Dodaj do ulubionych

LIPIEC 2005

• niedzwiedz9 Re: LIPIEC 2005 10.11.04, 19:21
      Witam Was i pozdrawiam! Mam już za sobą pierwszą wizytę u lekarza. Zalecenia
      Duphaston 2*1, Materna 1*1, Folik 1*1 i dużo odpoczynku. Za tydzień USG, więc
      pewnie dopiero wtedy będę spokojna.Jak Wasze samopoczucie? Ja najchętniej
      spałabym całą dobę, co przy ruchliwej ponaddwuletniej dziewczynce jest raczej
      niewykonalne...
      • agnes79 Re: LIPIEC 2005 11.11.04, 12:52
        Dziewczyny dołączam do Was.Dzisiaj zrobiłam test i wyszły II tłuste
        krechy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dopiero za 4 razem się udało!!!! Będę
        bardziej się cieszyć jak gin mi powie,że jestem w ciąży.Napiszcie mi kiedy
        pierwszy raz poszłyście do gina? pozdrawiam Was gorąco!!!!!!!!!!!!!!!
        • kajka76 Re: LIPIEC 2005 11.11.04, 13:51
          czesc agnes.ja dowiedzialam sie o ciazy tydzien temu to byl 4tc i 5d a do
          gina poszlam na nastepny dzien raniutkosmile jutro id na usg i mam nadzieje,ze
          zobacze swoja fasoleczkesmile pozdrawiam i gratulujesmile smile
          • aagulek Re: LIPIEC 2005 11.11.04, 19:16
            kajka76 czekam na relacje z wizyty, ja wybieram sie w poniedzialek na usg :-
            )..pozdrawiam cieplutko, Aga i Maleństwo 7tc
            • agnes79 Re: LISTA!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.11.04, 19:33
              1. magda101, 27 lat, termin 2 lipca, czekam na pierwsze dziecko, Poznań
              2. Polihymnia, imię: Asia, 27 lat, czekam na drugie dziecko,
              mam już córkę - 22m-ce, mieszkam w Nysie, woj. opolskie, nie pracuję,
              z wykształcenia jestem pedagogiem, termin 2 lipca
              3. heksa82, imię: Kasia, lat: 22 dziecko: pierwsze termin: 12 lipca miesz
              kam:Warszawa-Targówek praca: grafik komputerowy na umowę o dzieło
              zodiak: wodnik numer gg: 309146
              4. Fasola25, imię Ola, 30 lat, czekam na pierwsze dzieciątko!,
              termin ok 5 lipca 2005, mieszkam we Wrocławiu, gg 2373078
              5. paulinawk - Paulina,lat 25,Poznań,oczekiwanie na pierwszego Dzidziusia,
              termin 4 lipca 2005
              6. zuza1232 (Wiola), lat 24, Kutno, pierwszy dzidzuś, terminu jeszcze nie znam
              (z moich wyliczeń wypada na początek lipca), znak zodiaku:bliźnięta, pracuję
              jako kasjerka w pewnym zakładzie
              7. suzi 27 - Marta, lat 27, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 28 czerwca
              - z tendencją na począteczek lipca, znak zodiaku: skorpion, zawód: prawnik
              8. aagulek - Agnieszka, lat 28, Warszawa,pierwsze Maleństwo, termin wg om
              03.07.,gg 434359
              9. niedzwiedz9-Kaśka-26 lat, Kraków,termin-ok.13 lipca, drugie dziecko
              10. Asteroid -Agnieszka, lat 31, Warszawa, drugie maleństwo, córka 11 lat,
              termin 2 lipca
              11.78monika - brak danych - termin 15 lipiec
              12.kajka76 - brak danych - termin ok. 10 lipca
              13.Agnes79 - Agnieszka - 25 lat, pierwsze Maleństwo, termi ok.17 lipca, zawód:
              nauczyciel

P.S.Dopisujcie się dziewczyny.
              • bombeleek Re: LISTA!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.11.04, 21:04
                Chyba ktoś o mnie zapomniał a wpisywałam się już na tą listę. Pozdrawiam i
                dobrego samopoczucia zyczę
              • kasie Re: LISTA!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.11.04, 06:48
                termin 4 lipca 2005
                03.07.,gg 434359
                termin 2 lipca
                nauczyciel
                14. Kasie-Kasia 27 lat, pierwsza dzidzia, Poznan, termin 12 lipca
                • magda101 dzień dobry! 12.11.04, 09:25
                  • magda101 Re: dzień dobry! 12.11.04, 09:27
                    Cześc dziewczyny!
                    Jak samopoczucie, mdłości nie dokuczają. Bo moje trwały jeden dzień (a
                    dokładnie wizyty w toalecie) i zauważyłam, że nie mogę wogóle być głodna wtedy
                    jest ok. Aha mój lekarz powiedział, że nie należy jeśc potraw płynnych, czyli
                    zup; nie wiem, na ile to prawda, ale może warto spróbować.
                    Trzymajcie się cieplutko
                    Magda
                    • aagulek Re: dzień dobry! 12.11.04, 11:47
                      czesc smile ja w porzadku, tfu tfu nic nie dokucza poza siusianiem ale do tego
                      sie przyzwyczailam,; na co dzien jezdze autem do pracy wczoraj wsiadlam w
                      autobus, facet smierdzacy wczorajsza woda bleee, mdlo sie robi natychmiast ale
                      dalam rade..pozdrawiam cieplutko wszystkie oczekujace i malenstwa smile
                      • kajka76 Re: LIPIEC 2005 12.11.04, 12:20
                        no wiec wrocilam wlasnie z wizyty.dzisija mam 5tc6d i widzilaam tylko
                        pecherzyk plodowy,pani dr powiedziala ze reszte bedzie widac za tydzien . tzn
                        podejrzewala ze widac juz malenstwo,ale nie byla pewna bo to jeszce wczesniesmile
                        hcg uroslo do 5700 ,progesteron ok wiec teraz znowu czekamy do czwartkusmile
                        a co u was dziewczyny ?
                        smile
                      • zuza1232 Re: dzień dobry! 12.11.04, 17:05
                        No to trochę Ci zazdroszczę bo mnie mdli na większość zapachów. A w
                        szczególności grzyby omijam szerokim łukiemsmile). Ostatnio przeszkadzały mi
                        nawet własne perfumy... Ale jest już coraz lepiej. Dzisiaj już zjadłam prawie
                        normalne śniadaniewink Do lekarza idę na 100% w przyszły piątek.
    • karolinajk Re: LIPIEC 2005 12.11.04, 13:20
      Czesc dziewczyny!
      Nareszcie mogę się tu wpisać,dzis zrobiłam test i mam dwie kreseczki,bardzo się
      z tego cieszę,był to nasz drugi cykl starań i udało się,znowu będę mamusią(mam
      juz dwoch chłopców i nadzieję,że teraz będzie córcia),termin mam na
      15.07.2005......mam nadzieję,że wszystko bedzie ok!Pozdrawiam
    • bombeleek Re: LIPIEC 2005 12.11.04, 16:22
      witam
    • niedzwiedz9 Re: LIPIEC 2005 12.11.04, 18:44
      Dziewczyny czuję się fatalniesad Mdłości co prawda na razie mnie oszczędzają,ale
      jestem tak słaba,że ledwo chodzę, cały czas kręci mi się w głowie.
      Powiedzieliśmy o ciąży moim rodzicom ( mieszkamy w jednym domu) , bo nie obejdę
      się bez ich pomocy, zwłaszcza w opiece nad naszą córą.Nie mogę się doczekać usg
      i widoku fasolki.To z pewnością doda mi sił,bo na razie kiepsko za mnąsmile Ale
      cieszę się , bo to przecież oznaki stanu, na który tak czekałam...Pozdrawiam i
      czekam na wieści od Was-Kaśka
      • kajka76 Re: LIPIEC 2005 12.11.04, 19:29
        niedzwiedz9 ja znowu spalabym nawet na stojacosmile) i zaczelo sie tak naparwde
        od wczorajj.nigdy nie spalam w dzien i nawet jakbym chciala po prostu nie,moj
        organizm go nie tolerowalsmile a teraaz?!! spalabym ciaglesmile mdlosci na
        szczescie tez nie mam ,dwa razy mi si zdazlo jak narazie.
        ja tez czekam az zobacze swoja fasoleczke dzisiaj tlko pecherzyk
        widzialam ,ale to tez duzosmile
        pozdrawiam,
        kasia
        • magda101 Re: LIPIEC 2005 12.11.04, 19:31
          czesc`dziewczyny
          z tą sennością mam to samo, ciągle tylko bym spała i obowiązkowo w ciągu dnia
          przynajmniej godzinie. Wogóle ruszam się jak mucha w smole, na nic nie mam
          ochoty. Mdłości też mnie omijają, na szczęscie. Tylko jeden dzień się męczyłam.
          Ale najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy, wtedy wszytko zniosę.
          magda
        • niedzwiedz9 Re: LIPIEC 2005 12.11.04, 20:08
          Kajka76 gratuluję! Wspaniały ,wzruszający widok miałaś dzisiaj.Mój gin niestety
          nie ma usg w gabinecie i umówił się ze mną na swój dyżur do szpitala-tam
          będziemy podglądać, ale niestety dopiero w czwartek 18.11.-nie wiem ,jak
          dotrwamsmile-dobrze,że jest to forumsmile
          • aagulek Re: LIPIEC 2005 12.11.04, 21:12
            witam smile ja juz w poniedzialek na usg...czekam z niecierpliwoscia co mi moje
            Malenstwo za widoki zafunduje wink pozdrowionka, Agnieszka i Maleństwo 7tc
            • kajka76 Re: LIPIEC 2005 12.11.04, 21:51
              magda ,masz racje,ja tez wszystko zniosesmile oby dziecko bylo zdrowe .
              niedzwiadek9 ja tez w czwartek mam podgladanko i mam nadzieje ze zobacze
              fasolke i serduszko bijacesmile tylko wlasnie ten problem..jak tu wytrwacsmile
              hihihi ehh bedziemy sie jakos wspierac
              aagulek pisz koniecznie w poniedzialek jak wizyta i co zobaczylassmile
              a ja pomalu uciekam do lozeczka bo strasznie chce mi sie spacsmile
      • zuza1232 Re: LIPIEC 2005 13.11.04, 08:16
        Doskonale Cię rozumiem. Przez około 2 tygodnie miałam to samo. Nie miałam
        ochoty kompletnie na nic, nic mi się nie chciało robić. Najchętniej pół dnia
        bym przespała. Normalnie kładłam się spać ok.23. w tamtym czasie musiałam iść
        już o 21, a czasami nawet po 20. Dobrze że to wypadło akurat na czas urlopu.
        Tylko moja mama się denerwowała że nie ma we mnie nawet odrobiny energii...
        (jeszcze nie mówiliśmy ani jednym dziadkom ani drugim bo chcemy być pewni jak
        lekarz to wszystko potwierdzi). Teraz na szczęście zaczyna powoli mi mijać choć
        ze snem wytrzymuję max do 22. Nie martw się, wkrótce minie i Tobie. Ja do tego
        wszystkiego mam jeszcze mdłości więc ciesz się że choć to Cię ominęłosmile)
        • kajka76 Re: LIPIEC 2005 13.11.04, 10:47
          zuza1232 jeszcze wszytko mozlwe ad mdlosci bo to przeciez wczesniesmile
          pozdrawiam
          kasia
          • heksa82 śpiace królewny 13.11.04, 13:05
            Dziewczyny serdecznie gratuluje wam widoku fasolek. Za wszytskie trzymam
            kciuki. Nie wiem dlaczeg ale pozwolono mi zrobic pierwsze usg dopiero w 10-12
            tygodnia ciąży tak wiec do tego czasu sie nie dowiem czy to będzie dwójka czy
            pojedynka (może to i lepiej). Ja również odczuwam niesamowita senność i
            nalepsze okreslenie na moją osobę to śpiąca pierdoła dodatkowo, do powolnych
            ruchów dzisiaj doszły mdłości, ale czego sie sie zniesie dla tego maleństwa
            prawda? Tak więc kochane mamusie, pogoda za oknem nie pała optymizmem i
            poteguje stan uśpienia, więc na ten czas proponuję (oczywiście tym co mogą)
            uledz nawoływaniom przez łóżko, wyleniuchować się i w ogóle.
            pozdrawiam -Kasia
            • kasie Re: śpiace królewny 13.11.04, 19:27
              Dziewczyny a kiedy zaczely Wam sie mdlosci??
              Ja jestem pod koniec 6 tc i tak jak wam potwornie chche mi sie spacsmileAle
              mdlosci nie ma poki cosmileI kiedy te bole podbrzusza mijaja?
              • niedzwiedz9 Re: śpiace królewny 14.11.04, 08:40
                Kasie z mdłościami różnie bywasmile ja też jeste w 6 tc i na razie nie
                wymiotuję,ale w pierwszej ciąży zaczęłam na przełomie 7/8 tygodnia,jak już się
                zaczynałam cieszyć,że mnie ta przyjemność ominie...Również pobolewa mnie
                podbrzusze,ale jeśli nie jest to silny ból, nie ma plamień, to nic
                złego.Pozdrawiam-Kaśka.
                • edyciorka witajcie!! 14.11.04, 09:23
                  Cześć dziewczyny! Chyba jestem w ciąży. Mdli mnie od dwóch dni, myślałam, że
                  coś zjadłam ale okres też się spóźnia więc postanowiłam zrobić test no i wyszły
                  2 kreski. Trochę byłam zaskoczona. Mam pytanie. Czy jeśli ostatnio brałam
                  przez ok 5 dni na przeziebienie COLDREX Max może coś zaszkodzić mojej dzidzi??
                  Pozdrawiam Edyta
                  • magda101 Re: witajcie!! 14.11.04, 11:02
                    czesc!
                    Edytko z tego co wiem, to w bardzo wczesnej fazie dzidzius jest jakos
                    specjalnie chroniony. Przeciez, kiedy nie wiemy o ciązy to i kawe sie pije i
                    alkohol nie mowiac o papierosach. Dbaj teraz o siebie i wszystko bedzie ok.
                    Wczoraj moja kolezanka-madrala stwierdzila, ze w czasie ciązy nie wolono
                    farbować włosw. Jak dla mnie głupota i jakiś zabobon.
                    magda
                    ps. czy też spotkałyście się z taką opinią.
                    • bombeleek Re: witajcie!! 14.11.04, 12:10
                      witam wszystkie mamusie lipcowe. Madziu wyjęłaś mi takie pytanie z ust. ja już
                      kilka razy słyszałam, że nie wolno farbować włosów w ciązy bo to szkodzi, a z
                      drugiej strony znam dziewczyny, które farbowały włosy w ciązy i dzieciaczki
                      mają zdrowe, i nic sie nie działo. sama nie wiem co o tym myśleć, więc chętnie
                      dowiem sę co inni i tym sądzą. a jeśli chodzi o moją ciąże to narazie wszystko
                      ok.byłam u gina i kazał mi tylko brać folik, a w razie mdłości witaminę B6
                      3xdziennie bo to ponoć pomaga.
                      • pysienka Re: witajcie!! 14.11.04, 12:18
                        hej wszystkim. Dzis w 41 dc wyszły mi II kreseczki nareszcie ale sie wyczekałam
                        zeby je zobaczyc. Z moich obliczen termin bede miec na lipiec, mam nadzijee ze
                        przyjmiecie mnie do Waszego gronasmile
    • pysienka Re: LIPIEC 2005 14.11.04, 12:40
      w tym tygodniu wybieram sie do lekarza, jutro albo we wtorek. Ostania @ mialam
      5 pazdiernika - dawnooo temu juz o niej zapomniałam smile mam nadzieje ze wszytsko
      bedzie w porzadku. Pozdrawiam Was cieplutkosmile
      • magda101 Re: LIPIEC 2005 14.11.04, 13:01
        czesc`pysienka!
        Jeżeli dobrze pamietam, to też jesteś z wątku październikowego.
        Ale nas tu dużo.
        m
      • kasie Do Pysienk i nie tylko 14.11.04, 19:55
        Hej pysnienka!Wiesz ze ostatnio @ mielismy w tym samym dniu?
        Czyli fasolki w tym samym wieku sa chybasmile
        Ja nie slyszalam zeby USG dopochowowe moglo w jakikolwiek sposob szkodzic.To
        jest bardziej miarodajne badanie do 10 tc niz normalne USG, ale ja jeszcze nie
        mialam zadnego w ciazy. Chyba poczekam do konca 7 tc albo w 8...zeby bylo
        wiecej widac.
        Dziewczyny pytalam Wam sie o mdlosci....bo mialam nadzieje ze mnie omina
        moze...ale dopadly mnie!! Paulinawk, oj czuje sie dokladnie tak jak Tysmile
        Jejku kiedy to minie?Mam nadzieje ze nie potrwa do 12 tc...bo to jeszcze dluga
        drogasmile
        Dziewczyny milego dnia zyczesmile
    • gabrielka72 Re: LIPIEC 2005 14.11.04, 14:27
      Witam. Czytam ten wątek od tygodnia, ale troche nie chciałam zapeszać, więc
      czekałam aż lekarz potwierdzi wyniki testu ciążowego.
      Starałam się o tą ciążę 41 tygodni, leczę się w klinice niepłodności w Poznaniu
      i mam nadzieję, że uda nam się dotrwać szczęśliwie i bez niespodzianek do (wg
      moich skromnych obliczeń) 9 lipca. Owulację miałam w 20 dc więc wszystko będe
      musiała liczyć z poślizgiem 6-dniowym.
      Gabrielka
      • kajka76 Re: LIPIEC 2005 14.11.04, 16:55
        witamy nowe ciezarowezkismile
        duzo nas w tym 6 tygodniusmile)
        pozdrawiam
        kasia
        • pysienka Re: LIPIEC 2005 14.11.04, 18:40
          dziewczyny mam pytanko czy któras z Was miała usg dopochwowe, czy to jest
          bezpieczne badanie???
          • gabrielka72 Re: LIPIEC 2005 14.11.04, 18:55
            Ja ma ciągle takie badanie robine.
            Ponieważ miałam stymulowaną owulację w związku z tym na USG chodziłam
            codziennie przed i 2 dni po owulacji. Teraz w ciąży byłam dopiero 1 raz - w 5
            tygodniu ciązy.
            Gabrielka
            • paulinawk nudności 14.11.04, 19:10
              Witajcie!u mnie 7 tydzień.Mdłosci mam od ok.tygodnia.Bleeeeeee.Pokazuja sie o
              róznych godzinach.Potem mijaja i znów przychodzą.Nie wymiotuje ale jest mi
              mdło.W zasadzie mało jem ,nie mam specjalnie apetytu.Czuje sie
              spiaca,rozdrazniona, gruba i brzydka.Nie mam ochoty na nic.Nie wiem czemu.

Co do farbowania to tez słyszałam i czytałam ,ze lepiej nie farbować.Farby
              zawieraja silne chemikalia które przez czaszke przenikaja do krwiobiegu i mogą
              szkodzic dzidzi.Tez mnie to martwi bo ja farbuje srednio co miesiac.Ale
              wstrzymam sie,przynajmniej narazie.

Serdeczne pozdrowionka

Paulina 7 tydzien i 6 dzien
            • pysienka Re: LIPIEC 2005 14.11.04, 19:10
              dzięki, bardzo boje sie tego badania ze zaszkodzi dzidzi, oj jak bym chciała
              już byc po wszytskim i wiedziec ze wsz jest w porzadku
              • aagulek Re: LIPIEC 2005 14.11.04, 20:09
                czesc dziewczyny, ja jutro ide na usg, mam nadzieje ze wieczorkiem zdam
                pomyslne relacje a boje sie jak cholera, pozdrawiam Aga i Maleństwo 8tc
                • annaka6 Re: LIPIEC 2005 15.11.04, 10:12
                  Dołączam się do lipcowych mam. Termin 5.07.05.
            • karolinajk Do Gabrielki 14.11.04, 21:39
              Czy było juz coś widać w 5 tygodniu na usg?
              • gabrielka72 Re: Do Gabrielki 15.11.04, 08:21
                Małą czarną plamkęsmile (Nie pamiętam rozmiarów - jutro napiszę).
                Niestety serduszka jeszcze nie widać w 5 tygodniu. Lekarz mnie nastraszył, że
                póki nie ma serca wszystko się może zdażyćsad Co prada jest to mało
                prawdopodobne ale trochę mnie to zniecierpliwia w czekaniu. Jak zobaczę
                serduszko powiem rodzicom o ciąży.
                Gabrielka
                • pysienka Re: Do Gabrielki 15.11.04, 09:00
                  ja niestety musze czekac do czwartku na wizytesad mój gin jest na urlopie. Nie
                  wiem czy dam rade no ale musze nie mam wyjscia. Tak strasznie sie boje czy jest
                  wsz Ok
    • 78monika Pytanko! 15.11.04, 10:28
      Czesc Dziewczyny! Ja zaczelam w piatek 6 tydzien smile dzis ide na wizyte do
      lekarza, bylam juz na jednej ale bylo zdecydowanie za wczesnie, mam nadzieje,
      ze dzisiaj sie upewnie, ze wszystko z malenstwem OKI.
      Doradzcie - o co powinnam zapytac lekarza? Bo mam mase pytan w glowie, jedne
      wazne, drugie mniej i boje sie, ze o czyms zapomne.
      Przesylam cieple pozdrwionka!!
      • magda101 Re: Pytanko! 15.11.04, 10:34
        czesc Monika!
        Pytaj lekarza o wszytko od tego jest, zeby odpowiedział. A jak boisz się, że
        zapomnisz, zapisz na kartce. Oni i tak słuchają mnóstwa naszych wątpliwości i
        są przyzwyczajeni do "dziwnych" pytań.
        to dzis już serduszko zobaczysz
        magda
        • 78monika Re: Pytanko! 15.11.04, 10:41
          Hej Magda, Mam taka nadzieje - nie moge sie doczekac tego widoku i wiadomosci,
          ze wszystko jest OK.
          Jak sie czujesz? Ja poki co bardzo dobrze, choc apetyt mam slaby.
          • magda101 Re: Pytanko! 15.11.04, 10:57
            od niedawna czuję sie nie najlepiej. mdli potwornie i to przez cały dzień i
            zmuszam się do jedzenia. na szczęście wymioty mnie omijają, do 6 tyg
            rewelacyjnie, a potem.... ale nie jest tak źle, można wytrzymać.
            na kiedy masz termin porodu?
            m
            • 78monika Re: Pytanko! 15.11.04, 11:03
              Termin wychodzi mi na 15go lipca. Ja poki co czuje sie dobrze. Nie moge sie
              doczekac wieczoru i wizyty, juz zaczelam spisywac pyatnia smile To bedzie nasze
              pierwsze dzidzi! A jak u Ciebie?
              • magda101 Re: Pytanko! 15.11.04, 11:08
                u mnie też pierwsze dziecko, termin na 2 lipca, 2 razy na USG. pierwszy raz
                4tydz 2 dni było widać tylko czarny groszek, drugi raz 6 tydz 3 dni już było
                widać serduszko. kolejne USG za dwa tygodnie i też pytań mam co niemiara.
                Monika, a wpisałaś się na naszą listę?
                Magda
                • 78monika Re: Pytanko! 15.11.04, 11:13
                  Jeszcze nie, ale juz to robie smile
                  Magda, a USG mialas robione dopochwowe? Bo to chyba za wczesnie na inne,
                  prawda? Mam wielka nadzieje, ze zobacze malusie serduszko, choc u mnie to
                  dokladnie 5 tydz i 4 dni.
                  • magda101 Re: Pytanko! 15.11.04, 11:18
                    tak za każdym razem usg dopochwowo.
                    nie martw sie na zapas, na pewno lekarz ci wszytko wyjasni...
                    napisz koniecznie jak juz bedziesz po wizycie.
                    Buciaki
                    Magda
        • monisia_24 lipiec 2004 16.11.04, 10:33
          ja również z dumą podpisuję się pod mamusiami na lipiec. U gina stwierdzić
          jeszcze nie byłam ale teścik pozytywny. @ brak, humor katastrofa...biedny ten
          mój mąż... no i przedewszystkim płodenie było bardzo starannie zaplanowane. Mam
          pytanie w którym tygodniu można stwierdzić ciążę? w 6 od ostatniej miesiączki
          czy w 6 od zapłodnienia? bo niechcę się niepotrzebnie wybrać i niepotrzebnie
          narazać na to "przyjemne" badanie!
          Pozdrawiam i gratuluje!
        • niedzwiedz9 Po USG 19.11.04, 08:27
          Witam! Mam już za sobą pierwsze podglądanie! Na razie wszystko w porządku,ciąża
          prawidłowo umiejscowiona, akcja serca już widoczna.Za tydzień kolejna
          wizyta.Usg uspkoiło mnie trochę,choć oczywiście niektóre strachy pewnie jeszcze
          długo ze mną zostaną...Dziewczyny,czy powiedziałyście już rodzince? U mnie na
          razie wiedzą tyko moi rodzice, ale mąż nie może się już doczekać, żeby
          powiedzieć teściom.Pozdrawiam lipcowe Mamy i ich Fasolki-Kaśka
          • niedzwiedz9 i jeszcze mój suwak: 19.11.04, 08:30
            www.tickerfactory.com/ezt/d/1;3;32/st/20050712/dt/6/k/821a/preg.png
    • angelika78 Re: LIPIEC 2005 15.11.04, 12:14
      Hejka wszystkim zaciążonym!!!
      Ja również się dopisuję, zrobiłam test 8.11 w urodzinki mężunia i miał piękny
      prezent, a termin mam 18.07 w moje urodzinki-nieźle co??? Wizytę (pierwsze USG)
      mam dopiero 23.11, więc to będzie mijał właśnie 6 tydz. i mam nadzieję, że
      usłyszę już bijące serduszkosmile Mnie też boli brzuszek i cycuszki, biorę no-spe
      i luteinkę, trochę się stresuję ale mam nadzieją, że wszystko będzie oksmile
      Pozdrawiam Serdecznie!!!!!!!
      • kajka76 Re: LIPIEC 2005 15.11.04, 13:21
        78monika ja robilam w piatek usg i to byl 5tc6d i nie widzialam jeszce
        serduszka tylko pecherzyk ciazowy!takze w razie czego zebys sie nie
        martwilasmile ide w czwartek na usg to bedzie 6tc4d i mam nadzieje,ze juz cos
        zobaczesmile
        pozdrawiam cieplutkosmile
        • 78monika Re: LIPIEC 2005 15.11.04, 13:29
          Hej Kajka! Dziekuje za informacje smile Tak sie zastanwiam, czy robic juz USG, czy
          nie ale napeweno ide dzis do lekarza bo chce zadac kilka pytan. Decyzje co do
          USG pozostawie lekarzowi, nawet jesli zobacze pecherzyk to bede szczesliwa smile))
          Trzymam kciuki za Twoje USG w czwartek! Rowniez cieplutkie pozdrowionka!
          • pysienka Re: LIPIEC 2005 15.11.04, 16:10
            dziewczyny jak liczycie te tygodnie i dni ciaży, bo ja sie juz pogubiałm
            • magda101 Re: LIPIEC 2005 15.11.04, 16:12
              liczy sie od pierwszego dnia @. ja też trochę się gubie, ale zawsze z
              kalendarzem. ja mialam @ 25.09 czyli dziś 7 tydz. 2 dni (czyli moge mówić, że
              jestem w 8 tygodniu, czy w 7??????
              • suzi27 Re: LIPIEC 2005 15.11.04, 18:39
                Cześć dziewczyny !
                Liczy się pełne tygodnie, od pierwszego dnia ostatniej @, czyli jak jest 7
                tydzień i 5 dzień to lekarze liczą to jako 7 tydzień. Ja dziś rozpoczęłam 8
                tydzień smile i wiecie co... zaczynam widzieć zaokrąglony brzuszek. Tzn. ja może
                nawet go aż tak bardzo nie widzę, ale wszyscy wokół. Fakt faktem, że niektóre
                spodnie zaczynają mnie uwierać w pasie. smile
                Pozdrowionka gorące, bo brr... na dworze okropnie zimno.
                • bombeleek Re: LIPIEC 2005 15.11.04, 18:55
                  Wiesz Madziu ,że jestem tylko o 1 dzień dłużej w ciąży niż Ty, licząc od daty
                  ostatniej @. ale numer więc powinnysmy mniej wiecej tak samo urodzić. Ale
                  fajnie.Mozemy porównywać swoje objawy i postępy. Pozdrawiam
                  • aagulek Re:do bombeleeka 15.11.04, 21:12
                    ja mam termin na 03.07. wg OM, jestem z wawy, wiec termin powinnysmy miec
                    podobny, bo ja 1 dzien roznicy z magda101; pozdrawiam
    • pysienka Re: LIPIEC 2005 15.11.04, 17:57
      no ja włąsnie tez nie wiem jak to jest z tmi tygodniami. A powiedz mi bo ja
      zrobiłam test w niedziele a wizyte mam dopiero w czwreateksad długo jeszcze
      wystraczył ci jeden teścik dla pewności czy po tym co wyszedł robiłas jeszce
      jeden. Ja jestem taki straszny niedowiarek oj wielki i tak sie martwiucham
      strasznieeee
    • j04nn4 Re: LIPIEC 2005 15.11.04, 18:53
      ja rowniez urodze bobo w lipcu poczatkowa data 5 lipiec pozdrawiam wszystkich
      • polihymnia Re: LIPIEC 2005 15.11.04, 19:53
        Cześć Dziewczyny!
        Dawno nie pisałam, bo nudności nie dają mi normalnie
        egzystować. Dziś zaczął się trzeci tydzień (skończyłam 7tc),
        jak mdli mnie od rana do wieczora. Nic mi nie pomaga, mam
        jadłowstręt,a z napojów toleruję tylko soki owocowe i kompoty.
        Zmuszam się do jedzenia ze względu na maluszka, ale to katorga.
        Najchętniej spałabym całą dobę - jestem osłabiona, a poza tym
        jak śpię to mnie nie mdli. A po domu biega jeszcze dwulatka.
        Podsyłam ją to do jednych dziadków to do drugich, ale ile można.
        Chciałabym żeby te nudności się skończyły - w pierwszej ciąży
        skończyły się po dwóch tygodniach, a tu już dwa minęły i nic sad
        No, wyżaliłam się i trochę mi lepiej smile
        Pozdrawiam
        Asia
    • mama2be Re: LIPIEC 2005 15.11.04, 20:30
      czesc dziewczyny!!! madziu, pewnie mnie pamietasz ze staran pazdziernikowych,
      zajrzalam tu tylko na chwilke, potem mialam troche zmartwien, a teraz wpisuje
      sie na calego!!! bylam na usg, 6 tc i 1 dzien i bylo serduszko, cudowne, bijace
      i najwspanialsze pod sloncem!!!! termin 10 lipiec!
      zero mdlosci, nastroj dobry, (po usg super!) az chce sie zyc!!!
      caluje was goraco i juz wpisuje sie na liste!
      ktoras z was chodzi do dr kurczuk (sw zofia), ja tez!
    • mama2be Re: LIPIEC 2005 15.11.04, 20:34
      termin 4 lipca 2005
      03.07.,gg 434359
      termin 2 lipca
      nauczyciel
      14. Kasie-Kasia 27 lat, pierwsza dzidzia, Poznan, termin 12 lipca
      15.mama2be- lat 27, pierwsza dzidzia, Wawa, termin 10 lipiec
      • aagulek Re: LIPIEC 2005 - po USG 15.11.04, 21:18
        czesc Mamuśki, ja wlasnie wrocilam z 1 usg, Maleństwo ma 11 mm, serducho wali
        jak oszalałe smile; wszystko w porzadku; w czwartek do prowadzacej... a 21.12 usg
        u Roszkowskiego; pozdrawiam wszystkie Mamuśki i Maleństwa smile
        Agnieszka i Maleństwo 8tc
      • suzi27 Do mama2be 15.11.04, 23:20
        Również chodzę do dr Kurczuk, natomiast usg robię u dr Zioło też z Żelaznej.
        Mam tylko właściwie jedną wątpliwość. Jeszcze przed ciążą dwa razy byłam na
        wizycie u dr Radzikowskiej, wizyta trochę droższa ale pani dr naprawdę fajna i
        robi też usg, poza tym od razu przy pierwszej wizycie dała mi swoją wizytówkę
        wraz z nr kom. i powiedziała, że w razie wątpliwośći mogę spokojnie dzwonić.
        Teraz kiedy jestem w ciąży nie ukrywam, że chciałabym mieć taką możliwość
        zatelefonowania do lekarza w razie gdyby coś się działo, tak było dwa tygodnie
        temu kiedy wystąpiły u mnie dość silne bóle. Bałam się i nie wiedziałam co
        zrobić, dopiero lekarz, który robił wtedy usg na Żelaznej powiedzial mi, że mam
        doczekac do pierwszego usg i być spokojna. Czasami czekanie cały tydzień do
        piątku na ewentualną wizytę to może być za długo. Chociaz z drugiej strony
        wcale się nie dziwię lekarzom, że nie rozdają swoich telefonów. No cóż musze
        poczekac na dalszy rozwój wypadków, bo nie ukrywam, że z dr Kurczuk jestem
        naprawdę b. zadowolona. smile))

Pozdrawiam cieplutko smile
      • 78monika Re: LIPIEC 2005 - lista :) 16.11.04, 08:32
        > 2. Polihymnia, imię: Asia, 27 lat, czekam na drugie dziecko,
        > mam już córkę - 22m-ce, mieszkam w Nysie, woj. opolskie, nie pracuję,
        > z wykształcenia jestem pedagogiem, termin 2 lipca
        > 3. heksa82, imię: Kasia, lat: 22 dziecko: pierwsze termin: 12 lipca miesz
        > kam:Warszawa-Targówek praca: grafik komputerowy na umowę o dzieło
        > zodiak: wodnik numer gg: 309146
        > 4. Fasola25, imię Ola, 30 lat, czekam na pierwsze dzieciątko!,
        > termin ok 5 lipca 2005, mieszkam we Wrocławiu, gg 2373078
        > 5. paulinawk - Paulina,lat 25,Poznań,oczekiwanie na pierwszego Dzidziusia,
        > termin 4 lipca 2005
        > 6. zuza1232 (Wiola), lat 24, Kutno, pierwszy dzidzuś, terminu jeszcze nie
        znam
        > (z moich wyliczeń wypada na początek lipca), znak zodiaku:bliźnięta, pracuję
        > jako kasjerka w pewnym zakładzie
        > 7. suzi 27 - Marta, lat 27, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 28 czerwca
        > - z tendencją na począteczek lipca, znak zodiaku: skorpion, zawód: prawnik
        > 8. aagulek - Agnieszka, lat 28, Warszawa,pierwsze Maleństwo, termin wg om
        > 03.07.,gg 434359
        > 9. niedzwiedz9-Kaśka-26 lat, Kraków,termin-ok.13 lipca, drugie dziecko
        > 10. Asteroid -Agnieszka, lat 31, Warszawa, drugie maleństwo, córka 11 lat,
        > termin 2 lipca
        > 11.78monika - 26 lat, pierwszy dzidzius, Katowice - termin 15 lipiec
        > 12.kajka76 - brak danych - termin ok. 10 lipca
        > 13.Agnes79 - Agnieszka - 25 lat, pierwsze Maleństwo, termi ok.17 lipca,
        zawód:
        > nauczyciel
        > 14. Kasie-Kasia 27 lat, pierwsza dzidzia, Poznan, termin 12 lipca
        > 15.mama2be- lat 27, pierwsza dzidzia, Wawa, termin 10 lipiec
        • paulinawk jak radzicie sobie z mdłosciami? 16.11.04, 09:33
          Witajcie.U mnie 7 tyd i 2 dni.Czesto mnie mdli o róznych godzinach.Denerwuja
          mnie zapachy,szczególnie w kuchni.Dzisiaj rano nie wytrzymała ......i
          poleciałam do ubikacji.Nie wiem czy sa jakies sposoby by to jakos złagodzic.Jak
          sobie Wy radzicie?zazdroszcze tym ,które tego nie mają!

Pozdrowionka,Paulina termin - 4lipca 2005
          • suzi27 Re: jak radzicie sobie z mdłosciami? 16.11.04, 10:10
            Nie jesteś osamotniona w tym okropnym uczuciu mdłości. Chociaż muszę
            powiedzieć, że dzisiaj jakoś obudziłam się bez nich. smile Poszłam za rada lekarza
            i staram się nie dopuszczać do uczucia głodu. Tak więc gdy tylko przetre oczy
            rano właściwie od razu maszeruję do kuchni. Mam podobnie jak Ty, że drażnią
            mnie wszystkie zapachy no ale nie ma rady zmuszam się do częstych i małych
            posiłków i popijam w międzyczasie miętę. Nawet pomaga. smile

Powodzenia w walce smile
            • niedzwiedz9 Re: jak radzicie sobie z mdłosciami? 16.11.04, 10:22
              Dziewczyny z mdłościami-dołączam do Waszego zacnego gronasmile Od wczoraj mdłości
              nadciągają falami, a już się cieszyłam, że mam trochę więcej energii... Mnie
              trochę pomaga ssanie tic-taców pomarańczowych i herbata z duuużą ilością
              cytryny.Ech,byle do czwartku-mam wtedy usg,nie ogę się doczekać.Pozdrawiam-
              Kaśka.
              www.tickerfactory.com/ezt/d/1;3;32/st/20050712/dt/6/k/821a/preg.png
    • annaka6 Re: LIPIEC 2005 15.11.04, 22:52
      nie miałam wcześniej czasu, więc tylko wpisałam krótką inforrmację. Jutro
      kończę 7 tydzień.Byłam juz na USG,tydzień temu, ale było widać tylko jajo
      płodowe.Następny termin mam na 8.12.04. Prowadzi mnie dr Muszyńska, bo
      chciałabym rodzić na Żelaznej. Jest świetna.
      Termin 5.07.05. Może któraś z Was również?
      Do dr Roszkowskiego mam termin na 29.12.04 - chyba OK?
      • suzi27 Do annaka6 :) 15.11.04, 23:23
        Mam pytanko czy do dr Roszkowskiego są długie terminy oczekiwania, ile kosztuje
        usg, no i czy przyjmuje tylko na Finlandzkiej czy jeszcze gdzieś?

Pozdrawiam przyszłą mamusię smile
        • mama2be Re: Do annaka6 :) 16.11.04, 09:22
          przylaczam sie do prosby o dr roszkowskiego, chcialabym u niego robic
          polowkowe.ale podobno dlugo sie czeka itp.
          podzielcie sie prosze namiarami, cenami i kiedy sie zapisywac. dzieki!
          • annaka6 Re: Do annaka6 :) 16.11.04, 10:56
            Doktor Roszkowski z tego co wiem przyjmuje tylko w swoim gabinecie na
            Finlandzkiej 9 (Saska Kepa) oprócz pracy w szpitalu.Wizyta kosztuje 250 żł tel
            616 13 87
            lub kom. 502 227 404. Lepiej dzwonić na stacjonarny. Ja umówiłam się wczoraj na
            29.12 i wyboru terminów już w zasadzie nie było (ale to okres świateczny)
            Polecam zrobić u niego dwa USG w 13-14 tyg i chyba 25( nie wiem dokładnie)
            Pozdrawiam mamusie
    • mama2be do suzi27 16.11.04, 09:25
      bylam na usg u dr radzikowskiej, dokladnie mam takie odczucia jak ty.
      zastanawiam sie mocno na kogo sie zdecydowac, choc nie mam nic do zarzucenia dr
      kurczuk. no i tez dala mi swoja wizytowke. kogo wybralas w koncu na
      prowadzacego? a jaki jest dr ziolo? no i kiedy planujesz usg u roszkowskiego?
      przepraszam za tyle pytan ale mysle ze mamy sie szanse spotkac na
      zelaznej...smile))
      • suzi27 Re: do suzi27 16.11.04, 10:20
        Rzeczywiście mamy nawet bardzo duże szanse na wspólne spotkanie na Żelaznej. smile
        Cały czas zastanawiam się nad wyborem lekarza prowadzącego. W sumie dwa razy
        byłam u dr Radzikowskiej przed ciążą i dwa razy u dr Kurczuk już w ciąży. No
        ale widzisz ja chyba potrafię wywołac wilka z lasu. Akurat wczoraj przemarzły
        mi stopy i uaktywniłam swoją nieszczęsna bakterię coli, którą mam w pęcherzu.
        Mogę leczyć się tylko ziółkami bo inne leki mogłyby źle wpłynąc na dzidzię. Co
        nie zmienia faktu, że pół nocy spędziłam mocząć się w ciepłej wodzie, wypijając
        tony wody, żeby wypłukać zarazki i skręcałam się z bólu. Dziś jest trochę
        lepiej ale nie moge powiedziec, że jest ok. No i nawet nie mam za bardzo jak
        skontaktować się z lekarzem, żeby zapytać czy mogę brać jakieś leki
        przeciwbólowe chociazby no - spę.
        Dr zioło jest bardzo fajny, rzeczowo odpowiada na wszystkie pytania. Omawia
        dokładnie całe usg, pokazuje wszystko na monitorze. Zrobił na mnie bardzo dobre
        wrażenie.
        Do roszkowskiego planuję pójść dopiero w połowie. Tak więc jeszce trochę czasu
        zostało.
        A mam do Ciebie takie pytanko dostałaś wizytówkę od dr Radzikowskiej czy dr
        Kurczuk ?

Pozdrawiam smile
    • coronella puk puk 16.11.04, 09:49
      witajcie wszystkie mamy smile
      wczoraj na tescie zobaczulam piękna, różowa krechę. Jeszcze nie potwierdzone
      medycznie, ale wszystko przemawia za smile)
      Tak więc chyba i ja do lipcówek dołaczę

To moja druga ciąża, mam juz 21 miesięczną Dominisię.
      • magda101 dzień dobry! 16.11.04, 11:33
        Cześc dziewczyny!
        Dziś mnie nie mdli, jak dobrze.
        Mama2 be bardzo się cieszzę, że się odezwałaś. Jest nas coraz wiecej, a na
        liście rozpisane terminy porodów dopiero do połowy lipca.
        m
        • kajka76 Re: LIPIEC 2005 16.11.04, 13:10
          dziewczyny kto to jets ten dr Roszkowski ,ze tak wszytkie n ausg sie
          zapisujecie i tak dlugo sie czeka.bede wdzieczna za odpowiedzsmile
    • gumecka Re: LIPIEC 2005 16.11.04, 14:34
      Ja tez sie dolaczam. Ja z moja dzidzia mamy termin na 1 lipca. Jutro jedziemy
      na drugie badanko i zobaczymy co tam u maluszka slychac.Pozdrawiam
      jola
    • gumecka Re: LIPIEC 2005-lista 16.11.04, 14:38
      > 2. Polihymnia, imię: Asia, 27 lat, czekam na drugie dziecko,
      > mam już córkę - 22m-ce, mieszkam w Nysie, woj. opolskie, nie pracuję,
      > z wykształcenia jestem pedagogiem, termin 2 lipca
      > 3. heksa82, imię: Kasia, lat: 22 dziecko: pierwsze termin: 12 lipca miesz
      > kam:Warszawa-Targówek praca: grafik komputerowy na umowę o dzieło
      > zodiak: wodnik numer gg: 309146
      > 4. Fasola25, imię Ola, 30 lat, czekam na pierwsze dzieciątko!,
      > termin ok 5 lipca 2005, mieszkam we Wrocławiu, gg 2373078
      > 5. paulinawk - Paulina,lat 25,Poznań,oczekiwanie na pierwszego Dzidziusia,
      > termin 4 lipca 2005
      > 6. zuza1232 (Wiola), lat 24, Kutno, pierwszy dzidzuś, terminu jeszcze nie
      znam
      > (z moich wyliczeń wypada na początek lipca), znak zodiaku:bliźnięta, pracuję
      > jako kasjerka w pewnym zakładzie
      > 7. suzi 27 - Marta, lat 27, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 28 czerwca
      > - z tendencją na począteczek lipca, znak zodiaku: skorpion, zawód: prawnik
      > 8. aagulek - Agnieszka, lat 28, Warszawa,pierwsze Maleństwo, termin wg om
      > 03.07.,gg 434359
      > 9. niedzwiedz9-Kaśka-26 lat, Kraków,termin-ok.13 lipca, drugie dziecko
      > 10. Asteroid -Agnieszka, lat 31, Warszawa, drugie maleństwo, córka 11 lat,
      > termin 2 lipca
      > 11.78monika - 26 lat, pierwszy dzidzius, Katowice - termin 15 lipiec
      > 12.kajka76 - brak danych - termin ok. 10 lipca
      > 13.Agnes79 - Agnieszka - 25 lat, pierwsze Maleństwo, termi ok.17 lipca,
      zawód:
      > nauczyciel
      > 14. Kasie-Kasia 27 lat, pierwsza dzidzia, Poznan, termin 12 lipca
      > 15.mama2be- lat 27, pierwsza dzidzia, Wawa, termin 10 lipiec

16.gumecka-Jola lat 27,druga dzidzia,Zabrze, termin 1 lipca
      • annaka6 Re: LIPIEC 2005-lista 16.11.04, 15:31
        gumecka napisała:

> 1. magda101, 27 lat, termin 2 lipca, czekam na pierwsze dziecko, Poznań
        > > 2. Polihymnia, imię: Asia, 27 lat, czekam na drugie dziecko,
        > > mam już córkę - 22m-ce, mieszkam w Nysie, woj. opolskie, nie pracuję,
        > > z wykształcenia jestem pedagogiem, termin 2 lipca
        > > 3. heksa82, imię: Kasia, lat: 22 dziecko: pierwsze termin: 12 lipca miesz
        > > kam:Warszawa-Targówek praca: grafik komputerowy na umowę o dzieło
        > > zodiak: wodnik numer gg: 309146
        > > 4. Fasola25, imię Ola, 30 lat, czekam na pierwsze dzieciątko!,
        > > termin ok 5 lipca 2005, mieszkam we Wrocławiu, gg 2373078
        > > 5. paulinawk - Paulina,lat 25,Poznań,oczekiwanie na pierwszego Dzidziusia
        > ,
        > > termin 4 lipca 2005
        > > 6. zuza1232 (Wiola), lat 24, Kutno, pierwszy dzidzuś, terminu jeszcze nie
        >
        > znam
        > > (z moich wyliczeń wypada na początek lipca), znak zodiaku:bliźnięta, prac
        > uję
        > > jako kasjerka w pewnym zakładzie
        > > 7. suzi 27 - Marta, lat 27, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 28 czerwca
        > > - z tendencją na począteczek lipca, znak zodiaku: skorpion, zawód: prawni
        > k
        > > 8. aagulek - Agnieszka, lat 28, Warszawa,pierwsze Maleństwo, termin wg om
        >
        > > 03.07.,gg 434359
        > > 9. niedzwiedz9-Kaśka-26 lat, Kraków,termin-ok.13 lipca, drugie dziecko
        > > 10. Asteroid -Agnieszka, lat 31, Warszawa, drugie maleństwo, córka 11 lat
        > ,
        > > termin 2 lipca
        > > 11.78monika - 26 lat, pierwszy dzidzius, Katowice - termin 15 lipiec
        > > 12.kajka76 - brak danych - termin ok. 10 lipca
        > > 13.Agnes79 - Agnieszka - 25 lat, pierwsze Maleństwo, termi ok.17 lipca,
        > zawód:
        > > nauczyciel
        > > 14. Kasie-Kasia 27 lat, pierwsza dzidzia, Poznan, termin 12 lipca
        > > 15.mama2be- lat 27, pierwsza dzidzia, Wawa, termin 10 lipiec
        >
        > 16.gumecka-Jola lat 27,druga dzidzia,Zabrze, termin 1 lipca
        17. annaka6 - Ania 29, pierwsze dziecko, Warszawa, termin 5.07.05
      • magda101 AKTUALNA LISTA 16.11.04, 15:34
        > > 2. Polihymnia, imię: Asia, 27 lat, czekam na drugie dziecko,
        > > mam już córkę - 22m-ce, mieszkam w Nysie, woj. opolskie, nie pracuję,
        > > z wykształcenia jestem pedagogiem, termin 2 lipca
        > > 3. heksa82, imię: Kasia, lat: 22 dziecko: pierwsze termin: 12 lipca miesz
        > > kam:Warszawa-Targówek praca: grafik komputerowy na umowę o dzieło
        > > zodiak: wodnik numer gg: 309146
        > > 4. Fasola25, imię Ola, 30 lat, czekam na pierwsze dzieciątko!,
        > > termin ok 5 lipca 2005, mieszkam we Wrocławiu, gg 2373078
        > > 5. paulinawk - Paulina,lat 25,Poznań,oczekiwanie na pierwszego Dzidziusia
        > ,
        > > termin 4 lipca 2005
        > > 6. zuza1232 (Wiola), lat 24, Kutno, pierwszy dzidzuś, terminu jeszcze nie
        >
        > znam
        > > (z moich wyliczeń wypada na początek lipca), znak zodiaku:bliźnięta, prac
        > uję
        > > jako kasjerka w pewnym zakładzie
        > > 7. suzi 27 - Marta, lat 27, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 28 czerwca
        > > - z tendencją na począteczek lipca, znak zodiaku: skorpion, zawód: prawni
        > k
        > > 8. aagulek - Agnieszka, lat 28, Warszawa,pierwsze Maleństwo, termin wg om
        >
        > > 03.07.,gg 434359
        > > 9. niedzwiedz9-Kaśka-26 lat, Kraków,termin-ok.13 lipca, drugie dziecko
        > > 10. Asteroid -Agnieszka, lat 31, Warszawa, drugie maleństwo, córka 11 lat
        > ,
        > > termin 2 lipca
        > > 11.78monika - 26 lat, pierwszy dzidzius, Katowice - termin 15 lipiec
        > > 12.kajka76 - brak danych - termin ok. 10 lipca
        > > 13.Agnes79 - Agnieszka - 25 lat, pierwsze Maleństwo, termi ok.17 lipca,
        > zawód:
        > > nauczyciel
        > > 14. Kasie-Kasia 27 lat, pierwsza dzidzia, Poznan, termin 12 lipca
        > > 15.mama2be- lat 27, pierwsza dzidzia, Wawa, termin 10 lipiec
        >
        > 16.gumecka-Jola lat 27,druga dzidzia,Zabrze, termin 1 lipca
        • magda101 Re: AKTUALNA LISTA 16.11.04, 15:46

> 1. magda101, 27 lat, termin 2 lipca, czekam na pierwsze dziecko, Poznań,
          gg8418581
          > > > 2. Polihymnia, imię: Asia, 27 lat, czekam na drugie dziecko,
          > > > mam już córkę - 22m-ce, mieszkam w Nysie, woj. opolskie, nie pracuj
          > ę,
          > > > z wykształcenia jestem pedagogiem, termin 2 lipca
          > > > 3. heksa82, imię: Kasia, lat: 22 dziecko: pierwsze termin: 12 lipca
          > miesz
          > > > kam:Warszawa-Targówek praca: grafik komputerowy na umowę o dzieło
          > > > zodiak: wodnik numer gg: 309146
          > > > 4. Fasola25, imię Ola, 30 lat, czekam na pierwsze dzieciątko!,
          > > > termin ok 5 lipca 2005, mieszkam we Wrocławiu, gg 2373078
          > > > 5. paulinawk - Paulina,lat 25,Poznań,oczekiwanie na pierwszego Dzid
          > ziusia
          > > ,
          > > > termin 4 lipca 2005
          > > > 6. zuza1232 (Wiola), lat 24, Kutno, pierwszy dzidzuś, terminu jeszc
          > ze nie
          > >
          > > znam
          > > > (z moich wyliczeń wypada na początek lipca), znak zodiaku:bliźnięta
          > , prac
          > > uję
          > > > jako kasjerka w pewnym zakładzie
          > > > 7. suzi 27 - Marta, lat 27, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 28 c
          > zerwca
          > > > - z tendencją na począteczek lipca, znak zodiaku: skorpion, zawód:
          > prawni
          > > k
          > > > 8. aagulek - Agnieszka, lat 28, Warszawa,pierwsze Maleństwo, termin
          > wg om
          > >
          > > > 03.07.,gg 434359
          > > > 9. niedzwiedz9-Kaśka-26 lat, Kraków,termin-ok.13 lipca, drugie dzie
          > cko
          > > > 10. Asteroid -Agnieszka, lat 31, Warszawa, drugie maleństwo, córka
          > 11 lat
          > > ,
          > > > termin 2 lipca
          > > > 11.78monika - 26 lat, pierwszy dzidzius, Katowice - termin 15 lipie
          > c
          > > > 12.kajka76 - brak danych - termin ok. 10 lipca
          > > > 13.Agnes79 - Agnieszka - 25 lat, pierwsze Maleństwo, termi ok.17 li
          > pca,
          > > zawód:
          > > > nauczyciel
          > > > 14. Kasie-Kasia 27 lat, pierwsza dzidzia, Poznan, termin 12 lipca
          > > > 15.mama2be- lat 27, pierwsza dzidzia, Wawa, termin 10 lipiec
          > >
          > > 16.gumecka-Jola lat 27,druga dzidzia,Zabrze, termin 1 lipca
        • angelika78 Re: AKTUALNA LISTA 16.11.04, 20:28
          angelika 78, 26 lat,termin 18 lipca, pierwsze dziecko, Malbork, księgowa, a
          pracuję jako informatyksmile
      • suzi27 Dziś wylądowałam w szpitalu 16.11.04, 15:35
        No niestety sad Bakteria mocno mi dała w kość. Całe szczęście, że bez większych
        problemów przyjęli mnie na Żelaznej i nawet zawołali do mnie moja panią doktor.
        Naprawdę zaczynam byc bardzo zadowolona z obsługi medycznej w św. Zofii,
        wszyscy chętni do udzielania pomocy i usmiechnięci. Zrobiono mi usg, dzidzia
        czuje się świetnie ma juz całe 2 cm i na usg wychodzi, że to 8 tydzień i 4
        dzień. No a rośnie jak na drożdżach. smile Niestety z mniej dobrych wieści, to ja
        niestety nie czuję się najlepiej, muszę leżeć w łóżku i brać leki. Tu mam pewne
        wątpliwości. Dostałam całą masę ziół, no-spę i furagin. Wzięcia furaginu w
        pierwszym trymestrze boję się jak ognia i zastanawiam się, czy może nie byłoby
        lepiej lezec brać same ziółka i wziąc samą no-spę przeciwbólowo. Kurczę mam
        naprawde dylemat, chociaz z druiej strony jak nabawię się zapalenia nerek to
        juz nie będzie weoło bo zapowiedziano mi leżenie do końca ciąży w szpitalu.
        Cholera ja zawsze musze sie nabawić kłopotów, całe szczęście, że z dzidzią ok.
        Następne usg 10 grudnia - tzw. usg genetyczne. smile

Wyżaliłam się i trochę mi lepiej

Pozdrawiam was dziewczyny smile))
        • magda101 Re: Dziś wylądowałam w szpitalu 16.11.04, 15:47
          Suzi trzymaj się i nie dawaj chorobie. Dobrze, że tak szybko znalazłas się pod
          opieką do9brych lekarzy.

A jak wygląda to USG genetyczne?
          m
          • kajka76 Re: LIPIEC 2005 16.11.04, 15:53
            dziewczyny napiszcie mi cos o tym dr Roszkowskim???!!!!
            • suzi27 Re: LIPIEC 2005 16.11.04, 16:16
              Wiem tylko tyle, że to wybitny specjalista z zakresu usg i wykrywania wad
              płodu. Może bardzo pomóc w sytuacji gdy dzidzia jest chora i można jej pomóc
              jeszcze w łonie mamy. Podobno również wziyty u niego nie należą do
              najprzyjemniejszych przeżyć, ale warto. smile
              • aagulek Re: LIPIEC 2005 16.11.04, 18:47
                suzi27 z tego co ja wiem to furagin ok, ja bralam zinatt bo mialam bakterie,
                ale juz posiew jest ok, jak to mawia moja prowadzaca, nie takie leki sie bralo,
                a lepsze to niz chorobskosmile madra jestem bo sama niedawno rozpaczalam ze
                antybiotyk zanim sie dowiedzialam ze jestem w ciazy no i zinatt niedawno, ale
                podstawa to zdrowe podejscie; lez w domku i sie kuruj i dbaj o Maluszka smile
                skad jestes z Wawy?moze wspolne spacery za kilka miesiecy wink trzymaj sie.
                Agnieszka i Maleństwo 8tc
            • aagulek Re: LIPIEC 2005 16.11.04, 18:51
              Roszkowski jest specjalista od usg, jak to sie mawia w srodowisku ma oko do
              wad; ja ide 21.12 a ponadto pewnie na usg do NORMALNEGO lekarza ktory poda mi
              wszystkie szczegoly, bo u Roszkowskiego wszystkiego sie mozna spodziewac od
              super humoru do glupich tekstow, po ktorych lzy sie w oczach kreca mimo ze z
              Maluszkiem wszystko ok; rozne sa opinie, tak jak i na temat innych lekarzy; ja
              np w zyciu nie poszlabym rodzic na Zelazna, ktora slynie z robienia statystyk;
              jesli cos z ciaza nie tak to lapki precz od nich, odsylaja gdzie indziej; ale
              jak pisalam to kwestia wyboru ile nas na tym forum tyle opinii moze byc;
              pozdrawiam
              Agnieszka

kajka76 napisała:

> dziewczyny napiszcie mi cos o tym dr Roszkowskim???!!!!
          • suzi27 Re: Dziś wylądowałam w szpitalu 16.11.04, 16:14
            Staram się nie dawać choróbsku smile

Co do tego usg genetycznego to podobno jest to usg wykonywane między 11 a 12
            tygodniem ciązy, mające zbadać rozwój kręgosłupa i może zasygnalizować
            konieczność zrobienia badań prenatalnych. Powinno sie go zrobic na dobrym
            sprzęcie. Tyle dowiedziałam się od lekarza. Już nawet nie chciałam słuchac o
            ewentualnych chorobach jakie jeszcze moga być wykryte podczas tego badania. No
            ale wszystkie musimy być dobrej myśli smile
            • dziewczynka_bez_zapalek i ja się dopisuję ;-)))))))) 16.11.04, 19:06
              6 tydzień 7 mm wink))))))) ślicznie bijące serduszko dzidziusia zobaczone po raz
              1 dziś na USG wink
              przewidywany termin na 7.07 wink))))))))))))))))))))
              mam 19 lat więc zostanę mamą w wieku 20 wink)))
              • kajka76 Re: i ja się dopisuję ;-)))))))) 16.11.04, 21:37
                dziewczyna_bez _zapalek ..gratuluje smile) trzymajcie sie cieplutko .ja w
                czwartek mam usg i mam nadzieje,ze zobacze serduszko tzn uslyszesmile i zobacze
                malenstwosmile u mnie 6tc3d dzisiajsmile
                • dziewczynka_bez_zapalek Re: i ja się dopisuję ;-)))))))) 17.11.04, 09:01
                  kajka76 dziękuje wink))) za Ciebie też trzymam kciuki! tatuś jest
                  najszczęśliwszy na świecie i gdyby mógł to by mnie z ramion nie wypuszczał ;-
                  ))) i tylko całował i przytulał się do dzidzi w brzuszku wink)))
    • 78monika Re: LIPIEC 2005 17.11.04, 09:30
      Czesc dziewczynki smile A u nas taka cisza ? Jak sie czujecie? Mnie od kilku dni
      wysypalo, mam cere jak nastolatka. Poza tym wszystko oki, lekarka kazala dalej
      brac mi materne plus jeden preparat zawierajacy zelazo i kwas foliowy. A co u
      Was lipcoweczki?
      • kasie Re: LIPIEC 2005 17.11.04, 10:05
        Czesc Dziewczyny...oj nie najogorszy to dziensmile Obudzilam sie bez
        mdlosci...jakos chyba to okropne zmeczenie ustepuje....po tym jak przespalam
        caly weekendsmile
        Dziewczyny polecam ta stronke...mozna wejsc w kalendarz...i tydzien po
        tyg.podgladac jak dzidzia wyglada w brzuszku (tzn USG). stronka jest po ang.
        dosc fajna.
        pregnancy.about.com/cs/gettingpregnant/l/blpregcalc.htmPozdrowionka!
        • coronella Re: pare pytan 17.11.04, 10:18
          dziewczyny, chociaz to moja druga ciaza, ogarnela mnie totalna niewiedza smile)
          A co ciekawe, Dominike dlugo karmilam piersia, i karmie nadal, 21 miesiecy, i
          nie dostalam po poprzednim porodzie jeszcze okresu. Tak wiec ta ciaza to takie
          zaskoczenie, chociaz planowane smile Ale zupelnie nie wiem ktory to tydzien.
          Podejrzewam, ze 4-5.

Mam do Was pare pytan

od kiedy pojawiaja sie mdlosci? od poczatku? poprzednia ciaze mialam zupelnie
          bezobjawową

czy z usg okresla wiek ciazy? pewnie tak. czy to usg jest przez brzuch?
          poprzednio nie bylam na pierwszym, dopiero na polowkowym.

to chyba tyle, w czwartek ide do gin.
          • 78monika Re: pare pytan 17.11.04, 10:25
            czesc smile Jesli chodzi o mdlosci to chyba u kazdej z nas jest inaczej. W
            oczekiwaniu na dziecko wyczytalam, ze mdlosci pojawiaja sie od 6-8 tyg po
            zaplodnieniu, ale sa dziewczyny ktore maja je wczesniej lub jak Ty w
            poprzedniej ciazy - nie maja ich wcale.
            A USG pokazuje przyblizony wiek ciazy, ja mialam robione dopochwowe i pokazalo
            5 tydz i 1 dzien smile
            Trzymajcie sie cieplutko!
    • lea1974 Re: LIPIEC 2005 17.11.04, 10:27
      witajcie internetowe kolezanki
      cztery dni temu dowiedzialam sie, że dolacze do lipcowych mam, nie mialam
      odwagi od razu napisac na tym forym, ale z wielka uwaga czytam Wasze posty,
      to wspaniale, ze w tak waznym okresie naszego zycia bedziemy mogly sie dzielic
      wrazeniami z osobami, ktore przezywaj to samo
      pozdrawiam cieplo Was wszystkie
      Lea
      • paulinawk LIPIEC 2005 17.11.04, 11:24
        Witajcie
        polecam tez fajne stronki,tylko najlepiej skopiowac skrót i wkleic jak byscie
        szukały strony

www.noworodek.pl/modules.php?name=BoyOrGirl

jolmys.webpark.pl/

www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie/chk/08
        Fajnie tak nie raz coś sprawdzicwink

pozdrowionka
        • heksa82 przydatne linki 17.11.04, 15:42
          Naprawde przydatne linki i bardzo ciekawe ja jeszcze do tego dołącze 2 nowe
          może przez was znane a może i nie, napeno warto poczytać.

<a href="http://www.mediweb.pl/womens/vad03.php</a>
          <a href="http://niemowle.onet.pl/1095865,4,1,1117,7551,wszystko.html</a>

Dawno się nie odzywałam ale to wszytsko przez to że przesypiam większą cześć
          dnia za co przepraszam.

paulinawk napisała:
          > polecam tez fajne stronki,tylko najlepiej skopiowac skrót i wkleic jak byscie
          > szukały strony
          www.noworodek.pl/modules.php?name=BoyOrGirl
          >
          > jolmys.webpark.pl/
          >
          > www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie/chk/08
          > Fajnie tak nie raz coś sprawdzicwink
          >
          > pozdrowionka
          • heksa82 przydatne linki jesszcze raz 17.11.04, 15:45
            Naprawde przydatne linki i bardzo ciekawe ja jeszcze do tego dołącze 2 nowe
            może przez was znane a może i nie, napeno warto poczytać.

www.mediweb.pl/womens/vad03.php
            niemowle.onet.pl/1095865,4,1,1117,7551,wszystko.html
            Dawno się nie odzywałam ale to wszytsko przez to że przesypiam większą cześć
            dnia za co przepraszam.

paulinawk napisała:
            > polecam tez fajne stronki,tylko najlepiej skopiowac skrót i wkleic jak
            byscie
            > szukały strony
            > www.noworodek.pl/modules.php?name=BoyOrGirl
            >
            > jolmys.webpark.pl/
            >
            > www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie/chk/08
            > Fajnie tak nie raz coś sprawdzicwink
            >
            > pozdrowionka

• gumecka Re: LIPIEC 2005 17.11.04, 12:30
      A my dzisiaj na badanko ale sie stresuje tym co zobacze. Ale trzeba byc dobrej
      mysli. Pozdrawiam
    • kocia_kolyska Re: LIPIEC 2005 17.11.04, 12:44
      teraz tylko się zgłaszam: dokładnie trzeci tydzieńsmile i wracam do czytania
      waszych postówsmile
      elen
    • mama2be do suzi27 17.11.04, 21:23
      jak sie czujesz? mysle o tobie i trzymam kciuki za jak najszybsze pozbycie sie
      bakterii. mam nadzieje ze juz sie masz lepiej??
      co do twoich pytan, to wizytowke dostalam od dr kurczuk, narazie wszystko ok,
      wiec jej nie niepokoilam. poszlas do fundacji czy na dyzur do szpitala? ciesze
      sie ze sie toba dobrze zajeli, dobrze o nich swiadczy!
      mam pytanie dot. usg. na ostatnim dr radzikowska powiedzial mi ze nastepne w 12
      tygodniu i nic nie wspominala o "genetycznym". robisz je na zelaznej czy gdzies
      indziej?
      pozdrawiam goraco!
      • suzi27 Re: do mama2be 17.11.04, 22:38
        Dziękuję Ci bardzo. Dziś czuję się już naprawdę dobrze, chociaż nie wiem czy
        dobrze zrobiłam ale nie wzięłam furaginu. Na ulotce jest wyraźnie napisane, że
        nie brać w I trymestrze i pomyślałam, że skoro mnie nie boli nie mam zamiaru
        truć dziecka. Biorę cały czas zioła i no-spę, a jak jutro wszystko będzie ok to
        no-spę też odstawię. Bakterię mam od początku ciąży i pamiętam jak dr kurczuk
        mi mówiła, że skoro nie odczuwam żadnych dolegliwości to leczyć ją będziemy
        dopiero od II trymestru. Mało mi zostało, więc dotrwam. smile
        Dr Kurczuk przyjęła mnie wczoraj w szpitalu i naprawdę bez problemów zrobiła mi
        usg i wypisała wszystkie recepty. Co do tego usg to, że to jest tzw. usg
        genetyczne dowiedziałam się od dr Kurczuk i będę je robic na żelaznej. Oni
        standardowo między 11 a 12 tygodniem zalecają zrobienie usg i mają dobry
        sprzęt, więc sprawdzają czy wszystko jest ok pod względem genetycznym.
        Następne usg mam 10 grudnia, a po nim od razu wizytę u dr Kurczuk.

Pozdrawiam cieplutko smile
        • 78monika Do Joli - Gumeckiej 18.11.04, 08:34
          Jola, jak po wczorajszym badaniu? Opowiadaj!
          Pozdrowionka,
          monia
    • azbestowestringi Re: LIPIEC 2005 18.11.04, 11:05
      witam was kobity..
      u mnie 4 dni sie juz spoznia @.. testy trzy zrobilam i coraz bardziej smiala
      druga kreseczka sie robi... ale to wciaz nie jest super roz...
      jak bedzie to mam nadzieje, ze jeszcze sie dla mnie znajdzie tu miejsce??
      pozdrawiam
      • paulinawk macie już swoje suwaczki? 18.11.04, 11:14
        Witajcie.Podaje link do suwaczków.Dużo dziewczyn oczękujacych swojej dzidzi je
        ma.Ja dostałam ten link wczoraj.Zrobiłam,ale nie wiem czy to sie bedzie samo
        aktualizowac codziennie.Można spróbować:

www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php?start=8
        a to mój suwaczek:

www.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;29/st/20050703/dt/6/k/468f/preg.png
        Mam nadzieje ze go widać.

Pozdrowionka
        • fasola25 Re: macie już swoje suwaczki? 18.11.04, 15:31
          a to moj smile Pozdrawiam
        • paulinawk Re: macie już swoje suwaczki? 18.11.04, 15:59
          ja wklejam ten skrót

www.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;29/st/20050703/dt/6/k/468f/preg.png
          ale nie wiem jeszcze czy to sie samo aktualizuje kazdego dnia,czy jak?
          nie mam pojecia,moze ktos sie zna na tym?
    • gumecka Do 78Monika. 18.11.04, 11:13
      Witam.
      Eh niestety nie bylam bo ginek mial sporo pracy i nie chcial mnie nadaremno
      ganiac tyle kilometrow. Ja mieszakm w Zabrzu a jezdze do Jastrzebia Zdroju bo
      ten lekarz to wujek mojego meza,ja u mnie w miescie mam dosc lekarzy po
      ostatnich zadarzeniach wiec wole jechac dalej ale miec pewnosc ze bedzie
      dobrze.Wiec dzisiaj czeka mnie wycieczka, jutro jak zdolam wejsc na komputer to
      napisze jak bylo. pozdrawiam
      jola
    • gumecka Do paulinawk. 18.11.04, 12:04
      Weszlam na stronke i zrobilam sobie taki suwaczek ale nie wiem co znim dalej
      zrobic,jak wkleic gdziekolwiek go.Tam sa jakies dziwne adresy w tych trzech
      ramkach i nie wiem o co chodzi. Pozdrawiam
      jola
      • kajka76 Re: LIPIEC 2005 18.11.04, 12:11
        wrocilam z usg moja fasolka ma 4,6 mm i widzialam bijace serduszkosmile smile
        niesamowite uczucie smile smile
        pozdrawiam
        kasia
        • dori761 Re: LIPIEC 2005 18.11.04, 13:26
          cczesc dziewczyny!
          od razu przepraszam za brak polskich znaków ale mój bobo siedzi na kolanach. Czytam Was i trzymam za was kciuki. Równo rok temu zrobiłam test ciazowy a mama zostałam 27 lipca. W tej chwili mój synus ma nie całe 4 mies. Nawet nie wiecie jak Wam zazdrosze jak mi brakuje tego widoku na monitorze usg, kopniaczków no i teraz patrzac z mojego punktu widzenia tych prozaicznych mdłosci czy zgagi. Dbajcie o siebie i Wasze malenstwa a ja z Mateuszkiem trzymam kciuki, bo przed Wami jeszcze wiele miłych niespodzianek i wspaniałych chwil. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka