beja26 Re: Kto ma termin na kwiecien? 30.07.06, 08:21 Witam!!! Z moich obliczeń wynika, że też w kwietniu urodzi się moje pierwsze maleństwo!!! Z okresu wynika, że pod koniec marca ale ja wiem, że zostało ono poczęte na początku lipca!!! W tym tygodniu chce się wybrac do mojego ginekologa i być może będe już znała przybliżony termin poczęcia!!! Także myslę, że to będzie kwiecień!!! Pozdrawiam Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
agnes22221 Re: Kto ma termin na kwiecien? 30.07.06, 10:46 Mi wg obliczeń wypada 6 kwietnia. To też mój pierwszy Skarbek. Bardzo się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
mausi12 Re: Kto ma termin na kwiecien? 30.07.06, 16:04 Ja mam termin na 5 kwietnia.Moze razem bedziemy "szly" przez te 9 miesiecy? Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Kto ma termin na kwiecien? 30.07.06, 16:08 Gratulacje !! Tzn.,ze w ktorym jestes tyg.ciazy ? Odpowiedz Link Zgłoś
horbatka Re: Kto ma termin na kwiecien? 11.08.06, 11:58 hej! a ja na 4 jeszcze lekarz tego nie potwierdził ale dzisiaj to zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
froben Re: Kto ma termin na kwiecien? 30.07.06, 20:24 Chyba możemy sobie uścisnąć rekę, mi kalkulatory internetowe tez obliczyły termin porodu na 6 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
fala9 Re: Kto ma termin na kwiecien? 02.08.06, 12:52 ja tez mam termin na 6 kwiecien - drugi dzidziuś. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaw18 Re: Kto ma termin na kwiecien? 06.08.06, 22:57 ja mam na 9 ostatnia @ 2 lipca zgadza sie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kejcik76 Re: Kto ma termin na kwiecien? 09.08.06, 00:57 czesc dziewczyny ja swoje 2 grube wyrazne kreski zobaczylam wczoraj i jestem przeszczesliwa. z moich obliczen wynika ze malenstwo urodzi sie pomiedzy 15-20 kwietnia. nie mam zadnych mdlosci ani wzdec za to bola mnie piersi i czasami jajnik tak jak przed okresem, kłuje i za chwile odpuszcza myslicie ze powinnam sie martwic czy to po prostu organizm jeszcze reaguje tak jak na okres choc go juz nie ma. czy bylyscie juz u gine? ja slyszalam ze to jeszcze za wczesnie ale chyba sie juz zapisze do prywatnego na wszelki wypadek Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: Kto ma termin na kwiecien? 31.07.06, 07:46 Ja jestem chyba na przełomie marca/kwietnia. Terminarz pokazał 25.03, ale do poczęcia doszło koło 02/07, więc nie wiem czy to bardziej na marzec czy kwiecień? Odpowiedz Link Zgłoś
iwciala Re: Kto ma termin na kwiecien? 04.08.06, 19:15 agilator, wg mnie to bardziej masz termin na marzec, no chyba, ze masz bardzo dłuugie cykle, to wtedy na kwiecień. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Kto ma termin na kwiecien? 31.07.06, 08:22 No i ja się dołanczam do 06 kwietnia, wybieram sie dopiero do gina tak więc mi poda bliższą prawdy datę. Ale według moich obliczeń będzie to kwiecień napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
jaggazz Re: Kto ma termin na kwiecien? 31.07.06, 21:17 Ja też, ja też! Właśnie dzisiaj byłam u lekarza, bo niepokoiły mnie delikatne plamienia. No i potwierdziły się maje nadzieje! I mam pierwsze zdjęcie dzidzi (no, tak naprawdę to pęcherzyka, ale zawsze). A bolą Was brzuszki? PS. A te plamienia to podobno niegroźne, zresztą są tycie. Odpowiedz Link Zgłoś
mausi12 Re: Kto ma termin na kwiecien? 01.08.06, 00:36 Czesc ciezarne kobietki!!!! "jaggazz"-ja mam te bole brzuszka,a konkretnie w okolicy jelit i wczesnym rankiem totalne wzdecia.Brzucho mam takie jakbym miala pilke pelna powietrza! Mdlosci "moich ulubionych" JESZCZE nie mam,ale za to biust mi sie powieksza,a to jest jedyny plus w tym wszystkim,bo niedlugo bede mogla rywalizowac z sama Pamela Anderson!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Kto ma termin na kwiecien? 01.08.06, 07:51 Cześć!! No to się przyłączam, wg kalkulatorów internetowych byłby to 04-04. Zobaczymy co powie lekarz... 'Objawów' typu mdłości czy zmęczenie na razie nie mam, brzuszek tylko delikatnie pobolewa od czasu do czasu no i jest mi ciągle gorąco - co było wcześniej nie do pomyślenia (normalnie straszny ze mnie zmarzlak). Biust mi się nie powiększa na razie (a szkoda, bo 70B to jednak mało ).pozdrawiam wszystkie. buziaczki.S. Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Kiedy do lekarza?? 01.08.06, 10:55 Tak się zastanawiam, na kiedy umawiać się na wizytę... Byłyście już u gina? U mnie dzisiaj 20 dpo i tak sobie myślę, że przyszły tydzień byłby ok. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_sz Gratulacje od marcówki :) 01.08.06, 11:13 Jak fajnie, że już są kwietniówki!! Dziewczyny, przeogromne gratulacje!!!! Spokojnej ciąży Wam wszystkim życzę, dbajcie o siebie i o Wasze maleństwa Odpowiedz Link Zgłoś
jaggazz Re: Kto ma termin na kwiecien? 01.08.06, 14:13 No, ja to już za biust podziękuję. I tak mam michę E, aż się boję myśleć co będzie za chwilę Po urodzeniu pewnie coś w rodzaju: Masz tu jeść dziecko, tylko nie odchodź za daleko od mamusi! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
froben Re: Kto ma termin na kwiecien? 01.08.06, 14:36 U mnie objawy podobne jak u mausi12. Ból w okolicach jelit, ciagle wzdecia, tak jak bym miala balon w brzuchu. Biust sie powiekszył, ale nie az tak bardzo okazale. Sutki bolą, reszta piersi tkliwa. Plamień brak, ale ciagle mam mleczny sluz. Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 sa.sza 01.08.06, 14:58 Hej gratulacje dla wszystkich kwietniówek od kwietniówki 2006 ale ten rok zleciał, dopiero co dowiedziałam się o upragnionej ciąży a teraz już maluszek śpi koło mnie sa.sza ja też miałam termin na 4 kwietnia aczkolwiek urodziłam 16 w Wielkanoc ciekawe kidy założycie swoje forum Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: sa.sza - do tankgirl5 01.08.06, 15:01 hej, hej. nie zapeszam ale dzięki za gratulacje. termin 4.4 to jeszcze nic pewnego, ale jakby coś, to Wielkanoc w przyszłym roku wcześniej, więc wszystko przede mną. Taka niespodzianka Wielkanocna, prezent od zajączka oj, cieszę się strasznie! Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: sa.sza - do tankgirl5 01.08.06, 15:12 oj zobaczysz jak to szybko minie! ani się obejrzysz a będziesz lulać malucha! życzę jak najmniej "złych" objawów! ja miałam 4 miesiące mdłości masakra. Gdybyś miała jakieś pytania to zapraszam na kwietniówki 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
velveciq I ja 2 kreseczki... 01.08.06, 21:05 ...zobaczyłam kilka godzin temu Jeszcze się nie cieszę, raczej boję, miesiąc temu poroniłam w 6 tygodniu... Mam nadzieję że tym razem się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 gratulacje od kwietniówki 2006:)powodzenie 06.08.06, 20:40 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32870 www.bobasy.pl/?u=4071&s=539a97e80399ca92a166d99cc7ff07d7 Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaga Re: Kto ma termin na kwiecien? 02.08.06, 19:47 witam dziewczyny ja wlasnie wczoraj dowiedzialam sie o mojej ciazy (drugiej) a termin szykuje sie gdzies na pierwsza polowe kwietnia, pierwsze dziecko urodzilam w tamtym roku 13 kwietnia wlasnie Kwietniaki sa super! Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia11 Re: Kto ma termin na kwiecien? 02.08.06, 20:28 ja też, ja też. Choć mimo trzech pozytywnych testów ciążowych i potwierdzenia od ginekologa - wciąż w to nie wierzę. Może uwierzę, jak zrobie sobie badania krwi i zobacze usg trzymam kciuki za wszystkie zgadzam się ze kwietniaki sa super! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanielki Re: Kto ma termin na kwiecien? 03.08.06, 10:46 I ja się dołączam.Dwa testy wyszłu pozytywne, mdłości nie mam (oprócz wstrętu na mięso) piersi urosły (teraz to juz mi przeszkadzają) śluz też mleczny tylko mam bólr brzucha i jak juz nie daje rady to boire nospe.Dzis w zwiazku z tymi bólami idziemy na wizytę do lekarza, moze mnie uspokoichoc jestem przerazona bo poprzednia ciąze straciliśmy właśnie w 5tc.Acha, termin wg OM na 7 kwiatnia.zobaczymy co powie lekarz.Trzymajcie kciuki kwietnióweczki! Odpowiedz Link Zgłoś
chmura-priv1 Re: Kto ma termin na kwiecien? 03.08.06, 10:51 jeszcze nie byłam u gina ale z moich obliczeń wynika, że załapiemy się z maleństwem na pierwszy tydzień kwietnia Pozdrawiamy wszystkie kwietniowe ciężarówki Chmura & Ono Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Kto ma termin na kwiecien? 03.08.06, 11:07 kwietnióweczki są naj naj! wiem, bo sama jestem z kwietnia !!! ale sobie szykuję prezent urodzinowy!! Odpowiedz Link Zgłoś
pani_w_ciazy Re: Kto ma termin na kwiecien? 03.08.06, 12:56 ja tez, ja tez...!!!! rodze 1 kwietnia, w domu beda 3 barany! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 i ja i ja i ja :))))) 03.08.06, 12:56 dziś zobaczyłam dwie kreseczki!!!! hihihi płodny był ten lipcowy wątek nie powiem, trochę nas się tu uzbierało z niego. ja objawów nie mam za wiele: zmęczenie, senność, trochę wzdęcia, mleczny śluz i piękna tempka z siusianiem na razie nie mam problemów (i pamiętam że w pierwszej ciąży też w I trym nie było to u mnie objawem), za to bardzo obawiam sie mdłości, ostatnio dopadły mnie w 8 tc i przez 4 tyg leżałam na wersalce, bo tak mnie mdliło, koszmar, mam nadzieję że się to nie powtórzy tym razem. termin mam na 11.04 do gina wybieram się za dwa tyg dziewczyny piszcie co u Was. mam nadzieję że pozostaniemy w kontakcie przez ten piękny okres pozdrawiam k. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_w_ciazy Re: i ja i ja i ja :))))) 03.08.06, 13:13 ja jestem strasznie niecierpliwa... chcialabym juz miec malenstwo, cale i zdrowe, na rekach Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: i ja i ja i ja :))))) - kasia.w, gratulacje!!! 03.08.06, 13:20 jak w temacie - wielkie, serdeczne GRATULACJE i uściski dla Ciebie i Kruszynki! trzymałam kciuki za twój pozytywny wynik. Faktycznie, lipcowy wątek jakiś płodny się okazał, sporo zaciążyło, tylko jakoś teraz Dziewczyny siedzą cicho. nic to, może jak minie pierwszy szok to się wątek ożywi. Dbaj o siebie i dawaj znać co u Was - mam nadzieję że wątek kwietniówek 2007 rozwinie się wkrótce w forum. pozdrawiam. S. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: i ja i ja i ja :))))) - kasia.w, gratulacje!! 03.08.06, 15:00 dzięki dzięki, jakoś nie mogę w to uwierzyć chyba w innych miesiącach (tych nieudanych) miałam więcej objawów hihi też mam nadzieję że się dziewczyny rozgadają ale może jeszcze jest wczesnie i wiele kwietniówek jeszcze czeka na testownie. mnie strasznie męczy ta pogoda, właściwie nie ma czym oddychać, a cały czas muszę siedzieć na zewnątrz, bo mój synio nie wysiedzi w domu. i co zrobić, wszak dla dzieci trzeba się poświęcać taka mnie bierze melodia na czytanie, tak bym się zaszyła w kąciku z książką na łóżku.... boszz na razie nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: i ja i ja i ja :))))) - kasia.w, gratulacje!! 03.08.06, 18:59 no u mnie na szczęście chłodniej dzisiaj, na tyle, że się chyba w pracy przeziębiłam, bo mnie gardło boli i katar jakiś się plącze .z +36 na +24 to zbyt wielki skok. litości!!nie wspomnę o tym, że facjatę zdobi mi śliczna opryszczka, brrrr!!!! z dziwnych zachowań: właśnie nabyłam szydełko nigdy nie maiałam zamiłowania do robótek ręcznych, to może sie teraz nauczę. Tak mi sie podobają te wszystkie koronkowe aplikacje, drobiażdżki...może ta ciąża mnie wyciszy na tyle, że się nauczę hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: Kto ma termin na kwiecien? 04.08.06, 13:34 cześć dziewczyny, co tak cicho? jak się już odczekały to zamilkły może napiszcie coś o sobie, skąd jesteście itd? trochę nas się już tu uzbierało. ja wczoraj narzekałam na pogodę, że upalna, a dziś raczej październikowa ale nie narzekam, lubię październik. sa.sza ciekawe co tam wyszydełkujesz? ja nigdy nie potrafiłam tego szydełka utrzymać w ręce. pozdro.k. Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Kto ma termin na kwiecien? 04.08.06, 13:46 kolejna kwietniówka z lipcowego wątku się dzisiaj pojawiła -napolii, zapraszamy! pogoda dzisiaj taka, ze tylko z książką i kubeczkiem gorącej herbaty pod koc. a po półgodzinie do WC... i tak w kółko... usiadłam wczoraj pełna zapału, wzięłam nowo nabyte szydełko i kłębek nici oraz mądrą książkę z instrukcją i ..... wielke nic! jeszcze jakoś pierwsza pętelka i pierwszy słupek (????) jakoś mi wyszły, ale jak się potem wkłuć i przełożyć, żeby drugi się z tym pierwszym połączył to zupełnie nie wiem. porażka Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: Kto ma termin na kwiecien? 04.08.06, 13:53 hihihi dobrze że ciąża trwa 9 miesięcy, masz jeszcze trochę czasu na naukę i w kwietniu piękne śpioszki zrobisz ja korzystam tylko z relaksu jak dziecie śpi, potem to nie możliwe. rozkoszuj się teraz tym oczekiwaniem, jak możesz, kocyk książeczka miła perspektywa, chyba wykorzystam Twój pomysł (mam jeszcze z godzinkę.... chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaga Re: Kto ma termin na kwiecien? 04.08.06, 14:32 witajcie ja mam rowniez termin na pierwsza polowe kwietnia z wlasnych obliczen, dzisiaj ide do ginekologa na badanie. To moja druga ciaza, pierwsze dziecko urodzilam 13 kwietnia - teraz ma juz 15,5 miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: Kto ma termin na kwiecien? 04.08.06, 15:24 Dziękuję sa.sza. za zaproszenie .Ja jestem zupełnie świeżutka i jeszcze w szoku porannej wiadomości i widoku dwóch kresek ))).Według moich obliczeń termin wychodzi na 12 lub 13 kwietnia.Bardzo się cieszę,ale na razie wolę sie tym wszystkim nie nakręcać,bo wiem,że te pierwsze tygodnie są bardzo nie pewne.Do lekarza idę za dwa tygodnie,bo jutro wyjeżdżam na wczasy ) Odpowiedz Link Zgłoś
jaggazz Re: Kto ma termin na kwiecien? 04.08.06, 15:49 Nic dziwnego, że taka cisza. Zima. Zresztą na tym etapie to po pierwszym szoku pozostaje jedynie czekać na kolejne USG ) Oby bez mdłości i innych przypadłości. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka77773 Re ja to sie martwie zeby dotrwac do kwietnia 04.08.06, 16:10 moze sie nie chwalic -zeby nie zapeszyc ,,az sie boje jak czytam te posty jak trudno utrzymac szczesliwie ciaze ,,juz nie otwieram nawet o poronieniach bo wczoraj mnie ze stresu bolal mnie brzuch ,,to bedzie jakis wyz demograficzny chyba .moze to ten goracy lipiec , nigdy nie wyobrazalam sobie lepszych miesiecy na porod jak wiosenne ,,a wiec moze sie uda ...mam 33lata i jakos stwierdzilam ze warto zobaczyc czy nie bede miala problemow z zajsciem ,,od razu sie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: Re ja to sie martwie zeby dotrwac do kwietnia 04.08.06, 16:50 Gratuluję luzackiego podejścia do tematu.Fajnie tak zajść w ciążę tylko dla próby ).A co do wiosennych porodów,to też uważam,że są najlepsze....W końcu sama jestem z kwietnia ).Ale tak na poważnie,to spacery z wózkiem w wiosennym słońcu-to musi być SUPER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwciala Re: Kto ma termin na kwiecien? 04.08.06, 19:44 I ja się melduję z terminem (na razie wg własnych obliczeń) na 7-go kwietnia. Jestem po poronieniu, więc teraz cała drżę, czy tym razem wszystko w porządku będzie. Cieszę się, ze nas tak dużo. Mam sentyment do miesiąca kwietnia, bo moje pierwsze dziecko też się urodziło w kwietniu, tylko 3 lata temu. Buziaki dla wszystkich kwietnióweczek ) Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-panna Re: Kto ma termin na kwiecien? 05.08.06, 11:19 cześć dziewczyny, mam nadzieję że będę mogła dopisać się niedługo do waszej listy - dziś 30 dc, a ja jestem już po jednym teście z dwoma krechami. ciężko mi na razie uwierzyć w to szczęscie ponieważ był to nasz pierwszy cykl ze staraniami... na razie czekam z nadzieją na dalszy rozwój wypadków. pozdrawiam wszystkie mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-panna Re: Kto ma termin na kwiecien? 05.08.06, 11:30 aha, wg moich obliczeń termin miałabym na połowę kwietnia )) Odpowiedz Link Zgłoś
mausi12 Re: Kto ma termin na kwiecien? 05.08.06, 11:31 Czesc dziewczynki!!!! No,wiecie-ta cisza na forum pewnie jest spowodowana nie tyle zima,co mdlosciami,ktore powolutku nadchodza do nas wielkimi krokami!U mnie...juz nadeszly te okropne mdlosci(6 rano,6 popoludniu,wieczorem).Wczoraj wieczorem mialam uczucie,ze w prawym jajniku mam powietrze i jakies klucia.Lezalam zwinieta w klebek i przeszlo,ale zaraz mialam jakies glupie mysli,ze cos ze mna nie tak.Pozdrowionka!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: Kto ma termin na kwiecien? 05.08.06, 14:28 Mnie na razie lekko naciąga,ale pewnie ta "sielanka" nie potrwa długo..).Ja na razie znikam na dwa tygodnie,bo wyjeżdżam dziś na wczasy.Bardzo się cieszymy,bo ten rok był dla nas bardzo pracowity,a jak wszystko dobrze pójdzie, to za rok nigdzie nie pojedziemy )). Trzymajcie się mamuśki zdrowo,żeby maleństwa były z Was zadowolone ),papa i do zobaczenie za dwa tygodnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matma100 Re: Kto ma termin na kwiecien? 05.08.06, 15:42 Mam termin na 10 kwiecien wg moich obliczeń, Do lekarza idę 5 września ( taka kolejka, bo gin ma tydzień urlopu). Mam synka z 1 kwietnia 2003 ( termin miałam na 16 kwietnia, troche sie pospieszył). Objawy mam takie same jak w pierwszej ciazy: bóle brzucha i powiększone, bolące piersi. Żadnych mdłości na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
mausi12 Re: Kto ma termin na kwiecien? 05.08.06, 17:46 Piszesz,ze juz raz bylas w ciazy.Mam takie pytanie:kiedy mialas juz widoczny brzuszek?Jak dlugo moglas chodzic w obcislych spodniach,tak ze nikt nie zauwazyl Twojej ciazy? Moja znajoma mowila mi,ze zaszla w ciaze tez jakos w lecie,a urodzila 31 marca.Byl poprostu szok wsrod ludzi,bo nikt nie wiedzial od poczatku do konca,ze ona w ogole byla w ciazy.Zobaczyli dopiero jak wyjechala z wozkiem z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
matma100 Re: Kto ma termin na kwiecien? 06.08.06, 19:26 W super obcisłe spodnie przestałam sie miescic pod koniec 3 miesiaca. w połowie czwartego brzuszek zacząał sie już zaokraglać.Jeśli ktoś jest przy tuszy to może ikryc swój stan nawet do szóstego miesiaca. Ja raczej szczupła jestem to szybko było widac. Odpowiedz Link Zgłoś
velveciq Re: Kto ma termin na kwiecien? 06.08.06, 21:59 Ja czuję nadzwyczaj dobrze, czasem tylko lekko pobolewa mnie brzuszek. Termin według poradnika o ciąży - 6 IV, wg kalkulatora internetowego - 11 IV Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Kolejka 2.5 m-ca????? toż to szok!!!!!!! 07.08.06, 09:36 Własnie udało mi się dodzwonić do poradni... Chciałam się zapisać do gina (fajna lekarka, polecana), usłyszałam: bardzo proszę, najbliższy wolny termin: 23 października. No SZOK!!! Co zrobić, zapisałam się (chciałabym,żeby mnie prowadziła, a poza tym pracuje na oddziale szpitala, który chciałabym wybrać), a na pierwszą wizytę pójdę pewnie priv albo wybiorę się do jakiegoś innego lekarza. Wrrrrr.... Do tego jeszcze za oknem leje i od samego rana lekko mi niedobrze. Czyżby zaczynały się kolejne ciążowe atrakcje??? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: Kolejka 2.5 m-ca????? toż to szok!!!!!!! 07.08.06, 13:40 hej, strasznie długa ta kolejka. wydaje mi się, że do 23 października, to będzie więcej wizyt niż jedna. Popytaj może ta z poradni pracuje gdzieś prywatnie i od razu zaczniesz u niej. jak wybierzesz innego lekarza na priv to tez wybieraj rozsądnie, a nie idź do pierwszego lepszego, może będzie on już prowadził do końca. współczuję mdłości, u mnie na razie ok, poza tym żebym wszędzie spała. Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Kolejka 2.5 m-ca????? toż to szok!!!!!!! 07.08.06, 14:01 otóż to! nasza służba zdrowia strasznie mnie dołuje. okazuje się, że na jakieś 2 m-ce wcześniej powinnam przewidzeić, że mogę zajść. @#! właśnie zdobyłam namiary na pryw praktykę tej lekarki. ciekawe, na kiedy tam mi się uda zarejestrować no i pytanie, jak pani dr zareaguje, jak z wizyt prywatnych przejdę na KCh... nie chce mi się płacić za priv przez całe 9 m-cy, za każdą wizytę no i extra za wszystkie badania. ze spaniem nie mam na razie problemów. mam nadzieję, ze poranne złe samopoczucie było fałszywym alarmem - z dwojga złego wolałabym chyba spać Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: Kolejka 2.5 m-ca????? toż to szok!!!!!!! 07.08.06, 15:13 ja chodzę prywatnie, też wolałabym nie płacić ale nie mam zaufania do państwowego, przynajmniej u mnie państwowy gin przyjmuje 30pacjentek w 5 godzin!! a u prywtnego jest czas na pytania, nie raz wizyta trwała 40 min. poza tym usg na miejscu i częściej (państwowo robią tylko w 12 tc, 20 tc i 36 tc). też wolę spanie od mdłości, ale mając 20 miesięcznego szkarba w domu nie da spać a z braku mdłości się jeszcze nie cieszę, bo ostatnio uderzyły w 8 tc ze straszliwą siłą na mdłości mi trochę pomagała ogazowana pepsi z cytryną (nie najlepsza w ciąży, ale cóż), czasami pomaga imbir (dodany do np herabty, lub migdały Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Kolejka 2.5 m-ca????? toż to szok!!!!!!! 08.08.06, 13:42 udało mi się zapisać prywatnie na najbliższą środę...i ciągle mam wątpliwości, czy to ten właściwy lekarz zobaczymy, jakie będzie podejście Pani Doktor do Pacjentki. Przez telefon sprawiała miłe wrażenie, tylko głos jakiś taki młody... mam nadzieję, ze jest doświadczona . troszkę 'świruję' bo to moja pierwsza ciąża, a z ginami mam doświadczenia takie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: Kolejka 2.5 m-ca????? toż to szok!!!!!!! 08.08.06, 19:01 oby wybór okazał się trafny a z jakiego jesteś miasta? i jak dzisiaj mdłości , lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Kolejka 2.5 m-ca????? toż to szok!!!!!!! 09.08.06, 08:46 odpukać w niemalowane, poza poniedziałkowym alarmem na razie spokój. W razie czego pomaga pizza peperoni albo białe winogrono . Przynajmniej na razie. czekam niecierpliwie na wizytę - moze jak zobaczę zdjęcie USG, to uwierzę w tę całą ciążę, bo na razie to dla mnie czysta abstrakcja... - Life is either a daring adventure or nothing Odpowiedz Link Zgłoś
chmura-priv1 Re: Kolejka 2.5 m-ca????? toż to szok!!!!!!! 08.08.06, 12:09 U mnie, pomimo iż firma sponsoruje prywatną opiekę medyczną, na wizytę u dobrego gina trzeba czekać 5-6 tyg. Dramat! O tym, że jestem w ciąży wiem od 2 tygodni a na pierwszą wizytę muszę czekać jeszcze 2 (miałam szczęście, że akurat wypadła jakaś pacjentka). Zastanawiam się czy nie umówić się "z góry" na wszystkie kolejne wizyty. Inna rzecz, że po ubiegłotygodniowych bólach (6tc) w podbrzuszu (bez plamień i krwawień) zapadła cisza. Nic się nie dzieje. Nic nie boli, nie ciągnie, nie mam mdłości ani zachciewanek. Jedynie wszechobecna senność, wzdęcia i zaparcia. Czy to normalne czy mam się niepokoić? Pzdr, Chmura Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: Kolejka 2.5 m-ca????? toż to szok!!!!!!! 08.08.06, 19:02 straszne kolejki fakt, ale może warto czekać <Jedynie wszechobecna > senność, wzdęcia i zaparcia. Czy to normalne czy mam się niepokoić? normalne nie stresuj się dziewczyno tylko się ciesz Odpowiedz Link Zgłoś
aska_kit Re: Kto ma termin na kwiecien? 07.08.06, 16:28 Ja też mam na 10 kwietnia (wg moich obliczeń). Do lekarza idę na pocz. września, wcześniej chyba nie ma sensu, bo przed zajściem w ciążę robiłam badania wszelakie (usg, krew, mocz...) Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: Kto ma termin na kwiecien? 07.08.06, 12:23 Witajcie kwietniowe mamusie Z największą przyjemnością dołączam do Was U lekarza byłam w piątek, termin na 11.04 jutro na usg Radość niesamowita, jakoś cały czas jeszcze nie mogę w to uwierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
lila122 Re: Kto ma termin na kwiecien? 07.08.06, 12:49 Mi juz niestety dokuczaja mdlosci.Zaczyna sie o 6 rano,przechodzi o 12-13 popoludniu.Od wieczora zaczyna sie ponownie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
arc-en-ciel Re: Kto ma termin na kwiecien? 08.08.06, 13:06 hej, wg moich obliczen mam termin na 4.04, mam 29 lat i to bedzie drugi dzidzius, starszy ma dzis 4 lata, do lekarza wybiore sie za jakies 2 tygodnie i tym razem prywatnie chyba, wyszly mi pozytywnie 3 testy, objawow kilka tez zanotowalam pozdrawiam Was wszystkie i zycze spokojnego oczekiwania na dzidziusie )) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: Kto ma termin na kwiecien? 08.08.06, 19:03 witaj, fajnie, że nas tutaj coraz więcej Tobie też życze miłej ciąży, pozdr. k. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka77773 wszystko sie juz skończyło ,nie ma juz nic 07.08.06, 21:04 smialam sie pochwalic i podzielic swoim szczesciem ,od poczatku wiedzialam ze jestem w ciazy ,potwierdzone na usg ,a teraz nic juz we mnie nie ma ,,nie czuje juz nic ,zadnych objawow ,,jutro ide na usg ,ale nie wiem po co wsiade w samochod i jade na maxa by poczuc jak kruche jest zycie ,gdy spotkamsmierc spojrze jej w oczy i zapytam czemu po raz kolejny nie ja ,,czemu ktos kogo kochalam ,kto powinien zostac gdy ja odejde ,, Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: Kto ma termin na kwiecien? 09.08.06, 09:25 Moje Drogie Kwietniówki a może już czas założyć nasz własny wątek -kwiecień 2007? Może wtedy nasze forum stanie się bardziej aktywne? Dobrze byłoby mieć miejsce gdzie będziemy mogły podzielić się naszymi radościami i wątpliwościami. Pozdrawiam Was gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaga Re: Kto ma termin na kwiecien? 09.08.06, 09:34 jestem za bedzie latwiej sie poznac Odpowiedz Link Zgłoś
kaskamiki Re: Kto ma termin na kwiecien? 09.08.06, 10:08 mam juz Kacperka Wiktorka z 9 kwietnia a teraz bedzie nastepne tez kwiecien i mozliwe ze uda mi sie urodzic 9 (fajnie by było dokladnie 3 lata mlodsze od synka) mam nadzieje ze to dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaga Re: Kto ma termin na kwiecien? 09.08.06, 17:37 u mnie podobnie tez mam juz kacperka z 13 kwietnia, a teraz tez byc moze trafi sie 13, tyle ze kacperek bedzie dwa latka starszy od dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-panna Re: Kto ma termin na kwiecien? 09.08.06, 20:20 No i gdzie to nasze kwietniowe forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-panna Re: Kto ma termin na kwiecien? 10.08.06, 00:04 znalazłam kwietniowe forum.... forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42045 Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: jak fajnie-jest już forum kwietniowe!!! 10.08.06, 07:33 jak w temacie! pozdrawiam. S. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Kto ma termin na kwiecien? 10.08.06, 09:15 Chyba czas się zameldować Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Kto ma termin na kwiecien? 10.08.06, 10:42 no czas najwyższy! i wskakuj od razu na forum kwiecień 2007 jak samopoczucie? byłaś już na drugim usg? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Kto ma termin na kwiecien? 10.08.06, 11:17 Idę jutro rano. Byłam na krwi i moczu, ale cytamegalia dopiero wynik w następna środę. Sampoczucie różnie. Generalnie wolę się nie zbliżać do jedzenie, wypijam straszne ilości wody. Udało mi się cos zjeść wczoraj poźnym, wieczorem dopiero. Ale generalnie jest ok. A jak u Was?? Wiecie może czego mogę się spodziewać na jutrzejszym usg? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia1980 Re: Kto ma termin na kwiecien? 10.08.06, 22:34 Według tego, co powiedział lekarz i wyników z inetrnetu ja, 8 kwietnia urodze pierwsze maleństwo... Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamay!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Kto ma termin na kwiecien? 11.08.06, 10:38 Wszytsko ok. siedzi sobie twardo i ładnie w macicy ma 10 mm i koncze 5 tydzień. wyniki badań modelowe następna wizyta 05 09 przed urlopem: całuje Was mocno Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Kto ma termin na kwiecien? 11.08.06, 11:49 no to super! buziaczki dla Ciebie i Maleństwa! mam nadzieję, że i moja środowa wizyta skończy się tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Kto ma termin na kwiecien? 11.08.06, 11:53 pewnie że tak tylko pozytywne myslenie. ja teraz czekam na seruszko i wkacje Odpowiedz Link Zgłoś
horbatka Re: Kto ma termin na kwiecien? 11.08.06, 11:56 hej! właśnie dzisiaj wybieram się do lekarza ale wg moich obliczeń zostanę mamą na początku kwietnia cieszę się bardzo ale ogarnia mnie coraz większy strach..... o rany! Trzymajcie kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 alfa, horbatka, natalia 11.08.06, 14:48 zapraszamy na forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42045 tam się przeniosłyśmy Odpowiedz Link Zgłoś
nika001 Re: Kto ma termin na kwiecien? 13.08.06, 21:20 Witam! Właśnie spóznia mi się @ już 2 tyg., ale i tak wiem, że jestem w ciązy, czuję to od dawna. Byłam u gina, chciałam sprawdzić na USG czy zarodek jest na pewno w macicy, (miałam już ciążę pozamaciczna i strasznie się boję, żeby sie nie powtórzyło) ale gin na USG kazał przyjść dopiero 21sierpnia. Jeszcze cały tydzień czekania, chyba zwariuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka14 Re: Kto ma termin na kwiecien? 14.08.06, 09:36 Witam wszystkich. Mi spoznia sie miesiaczka 2 tygodnie zrobilam 2 testy i wyszly pozytywnie, w srode ide do lekarza (trzymajcie kciuki) z moich obliczen wyszlo ze urodze 19 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś