Dodaj do ulubionych

Czy biorac Duphaston ktoras z Was poronila????

19.05.05, 08:13
Witam!
Ogolnie wiem, ze kazda z nas jest inna i u kazdej moze byc inaczej ale od
kilku dni nie daje mi to spokoju.
A wiec czy slyszalyscie o kims kto regularnie bral ten lek podczas cizy i
poronil???
Jak zawsze bede wdzieczna za odpowiedzi

Pozdrawiam serdecznie, u mnie swieci slonce smile
Ewa
Obserwuj wątek
    • jolak24 Re: Czy biorac Duphaston ktoras z Was poronila??? 19.05.05, 09:05
      Witaj Ewo!
      Nie słyszałam o takim przypadku.Sama brałam duphaston zarówno w pierwszej jak i
      obecnej ciąży i nic niedobrego mi się nie przytrafiło.Tyle że teraz brałam
      większą dawkę niż poprzednio.Ogólnie mam zaufanie do tego leku.
      Pozdrawiam
      • pszczolaasia Re: Czy biorac Duphaston ktoras z Was poronila??? 19.05.05, 09:48
        generalnie duphaston nie powstrzyma "niedobrej" ciąży.. u mnie nie powstrzymał
        poronienia, ani za pierwszym, ani za drugim razem. więc jeśli jest wszystko w
        porządku to gratulacje. pozdrawiam.
        • pszczolaasia Re: Czy biorac Duphaston ktoras z Was poronila??? 19.05.05, 09:49
          tylko, że ja od początku miałam plamienia w pierwszej ciąży i bolał mnie
          brzuch, a teraz to szkoda gadać nawet...pozdrawiam.
          • trzyplus Re: Czy biorac Duphaston ktoras z Was poronila??? 19.05.05, 11:40
            Dziekuje Wam bardzo
            Jak kazda z Was i ja mam swoja historie. Pierwsza ciaza wrecz wzorowo. Zdrowy
            niespelna dwulatek biega kolo mnie. I bardzo mnie cieszy.
            Druga ciaze poronilam w 6 tyg.
            Potem conajmiej dwa samoistne poronienia.
            Teraz jestem w ciazy. 6 tyg i 3 dni.
            biore ten lek 2 razy dziennie, mialam robione badania i gin mowi ze powinnam
            brac. Ufam mu wiec biore.
            Ale to juz jakas paronoja, ze za kazdym razem jak ide do toalety to malo ze
            strachu nie zemdleje.
            Zyje nadzieja, ze wszystko bedzie dobrze

Pozdrawiam
            Ewa
            • jolanda79 Re: Czy biorac Duphaston ktoras z Was poronila??? 19.05.05, 13:07
              Ewuniu ja w pierwszej ciąży brałam bo plamiłam Piotruś urodził się 2 tyg po terminie(a i tak całą ciązę miałam podtrzymywaną),drugi raz miałam "puste jajo płodowe"i zanim jeszcze to się okazało też brałam Duphaston-niestety.To tak jak napisała jedna z poprzedniczek jak ciąża jest zdrowa to pomoże a jak nie to nie.Nie martw się wszystko będzie dobrze,ja jestem teraz w 34(dzisiaj zaczęłam)tyg ciązy i też latałam długo długo do toalety i wpatrywałam się czy czasem nie plamię,ale jest ok i u Ciebie też tak będzie zobaczysz-życzę Ci tego z całego serca.
              Pozdrawiam Jola
              • trzyplus Re: Czy biorac Duphaston ktoras z Was poronila??? 19.05.05, 17:14
                Jolando79
                Juz dawno nikt mi nie dodal tyle wiary. Bardzo dziekuje!!!!
                Powiedz mi jesli pamietasz, gdy bylo puste jajo plodowe to odczowalas wszystkie
                objawy ciazy? To znaczy jakie objawy?

Tez jestes rocznik 79?? smile
                Pozdrawiam
                EWA
            • efka30 do Ewy 20.05.05, 10:21
              Cześ Ewa,
              wszystko bedzie dobrze zobaczysz. Ja tez brałam duphaston od 5 tygodnia kiedy
              zaczełam plami . po tygodniu nastapiło krwawienie...Znalazłam sie w szpitalu.
              Cały czas na duphastonie do 10 tyg lezałam w szpitalu.Wypuscili mnie po
              opróznieniu krwiaka który jak sie okazało pękł i z tad to krwawienie. Duphaston
              bralam do 16 tygodnia ciązy. Obecnie jestem w 19 tygodniu , widziałam syneczka
              na usg , czuje jego kopniaczki i jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A to
              tez moja druga ciąża po...16 latach przerwysmile) i pierwsza ciąza tez
              przebiegała super!
              A i tez miałam fobie przez pierwszy miesiac po wyjsciu ze szpitala jak szłam do
              WC...szczerze mówiac do tej pory uzywam białego albo jasnego papierutoaletowego
              zeby w pore zareagowac gdyby cos sie działo. Ale teraz to juz MUSI! byc dobrze.
              I bedzie . Zobaczysz u ciebie tez. Jest jednak jeden warunek: Trzeba
              wierzyc..., możliwie cały czas do ustapienia plamień leżec i...bra koniecznie
              duphaston. Mój gin mówił mi że to bardzo dobry lek. I nie zdarzyło mu sie na
              nim aby któras z pacjentek poroniła.

Pozdrawiam,
              Trzymaj sie ciepło
              Ewa i Kubus mój szczesciorek smile)
              • trzyplus Re: do Ewy 20.05.05, 13:48
                Dzieki za slowa otuchy.
                Ja puki co nie plamilam, lek ten biore po zrobieniu badan aby do plamien nie
                dopuscic. Tak to okreslil gin.
                A bialy papier to musi byc, wszedzie jak nie ma to chustczek szukam w torebce
                smile po prostu fobia!

Pozdrawiam
                Ewa

No i masz racje teraz to juz musi byc dobrze 19 tydzien to juz polowa
                prawie!!!! Gratuluje!!!
    • jolanda79 Re: Czy biorac Duphaston ktoras z Was poronila??? 19.05.05, 18:48
      Kochana Ewuniu niestety -tak pamiętam,że przed samym zabiegiem jeszcze miałam zachcianki,bolące piersi i takie dość charakterystyczne jak dla mnie kłucia w dole brzucha (po tym rozpoznałam ,że jestem w ciąży przedtem i teraz)senność itd.potem niestety wszystko ustało...ale pamiętaj,że nie możesz się identyfikować z tymi rzeczami.
      Pozdrawiam Jola i życzę zdrówka ,a rocznik faktycznie 79 smile))
      • trzyplus Re: Czy biorac Duphaston ktoras z Was poronila??? 19.05.05, 19:08
        Dzieki bardzo raz jeszcze.
        Nie identyfikuje sie.. tylko tak pytam smile
        Na usg mialam isc tydzien temu, balam sie i nie poszlam
        pojde w 8 tyg to juz raczej na pewno cos zobacze.

Pozdrawiam
        Ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka