amelka333 10.05.06, 13:25 mam pytanie czy mozna brac tabletki przeciw bolowe w ciąży?boli mnie głowa a nieweim czy abletki nie zaszkodzą dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justysia30 Re: tabletki w ciąży 10.05.06, 13:32 Mozna brac tylko paracetamol nic innego pozdrawiam justysia Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: tabletki w ciąży 10.05.06, 13:34 w pierwszych 3 miesiacach dobrze jest nie brac w ogole zadnych tabletek, oprocz tych, ktore przepisze ginekolog-np duphaston.. Odpowiedz Link Zgłoś
annika11 Re: tabletki w ciąży 10.05.06, 13:49 Ja mam ten sam problem, od 3 dni boli mnie glowa i juz powoli wariuje z bolu. Do tej pory bralam aspiryne, bo wyczytalam na opakowaniu, ze nie jest polecana dla kobiet w ostatnich miesiacach ciazy. No to myslalam ze ok bo ja dopiero w 8tc, innych prochow w domu nie mialam a tu sie okazuje, ze podobno aspiryny tez nie mozna. Jak to jest dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagarcia Re: tabletki w ciąży 10.05.06, 13:53 Cześć, z samooudręczaniem nie należy przesadzać jeżeli boli was głowa albo inne można brać leki na paracetmolu (czyli Apap, panadol itp), tylko uważać z dawkowaniem tak najwyżej 4 tabletki dziennie a najlepiej to wziąść jedną i położyc sie do łóżka. Jeżeli chodzi o aspirynę to nie wolno jej brać pod żadnym pozorem, lekki na ibuprofenie też nie są zalecane. k. Odpowiedz Link Zgłoś
annika11 Re: tabletki w ciąży 10.05.06, 14:04 wzielam chyba 4 aspiryny w ciagu tych 3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: tabletki w ciąży 10.05.06, 13:50 na stówę można brać apap-reszta raczej niewskazana! Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: tabletki w ciąży 10.05.06, 14:08 paracetamol mozna brac, aspiryne nie w dawce wiekszej niz 75mg-ale taka dawke aspiryny bierze sie w okreslonych przypadkach. genaralnie, ta jak napisalam, przeciwskazane sa leki w pierwszym trymestrze. Odpowiedz Link Zgłoś