no ale mojej fasolki prawdopodobnie nie ma.. ((( buuuuu..... Odpowiedz Link Zgłoś
skaluz Re: termin na marzec 2005!! 23.07.04, 18:25 Dziewczyny!!! Dalaczam do Was!!! Wlasnie dzis lekarz potwierdzil moja ciaze - prawdopodobny termin porodu 27 marca. Ale jestem szczesliwa!!! Pozdrawiam Was mamuski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Re: termin na marzec 2005!! 26.07.04, 15:59 witam wszystkie szczęściary )) chciałam się na razie tylko przywitać, jeszcze niepewnie podchodzę do mojego szczęścia. Test wyszedł pozytywnie, ale dokładne badania u mojego gina jeszcze przede mną. Mam nadzieję, że będę się z wami trzymała na tym wątku do marca Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrego samopoczucia )) Odpowiedz Link Zgłoś
tiga76 I ja też się piszę na marzec :) 26.07.04, 22:26 Ja też, ja też Jak na razie nie wiem na kiedy mam termin. Wg kalkulatora na bajbusie na 24 marca. Wg wyliczeń z książki "w oczekiwaniu.." na 28.03 Do lekarza mam się stawić na wizytę za tydzień w poniedziałek Do tego czasu mam zrobić badania krwi. Generalnie dzisiaj zaczęłam 6tc Chyba mam już mdłości...albo sobie je wmawiam. Nienajlepiej reaguję na słodkie i mleko. Może jak to wykluczę to z diety będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
amonicca Re: termin na marzec 2005!! 27.07.04, 07:55 i ja tez się dołączam na marzec 2005 a dokładnie na 17 marca jestem już po dwóch wizytach u ginekologa ciąza potwierdzona dwoma testami z dwiema tłuściutkimi kreskami , a dowiedziałam sie o niej w dniu moich urodzin to najcudownieszy prezent i dar od losu a następnie usg dopochwowe potwierdziło moją ciąże w 6 tyg czyli w 4 tyg od poczęcia Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
flawia Re: termin na marzec 2005!! 29.07.04, 17:11 Ja też mam termin 17 marca!!! Ale fajnie! Ja z kolei zrobiłam prezent mężowi na jego urodziny! Czy jesteś może z Wawy? A jak się czujesz, masz mdłości? Ja nie, mnie tylko pobolewa lekko brzuch, troszkę plamiłam i ciągle jestem zmęczona. Miałam już USG to 6 tygodniowy maluszek - już bije mu serduszko! )) Pozdrowionka, Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
kasi23 Re: termin na marzec 2005!! 03.08.04, 21:05 witam ja też mam termina na marca po mojch wyliczeniach to 13,03 lekaz jeszcze nie potwierdził tej daty. ja tez zrobiłam prezent na urodziny męzowi. A umnie wszystko wpożądku byłam juz na 2 wizytach. widziałam juz małą fasolke jako pęchezyk ciążowy.nastepna wizyta za 2 tygodnie pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
edi77 Re: termin na marzec 2005!! 27.07.04, 09:48 Hej, ja mam dokladnie tak jak Ty 4 tydz. od zaplodnienia, ale do lekarza wybieram sie dopiero jutro. Robilam testy z krwi i wyszly pozytywne. Mam nadzieje ze wszystko bedzie OK. Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
ainaw Re: termin na marzec 2005!! 29.07.04, 13:16 Hej, Dołaczam się. Z pomocą doświadczonych koleżanek wyliczyłam, ze termin mam na 29.03!!!!. Zrobiłam dwa testy - wynik DWIE KRECHY!!! Oraz test z krwi, który potwierdza 5 tyg. ciążę! Na razie nie mam ani wymiotów ani zachcianek, tylko cycki mi rosną jak opętane Może powinnam zacząć stosować kremy? No i lekki zawroty głowy od czasu do czasu. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
montom2 Re: termin na marzec 2005!! 03.08.04, 20:32 JA TEŻ marcowego dzidzię będę miała)) Trochę obawiam się o znak zodaiku, bvo to rybka będzie (2 marzec), a my z moim chłopakiem to dwa ogniste barany, i ta biedna rybka moze z nami zwariować, albo co gorsza ostudzić nasze temeramenty. Całuski dla wszystkich mamusiek, nie wiedziałam że jest nas aż tak dużo Odpowiedz Link Zgłoś
ysssa Re: termin na marzec 2005!! 04.08.04, 07:30 No i u mnie tak wyszło że w marcu dzidzia się pojawi )) Odpowiedz Link Zgłoś
joaska.m Re: termin na marzec 2005!! 24.08.04, 08:26 Mi termin przypada na 15 marca, nie moge sie doczekać kiedy w końcu urośnie mi brzuszek!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aronka1 Re: termin na marzec 2005!! 24.08.04, 11:08 joaska.m napisała: > Mi termin przypada na 15 marca, nie moge sie doczekać kiedy w końcu urośnie mi > brzuszek!!!! Hej! Mnie też pani doktor wyliczyła termin na 15-go marca! Chociaż mnie wyszedł na 13-go. Ale kilkoma dniami nie ma się co przejmować. U mnie już widać brzuch, nie mieszczę się w spodnie. Mamy wątek marcowy, już taki rozbudowany, może zajrzysz do nas? Nie wiem, czy jest sens, żeby były dwa wątki na ten sam temat. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak2 Re: termin na marzec 2005!! 26.08.04, 17:44 Ja mam termin na 3 marca. Mój brzuszek powoli się zaokrągla i w niektóre cichy (te obcisłe) przestaję się mieścić. Byłam w ubiegłym tygodniu na USG i moje maleństwo fikało nóżkami, machało rączkami i zadzierało nosek. Po prostu rewelacja, aż się wierzyć nie chce, że to maleństwo mieszka sobie w moim brzuchu. Ciekawe kiedy poczuję je po raz pierwszy. Pozdrawiam wszytkie Marcóweczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś