martinika 04.10.04, 09:33 od którego tygodnia ciąży zacząć chodzić do szkoły rodzenia i jak długo taka szkoła trwa? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sonia15 Re: Szkoła Rodzenia 04.10.04, 12:28 Powinno się zacząć okoł 28-29 tygodnia żeby na 100% zdążyć.Chociaż ze mną zaczynały dziewczyny w 34 tygodniu- jedna nie zdążyła- przyszła 3 razy i urodziła. Szkoła rodzenia trwa 7 tygodni- przynajmniej moja tyle twała- i moim zdaniem jest bardzo potrzebna- szczególnie gdy chodzi się razem z mężem.Ja jestem w 33tc i szkołę mam już za sobą.. Odpowiedz Link Zgłoś
agalubian Re: Szkoła Rodzenia 11.10.04, 14:38 Jeżeli masz jakiś wybór, to podzwoń po różnych szkołach i dowiedz się szczegółów, bo czasem to różnie organizują. Ale generalnie polecam. Jeżeli jesteś z Warszawy, to ja zaliczyłam "Rodzić Po Ludzku" i bardzo sobie to chwalę. Teraz zastanawiam się, czy w drugiej ciąży sobie to odpuścić, czy jednak pochodzić i odświeżyć to i owo. Może ktoś ma pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
agg72 Re: Szkoła Rodzenia 11.10.04, 16:59 Hej! Ja mam termin na 17 lutego. Zaczynam szkołę 25 października a skończę 20 grudnia. Wybrałam szkołę w szpitalu w którym będę rodzić. Myślę że warto chocic chociażby dla ćwiczeń. Odpowiedz Link Zgłoś