colline 26.01.06, 19:33 Dziewczyny, Jakie witaminy bierzecie i polecacie? Mój ginekolog dał mi do wyboru:Materna, Prenatal, Elevit i Feminatal. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gviazdka3 Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 26.01.06, 19:53 HEJ! Ja od wielu miesięcy stosuję Feminatal i jestem zadowolona! O maternie słyszałam wiele negatywnych opinii, ponoć ma być wycofana, ale pewna nie jestem, może jeszcze ktoś tutaj coś Ci podpowie! ) M. i brzuszek (19tc) Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 26.01.06, 19:57 Znalazłam jeszcze coś: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=34868788&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa28 Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 26.01.06, 23:13 Polecam prenatal. Biorę od ponad 2 miesięcy i jest ok., żadnych nudności itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sallyx Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 27.01.06, 10:22 ja też biorę feminatal, jest w porządku i tanio wychodzi pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
antyrama4 Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 27.01.06, 10:54 W składzie niewiele się różnią, jedynie ceną. Ja stosowałam Prenatal. Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 27.01.06, 16:10 Materna od 3 m-ca (teraz jest 8). Czuję się po niej dobrze, nie przytyłam jakoś specjalnie, maluch dobrze się rozwija (tfu, tfu). A wycofują bo wejdzie jakaś nowość pod nieco zmienioną nazwą - prawa rynku Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 30.01.06, 13:24 Ja biore Prenatal(duze opakowanie wychodzi taniej -60 tabl) i jestem zadowolona. Wiec polecam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elieka Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 27.01.06, 21:51 a ja polecam elevit - zaczęłam go brać w 2mcu i faktycznie zmniejsza mdłości!!! najpierw łykałam go rano - ale ze względu że na pusty żołądek z reguły, więc tak pół godzinki miałam słabe, ale odkąd zaczęłam brac wieczorem- zero jakichkolwiek ndłości. A podobno jest to jeden z najlepszych preparatów na rynku, i charakteryzuje się bardzo łatwym przyswajaniem przez organizm. www.elevit.pl Odpowiedz Link Zgłoś
liza9 Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 27.01.06, 23:13 Feminatal N tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;18;30/st/20060406/k/1cef/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
zoska7777 Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 28.01.06, 12:12 W feminatalu nie ma wapnia. To jedyna roznica... Odpowiedz Link Zgłoś
aleks32 Witaminy dla kobiet w ciąży/Wymysł firm farmaceut. 28.01.06, 12:26 Ja w czasie ciąży nie brałam żadnych witamin, jedynie kwas foliowy, żelazo i jod - mieszkam na tereni, gdzie jest go mało (Bawaria). Też chciałam się zaopatrzyć w witaminy, które moja p. ginekolog mi odradziła. Ale ja jestem z tych co raczej się upewnią dwa razy zanim coś zrobią lub czegoś nie zrobią. Rozmawiałam również z farmaceutką. Efekt ten sam, żadnych witamin (niepotrzebne ładowanie w siebie chemii) jeśli kobieta odżywia się w miarę normalnie. U mnie na początku ciąży na porządku dziennym był BigMac, chińczyk, ziemniaki i makaron z sosem pomidorowym. Średnio normalnie, ale nic innego mi przez usta nie chciało przejść. Witaminy są natomiast wymysłem firm farmaceutycznych (wg w/w osób) - kolejne zródło zarobku i to jakiego - bo wiadomo, kobieta zrobi wszystko dla swojego jeszcze nienarodzonego maluszka - będzie faszerować się nawet niezbyt zdrową chemią. Odpowiedz Link Zgłoś
malgocha66 Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 28.01.06, 16:35 Witaj. Ja zazywam Materne, pytalam lekarza o te plotki o wycofaniu jej z rynku, ale to czyste klamstwo, jest to jeden z lepszych kompozycji witamin i mieneralow, jedyne co sie zmieni to tzw szata graficzna opakowania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jamonka1 Materna 29.01.06, 19:37 Szczerze nie polecam Materny, znajoma w szkole rodzenia mówiła: Kto bierze Materne, ten rodzi Manna To parwda - znajome, które to braly rodziły kloce - Materna to KOKS Polecam Falvit - tani Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 30.01.06, 15:27 ja zaczełam od kwasu foliowego 3 miesiące przed planowaniem ciaży i zażywalam go do 5 miesiaca wlacznie a od 6 biore Prenatal i sie sprawdza ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patinka6 Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 30.01.06, 18:36 a ja biore Feminatal..jestem zadowolona.. Odpowiedz Link Zgłoś
ineze Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 30.01.06, 19:11 Falvit-chyba jest niedoceniany a niektórzy lekarze polecają właśnie "zwykły" Falvit Odpowiedz Link Zgłoś
makta26 Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 07.11.13, 12:52 Witajcie dziewczyny, jestem w 13 tc a od 8tc biore Falvit Mama. Bylam na usg w poniedzialek i lekarz mi powiedzial ze z usg wynika ze ciaza jest starsza o ponad tydzien bo dzidzia ma juz 9 cm... i nie wiem czy to zasluga Falvitu...? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Witaminy dla kobiet w ciąży 11.11.13, 13:20 Pieniądze wydane na witaminy lepiej wydać rozsądniej, sam kwas foliowy wystarczy, do kompletu warzywa i owoce. No ale jak toś lubi wspierać koncerny farmaceutyczne /jak niektórzy lekarze/ to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś