13.05.05, 20:51
Drogie doswiadczone juz dziewczyny smile
czy w pierwszych dniach, tygodniach ciazy mozna chodzic na silownie ? wiem,
ze pytanie banalne, ale chcialabym sie upewnic. Wydaje mi sie, ze jednak
nie... Niedlugo, mam nadzieje, sprawa bedzie dotyczyla mnie bezposrednio. A
co Wam radzili lekarze ?
Obserwuj wątek
    • agunia1980 Re: siłownia 15.05.05, 13:56
      Jestem w 10 tyg ciazy i tez mnie to zastanawialo,czy moge chodzic na
      basen,aerobic albo inne zajecia.Lekarz powiedzial ze smialo,pod warunkiem ze
      nie bede sie przemeczac ani robic ciezkich cwiczen na brzuch i krocze(zadnego
      rozciagania itd).Takze podejrzewam ze silownia jest dopuszczalna ale w
      granicach zdrowego rozsadku.
      Pozdro
      • cymeria Re: siłownia 15.05.05, 14:10
        Ja chodziłam przed ciążą inie zamierzam rezygnować tylk zmieniam intensywność ćweiczeń chodziłam na STEP ale instrukturka odradziła mi tą formę ćwiczeń za dużo skakania jak na I trymestr i nie rozciągania zaproponowała że świetnie dla kobiet w ciąży nadaję się aqua aerobik bo wzmacnia mięśnie ale nie przemęcza więc zamierzam zacząć uprawiać ten aerobic choć oprócz tego pływam systematycznie co też jest sportem dla kobiet przy nadzieji z tego co wiem na siłownię też można ale oczywiście bez forsowania i naciąganiazucha i podnoszenia ciężarów ale lekki trening pod okiem instruktora któery wie o ciąży napewno nie zaszkodzi jeśli kobieta uprawiała sport przed zajsciem w ciąże nawet wskazaniem jest nie zmieniać trybu życia organizm jest przyzwyczajony do wysiłku i jak nagle z niego zrezygnuje to nie wyjdzie mu to na dobre więc ćwiczmy mięsnie będą mocne i nie pozwolą się roztyć i rozrosnąć niepotrzebnie brzuchowi co ułatwi powrót do figury przed ciążą i poród będzie lżejszy.Pozdrawiam ćwiczące mamuski
        • bebe73 Re: siłownia 20.05.05, 19:33
          Chodziłam przed ciążą na siłownie i aerobik ale jak się dowiedziałam ,że jestem
          w ciąży to zrezygnowałam z siłowni. I teraz ćwiczę w domu aerobik dla
          ciężarnych. generalnie dla kobiet w ciąży nie są przeciwskazane ćwiczenia z
          obciążeniem tylko to obciążenie nie może "zabierać tchu w piersiach". Poza tym
          sama zobaczysz jak bedziesz się czuła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka