01.09.04, 08:25
Ginka zaleciła mi branie duphastonu od 16 do 25 dc, bo mam za niski
progesteron. Dziś jest 8 dzien od odtawienia Duphastonu - 33 dc i nie mam
okresu a słyszałam, ze powinnam dostać po 2-4 dniach. Test ciążowy zrobiony
7 dni po ewnetualnym zapłodnieniu wyszedł negatywny. Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • ola7 Re: Duphaston 01.09.04, 10:05
      mysle ze zrobilas troche za wczesnie test, poczekaj az bedziesz po terminie @.
      wtedy zrob raz jeszcze
      • marceliszpak79 Re: Duphaston 02.09.04, 16:44
        Też brałam duphaston i dodatkowo bromergon.Pierwszy test zrobiliśmy po 10
        dniach i wynik był negatywny.Po 2 tyg. drugi wykazał, że dzidzia jednak jestsmile
        Powodzenia
        • klara_76 Re: Duphaston 02.09.04, 20:30
          Mam pytanie do dziewczyn, ktorym sie udalo na Duphastonie. Ja bralam przez 2
          ostatnie cykle Duphaston i Bromergon, jak na razie bez efektu (dzis 2dc). Ile
          miesiecy zajelo Wam zajscie w ciaze po rozpoczeciu leczenia? Bardzo prosze o
          odpowiedzi i z gory za nie dziekuje!
          Klara
          • basia333 Re: Duphaston 03.09.04, 12:05
            Ja starałam się o fasolkę 3 lata. Duphaston zaczęłam brać jakoś po 2 latach
            przez 3 miesiące w 20-28 dc i nic nie pomagało, później była przerwa 6
            miesięczna i nic, lekarz zaproponował leczenie tabletkami antykoncepcyjnymi
            przez 3 miesiące znowu 3 przerwy. w Styczniu tego roku zmieniłam lekarza i
            zaczął od zmierzenia hormonów w odpowiednim dniu cyklu i sprawdzenie cukru
            (wszystko w normie) i w lutym kazał mi jeść metforminę od początku cyklu i od
            20 dc duphaston i udało się, poroniłam w 7tc. odczekaliśmy dwa pełne cykle i
            rozpoczeliśmy na nowo kurację i znowu się udało jestem obecnie w 8tc, rozwija
            się wszystko książkowo. Jestem po dzisiejszej wizycie i po USG i serce bije,
            woreczek żółtkowy jest i urosło od poprzednie wizyty około 1cm (poprzednia była
            tydzień temu).
          • bombamonika Re: Duphaston do Klary 03.09.04, 13:05
            Droga Klaro

Ja brałam Duphaston,Parloder (to samo co Bromergon)i Clostybegyt - tabletki po
            których produkujesz większą ilość pęcherzyków(duża sznsa na bliźniaki) i
            zaszłam pierwszego miesiąca.Niestety poroniłam ale to nie była wina
            tabletek.Zapytaj gina o Clostybegyt, bierze się go od 3 do 9dn
            cyklu.Pozdr.Monika
          • marceliszpak79 Re: Duphaston 04.09.04, 12:08
            Nam udało się po pierwszej miesięcznej kuracjismile)
        • marceliszpak79 Re: Duphaston 04.09.04, 12:12
          ...brałam też Clostybegyt(na jajeczkowanie).
    • ankas7 Re: Duphaston 03.09.04, 12:22
      dziewczyny
      ja też biore duphaston 3 cykl od 15 do 24dc.Pierwszego miesiąca dostałam @
      dopiero 14 dnia od odstawienia Dupha.. w Następnym 2 dnia po odstawce w 3 cyklu
      po 7 dniach.Wpierwszym miesiącu myślałam że zaciążyłam bo nawet tempe. miałam
      powyżej 37 stopni,ale nie było mi to pisane .Testy nic nie wykazywały. więc
      biore nadal zobaczymy czy fasolka zaskoczy.!!!
    • maretina Re: Duphaston 03.09.04, 12:59
      progesteron podaje sie tylko po potwierdzeniu owulacji na usg. inaczej istnieje
      ryzyko, ze za wczesnie podany uposledzi owulacje, nie dojdzie do zaplodnienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka