laura_ola 12.06.05, 18:32 Witam czy jest tu jakas wczesna mamusia? ja wczoraj tescik zrobilam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniko25 Re: luty 2006? 12.06.05, 19:14 Witaj!muszę Ci pogratulować i życzę wam szczęśliwego rozwiązania oraz wytrwałosci... naprwdę wartoooo!!! Pamiętaj nie słuchaj opowieści o porodach kazda kobieta przeżywa to inaczej i to jest szczera prawda ja z mezęm przezyłam wspaniały poród nie powiem że nie bolało ale nie było tak strasznie.Pozdrawiam trzymaj się cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
maja961 Re: luty 2006? 12.06.05, 20:41 Witam Ja równiez szykuje sie na luty 2006 W domciu biega już 4 letni urwis )) pozdrawiam i gratuluje Majka Odpowiedz Link Zgłoś
violka555 Re: luty 2006? 13.06.05, 08:57 dziewczyny, jest już wątek "luty 2006", gdzie jest nas już kilkanaście lub więcej... ponadto większość osób przeniosła się na wątek: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29891zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
rysia_mama_wiktorka Re: luty 2006? 13.06.05, 09:03 Po prostu wejdź na fora prywatne i znajdź wątek z Lutym 2006 ZAPRASZAMY Odpowiedz Link Zgłoś
laura_ola Re: luty 2006? 13.06.05, 16:26 a mi napisalo wlasnie ze forum niedostepne ;-( Ja mam juz synka 3,5 letniego chcialabym teraz corcie, ale co ma byc... Odpowiedz Link Zgłoś
marysiamama Re: luty 2006? 13.06.05, 16:37 Nie przejmuj sie, ja chetnie przylacze sie do tego forum. Dzisiaj zrobilam tescik i ... dwie kreseczki! Ja z kolei mam juz córcie i mam nadzieje na chlopca (ciii...). Widzialam Cie na forum Pomorskim, moze dolaczy do nas wiecej mam z Trojmiasta, to stworzymy maly klan! Ale oczywiscie wszystkie mamusie sa mile widziane! Odpowiedz Link Zgłoś
jantola Re: luty 2006? 14.06.05, 14:19 Witam, dołaczam do Was drogie dziewczyny. Tydzień temu test i są te upragnione dwie kreski. Mamy z męzem synka w wieku 2,5 roku. Staramy się o dziecko od roku. Udało mi się zajść w ciąże pod koniec ubiegłego roku, ale niestety ... - poronienie. Ciąża z synem tez należała do bardzo zagrożonych od samego poczatku. Udało się syn się urodził co prawda wczesnie bo w siódmym miesiącu ale jest wspaniałym, radosnym dzieckiem. Teraz też mam nadzieje na szczęśliwe donoszenie ciąży, choć nie ukrywam że bardzo się boję. Pozdrawiam Was kochane Mamusie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marysiamama Re: luty 2006? 14.06.05, 19:30 Jantola trzymam kciuki! Oby tym razem obylo sie bez problemow. Ja mialam straszne poczatki pierwszej ciazy, wymioty, omdlenia, bole glowy itp. i koncowke na podtrzymaniu, na szczescie wieksza czesc przeszlam bez problemow, ale mimo wszystko mam nadzieje, ze tym razem mnie omina takie atrakcje. Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
lisa29 Re: luty 2006? 16.06.05, 09:58 Witam Cię, ja zrobiłam test 2 tygodnie temu - termin przypada mi na 12-14 luty - więc może to będzie walentynka , właśnie przeżywam okres okropnych nudności - nie wiesz może jak sobie z nimi poradzić? pozdrawiam L. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiamama Re: luty 2006? 17.06.05, 12:16 Hej! Wlasciwie niewiele mozna zrobic. Mi bardzo pomagala (niestety!) Papsi. Chociaż nie zalecana w ciąży, przez pierwsze miesiące nie mogłam się bez niej obejść. Moje dziecko to okaz zdrowia, więc nie ma się co bać. Jeżeli wymiotujesz po posiłku, to najlepiej zaraz po zwymiotowaniu wmusić w siebie jedzenie, drugi raz juz nie wyjdzie , a przynajmniej nie wyladujesz w szpitalu na kroplówce. Tyle co mogę doradzić z mojego doświadczenia. To po prostu trzeba przetrwać, wiem, że to nie pocieszenie, bo pamiętam jak się czułam ukrywając się w pracy, ale to na prawdę nie trwa wiecznie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
vonda2 Re: luty 2006? 19.06.05, 12:28 Robiłam trzy razy test i każdy pozytywny, to ze szczęścia że wreszcie się udało, w domu na rodzeństwo czeka 5-letni Łukaszek, przybliżony termin 15 luty...pozdrawiam wszystkie lutowe W Odpowiedz Link Zgłoś
panijoasia Re: luty 2006? 16.06.05, 11:13 Cześć ja tez szykuję się na luty.Jestem na forum prywatnym Luty 2006 ale tu tez będę zaglądać!Dziewczyny z Trójmiasta- ja też tam mieszkam!!Obecnie to moj 6 tc, mam juz synka 2,5letniego. Pozdrawiam wszystkie!! Odpowiedz Link Zgłoś
maga785 Re: luty 2006? 16.06.05, 17:28 Cześc my tez dowiedzielismy sie w dzien dziecka ze zostaniemy rodzicami.Termin mam na 12-14 luty moze to bedzie walentynka a moze urodzi sie w dzien urodzin mojego bratajest to moja pierwsza ciaza,całkowicie planowana.Juz sie nie moge doczekac kiedy pierwszy raz wezme malenstwo na receZa tydzien mam usg wiec pierwszy raz zobacze fasolke.Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych mamuś! Odpowiedz Link Zgłoś
eerys luty 2006 w Trojmiescie 17.06.05, 09:09 I ja sie dołączam Termin mam na 10 lutego i juz sie nie moge doczekac Za 2,5 tygodnia wybieram sie do lekarza i mam cicha nadzieje ze uslysze juz serduszko Odpowiedz Link Zgłoś
ewaskotak Re: luty 2006? 17.06.05, 15:58 i ja mam luty 2006. Początkowo mowili mi że 4 a terz juz skoczyło na 9. Jestem po dwóch USG. Maleństwo rośnie. Pozdrawiam lutowe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
marysiamama Re: luty 2006? 17.06.05, 16:06 Dziewczyny kiedy robiłyście pierwsze USG? Nie wiem czy już iść, czy jeszcze za wcześnie. Wg moich obliczeń to 4 tc. Fajnie, że grono nam się powiększa! Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
bombamonika Re: luty 2006? 17.06.05, 16:12 I ja się dopisuję. Mam dzisiaj pierwszą wizytę o 18.15. Z moich obliczeń wynika, że dzidziuś powinien się pojawić na świecie 6-12 luty Zobaczymy co powie lekarz. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
moniqe245 Re: luty 2006? 17.06.05, 16:20 Ja również się dopiszę termin mam prawdopodobnie na 10 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
maga785 Re: luty 2006? 17.06.05, 17:44 Ja mam przyjsc na pierwsze usg dopiero za tydzien czyli bedzie to połowa 8 tygodnia.Podobno wtedy juz widac nie tylko pływajacy pecherzyk ale juz cos wiecejNa razie zrobiłam wszystkie zalecone badania i sa ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaskotak Re: luty 2006? 18.06.05, 16:53 ja robiłam dwa razy, bo za pierwszym było niecały cm i w zasadzie to było tylko potwierdzenie ciąży, a za drugim razem można było juz ocenić czy wszystko jest o.k. I oczywiście tak się okazało Nastepne usg ma być w 12-16 tc i to 3D Odpowiedz Link Zgłoś
karen28 Re: luty 2006? 19.06.05, 17:51 Ja testowałam w czwartek Pozytywnie. Powtórzę jutro zeby się upewnić ) Z lekarzem jestem umówiona na 1.VII. Według moich wyliczeń termin przypada na drugą polowę lutego. Jeżeli jestem w ciąży, będzie to nasze czwarte dziecko. Mamy już 3 chłopców -dwóch z pierwszego malżenstwa meża- jeden "wspólny". W związku z tym dzidziusiem mam mieszane uczucia. Nie planowalismy na razie ciąży, być może za jakieś dwa lata... Pożyjemy zobaczymy. Pozdrawiam przyszłe mamy i gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
manki3 Re: luty 2006? 19.06.05, 18:38 Cześć dziewczyny! Dołączam do lutówek 2006 . Jestem gdzieś na początku 7 tygodnia a termin mam gdzieś na 12 luty. Widziałam już bijące serduszko. Cieszę się bardzo i pozdrawiam grono lutowych mam. Aha to będzie moja druga dzidzia - Michaś ma 2 latka i przayszedła na świat za pomocą cc. Ciekawe jak będzie teraz ? pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
karen28 Re: luty 2006? 19.06.05, 18:48 Gratulacje! i troche Ci zazdroszczę bo u mnie jeszce dłuuuuuuugo do ew. zobaczenia serduszka. Ja tez mam 2 letniego synka - Maćka - też z lutego. Mam wielki urodzaj na zimowe dzieciaczki Pzdr i życze bezproblemowej nudnej ciązy! Odpowiedz Link Zgłoś