Dodaj do ulubionych

BÓLE KRĘGOSŁUPA

24.11.05, 00:03
hej,
jestem w 16 tygodniu i mam teoretycznie od samego początku niesamowite bóle
kręgosłupa. Nie mogę ani siedzieć ani leżeć i noce sa dla mnie tragedia,
chociażby z tego powodu, że nie mogę znaleźć pozycji do spania. Byłam u
ortopedy, który mi niestety nie mógł zbytnio pomóć, gdyż bóle są od moich
niestety niesamowicie wielkich piersi (80H!!!) i dopóki jestem w ciąży nic mi
nie może przepisać.
Co wy na to? Może jednak znacie sposoby jak zapobiec chociażby trochę tym
bólom. W nocy muszę nieraz nawet budzić męża, aby mi pomógł wstać, bo mnie
ból paraliżuje. Na USG byłam ostatnio 30min i nie mogłam wstać z łóżka.
Pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • olka9917 Re: BÓLE KRĘGOSŁUPA 24.11.05, 00:12
      Hej mialam potworne bole kregoslupa.Ja niejestem w ciazy ale moje piersi tez
      do najmniejszych nienaleza 90d i mysle ze to od tego.Zapytaj lekarza lub kogos
      kto sie zna bo niechcialabym ci zaszkodzic,ja wyleczylam kregoslop sama,lampka
      na podczerwien wmatowana w urzadzenie do masazu juz po 2 dniach bylo mi lepiej
      i wkoncu przestal az do dzis.Ale powtarzam ja niebylam w ciazy,i niewiem czy ta
      lampka na podczerwien nie bedzie szkodliwa dla twojego malenstwa.Polecam mi
      pomogla.Po 1,1,5h dziennie przez 4 dni.Mnie bolal ledzwiowy odcinek,juz nawet
      skarpetek niemoglam ubrac i w nocy koszmar.Sprobuj sie dowiedziec czy mozna
      stosowac lamke w ciazy.Pozdrawiam
      • ania_2040 Re: BÓLE KRĘGOSŁUPA 24.11.05, 00:20
        hej, dobry pomysł, ale lekarz (ortopeda) mi odradza od tego, ponieważ
        niezależnie od tego co by mi mógł polecić z metod leczniczych, mogłoby
        zaszkodzić maleństwu. Tłumaczył to tym, że mogą się pojawić skurcze macicy i
        wtedy może dojść do przedwczesnego porodu, czego ja oczywiście nie chcę.
        Pozdrawiam
        Ania
        • olka9917 Re: BÓLE KRĘGOSŁUPA 24.11.05, 00:38
          Aha.Mi tez pomagalo jak moj maz masowal mi ten bolacy odcinek.Takimi kolistymi
          ruchami.Kurde nic innego niewymysle.Naprawde wspolczuje,wiem co
          przezywasz.Widzialam tez na reklamie taki pas zaklada sie w srodku sa jkies
          kamienie ktore utrzymuja cieplo do 24h.Ale niesa gorace.Wiem ze cieplo tez
          niejest wskazane w ciazy.Moze zapytaj co mysli o tym pasku?Niech ci ktos Aniu
          masuje to miejsce to tez troszeczke pomaga.Jest tez jakas gimnastyka na
          kregoslup,ale niewiem czy mozesz troszeczke cwiczyc?Prze googe,znalazlam takie
          cwiaczenia.Poszukaj moze w google jak pomuc kobiecie w ciazy z bolacym
          kregoslupem,i zeby dzidzi niezakodzic,moze sa jakies ciekawe pomysly.Pozdrawiam
          • ania_2040 Re: BÓLE KRĘGOSŁUPA 25.11.05, 00:26
            powtórzę, co mój lekarz powiedział. "Powiedziałam A , więc musi być i B".
            Pocierpię ale za to w maju będę szczęśliwa.

Ania
            • agusianib Re: BÓLE KRĘGOSŁUPA 25.11.05, 22:13
              mam taki sam problem jak ty i nie umiem sobie z nim poradzic tylko ze ja juz
              mialam problemy przed zajsciem w ciaze z kregoslupem pozdrawiam trzymaj sie
              dzielnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka