Dodaj do ulubionych

grudniowe mamy???

27.07.06, 17:55
hej

czy sa tu na forum jakies grudniowe mamy? ja mam termin na 6/12/2006

pzdr,
Obserwuj wątek
    • kraxa sa i co w zwiazku z tym? 27.07.06, 18:07

• andzia115 Re: sa i co w zwiazku z tym? 27.07.06, 18:15
        Jestem jestem - termin na 30 grudnia! A jak tam, czujecie już ruchy maleństwa?
        Ja jeszcze nie, ale czekam z niecierpliwością na ten moment.
        • niuska231 jestem na grudzien 27.07.06, 18:25
          czesc jestem termin mama na 23 grudnia.upały strasznie mecza,siedzimy w domku bo
          na dworze nie da sie wytrzymac a tez dlatego ze mialam wczesniej problemy ,ruchy
          juz czuje zaczely sie w zeszlym tygodniu cudne milutkie kopniaczki dostaje raz
          na czas,w jeden dzien prawie w ogole nie daje znac dzidzia dopiero np na wieczor
          ,a w drugi juz od rana bryka.a jak u was samopoczucie??
          • martusss1 Re: jestem na grudzien 27.07.06, 18:34
            Pewnie,że są.Termin mam na 7 grudnia,brzuchol duży i puchną mi nogi,ruchy już
            czuje od 10.07,wczesniej tez juz byly,ale ciagle zdawalo mi sie,ze to nie to,a
            wtedy to ewidentnie dzieciak,niestety nie znam jeszcze plci. Grudniowe mamy
            przesiadujatez tu;
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38981
            POZDRAWIAM
          • panizuza Re: jestem na grudzien 28.07.06, 09:52
            hej wszystkim

ja jestem w 21 tyg ciazy

na szczescie jestem i irlandi i tutaj bylo tylko kilka dni upalow okolo 30
            stopni, czujemy sie bardzo dobrze, dzidek mnie caly czas kopie, strasznie
            ruchliwy jest. tydzien temu mialam usg i wyglada na to ze coreczka bedzie smile

pozdrawiam,
        • agnesa-72 Re: sa i co w zwiazku z tym? 28.07.06, 13:09
          ja też mam termin na 30.12 super co? ciekawe co przyniesie rzeczywistość

andzia115 napisała:

> Jestem jestem - termin na 30 grudnia! A jak tam, czujecie już ruchy
          maleństwa?
          > Ja jeszcze nie, ale czekam z niecierpliwością na ten moment.
    • zola Re: grudniowe mamy??? 27.07.06, 19:05
      ojej to tak jak ja, miedzy 4 a 8 grudnia tak mi licza.
    • zola Re: grudniowe mamy??? 27.07.06, 19:08
      ja nie umiem tych ruchow rozpoznac za dobrze, a niby bezblednie mozna
      a czuje je juz chyba od poczatku lipca
      a jezdzicie rowerem bez ograniczen?
    • zmrocznik Re: grudniowe mamy??? 27.07.06, 19:11
      My mamy z Mężem plany na sylwestra smile), ale coś czuję, że Małe pojawi się w
      święta...
    • pigawka Re: grudniowe mamy??? 27.07.06, 19:54
      Witam Was drogie, oczekujace mamusiesmile, my rowniez mamy termin na grudzien, a
      konkretnie na 28 grudniasmile i juz sie nie moge doczekac kiedy to nastapismile,
      ruchow raczej nie czuje ale nie moge tego wykluczc gdyz moze nie potrafie ich
      rozpoznac, trzymacie sie cieplutko, serdecznie pozdrawiamsmile
      • dzieciak2103 Re: grudniowe mamy??? 27.07.06, 19:59
        witam. mam termin na 16 grudnia. te wspaniale kopniaczki mojej malutkiej juz
        czuje od dwoch tygodni. pozdrawiam smile
        • yooo1 Re: grudniowe mamy??? 27.07.06, 20:03
          ja mam termin na 11 grudnia!!! Moja dzidzia też już daje kopniaczki!!!!
          Pozdrawiam wszystkie mamy i przyszłe mamy!!!!
          • xentia Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 10:12
            Ja mam termin na 17 grudnia smile) co do ruchów to nie jestem pewna ..czasem czuje
            ze cos mam w brzuszku ale nie wiem czy to to sad 3 razy sie zdazyło że miałam
            takie dziwne uczucie jakby mi sie cos przelewało w brzuchu i bardzo to bolało.
            Zaczynam sie już martwić sad Usg mam 3 sierpnia wiec sprawdze co sie dzieje ..do
            tego to 3d wiec pewnie poznam juz płeć maluszka smile)
    • iwonn8 Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 10:47
      czesc, ja tez urodze w grudniu-trzeci raz juz przesuwaja mi termin porodu.
      Najpierw był 16.12 potem 11.12 a teraz 09.12-wiec mozna zgłupiec!Wiem juz ze to
      bedzie dziewczynka( i strasznie sie ciesze!)bardzo ruchliwa, kopie non stop. Co
      do mojego samopoczucia, to zadziwiajaco dobre -prócz łamiących nóg (wieczorami
      najchetniej bym sobie je odcieła) to nic wiecej sie nie dzieje!pozdrawiam
      wszytskie przyszle mamy!
      • pikolakszpak Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 10:57
        ja mam na 01.12
        dziewcyzny jaki to bedzie znak zodiaku?
        • mettemarit Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 11:16
          Strzelec! Ja też czekam na Strzelca (termin 16.12), no chyba, że zamarudzi i będzie Koziorożec... Pozdrawiam wszystkie Grudniowe Mamy!
          • yarpen111 Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 12:20
            Witam

i ja sie dołączam, mam termin na 17 grudnia.
            Ruchów jakos nie czuje jescze za bardzo, troche sie tym martwie, ale lekarz
            mnie uspokaja, ze nie musze jescze czuc. Brzuch mam mały, jescze nie bardzo
            widać, że jestem w ciążysmile Za to marudna jestem i gderliwa troche, tak twierdzi
            moj mazsmile)
            • antoska13 Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 13:01
              A nas ma przybyc 6 grudnia, malenstwo niekoniecznie ruchliwe ale jak sie juz
              odezwie ... a robi to od 6 lipca. Poza powiekszjacym sie brzuchem i ruchami
              dziecka zadnych innych oznak ciazy ani wczesniej ani teraz, wspolczuje Wam ja
              nie wiem co to sa obrzeki bolace nogi czy mdlosci oby tak dalej.
    • janeausten kolejna grudniowa mama :-) 28.07.06, 13:19
      Witam grudniowe mamusie! Ja mam termin na 26 grudnia. Zawsze chciałam mieć
      synka Adasia, ale jeśli urodzę chłopca, nie zrobię mu tego, by urodziny,
      imieniny i Gwiazdkę miał w tym samym czasie. Sama mam podobnie wink.
      Na razie jeszcze nie mogę się cieszyć kopniaczkami, po prostu nic nie czuję.
      Ale mam nadzieję, że już wkrótce...Pozdrawiam Was wszystkie smile
      • ada600 Re: kolejna grudniowa mama :-) 28.07.06, 17:32
        witam ja też mam termin na grudnia podobno 1 grudnia ale ja czuje ze urodze w
        listopadzie po 24 listopada . Upały straszne . 23 tydzień ciąży i 1 kilo na
        plusie smile)))
    • run_away83 Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 16:37
      ja mam termin wg OM na 8 grudnia, ale na ostatnim usg synek był malutki i
      lekarze stwierdzili że mogę urodzić później (no, chyba że po prostu taka jego
      uroda smile) - tak że może się okazać że będziemy mieć taki niecodzienny preznt
      pod choinkę smile
      • basiss Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 17:29
        witajcie ja termina mam na MIKOLAJA czyli bylam z mezem grzeczna w tym roku. :smilesmile)smilesmile:
    • misia.1985 Re: grudniowe mamy??? 29.07.06, 17:42
      hej! ja też mam termin na grudnia (dokładnie 5.12.2006) smile a moja dzidzia kopie
      już od 2 tygodni i nie daje spokojnie poleżeć wink jestem po USG, ale nie chciało
      pokazać czy jest chłopcem czy dziewczynką smile! Pozdrawiamy wszystkie mamy
      grudniowe i nie tylko..!!!
    • xyz000 Re: grudniowe mamy??? 30.07.06, 18:49
      Witajcie ja też jestem grudniową mamą z 28 brzuszek mam pokaźny ale jeszcze nie
      czuję ruchów dziecka za tydz mam usg mam nadzieję że się dowiem czy to córeczka
      o której po cichu marzę czy synek
    • grubcio1 Re: grudniowe mamy??? 31.07.06, 09:50
      hej i ja się dołączam smile mam termin na 18 grudnia, brzuszek jest już wyraźnie
      zaokrąglony, a kopniaki czuję od dwóch tygodni.
      pozdrawiam
    • doniak0 Re: grudniowe mamy??? 03.08.06, 11:08
      Witam! Ja również będę mamą w grudniu- terminy mam dwa (?) 22 grudnia( wg
      lekarza z USG) lub 24 grudnia ( wg mojej gin .Od wczoraj czuje ruchy ( takie
      prawdziwe, bo wczesniej nie bylam pewna czy to Maleństwo, czy mi burczy w
      brzuchu ).Za tydzien mam drugie USG i w końcu dowiem sie, czy mam kupować
      ubranka dla dziewczynki, czy dla chlopczyka!Youpi!!!!
      Pozdrawiam!
      • pikolakszpak Re: grudniowe mamy??? 26.09.06, 10:10
        hej grudniowe mamy, no i jak tam u Was? Jeszcze dwa miesiące i juz będzie ten
        grudzień....
        Macie już jakieś zakupy porobione? Ogarnia Was juz strach przed porodem?

My z mężem kupilismy wózek, trochę wcześnie,ale nasz klega czekał na taki sam
        trzy miesiące, więc poszliśmy wcześniej, i okazało się że będzie na drugi
        dzień... Więc sprzęty się u nas powoli pojawiają.

A jak wygląda sytuacja u Was?
        • misia9944 do pikolakszpak :) 26.09.06, 22:05
          Nie tak za wczesnie na wozek. Ja mam termin na 14 lutego a wczoraj wieczorem kupilismy wozek -bo nadarzyla sie bardzo fajan okazja, dostaniemy go prawdopodobnie w piatek i w domku bedzie czekal -tylko na chwilke go rozlozymy a pozniej znowu pojdzie do podla smile
          Tez pewno pare osob powie ze za wczesnie ale coz...byla okazja.
          Pozdrawiam Cie smile
        • siaba29 Re: grudniowe mamy??? 09.10.06, 10:31
          Hej,
          ja ma termin między 10-13 grudnia smile)
          Moja malutka daje mi juz niezłe kopniaczki. Ja jeszcze nie mam nic kupione,bo
          jakoś jestem przesądna i na zakupy wybiore się chyba dopiero pod koniec
          października-mam nadzieje że nie bedzie za późno smile
          Pozdrawiam
      • zuzia2383 Re: grudniowe mamy??? 26.09.06, 20:12
        Witajcie,ja rownież jestem grudniową mamą, termin mam na 8grudnia już nie moge
        się doczekać mojego maleństwasmileJa również mam juz kupiony wozek gdyż nadażyła
        się okazja i czeka na swoją właścicielke.Ponadto cała wyprawka juz prawie
        skompletowanasmilePozdrawiam
        • pikolakszpak Re: grudniowe mamy??? 29.09.06, 16:49
          a w ogóle to sądzę, że grudzien to fajny czas na urodziny: tak zimowo i
          mroźnie, a my z naszymi wrzeszczącymi bobasami otulone w kołderkę smilehm,
          przyjemna wizja.

Nie martwicie się troszkę tym, że będą najmłodsze w klasie? Albo ze gwiazdka,
          mikołaj i urodziny będą miały hurtem?

• variacja pokoik 26.09.06, 22:27
      A moja 5 grudnia będzie miała rok. kto by pomyślał, dopiero co pisałam tu ....

Polecam serdecznie fotki do dziecięcego pokoju! Można zamówić juz oprawione!
      www.teddybears.pl Coś stylowego i misiowego!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka