Dodaj do ulubionych

letnie starania

• begonia4 Re: letnie starania 27.06.05, 11:34
      Cześć Dziewczyny,
      Dołączam sie do Was. Byłam na wątku sierpniowe starania, ale postanowilismy
      przyśpieszyć,bo nie możemy się już doczekać, a poza tym nie wiadomo czy tak od
      razu zaciążę.Mamy już córeczkę - ma 4,5 roku i postanowiliśmy obdarzyć ją
      rodzeństwem. Dla mnie ta druga dzidzia to prawdziwa obsesja - nie mogę myśleć o
      niczym innym, w pracy jestem do niczego - więc muszę zaciążyć bo mnie
      wyleją.Jak dobrze pójdzie, to na początku lipca zaczynamy - tak po 4, a co
      potem zobaczymy....Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z tego wątku, mam
      nadzieję że każdej z nas się uda. Pozdrawiam
      • mama.tosi Re: letnie starania 27.06.05, 11:47
        Witaj begoniasmile))) i powodzeniasmile))) lipiec juz bardzo blisko....

A ja się ostatnio zastanawiam, czy by jeszcze nie poczekac. Jakoś mamy z
        Wojtkiem ostatnio brak porozumienia. Nerwowo jest i niesympatycznie. Dużo mojej
        winy, bo ogólnie nerwowa jestem, a teraz jeszcze problemów różniastych nam się
        namnozyło... Ale i Wojtek jakis taki się zrobił... dziwny? cyniczny...
        złosliwy... i w prace ucieka, byle tylko w domu nie byc...
        dobrze by było to nwszystko wyprostowac zanim kolejny Maluszek sie pojawi, ale
        jakoś nie wychodzisad(((
        podobno jest kryzys czwartego roku małżeństwa... może to to?

pozdrawiam

kasia
        • bajakaja Re: letnie starania 27.06.05, 12:35
          Spokojnie Kasiu, tylko spokoj was uratuje :o)
          Moze ta nerwowa atmosfera wynika tez z Twoich nerwow i obaw przed obrona?
          Pewnie wiele spraw sie teraz nalozylo i stad to cale zamieszanie.
          Moze rzeczywiscie dobrze poczekac do obrony (przynajmniej jeden stres z glowy),
          odpoczac chwile, wyluzowac, i wtedy w atmosferze blogiego spokoju zaczac
          starania o Dzidziula. Wiem, ze uda Wam sie to wszystko wyprostowac.

Zycze powodzenia, nie daj sie zwariowac, podejdz do tego bardziej na luzie,
          zobaczysz ze nie taki diabel (obrona) straszny...
          A 6 lipca bede bardzo mocno trzymala kciuki
        • e_madziq Re: letnie starania -do Kasi 28.06.05, 09:45
          Kasiu, mam nadzieję, ze szybko dojdziecie do jakiegoś poozumienia. Niedawno
          przechodziłam to samo i podobnie jak Ty zwalałam to na tzw. kryzys piątego roku
          małżenstwa. Jesteśmy po ślubie 4,5 roku, wiec równie dobrze może być to kryzys
          czwartego roku. Wpadłam w straszny dołek, czułam sie zaniedbywana, nie kochana,
          w moim mniemaniu wszystko robiłam źle-ogólnie koszmar i w sporej mierze przeze
          mnie jeszcze wyolbrzymiany. Porozmmawiałam z mężem i rozmowa nam bardzo pomogła.
          Od jakiegoś czasu jest duuuużo lepiej, a miałam wrażenie, ze od sylwestra coś
          się kiepści miedzy nami. Teraz sie z tego śmieję, ale zaczęły mi nawet
          przechodzic przez myśl idiotyczne (teraz to wiem) mysli o rozstaniu. Hmm, a
          rozmowy o przyszłych staraniach zbywałam milczeniem, bo sama nie wiedziałąm co z
          nami będzie. Teraz wiem, ze wszystko za bardzo idealizowałam i tym samym
          demonizoałam każde nasze nieporozumienie, a żeby było dobrze potrzeba naprawdę
          niewiele, ale koniecznie z obydwu stron. Ja juz szykowałam sie na poważna
          rozmowe, ale postanowiłam sama zaczać sie starać przez dwa tyg. zeby zrobić
          wszystko, by znaleźć jakaś nic porozumienia. Liczyłam, ze małżonek wyciagnie z
          tego wnioski, a miałam wrazenie, ze jemu zaczeło być wygodnie z tym, ze ja tak
          sie staram. Nie obyło sie bez drugiej rozmowy i jest naprwdę bardzo dobrze.
          Wiesz, pewno powiem Ci starą prawdę, facetom trzeba kawę na ławe o tym co nas
          boli itp. Oni w wielu sprawach nie zdaję sobie sprawy, ze coś robia nie tak.
          Twój Wojtek może stersuje sie praca, a nie zdaje sobie sprawy, ze tym samym w
          jakiś sposób swoje newry przelewa na Ciebie. Porozmawiaj z nim. Życzę Wam
          poprawy nastrojów, wzajemnego zrozumienia i trochę świeżego powiewu w Wasze
          małżenstwo. A macie moze możliwosć "gdzieś" podrzucić na dwa dni Tosię? Gdy u
          nas sie nie ukłądało, to moja pierwsza myśl była-zostawic synka z babcią i
          wyjechać w góry, choćby na dwa dni, by porzucić zmęczene, nieprzespane noce i
          odnaleźć siebie. Moze spróbujcie zrobic coś we dwoje. Jeśli nie wyjazd to moze
          kolacja? Ja własnie zaczełam od kolacji. Zarezerwowałam stolik w przyjmnym pubie
          i liczyłam na udany wieczór. Hmm, do kolacji ostatecznie nie doszło, bo mąż choć
          zadowolony z pomysłu stwierdził (moze i słusznie), że skoro ze soba nie
          rozmawiamy, to o czym bedziemy tam rozmawiac. I tak jakoś zaczęła się rozmowa w
          domu.
          Oczyściliśmy atmosfere i tego Wam róznież goraco życze.

Pozdrwaiam cieplutko, Magda
          • mama.tosi Re: letnie starania -do Kasi 28.06.05, 12:11
            dzieki dziewczynysmile))

ta kolacja to dobry pomysł, tylko, że czasu na nią nie masad((
            czekam na wakacje, jak wyjedziemy i nie trzeba bedzie tylu rzeczy na raz robic i
            załatwiac, to moze jakoś wszystko sie poukłada.

kasia

p.s. kawe polubiłam. znienacka i gwałtownie. do niedzieli uważałam ją za
            paskudztwo okropne, takie samo okropiszcze jak mleko. w niedzielę wieczorem
            resztka kawy Wojtkowej tak mi jakoś przyjemnie pachniała... a wczoraj weszłam do
            kawiarni i wypiłam dwie!!! mrozone z mlekiem i z lodami waniliowymismile)) pyszne
            było!!! strasznie sie dziwięsmile)) nie dośc, że kawa to jeszcze z mlekiem... co to
            sie ze mną wyprawiasmile))

k.
      • bajakaja Re: letnie starania 27.06.05, 14:17
        Witaj begonia. Bardzo sie ciesze, ze do nas dolaczylas :o)
        Dopisze Cie do naszej listy:

1. lalisia78 - starania w toku
        2. agaaga19 - staranka w toku
        3. eglantine - starania w toku
        4. stokrotka76 - starania w toku
        5. summerdays - starania w toku - na wakacjach
        6. bajakaja - starania czerwiec (nie wiem czy zdazylismy) lub lipiec...
        7. begonia4 - starania czerwiec/lipiec
        8. pecja - starania lipiec
        9. meegrena - starania lipiec-sierpień
        10. e_madziq - starania lipiec-sierpień
        11. owiesia24 - starania sierpien
        12. mama.tosi - starania sierpien
        13. althea35 - starania sierpien/wrzesien - na wakacjach

Dziewczyny nie wiem czy czegos nie pomylilam, prosze sprawdzcie i jakby co to
        poprawcie. Za ewentualne pomylki z gory przepraszam. Jak zauwazylyscie lista
        ulozona jest hronologicznie. Bardzo prosze o informacje na biezaco, aby nasza
        lista nie przestawala byc aktualna :o)

Pozdrawiam serdecznie i zycze owocnych staran
        • lalisia78 Re: letnie starania 27.06.05, 15:04
          wlasnie widzialam bocianasmile w dzien slubu tez latal mad naszym domem i za 9 m
          byla z nami alicjasmile moze i tym razem to jakis znak
          • agaaga19 Re: letnie starania 27.06.05, 22:41
            a u mnie dzisiaj jakieś słabsze nastroje, II faza cyklu - czyli czekanie na @
            do 8 lipca, pewnie dlatego, tylko moja córcia (prawie 2-letnia) potrafi mnie
            wprowadzić w dobry nastrój, mam teraz wolne więc jesteśmy razem cały dzień,
            spacerujemy albo bawimy się na podwórku, nawet kąpiel tam się odbywa, a
            córeczka jest bardzo szczęśliwa
            aga
            • meegrena Do Agi 28.06.05, 08:16
              Ja też mam ponad dwuletniego synka, opowiedz coś więcej o córci. Nasz Adaś jest
              z marca, teraz chodzi do żłobka i jest bardzo zadowolony z towarzystwa.
              Ostatnio nam chorował, ale teraz jest juz ok.
              Pozdrawiam
              Aneta
          • e_madziq Re: letnie starania - do lalisi 78 28.06.05, 09:23
            Jak już byłam w ciąży, to pewnej niedzieli mojemu meżulkowi przed Kościołem, nad
            głowa przeleciał bocian. Kilka godzin póxniej poczułam pierwsze skurcze i po
            kilkunastu godzinachm miałam juz koło siebie synka smile) Mało tego, miał małego
            naczyniaka na karku, które potocznie zwie sie "uszczypnięciem bociana" smile)

Wierze w znaki, wiec może Wam sie udało??
            • owiesia24 Re: letnie starania 28.06.05, 12:40
              Gonię wypatrywać bocianów smile
              Starania o Ksymka za 32 dni...
    • summerdays :) 28.06.05, 21:11
      Drogie Dziewczyny,
      nie chcialam nic mowic wczesniej, zeby nie zapeszyc i teraz tez troche sie
      obawiam glosno, ale jestem po wizycie u ginki i wszystko wskazuje na to, ze mam
      Pasazera na gape pod sercem smile))

Trzymajcie za nas kciuki smile
      A ja za WAS trzymam !
      • mama.tosi Re: :) 28.06.05, 21:39
        SUPER!!!!
        To sie nazywa dobra wiadomoścsmile))
        Buziaki

kasia

p.s. no i zaglądaj tu nadalsmile)) CZĘSTO!!!!!
        • summerdays Re: :) 28.06.05, 21:53
          jutro wyjezdzam na prawie miesiac i nie wiem jak bedzie z dostepem do sieci

zamelduje sie juz w sierpniu - na pewno!
          • bajakaja Re: :) 29.06.05, 11:00
            JUPI!!!!
            GRATULACJE!!

Zycze Wam udanego odpoczynku.
            Dzieki za tak cudowna wiadomosc :o) az mi sie milo zrobilo, mam nadzieje, ze ja
            za niedlugo tez bede mogla sie tak pochwalic. Oj ale sie nie moge doczekac...
      • agaaga19 Re: :) 29.06.05, 17:19
        serdeczne gratulacje
        takie wieści natychmiast poprawiają humor
        też chcę małego pasażera
        wszystkiego najlepszego dla ciebie i maleństwa
        aga z córeczką
      • agaaga19 Re: :) 29.06.05, 17:19
        serdeczne gratulacje
        takie wieści natychmiast poprawiają humor
        też chcę małego pasażera
        wszystkiego najlepszego dla ciebie i maleństwa
        aga z córeczką
    • bajakaja Re: letnie starania 29.06.05, 11:07
      Dziewczyny uaktualniam liste:

1. summerdays - :o) (VI 2005)- na wakacjach
      2. lalisia78 - starania w toku
      3. agaaga19 - staranka w toku
      4. eglantine - starania w toku
      5. stokrotka76 - starania w toku

Mam nadzieje, ze sie domyslacie c oznacza ten usmieszek :o) przy summerdays...
      Oby nam tych usmieszkow coraz wiecej przybywalo!

Pozdrawiam serdecznie
      • owiesia24 Re: letnie starania 29.06.05, 20:32
        Oj...aż łezkę uroniłam.STRASZNIE mocno gratuluję Summerdays - no i wstyd
        przyznać strasznie zazdroszczę! Ja tez chcę!!!!!!!!!!
    • truskaweczka76 Re: letnie starania 29.06.05, 21:11
      cześć!! czy mogę się dołączyć?? my zaczynamy we wrześniu. Mam na imię Agata,
      lat 29, urzędniczka, 0 dzieci. Jeszcze sie nie staraliśmy. jestem jeszcze na
      pigułkach - regulon - do sierpnia. jem folik i dużo warzyw i owoców. no to
      dokonałam samoprezentacji...smile)
      • mama.tosi Re: letnie starania 29.06.05, 21:31
        witaj, sympatycznych kobiet nigdy za wielesmile)))
        a robicie sobie przerwę między pigułkami a staraniami? przy pierwszej ciaży,
        moja lekarka radziła odczekac ze trzy miesiące po odstawieniu tabletek, zeby
        organizm "doszedł do siebie". poszliśmy za jej radą i Tośka jest z czwartego
        cyklu popigułkowegosmile))))

byłam dzis na dyżurze u mojego recenzenta. rozmowa na temat mojej pracy trwała
        30 sekund, potem poadło pytanie:"A co u pani małżonka???" i kolejne 30 minut
        było juz "o małżonku"smile))) jestem "tylko" żoną swego mezasmile))) szkoda, że na
        obronie nie bede mogła kontynuowac wątku "o małżonku"smile))))

pozdrawiam Was znad książki o podziałach postkomunistycznychsmile)))

kasia
        • lalisia78 Re: letnie starania 30.06.05, 14:53
          dziewczyny wlasnie sobie uswiadomilam ze jutro moja alicja skonczy 14 m ale
          fajnie by bylo zobaczyc w ten dzien 2 kreskismile
      • bajakaja Witaj Truskaweczko 30.06.05, 12:17
        Witaj truskaweczko76, milo nam bardzo, ze grono starajacych sie tego lata wciaz
        sie powieksza :o)
        Dopisze Cie do naszj listy:
        1. summerdays - :o) zafasolkowana (VI 2005)- na wakacjach
        14. truskaweczka76 - starania wrzesień

Pozsdrawiam serdecznie
    • truskaweczka76 Re: letnie starania 30.06.05, 16:44
      dzięki za ciepłe powitaniesmile) Mój lekarz - bardzo fajny nawiasem mówiąc -
      mówił, że nie muszę robić przerwy, ale ja zdecydowałam się na jeden cykl. Tak
      na wszelki wypadek. I w sumie, jak na razie, idealnie idzie mi planwanie. Będę
      w szczycie formy właśnie we wrześniu na wakacjach! A teraz chcę trochę zrzucić
      z bioderek, ale jest ciężko... No to pędzę pichcić lekki obiad. do zobaczenia!
      • mama.tosi Re: letnie starania 01.07.05, 12:10
        podam, kobiety, padam! dom mi brudem zarósł i nie moge na niego patrzec, a
        dziecina jakiś kryzys egzystencjalny przeżywa i domaga sie mojej stałej
        obecnosci. jak jest z Wojtkiem na spacerze to mnie szuka i rozpaczliwie
        woła:"mamaaaa!!!" ludzie wokół pewnie myślą, że matka ja porzuciłasmile))))

7 lipca ide do ginekologa, 8 chciałam iśc do dentysty, ale zmienił miejsce pracy
        i nie wiem gdzie go szukaĆsad((( potem szybkie zakupy i nad morze, nad morzesmile)))
        odpocząĆ w końcu, nie sprzatac, nie gotowac... ech!

buziaki i czytam dalej (teraz o "Demokracji w krajach Europy zachodniej")

kasia

p.s. lalisia jak obrona? i buziaki dla czternastomiesięczniakasmile)))

k.
        • lalisia78 Re: letnie starania 01.07.05, 14:07
          a dzieki obrona dobrze na 4 smile
          tescik 1 kreska ale jakos sie tym nie przejmuje
          • mama.tosi Re: letnie starania 01.07.05, 14:32
            no, to WIELKIE OBLEWANIEsmile)))
            Gratulacje!

pędzimy na spacereksmile)))
            kasia
    • lalisia78 Re: letnie starania 03.07.05, 07:50
      jak narazie @ nie przyszla moze jednak bedzie szczesliwy ten lipiec bo dobrze
      sie zaczol. A dzisiaj znowu szykuje sie impreza 30 lat po slubie moich rodzicow
      czekam do czwartu na @ jak nie przyjdzie robie test
    • mama.tosi Re: letnie starania 04.07.05, 21:18
      hej, hej! gdzie jesteście?smile)))
      ja się uczę, a co u Was?

kasia
      • e_madziq Re: letnie starania 05.07.05, 08:24

A ja chcę na U2!!!!!!!!

buuuuuuuuuuuuuuu

A starania niby na lipiec, ale jeszcze nie zaczęte
        • althea35 witam wakacyjnie! 05.07.05, 20:10
          Ja tylko na chwilke... nadaje z kafejki internetowej.
          Troche sie dzisiaj opalilam, pogoda super. Dalej jestem zagrzebana w
          zaproszenia slubne i wlasnie szukam butow. Suknia zamowiona!! 23 lipca ide na
          przymiarke... z butami, ktorych jeszcze nie mam.

Buziaki!
          Owocnych staran!
    • lalisia78 mam 2 kreski :)) 06.07.05, 07:10
      dziewczyny udalo sie lipiec jest dlamnie szczesliwy najpierw obrona teraz
      dzidziasmile na wakacje pojedzie z nami pasarzeer na gape
      • e_madziq Re: mam 2 kreski :)) 06.07.05, 08:58
        WOW!!!!! Gratulacje!!!! Bardzo, bardzo, bardzo sie cieszę!! Dbaj o siebie i
        brzusio. Jeszcze raz baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo gratuluję magicznych dwóch kreseczek.

A gdzie sie wybieracie na wakacje? My w sierpniu jedziemy nad morze i tak trochę
        sie obawiam tych upałów, bo gdyby tak udało sie zaciążyc, to przebywanie na
        takim słońcu nie jest wskazane. Tym bardziej, ze przy pierwszej ciąży miałam
        skłonności do przebarwien i teraz wolałabym tego uniknąć. My chyba starania
        przesuniemy właśnie na sierpien, bo lipcowa owulację już przespaliśmy,a następna
        będzie własnie na wczasach, wiec warunki bardzo korzystne do zajścia. Mam tylko
        nadzieję, że uda sie dosć szybko, bo dzieciaczka koniecznie musze urodzic na wiosnę.

Pozdrwaiam Was serdecznie, Magda
      • e_madziq Re: mam 2 kreski :)) 06.07.05, 09:01
        Acha, i jeszcze jedno. Pamiętasz, pisałąm Ci, ze bocian to z pewnością dobry
        znak! Ja też wierze w bociany smile)
        • lalisia78 Re: mam 2 kreski :)) 06.07.05, 09:34
          tak pamietam boci dlamnie tez sa szczesliwe juz 2 razsmile
          a na urlop jedziemy wlasnie nad morze do Chałup wyjazd 1 sierpniasmile)
          w pierwszej ciazy czulam sie bardzo dobrze mimo upalow wiec mam nadzieje ze
          teraz tez ta bedzie. wtedy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy i caly czas
          sie wylegiwalam na sloncu teraz i tak sie nie da z alicja wiec bedziemy tylko
          duzo spacerowac. napewno bedzie fajnie bo jedziemy do dziewczyny ktora poznalam
          wlasnie na forum ma coreczke dzien mlodsza od alicji wiec beda sie bawily.
          • pecja Re: mam 2 kreski :)) 06.07.05, 10:12
            Witam po długiej przerwie i przede wszystkim GRATULACJE dla tych które
            zaciążyłysmile.
            Ja miałam ostatnio lekkie urwanie głowy, Szymuś ma zapalenie oskrzeli trochę na
            tle alergicznymsad Przeraża mnie wizja astmysad Poza tym chwalę się - dostałam
            umowę na czas nieokreślony. Trochę mi to komplikuje plany ciążowe, bo jeśli
            chcę awansować to muszę zrobić studia podyplomowe. W związku z tym próby
            podemiemy prawdopodobnie dopiero w październikusad Nie wiem, czy mogę tak
            bezprawnie przebywać w letnim wątku starań? smile Jeśli mnie nie wyrzucicie to
            postaram się skrobnąć coś od czasu do czasu.

I w związku ze zmianami planów uaktualniam listę:
            1. summerdays - :o) zafasolkowana (VI 2005)- na wakacjach
            8. meegrena - starania lipiec-sierpień
            9. e_madziq - starania lipiec-sierpień
            10. owiesia24 - starania sierpien
            11. mama.tosi - starania sierpien
            12. althea35 - starania sierpien/wrzesien - na wakacjach
            13. truskaweczka76 - starania wrzesień
            14. pecja - starania październik
          • e_madziq Re: mam 2 kreski :)) 06.07.05, 10:21
            O! To będziemy niedaleko, bo my w Juracie, od 2 sierpnia!
            Pozdrwaiam
      • truskaweczka76 Re: mam 2 kreski :)) 06.07.05, 22:35
        Lalisia!!! gratulacje!!! uważaj na siebiesmile)) Pozdrowienia dla wszystkich.
        mama pytanko - czy macie problemy z nogami? bolące, opuchniete z pajączkami? i
        co Wasi lekarze na to?? Ja własnie mam i lekarz kazał mi się zgłosićdopiero jak
        zaciążę po podkolanówki przeciwżylakowe. Teraz sama aplikuję sobie
        Venescin.Jeszcze raz pozdrawiam. Dobranocka.
      • summerdays Re: mam 2 kreski :)) 08.07.05, 20:39
        Lalisia smile
        z calego serca gratuluje!!!

Jak sie czujesz? Ja bym najchetniej caly czas spala...
        • lalisia78 Re: mam 2 kreski :)) 08.07.05, 21:03
          czuje sie bardzo dobrze nie mam zadnych dolegliwosci ciazowych i cale szczescie
          bo przy alicji trzeba byc w dobrej kondycji bo ona nawet chwili nie usiedzi.
          czasami jak alicja spi i maz jest w pracy to sie z nia zdrzemne ale bardzo
          rzadko.
    • mama.tosi Socjolog dyplomowany:))))) 06.07.05, 21:46
      Moje drogiesmile)) mam już studia za sobasmile))
      Trzymali mnie godzinę i dręczyli pytaniami. Byli przesympatyczni, ale i tak
      byłam potwornie zdenerwowana. To straszne zdawac egzamin magistreski, gdy jest
      się już zupełnie gdzie indziej w życiusmile)) I w dodatku po trzech latach przerwy,
      gdy wypadło się kompletnie ze studenckich trybów.
      Ale piatka z obrony jest i moge juz zacząc pakowac torby. Bo już za cztery dni:
      nad morze, nad morzesmile)))

pozdrawiam

kasia
      p.s. w ferworze nauki zapomniałam łykac kwas foliowy. jutro zaczynam trzecie
      opakowaniesmile)))
      • agaaga19 Re: Socjolog dyplomowany:))))) 06.07.05, 22:03
        no to serdeczne gratulacje, pewnie kamień z serca, teraz dopiero odpoczniesz i
        staranka pewnie szybko będą owocne,
        miłego wypoczynku
        aga
        • owiesia24 Gratulacje!! 06.07.05, 23:29
          Wielkie gratulacje dla zafasolkowanych i magistrów!!
          Ja przebrnęłam wczoraj przez ostatni aplikancki egzamin i do piatku czekam na
          wyniki.No i wreszcie mam wakacje!
          Dostałam dzis na imieniny od Ukochanego piekny prezent - poradnik dla
          przyszłych matek i ojców pt. W oczekiwaniu na dziecko. Popłakałam się ze
          szcześciasmileTo mój ostatni "leniwy" cykl starania juz za 23 dni!!!
    • e_madziq Re: letnie starania 07.07.05, 08:46
      Mamo Tosi-GRATULACJE, również i dla Owiesi-egzamin aplikancki to nie byle co!
      Widzę, że nasz wątek jest bardzo szcześliwy-stale sypią się same gratulacje z
      przeróżnych powodów. Oby tak dalej.

SSS8-a co u Ciebie? Doszłaś już powolutku do siebie? Daj znac co słychać i
      zaglądaj do nas czasem, wkońcu to dzięki Tobie istniejemy w tym watku.
      Pozdrawiam serdecznie, Magda
      • sykol przeciwciała p/różyczce 07.07.05, 15:15
        hej dziewczyny
        mam do was pytanie
        robiłam ostatnio miano p/ciał z klasy IgG przeciw różycze i mam ponad 100
        chciałam sie dowiedziec jakie są normy, czy to wystarczy i nie muszę sie
        obawiac?
        pozdrawiam
    • mama.tosi Re: letnie starania 07.07.05, 21:34
      dzieki za gratulacjesmile)))

doprowadzam dom do porządku. wyglądał już jak stajnia Augiasza i szczerze mówiąc
      to nie wiedziałam dzisiaj w co ręce wlożyc. ale powoli, powoli doprowadzam do
      ładu...

byłam dziś u lekarza, zrobiłam cytologię i mam jeszcze skierowanie na usg i
      badanie poziomu hormonów. trochę się zdziwiłam tymi skierowaniami, ale
      oczywiście badania zrobię. tylko niestety dopiero jak wrócimy z wakacji, więc
      jeszcze półtora leniwego cyklu przed nami (owiesia to określenie leniwy cykl
      bardzo mi się podobasmile)) )

pozdrawiam

kasia

p.s. nic nie wiem niestety o normach przeciwciał różyczkowychsmile))))
    • idalkas A ja nie wiem co bedzie :( 08.07.05, 14:41
      Mieliśmy się starać w lipcu ale zaszczepiłam się trzecią dawką zółtaczki w
      czerwcu i gin kazał odczekać dwa, trzy miesiące ze staraniami. W międzyczasie
      popsuło się między mną a mężem i zaczynam się obawiać, że ze starań nic nie
      będzie. Gdyby nie ta szczepionka może miałabym już fasolkę! Zaczynam się
      zastanawiać co zrobić. Trzymajcie kciuki aby się polepszyło w moim małżeństwie,
      żebyśmy się przestali kłócić. Tak bardzo chce drugiego dzidziusia, ale czy to
      ma sens?? sad

pozdrawiam wszystkie starające się
      • summerdays Re: A ja nie wiem co bedzie :( 08.07.05, 20:38
        Hmmm w maju ja rowniez szczepilam sie przypominajaca dawka WZW A i panie w
        Sanepidze powiedzialy mi, ze moge zachodzic w ciaze "chocby zaraz"...
        Moze zasiegnij jeszcze innej opinii?

W kazdym badz razie trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie letniaczki starajace sie...

PozdrawiaMY smile
      • mama.tosi Re: A ja nie wiem co bedzie :( 09.07.05, 13:12
        U mnie też podobne dylematy. też pełno napięc i niezdrowej atmosfery. Co prawda
        od kiedy się obroniłam to troszkę lepiej (spokojniejsza jestem), ale w sprawach
        istotnych nadal nie możemy dojśc do porozumienia. u nas też starania się
        przesuwaja, lekarka zleciła mi mase badań i będę mogła zrobic je dopiero po
        powrocie z wakacji, czyli na początku sierpnia. tak lepiej. jest czas na
        wyprostowanie wszystkiego , na rozmowę... mam nadzieję, że dojdziemy do
        porozumienia. Wam też tego życzęsmile)))

kasia
    • bajakaja owocnego lata! 10.07.05, 22:53
      Witajcie dziewczyny!
      Przepraszam za tak dluga nieobecnosc. Nareszcie udalo mi sie znalezc troszke
      czasu, zeby tutaj zajrzec i napisac co nieco.
      Jestem teraz przez miesiac w Abisko za kolem podbiegunowym, gdzie moj maz
      prowadzi badania. Bardzo sie ciesze, ze moglismy przyjechac tutaj razem, bo
      kolejnej rozlaki nie chcialabym juz przezywac. Teraz mamy troszke czasu rowniez
      dla siebie, takze w wolnych chwilach cieszymy sie wspolnie przepieknymi widokami
      i zwiedzamy troszku okolice. Mamy na to 24 godziny ;o), bo tutaj obecnie jest
      dzien polarny (no nie doslownie,bo przeciez musimy kiedys spac...)

Niestety z ostatnich staran nic nie wyszlo (spoznilismy sie troszku) takze
      dolaczam do starajacych sie w lipcu, a jezeli wszystko tym razem dobrze pojdzie,
      to moze przywieziemy ze soba malego szkraba polnocy :o)

mamo.tosi - serdecznie gratuluje i witam w gronie mgr !!!! Mam nadzieje ze teraz
      juz wszystko sie ulozy i dojdziecie do porozumienia z mezem. Odpoczynek napewno
      bardzo dobrze Wam zrobi. Badz dobrej mysli!

owiesia24 - rowniez gratuluje zdanych egzaminow!!

lalisia78 - bardzo sie ciesze, ze Wam sie udalo! Serdeczne gratulacje! Uwazaj na
      siebie i malenstwo. Bardzo sie ciesze, ze nastepnej kobitce z naszego grona
      starajacych sie tego lata, udalo sie zafasolkowac! Oby tak dalej!

Witam wszystkie nowe osobki na naszym forum!

Dziewczyny zycze Wam udanego, spokojnego a co najwazniejsze OWOCNEGO wypoczynku!
      Nie zapominajcie jednak o naszym forum i jezeli macie mozliwosc to zagladajcie
      tu czasami.

Pozdrawiam sredecznie zza kola podbiegunowego :o)
      • bajakaja starajace sie tego lata 10.07.05, 23:03
        Dziewczyny jeszcze tylko aktualizacja naszej listy:
        1. summerdays - :o) zafasolkowana (VI 2005)
        2. lalisia78 - :o) zafasolkowana (VII 2005)
        6. begonia4 - starania czerwiec/lipiec
        7. bajakaja - starania lipiec
        8. idalkas - starania lipiec...
        11. owiesia24 - starania sierpień
        12. mama.tosi - starania sierpień
        13. althea35 - starania sierpień/wrzesień
        15. pecja - starania październik

Sprawdzie prosze czy wszyscy sa obecni i czy wszystko sie zgadza.
        • bajakaja Re: starajace sie tego lata 11.07.05, 10:41
          Dziewczyny strasznie tu u nas cichutko sie zrobilo!
          Co sie z wami dzieje? Pewnie odpoczywacie w cieplych krajach w przepieknych
          kurortach... Jak tak to rozumiem wasze milczenie...

Pozdrawiam serdecznie
          • owiesia24 Re: starajace sie tego lata 11.07.05, 11:08
            Hej!!
            Ja niestety nie odpoczywam w kurortach- tylko remontuję,remontuję i końca nie
            widać,a ślub i staranka o Ksymka już za 19 dni(!!!!) no i trzeba gdzieś
            zamieszkaćsmile
            Przez remont mam ograniczony dostęp do kompa bo przenosimy go z pokoju do
            pokoju, no mówie wam cyrk na kółkachsmileAle dobrze jest!! Pozdrawiam serdecznie z
            deszczowego Przemyśla.
            Piszcie kobietki,piszcie!!
            • agaaga19 Re: starajace sie tego lata 11.07.05, 12:20
              u mnie 3 dc, głowa mnie boli, wzięłam się za czytanie Kodu Leonarda i od soboty
              nie mogę oderwać się od czytania, a moja mała właśnie poszła spać więc chyba
              wezmę się znowu za czytanie
              pozdrawiam aga
        • idalkas Re: starajace sie tego lata 11.07.05, 21:34
          bajakaja ja musiałam przesunąć starania na przełom sierpnia i września w
          związku ze szczepieniem smile

pozdrawiam
    • begonia4 Re: letnie starania 11.07.05, 14:32
      Cześć Dziewczyny,
      Dosyć długo sie nie odzywałam, ale dostęp do internetu miałam tylko w pracy - a
      tu na razie nikt nie zna moich planów ciążowych. My, tak jak pisłam wcześniej
      zaczęliśmy intensywne (!!!!!) starania na początku lipca. Niestety na rezultat
      muszę poczekać jeszcze przynajmniej tydzień.
      Jednak, kiedy przejrzałam dzisiaj wszystkie Wasze listy z tyloma dobrymi
      nowinami, ja też jestem dobrej myśli. Nie mogę się doczekać testu, z wrażenia
      boli mnie brzuch sad i nie mogę o niczym innym myśleć.
      Pozdrawiam. Jak będę coś wiedziała, to się odezwę.
      • bajakaja idalkas i begonia 24 11.07.05, 23:56
        Dziewczyny jeszcze raz uaktualniam liste, mam nadzieje, ze teraz jest juz
        wszystko ok:
        6. begonia4 - starania w toku
        7. bajakaja - starania lipiec
        10. owiesia24 - starania sierpień
        11. mama.tosi - starania sierpień
        12. idalkas - starania sierpień/wrzesień

• owiesia24 letnie starania 12.07.05, 12:59
          A ja właśnie skończyłam czytać Kod Leonarda, kapitalna książka, wciąga
          niesamowicie.Miłej lektury smile
          • agaaga19 Re: letnie starania 12.07.05, 20:48
            już skończyłam czytanie, super, tak mnie wciągnęła, że nawet internet odstawiłam
            na bok
            pozdrawiam
            aga
    • idalkas Re: letnie starania 12.07.05, 23:25
      Rany. Strasznie chce mi się już tej ciąży. Może dlatego, że to bedzie moje
      drugie dziecko. Nie wiem jak wytrzymam do września smile A Wam?
    • bajakaja Re: letnie starania 13.07.05, 21:34
      Witajcie!
      Strasznie tu u nas ostatnio cichutko sie zrobilo, szkoda...
      Nie wiem jak w Polsce, ale tutaj na polnocy Szwecji popsula sie troiszku
      pogoda, zachmurzylo sie i dzisiaj nawet niezle popadalo. Ale ta paskudna pogode
      zrekompensowal mi widok przepieknej teczy ktora ukazala sie na niebie. Cos
      pieknego, taka ogromna, kolorowa, dawno nie widzialam tak przecudnej teczy.

Napiszcie co tam u Was slychac Dziewczyny? Jak tam Wasze oczekiwania na
      strarania, ja juz nie moge sie doczekac, bo juz za pare dni, za dni pare...:o)
      Bardzo bym sie cieszyla jakby tym razem nam sie udalo, przywiezlibysmy sobie
      niezly prezencik z Polnocy...

Ale czas pokaze, na razie jestem dobrej mysli i nie moge sie doczekac staran, a
      jeszcze bardziej wyniku tych staran.

Wszystkim starajacym sie zycze powodzenia, zafasolkowanym duzo zdrowka, a
      oczekujacym na starania duzo cierpliwosci!

Pozdrawiam seredecznie
      • bajakaja Re: letnie starania 13.07.05, 21:39
        To jeszcze raz ja, nawet nie wiedzialam, ze ustrzelilam ostatnim razem 600
        post! Ale mi sie udalo i to nieswiadomie :o)

Pozdrawiam
    • begonia4 Re: letnie starania 14.07.05, 10:11
      Cześć,
      Ja już oczekuję wyników starań !!!
      Nie mogę się doczekać testowania i cały czas o tym myślę. Dodatkowo pobolewa
      mnie troszkę brzuszek - taki objaw miałam przy pierwszej ciąży, ale nie wiem
      czy to coś znaczy, czy tylko sobie wmawiam i boli mnie od tego ciągłego
      myślenia...
      Testować będę dopiero ok. 20, a to jeszcze tyle czasu sad(
      Trzymajcie kciuki. Pa
      • mama.tosi Re: letnie starania 14.07.05, 11:56
        stukam do was z łebysmile)))
        jest super. pensjonat zamawiałam na podstawie oferty internetowej i cały czas
        drżałam czy nie zrobili jaiegos myku ze zdjęciami i czy w rzeczywistosci nie
        okaże sie wielką porażką. ale jest baarzdo dobrze.
        moje miłe, nie gotuję, nie sprzatam i byczę sięsmile))) no i wdycham ten magiczny
        jodsmile))
        Tośka nie lubi słońca. a konkretnie nie lubi być rozebrana na plaży (po
        mamusi). jak jej zdejmiemy koszulkę to płacze i ja przynosi dając do
        zrozumienia, żeby ją jej włożyć. więc bryka taka opancerzona. no, i chyba
        przesadziłam z filtrem, kupiłam jej 40-stkę. powoli dojrzewam do decyzji
        kupienia słabszego.
        Basia- super masz za tym kołem. Zazdroszczę z dekasmile))

Pozdrawiam bardzo serdecznie i odezwę się za kilka dni

kasia
        • mama.tosi Re: letnie starania 14.07.05, 11:57
          wszystkim testującym zyczę magicznych DWÓCH KRESEKsmile)))))

k.
        • bajakaja Re: letnie starania 14.07.05, 23:36
          Kasiu, ciesze sie, ze z pensjonatem wszystko oki! Tosia jak zwykle okazala sie
          niezla aparatka :o) pewnie sie wstydzi chodzic na golasa, musi byc naprawde
          przeslodka gdy przychodzi do ciebie z koszulka i daje do zrozumienia, zeby ja
          ubrac. Taka mala wstydnisia...

Wiesz a ja Wam zazdroszcze troszku polskiej plazy, morza i sloneczka... chetnie
          bym sie sama powygrzewala na goracym piasku...

My planujemy dzis skoczyc do sauny (w malutkim drewnianym domku nad jeziorem)
          opalanej drewnej, a pozniej kapiel w lodowatym jeziorze... Nie wiem co z tych
          planow wyjdzie bo juz jest prawie 23:00... choc w sumie tutaj jest jasno jak u
          nas o 17:00. Sama nie wiem, moze te przelozymy to na jutrzejszy wieczor, sie
          zobaczy...

W kazdym razie staranka juz tuz tuz, juz nie moge sie doczekac :o)

Pozdrawiam wszystkie starajace sie dziewczyny, zycze wam owocnych staran, a za
          testujace goraco trzymam kciuki!
      • bajakaja Re: letnie starania 14.07.05, 22:51
        begonia!
        Zycze duzo cierpliwosci i pozytywnego wyniku czyli DWOCH WYRAZNYCH KRESECZEK!!
        Bede trzymala kciuki.

Pozdrawiam serdecznie
    • begonia4 Temperaturka 14.07.05, 19:01
      Dziewczynki,
      czy podwyższona temp. ciała + te moje pobolewania w brzuszku to mogą być bjawy
      ciąży?
      Gdzieś wyczytałam, że temp. w okolicach 37 C utrzymująca się 2 - 3 tyg po
      owulacji może oznaczać ciążę, a ja właśnie zmierzyłam i mam 37,1C. A może to
      ten upał?
      Wiecie coś na ten temat?
      • mama.tosi Re: Temperaturka 15.07.05, 21:00
        niestety nic nie wiemsad((

ale pozdrawiam goracosmile))

kasia
      • summerdays Re: Temperaturka 15.07.05, 23:08
        jezeli mierzylas temperature caly cykl, wiesz kiedy nastapila owulacja
        potwierdzona skokiem temp i temp od tej pory utrzymuje sie na wyzszym poziomie
        powyzej 18 dni to mozesz mocno podejrzewac malego Pasazera smile

Z wlasnego doswiadczenia powiem, ze wcale nie musi byc powyzej 37. W "owym"
        cyklu u mnie tylko raz osiagnela magiczne 37, a tak to utrzymywala sie na
        poziomie 36.9. Tak naprawde dopiero po drugim skoku bylo 37.2 smile ale to juz bylo
        ok. 34tc i po dwoch pozytywnych testach smile a mierzylam temp dalej z ciekawosci -
        mi ta metoda bardzo odpowiada smile

Jezeli masz jeszcze pytania to chetnie pomoge w miare mozliwosci, no i polecam
        forum NPR forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906 ja sie tam mase
        nauczylam o sobie.

Trzymam kciuki!
    • bajakaja Co tutaj tak cicho? 18.07.05, 12:47
      Dziewczyny co zwami, dlaczego tak milczycie? Napiszcie prosze co u was slychac?
      Jak Wam minal ten weekend? Jak tam wasze postepy w letnich staraniach?

Jak wiecie ja przebywam teraz na polnocy Szwecji. W ten weekend z okazji moich
      26 urodzin (ktore przypadaly w niedziele) zrobilismy sobie wycieczke do
      przepieknej doliny, ktora kazdy geolog, ktory skonczy studia w Szwecjhi musi
      obowiazkowo odwiedzic. A ze ja jestem z wyksztalcenia geologiem, to nie
      moglismy takiej wycieczki sobie odpuscic. bylo naprawde bajecznie. Wyprawe
      rozpoczelismy poznym wieczorem (o 21), po dotarciu do wlotu doliny rozbilismy
      sobie namoit, zrobilismy malego grilla (o 23), a o polnocy jak maz skladal mi
      zyczenia odwiedzilo nas stado reniferow. Cos niesamowitego! Te przecudne
      zwierzaki towarzyszyly nam caly czas, co chwile mijalo nas kolejne stado
      reniferow, dawaly podejsc do siebie nawet na odleglosc 10m, cos pieknego...
      Z samego rana ruszylismy zwiedzac ta przecudna doline, czegos podobnego w zyciu
      nie widzialam, wysokosc doliny (mierzona od jej najnizszego punktu do
      najwyzszego wzniesienia) wynosi ok 1000m! Potezne zbocza doliny zbudowane z
      granitu, przeogromne glazy wielkosci kilkudziesieciu metrow, robily naprawde
      niesamowite wrazenie. Na koncu doliny znajduje sie przepiekne jeziorko, ponoc
      najczystsze w Szwecji, w ktorym uzadzilismy sobie poranna kapiel na golasa
      oczywiscie, w dolinie bylismy tylko my i renifery... Czulismy sie doslownie jak
      Adam i Ewa w Raju... Po orzezwiajacej kapieli zjedlismy pyszne sniadanko po
      czym udalismy sie w droge powrotna.
      Przyznam, ze wycieczka udala sie bardzo! Bylo slicznie i bardzo romantycznie.
      Oj ale sie rozpisalam, przepraszam jak Was zanudzilam, nie mialam tego na celu.

Na koniec tylko chcialam zakomunikowac, ze rozpoczelismy nasze starania o
      FASOLKE i prosze o trzymanie kciukow!

Ja Wam dziewczyny zycze:
      oczekujacym - cierpliwosci,
      starajacym sie - rozkosznych i owocnych staran,
      zafasolkowanym - duuuuuuuzo zdrowia i spokojnych 9 miesiecy oczekiwania na
      przyjscie fasolki na ten swiat.

Pozdrawiam serdecznie!
      • bajakaja Lista 18.07.05, 12:51
        Dziewczyny jeszcze raz uaktualniam liste, mam nadzieje, ze teraz jest juz
        wszystko ok:
        6. begonia4 - starania w toku
        7. bajakaja - starania w toku
        10. owiesia24 - starania sierpień
        11. mama.tosi - starania sierpień
        12. idalkas - starania sierpień/wrzesień

Napiszcie jak tam wasze starania? Czy ktoras juz moze testowala, a moze macie
        zamiar juz za nie dlugo testowac? Nasze starania zostaly rozpoczete na
        calego :o)

Pozdrawiam serdecznie
      • e_madziq Re: Co tutaj tak cicho? 19.07.05, 08:46
        Bajakaja, wiesz co, Ty to już lepiej nic wiecej nie pisz........bo żal ściska.
        Musiało być pięknie, romantycznie, faktycznie jak w raju....i ta kąpiel na
        golaska-ach, jak Wam zazdroszczę takiego beztroskiego i radosnego weekendu. Hmm
        i pewno staranka też na łonie natury...?? Sorrki, ze tak intymnie podpytuję, ale
        marzy mi sie spędzenie takiego dnia, choćby jednego w całym życiu. Wiem, ze to
        masochizm z mojej strony, ale może możesz przesłać jakieś zdjecia? Oczywiscie z
        tej dolinki nie ze staran, hi, hi.
        Pozdrwaiam serdecznie i trzymam kciuki.
        A!! I wszystkiego co najlepsze i przynosi radosć i szczeście!

My starania zaczniemy na wczasach już za dwa tygodnie.
      • summerdays Re: Co tutaj tak cicho? 19.07.05, 08:56
        nic dodac nic ujac...
        jak mowi sasiadka: "zazdraszczam Pani" wink
        • owiesia24 Re: Co tutaj tak cicho? 19.07.05, 11:41
          Ojoj.Ja też "zazdraszczam" smile U mnie nadal cyrk na kółkach.Remont w toku, za 11
          dni ślub, a mój Połówek nawet butów jeszcze nie ma, bo nic mu się nie podobasad
          Gorzej niz baba smile
          Oby do 30 lipca- a potem juz starania o syneczka.Yuupi!!!
          • idalkas Re: Co tutaj tak cicho? 19.07.05, 14:40
            Oj ale Wam zazdroszczę tych wczasów. Ja o swoich juz prawie zapomiałam bo byłam
            na Krecie w czerwcu, tak więc już dawno smile)))
            U nas w małżeństwie znacznie sie poprawiło (dzięki dobrym fluidom chyba ), więc
            niedługo pewnie przypomnę męzowi o staraniach smile Byle do końca sierpnia.
            Zazdroszczę Wam, że się już starcie albo macie zaledwie kilka dni do starańsmile

pozdrawiam
    • idalkas Do nata_home!!!! 19.07.05, 15:54
      Bardzo Cię proszę gdybyś mogła zapytać Twoją ciocię z sanepidu jaki okres
      trzeba odczekać po szczepieniu przeciw żółtaczce (poruszałyśmy jakiś czas temu
      tą kwestię). Dzwoniłam do naszego sanepidu i stwierdzili, że nic, ginekolog
      natomiast zalecił dwa miesiące. Będę wdzięczna.
      • mama.tosi Re: Do nata_home!!!! 20.07.05, 11:34
        No, Basia, Basia fajnie tam maszsmile))
        nam pozostaje ogryzać pazurki z zazdroścismile)))
        przyłączam sie do prosby e_madziq, też prosze o zdjęcia.
        choruje na Skandynawię juz dobrych kilka lat i niestety pomimo planów w tym
        roku z podróży tam nici- Wojtek musi wcześniej wrócić do pracy. ale nie
        narzekam i tak mamy długie wakacjesmile))

u nas leniwie. spacery, budowanie zamków z piasku i hurtowe stawianie babek.
        Tosia przeszczęśliwa. my teżsmile))
        w sobote jedziemy do Gdańska na "Hamleta" wystawianego w Stoczni, więc jak
        widać rozwoju kulturalnego też nie zaniedbujemysmile))
        a wczoraj oglądaliśmy "madagaskar"- super!!! szczególnie część dziejąca sie w
        Nowym Jorku.
        w ogóle mamy w końcu dużo czasu... nareszcie się nie spieszymy...

pozdrawiam cieplutko

kasia
    • begonia4 Re: letnie starania 20.07.05, 16:40
      Cześć,
      nadszedł wreszcie ten 20,ale muszę przyznać, że popełniłam falstart i
      zatestowałam a niedzielę - niestety jedna kreseczkasad
      Nie jestem pewna, czy to nie za wcześnie na test -to był 27 dc, przy cyklach ok
      31- 32 dniowych, trochę nieregularnych. Myslę jednak, że w tym terminie już by
      coś wykazało. Teraz nie mam odwagi wykonaĆ drugiego TESTU. Dodatkowo, po kilku
      dniach przerwy znowu boli mnie brzuszek i cycuszki. Więc na dniach pewnie
      odwiedzi mnie @. Złapałam lekką deprechę, chociaż to nasz 1 cykl starań. Tak
      się napaliłam na dzidzię...
      • lalisia78 begonia nie koniecznie 20.07.05, 17:07
        ja tez testowalam w 27 dc przy cylkach 28 d wyszla jedna kreska ale @ nie
        pojawila sie do dzisiaj a miala byc 2 lipcasmile w 35 dc zrobilam test i byl juz
        pozytywny tez byl to pierwszy cykl staran
        • idalkas Re: begonia nie koniecznie 21.07.05, 08:37
          Życzę żeby @ nie przyszła i żebyś zobaczyła dwie kreseczki smile
      • bajakaja Do begonia4 20.07.05, 21:55
        Moze jeszcze sie uda... Trzymam kciuki!
    • bajakaja Re: letnie starania 20.07.05, 22:26
      Dziewczyny przepraszam za te 2 dni przerwy, ale cuowny weekend sie juz skonczyl
      i trzeba bylo wziac sie ponownie do pracy. A wbrew pozorom mamy jej tutaj
      sporo, zwlaszcza ostatnio.
      Bardzo dziekuje za cieple slowa. Obiecuje, ze jutro zainteresowanym wysle
      zdjecia (z Dolinki oczywiscie ;o) ). A skoro Wam sie podobalo, to z nastepnych
      wycieczek tez Wam zdam relacje, mam nadzieje ze jeszcze takowe beda...
      U nas starania w toku! Rzeczywiscie w tej scenerii az milo sie stara :o) A za
      jakies 2 tygodnie okaze sie czy byly one owocne, Oby sie udalo...

emadziq - bardzo dziekuje za zyczenia, a starania hmm... byly tu i tam...

owiesia24 - zycze szybkiego skonczenia remontu, napewno bedziecie mieli sliczne
      gniazdko, a wtedy staranka pojda pelna para. Zycze rowniez przepieknego i
      slubu. Wiesz jak ja ci zazdroszcze, ja to bym najchetniej jeszcze raz wyszla za
      maz, oczywiscie za moujego obecnego meza! Jak sobie przypomne te cudowne
      chwile... Cos cudownego!

idalkas - ciesze sie bardzo, ze poprawila sie sytuacja w twoim malzenstwie.
      Gratuluje! Teraz do dziela!

mama.tosi - Kasiu jak tylko bedziecie w Szwecji to zapraszam! Naprawde jest tu
      wiele przepieknych miejsc do odwiedzenia. Tosi tez napewno sie spodoba, bo jest
      tutaj strasznie duzo parkow i placow zabaw dla dzieci, bedzie sie mogla
      wyszalec za wszystkie czasy! Napisz prosze jakie numery ostatnio wywinal ten
      Twoj Maly Urwis, bardzo lubie czytac o Tosiowych Psotach :o)

Dziewczyny pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie.
      Przesylam usciski z polnocnej Szwecji i trzymam kciuki za wszystkie starajace
      sie i testujace w najblizszym czasie!
      • e_madziq Re: letnie starania 21.07.05, 09:44
        Bajakaja-z góry dziękuję za fotki. Po ich obejrzeniu dam znac, czy chce zobaczyć
        wiecej czy tyle mi wystarczy by mój masochizm osiągnął apogeum.
        • bajakaja Do e_madziq 21.07.05, 10:33
          "...czy tyle mi wystarczy by mój masochizm osiągnął apogeum" a to dobre hahaha...

Postaram sie wyslac dzis poznym wieczorkiem bo teraz nie dam niestety rady.
          • owiesia24 Re: letnie starania 22.07.05, 08:48
            Ale miałam dziś sen!! Śniły mi się dwie kreseczki na teście ciążowym.Tylko nie
            wiem czemu testowałam w supermarkecie? smile Bezsensusmile
            • bajakaja Do owiesia24 22.07.05, 11:14
              hahaha...
              Mam nadzieje, ze ten sen niedugo sie zisci, i ze za niedlugo ujrzysz swoje
              upragnione 2 kreseczki! A co do supermarketu, to moze bylas az tak spragniona
              wyniku, ze musialas to zrobic na miejscu...

Powodzenia
            • idalkas Re: letnie starania 22.07.05, 12:43
              No to świetne miejsce smile))
              Mi się śniło, że szwagierka jest w ciąży. Byłam załamana, że to nie ja. Sen
              wydawał się całkiem realny. Czego my sięnabawimy oczekując ?smile
      • idalkas Re: letnie starania 22.07.05, 12:41
        dziekuję, mam nadzieję, że już tak zostanie smile Działać bedę końcem sierpnia,
        początkiem września

• begonia4 Re: letnie starania 22.07.05, 18:51
      A ja nadal nie mam odwagi zatestować, chociaż @ jeszcze nie dostałam. Dzisiaj
      kupiłam 2 test, jak do jutra nie dostanę to robię. Niech się dzieje co chce!
      • bajakaja Do begonia4 22.07.05, 23:26
        Odwagi begonia4! Zycze milego testowania i dwoch wyraznych kreseczek!
        Daj znac jaki byl wynik, jestem bardzo ciekawa!
    • bajakaja Re: letnie starania 22.07.05, 23:35
      Dziewczyny przepraszam bardzo, ze nie wyslalam wczoraj fotek, ale mialam bardzo
      dlugi i pracowity dzien. Polozylam sie spac dopiero o 2, takze wybaczcie, ze
      nie dotrzymalam slowa. Wczorajszy dzien byl dla nas bardzo pracowity, ale nasze
      wysilki zostaly zwienczone sukcesem! Udalo nam sie w koncu ustabilizowac
      aparature i uzyskac bardzo wysoki sygnal (nie bede sie tutaj wdawac w szczegoly
      i was zanudzac). Zaraz po skonczonej robocie czyli kolo 19-tej udalismy sie do
      sasiedniej miejscowosci Björkliden na mecz Brandball (nie wiem czy dobrze
      napisalam) szwedzkiej odmiany baseball'a. W rozgrywkach braly udzial 4 druzyny:
      Björkliden, Riksgansen, Abisko Tourist Station i Abisko Scientific Research
      Station (to my!). Najlepsze bylo to, ze nasza druzyna byla wielonarodowosciowa
      i nikt kompletnie nie znal regul tej gry. Takze smiechu bylo co niemiara. Na 4
      druzyny nasza stacja zajela 3 miejsce, takze nie bylismy ostatni! Po tak
      wyczerpujacej grze oczywiscie udalismy sie do sauny, ale szczerze powiem, ze i
      tak dzisiaj mam straszne zakwasy i ledwo moge chodzic, bo tak mnie nogi bola
      (dawno tyle nie biegalam…wink.

Oj! Ale sie znowu rozpisalam, bede powoli konczyla, bo jestem wykonczona
      zarowno psychicznie jak i fizycznie, no i nie chce was zanudzac.

Co do staranek to sa w toku…

pozdrawiam serdecznie
      • owiesia24 Re: letnie starania 23.07.05, 09:06
        A ja dzisiaj pozdrawiam weselnie!! Szykuje sie właśnie na ślub i wesele
        przyjeciółki.Kurczę- a za tydzień moje własne (!!)AAaaa...
      • e_madziq Re: letnie starania 25.07.05, 10:16
        Dzięki za fotki! Dolinka prześliczna, choć wygląda na mroźną. Reniferki
        faktycznie blisko. W rewanżu przesłałam Ci kilka zdjec swoich z synkiem.
        Pozdrwaiam, Magda
        • bajakaja Re: letnie starania 26.07.05, 21:37
          Dziekuje bardzo za sliczne fotki!
          pozdrawiam serdecznie.
    • begonia4 Re: letnie starania 25.07.05, 10:52
      Niestety nie mam dobrych wieści, wczoraj przyszła do mnie @. Tak więc w
      sierpniu starań ciąg dalszy. W tym kontekście martwią mnie te moje dolegliwości
      ( bóle brzuszka)- to już 2 taki cykl. Po pierwszym poszłam co prawda do gina,
      który mnie zbadał i nie stwierdził nic nieprawidłowego, ale pójdę jeszcze do
      drugiego lekarza na wszelki wypadek. Szacuję, że staranka zaczniemy tak ok.3- 4
      sierpnia. Nie mogę się już doczekać.Mam nadzieję że tym razem zakończą się
      pomyślnie.
      • e_madziq Re: letnie starania 25.07.05, 11:07
        Begonia, ale moze zrób ten test. Ja jak byłam w ciąży to dowiedziałam sie o niej
        w 6-7 tyg. bo w międzyczasie dostałam okres i nie sądziłam, ze mogę być w ciąży.
        Był co prawda krótszy i bardziej skąpy, ale był. Często zdarzają sie podobno
        takie plamienia w terminie planowanej miesiączki.
        A jeżeli jednak dwóch kreseczek nie zobaczysz na tescie, to głowa do góry. To
        dopiero pierwszy cykl staran.
        Pozdrawiam, Magda
        • begonia4 do Madzi 25.07.05, 12:33
          Droga Madziu, nie napisłam tego, ale w piątek jednak zrobiłam test - 1
          kreseczka. Tak więc @ nie była zaskoczeniem ( chociaż się trochę o[późniła).
          Jestem lekko rozczarowana, bo chciałóam zaciążyć jak najszybciej, ale tak na
          prawdę to nic się nie stało. Moja 1 ciąża była trochę z przypadku, chociaż
          oboje sie ucieszyliśmy, może ta z kolei będzie wytęskniona? Wszystko jest
          możliwe. Najważniejsze jest to, żo oboje z mężem tego pragniemy. Kiedy się
          zdarzy - to nie jest takie istotne, będziemy próbować do skutku smile
          • e_madziq Re: do Madzi 25.07.05, 12:54
            I to jest właśnie prawidłowe podejscie smile) Chociaż świetnie Cię rozumiem. Ja w
            pierwszą ciazę zaszłam nie dosyć, ze w pierwszym cyklu to chyba nawet za
            pierwszą próbą. Z drugim dzieciaczkiem też bym chciała tak zaplanować co do
            dnia, ale wiem, ze to sie moze nie udać i podobnie jak Ty wiem, ze będę czuła
            sie rozczarowana. Chciałabym bardzo urodzić na wiosnę lub wczesne lato, wiec
            pasowałoby mi zaciążyc w sierpniu lub wrześniu. Hmmm, mi by pasowało, ale
            dzieciaczkowi moze niekoniecznie smile
            My już za kilka dni jedziemy na wczasy do Juraty i tam planujemy rozpoczać
            staranka. Moze klimat, odstresowanie i dużo odpoczynku pomoże szybko zrealizować
            plan?
            Pozdrawiam serdecznie i do przeczytania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka