lalisia78 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 14:47 no to troszke tych dziewczynek bedzie kolezanka tez wlasnie wrucila z usg 3d i tez bedzie dziewczynka) ciekawe co u gwiazdki Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 SMS od Gviazdki 13.02.06, 14:52 Cześć! I po USG.. Dzidziuś jest zdrowiutki, waży 403g i podczas całego badania spał sobie smacznie! Niestety nie pokazał co ma między nóżkami, buu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: SMS od Gviazdki 13.02.06, 14:57 Ależ ta mała Gviazdka jest wstydliwa no to niespodzianka ciągle przed nami. Najważniejsze, że maleństwo jest zdrowe! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: SMS od Gviazdki 13.02.06, 15:04 Maleństwo Gviazdki lubi stopniować napięcie...dobrze,że jest zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: SMS od Gviazdki 13.02.06, 15:05 Wazne, ze gviazdeczka-niespodzianka jest zdrowiutka! Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 14:54 Niko super wiadomośc dziewuszka, czekam na imię Lalisiu, fajowo wyglada Alicja w tym wózeczku ciekawe jak zareaguje jak Amelka przyjedzie już ze szpitala i bedzie lezała w tym wozeczku Alicja wyglada słodko Althea chała to chała smaka mi narobiłaś Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 15:03 Dobrze ze dzidziulek zdrowiusi, a nozki no cóz zwykle się mowi ze jak się nie chce pokazac to pewnie dziewczynka bo podobno jesli to chłopiec to nie tak łatwo mu sie te nozki zaciskają ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 15:04 Gviazdeczko - szkoda ze twoja dzidzia nie zdecydowala sie jednak ujawnic co mam miedzy nogami - tyle zdenerwowanych e-cioc tu przed kompani siedzialo i czekalo na newsy!!! Lalisia - ALicja jest CUDNA!!! a jak sie pieknie usmiecha Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 15:05 No a ja mam kolejne zadanie do wykoanaia a do WAS prośba o trzymanie kciuków, pisze artykuł do konkursu, moze się łudze ale moze przejde i bede mogła podjąc wspólprace z jednym z pism branzowych, zobaczymy ale jak ie spróbuje to się nie dowiem ) wyniki maja byc po 20 02.06 Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 15:07 Ant, 3mam kciuki Oficjalne wyniki przetargu może będą już dziś Odpowiedz Link Zgłoś
anialm Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 15:10 Kciuki zaciśnięte Mała Gvizadka, nie chce nam nic pokazać, buu.... ale najważniejsze ze zdrowiutka Odpowiedz Link Zgłoś
nika112 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 15:11 Gviazdeczko, szkoda że jeszcze troche musisz poczekać na wiadomość kto tam rośnie pod serduszkiem. Najważniejsze że jest zdrowe. ) Z tą wstydliwością to nie wiem jak jest, ale w piątek nasza maleńka nóżki rozkładała pięknie na prawo i na lewo, za to wstdliwie zakrywała rączkami buźkę i wiercila się że cieżko ją było zmierzyć Ant trzymamy kciuki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 15:15 Melbus no to dawaj koniecznie sygnał co i jak, choc pewnie zaproszą Cie juz na podpisanie umowy ) Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 15:14 Czesc Laseczki, przepraszam, ze znow nie na biezaco, ale przez ten remont nie wyrabiam. Z tego co zdolalam poczyta: Mala Gviazdeczka zrowiutka i wstydliwa. Najwazniejsze, ze zdrowa Nika bedzie miala tez zdrowiutka coreczke. GRATULACJE Troche jej zazdroszcze, ja moze dowiem sie w srode, no ale jesli Kamyczek jest Luskiem, to bedzie najfajnieszy amant na swiecie, a ja tesciowa INNA NIZ MOJA!!!!! Mikolaj bedzie akrobata. A czy on skacze po twoim pecherzu, Megi? Ja mam czasem wrazenie, ze pomimo, ze akrobacji Kamyczka jeszcze nie czuje, jego ulubinym miejscem zabaw jest moj pecherz. Dzis w nocy skakal 3 razy. Ja naszczescie usypiam od razu. Melba, kiedy wyniki przetargu? 3 dni minely, czy mialy to byc 3 robocze? Czy ja znow cos przeoczylam'? Marudka jedzie do Wloch? Kiedy i gdzie? Bo my, w zwiazku z ta administracyjna kicha polsko - amerykanska (czy ja Wam opowiadalam, bo juz sama nie wiem co gadam) zostajemy na Starym Kontynencie i na poczatku marca lecimy na Sycylie. Ant, Ty sie nie przejmuj za bardzo tym, ze poczatkujaca piekarka jestes. Ja ostatnio wywalilam do kosza w calosci ciasto czekoladowe, ktore jest proste do zrobienia jak drut. A wyszla makabra. Erga, Tobie sie chwale szczegolnie, bo wiem, ze podzeilasz moja milosc do gadzetow techniczko fotograficznych: przyszedl moj nowy aparat. Zdecydowalam sie w koncu na Konice Minolte Dynax 5D z dwoma obiektywami; 18 - 70 mm i 75 - 300mm. Tym duzym mozna sasiadom z przeciwka pryszcze fotografowac. Ale sie podniecam, ale co zrobic, tam mam i juz. Poza tym mam zwierze balkonowe Wiewiorka przychodzi do nas i zakopuje w nieposprzatanej doniczce orzeszki. Musze kupic cos i jej tam podlozyc. Taka smieszna czarna z bialym krawatem. Remont kolejnego pokoju zakonczony. Teraz trzeba go "tylko" posprzatac. I zaczac rozpakowywac kolejny pokoj. Czasem mysle, ze zwariowalam decydujac sie na to wymiane, ale juz niedlugo... Sciskam Was wszystkie i przepraszam jesli pominelam cos waznego. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 15:30 Abie, rany taki aparat i taaaaki obiektyw! Jak mi sie marzy cos takiego! Ale ja zupelnie nie potrafie robic zdjec, wiec to by bylo wyrzucanie pieniedzy w bloto... ale moze kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 15:35 Antus - kciuki zaciskam, ale w sumie niepotrzebnie - uzdolniona jestes wszechstronnie wiec i tak ci sie uda!! Melbus - czekamy z niecierpliwoscia na oficjalne wyniki przetargu!!! kciuki nadal zaciskam, chociaz nie bardzo wiem po co i tak juz wszystko wiadomo DD Abie - no gratuluje skonczenia kolejengo pokoju no i APARATU - moj M pewnie by sie zsikal jakby go zobaczyl. ja to durna jestem ale czy to jest cyfrowka czy moze hybryda??? Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 15:40 Marudka jak się czujesz poimprezowo i jak sprawa autka ? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 15:48 po imprezach dochodzilam do siebie w niedziele i juz mi lepiej szczegolnnie ze wczoraj leczylam sie wisky! w sprawie autka - to dzis zalatwiam kredyt! prosze o nic wiecej nie pytac tylko zaciskac mocno, bardzo mocno piesci, dobrze?? Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 15:51 No dobra sciskam sciska ze mocniej sie nie da ale prosze mi dac tu znac potem wieczorową porą Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 15:57 kredyt to ja napewno dostane!! a na reszte informacji wieczorowa pora bedzie za wczesnie prosze o cierpliwosc DD ktorej niestety mi brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 16:01 Jakaś tajemnicza jesteś, hmm ale cóz kazali czekać to posłusznie czekam Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 16:08 nie chce zapeszac! a kto jak kto ale TY nie powinnas mi tajemniczosci wypominac!! D Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 16:19 NO dobra Ty gadzino)))DDDDDod własnej broni potem się zwykle ginie DDDDDDDDDDDDDDDDDD Umre z ciekaowści Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 16:25 z ciekawosci to nikt jeszcze nie umarl!! wytrzymasz, a o samochodzie powiem jak bede juz WLASCICIELKA, wtedy i zdjecia beda i zaproszenie na rundke honorowa itp ... a teraz prosze siedziec i cierpliwie czekac!! ) pees - nie zapomne ci tej gadziny DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 16:36 No dobra, a to Ty taka pamiętliwa jesteś ? Czy zaraziłaś sie od Bebell?)))))) No dobra nic nie mowie zaraz spadam Sciski W właściwie to "dziecko" jak je sama określasz w Twoim domku to gad chyba ?))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 16:59 Hihihi! Maruda, ant. alez sobie słodzicie superkowoAnt trzymam kciuki. Maruda chwal sie samochodem jak najszybciej! Abie o czyli remont do przodu! Mam nadzieje ze nie wdychasz jakiegoś świństwa. Nie przemęczaj sie kochana. Ja dzis sie nagotowałam , ale za to mam na 2 dni i jeszcze brata obdarowałam. Robiłam dzis moj ukochany gulasz z soczewicy, którego nauczyłam sie w Hiszpanii. Uwielbiam go! marza mi sie tez karczochy- świeże, kiedys widziałam na straganie w Warszawie, która mi przywiezie? Albo przysle? mam mega ochote na zrobienie ich w sosie cytrynowym lub pomidorowym z szyneczka. Pychotka! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 17:16 Prosze, prosze nie ma człowieka przez kilka godzin a tu coś o jego pamiętliwości wspominają... Ja mam pamięc dobrą, a nie pamiętliwa jestem)) prosze bez insynuacji i pohopnych wniosków)) Jak się pisze pohopny??? hop przez h... a pohopny tez przez h czy ch??? musze zamówic w merlinie słownik ortograficzny, bo coraz gorzej normalnie ze mną... a dysleksją nie moge się tłumaczyc, bo nie mam... Abie- większa częśc za Wami! Dasz radę)) zazdroszcze TAKIEGO aparatu)) Ja mam onbiecanego Nikona, ale nie wiem kiedy zrealizuje się obietnica(( bo przed nami to urządzanie mieszkania... Althea- wrzuc przepis na chałkę)) Balbinko- dobrze Cię widziec) szkoda, że Ci te posty wcina(( Gviazdko- Maleństwo wystawia Waszą ciekwośc na mega próbę)) Dobrze, że zdrowiutkie jest!! Tycja- ja Ci moge te karczochy wysłac) tylko nie wiem jak one wyglądaja???? w życiu nie jadlam karczocha! i pewnie nigdy nie zjem, bo ja nie lubię za bardzo jesc nieznanych rzeczy) strasznie mnie cięzko namówic na spróbowanie nowości... a karczochy nie maja zachęcającej nazwy)) karczoch... paskudne słowo... ściski kasia ps. Z Tosicą lepiej, właściwie już prawie dobrze) mononukleoza to była, tylko łagodnie przebiegła. Co prawda Łasica się jeszcze szybko męczy i poci obficie, ale humor jek dopisuje... humor- napewno przez h)) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Chała 13.02.06, 17:25 Zaczyn przygotować z: 50g drożdży 5 łyżek ciepłego mleka 5 łyżek mąki 5 łyżeczek cukru. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Ze składników: 600g maki 5 łyżek cukru cukru waniliowego 50g rozpuszczonego i ostudzonego masła 2 jajek 150ml ciepłego mleka + zaczynu, wyrobić ciasto i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Potem podzielić na 2 części. Każdą częśc na 3 kolejne. Wyturlać 6 "wężyków". Z 3 wężyków spleść warkocz. Tym sposobem wychodzą nam dwie chałki Ułożyć delikatnie na blaszce wyłożonej alufolią, pozwolić jeszcze wyrosnąć przez pół godziny. Posmarować białkiem, piec w 200 stopniach do zrumienienia i suchego patyczka, ok. 15-20 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Tycjo 13.02.06, 17:16 Uwielbiam soczewicę, którą również "poznałam" za granicą bo we Francji! Dlatego jeśli znajdziesz kiedyś chwilkę, bardzo proszę o napisanie mi przepisu na soczewicowy gulasz i przesłanie i go na priva... Będę wdzięczna! M. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Tycjo 13.02.06, 17:25 i ja tez chce przepis na soczewicowy gulasz)) soczewicę uwielbiam)) Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Jestem już w domku! 13.02.06, 17:14 Ogromnie się cieszę, że takie fajniutkie wieści tutaj na mnie czekały: Niko, gratuluję córeńki!! Ja też chcę... Marudko, kciuki zaciśnięte! Teraz już tylko czekam na zdjęcie samochodu! Zauważyłam też, że sporo ciężarówek dziś się pojawiło na forum - Aniulm, Tycjo, Lalisiu, Niko, Abie, super, że piszecie co u Was i Waszych Malców! Altheo i Ant, znowu robicie mi smaka na te wszystkie pyszności! ;o) Balbinko, masz rację, niech mężuś sam jedzie do mamusi, a Ty spędzisz milutko czas z nami! :o))) Dzięki Erguś za przekazanie SMSa!! :o) Mówiąc krótko jestem strasznie zawiedziona tym dzisiejszym badaniem USG... Kosztowało mnie 200zł, a trwało zaledwie 15 minut (odbyło się z godzinnym opóźnieniem!) Lekarz był bardzo sympatyczny, jednak zszokował mnie fakt, iż pacjentkom, które często przyjeżdżają do K-c z daleka poświęca się tak mało czasu!!! Gin. owszem sprawdził położenie Dzidzi, jej narządy wewn., zrobił kilka pomiarów, co oczywiście mnie uspokoiło, ale szczerze mówiąc podobne pomiary robi mi mój gin prowadzący, choć ma nieco gorszy sprzęt! Ponadto liczyłam na poznanie płci (ba, byłam tego nawet pewna), tymczasem Maluszek spał i w ciągu tych 15 minut nie obudził się, ani nie poruszał nóżkami! Smutno mi trochę... I wciąż jestem przeziębiona, a zatkany nosek doprowadza mnie do szału! :o( Zjadłam już gorący rosołek, ale chyba zaraz pobiegnę po herbatkę! Ściski dla Was wszystkich!!! I dziękuję BARDZO za kciukaski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Jestem już w domku! 13.02.06, 17:22 Gviazdko, nie ma sie co meczyc z tm katarem. Skocz, albo lepiej wyslij kogos, do apteki po Pulmex Baby albo masc majerankowa i od razu latwiej ci bedzie oddychac. Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Jestem już w domku! 13.02.06, 17:31 Zapodaję sobie do noska krople homeopatyczne, które lekarz mi polecił w poprzedniej ciąży, więc bezpieczne! (Euphorbium compositum S) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 17:43 Antus - i niby ta gadzina o matka gada, tak??? dobre DD Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 18:19 no i nie było oficjalnych wyników... Hmmm..takie cuda pieczecie,że aż pozazdrościłam,może też coś stworzę... Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 20:01 Marudka Wiesz nie śmiałam tego powiedzieć ale skoro tak twierdzisz....DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 20:10 Antus - ja z toba oszaleje!!!! )))) Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 17:23 aaaaaa!!! i jeszcze: Nika- bomba, że córeczka!!! córeczki są najmilsze)) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 18:43 Abie - już ci zazdroszczę sprzętu foto!!! A mój musze odesłać buuu) i nie wiem kiedy mi go zrobią... A wiecie co - właśnie czytam sobie nasze stare wątki. I znalazłam genialny post Bebelka - jak to pojawiła się na naszym forum i pięknie się przedstawiła!! Wtedy jako mama.tosi ) Poczytajcie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=28038958&a=28230971 bebelku-chyle czoła. Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 18:49 HIHIHI!!!DD Już nawet zapomniałam, że nasz Bebellek tak wspaniale się przedstawił latem! Autoprezentacja jednym słowem cudna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 18:53 bebell, swietny ten post, w ktorym sie przedstawiasz! To ty juz w sierpniu zdradzalas letnie, nie przyznajac sie do tego i mnie tam zostawiajac?? Pieknie, pieknie! Ale Erga wszystko znajdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 19:08 No, tak... z Ergą nic nie zginie w mrokach niepamięci)) wszytsko kobieta człowiekowi wywlecze) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 19:13 Wkleilam ci przepis, coby twoje dziecko po nocach o bulach nie snilo. Chociaz jak tak bule zobaczy to nie wiadomo czy bedzie mogla spokojnie zasnac... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 19:42 Hihi, Erga, cóż za archiwalny wątek )). Tak się zdziwiłam, ze mnie tam nie ma, ale byłam wtedy w Mikołajkach - w ostatni tydzień sierpnia . Miłego wieczorku Dziewczynki życzę . Mam troszkę dosyć kompa na dziś... W pracy się w niego wgapiam niemalże nieustannie! Gviazdeczko, najwazniejsze, że wszystko dobrze i dzidziulek zdrowy! A że nóżki zacisnął, no cóż, chce nas potrzymać jeszcze w niepewności . Marudka, ja aż tak dobrze tych naszych okolic nie znam, mieszkamy tu od grudnia 2005 i jeszcze wszystkiego nie zwiedziliśmy. Moje "rodzinne" okolice w Warszawie to Czerniakowska. Wola od niedawna . Całuski! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 19:46 Czerniakowska, to nawet ja wiem gdzie jest! Dzieki mojej sukni slubnej. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 20:07 a wiesz Stokrotko, ze moja takie naprawde rodzinne strony to Okopowa. a ta twoja wole znam wlasnie ze szkoly i przez dziadka, ale nie najlepiej rowniez zycze milego pieczorku! Bebelek - twoj post byl BOSKI!!! az mnie dech zaparlo jak przeczytalam, boshe coz za elokwencja - czapki z glow, dziewczyny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 20:50 Ma_ruda- ty cos chcesz ode mnie?? że takie komplimenta mi prawisz??? DDD Odpowiedz Link Zgłoś
enterek77 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 20:24 Ladnie natworzylyscie)) przepisy chyba wykorzystam w najblizszej przyszlosci(nie obrazicie sie, ze je sciagnelam?) gviazdko! alez malenstwo wam chce zrobic niespodzianke.najwaznejsze, ze zdrowe. Tyle bazgrolkow. ide do E. Chory od wczoraj, dwa dni wolnego wzial na wykurowanie sie i cos placze, zebym przyszla do niego)) ide, moze mi sie oplaci) Zajrze jutro! milego wieczorku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 20:51 No dobra lece poczytac, musze sie odprezyc, A Marudka a kiedy coś bedziemy wiedziały ? Czy chcesz sie jeszcze nad nami popastwić ? No i moze ktoś założy new watek ? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 21:00 chce jeszcze sie nad wami pastwic, bo mnie sie to podoba!!! i po raz kolejny przypominam ci jak TY SIE NAD NAMI PASTWILAS!!!! DDDD popieram pomysl nowego watku Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Stokrotko... 13.02.06, 20:49 to możecie z moim M piatkę przybic: on tez z Czerniakowskiej) a pierwsze dwa lata po ślubie mieszkaliśmy pomiędzy gagarina a chełmską) mam straszny sentyment do tych okolic i teraz tam wracamy)) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Stokrotko... 13.02.06, 20:59 Bebelku -0 no chyba się nie gniewasz że szperam w twojej przeszłości ) przez przypadek natknełam się na twój post i tak bardzo mi sie spodobał że chciałam sie nim podzielić z dziewczynami. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: POCIANOWO WALENTYNKOWO 13.02.06, 21:02 Jest i nowy wątek WALENTYNA POCIANOWA - wiecie ja właśnie z piwka wróciłam i tak jakoś ten tytuł mi przyszedł do głowy Odpowiedz Link Zgłoś