panizuza 27.07.06, 17:55 hej czy sa tu na forum jakies grudniowe mamy? ja mam termin na 6/12/2006 pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzia115 Re: sa i co w zwiazku z tym? 27.07.06, 18:15 Jestem jestem - termin na 30 grudnia! A jak tam, czujecie już ruchy maleństwa? Ja jeszcze nie, ale czekam z niecierpliwością na ten moment. Odpowiedz Link Zgłoś
niuska231 jestem na grudzien 27.07.06, 18:25 czesc jestem termin mama na 23 grudnia.upały strasznie mecza,siedzimy w domku bo na dworze nie da sie wytrzymac a tez dlatego ze mialam wczesniej problemy ,ruchy juz czuje zaczely sie w zeszlym tygodniu cudne milutkie kopniaczki dostaje raz na czas,w jeden dzien prawie w ogole nie daje znac dzidzia dopiero np na wieczor ,a w drugi juz od rana bryka.a jak u was samopoczucie?? Odpowiedz Link Zgłoś
martusss1 Re: jestem na grudzien 27.07.06, 18:34 Pewnie,że są.Termin mam na 7 grudnia,brzuchol duży i puchną mi nogi,ruchy już czuje od 10.07,wczesniej tez juz byly,ale ciagle zdawalo mi sie,ze to nie to,a wtedy to ewidentnie dzieciak,niestety nie znam jeszcze plci. Grudniowe mamy przesiadujatez tu; forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38981 POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
panizuza Re: jestem na grudzien 28.07.06, 09:52 hej wszystkim ja jestem w 21 tyg ciazy na szczescie jestem i irlandi i tutaj bylo tylko kilka dni upalow okolo 30 stopni, czujemy sie bardzo dobrze, dzidek mnie caly czas kopie, strasznie ruchliwy jest. tydzien temu mialam usg i wyglada na to ze coreczka bedzie pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
agnesa-72 Re: sa i co w zwiazku z tym? 28.07.06, 13:09 ja też mam termin na 30.12 super co? ciekawe co przyniesie rzeczywistość andzia115 napisała: > Jestem jestem - termin na 30 grudnia! A jak tam, czujecie już ruchy maleństwa? > Ja jeszcze nie, ale czekam z niecierpliwością na ten moment. Odpowiedz Link Zgłoś
zola Re: grudniowe mamy??? 27.07.06, 19:05 ojej to tak jak ja, miedzy 4 a 8 grudnia tak mi licza. Odpowiedz Link Zgłoś
zola Re: grudniowe mamy??? 27.07.06, 19:08 ja nie umiem tych ruchow rozpoznac za dobrze, a niby bezblednie mozna a czuje je juz chyba od poczatku lipca a jezdzicie rowerem bez ograniczen? Odpowiedz Link Zgłoś
zmrocznik Re: grudniowe mamy??? 27.07.06, 19:11 My mamy z Mężem plany na sylwestra ), ale coś czuję, że Małe pojawi się w święta... Odpowiedz Link Zgłoś
pigawka Re: grudniowe mamy??? 27.07.06, 19:54 Witam Was drogie, oczekujace mamusie, my rowniez mamy termin na grudzien, a konkretnie na 28 grudnia i juz sie nie moge doczekac kiedy to nastapi, ruchow raczej nie czuje ale nie moge tego wykluczc gdyz moze nie potrafie ich rozpoznac, trzymacie sie cieplutko, serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciak2103 Re: grudniowe mamy??? 27.07.06, 19:59 witam. mam termin na 16 grudnia. te wspaniale kopniaczki mojej malutkiej juz czuje od dwoch tygodni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yooo1 Re: grudniowe mamy??? 27.07.06, 20:03 ja mam termin na 11 grudnia!!! Moja dzidzia też już daje kopniaczki!!!! Pozdrawiam wszystkie mamy i przyszłe mamy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xentia Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 10:12 Ja mam termin na 17 grudnia ) co do ruchów to nie jestem pewna ..czasem czuje ze cos mam w brzuszku ale nie wiem czy to to 3 razy sie zdazyło że miałam takie dziwne uczucie jakby mi sie cos przelewało w brzuchu i bardzo to bolało. Zaczynam sie już martwić Usg mam 3 sierpnia wiec sprawdze co sie dzieje ..do tego to 3d wiec pewnie poznam juz płeć maluszka ) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonn8 Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 10:47 czesc, ja tez urodze w grudniu-trzeci raz juz przesuwaja mi termin porodu. Najpierw był 16.12 potem 11.12 a teraz 09.12-wiec mozna zgłupiec!Wiem juz ze to bedzie dziewczynka( i strasznie sie ciesze!)bardzo ruchliwa, kopie non stop. Co do mojego samopoczucia, to zadziwiajaco dobre -prócz łamiących nóg (wieczorami najchetniej bym sobie je odcieła) to nic wiecej sie nie dzieje!pozdrawiam wszytskie przyszle mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
pikolakszpak Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 10:57 ja mam na 01.12 dziewcyzny jaki to bedzie znak zodiaku? Odpowiedz Link Zgłoś
mettemarit Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 11:16 Strzelec! Ja też czekam na Strzelca (termin 16.12), no chyba, że zamarudzi i będzie Koziorożec... Pozdrawiam wszystkie Grudniowe Mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
yarpen111 Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 12:20 Witam i ja sie dołączam, mam termin na 17 grudnia. Ruchów jakos nie czuje jescze za bardzo, troche sie tym martwie, ale lekarz mnie uspokaja, ze nie musze jescze czuc. Brzuch mam mały, jescze nie bardzo widać, że jestem w ciąży Za to marudna jestem i gderliwa troche, tak twierdzi moj maz) Odpowiedz Link Zgłoś
antoska13 Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 13:01 A nas ma przybyc 6 grudnia, malenstwo niekoniecznie ruchliwe ale jak sie juz odezwie ... a robi to od 6 lipca. Poza powiekszjacym sie brzuchem i ruchami dziecka zadnych innych oznak ciazy ani wczesniej ani teraz, wspolczuje Wam ja nie wiem co to sa obrzeki bolace nogi czy mdlosci oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
janeausten kolejna grudniowa mama :-) 28.07.06, 13:19 Witam grudniowe mamusie! Ja mam termin na 26 grudnia. Zawsze chciałam mieć synka Adasia, ale jeśli urodzę chłopca, nie zrobię mu tego, by urodziny, imieniny i Gwiazdkę miał w tym samym czasie. Sama mam podobnie . Na razie jeszcze nie mogę się cieszyć kopniaczkami, po prostu nic nie czuję. Ale mam nadzieję, że już wkrótce...Pozdrawiam Was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
ada600 Re: kolejna grudniowa mama :-) 28.07.06, 17:32 witam ja też mam termin na grudnia podobno 1 grudnia ale ja czuje ze urodze w listopadzie po 24 listopada . Upały straszne . 23 tydzień ciąży i 1 kilo na plusie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 16:37 ja mam termin wg OM na 8 grudnia, ale na ostatnim usg synek był malutki i lekarze stwierdzili że mogę urodzić później (no, chyba że po prostu taka jego uroda ) - tak że może się okazać że będziemy mieć taki niecodzienny preznt pod choinkę Odpowiedz Link Zgłoś
basiss Re: grudniowe mamy??? 28.07.06, 17:29 witajcie ja termina mam na MIKOLAJA czyli bylam z mezem grzeczna w tym roku. :): Odpowiedz Link Zgłoś
misia.1985 Re: grudniowe mamy??? 29.07.06, 17:42 hej! ja też mam termin na grudnia (dokładnie 5.12.2006) a moja dzidzia kopie już od 2 tygodni i nie daje spokojnie poleżeć jestem po USG, ale nie chciało pokazać czy jest chłopcem czy dziewczynką ! Pozdrawiamy wszystkie mamy grudniowe i nie tylko..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz000 Re: grudniowe mamy??? 30.07.06, 18:49 Witajcie ja też jestem grudniową mamą z 28 brzuszek mam pokaźny ale jeszcze nie czuję ruchów dziecka za tydz mam usg mam nadzieję że się dowiem czy to córeczka o której po cichu marzę czy synek Odpowiedz Link Zgłoś
grubcio1 Re: grudniowe mamy??? 31.07.06, 09:50 hej i ja się dołączam mam termin na 18 grudnia, brzuszek jest już wyraźnie zaokrąglony, a kopniaki czuję od dwóch tygodni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doniak0 Re: grudniowe mamy??? 03.08.06, 11:08 Witam! Ja również będę mamą w grudniu- terminy mam dwa (?) 22 grudnia( wg lekarza z USG) lub 24 grudnia ( wg mojej gin .Od wczoraj czuje ruchy ( takie prawdziwe, bo wczesniej nie bylam pewna czy to Maleństwo, czy mi burczy w brzuchu ).Za tydzien mam drugie USG i w końcu dowiem sie, czy mam kupować ubranka dla dziewczynki, czy dla chlopczyka!Youpi!!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pikolakszpak Re: grudniowe mamy??? 26.09.06, 10:10 hej grudniowe mamy, no i jak tam u Was? Jeszcze dwa miesiące i juz będzie ten grudzień.... Macie już jakieś zakupy porobione? Ogarnia Was juz strach przed porodem? My z mężem kupilismy wózek, trochę wcześnie,ale nasz klega czekał na taki sam trzy miesiące, więc poszliśmy wcześniej, i okazało się że będzie na drugi dzień... Więc sprzęty się u nas powoli pojawiają. A jak wygląda sytuacja u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do pikolakszpak :) 26.09.06, 22:05 Nie tak za wczesnie na wozek. Ja mam termin na 14 lutego a wczoraj wieczorem kupilismy wozek -bo nadarzyla sie bardzo fajan okazja, dostaniemy go prawdopodobnie w piatek i w domku bedzie czekal -tylko na chwilke go rozlozymy a pozniej znowu pojdzie do podla Tez pewno pare osob powie ze za wczesnie ale coz...byla okazja. Pozdrawiam Cie Odpowiedz Link Zgłoś
siaba29 Re: grudniowe mamy??? 09.10.06, 10:31 Hej, ja ma termin między 10-13 grudnia ) Moja malutka daje mi juz niezłe kopniaczki. Ja jeszcze nie mam nic kupione,bo jakoś jestem przesądna i na zakupy wybiore się chyba dopiero pod koniec października-mam nadzieje że nie bedzie za późno Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia2383 Re: grudniowe mamy??? 26.09.06, 20:12 Witajcie,ja rownież jestem grudniową mamą, termin mam na 8grudnia już nie moge się doczekać mojego maleństwaJa również mam juz kupiony wozek gdyż nadażyła się okazja i czeka na swoją właścicielke.Ponadto cała wyprawka juz prawie skompletowanaPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pikolakszpak Re: grudniowe mamy??? 29.09.06, 16:49 a w ogóle to sądzę, że grudzien to fajny czas na urodziny: tak zimowo i mroźnie, a my z naszymi wrzeszczącymi bobasami otulone w kołderkę hm, przyjemna wizja. Nie martwicie się troszkę tym, że będą najmłodsze w klasie? Albo ze gwiazdka, mikołaj i urodziny będą miały hurtem? Odpowiedz Link Zgłoś
variacja pokoik 26.09.06, 22:27 A moja 5 grudnia będzie miała rok. kto by pomyślał, dopiero co pisałam tu .... Polecam serdecznie fotki do dziecięcego pokoju! Można zamówić juz oprawione! www.teddybears.pl Coś stylowego i misiowego! Odpowiedz Link Zgłoś