katinka 06.01.05, 12:38 Jakie badania zleca ginekolog podczas pierwszych tygodni ciąży? Ja chyba jestem 5/6 tc i niedługo wybieram się na pierwsza wizytke w tym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sierpniowka Re: badania 06.01.05, 12:44 morfologia, glukoza, mocz, hbs, toxo, cytomegalia, rozyczka, o. coobsa, hcg... i czy jeszcze cos... oczywiscie usg... tyle u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
jimg Re: badania 06.01.05, 14:06 mnie te pierwsze badania kosztowały ok 300 zł i robiłam je w medycynie rodzinnej usg to koszt ok 150 zł ale są i tacy co biorą 250 a do lekarza idziesz prywatnie czy państwowo? Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowka Re: badania 06.01.05, 14:27 ja robie badania w kilku rzutach, wiec trudno mi teraz nawet oszacowac jaki jest ich koszt. pierwsze badania - podstawowe + hcg - zrobilam jeszcze przed pierwsza wizyta u gin i to byl chyba dobry pomysl. a w kwestii kosztow - mieszkam w lodzi i przegladajac oferty roznych laboratoriow odkrylam, ze ceny roznia sie wpros niewiarygodnie.. badania o ktorych pisalam powyzej moga kosztowac ponad 200zl mniej lub wiecej - w zaleznosci, czy jest to laboratorim po prostu czy laboratorium przy nazwijmy to wyspecjalizowanej klinice. do laboratorim po prostu nie mam zadnych zastrzezen i nie pisze tak wylacznie ze wzgledu na nizszy koszt natomiast usg - pierwsze 80 zl. od 12 tygodnia 100.. i oczywiscie wszystko prywatnie. panstwowo uslyszalam "niech pani sobie pojdzie gdzie indziej" slodkie takie i nic wiecej... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka25 Re: badania 06.01.05, 14:42 Za badania laboratoryjne nie płaci się nic tylko cytomegalia jest płatna jeżeli oczywiście masz skier od nie prywatnego lekarza. Natomiast za pryw usg z cała dokumentacją foto video płaciłam 60 zł. Jestem z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
patka05 Re: badania 06.01.05, 16:02 hej Ja też jestem z Łodzi, poradz mi gdzie wykonać beta hcg? I jaki był koszt tego badania? Pytałam już w jednym laboratorium i pielegniarka w ogole nie wiedziała o czym mówię. pozdrawiam, patka Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowka Re: badania 06.01.05, 16:23 witaj patko lab miesci sie na niemcewicza 24, ale latwiej trafisz jesli napisze "rog rzgowskiej i paderewskiego" nie potrafie ci powiedziec jaka jest cena tego badania, bo po prostu nie pamietam, ale podaje nr tel. 682-27-73. maja czynne do 17. ale badania miedzy 8 a 10. pozdrawiamy! joanna & zagadka do rozwiazania www.snugglepie.com/ezb/46372 Odpowiedz Link Zgłoś
patka05 Re: badania 06.01.05, 21:57 Hej! Dzięki za odpowiedź! To bardzo blisko mnie, może robią tam też inne badania i nie będę już musiała na Piotrkowską więcej jeździć pozdrawiam, patka Odpowiedz Link Zgłoś
katinka Re: badania 06.01.05, 19:06 No właśnie tu się zaczynam zastanawiać. Mam wizyte w ramach NFZ dopiero w lutym. Odpowiedz Link Zgłoś