Dodaj do ulubionych

Dołączam do Was

26.08.06, 10:48
Jest to pierwszy cykl naszych starań. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Z niecierpliwością będę czekała na @, a raczej na jej brak.
Obserwuj wątek
    • amoniaaa Re: Dołączam do Was 26.08.06, 11:09
      witamy smile a kiedy masz mieć @?? pozdrawiam
      • ammisia Re: Dołączam do Was 26.08.06, 11:14
        Hej, ja również się staram, no i od 17 sierpnia moje dni... były do 23 i
        codziennie przytulanko, a teraz chciałabym aby juz było, i kiedy dziewczyny
        myslicie że moge iść na betę??
        • izabela1976 Re: Dołączam do Was 26.08.06, 11:24
          Co to znaczy: mogę iść na betę? Nie jestem wtajemniczona smile
          • amoniaaa Re: Dołączam do Was 26.08.06, 11:47
            to jest badanie z krwi wink taki test ciążowy zamaist z moczu to z krwi. Ten test
            jest jako jedyny wykryć w 100% ciążę... Nie myli się smile
            • izabela1976 Re: Dołączam do Was 26.08.06, 12:54
              A kiedy to badanie się wykonuje? Po jakim czasie od braku @?
      • izabela1976 Re: Dołączam do Was 26.08.06, 11:23
        8 września. Trochę czekania przede mną. Na razie działalismy z mężem w dni płodne i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Mój mąż chyba bardziej niż ja czeka na te ciążę. Ja też, ale nie nastawiam się tak psychicznie do tego jak on. Kiedy będzie to będzie. A on kazał mi wyliczyć kiedy będą dni płodne, już zamówił na allegro test ciążowy i codziennie pyta czy już można sprawdzić, że to już. I codziennie pyta czy czuję, że jestem już w ciąży.

• amoniaaa Re: Dołączam do Was 26.08.06, 11:48
          my staramy się już rok... tak więc pozwolisz że coś Ci doradzę smile Popierwsze to
          nie szalej z testami przed terminem @,a po drugie to jak się kochacie to nie
          myśl tylko i wyłącznie o tym czy zajdziesz tym razem czy nie... Mi te sposoby
          się nie sprawdziły sad A i najlepiej mierzyć tempki wtedy wiadomo kiedy jest owu
          na 100%!!!! Ja już mierzę 3 miesiąc....
          • ammisia Re: Dołączam do Was 26.08.06, 12:49
            nio, tylko podczas seksiku wcale nie myslę o tym czy zajdę ale po dwóch dniach
            juz świrujęsmile
          • izabela1976 Re: Dołączam do Was 26.08.06, 12:53
            Za pierwszym razem udało nam sie w pierwszym cyklu i to niby w dni niepłodnesmile Podjeliśmy wtedy decyzję, że teraz już zaczynamy "robić dzidziusia" myśląc, że zajmie nam to ze dwa lata. Los zdecydował inaczej smile

Teraz chcemy tak samo. Tzn. podjelismy decyzję o staraniach i czekamy. Tylko mój mąż chciałby już. Ja mu tłumaczę, że jak będzie myślał tylko i wyłącznie o zaciążeniu mnie, to prędko to się nie stanie.

A z mierzeniem temp. to u mnie nie przejdzie. Trzeba być systematycznym i mierzyć codziennie o tej samej porze (czyli pewno rano).
            • au500 Re: Dołączam do Was 26.08.06, 14:55
              witajcie!!! my z męzem w tym miesiacu podjelismy decyzje ze to juz czas na
              dzidzie- nasza pierwsza dzidzie. czytalam troche wypowiedzi dziewczyn z tego
              forum i tak wlasciwie to po raz pierwszy znalazlam miejsce dla siebie u was.
              czekam teraz na @ ktora ma byc 5 wrzesnia, ale test pewnie zrobie wczesniej
              mysle tak okolo 1 wrzesnia zrobic. pozdrawiam ,,cola,,
              • ammisia Re: Dołączam do Was 26.08.06, 15:03
                hej, cola,

to tak jak ja mam mieć @ 4 wrzesnia, ale mam nadzieję ze nie będziesmile chętnie
                juz bym poszła po test ale wiem że zawsze wychodza negativsad zatem zrobię sobie
                bete gdzieś w poniedziałeksmile
                • au500 Re: Dołączam do Was 26.08.06, 15:06
                  juz w ten poniedzialek? ,,cola,,
                  • ammisia Re: Dołączam do Was 26.08.06, 15:10
                    nio wiesz 17-23 miałam owulację i wiesz ja już czekam i czekam...a chciałabym
                    juz wiedzieć wiesz jak to jest....
                    • au500 Re: Dołączam do Was 26.08.06, 18:53
                      wiem jak to jest sama chciałabym juz wiedziec... napisz jak poszło.
                      powodzenia ,,cola,,
                      • iskaska Re: Dołączam do Was 26.08.06, 19:04
                        Mam dwie cudne córki i 33 lata. Bardzo bym chciała urodzić trzecie dziecko,
                        ale, niestety, finanse każą mi być rozważną. Zazdroszczę Wam, dziewczyny, że
                        możecie sobie swobodnie zachodzić. Pozdrawiam.
                    • au500 Re: Dołączam do Was 28.08.06, 11:37
                      hej ammisia! jak tam twoje badanko? teraz ide do pracy ale wroce o 22 i siadam
                      przed komp.3-mam kciuki. ,,cola,,
    • izabela1976 Nie jestem w ciąży 07.09.06, 10:34
      Pierwszy cykl za mną a ja nie jestem w ciąży. Niby nie spodziewałam się, że tak
      łatwo mi pójdzie, ale i tak jestem troszkę rozgoryczona.

Mąż zarządził zakup testów owulacyjnych. Może z ich pomocą coś wyjdzie...
      • monia_82 Re: Nie jestem w ciąży 07.09.06, 10:53
        Nie martw się, około 20% udaje się zajść w ciążę za pierwszym razem, więc nie
        jest to jakaś konkretna liczba smile Ja to wogóle mam takie nieregularne cykle, że
        szkoda gadać, narazie biore Castagnus (może coś pomoże na nie) no i kwas
        foliowy i zestaw witamin falvit smile Mierze temp. od 2 cykli ... kiedys sie uda
        Powodzenia dla wszystkich!!
        pozdrawiam
        monia
        • monisku32 Re: Nie jestem w ciąży 07.09.06, 13:56
          mnie się udało w drugim cyklu staran, brałam od pierwszego dnia miesiączki do
          połowy cyklu wiesiołka w kapsułkach (podobno zwiększa ilość śluzu), nie wiem,
          czy pomógł, w każdym razie zaszłam w ciążę smile
    • e-millie Re: Dołączam do Was 07.09.06, 14:33
      Nam tez sie za pierwszym razem udalo w pierwszym cyklu, teraz tez podjelismy
      decyzje i mielismy nadzieje, ze uda sie za pierwszym razem.. Niestety, los
      chcial, ze musilismy zrobic sobie 2 tygodnie przerwy i owu wypadlo dokladnie w
      srodeczku, wiec maluch nie mial zadnych sznas. Trzymam kciuki, aby wrzesien byl
      dla nas wszystkich bardziej owocny smile Na szczescie planujemy tylko wakacje i
      zadnych dluzszych rostan!

Pozdrawiam,
      e-millie
    • izabela1976 II cykl 16.09.06, 23:33
      Właśnie trwa II cykl moich starań. Tym razem jestem lepiej przygotowana - mam testy owulacyjne. Ciekawe czy z nimi się uda.
      • onna79 Re: II cykl 19.09.06, 08:55
        Witam, ja też zaopatrzyłam się w testy owu, ale mam nieregularne cykle (29-35
        dni), sama nie wiem kiedy zacząć je robić. Jakie masz cykle, jeśli można
        zapytać, w którym dniu zastosowałaś testy? U mnie dziś 14dc. Pozdrawiam
        serdecznie.
        ps. To nasz 2 cykl starań o pierwsze dziecko.
        • izabela1976 Re: II cykl 19.09.06, 14:16
          Ja mam 30 dniowe. A dziś jest 13 dc. Testuję jutro i zobaczymy co będzie smile Mam
          nadzieję, że w efekcie końcowym - dziewczynka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka