dominiczka11 05.05.06, 10:45 Prośba do mam w jakim momencie od zapłodnienia bola piersi?? czy to mozliwe że 6 dni po zapłodnieniu mogą boleć?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda79 Re: piesi 05.05.06, 11:16 Mnie piersi bola jakies 7 dni po owulacji. Mam nadzieje, ze jest to oznaka wysokiego progesteronu. Zycze Ci dwoch kresek, ale bol czy tez powiekszenie piersi jest normalnym zjawiskiem. Patrz link wplyw progesteronu hormonu dominujacego w 2 fazie cyklu po owualcji) na organizm: www.npr.prolife.pl/plansza_05.htm Moze byc i tak, ze piersi bola z powodu podwyzszone prolaktyny - a moze ja podwyzszyc np. stres (chocby zwiazany ze staraniami). Jest wiele watkow dziewczyn, ktore mowia "wyluzowalam i zaciazylam" - byc moze ich organizm tak (tzn. podwyzszona prolaktyna czynnosciowa) regowal na sters zwiazany ze staraniami (uda sie czy nie). Jak napisalam zycze pozytywnego testu Odpowiedz Link Zgłoś
dominiczka11 Re: piersi 05.05.06, 11:38 dzieki za odpowiedź. jeśli chodzi o ból piersi to zawsze go mam przed okresem ...i szybko przechodzi bo okres zaraz się pojawia.A okresu nadal brak a ja od ost tygodnia odczuwam jakąś dziwną bolesność piersi...są obrzmiale i bolą. Sutki stoją. czy test może już wyczuć ciążę? Tak naprawdę to starać się o dzidzię chciałam po ślubie (za miesiac wychodzę za mąż)ale nic sie nie stanie przecież gdybym zaszła teraz bo pragne dziecka bardzo i nie zaszkodzi jak termin się przyspieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: piersi 06.05.06, 18:42 dominiczka11 napisała: Prośba do mam w jakim momencie od zapłodnienia bola piersi?? czy to mozliwe że 6 dni po zapłodnieniu mogą boleć?? > dzieki za odpowiedź. > jeśli chodzi o ból piersi to zawsze go mam przed okresem ...i szybko przechodzi > > bo okres zaraz się pojawia.A okresu nadal brak a ja od ost tygodnia odczuwam > jakąś dziwną bolesność piersi...są obrzmiale i bolą. Sutki stoją. > czy test może już wyczuć ciążę? > Tak naprawdę to starać się o dzidzię chciałam po ślubie (za miesiac wychodzę za > > mąż)ale nic sie nie stanie przecież gdybym zaszła teraz bo pragne dziecka > bardzo i nie zaszkodzi jak termin się przyspieszy. No wiec ja nie do konca Cie rozumiem. Najpierw pytasz na ile PO zaplodnieniu moga bolec a potem ile przed okresem? Jesli okres sie spoznia a piersi bola zrob test. Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: piesi 06.05.06, 21:50 Bolą albo sa tkliwe zawsze w drugiej fazie cylku. czy nie prościej zrobic test ciążowy? Odpowiedz Link Zgłoś
yadrall Re: piesi 07.05.06, 12:02 To czy i kiedy zaczna bolec piersi to sprawa indywidualna. W moim wypadku NIGDY nie bola mnie piersi przed @,ale za to jak zaczely bolec na 7 dni po owu (sutki bardzo wrazliwe) to jak na 3 dni poniej zrobilam tescik wyszly dwie kreski (dla scislosci bylo to 10 dni po owu, wczesniejszy test w owym 7 dniu po owu wyszdl ujemnie). Wiec to kiedy wyjdzie tescik i czzy sa jakies (i jakie) inne objawy to sprawa indywidualna. Odpowiedz Link Zgłoś