izabela1976 26.08.06, 10:48 Jest to pierwszy cykl naszych starań. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Z niecierpliwością będę czekała na @, a raczej na jej brak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoniaaa Re: Dołączam do Was 26.08.06, 11:09 witamy a kiedy masz mieć @?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: Dołączam do Was 26.08.06, 11:14 Hej, ja również się staram, no i od 17 sierpnia moje dni... były do 23 i codziennie przytulanko, a teraz chciałabym aby juz było, i kiedy dziewczyny myslicie że moge iść na betę?? Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1976 Re: Dołączam do Was 26.08.06, 11:24 Co to znaczy: mogę iść na betę? Nie jestem wtajemniczona Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Dołączam do Was 26.08.06, 11:47 to jest badanie z krwi taki test ciążowy zamaist z moczu to z krwi. Ten test jest jako jedyny wykryć w 100% ciążę... Nie myli się Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1976 Re: Dołączam do Was 26.08.06, 12:54 A kiedy to badanie się wykonuje? Po jakim czasie od braku @? Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1976 Re: Dołączam do Was 26.08.06, 11:23 8 września. Trochę czekania przede mną. Na razie działalismy z mężem w dni płodne i zobaczymy co z tego wyjdzie. Mój mąż chyba bardziej niż ja czeka na te ciążę. Ja też, ale nie nastawiam się tak psychicznie do tego jak on. Kiedy będzie to będzie. A on kazał mi wyliczyć kiedy będą dni płodne, już zamówił na allegro test ciążowy i codziennie pyta czy już można sprawdzić, że to już. I codziennie pyta czy czuję, że jestem już w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Dołączam do Was 26.08.06, 11:48 my staramy się już rok... tak więc pozwolisz że coś Ci doradzę Popierwsze to nie szalej z testami przed terminem @,a po drugie to jak się kochacie to nie myśl tylko i wyłącznie o tym czy zajdziesz tym razem czy nie... Mi te sposoby się nie sprawdziły A i najlepiej mierzyć tempki wtedy wiadomo kiedy jest owu na 100%!!!! Ja już mierzę 3 miesiąc.... Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: Dołączam do Was 26.08.06, 12:49 nio, tylko podczas seksiku wcale nie myslę o tym czy zajdę ale po dwóch dniach juz świruję Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1976 Re: Dołączam do Was 26.08.06, 12:53 Za pierwszym razem udało nam sie w pierwszym cyklu i to niby w dni niepłodne Podjeliśmy wtedy decyzję, że teraz już zaczynamy "robić dzidziusia" myśląc, że zajmie nam to ze dwa lata. Los zdecydował inaczej Teraz chcemy tak samo. Tzn. podjelismy decyzję o staraniach i czekamy. Tylko mój mąż chciałby już. Ja mu tłumaczę, że jak będzie myślał tylko i wyłącznie o zaciążeniu mnie, to prędko to się nie stanie. A z mierzeniem temp. to u mnie nie przejdzie. Trzeba być systematycznym i mierzyć codziennie o tej samej porze (czyli pewno rano). Odpowiedz Link Zgłoś
au500 Re: Dołączam do Was 26.08.06, 14:55 witajcie!!! my z męzem w tym miesiacu podjelismy decyzje ze to juz czas na dzidzie- nasza pierwsza dzidzie. czytalam troche wypowiedzi dziewczyn z tego forum i tak wlasciwie to po raz pierwszy znalazlam miejsce dla siebie u was. czekam teraz na @ ktora ma byc 5 wrzesnia, ale test pewnie zrobie wczesniej mysle tak okolo 1 wrzesnia zrobic. pozdrawiam ,,cola,, Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: Dołączam do Was 26.08.06, 15:03 hej, cola, to tak jak ja mam mieć @ 4 wrzesnia, ale mam nadzieję ze nie będzie chętnie juz bym poszła po test ale wiem że zawsze wychodza negativ zatem zrobię sobie bete gdzieś w poniedziałek Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: Dołączam do Was 26.08.06, 15:10 nio wiesz 17-23 miałam owulację i wiesz ja już czekam i czekam...a chciałabym juz wiedzieć wiesz jak to jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
au500 Re: Dołączam do Was 26.08.06, 18:53 wiem jak to jest sama chciałabym juz wiedziec... napisz jak poszło. powodzenia ,,cola,, Odpowiedz Link Zgłoś
iskaska Re: Dołączam do Was 26.08.06, 19:04 Mam dwie cudne córki i 33 lata. Bardzo bym chciała urodzić trzecie dziecko, ale, niestety, finanse każą mi być rozważną. Zazdroszczę Wam, dziewczyny, że możecie sobie swobodnie zachodzić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
au500 Re: Dołączam do Was 28.08.06, 11:37 hej ammisia! jak tam twoje badanko? teraz ide do pracy ale wroce o 22 i siadam przed komp.3-mam kciuki. ,,cola,, Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1976 Nie jestem w ciąży 07.09.06, 10:34 Pierwszy cykl za mną a ja nie jestem w ciąży. Niby nie spodziewałam się, że tak łatwo mi pójdzie, ale i tak jestem troszkę rozgoryczona. Mąż zarządził zakup testów owulacyjnych. Może z ich pomocą coś wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
monia_82 Re: Nie jestem w ciąży 07.09.06, 10:53 Nie martw się, około 20% udaje się zajść w ciążę za pierwszym razem, więc nie jest to jakaś konkretna liczba Ja to wogóle mam takie nieregularne cykle, że szkoda gadać, narazie biore Castagnus (może coś pomoże na nie) no i kwas foliowy i zestaw witamin falvit Mierze temp. od 2 cykli ... kiedys sie uda Powodzenia dla wszystkich!! pozdrawiam monia Odpowiedz Link Zgłoś
monisku32 Re: Nie jestem w ciąży 07.09.06, 13:56 mnie się udało w drugim cyklu staran, brałam od pierwszego dnia miesiączki do połowy cyklu wiesiołka w kapsułkach (podobno zwiększa ilość śluzu), nie wiem, czy pomógł, w każdym razie zaszłam w ciążę Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: Dołączam do Was 07.09.06, 14:33 Nam tez sie za pierwszym razem udalo w pierwszym cyklu, teraz tez podjelismy decyzje i mielismy nadzieje, ze uda sie za pierwszym razem.. Niestety, los chcial, ze musilismy zrobic sobie 2 tygodnie przerwy i owu wypadlo dokladnie w srodeczku, wiec maluch nie mial zadnych sznas. Trzymam kciuki, aby wrzesien byl dla nas wszystkich bardziej owocny Na szczescie planujemy tylko wakacje i zadnych dluzszych rostan! Pozdrawiam, e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1976 II cykl 16.09.06, 23:33 Właśnie trwa II cykl moich starań. Tym razem jestem lepiej przygotowana - mam testy owulacyjne. Ciekawe czy z nimi się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
onna79 Re: II cykl 19.09.06, 08:55 Witam, ja też zaopatrzyłam się w testy owu, ale mam nieregularne cykle (29-35 dni), sama nie wiem kiedy zacząć je robić. Jakie masz cykle, jeśli można zapytać, w którym dniu zastosowałaś testy? U mnie dziś 14dc. Pozdrawiam serdecznie. ps. To nasz 2 cykl starań o pierwsze dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1976 Re: II cykl 19.09.06, 14:16 Ja mam 30 dniowe. A dziś jest 13 dc. Testuję jutro i zobaczymy co będzie Mam nadzieję, że w efekcie końcowym - dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś