Dodaj do ulubionych

test ciążowy

16.08.13, 15:35
Wczoraj zrobiłam test popołudniu i wyszła strasznie słabo widoczna ta druga kreska a dzisiaj rano chciałam go wyrzucić i ta kreska była już bardzo widoczna .Czy mam uważać że ten wynik jest pozytywny .Lekarz w klinice niepłodności powiedział że nie ma szans na ciąże naturalną.
Obserwuj wątek
    • agusiab1 Re: test ciążowy 16.08.13, 15:40
      Zrob drugi, albo bete wtedy bedziesz pewna smile
      3 mam kciuki, aby sie potwierdzilo.
      • julia.777 Re: test ciążowy 24.11.13, 13:32
        Witaj
        najlepiej zrob kolejny test najlepiej z pierwszego porannego moczu smile a co do 2 kreseczki bladziutkiej lecz widocznej mialam tam w tej ciazy w ktorej jestem tez 2 kreseczka bardzo blada.. co do odczytywania wynikow testu... wynik powyzej chyba 10 minut jest niewazny.. wiec... nie patrz co sie pokazalo pozniej najwazniejsze ca chyba pierwsze 5 minut.. nieraz to strasznie syzbko sie pokazuje..wiec sprobuj jeszce raz.. i najlepiej idz do dobrego ginekologa. powodzenia kochana !!!!kiss**
    • malabum Re: test ciążowy 18.08.13, 08:32
      prawdopodobnie to ciąża. Miałam podobnie i dziś mam wspaniałą trzylatkę.
    • kristymm Re: test ciążowy 18.08.13, 11:23
      cuda się zdarzają !
      idz do lekarza i przekonaj się w 100%
      • monika373 Re: test ciążowy 18.08.13, 12:18
        tylko że zrobiłam 5 testów z allegro i wszystkie pozytywne a wczoraj zrobiłam pre-test popołudniu i co negatyw jestem troszkę załamana i nie wiem co myśleć może te testy z allegro są uszkodzone.
        • malabum Re: test ciążowy 18.08.13, 14:32
          Generalnie testy robi się rano. Zrób betę lub rób test tej samej firmy codziennie RANO. Jeśli kreska będzie ciemniała to ok.

Małgosia moja Gwiazdka i Weronika moje Słonko.
          • malabum Re: test ciążowy 18.08.13, 14:39
            A który to dzień cyklu?
          • Gość: julia Re: test ciążowy IP: 156.17.207.* 04.01.14, 15:24
            Wynik testu ciazowego powinien byc odczytany nie pozniej niz chyba po 10 minutach o ile sie nie myle zawsze na ulotce jest napisane... wynik testu odczytany po 2 godzinach czy nastepnego dnia jets wynikiem niewaznym....najlepiej wybrac sie do lekarza... ktory mozliwe.. ze da skierowanie na bete.. mozna tez zrobic samemu takie badanie.. ale jest dosc kosztowne pewnie zalezy od miasta. u mnie akurat kosztuje to jakies 50 zl.. wiec lepiej poczekac.. pozdrawiam smile
            • marygirl Re: test ciążowy 04.01.14, 15:25
              Luxmed zamość: hcg koszt 20zł big_grin
        • monika373 Re: test ciążowy 18.08.13, 14:50
          miesiączki mam nie regularne przeważnie 25.Spóźnia mi się może 3-4 dni ciężko mi powiedzieć.Mam pco biorę też nowe tabletki i boję się że te tabletki coś namieszały i temu nie ma miesiączki tylko te testy są pozytywne jutro pojadę na krew i wszystko się okaże
          • malabum Re: test ciążowy 18.08.13, 14:53
            Ja też mam pco, z tym naprawdę można zajść w ciążę i donosić ją. Spokojnie, jedno badanie krwi nie rozwieje wątpliwości, trzeba zobaczyć jak beta przyrasta a to, że test wykrył ciąże jest niemal pewne.
            • monika373 Re: test ciążowy 18.08.13, 15:01
              Jutro napiszę jak wyszła beta staramy się już 2 lata i nic ostatnio odpuściłam bo lekarz powiedział że nie ma szans na ciążę naturalną a tu taki zbieg bolą mnie piersi a naprawdę nigdy nie bolały nawet przed okresem.Boję się rozczarowania
              • malabum Re: test ciążowy 18.08.13, 19:26
                He he. Mnie spóźniał się okres 2 tygodnie akurat miałam wizytę w poradni leczenia niepłodności, gdzie lekarka zbadała mnie i zawyrokowała, ze tylko in vitro. Kiedy wracałam załamana do domu, pomyślałam ostatni raz w życiu robię test i gdy wyszedł pozytywny to serio myślałam, że zwariowałamwink tak bardzo się bałam ale urodziłam zdrową córkę, a potem kilka lat później jeszcze jednąsmile Nic nie jest przesadzone. Leżałam kiedys w szpitalu z kobietą, która miała "na piśmie" orzeczoną bezpłodność a 10 lat później urodziła synka. To wcale nie rzadkie przypadki. Trzymam kciuki za Ciebie, coś czuję, że będzie oksmile
                • monika373 Re: test ciążowy 18.08.13, 21:03
                  Mi lekarz powiedział że tylko in vitro dlatego teraz niczego nie jestem pewna.Dużo piszę na internecie że testów z allegro nie polecają że fałszują wynik.
    • dzieciusie3 Re: test ciążowy 19.08.13, 16:30
      a możesz zrobić zdjęcie testom?>
      • dzieciusie3 Re: test ciążowy 19.08.13, 16:31
        A poza tym to na jakiej podstawie lekarz Ci powiedział,że tu tylko sztuczne zaplodnienie,bo dziewczyny się staraja latami przy rożnych zlych wynikach ale lekarz nie kierował ich od tak na in vitro
        • monika373 Re: test ciążowy 19.08.13, 17:21
          wynik bety 0.1 trzeba starać się dalej
          • malabum Re: test ciążowy 19.08.13, 18:49
            o kurcze, więc jednak coś z tymi testami na allegrouncertain szok normalnie
            Trzeba się starać dalej, trzymam kciuki.
            • zdzisnadzis Re: test ciążowy 22.08.13, 12:39
              Kto normalny kupuje testy na allegro??
              • marygirl Re: test ciążowy 23.08.13, 13:21
                ja kupowałamna allegro jak sie starałam, przez 3 lata jakies 30 moze zuzyłam tongue_out żaden mnie nie okłamał
                • monika373 Re: test ciążowy 24.08.13, 08:52
                  Ja może kupiłam wadliwe.Bardzo dużo osób kupuje na allegro testy ciążowe i owulacyjne.
    • agnieszka88814 Re: test ciążowy 02.01.14, 17:22
      Jeśli mogę doradzić co do testu to polecam Nord Test - test ciążowy HCG płytkowy. Łatwy do odczytu, precyzyjny, daje możliwość uzyskania wyniku pomiaru po około 5 minutach. Sama go używałam, moje koleżanki też. Nigdy nie zawiódł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka