miki9971 05.09.06, 11:21 Chcialam sie dowiedziec czy Waszym zadniem wiek partnera ma znaczenie przy zajsciu w ciaze. Ja mam 32 lata, natomiast moj partner 53. Staramy sie o dzidzie, ale jak narazie bezskutecznie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blaszany_dzwoneczek Re: wiek partnera 05.09.06, 11:37 Podobno ma znaczenie. Niedawno był jakiś artykuł na onecie chyba, że były badania, które wykazały, że wiek mężczyzny też nie jest obojętny i może wpływać na zajście w ciążę, a także zwiększone ryzyko jakichś nieprawidłowości. Ja mam 30 lat, a mój mąż 42 i staramy się o pierwsze dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
kika335 Re: wiek partnera 05.09.06, 12:09 wiek partnera ma prawie takie samo znaczenie jak twoj. jego sperma nie jest juz tak "wartosciwa" tnz bogata w plemniki, ktore sa silne jak kiedys.. ale powodzenia i trzymam kciuki, aby wam sie udalo... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: wiek partnera 05.09.06, 12:21 akurat nie bardzo sie zgadzam jakoby starszy partner nie byl zdolny...znam przypadek ze facet mial 57 lat i bez problemu sie obylo,a wystarczy poczytac sobie o aktorach ilu ma dzieci w starszym wieku.Ja mam 37 lat a moj maz 44 i wlasnie nasze male w brzuchu ma 30 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: wiek partnera 05.09.06, 12:24 To nie chodzi o to, że starszy partner nie jest zdolny spłodzić dzieci. Tylko że ta płodność STATYSTYCZNIE spada z wiekiem, tak jak i u kobiet, i tak jak u kobiet zwiększa sie ryzyko urodzenia dziecka z jakąś wadą. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa a ja czytałam w necie niedawno... 05.09.06, 12:37 że wiek partnera ma wpływ na ewentualne poronienia... im facet starszy tym bardziej prawdopodobne jest poronienie i nie jest to koniecznie wina kobiety, jej organizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: a ja czytałam w necie niedawno... 05.09.06, 12:50 No to zescie mnie pocieszyly Ja 26,maz 37.Niedlugo przebada sobie swoje plemniczki i wszystko bedzie jasne Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: a ja czytałam w necie niedawno... 05.09.06, 13:06 ej ja też mam 25 a mąż 30 ale to nie chodzi o takie przypadki tylko o panów juz o wiele starszych.... No nie przesadzajmy!!!! To co 15latki mają płodzić dzieci?? Nie żartujcie... Odpowiedz Link Zgłoś