Dodaj do ulubionych

Mamy rocznik 1987-1988??sa takie mlode??

• newlive Re: Mamy rocznik 1987-1988??sa takie mlode?? 24.11.06, 12:03
      jestem jestem niegdzie nie ucieklam.I jak tak czytam wasze wypowiedzi(chodzi mi
      o te co mi wspolczuja itp) to mi sie was zal robi.Dziekuje tym ktorzy mnie
      wspieraja i dodaja otuchy.A te co sie maja tak "wrednie"wypowiadac to spier...
      z tego forum.smile
    • newlive Re: Mamy rocznik 1987-1988??sa takie mlode?? 24.11.06, 12:05
      eyes69 a kto powiedziala "wariatko"ze bede swoja cokre namawiac.Mnie do tego
      nikt nie namawial.A ty jestes jeb...to malo powiedziane i tak jak twoje
      kolezanki macie nie pokolei w glowie.I sie od mojego zycia odpier....
      • lee_a Re: Mamy rocznik 1987-1988??sa takie mlode?? 24.11.06, 12:09
        hej hej kolezanko, bez wulgaryzmow, tu są dzieci... a tak na powaznie, dlaczego
        zareagowalas tak ostro? to jest Forum, opinie są różne a kazdy ma prawo do
        wypowiedzenia swoich. A swoją dojrzałość niekoniecznie trzeba pokazywac przez
        przeklinanie. Zdecydowanie bardziej mi sie podobal twoj pierwszy post, byl jak
        napisany przez osobe naprawdę dojrzałą i świadomą. A te przeklenstwa to kojarza
        mi sie raczej z panami spod budki z piwem a nie z przyszla mamą...
    • karo_man Re: Mamy rocznik 1987-1988??sa takie mlode?? 24.11.06, 12:09
      Ja tez jestem rocznik 87 w maju urodze pierwsze dziecko i termin tak wyszedł ze
      nie wiem czy zdaze napisac mature alesie nie martwie .Jestem w 15 tygodniu i
      chociaz ta ciaza byla niespodziewana bardzo kocham swoje malenstwo,ktore juz
      widzialam na usg bardzo ruchliwe.A moze ktoras z mam jest z katowic i moglaby mi
      doradzic szpitał?
    • newlive Re: Mamy rocznik 1987-1988??sa takie mlode?? 24.11.06, 12:22
      lee_a masz racje.Ale poprostu troche mnie ponioslo bo nie wiem dlaczego
      wszystkie babki zaraz przekreslaja przyszle mamay 18-20letnie.Jest to bardzo
      przykre.Bo niejedna 18 latka lepiej wychowa te dziecko niz 25-30latka.
      • lilith76 Re: Mamy rocznik 1987-1988??sa takie mlode?? 24.11.06, 12:50
        Ja nie przekreślam. Takie dziewczyny też potrafią wydorośleć, wziąć odpowiedzialność za swoje życie. Czeka ich ciężka szkoła życia, kiedy tak na prawdę one dopiero to życie zaczęły.
        Tylko zwracam uwagę, że w tym wieku to się na serio wie tyle o życiu i związku ile się fantazji zebrało w głowie. Ma się to tak do prawdziwego życia jak "Magda M.".

Oprócz tego - sporo już widziałam w życiu, natknęłam się na setki ludzkich historii i wiem, że matką lepiej zostać mając sytuację zawodową i życiową umożliwiającą jakiekolwiek danie sobie rady, z minimalną pomocą rodziny, gdy partner jednak okaże się fatalny w roli ojca, męża, głowy rodziny.
      • judyta_1988 Re: Mamy rocznik 1987-1988??sa takie mlode?? 24.11.06, 19:34
        Ja Jestem rocznik 88 i jestem prawie w 39 tygodniusmileJuleczka się dobrze rozwija
        niemam komplikacji czy tym podobnme. Ja się już niemoge doczekać maleńkiej.
        Jakoś chodze normalnie do szkoły mam bardzo dobre oceniki. Artur ma dobrą
        prace, 25 lat i napewno sprosta obowiązką. Nierozumie dlaczego tak wiele kobiet
        krytykuje to że ktoś się cieszy to co niby mam beczeć załamywać się jak się
        stało to się nieodstanie ja poniose tego konsekwęcje i to mi się niby ukruci
        życie jak to niektóre pisały to więć co się CZEPIACIE!!!!!

Pozdrawiam Cię newlive.
    • hipsdontlied ściema!!!!!!!!!Idz się ucz!!!!!! 24.11.06, 21:43
      dziecko idz sie lepiej ucz a nie masz co robić i wymyślasz sobie że bedziesz
      matką............

Węszę w poszukiwaniu PaulinkiNastolatki
      • dziewczynka_bez_zapalek autorkę wątku i inne młode mamy 24.11.06, 22:03
        zapraszam na forum specjalnie dla nas.
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25398
        tam nikt nie będzie was potępiał, a wspierał.

i tak zastanawiam się, po co do tego wątku weszły mamy, które zdecydowały się
        na dziecko w późniejszym wieku niż te 18-20 lat ???
        przecież wątek był skierowany do mam nastoletnich ??????
      • judyta_1988 Re: ściema!!!!!!!!!Idz się ucz!!!!!! 24.11.06, 22:23
        OOOO!!!!! Wypraszam sobie,że co niby wymyślam. Powiedz to mojej kruszynie co
        nosze już 38 tygodni pod sercem! Dokładnie po co tu wchodzą kobity co mają
        prawić kazania itd jak forum jest skierowane do rocznika 87 i 88! To chyba
        niektóre osoby się powinny nauczyć czytać. No chyba że chcą sie odmłodzić he he
        he.
        • mamawiktorki Re: ściema!!!!!!!!!Idz się ucz!!!!!! 24.11.06, 22:42
          Powiem Wam ze często zagladam na forum dziecko bo sama je mam ale tyle tu
          nienawiści ze szkoda gadać.Podam taki przykład.Moja kuzynka urodziła dziecko w
          wieku 18 lat.Cała rodzina chciała ja za to powiesić.Wszelkie babki i ciotki
          urągały nad nia ze młoda ze glupia ze sobie zycie zmarnowała.Owszem poczatki
          mieli bardzo ciezkie.Mały chorował i to bardzo powaznie .Kilka razy szpital i
          prawie stan agonalny.Mimo to cały czas jest męzatką i matką ,wspaniałą matką
          trojga dzieci !!!! bo mimo chorób starszego syna zdecydowała sie ,mieć jescze
          dwie córki.
          Wszystkie dzieci sa zdrowe ona ma teraz 35 lat i razem z mezem sa bardzo
          szczesliwi mimo ze nie maja willi z basenem i odjechanej fury.Z dziecka zawsze
          sie trzeba cieszczec ale to zrozumie tylko ta kobieta która je straciła lub
          strała sie o nie latami.
          ps.Pozdrawiam wszystkie młode mamy.Gdybym ja sie tak wczesnie zdecydowała to
          moja córka miała by dziadka a nawet dziadków obaj nie zyją
          • judyta_1988 Re: ściema!!!!!!!!!Idz się ucz!!!!!! 25.11.06, 10:06
            Ja mam też taki przykład pod nosem moja mama pierwsze dziecko urodziła jak
            miała 19 lat zaszła w wieku 18.( Tata rok starszy). Mam 4 braci obecnie ja
            najmłodsza jestem oni już mają życie ustatkowane.Jest nas piątka a rodzice dali
            sobie rade nigdy nam niczego nie brakowało. A najstarszy brat ma 4 letnią
            córeczkę bratowa miała 17 lat jak ją urodziła brat 23 skonczyła szkołe i
            studium kosmetyczne a teraz chce mieć drugie dziecko.
            • asia875 Re: rocznik 87 25.11.06, 11:29
              hej.ja niedawno skończyłam 19lat i jestem w 25tc młode urodzi sie w marcu,już
              sie niemoge doczekac,i wiem ze chociaz planowalam ciaze za około rok to i tak
              sie wszystko ułoży,wole teraz urodzić niz mając 30-35lat(moje dzecko mialoby w
              wieku 18lat mame koło 50)a tak to całkiem inaczej.pozdrawiam wszystkie młode
              mamy.
    • scarbonka Re: Mamy rocznik 1987-1988??sa takie mlode?? 25.11.06, 11:58
      Nie wiem dlaczego wiele z Was tak sie dziwi i oburza, że 18 letnia dziewczyna
      zostanie matką. Pierwszy raz słyszycie o takim przypadku?? Jasne, że ciąże w tym
      wieku są z reguły nieplanowane, ale zdarzają sie i to nie rzadko. Ja w wieku 18
      lat miałam już silny instynkt macierzyński i wspaniałego chłopaka, który obecnie
      jest moim mężem. Nie planowalismy wówczas dziecka ze wzgledu na szkołę i
      sytuacje materialną, ale gdyby sie trafiło to nie byłoby tragedii. Nam się
      akurat udało i o dziecko postaralismy sie świadomie dopiero po ślubie, ale jeśli
      się ze soba sypia to przecież trzeba sie liczyc z ciążą. Naprawde wszystkie
      oburzone straciły dziewictwo dopiero po trzydziestce wink?
      • lilith76 Re: Mamy rocznik 1987-1988??sa takie mlode?? 27.11.06, 13:04
        > Nie wiem dlaczego wiele z Was tak sie dziwi i oburza, że 18 letnia dziewczyna
        > zostanie matką

Nie dziwi, ani nie oburza.

> Pierwszy raz słyszycie o takim przypadku??

Nie

Jasne, że ciąże w ty
        > m
        > wieku są z reguły nieplanowane, ale zdarzają sie i to nie rzadko

W tym wątku wypowiadały się głównie dziewczyny, które ciążę w tym wieku zaplanowały.

Nie planowalismy wówczas dziecka ze wzgledu na szkołę i
        > sytuacje materialną,

I tym się różnisz od bohaterek tego wątku. Myśleniem abstrakcyjnym, nie serialowym...
    • rexona_for_teen 1986 26.11.06, 18:50
      Cześć=>Mam nadzieję że ta twoja ciąża to prawda=>Myślę że tak=>Więc była
      planowana czy też nie?=>Bo moja"tak sobie".Nie wiedziałam że mogę być w ciąży
      ale wcześniej mówiłam sobie że fajnie jest być mamą i bym się nawet cieszyła z
      ciąży=>I stało się=>Obecnie jestem w 13 tygodniu ciąży i czuję się
      świetnie.Trzymaj się cieplutko napewno dasz radę!!!!

Pozdrawiam
      Marzena R.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka