Dodaj do ulubionych

Czy bolące i nabrzmiałe piersi to znak...

07.08.06, 19:00
że jestem w ciąży??? Od roku staramy się z mężem o dziecko, i podczs tego
cyklu od momentu owulacji mam bardzo bolące i nabrzmiałe piersi. @ mam dostać
w sobotę, ale liczę że nie nadejdzie... Czy jest to możliwe, że nareszcie
jestem w ciąży, czy raczej może być inny powód bólu piersi???
Obserwuj wątek
    • emma_sz Re: Czy bolące i nabrzmiałe piersi to znak... 07.08.06, 20:01
      Ból piersi jest charakterystyczny dla drugiej fazy cyklu, wszystko to przed
      podwyższony poziom progesteronu. Owszem, to może oznaczać, że jesteś w ciąży
      ale nie musi i nie sugerowałabym się tym za bardzo bo po co się potem
      rozczarować. Oczywiście z całego serca życze, żeby to właśnie było to!!
      Wytrzymaj chociaż do piątku, zrób test i wszystko będzie jasne.

Mnie tak naprawdę piersi w ciąży zaczęły boleć dopiero po terminie @.
      • mirabellka26 Re: Czy bolące i nabrzmiałe piersi to znak... 07.08.06, 22:04
        własnie to kwestia indywidualna ale ja tak miałam że strasznie mnie bolały
        piersi że na brzuszku nie mogłam leżeć myslałam że dostanę okres, a na
        październik mam termin porodu, życzę powodzenia!!!
        • 00be do Anka 1118 07.08.06, 22:18
          witam. Ja mam dostać @ w niedzielę. Też mam nadzieję ze nie dostane, mnie też
          bolą piersi i są bardzo ciężkie, boli porbrzusze i mam dziwne skurcze
          przechodzące przez macice, mam nadzieję że to dobry znak. Ja i tak jestem od
          ciebie lepsza, my czekamy dwa lata.
          • anka1118 do OObe 08.08.06, 17:49
            Mam identyczne objawy: ból piersi, ból podbrzusza i skurcze, które w jednym
            dniu były tak mocne, że pomyślałam, że chyba mam jakieś zapalenie, ale na
            następny dzień nie było po tym śladuwink A póżniej znowu ból (ale już nie taki
            mocny) i tak co dzień, raz mocnie, raz mniej... W tym cyklu po raz pierwszy
            używałam testów owulacyjnych, więc na pewno kochaliśmy się w prawidłowym
            momencie, ale co z tego wyjdzie zobaczymywink Tak bardzo bym chciała żeby
            nareszcie to było "to"... Za 3 tygodnie mamy 1-wszą rocznicę ślubu, i lepszego
            prezentu dla męża nie umiem sobie wymarzyć... Trzymam za nas kciuki!!!

P.S. Byłaś już u lekarza na badaniach? Ja jeszcze nie, odwlekam to strasznie...
            Ostatni raz byłam w grudniu, miałam przyjść po pół roku (gdyby nam nie
            wychodziło) no i jeszcze do niego nie dotarłam...
    • papuga_5 Re: Czy bolące i nabrzmiałe piersi to znak... 08.08.06, 02:54
      Twoje objawy moga sugerowac ze jestes w ciazy. Ja tak mialam jak zaszlam w ciaze, zaczely mnie bolec
      piersi w 2 dni po owulacji a do miesiaczki bylo jeszcze daleko. Czasem bolaly mnie piersi przed @ ale nie
      tak duzo wczesniej. Wiec zycze ci powodzenia.
    • 25buba1 Re: Czy bolące i nabrzmiałe piersi to znak... 08.08.06, 07:54
      Witam, ja też wariuję z tego powodu. Dziś mam 27 dc przy ponad 30-to dniowych,
      więc na test jeszcze za wcześnie. Piersi bolą mnie tak od połowy cyklu,
      nakręciłam się strasznie, bo nagle poczułam, że jestem gotowa na drugie dziecko
      (mamy synka 2,3 l.). Mam jakieś dziwne przeczucie, że TO się stało. Nawet
      jeszcze nie zaczęliśmy się starać świadomie o dzidziusia - tak tylko mnie coś
      tknęło. O I ciążę walczyłam 2 lata, było puste jajo płodowe z poronieniem,
      potem cykle bezowulacyjne, clo, pregnyl, HSG itd. aż w końcu gdy sobie trochę
      odpuściliśmy, zaszłam w ciążę. Ciekawe jak będzie teraz. Już nie mogę się
      doczekać, ale jak @ nie przyjdzie, będę testować najwcześniej za tydzień.
      Oprócz bólu piersi innych objawów brak.
    • kejcik76 Re: Czy bolące i nabrzmiałe piersi to znak... 08.08.06, 17:59
      u mnie bylo dokladnie to samo piersi zaczely bolec i byly nabrzmiale zaraz po
      owulacji bolaly dosyc mocno, zazwyczaj nie bolaly mnie wczale albo bardzo
      rzadko, wczoraj zrobilam test 2 dni po spodziewanej miesiaczce i wyszly 2 grube
      wyrazne kreski, zycze ci zeby u ciebie bylo tak samo powodzenia
      • anka1118 do kejcik76 08.08.06, 18:17
        Dziękiwink)) Będę z Wami cały czas w kontakcie. @ mam dostać w sobotę,
        zobaczymy... Oby nie nadeszła! Jak na razie boli mnie już brzuch tak jak na @
        ale to podobno normale...
        • brakochoty Re: do kejcik76 11.09.06, 11:03
          a czy jest możliwe, zę ból pojawił się nagle w 4 dniu owulacji i na nowo leci
          po naciśnięciu siara. Strasznie kłują iersi i wczoraj córa ani nie mogła się
          na mnie położyć bo tak bolały. Do okresu 10 dni.
          • brakochoty Re: do kejcik76 11.09.06, 11:03
            po owulacji miało być
            • ammisia Re: do brakochoty 11.09.06, 19:51
              ja mam to samo leci mi z piersi i boję się iść na betę a test negatyw, bardzo
              chcę być w ciązy ale boję się rozczarowania i widzisz... a nie wiem czy normalna
              jest ta wydzielina z piersi pierwszy raz tak mam,??
              • patchuli Re: do brakochoty 12.09.06, 08:16
                wydzielina z piersi bardzo często sygnalizuje za wysoki poziom prolaktyny,
                która jak wiadomo mocno utrudnia zajście w ciąże...
                • brakochoty Re: do brakochoty 12.09.06, 09:03
                  z tym, ze to moja 2 ciąża a karmiłam 15 miesięcy i siarę miałam stale(po mocnym
                  wyciśnięciu leciała. Piersi bolą mnie coraz mocniej i sutki zaczeły swędzieć. A
                  i wczoraj miałam bezbolesne skórcze macicy więc chyba się udało.
                  • patchuli Re: do brakochoty 12.09.06, 10:58
                    chybaże tak - to trzymam kciuki smile
                    • ammisia Re: do brakochoty 12.09.06, 12:20
                      a kiedy ci zaczeła ta wydzielina i jak wyglada możesz mi pomożesz a nie
                      załamiesz prolaktyną???
                      • brakochoty Re: do brakochoty 12.09.06, 12:24
                        tak jak siara kropelki maluśkie przeźroczystego żółtawego płynu, a jak w jedną
                        kroplę się zbiegnie to jest lekko mętnybrązowo żółtawy. Czytałam, ze tu jedna
                        forumowiczka miała przez kilkanaście lat po karmieniu stale siarę w piersiach i
                        lekarz owiedział, ze to nic nie zagraża organizmowi. Życzęwam mamusie
                        powodzenia, jak znajdę ten wontek to wkleję.
                        • brakochoty Re: do brakochoty 12.09.06, 12:28
                          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35820
                          • brakochoty Re: do brakochoty 12.09.06, 12:29
                            mam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=45671234&a=45756397
                            wypowiedź agnesa-72
                            • ammisia Re: do brakochoty 12.09.06, 13:34
                              dziekuję Ci bardzo, wiesz w sumie to zgłupiałam, bo ja mam to od ostatniego
                              cyklu, więc myslałam ze to normalne, może taki objaw bo strasznie po dniach i
                              to wczesnie bolały mnie piersi i nadal bolą okres niby 2,5dnia wczesniejszy o 5
                              dni i raptem koniec, a do tego stała temperatura. Zrobiłam test i negatyw ale
                              ja już testom nie wierzę, a jesli to coś z homonami to załamke przeżyję a i
                              jeszcze strasznie mnie codziniie rwaa jajaniki głównie wieczorkiem w
                              szczególności lewy, i co dalej robić...dziekuję Ci bardzosmile
    • paula_80 Re: Czy bolące i nabrzmiałe piersi to znak... 12.09.06, 19:05
      Hej!
      Ja od wczoraj wie, że będę mamą i muszę przyznać że objawy ciąży u mnie sa
      prawie identyczne jak te przed okresem. Jedyne co mnie zastanawiało to to, że
      moje piersi były i są gorące wink Życze wszystkim powodzenia
      • brakochoty Re: Czy bolące i nabrzmiałe piersi to znak... 12.09.06, 19:11
        ammisia idź do gina albo zób betę dla pewności
        • chrumpsowa Re: Czy bolące i nabrzmiałe piersi to znak... 12.09.06, 22:38
          Powiem Wam jedno, ze pelne piersi to wynik dzialania progesteronu - hormonu 2
          fazy cyklu i jednoczesnie jesli dochodzi do zaplodnienia jest to hormon
          podtrzymujacy ciaze.
          www.npr.prolife.pl/plansza_05.htm
          Ja co cykl mam pelniejsze piersi: raz bola bardziej, raz wcale, ale w ciazy
          choc staram sie juz rok jeszcze niestety nie bylam.
          Natomiast plyn cieknacy z piersi to nic ciekawego. Siara z tego co sie
          orientuje pojawia sie ok. polowy ciazy (sic!), a nie na samym poczatku!!!
          Dlatego radze udac sie do ginekologa/lekarza rodzinnego sygnalizujac problem.
          Wysoka porlaktyna to nic strasznego, ale moze skutecznie utrudniac zajscie w
          ciaze zaburzajac owulacje. Pozdrawiam Was wszystkie i zycze juz wkrotce 2
          kresek na tescie.
          • chrumpsowa Re: Czy bolące i nabrzmiałe piersi to znak... 12.09.06, 22:41
            No i jeszcze fragment:
            pl.wikipedia.org/wiki/Hiperprolaktynemia
            "Hiperprolaktynemia to choroba polegająca na podwyższonym stężeniu prolaktyny
            we krwi - > 20 ng/ml. Powoduje to zaburzenia miesiączkowania, czasami mlekotok"
            • brakochoty chrumpsowa 13.09.06, 09:30
              dziekuje ci , żeczywiście staram się już 8 cykl i nic, więc może to przez
              siare, dziękuję.
    • brasiunia Re: Czy bolące i nabrzmiałe piersi to znak... 14.09.06, 21:13
      U mnie ból piersi był pierwszą oznaką ciąży i nawet nie musiałam robic testu
      (chociaż go w końcu zrobiłam),
      • brakochoty Re: Czy bolące i nabrzmiałe piersi to znak... 15.09.06, 09:45
        mnie bolą i ... strasznie swędzą!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka