Dodaj do ulubionych

śluz a owulacja

06.12.06, 12:54
dziewczyny czy jak jest śluz płodny do zawsze jest owulacja czy może być śluz
bez owu i odwrotnie, bo ja już nic nie rozumiem mam cykle 28 dniowe owu
powinna być w poniedziałek i śluz płodny był ale testy owu wykazały w
niedzielę bladziutką kreseczkę więc czekamy ze staraniami, dziś 16dc a na
testach owu dalej nic, czy to możliwe że przegapiłam owu, rochę chorowałam w
ubieglym tygodniu czy mogła się przesunąć?
Obserwuj wątek
    • jaga9911 Re: śluz a owulacja 06.12.06, 13:27
      Odpowiem tak...w miesiącu w którym zaszłam w ciążę nie miałam (albo byłam na
      tyle ślepa, że nie zauważyłam) śluzu płodnego a ponieważ staraliśmy się od paru
      miesięcy o Maluszka obserwowałam swoje ciałao...no i niespodzianka ma 16
      tygodni i chyba zaczyna się wiercić...smile
      • zazuzina Re: śluz a owulacja 06.12.06, 14:42
        kurcze ja tak się boję że przespaliśmy owu a już w całkowitej desperacji jestem
        • sjena1 Re: śluz a owulacja 06.12.06, 14:51
          mnie testy owu tez wkurzyły 2krotnie bo nie wiadomo kiedy ta kreska jest
          właściwa i wyszło że była właściwa a ja myślałam ze jeszcze nie,eeeeeh, moze
          spróbuj metody-seks co drugi dzień?
          • mziolek5 Re: śluz a owulacja 06.12.06, 14:58
            mnie testy już do szału doprowadzają. Paskowe zwykle nic nie wykazują,a
            mikroskopik "powiedział" mi,że owu-albo raczej dni w okolicy owulacji, były
            trochę w piątek, w sobotę, w niedzielę rano, wieczorem juz nie,a potem jeszcze
            w pon i dziś-czyli we wtorek...(5 dzień, a pokazują na 72 godz przed)
            zaliczyliśmy niedzielne przytulanko i teraz pozostaje mi czekać bo mój M już
            zdążył wyjechać.pewnie sobie jeszcze posprawdzam do kiedy ta "owulacja" będzie
            trwała, moze ustale nowy rekord wink opcja seks co drugi dzień chyba najlepsza,
            co prawda u nas nie realna,ale moze Wy spróbujcie?
            • zazuzina Re: śluz a owulacja 06.12.06, 15:03
              ale jak dzisiaj 16dc to ten cykl juz jest stracony prawda?
              • megisa1 Re: śluz a owulacja 06.12.06, 15:05
                niepowiedziane wink zaciazylismy w 20dc przy cyklu 26-27

chyba nigdy nic nie wiadomo wink)) tez myślałam że już po wink))
                • zazuzina Re: śluz a owulacja 06.12.06, 15:09
                  megisa lejesz miód na moje serce
                  • sjena1 Re: śluz a owulacja 06.12.06, 16:53
                    nakręcasz sie jak ja na początku
                    • olek771 Re: śluz a owulacja 07.12.06, 20:31
                      Śluz płodny zazwyczaj (przewaźnie) wskazuje na fakt, że kobieta znajduje się w
                      okresie płodnym, ale: zdarzają sie "łatki śluzu" - prawdopodobie wtedy, kiedy
                      organizm przygotowuje się do owulacji (zmieniają się poziomy hormonów), ale z
                      jakichś powodów (typu: choroba, stres, wyjazd l;ub innych, trudnych czasem do
                      uchwycenia obserwacjami) do owulacji nie dochodzi. Za jakiś czas może dojść do
                      kolejnego "podejścia" i wtedy może mieć miejcse owulacja, później niż
                      w :normalnym" cyklu danej kobiety (jeśli kobieta ma cykle regularne)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka