Dodaj do ulubionych

termin na 27 lipca

13.06.06, 15:18
33 tydzień ciąży a ja zaczynam rozmyślania nad tym co mnie czeka, bylam na USG
i moje bejbiko ułożone jest posladkowo. Sama nie wiem czy to dobrze, czy nie?
Już bylam przygotowana psychicznie na normalny, fizjologiczny poród, a lekarz
mowi coś o cc i ze to niby mniej męczące jest bo nie musisz się wysilać.
Poza tym mam male pytanko, kiedy zaczynacie urządzanie pokoika dla maluszka?
łóżeczko,baldachim, komodka itd.? Osobiście nie mogę sie doczekać, ale wydaje
mi sie, że to jeszcze za wczesnie...
Obserwuj wątek
    • amoniaaa Re: termin na 27 lipca 13.06.06, 15:21
      Moja koleżanka nie wyrobiła z czasem, bo czekała i czekała i... urodziła w 7
      miesiącu wink Nie czekaj zbyt długo. Lepiej być gotowym wink Powodzenia
      • kropelkakolora1 Re: termin na 27 lipca 13.06.06, 15:31
        No właśnie! ja mam jakoś takie myślenie, że jak już wszystko umebluje i
        przygotuję tak jak trzeba to się dzidzia pospieszy i szybciutko wyskoczysmile
    • amoniaaa mam pytanko 13.06.06, 15:37
      jeśli pamiętasz bo to trochę dawno... co możesz powiedzieć o śluzie na początku
      ciąży. Kiedy się zaczął i jaki był. Dziękuję za odp. Pozdrawiam
      • kropelkakolora1 Re: mam pytanko 13.06.06, 15:56
        no troszke to czasu już minęło, aczkolwiek dobrze pamiętam, że poprostu więcej
        mi sie go wydzielało, a tak około 4 miesiąca to nawet taki strasznie gęsty, ale
        bez żadnego zapachu i przeźroczysty taki kisielek. Sorry za dosadność ale
        czasami tak trzeba smile
        • amoniaaa Re: mam pytanko 13.06.06, 15:57
          Dzięki i za nic nie przepraszaj. Właśnie o takie dokładne opisy mi chodziło.
          Thanks wink
          • kaoli27 Re: mam pytanko 13.06.06, 17:16
            ja mam termin tez na koniec lipca, na ostatniej wizycie lekarz powiedzial ze po wymiarach głowki dziecka (chyba tylko to brał pod uwage ale nie jestem pewna w 100 %) urodze szybciej.
            mysle, ze po 5 lipca rozloze sobie juz łozeczko, niby nie powinno sie za wczesnie ale wole miec przygotowane zawczasusmile
            • justysia30 Re: 13.06.06, 17:22
              Czesc dziewczyny
              Ja ma termin koniec sierpnia poczatek wrzesnia wiekszosc ciuszkow mam juz
              popranych i poprasowanych a na poczatku lipca juz bede myslec o kupnie komody i
              szafy bo to nigdy nie wiadomo a kosmetczke tez juz mam przygotowana oszywscie
              te najwazniejsze rzeczy
              Pozdrawiam bardzo serdecznie
              Justysia
    • lillahouse Re: termin na 27 lipca 13.06.06, 19:17
      czesc dziewczyny
      ja mam termin okolo 20 lipca, i wciaz nic nie naszykowane...intensywnie
      pracuje,i slowo daje nie mialam czasu na przygotowania...a jak juz podjelam
      decyzje o zakupach, to ogrom potrzebnych rzeczy po prostu mnie
      zalamal....pomijajac kwestie wyboru wozka, fotelika itp...jest taki wybor ze
      dostajemy z mezem bzika...kazdy radzi co innego...
    • afrodyta190 Re: termin na 27 lipca 20.06.06, 17:18
      hello1ja tez mam termin na 27 lipcasmile)wlasnie zaczynamy remont pokoju
      dziececego.lozeczko mamy rozlozone bo po powrocie ze sklepu sprawdzalismy czy
      jest cale a potem nie bylo sensu go rozbierac,wozek i ubranka tez czekaja(ale
      jeszcze nie wypralam)a ulozenie mojej dzidzi tez jest posladkowe ale nie martwie
      sie bo jeszcze moze sie odwrocic wiec czekam.
    • paulina7383 Re: termin na 27 lipca 21.06.06, 16:13
      czesc
      ja mam termin na 22lipca lóżeczko już zlożone ciuszki wprane czekamy z
      niecierpliwością.
    • nika727 Re: termin na 27 lipca 22.06.06, 20:06
      hej!ja też mam termin na 27lipca!trochę nas jestsmilea gdzie rodzicie?ja
      zdecydowałam sie na klinikę arciszewskich, może ktoś jeszcze?
      • mszb Re: termin na 27 lipca 23.06.06, 11:06
        Ja też 27 lipcasmile POZDRAWIAM GORĄCO!
        • irek0304 Re: termin na 27 lipca 23.06.06, 18:48
          ja mam termin na 24 lipca i przyznam sie strzerze ze niemam nic jeszcze dla
          dzidzi......
    • paula08 Re: termin na 27 lipca 26.06.06, 12:05
      Ja tez mam termin na 27 lipcasmile
    • roksana.e Re: termin na 27 lipca 26.06.06, 14:32
      Hej dziewczyny. termin porodu mam wyznaczony na 8 sierpnia,choć lekarz mówi że mogę urodzić wcześniej bo to druga ciąża i dzidzia pcha się na świat (od 6 miesiąca twadnieje mi brzuch, coś okropnego) Od pewnego czasu rozglądam się za wózkami ale tego jest tyle...niemam w tym upale na nic ochoty. A jak wy się czujecie ztym bębenkiem z przodu. Pozdrawiam
      • afrodyta190 Re: termin na 27 lipca 27.06.06, 06:22
        ja czuje sie dobrzesmilejak na ta pogode,to nic ze puchne ale jeszcze daje
        rade.zaraz ide do gina zobaczymy co powie chyba wyniki badan mam nie najlepsze
        • prawieczterdziestoletnia Re: termin na 27 lipca 27.06.06, 08:57
          A ja mam termin na 28 sierpień, ale cc mam mieć około 15 sierpnia. Nogi mi też
          puchną. Na razie jeszcze nic nie mam dla dziecka i sama nie wiem kiedy zacząć
          coś kupować. Chociaż koleżanki mi mówiły, ze już od 6 m-ca robiły powoli
          zakupy. Pozdrawiam.
    • roksana.e Re: termin na 27 lipca 27.06.06, 14:51
      Witam ponownie. Opuchnięte nogi to męczarnia, teraz pasują na moje nogi tylko japonki. Powiem wam jednak że wkurza mnie ciągły "basenik" pod piersiami (mam na myśli pocenie) nawet prysznic podczas tych upałów działa na krótką metę. Pozdrawiam
      • kropelkakolora1 Re: termin na 27 lipca 01.07.06, 13:45
        Hallo smile to znowu ja! Pisałam wam, że nie wiem kiedy zacząć szykować pokoik dla
        mojegoo fikanderka. Otóż dostałam potężnego przyspieszania po tym jak dwa dni
        temu dostalam w nocy silnych boli brzuszka, jak sie potem okazało poprostu
        jakieś zatrucie pokarmowe, silne mdłości i do tego rozwolnienie. Nic strasznego
        ale już miałam wizje jak mój mąż o 2.00 w nocy leci do tesco(jedyny sklep w
        pobliżu 24h) na zakup pampersow, husteczek i wszystkich innych potrzebnych
        rzeczy. Szczerze wczoraj rozłożyliśmy łóżeczko i torba praktycznie gotowa. Teraz
        tylko czekać. może jeszcze wspomne, że z ostatniego USG termin przesunął mi sie
        na 16 lipca. pozdrawiam was wszystkiesmile
        • kropelkakolora1 Re: termin na 27 lipca 01.07.06, 13:47
          aha! jeśli chodzi o opuchniete stopy, to przeżywam to samo. nawet jak jest
          chłodnawo tylko japonki wchodzą w rachubę...
    • roksana.e Re: termin na 27 lipca 02.07.06, 17:07
      Wtam. prawda jest oczywista 8 sierpień coraz bliżej, to moja druga ciąża i wiem że stawiający sie brzuch i kłucia w dole to zapowiedż porodu. W domu zaczeliśmy remont (ja to wymyśliłam) wózeka iłóżeczka brak bo poco ma się pobrudzić. Modlę się żeby zdążyć przed porodem . Pozdrawiam wszystkie "ciężarówki" miłej niedzieli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka