ania800 26.12.05, 12:33 my zaczynamy od nowa może teraz się uda w sumie mozemy zacząć już 30 grudniamoże tak co drugi dzień i jakoś się uda Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renne2 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 26.12.05, 12:36 ja też będę się starała,chociaż bez zadnej nadziei zbyt dużo rozczarowań i łez...nie licze na żaden cud Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 26.12.05, 12:40 ja mam jeszcze nadzieję bo dopiero pierwszy cykl nie udany ale rozumiem Cię doskonale o synka staralismy się 7 dłuugich miesięcy i tez nie miałam już nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 26.12.05, 12:42 a ja sie staram juz 9 miesiecy...wszystkie badania są w porządku...a tego cudu nie ma więc i nadziei brak Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 26.12.05, 12:48 prowadzisz jakiś kalendarzyk ? ja prowadziłąm wcześniej i się udało oczywiście nie po pierwszym wykresie Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 28.12.05, 20:00 Witajcie! Ja rowniez zaczynam starania od stycznia. To moje drugie starania. Pierwsze maja juz 3,5 roku Zaszczepilam sie na wzwb, zbadalam przeciwciala tokso i rozyczke. Biore od jakiegos czasu kwas foliowy. Zaczelam mierzyc temke, wlasnie skonczylam brac pigulki... a wszystko mi sie pochrzanilo i sie trocxhe boje, ze nic z tego nie bedzie, ale od poczatku... Pol roku temu zaczelam brac pigulki, bo wysoka prolaktyna i cylkle bezowulacyjne. >Lekarz kazal odstawic pigulki i od razu probowac, ale w tym ostatnim cyklu wszystko mi sie pochrzanilo... Zaczelam brac, pozniej zapomnialam, zaczelam dalej brac, w miedzy czasie male krwawienie, podjelam decyzje, ze to juz bez sensu i odstawiam je zupelnie no i tak sobie mysle, ze namieszalam strasznie tym moim hormonkom. Ciekawe co z tego wyniknie. Na razie zaczelam mierzyc temperature, bo ciekawa jestem, czy znowu mam cykle owulecyjne, czy tez bez. Trzymam za was kciuki dziewczyny. Aha, dodam jeszcze jedno, jak tak bardzo chce miec drugie dziecko, ze strasznie sie boje, ze sie nie uda... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 29.12.05, 11:37 irka15 ja ma to samo też sięboję jak cholera tempkę też od jutra zaczynam mierzyć tylko mój mały ma 15 miesięcyi czasami przez ząbki budzi sięw nocy i nie wiem jak to będzie ale spróbuję wcześniej też mierzyłam tzn z Mateuszem i kurde mam dod zisiaj te zapiski cały miesiąc i całe owu było przytulanko i nic!!! dopiero na drugi miesiąc tylko też mi się jakoś powaliło że ten skok temperatury miałam dopierow 24dc i w jaki sposób zaszlam w ciązę do dzis nie wiem) Odpowiedz Link Zgłoś
ilaria21 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 29.12.05, 12:14 witam.ja rowniez od stycznia zaczynam bo do tej pory tyle miesiecy i nic.brałam tab anty i myslalam ze to po nich nie moge zajsc w ciaze ale 8 mies i nic.takze zaczynam leczenie.wczesniej sie bałam. teraz mam 25 dc przy cyklu 26 dniowym i wogóle nie czuje zeby cos sie miało na okres zanosic.temp w pochwie rano 37,2 a przed południem 37,7 i nie wiem co to oznacza.strasznie mnie bola piersi i mam wrazliwe sutki ale boje sie ze znowu nic z tego nie bedzie.jestem po pregnylu i nie wiem co mam o tym wszystkim myslec.we wczesniejszych dniach pobolewał mnie brzuch ale przestał a teraz nie boli wcale.tylko rycze bez przerwy ale nie wiem czy to ze strach ze znowu sie nie uda czy to jakis objaw.wogole jestem zielona w tym wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 29.12.05, 12:20 ilaria u każdej kobiety jest inaczej u mnie np z synkiem było tak jak przez @ myślałam że znów nic(7 miesięcy starań) ból brzucha piersi oczywiście wypryski na twarzy zaopatrzyłam się w podpaski a tu nic czekałąm tak 10 dni aż w końcu zrobiłam ten test z wielkim strachem i były II krechy teraz staramy się i drugą dzidzię za nami miesiąc nie udamy chociaż też mialam takie same obiawy nawet jeszcze gorsze bo mialam nudność piersi od porodu mnie nie bolały a w grudniu tak i byłam pewna że się udało a tu 23 przyszła @ więcsama widzisz że jest różnie nie denerwuj się czas pokaże Odpowiedz Link Zgłoś
owiesia24 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 29.12.05, 12:36 Czesc dziewczyny.Dopisuje sie do styczniowych staran choc z lekka podlamana.To bedzie nasz 4 cykl staran.Zaczynam sie martwic,tym bardziej ze czas ucieka z powodu waznego egzaminu mamy do dyspozycji juz tylko 2 m-ce na starania,jak sie nie uda trzeba bedzie je odlozyc na jakies pol roku!!Dzis mam pierwszy dzien cyklu i wielkiego dola.Dlaczego nam sie nie udaje... Odpowiedz Link Zgłoś
ilaria21 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 29.12.05, 12:46 ania sliczny ten twoj Mateuszek normalnie taki słodziutki.Jak bede cos wiedziała to wam napisze trzymajcie kciuki zeby tym razem mi sie udało. pozdrawiam Ilaria Odpowiedz Link Zgłoś
tiruriru Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 02.01.06, 13:38 Ja! Jeszcze ja! To będą moje pierwsze, najpierwsze starania. Poradźcie proszę, jak dużo czasu musi minąć od odstawienia pigułek? Czy podjęcie próby w pierwszym "popigułkowym" cyklu, wiązać się może z ryzykiem dla zdrowia dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina266 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 02.01.06, 14:47 Miałam nadzieję, że już jestem w ciąży, ale dzisiaj dostałam @. Ale od stycznia znowu się postaramy. Może pod koniec miesiąca napiszę na forum, że mam dwie kreseczki na teście. Kto wie. Z pierwszą ciążą udało się za pierwszym razem. Mam nadzieję, że i teraz tak będzie. Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 02.01.06, 16:41 tiruriru nie wiem jaki to ma wpływ na zdrowie dzidzi, ale słyszałam, ze po pigułkach najlpeiej 2-3 cykle odczekać, żeby organizm wrócił "do normy" ewelinko oby pod koniec stycznia były twoje upragnione 2 krechy!!! życzę ci z całego serducha!!!! i ja też sama na takie coś liczę Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 02.01.06, 17:00 Witam i dołączam się do starań . W grudniu niestety nam nie wyszło, chociaż bardzo chciałam. Były testy owu itd itp; ale teraz odejdę do tego chyba bardziej na luzie, chociaż wiem że to trudne. @ zaczęła mi się 25.12 więc od dzisiaj biorę się do pracy. Mam zamiar tak co 2gi dzień, ale czasami nie wychodzi, praca, zmęczenie... to pa czekam na wieści Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 03.01.06, 00:41 witam was wszystkie moge sie dołaczyc,bo widze ze wiekszosc zwas stara sie o drugie dzidzi ja tez teraz jest mój drugi cykl staran,w pierwszym cyklu sie nie udało drugi stracony przez chorobe i antybiotyki (wiec go nie licze) i teraz ow.juz była staranka tezczekamy na efekty dzis 17 dc dziewczyny a próbowałyscie z testami owulacyjnymi? bo ja cały czas ilaria21 ZRÓB TEST CIAZOWY!!! czy juz robiłas? Odpowiedz Link Zgłoś
agulag26 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 03.01.06, 09:36 a u mnie 31 dc.ostatni miał 35 dni wiec jeszcze nie robię testu.od 5 dni cały czas bpoli mnie podbrzusze, ale mam wrażenie że to bardziej z urojenia niz z jakiś innych przyczyn((od wigilii nie było staranek bo byłam chora (resztą jeszcze jestem zasmarkana(()ciągle liczę na cud że udało się przed chorobą, ale jakoś mało w to wierzę...boję się że ten ból brzucha to fatalna oznaka zbliżającej się @. tylko żeby tak od 5 dni??? Odpowiedz Link Zgłoś
owiesia24 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 03.01.06, 13:03 Ja juz przestałam zwracać uwagę na bule brzucha,mdłości itd.bo doszłam do wniosku ze to własnie moje urojenia.Już dwa razy wydawało mi sie ze sie udało-a tu nici i wielkie rozczarowanie.W tym miesiącu postanowiłam na spokojnie,na nic nie liczę - tylko próbujemy.Dzis dopiero 6 dzień cyklu,a ten "wielki dzień" przypada na 12 stycznia.To jeszcze tyle czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
cloisia Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 04.01.06, 20:01 TO JA SIE TEZ DOLACZAM CHOC STARAMY SIE O PIERWSZA DZIDZIE ALE ZA TO JUZ OD SZESCIU MIESIECY. Przed samym sylwestrem pojawila sie ta czerwona @ i znow dol. Temp mierze drugi cykl, ale caly czas jest taka sama? I jak to jest z tym skokiem - przed sama owu ma spasc, tak? a potem rosnie. no coz moze pod koniec miesiaca wszystkie bedziemy szczesliwe? zycze tego Wam z calego serducha a i dla siebie po ciuchutku licze na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 05.01.06, 09:22 no ja tez sie dołaczam do takich zyczen Odpowiedz Link Zgłoś
lilka.k Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 05.01.06, 09:36 My z mężem zaczęliśmy właśnie starania,ale podchodizmy do tego na luzie , bo i tak starania mieliśmy zacząć dopiero od czerwca. Ale jako,że mój cykl jest naprawdę różny (raz 28 dni, raz 35 a ostatnio to nawet ponad 40), więc nie wiem kiedy mam owulację a keidy nie mam i tak narazie to się boję,że przegapię...co mam zrobić by wiedzieć kiedy mam owulację? Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 05.01.06, 09:44 Hej, mamy ten sam problem chyba. Staramy sie od października, gdzie moje cykle są przeróżniste-raz 29 raz 31,36 i nawet 49 dni. teraz miałam 31 ale to po luteinie. Nie wiem, robiłam testy itd ale tak na prawde to nie wiem kiedy mam owu, bo nawet nie widze śluzu. Teraz do tych styczniowych staranek podeszłam na luzie, i chociaż czytam te wszystki linki dot. dni plodnych to już tak na nich nie bazuję. Chociaz najbardziej spodobał mi się na stronie: www.echa.3w.pl jakoś tak. Powodzenia. Jakbyś się czegoś dowiedział w "naszej sprawie" to bardzo prosze napisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 05.01.06, 09:53 ja wykrywam owulacje za pomoca testów ,super polecam! tylko u mnie jest tyle lepiej ze mniej wiecej wiem kiedy ta ow.bedzie a testami sie upewniam Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 do lilka.k 05.01.06, 09:52 Zacznij mierzyc sobie tempke... moze to ci pomoze. Pozdrawioam Odpowiedz Link Zgłoś
lilka.k Re: do lilka.k 05.01.06, 09:57 A proszę powiedz mi czy codziennie mam mierzyć? rano? zanim wyjdę z łóżka? jaka jest różnica temperatur? Odpowiedz Link Zgłoś
agulag26 Re: do lilka.k 05.01.06, 10:00 oh dziewczyny to mnie pocieszacie z tymi długaśnymi cyklami że nie tylko ja mam tak brzydko i nieregularnie. strasznie to denerwujące jak się nie ma punktu odniesienia a czy jest coś żeby te cykle wyregulować? mi tabletki anty nie pomogły (bo ponoć one też regulują?) Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: do lilka.k 05.01.06, 11:05 hej Kobietki mierzenie temperatury polecam przy pierszym dziecko mierzyłam z testami owulacyjnymi nie wiem bo nie próbowałam mierzy się codziennie rano w pochwie 5 m w ustach chyba 8 jakoś tak robisz sobie wykresik zaraz Wam poszukam w necie jak to wygląda i wtedy wiesz kiedy miałas owu ja z ja kzaszląm z Mateuszem to nie miałam owu tak jak powinno być 14 czy tam 16 d.c tylko 24 cykle zawsze 30 dniowe teraz 28 na razie nie mierzę ale jak jużw tym się nie uda to zacznę Odpowiedz Link Zgłoś
beata006 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 05.01.06, 11:16 Ja tez sie dopisuje. To drugi cykl staran o pierwsze dziecko. Tym razem bede bardzo ostrozna z robieniem sobie nadzieji, bo poprzednio nie bylo ciekawie(. Skorzystalam z testu owulacyjnego (ktory swoja droga pokazywal mi wynik pozytywny przez 4 kolejne dni (??), zobaczymy jak dzisiaj). Trzymam za Was kciuki chociaz ja sama wlasciwie nie wierze, zeby udalo mi sie tym razem (no, moze po cichu tak, ale sama przed soba sie nie chce przyznawac buziaki, beata Odpowiedz Link Zgłoś
owiesia24 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 06.01.06, 13:14 Witam nowe forumki!! Coraz nas więcej. Osobiście tez polecam mierzenie tempki,wtedy wszystko wiadomo jak na dłoni. Mam pytanie o test owu.Czy ktos może napisać na jakiej zasadzie działają,itd.,itp.??Może bym sie nim wspomogła w tym miesiącu, bo już nie wiem czemu nam się nie udaje. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 06.01.06, 13:31 Hej, ja w ubiegłym miesiącu bazowałam na testach, ale niestety nic nie wyszlo. Test pokazał mi się pozytywny, ale widać się nie wstrzeliłam mimo seksiku zo 2gi dzień. To znaczy myślę że gybym jeszcze z 2 razy sprobowała to byłoby ok, bo testy pokazują owu na 72 h przed, ale wyczytałam że jednej pokazał a owu pojawiła się 3 dni poźniej. Teraz zostal mi jeden test i na pewno go wykorzystam, z tym że nie wiem czy kupię ich więcej, bo potem strasznie przeżywam i wyję jak bóbr. pozdrawiam pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 06.01.06, 13:31 Hej, ja w ubiegłym miesiącu bazowałam na testach, ale niestety nic nie wyszlo. Test pokazał mi się pozytywny, ale widać się nie wstrzeliłam mimo seksiku zo 2gi dzień. To znaczy myślę że gybym jeszcze z 2 razy sprobowała to byłoby ok, bo testy pokazują owu na 72 h przed, ale wyczytałam że jednej pokazał a owu pojawiła się 3 dni poźniej. Teraz zostal mi jeden test i na pewno go wykorzystam, z tym że nie wiem czy kupię ich więcej, bo potem strasznie przeżywam i wyję jak bóbr. pozdrawiam pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
irka15 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 06.01.06, 14:47 Witajcie! A ja zaczynam sie powoli zalamywac... Mierze tempke i nic nie wiem... Niby byl spdek temperatury, ale niewielki... i sama nie wiem, jak mam liczyc, bo jak pisalam wyzej pomylilo mi sie z pigulkami, zapomnialam, wziac 2 tabl, dostalam plamienia, zaczelam brac dalej (wzielam ze 3), ale stwierdzilam, ze to nie mam sensu i je odstawiam (bralam pigulki ze wzgledu na zaburzenia hormonalne...) i znowu krwawienie sie nasililo... Nie wiem, ktory dzien mam liczyc za pierwszy dzien miesiączki, zreszta nie zapisalam sobie nawet... i mierze tempke, ale ona caly czas jakas niska, skok nie za duzy, no chyba, że owu dopiero przyjdzie Nic innego mi nie pozostaje, jak cierpliwie czekac Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda0076 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 06.01.06, 18:35 Ja tez. To masz trzeci cykl. Z każdym mam większy dystans. Ale wczoraj lekarz powiedział że od dziś do niedzieli powinniśmy wziąc sie do roboty. I znowu mam nadzieję. Trzymam za was kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 06.01.06, 21:27 Irka głowa do góry ja mierzyłam tempkę przy pierwszym dziecku mam do tej pory wykresy i niewiem jak to się stało że zaszłam miesiąc wcześnie było idealnie super skok owu 15d.c przytulanko wtedy kiedy trzeba i nic w miesiącu kiedy zaszłam wychodziło na to że owu miałam 22d.c chociaż wczesnie jteż miałam skoki temperatur ale nie aż takie Magda mi gin też powiedział żebym zaczeła w niedzielę tylko 1stycznia i pracujemy do tej pory nie wiem co z tego będzie za 13 dni się dowiem Ania i Mati GG22365046 Mateuszek Co słychać u wrześniaków 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
magda0076 Re: Styczniowe starania kto jeszcze?? 06.01.06, 21:36 ja na razie wierze. Mojej kolezance sie udalo. W maju na termin. Odpowiedz Link Zgłoś