aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 09.01.07, 15:41 Hej Jakie miłe wiadomości na wątku Paula gratulacje, Misia Tobie również córeczka to fajna sprawa! A u mnie wszystko ok mało czasu, niewiadomo w co ręce włożyć na nic nie starcza czasu non stop biegiem dobrze że dziś sobie przypomniałam że jutro badania (progesteron i reszta)bo w końcu bym nie poszła jakoś ostatnio specjalnie nie nakręcam się ciążowo,nie myślę o tym mam kupe spraw zw z budową teraz aktualnie szukamy okien , u nas czeka się na nie ok 3 m-cy szok!ekipe na szczęscie już mamy Pozdrawiam Was i życzę miłego popołudnia aba Odpowiedz Link Zgłoś
baka1baka Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 09.01.07, 16:13 Misiu, to WSPANIAŁA wiadomość. Wzruszyłam sie razem z Tobą Grunt to dobry specjalista a nie lekarz konował! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Misiu gratulacje!!! 09.01.07, 17:50 Misia nareszcie szczęśliwa i uspokojona - będzie wymarzona córeczka))I lekarz też normalniejszy od tamtej wstrętnej baby!!Gratuluję Zuzi - będzie w sam raz dla mojego Szymka) Paula - Tobie gratuluję dwóch kreseczek,wspaniały prezent na dzień babci i dziadka!!Spokojnych 9 a właściwie już 8 miesięcy ciąży!! Dziewczynki które wkrótce ma nawiedzić @ - trzymam kciuki żeby małpiszon nie nadszedł!!! A ja zaczynam ostatnie odliczanie-do terminu został miesiąc!!! Całuski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Dakotki :) 09.01.07, 17:56 haha ale sie usmialam, ale by byla parka Ja juz tez odliczam. Przeszczesliwa Misiulka ! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Ja też gartuluję!;) 09.01.07, 22:57 To jeszcze ja, jeszcze ja też biegnę gratulować i świętować w tym pięknym dniu razem z Wami Dziś dopiero teraz zasiadłam do kompa, bo wróciłam późno z rady,ale cieszę się, że jeszcze do WAS zajrzałam, bo tu takie cuuuuudne wiadomości Aż chce się żyć Misiulka - więc jednak Zuzia, spełniło się Twoje marzenie Ja czułam nosem tę córcię, Ty wiesz Aż się wzruszyłam Twoim szczęściem I powiem Ci, że ja po cichu też marzę o córci... Paula - gratulacje i cieszę się razem z Tobą, że tak szybko się udało To dodaje nadziei Bądź zdrowa przez całe 8 miesięcy i dzidziuś też Ale wspaniale!!! Amoniu, trzymamy kciuki i przepędzamy koczkodana! Agniesia, takie popłakanie jest potrzebne...Pomaga zebrać siły i walczyć. Uda się, zobaczysz i melduj szybko po wizycie... Adrastea, Martusia, Aka, Dakotka, Agnieszka-zd,baka, krokodylek, Aba, Agnieszkamonika, Monjan...buziaki! Dobrej nocki! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa <wow> 10.01.07, 08:53 Dakota ale to przeleciało.... no szok, jeszcze miesiąc i już będziesz mieć swojego synuasia ja dzisiaj czekam na @ tak się boję że znowu przyjdzie.... ((( nadal wpieprzam jak mały słoń, a potem mi niedobrze <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: do Amoni 10.01.07, 09:20 Amoniu kochana oby ta małpa nie przylazła a powiedz mi jak twoje wizyty u lekarza, czy zrobiłaś już jakieś badania, i czy lekarz coś stwierdził?? zapóźnioona jakaś jestem w wieściach Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: do Amoni 10.01.07, 09:29 tak już wszystko wiemy gdzie jest problem i cały czas łykamy te medikamenty Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Czytam na styczniówkach ze ... 10.01.07, 10:37 MONJAN odszedł czop !!!! to juz chyba nie długo do powitania synusia echh ciekawe co tam u ememik. Wczoraj miala termin ! Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Czytam na styczniówkach ze ... 10.01.07, 11:11 rany boskie oby Monjan szybko poszło Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Czytam na styczniówkach ze ... 10.01.07, 11:28 ja też trzymam za ni a kciuki!!!! oby dzidziuś był zdrowy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baka1baka Re: Czytam na styczniówkach ze ... 10.01.07, 12:17 trzymam kciuki za Maonjan. ja urodziałam następnego dnia po odjściu czopu! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Czytam na styczniówkach ze ... 10.01.07, 12:18 dobrze wiedzieć mam nadzieję że kiedyś mi się ta wiedza przyda..... ((((( Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Czytam na styczniówkach ze ... 10.01.07, 12:37 Amoniu kurcze ja tez mam taką nadzieję która jest raz większa a raz mniejsza ale wiesz myślę że kiedyś wreszcie po długich miesiącach oczekiwania i nam się ta wiedza przyda bądź dobrej myśli i nie smutkuj już Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Czytam na styczniówkach ze ... 10.01.07, 12:59 obiecuję się poprawić ))) teraz będę się już tylko uśmiechać Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: od razu lepiej Amoniu 10.01.07, 13:17 i tak trzymaj, ja też nie mam powodów do śmiechu ale się staram, mega dół minął i trzeba żyć dalej już sie nie mogę doczekać na tą moją wizytę dziś ale co tu taka cisza, czy tylko my zostałyśmy z folikówek ??? rany ja to z tego wszystkiego to folika już ho ho nie łykam muszę się za to zabrać znowu Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: od razu lepiej Amoniu 10.01.07, 13:26 ja łykam ciągle razem z męzusiem dziennie wcinamy porcję witaminek Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Środa 10.01.07, 13:51 Jestem jeszcze ja tylko do rana mam niezly ruch w biurze, zdązyłam sie juz pare razy wkur.... na maksa. Ogólnie dzisiejszy dzień jest spod znaku spotkania z samymi debilami. Jeszcze tylko 2 godziny i do domku a ja mam dzis juz serdecznie doś wszystkiego Agniesiu sama jestem ciekawa co ci ten lekarz powie wypytaj sie o wszystko dokładnie zrob sobie liste pytan na kartce bo potem jak sie tam wejdzie to sie zapomina polowe rzeczy o ktore sie chcialo zapytac Amonia trzymaj sie czekam jutro na relacje czy @ przyszła czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Środa 10.01.07, 15:16 ja też jestem, tylko zapracowana! I tak jak Ania wkurzam się na durnych ludzi! Zeby chociaż mili byli.... pozdrawiam Was m Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Trzymamy kciuki z całych sił!!!! 10.01.07, 15:43 ja i moja maleńka Fasolinka Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 10.01.07, 15:47 zrobiłam sobie chwilę przerwy i zobacznei co znalazłam Pełnanadziei jest w ciąży forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=54824286&v=2&s=0 Niech to da i nam nadzieję, zwłaszcza tym których mężczyźni mają nie najlepsze wyniki. Ale fajnie! Aagniesia! czekamy na relację! m Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 10.01.07, 15:58 Takie wiesci podbudowuja Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Dzis przywiezli Nam lozeczko :) 10.01.07, 19:20 Wlasnie mezus sklada ma swoj zapach to drewno, musi sie wywietrzyc, pozdrawiam Amonia trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Czwartek 11.01.07, 08:44 Witam czwartkowo u mnie dość wietrznie niecierpie takiej pogody no ale cóż Zyczę wszystkim miłego dnia i lekkiej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Czwartkowe sprawozdanie :) 11.01.07, 09:38 Misia łożeczko jest napewno słodkie Martajotka i Adrastea buziaki zaraz lece czytac o pełnejnadziei a co do mojej wizyty u gina doooooppaaa poszłam do tego gina ale specjalnie nic z tego nie wyniknęło, wiadomo jakbym poszła prywatnie byłoby pewnie inaczej a tak był skąpy w wypowiedziach, w ogóle malo gadał, takze nic sensowanego mi nie powiedział, obejrał oczywscie wszystkie wyniki, znalazłam jedną dziewczyne co do niego chodzi wiec może od niej dowiem się o nim więcej, w każdym badz on ma chyba swoje schematy działania i na razie ma mi zrobić najpierw badanie na wrogość śluzu na kase chorych wiec pójdę, jedno badanko chociaż będzie za friko co prawda pewnie go do ręki nie dostanę tylko go schowają pieczołowicie w mojej karcie ale co tam teraz się marwtie jak to zrobić, bo to wypadnie 18.01 i to jest czwartek na dodatekj na godzine 10:20 już głowię się nad wymówką z pracy takze nic specjalnego sie nie stało jeszcze jakas studentka piszaca prace magisterska na psychologi prosiła tam o wypełnienie ankiet anonimowych na temat uczuc w zwiazku z problemami z zachodzeniem i sie zlitowałam i jej wypełniłam, chyba z 10 stron, byłam troche zniesmaczona ta wizyta (ale czego sie spodziewac na panstwowym) wiec nie wiem czy jakichs głupot jej tam nie napisałam ale mam nadzieje ze to moje dobro dla innych kiedyś do mnie wróci z podwójną mocą Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Czwartkowe sprawozdanie :) 11.01.07, 09:59 Agniesiu bardzo mi przykro ze lekarz nie spełnił twoich oczekiwań, ale zawsze coś moze akurat z tym zleconym badaniem bedzie strzał w 10. Musisz sie dowiedziec od tej znajomej wszystko na jego temat i wtedy zdecydujesz czy dalej do niego chodzić czy szukać kogoś innego Powodzenia głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Czwartkowe sprawozdanie :) 11.01.07, 10:24 wiesz Adrestea zrobie co mi szkodzi bede miała wiecej zrobionych badan jak pojde do tej mojej to moze cos wiecej wywnioskujemy tak przypuszczałam ze zbyt wylewny to nie bedzie - wiadomo czego sie spodziewac na panstwówce miałysmy juz tego nieraz dowody a do tej mojej pojde po kolejnej małpie i zapytam co ona planuje dalej mi robić ten lekarz powiedział że najpierw to badanko potem ewentualnie jak wyjdzie ok to drożność jajowodów - ale tego to już się boję robić, za dużo się o tym naczytałam a co do tej dziewczyny ona pisze ze jest bardzo zadowolona ze porobił jej wszystkie badania po kolei i w ogóle mówi ze super, także coś mi się zdaje że chodzi do niego prywaatnie tak to już jest z naszą służbą zdorowia jak już jakiś lekarz ma gabinet swój to krzywo patrzy na osoby które chciałyby państwowo a przecież do jasnej cholery płace ponad 700 zł składek miesiecznie, to jest ponad 8000 rocznie kurczę coś mi się za to należy nie !!!!! bo tak to bym mogła sobie sama wszystko sfinansowac a nie pakować w kasę państwowoą i nic z tego nie mieć przez całe życie - bo ja do tej pory odkad pracuję 6 lat to byłam teraz tylko 1 tydzien na zwolnieniu także zyski to ze mnie mają sorki za wywody Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Czwartkowe sprawozdanie :) 11.01.07, 10:21 Na poczatku buziaki a teraz pare słów do Agnieszki. Widzisz mamy kolejny przyklad ze z Kasy chorych nie mozna sie spodziewac cudow i to jest wlasnie przykre! I teraz juz wiem, ze jak ludzie zobacza kase to jest od razu inna gatka ;/ tylko nikt o tym nie wiem, ze nie kazdy ma nadmiar tych pieniazkow. Łóżeczko rozlozone, ladniusie tylko ze to drewno tak smierdzi, ze ja spac nie moglam ! teraz mam okno otwarte niech sie wietrzy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Czwartkowe sprawozdanie :) 11.01.07, 10:38 Hej, Aagniesia. Sądzę, że każde badanie coś wnosi. Co prawda ten lekarz nie zrobił na Tobie najlepszego wrażenia, ale skoro na kase chorych mozesz zrobioc dodatkowe badanie to czemu nie. A tak poza tym to juz lepiej sie trzymaj tej ginki. Misia! ale fajnie- łóżeczko. Ja uwielbiam zapach drewna, chyba że to lakier roztacza taki nieprzyjemny zapach... u mnie dziś od rana delikatne plamienie. Sądzę, że jutro przyjdzie @. Ale się jej spodziewałam. NAtomiast mam zamiar poważnie zabrać się za mojego chłopa i wysłać go an badania. Już nawet dziś od rana dzwoniłam do kliniki Andrologii AM i się dowiedziałam kiedy i na jakich zasadach może przyjść na badania. Koszt 50 zł więc może być. Wynik jets po 0.5 godz więc jak już się tam wybierze to szybko będziemy wiedzieli co i jak. pa m Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Czwartkowe sprawozdanie :) 11.01.07, 10:54 o to szybko wyniki my musimy tydzien czekac na wyniki ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka do adrastei 11.01.07, 11:54 wyniki może i szybko, tylko ja jeszcze mojego m. nie zagoniłam na te badani... to może potrwać więcej niż tydzień! Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: do adrastei 11.01.07, 12:24 my to się musimy zawsze nachodzić na badania i jakoś nikt nas tam nie zagania a te chłopy za rączkę trzeba ich prowadzać Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: do martajotka 11.01.07, 12:24 Jęsli masz blisko do tego labolatorium tak ok 30 min drogi to moze pojsc łatwiej bo mozna nasienie oddac w domu do pojemniczka i szybko zawieść Gorsza sprawa gdy musi tam to zrobić Mojego czeka to jutro w poniedziałek powiem wam co i jak ( nie musialam go w ogole namawiac dzielny jest Odpowiedz Link Zgłoś
baka1baka Re: do martajotka 11.01.07, 13:01 Amoniu, myślę o Tobie od rana i trzymam kcuki zeby @ nie przylazła. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Czwartek 11.01.07, 16:10 Witajcie. Po pierwsze-Paula gratulacje!! Po drugie-Misia-gratuluje córci!!)))))))))))))))) Po trzecie-Amonia-trzymam kciuki!! Nie pisalam, bo mialam problemy niestety.Bolal mnie brzuch i mialam lekkie skurcze, potem nawet male plamienie. Na szczescie juz jest w porzadku.Poszlam do innego lekarza, prywatnie.Okazal sie fantastyczny.Dziecinka w poniedzialek miala 12mm.Teraz tylko odpoczywam, dlatego jestem tu rzadko. Czuje sie lepiej i mam nadzieje, ze teraz juz bedzie dobrze. Monjan-trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Myszuni :) 11.01.07, 13:11 Ejj no pokazuj ten brzuszek na pewno juz "cos" widac, ok Misiulka czeka,tup..., tup... Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Amonia pkamy z ciekawości 11.01.07, 13:26 Amonia napisała mi smska że ma problem z netem. Narazie temp nie spadła i @ nie pojawiła się Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Spiesze Wam powiedziec ze Monjan jest w szpitalu 11.01.07, 13:46 jak bede wiedziec cos wiecej to dam znac Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: do Misi i Amoni 11.01.07, 14:33 Misiu ty nasza kochana wszystko wiesz ))) Amonia tak trzymać - ja trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: do Misi i Amoni 11.01.07, 15:03 Hehe no ktos tu musi pilnowac, a ze trafilo na mnie to musze sie sprawowac hahaha bo mnie jeszcze zwolnicie Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Nowe wiesci (monjan) 11.01.07, 15:12 Do 24 h Stefanek bedzie juz z mamusia, jednak to co sie z Moniki saczyło to wody płodowe !!!! Lekarz powiedzial ze do jutra popoludnia gora i maly sie urodzi. Monisia lekkiego porodu, kurcze gdyby tylko szło Ci jakos pomuc to Misiulka by pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Nowe wiesci (monjan) 11.01.07, 15:31 Czesc moje mile. Tak w skrocie. Od stycznia jestm na urlopie ufff. juz mialm dosyc siedznia przed komputerem i latanie po drabinie za aktami. Krewetka zdrowa, wazy 1100, i rusza sie ile wlezie. Krewetka bedzie Julia. mam nadzieje ze sie Wam spodoba. ja mam podejrzenie o cukrzyce i w sobote robimy dodatkowe badania, zobaczymy co wyjdzie, oby bylo dobrze. na swieta bylismy w krakowie, potem kilka dni w Zawoi. pogoda piekna, bylo cudownie. zabralismy sie za wybor wozka, i zupelnie na nic sie nie moge zdecydowac, jak juz jest fajny to kolorystyka kiepska. no ale mamy jeszcze chwilke. zdecydowalam tez ze nie rodze w tej prywatnej klinice co zamierzalam i gdzie chodze do lekarza, tylko ze tak powiem normalnie. tutaj prosba do warszawskich folikowek, jak macie jakies typy i wiecie jak sie tam dostac to prosze o rade. chyba tyle nowosci. caluje was mocno Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Karoliny :) 11.01.07, 15:43 Witaj,no to dobrze ze juz nie pracujsz, odpoczynek Ci sie przyda. Gratuluje coreczki. Ja tez mam corcie Julia to piekne imie, mysmy je brali pod uwage ale ze kolezanka bliska tak nazwala to wymyslelismy inne. Duzo zdrowka dla WAS. P.S.Oby zniklo to podejrzenie o cukrzyce. Robilas glukoze ?? czy dopiero bedziesz robic? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Do Karoliny :) 11.01.07, 15:59 No wlasnie robilam ta po obciazeniu 50, teraz ide na 75. Tez wielkie gratulacje czytalam o corci odpoczywam sobie, leniuchuje, czytam. pelna laba. buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa jestem w koncu :/ 11.01.07, 17:09 cały dzień bez neta dopiero teraz mi włączyli ///// u mnie @ nadal nie ma a tempka jeszcze ponad linią ale idzie w dół wg mnie bo.... zrobiłam test i wyszła jedna krecha (((( ale jestem rozczarowana : ((((( Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Pewnie wszystkie śpicie 11.01.07, 23:54 Tak sie melduję, z rzadka jednak tu bywam.Widzę że większość z Was, które pamiętam kiedy tu zawitałam jest przy nadziei. Czytam i płaczę kiedy cieszycie sie z II, kiedy odkrywacie płeć, kiedy znowu się nie udało i za tydzień znów zaczynają się starania od początku. Poprzestawiało mi się wszystko odkąd nie pracuję. Na szczęście D. ma pracę i jakoś ciągniemy. teraz kiedy pracuje na noce ja nie moge spać bez Niego. siedzę całą noc, bywa ze do 5 rano a potem odsypiam z Nim w ciągu dnia. Miałam cichą nadzieję, że tym razem się udało, bo objawy miałam jak wtedy gdy byłam w ciąży, a złosliwa @ pojawiła się dzień po oczekiwanym terminie, tak więc znowu wszystko od początku. Tak ogólnie to smutno mi Boże... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa witaj w klubie.... 12.01.07, 09:22 u mnie też wszystkie objawy typowo ciążowe jak nigdy, wciąż mnie mdli i tempka nie spada ale zaczęły się już lekkie plamienia, tak więc @ nadchodzi ((( Zaczynam 17 cykl... pozdrawiam Cię serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: witaj w klubie.... 12.01.07, 09:31 i ja się przyłączam do tego niechwalebnego klubu. @ się rozkręciła, pól nocy nie spałamz powodu bólu brzucha... i terz ziewam w pracy a tyle do zrobienia! jak dobrze, że już piątek! Agnieszkomoniko! uważaj i dbaj o siebie i Fasolinkę a wszystko będzie dobrze! Alfa, wykorzystuj wolne i ciesz się oczekiwaniem. Julka to ładne imię- najbardziej na pewno spodoba się Dakocie Marta Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: witaj w klubie.... 12.01.07, 10:13 mi się dzisiaj pewnie też rozkręci więc tym razem idziemy my łeb w łeb z cyklem Marta powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: witaj w klubie.... 12.01.07, 10:21 bardzo mi przykro dziewczyny. Ale napewno będę trzymała za Was kciuki az sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Oj oj tak nie moze byc... 12.01.07, 12:17 ze Folikowki sie smutkaja, ej dziewczyny troche wiary, te smutkanie nic nie pomoze, a moze jedynie pogorszyc. JA WIEM ZE WAM CIEZKO I WIEM TEZ, ZE JA WAM NIE MOGE NA TO POMUC. buziaczki dla Was - jutro weekend to odpoczniecie i oby było lepiej Z nowych wiesci od Monjan to tylko tyle, ze jak by do rana nie urodzila(a raczej nie urodzila, bo nie ma takich informacji) to mieli jej do poludnia wywoływac. Dam znac jak cos. Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Misiuniu 12.01.07, 13:58 czy ty masz jakiś kontakt z monajn na komórkę?? bardzo bym chętnie do niej skrobnęła, napewno by się ucieszyła, prześlij mi jeśli masz, buźki Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Stefan jest już na świecie!!!! 12.01.07, 14:07 Wpadłam dzis na moment na forum Styczniówek a tam prawdziwy wysyp maluszków!!!! Na razie wiadomo tylko tyle że Monjan miała cc bo zbyt wolno postępował poród,oboje czuja się dobrze!!!Reszte pewnie przekaże Wam Misia jak tylko się dowie!!! WITAMY KOLEJNE FOLIKOWE MALEŃSTWO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 To nie moj dzidzius ale sie poplakałam :0 12.01.07, 15:06 GRATULUJEMY MONICZKO !!!!!! "A ja już po cc. Właśnie Stefek się urodził - 2750 g i oczywiście jest śliczny" Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Misiuniu /Agnieszka napisalam Ci email 12.01.07, 19:22 na gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Monjan, gratulacje 12.01.07, 20:44 Gratuluje serdecznie synka)))) Marta-dzieki))Wierze, ze bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Witamy Stefana!!! 12.01.07, 14:39 wow! witamy Stefana na świecie! Gratulacje dla jego Mamy! Wszytskeigo dobrego!)) Odpowiedz Link Zgłoś
baka1baka Re: Witamy Stefana!!! 12.01.07, 15:21 Wow!!!! Gratuluję świeżo upieczonej Mamusi, Tatusiowi i witam Stefanka Aż mnie dreszcz przeszedł Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista Folikówek (6 bobasków juz jest :)) 13.01.07, 09:31 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech !!!! mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn Marcinek 12.10.2006 demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 rena78 - Renata - córeczka Michalinka 26.12.2006 ememik – Magda – Warszawa - pochwal sie kiedy urodziłas monjan – Monika - Lublin - syn Stefan 12.01.2007 Folikówki , które oczekują swoich pociech szarlotti - Anna - w ciąży term. ???? - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w ciąży term.(11.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży -wiemy tylko ze jest marcówka ale term ??? niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży term.(11.04.2007) eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży term.(01.05.07) alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży term.(04.04.2007) breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży term.(27.05.2007) lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w ciąży term.(22.08.2007) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w ciąży term.(07.09.2007) Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> :) siostra Amoni jest w ciąży :) term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) :) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :) meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień) :) kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :) mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :) marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :) takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :) paula343 - Paulina - Częstochowa - w trakcie starań (listopad) :) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań :) Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 A moja córeczka 13.01.07, 09:49 robi tak : Wierci sie mocniutko od paru dni potrafi sie polozyc tylko np na lewej stronie brzusia i wtedy mozna ja cala namacac hehe jaka jest duża, zrobi mi takie wybrzuszenie jak ja wtedy sobie dotykam a ona pozniej ucieka umie tez zrobic lokciem albo kolanem taka kulke (jak wielkosc pilki golfowej)z boku brzusia i maz albo ja wtedy wyraznie mozemy ta czesc dotknac -ona jeszcze spryciura nia porusza a potem ucieknie hheheeh jest KOCHANA. I CIĄGLE SIĘ RUSZA W NOCY ZAWSZE WYGRYWA BO JAK MNIE JUZ PLECY BOLĄ I MARZE O POLOZENIU SIE NA BOKU...TO ZAPOMNIJCIE ZE MOGE, BO JAK INO WYCZUJE ZE JA SIE OBROCE NA JAKIS BOK TO ZARAZ ONA TAM SIE KLADZIE Z NIA NIE WYGRAM DA PARE KOPNIAKOW I TYLE HEHE. Szczerze to juz bym chciala urodzic, utulic JA i wyspac sie na brzusiu Pozostało do terminu 31 dni !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 MISIA-nasze dzieci to takie same rozrabiaki;)) 13.01.07, 10:43 A już najwięcej szaleństw wyprawiają jak widzę oboje wieczorami i w nocy) Spojrzałam dziś na listę i zobaczyłam że oprócz szarlotti,która nie podała nam dokładnego terminu porodu jestem kolejna na wylocie-aaaaaaaaaaaa Dziś zaczynam 37 tc-więc jeszcze góra 4 tygodnie,mam nadzieję) Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: MISIA-nasze dzieci to takie same rozrabiaki;) 13.01.07, 13:16 No grzeczne to nie sa, choc moja teraz spi (sprytna wyspi sie a w nocy bedzie pokazywac co umie)hahhhaha no zobaczymy jak my sie rozpakujemy w jakiej kolejnosci, mi tam nie zalezy zeby nosic rowno do 40 tyg Ok pozdrawiam i Ty nie zapomnij wpisac sobie mojego tel kom bo przeciez musisz mi dac cynk jak urodzisz. A noz Nas wezmie RAZEM. P.S.Ja juz ciebie mam zapisana Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Poniedziałek 15.01.07, 07:44 Witam w nowym tygodniu Gratulacje dla Monjan A my po badaniach wynik zaq 6 tygodni jak sie uda wyhodować a jak nie to do powtórki Na piątek jestem umówiona z ginem ciekawe co powie na wyniki meża i na moje i jakie podejmie dalsze działania Pozdrawiam i miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Poniedziałek 15.01.07, 11:55 cześć na początku tygodnia. jestem po intensywnym ale bardzo udanym weekendzie. A teraz znów się zapowiada baaardzo intensywny tydzień pracy. pozdrowionka m Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 15.01.07, 12:08 I ja jestem, czekam jeszcze dwa trzy dni do @ na razie czuję się typowo @...niestety ale trudno co bedzie to będzie przecież się nie powieszę Badania zrobiłam do końca i wyniki mam super , progesteron estradiol prolaktyna wszystko ok , progesteron ponad 25 w 25dc wiec ekstra, tylko jak to się ma do mojego FSH z początku cyklu? bo owu była nie ma wątpiwościmusze w 1-2 dc powtórzyć jeszcze raz to fsh i zobaczymy Amonia co tam u Ciebie? Sądząc po braku postów chyba do d...? Pozdrawiam was Brzuchatki ta końcówka ciąży jest okropna ! ani spać ani jeść (zgaga) natura to nieźle wymysliła każda na koniec już woli urodzić bo ma dosyć! całuję Was pa Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Aba1122 i Marty 15.01.07, 13:23 ABA no to wyniki super -gratuluje oby tak dalej ale juz z 2 kreseczkami. Wazne ze owu i wszystko jest !!! Mnie akurat zgaga nie meczy, ale sa kobitki co maja z tym "przesrane" ja od paru dni czuje sie bardzo dobrze, noce przesypiam, zero skurczy, no rewelka. Z mała sie bawie hehe. Martus ino od poniedzialku tak od razu sie nie przemeczaj Buziaczki ! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 15.01.07, 13:49 nic dodać nic ująć... żeby zapomnieć o smutku i złości szukam fajnego hotelu w Egipcie bo w lutym lecimy to trzeba już coś w końcu załatwić Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 15.01.07, 12:22 Martojatka- ten link od ziółek to coś chyba zle przesłałaś? bo to tylko główna strona Bociana? Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 15.01.07, 14:39 hej kochane Misiu dzieki za meila zaraz biegne czytac amonia głowa do góry czekają cie upojne noce w egipcie wiec bedzie totalny luzik Misia ale fajnie opisałaś te ruchy swojej małej, mi kiedyś koleżanka też dała zobaczyć taką piętkę wystającą z brzucha super wygląda i super sie zapewne to czuje a ja w piatek sie spiłam razem z kumpela, a potem ze byłam latwa to mnie męzu wział w obroty ogólnie weekend miły oprócz niedzieli gdy mnie załapała chandra poniedziałkowa i konieczność oglądania wrednej gęby szefa dziś wrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Mroźny wtorek 16.01.07, 08:27 U mnie zimno z rana -3 i niestety musiałam skrobać szybki w aucie jak ja tego nie lubie Kolejny dzień w pracy ale coraz blizej do wekendu Miłego dnia zycze Agniesiaaa to nieżle zabalowalaś <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa jestem 16.01.07, 09:37 a ja po kontroli z urzędu skarbowego (sprawdzali remanent) Na szczęście wszystko oki. Wczoraj zarezerwowałam też nasz Egipt i tym samym 23 lutego lecimy sobie na tydzień <jupi> Teraz to już tylko odliczamy Od wczoraj jestem troszkę przeziębiona i męczy mnie katar i taku suchy kaszel chyba zrobię sobie dziś syrop z cebuli uwielbiam go!!!! zresztą mąż też troszkę wczoraj leżał słąby i też chyba go coś łapie, więc zrobiliśmy sobie fervex bo on pomaga mi najbardziej. poza tym chyba raczej wszystko w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Ciepły wtorek 16.01.07, 10:37 Witam witam i o zdrowko pytam Na poczatku spytam sie gdzie Krokodylek i Myszka znikły ??????? U mnie jakos leci dzis zaczynam 37 tydzien, wieczorem mialam pelno skurczy (to chyba te przepowadajace;/)teraz tez nie jest najmilej ale coz... Dzis jak dożyje wieczora to beda nowe fotki Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 16.01.07, 10:28 ....i niestety po staremu ! chociaż się wygrzejesz Amoniu a ja będę na nartach śmigać chociaż chętnie bym się z Tobą zamieniła i poleżała na plaży a ja pewno jutro,pojutrze dostanę @ brzuch boli i czuje tą wredziochę , niestety. Już mi się nawet nie chce nic pisać , jestem zła jest mi przykro... o i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 16.01.07, 10:35 wiem co czujesz... znam ten ból Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 16.01.07, 11:32 dziewczynki nowy cykl przed wami nie smutkujcie trzymajcie się dzielnie i pokazcie całemu swiatu ile w was siły pomożemy !!!! )))))))))) a u mnie hmmmm zastanawiam sie czy isc do tego gina ze szpitala ale prywatnie, wywiedziałam sie sporo od dziewczyny która do niego chodzi - bedzie podchodzic do IUI teraz u niego, ma dobrze wyposazony gabinet, robi wiele badanek, i usg z kazda wizytą w cenie wizyty hmmm dumam głównie ze względów finansowych tak sobie dumam Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Amoniu 16.01.07, 11:36 a ty jedź i wypoczywaj zażywaj slonka dużo (ohhh jak tego ci zazdroszczę ) zapomnij o kłopotach i problemach o potem wszystko się jakoś ułoży, jednym slowem pozwólcie sobie na chwilkę zapomnienia Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 16.01.07, 11:37 Agniesia mam przykład na swojej osobie podejścia dwóch ginów prywatnego i państwowego i niestety ten darmowy to totalna porażka i zlewka mojego problemu! takie teraz czasy że tylko kasa się liczy, straszne ale prawdziwe u państwowego wizyty trwały 5 min a u tego siedze w gabinecie po pół godziny i zadaje 100 tys pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 16.01.07, 14:11 Witajcie. Aagniesia-Aba ma racje.Jak idziesz prywatnie-zupelnie inna gadka.Ja bym sie nie zastanawiala. Amoniaa-fajnie, ze szykuja Wam sie wczasy. Ja czuje sie fatalnie.Koncowka 6 tyg.Brzuch, co prawda, sie uspokoil i tylko czasem zakluje, ale dopadly mnie mdlosci, brak apetytu, a do tego jakies potworne watpliwosci.Chyba nie potrafie sie juz z tego wszystkiego cieszyc.Moje cialo zyje wlasnym zyciem, niedlugo piersi mi sie w stanik nie zmieszcza, a do tego b.bola.Boje sie odpowiedzialnosci, zmian i chyba wszystkiego. Wczoraj omal nie nawrzeszczalam na meza, bez powodu.Nie wiem o co mi chodzi.Siedze w domu, w tej chwili mam ferie i jeszcze mi zle.Fakt, ze zaczynam sie czuc jak w wiezieniu. Nakrzyczcie na mnie, bo chyba tylko to jest w stanie przywrocic mnie do pionu. Krokodylku, Myszko-odezwijcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Agnieszkomoniko:) 16.01.07, 14:23 Witaj, fajnie, że się odezwałaś Nie mam zamiaru Agnieś krzyczeć na Ciebie Widzę, że wszystko jest ok. Jest pod dużym wpływem hormonó teraz, więc stąd te mdłości, wątpliwości, lęki, zły humor... Wszystko normalniuteńkie. Nie martw się, jesteś klasyczną cieżaróweczką Będzie dobrze...A mężyk niech jest cierpliwy i troskliwy Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Agnieszkomoniko:) 16.01.07, 14:31 Aguś to sa wlasnie uroki najnormalniejsze ciąży, wiekszosc z nas musi to przejsc, nie uciekniemy od tego. Moge zyczyc jedynie wytrwalosci. P.S. moj mąż też nie ma ze mna latwo Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 16.01.07, 14:41 czesc kochane, Na początek do Asi i Agnieszki - kochane mam nadzieje, ze wasze odczucia są błędne. Trzymam kciuki - baaardzo mocno. A dziewczynom które zaczynają kolejny - nowy cykl życzę aby naprawde był szczęśliwy. Aż mi sie cieplej zrobiło jak przeczytałam o tym Egipcie - ech też bym poleniuchowała . Amoniuu - dobrze ze US nie doczepił sie do niczego Pamietam, ze takie kontrole to niezły stres (do mnie kiedys przyłaził PIP) misiu rany - wy już prawie "na wylocie" Agnieszkomoniko na nudności spróbuj podgryzac migdały - mnie pomagały (ale ja miałam tylko lekkie nudności bez wymiotów), apetytu tez nie miałam za to teraz - ech . A na ból piersi to chyba nie ma sposobu ja prawie od początku ciąży spałam w staniku, bo nie mogłam nawet swobodnie przekręcić się na bok - kupiłam taki ciążowy z Triumpha (bez fiszbin, "rosnący"-bardzo wygodny, cena 59.00 zł). A co do wątpliwości - któż ich nie ma. Przecież to chyba największa zmiana w życiu każdego... a na dodatek ta burza hormonów. Na pewno wszystko sobie poukładsz i za chwilkę znowu będziesz potrafiła się cieszyć całym sercem. Myszko na pewno badania połówkowe Was uspokoją. Tak sobie myśle, ze skoro zaczynasz 22 tydzien to już 6 mc a nie połowa 5 - ale wiem, ze to różnie liczą. Mam nadzieje, ze twoje wyniki szybciutko się poprawią. Ja idę zrobić morfologię po niedzieli - ciekawe co mi wylezie. Na początku (około 9tc) miałam wyniki bardzo dobre a później juz nie badałam. Myszko czy Wasza Iskierka daje o sobie znać kopniaczkami? Nasz Bąbelek od kilku dni porozumiewa się z nami - co prawda jeszcze nieregularnie ale jednak Acha w niedzile kupiliśmy sobie sokowirówke wiec teraz codziennie popijam różne soczki Polecam bo są naprawde pycha i na pewno zdrowsze niż te z butelki Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 16.01.07, 14:16 Witajcie kochane! Aż mi głupio, Dziewczyny,że tak znikłam i strasznie wstyd Praca, praca i praca to uczyniła...Zebrania, rady, szkolenia, pisanie ocen opisowych na półrocze do nocy, sprawozdań z całego półrocza... Zresztą nieważne. Mężyka też szalej, bo ma sesję, więc oboje jak te osiołki zasuwamy Monjanku, gratulacje! Tak się cieszę, że Stefanek już na świecie Mam nadzieję, że dobrze się czujesz...Szybko wracaj do formy, a mały niech rośnie zdrowo... Amoniu, Martusiu,baka przeczytałam o @...B.mi przykro. Mam nadzieję, że te daty będą stanowiły początek Waszych szczęśliwych cykli. 2007 to ma być szczęśliwy rok przecież dla nas wszystkich Misiu, Dakotka...czekamy teraz na WasMisiu, słodkie te Twoje zabawy z Małą. Widąć, że już teraz istnieje między Wami silna więź,to wzruszające... Aba, Agniesia..oby do WAS @ nie przyszły.Trzymamy kciuki.Asiu,Twoje wyniki są takie dobre to daje nadzieję Agniesia, policz stan gotówki i zrób podejście do tego gina prywatnie. Zobaczysz, czy będzie bardziej rozmowny i przekonasz się, czy warto kontynuować wizyty u niego, czy lepiej jednak pozostać przy tamtej gince. Amoniu, ale fajnie z tym Egiptem.Wyjazd zrelaksuje Was i doda sił. A gdzie konkretnie zdecydowaliście się pojechać? My dziś wieczorem idziemy z mężem na usg połówkowe, wrócę do domu bardzo późno, ale jutro po pracy obiecuję Wam zdać relację. Mam stresa, wiecie... I tyle obaw... W zeszłym tyg. robiłam badania krwi i byłam u ginki. Była zdziwona, że brzuszek jeszcze mi nie wyskoczył, ale pocieszała, że to pewnie kwestia 2 tygodni. To już 2. połowa 5.mies. a ja wciąż chodzę w zwykłych dzinsach, tyle, że z tą gumką recepturką... Acha, no i wyniki moje...jeszcze się pogorszyły. Anemia pogłebiła. Zdziwiło mnie to, bo od mies. łykam żelazo + elewit. Pani dr.zwiększyła mi dawkę żelaza, zobligowała do jedzenia mięsa czerwonego i jak za miesiąc wyniki nie poprawią się, będę mieć zastrzyki. No i teraz się boję, czy przez tą anemię nie zaszkodziłam Iskrze? I przez tę ciągłą pracę w stresie? Mam nadzieję, że nie, bo nie darowałabym sobie... To tyle, buziaki dla wszystkich! Krokodylek, Agnieszkamonika, Aka...co u Was? Widzę, że podobnie jak ja miałyście przerwę od kompa? Pozdrowienia dla wszystkich! Ps.Misia, jesteś nieasamowita, że tak wszystko ogarniasz Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Huraa huraaa Moniczka się odezwała !!!! 16.01.07, 14:43 Czesc, no w koncu Pracusiu Jesteś, pierona juz mi sie tesknilo !!!!! Oczywiscie czekam na relacje z USG połowkowego...haha zobacz tam miedzy nozki <Misia swintuszek> bo musze wiedziec czy Mala bedzie miala "Kuzynke" czy "Kuzyna" hahaha. A ja od wczoraj czytam małej 3 razy dziennie "Kaczke-Dziwaczke" A ta anemia to niech spada od WAS !!!! fruuu stąd !!!! Monis a u mnie na lutówkach juz są 2 bobasy, 3 kobitki juz sa bez czopow!!! powoli my sie rozlecimy. Dzis zaczelam 37 tydz i beda fotki, a wiec Ci wysle -jutro zreknij na poczte zobaczysz OLBRZYMIA MISIE hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Misiu, Ako:) 16.01.07, 14:58 Misia, jesteś fantastyczna! ALe się uśmiałam Olbrzymia Misia - cha, cha...jakoś w to nie wierzę Dotychczas brzuszek z Zuzią był zgrabniutki i nie za duży, a tu teraz takie zmiany? No, no! Ciekawa jestem! Ja też odwdzięczę się swoimi fotkami, dziękuję za cierpliwość Mąż tak późnoi wraca teraz z pracy i wciąż zakuwa, że nie mam serca jeszcze mu zawracać głowę wysyłaniem moich zdjęć, a sama nie umiem Czytaj Zuzi, czytaj już teraz Misiu - mądrze robisz... Ponoć dziecko się wtedy lepiej rozwija. Przeciez ono już ma pamięć Aka, mam nadzieję, że dzięki soczkom będziesz miałasuper wyniki i nie dołączysz do mnie - "anemicznej ciężaróweczki" Ja też czuję ruchy Pierwsze nieśmiałe ruchy poczułam w 20 tyg, gdy zrobiłam sobie kąpiel wieczorem i położyłam się na boku już w łóżku Oj, jaka to była wzruszająca chwila... Nie miałam wtedy pewności czy to jest to, ale tak czułąm intuicyjnie. No a teraz to się powtarza. Najwięcej wieczorem, w pracy prawie w ogóle... Jest to takie uczucie, jakby kto mnie pogłaskał lub połaskotał od środka. Rozczulające Ok, idę ugotować obiadek, potem przygotować się na jutro do pracy i już na usg Pa! Do jutra! Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 16.01.07, 15:05 Hej Dziewczyny, normalnie urwanie głowy, brrr. Dziś od rana miałam awanturę z jakąś kobietą z księgowości z administracji. JAk grochem o ścianę. Zachowywała się jakby była z filmów Barei i się nie przestwiła z lat 70. na XXI wiek! Aba, jeszcze raz wątek zielarski. Jeśli znów będiesz miała problemy by tam wejść to wpisz w wyszukiwarce "wątek zielarski IV" - od najstarszego i tak powinnaś znaleźć. Wczytaj się jednka dokładnie co na co działa, bo skoro Ty masz na pewno owu to nie powinnaś pić tej mieszanki co ja bo to może doprowadzić do przestymulowania jajników www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=25841 Ja od dziś (5dc) zaczęłam też brać olej z wiesiołka na śluz, bo u mnie go jak na lekarstwo Agnieszkomoniko! Humorki ciążowe ro podobno norma więc się nie przejmuj. TYlko uprzedz o tym Męża co by się nie zrażał podchodząc do Ciebie Myszko! miło że się odezwałaś! Martwi mnie jednka to, że wyniki krwi się nie polepszyły. Niestety żelazo syntetyczne nie zawsze jest prawidłowo przyswajane. Spróbuj się jendka przekonać do naturalnego... I życzę szybkiego końca semestru co byś w końcu mogła odpocząć! MIsia! Fajne te zabawy z brzuszkiem! Ja przez cały weekend spotykałam się ze znajomymi którzy mają małe dzieci. A potem mi tylko było przykro... Na dodatek wczoraj dostałam mejla od starego znajomego, któremu niedawno urodził się synek ze zdjęciem małego i słowami" że poleca rodzicielstwo itp". Wiem, że nie miał nic złego na myśli ale to tak boli... Ale głowa do góry!! Buzkka Marta Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Do agnieszkamonikaz... 16.01.07, 18:49 Agnieszko masz ode mnie wiadomośc na priw mailu gazetowym Witam Was Folikówki. Ja ostatnio cos nie za bardzo mam czas aby pisac, ale regularnie Was podczytuje. Ja od kilku dni czuje sie lepiej, jak normalny czlowiek. Mam tylko juz lekki jadlowstret , no i cycochy bola na maxa..... U mnie juz 9 tydzień Pod konic stycznia mam kolejna wizyte u gina .... Musze porobic wyniki z krwi i mocz..... Ogromniaste Całuski dla Was kochane Folikóweczki Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa do mychy :) 17.01.07, 09:34 Hurghada hotel Aqua Blue Juz nie możemy się doczekać!!! Wczoraj byliśmy na zakupach przedwyjazdowych i już kupiłam sobie bluzę zapinaną na te chłodniejsze tam teraz wieczory i jeszcze wygodne buty na wycieczki Mąż namówił mnie na droższe... ale powiem wam że nie żałuję bo w życiu nie miałam na nogach takich butów!! jakbym boso chodziła!!!! buziaki Moniś i dużo zdrówka Wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 F o t k i :) 16.01.07, 20:54 fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,45367697,55633631.html Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Środa 17.01.07, 09:23 Witam Misia brzuszek juz pokaźnych rozmiarów, slicznie wyglądasz Mycho mam nadzieje ze na usg wszystko w porządku czekam na wieści Agnieszkomoniko myśle ze humor szybko ci sie ustabilizuje a i mdłosci niezbyt dlugo beda Cie męczyć U mnie jakis pomylony cykl tempka swoja drogą sluz swoja drogą jem jak oszalała mam taki apetyt ze dawno juz tyle nie jadłam moj organizm zwariował Jutro niestety jade na szkolenie do Wrocka wcale mi sie nie chce przez 5 h sluchac jakis beznadziejnych wywodów, telepać sie godzine pociągiem w jedną strone no ale cóz jak trzeba to trzeba Zycze miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa ....... :/ ......... 17.01.07, 09:52 wczoraj pod koniec pracy przyszła do mnie moja przyjaciółka z wiadomością że we wrześniu urodzi dziecko.... Kto jeszcze bo trochę mało tych ciężarnych dookoła????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: ....... :/ ......... 17.01.07, 09:58 ehhhh bolą takie wiadomości a powinny cieszyć One cieszą ale tak inaczej, z czasem, ze smutkiem, z płaczem, z własną bezsilnością, z ciągłym pytaniami dlaczego ona, one, a dlaczego nie ja, jak długo, kiedy w końcu ja, co ja mam zrobić......... Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Dzieciaczki Mamusimartusi 17.01.07, 11:39 Mały juz całkiem spory fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,19446118,55614956.html?f=621&w=19446118&a=55614956 Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Po usg.. 17.01.07, 13:51 Witajcie Folikóweczki! Ale śliczne fotki...Misiu, rzeczywiście brzuszek znacznie urósł, ale nadal jest śliczny i kształtny, a Ty szczupła. I promienna, szczęśliwa jak zawsze Tak trzymaj! Maluszki Mamusimartusi są słodkie. Marta wygląda na taką małą rozkoszną rozrabiakę, a Marcinek zdaje się być taki spokojny. Dobrze, że u Krokodylka wszystko dobrze...To już 3 miesiąc Amoniu, wycieczka na pewno będzie udana, a buty przydadzą się na bank. Ja też doświadczyłam, że takie wieści o kolejnych ciążach wokół cieszą i bolą jednocześnie. POdczas moich starań też miałam wrażenie, że wszystkie koleżanki i kuzynki nas wyprzedzają, dołowało mnie to, gratulowałam im ,a potem ryczałam całe noce, ale teraz z perspektywy powiem Ci, że cieszę się, że tak miało być. Dzięki temu Iskra będzie miała niewiele straszych kolegów i kuzynów, będzie miała się z kim bawić...Teraz tamte kumpele już urodziły dzieci i interesują się moją ciążą, odkładają ciuszki dla Iskierki z których ich maluchy już wyrosły... U Was, nasze drogie starające się, też tak będzie, zobaczycie... Ja wierzę, że wszystko ma sens, każde cierpienie, każda łza, ale to się wszystko wynagrodzi Dziewczyny mówię Wam. A teraz o moim usg: Na szczęście wygląda na to, że wszystko jest ok, choć dzidzia jest mniejsza niż zazwyczaj w tym tygodniu ciąży. Ale główka, serduszko, żołądek, nerki zdają się być prawidłowe. Widziałam też śliczną twarzyczkę Iskry, a pani dr pochwaliła, że ma ładny profil. Ma wszystkie kończyny i paluszki, kręgosłupik też jest taki jak powinien.Mówię Wam, odetchnęłam z ulgą.... Jest wstydzioszkiem i nieśmiałkiem (za mamusią), bo nie chciała pokazać płci, a nam z mężem jakoś to nawet specjalnie nie przeszkadzało. Ja czuję cały czas (poza wrześniem gdy śnił mi sie chłopak), że noszę w sobie dziewczątko, mąż tez zwraca się do nas "obie" i jakoś tak w żeńskich formach, dlatego bardzo się pewnie zdziwię jak może na następnym usg lekarz powie "chłopak" Ale oczywiście też będę się cieszyć Iskra waży 38 dag, a wzrostu ma 17 cm. Mąż zupełnie nie rozumie jak ona się we mnie mieści Pozdrawiam Was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Po usg.. 17.01.07, 14:09 Mycho bardzo sie ciesze ze wszystko jest ok oby tak dalej trzymam mocno kciuki a teraz zjedz cos pozywnego Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa do mychy 17.01.07, 14:38 Moniś masz rację że tak to jest... ale nie chciałabyś widzieć miny mojego męża jak wszedł do sklepu a ta koleżanka mu mówi że jest w ciąży... Widziałam smutek w jego oczach i zaraz zerknął na mnie czy mi smutno i czy nie płaczę Mówi do tej mojej kumpeli: "oj to chyba znowu zdołowałaś mi żonę..." Znam go i widziałam jego minę... Ale ja jakoś wybitnie się nie zdołowałam bo od rana obczajam fotki z egiptu na necie i już żyję tym wyjazdem )))) Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Amoniu... 17.01.07, 14:49 Amoniu, tak to jest... A mężczyżni też bardzo przeżywają te długie starania. Ich to też dołuje, frustruje,niepokoi...A nasz smutek to już w ogóle jest dla facetów najgorszy A Twój mąż jest wspaniały i bardzo zakochany w Tobie. Ten Egipt jest potrzebny Wam obojgu... I zobaczysz Amoniu, wkrótce przyjdzie dzień, gdy to WY będziecie obwieszczać swoją szczęśliwą nowinę wszystkim wokół. A Twoje dziecko będzie się bawić z dzieckiem tej koleżanki. Adrastea, Agniesia,Marta, Aba i wszystkie starające się....Was też to się tyczy! "Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło." - pamiętajcie Dziewczyny... Adrastea, dziękuję I rzczeczywiście jeszcze nie jadłam obiadu. Mam od wczoraj gulasz wołowy...I pewnie dlatego nie kwapię się do kuchni na takie jedzenie Wolałabym coś lżejszego Och, to żelazo Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Przepis dla Mychy 17.01.07, 14:55 to ja ci coś zaproponuje 4 marchewki dosc spore 2 duze cebule 3 torebki ryzu ugotowac w bulionie przez 7 min 2 piersi kurczakowe w kostkie i podsmażyć Marchewki zetrzec na tarce o grubych okach, podsmazyc na maśle musza byc aldente ale takie bardziej miekkie niz twarde cebule w kostke podsmazyc na oleju wszystkie składniki wymieszac, dac doś sporo pieprzu i troszke soli naczynie zaroodporne posmarowac dobrze masłem wyłozyc ryz z marchewka z kurczakiem z cebula, na wierzch tez dac troszeczke masła, piec pod przykryciem 30 min w tem 180 stopni pycha wczoraj wmłuciłam tego spoooooooro Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Po usg.. 17.01.07, 14:40 Monika bardzo sie ciesze ze wszystko ok! nie martw sie ze dzidzia jest mniejsza wiekiem na USG w porownaniu z tyg wedlug ostatniej miesiaczki. Tak kazda z Nas ma. Moja mala tez wychodzi o tydzien mlodsza. NAPISALAM CI EMAIL DZIS RANO - PRZECZYTAJ ! A ja od godz 4 nie moglam spac niesamowity bol plecow (łezka) o godz 6 juz polecialam do piekarni po ciemnku, ale juz mialam dosc lazenia po pokoju, potem poszlam z psem. Jakos zlecialo az do teraz...teraz powtorka z rozrywki bol plecow ała Ledwo dycham. Misia P.S. brak sił, tak na zapas dzis pakuje torbe do Małej. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Biedna Misiulka 17.01.07, 14:51 Misiu wspołczuje z powodu bólu pleców Trzymaj sie dzielnie dasz rade. Obierz sobie jakaś wygodna pozycje obloż sie poduszkami i wypoczywaj Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Biedna Misiulka 17.01.07, 15:08 Dzięki Misiu za dobre ciepłe słowo Maila już przeczytałam Strasznie współczuję tej nieprzespanej nocy i bólu pleców. To pewnie brzusio z Zuzią tak mu ciążą... Gdzieś też przeczytałam, że taki ból pleców, to znak, że rozszerzają się wiązadła i to pomaga kobiecie przy porodzie. Ponoć tak to natura już wymyśliła. Teraz boli, ale potem będzie lżej. Misiu, spakuj się na zaś co już Cię nic nie będzie martwić i połóż się. Może mąż zrobi delikatny masaż? Może prysznic by pomógł? Bo na basen to juz chyba nie chodzicie, prawda...A to pewnie też poprzednio dawało ulgę... Trzymaj się dzielna Misiu...Dbaj o siebie i rozpieszczaj się jak możesz. Adrastea, dziękuję za przepi. Brzmi smacznie, szybciutko i niedrogo. Dziś dokończę ten gulasz, a jutro wypróbuję Twoje danie. Zawsze to jakaś odmiana, bo już naprawdę w głowę dostaję od tego gotowania obiadów. Wiem, że muszę je jeść, ale nie mam czasu na wymyślanie, zakupy, pitrasznie... W ferie będzie trochę więcej czasu na dobre odżywianie ALe żelazo łykam sumiennie, codzienie - podwójna dawka Mam nadzieję, że będzie choć trochę lepiej z tymi wynikami Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 17.01.07, 15:09 Cześć dziewczynki Oczywiscie dostałam wczoraj okres ! zaczynam 6 cykl starań ....wczoraj sobie trochę popłakałam tak po cichu w wannie biorąc kąpiel, to taki mój rytuał jak z córką w ciązy i w szpitalu po porodzie było bardzo zle to też zamykałam się w łazience brałam prysznic i zalewałam się łzami, tak żeby nikt nie widział a w szczególności mój mąż on i tak wiedział co ja tam robie zresztą trudno było nie zauważyc jak wychodziłam z łazienki z oczami jak pomidor wiecie mój mąż to coś najwspanialszego (razem z córką) co mi się w życiu przytrafiło , jest taki kochany że czasami aż dziw bierze bo jesteśmy już 9 lat po ślubie a wciąż bardzo się kochamy , on też tak wszystko przeżywa,tłamsi w sobie i ja chyba w jakiś sposób chce mu oszczędzić moich nerw łez itp przy nim robie się taka twarda na pokaz inaczej rozklejamy się razem ja płacze on ma mine skazańca i mnie pociesza ...już od ładnych paru lat staram się tego unikać jest to dla mnie gorzej dołujące, może to dziwne ale tak mam dziś powtórzyłam to cholerne FSH zobaczymy jaki będzie wynik? Ja też mam wrażenie że wokół mnie same ciąże, wózki małe dzieci, ech już mam wszystkiego dość. Trzymajcie się kobitki cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 17.01.07, 15:27 Witajcie . Dzieki serdeczne za slowa pocieszenia-Myszko, Misiu, Krokodylku, Ciotka.Aka, Adrasteaa, Martajotka))))))))))))))))))))Jesli kogos pominełam, najmocniej przepraszam. Moze rzeczywiscie to tylko hormony... Jak na razie, nie jest lepiej, ale wierze, ze wkrotce bedzie. Mam wyrzuty sumienia, ze narzekam, podczas gdy niektóre Folikowki maja wieksze problemy((( Misia-to juz tak niedlugo!!Juz wkrotce będziesz tulic w ramionach swoja malenka córeczke!Slicznie wygladasz z brzuszkiem,rzeczywiscie urósł od ostatnich fotek. Myszko-od kiedy łykasz zelazo?Mnie gin tez zalecil i to 3x1, ale jakos sie ociągam.Bardzo sie ciesze, ze z Malenstwem wszystko dobrze. Aba, Marta, Amoniaa i wszystkie inne-nie smućcie sie, prosze! Krokodylku, dzieki serdeczne za maila.Odezwe sie na pewno)) Sciskam Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Prawdopodobnie jade wieczorem 17.01.07, 15:29 na IP jest coraz gorzej. Boli. Myszko na basen juz nie chodzimy. Meza nie ma narazie nie dzwonie do niego ze ledwo dycham, nie amm sily spakowac torby malej. Jestem blada, mam kal koloru czerni ;/ MAZ pracuje do 18 Pa Trzymajcie kciuki za mnie. Niech mnie juz tam zostawia -jest mi obojetne tylko zeby juz nie bolało <lezka> Odpowiedz Link Zgłoś
baka1baka Re: Prawdopodobnie jade wieczorem 17.01.07, 15:48 Misiu trzymam kciuki i przesyłam fliudki****************** Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: Prawdopodobnie jade wieczorem 17.01.07, 17:11 Misiu - trzymaj sie Kochana, cokolwiek znaczy to IP i ten czarny kolorek - widze, ze cierpisz Wy starające się Folikówki (Asiu, Aagniesiu, adrasteaa, baka1baka, martajotka, amoniaaa, paula343 i wszystkie pozostałe babeczki) też się trzymajcie i nie smutkujcie bo przecież od zawsze wiadomo, ze dobro raz wysłane wraca do nas ze zdwojoną siłą a w Was jest tyle dobra, ze to tylko kwestia chwilki kiedy zobaczycie na monitorku bijące serduszka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Prawdopodobnie jade wieczorem 17.01.07, 22:48 Misiunia-bedzie dobrze, tylko sie nie martw.Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Czwarteczek 18.01.07, 09:06 Czesć cześć koleżanki Czy któraś wie co u Misi? może już po? U mnie szaro,ponuro i obrzydliwie pogoda wprost proporcjonalna do mojego nastroju ,czekam na badania i trochę się denerwuje jak wyjdą? Słyszałyście o wichurach które nadchodzą nad Polske z Niemiec tam wiatr wieje ok 160 km/h tiry wywala i podobno zmierza do nas cały czas trabią o tym w RMF- ie już nie mówią że nadchodzi wiatr tylko huragan, załamka co się dzieje z ta pogodą? a jak humorki u WAs? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Czwarteczek 18.01.07, 09:15 U mnie sie uspokoilo. Jest ok. A teraz cos dla folikowek w ciazy...jezeli bedziecie mialy kiedykolwek w ciazy CZARNY KAŁ to sie nie martwcie (tak jak np ja) to jest spowodowane przyjmowaniem lekow u mnie to spowodowaly tabl.Hemofer F (żelazo) pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Czwarteczek 18.01.07, 09:28 Uff, to dobrze ze jest ok i czujesz sie lepiej. Ja sie za to martwie, bo mialam wczorak lekkie krwawienie, chwilke tylko, dzis juz ok, ale sie zestresowałam okropnie. Leze na kanapie i boje sie ruszyc Tyle tylko ze zdecydowalam sie na szpital i jestem umowiona z polozna na niedziele. idziemy na male zwiedzanie i omowienie szczegolow. Krewetce powiedzialam ze ma jeszcze troche czasu i niech siedzi jak jej dobrze i cieplo Kochane moje zycze milego dnia choc jest paskudnie dzis juz czwartek, to dla tych pracujacych dzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 18.01.07, 09:27 O to super że się uspokoiło! a już myslałam ze coś się zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa a ja się dziś czuję fatalnie :(((( 18.01.07, 10:59 jestem chora, kicham psikam, gardło mnie boli, brzuch, jest mi niedobrze... miałam dziś iść do kumpeli ale ona ma taką 3 letnią córeczkę i nie chcę jej zarazić a do tego wszystko mnie drażni na maxa i nic mnie nie cieszy ((( Ale mam dziś dóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóół (((((((((((((((((( Może to też przez tą pogodę Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 18.01.07, 11:45 Na pewno amoniu przez pogodę , jak ten huragan przeleci to może nam z głów te złe myśli pozabiera? moją to mógłby tak porządnie przetrzepać bo ostatnio boje się zrobić nawet zwykłą morfologię , mam strach ze też coś będzie nie tak! głupia jestem i tyle! co to będzie jak na monitoring pójde? a jeszcze w poniedziałek cytologia bo juz dwa lata nie robiłam, załamka tyle tych badań ... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 18.01.07, 11:52 ja też bym musiała zrobić znowu cytologię... lekarze mówią że dobrze jest robić raz na pół roku!!! Oj coraz bardziej źle się czuję, łamie mnie wszystko... chyba na poważnie mnie gdzieś zawiało chętnie wskoczyłabym do łóżeczka teraz.... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 18.01.07, 12:09 Wiem że co pół roku ale ja miałam 1 gr i jakos tak odpusciałam a teraz się boje Buziaczki a co tu takie puchy? tylko My takie pracowite? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 18.01.07, 12:27 Ja zyje tradycyjnie podczytuje 1000 razy na dzien co tam u Was slychac. Widze ze Monice ta pogoda nie sluzy ja ogolnie lubie deszcz ale dzis tez mu podziekuje. Musze zabierac sie za porzadki dzis mam dzien odwiedzin...buu a tak mi sie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 18.01.07, 14:06 Witam, witam... No jak dobrze, że u Misi poprawa samopoczucia i że bóle ustąpiły. Wczoraj miałaś fatalny dzień, ale teraz będzie już lepiej. Dużo wypoczywaj Misiu i ropziszcaj swoje plecki, by te bóle juz nie dawały o sobie znać. Szkoda tylko, że nasza droga Amonia dziś czuje się tak fatalnie i łapie doła. Amoniu, zapobiegaj chorobie, nia daj się żadnym przeziębieniom. Też już nigdzie nie wychodź tylko siedź w domku i rób, na co masz ochotę. Myśl i czytaj o Egipcie i słońcu - to najlepszy sposób na porawę humoru. Asiu, myśl pozytywnie. Na razie wyniki wychodzą Ci przecież dobre. Skoro miałaś cytologię I gr. to nie powinna się aż tak bardzo zmienić, nie niepokój się. Znowu wyjdzie Ci I, no może II grupa, zobaczysz. Wiesz to tak jest, że gdy się zacznie chodzić do lekarza i na badania, to nagle człowiek przesiąka jakimś stresem i narastają obawy, że będzie źle, że mamy wszystkie możliwe choroby...To taka pułapka, ale takie myśli trzeba od razu odpędzać Choć wiem, że to b.trudne. Oj, Alfa, ale stres przeżyłaś z tym krwawieniemWspółczuję.Uważaj na siebie. Fajnie, ze masz wybraną położną i zwiedzasz szpital. Zdradzisz, na który się zdecydowałaś? Przed świętami w Wyborczej pojawił się ranking porodówek, nie wiem, czy przeglądałyście? Wygrał szpital w Pucku, ale też w Kołobrzegu zajął II lub III miejsce, więc nasz Krokodylek ma fajnie, może być spokojny... A ja zaraz zabieram się za obiad - wypróbuję przepis Adrastei Co prawda nie ma w nim czerwonego mięsa, ale - wierzcie mi - po 2 dniach jedzenia gulaszu wołowego dziś bym chyba nie przełknęła znowu wołowiny. Mam za to sok z buraczków, więc też dziś wypiję taką miksturę, a bynajmniej spróbuję wypić Miłego dnia! Nie dajcie się huraganom. I niech wiatr wywieje smutne myśli i przywije w końcu trochę tej prawdziwej śnieżnej zimy dla dzieci na ferie.Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 18.01.07, 14:44 Karowa. Widziałm ranking, najlepiej by było rodzić w Krakowie, ale wtedy Tomek by miał kłopot. Zobaczymy może nas nie zjedzą Amonia taka pogoda więc doły są prawei gwarantowane wcześniej czy później Ale Ci zazdroszcżę tego słoneczka co Cię czeka. No i znowu będą śliczne zdjęcia jak z wakacji. Oj humorek to Ci tam będzie dopisywał na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Dla przypomnienia --->lista<--- 19.01.07, 08:57 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech !!!! mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn Marcinek 12.10.2006 demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 rena78 - Renata - córeczka Michalinka 26.12.2006 ememik – Magda – Warszawa - pochwal sie kiedy urodziłas monjan – Monika - Lublin - syn Stefan 12.01.2007 Folikówki , które oczekują swoich pociech szarlotti - Anna - w ciąży term. ???? - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w ciąży term.(11.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży -wiemy tylko ze jest marcówka ale term ??? niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży term.(11.04.2007) eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży term.(01.05.07) alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży term.(04.04.2007) breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży term.(27.05.2007) lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w ciąży term.(22.08.2007) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w ciąży term.(07.09.2007) Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> :) siostra Amoni jest w ciąży :) term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) :) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :) meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień) :) kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :) mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :) marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :) takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :) paula343 - Paulina - Częstochowa - w trakcie starań (listopad) :) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań :) Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 arabelka78 sie odezwala na lutowkach :) 19.01.07, 11:08 Ania odnaleziona Moze tu Nam cosik napisze buziory !!! Amonia zdrowiej! Odpowiedz Link Zgłoś
arabelka78 Re: arabelka78 sie odezwala na lutowkach :) 19.01.07, 11:47 Jestem, jestem Choć częściej czytam, niż się udzielam Do terminu mam 3 tygodnie. Wczoraj odstawiłam fenoterol i noc miałam koszmarną Bóle w krzyżu jak przy okresie. Ale że to pierwsza ciąża, to w zasadzie nie bardzo wiem, czego mam oczekiwać. Napewno nie były to skurcze typowo porodowe, bo nie narastały z przerwami (dakota potwierdziła, przy okazji okazało się już dawno, że mieszkamy rzut kamieniem od siebie. No ale fakt, że coś sie dziać zaczyna. Brzuch nisko, jak siedzę, to on siedzi mi na kolanach. Ogólnie źle mi się chodzi...ech unarzekać się tylko można. Mam 38 tydzień. W zasadzie to mogłabym już urodzić, jakoś nie chce mi się czekać do tego 11 lutego. Rozwarcie na 2,5 cm. Ginka powiedziała wczoraj, że raczej jeszcze w styczniu urodzę. A i dobrze, bo już chciałabym to mieć za sobą. A co u WAs??? Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: hej babeczki :) 19.01.07, 13:18 Misia dobrze ze juz lepiej Myszko tez się cieszę ze u Ciebie ok Amoniuu nie smutkuj jak sie okazało mój mąż też bardzo przezywa czego wcale po sobie nie pokazywał, ostatnio przy okazji moich wyżaleń okazało się że on też bardzo chce i bardzo się martwi ale woli nie mówić nic jak widzi ładne dzieciaszki na ulicy, czy nie powtarzać w kólko jak on by chciał, bo stwierdził ze to mnie by jeszcze bardziej wprawiało w doły i depresje - tak jak myśle o tym na spokojnie - to fakt, mądry ten mój męzus co do mnie badanko wrogości źle - mało plemników i wcale się nie ruszają, lekarz powiedział że to wina braku u mnie śluzu płodngeo, bo w kremowym to one za chiny ludowe pływać nie będą, zalecił ponowne badanko męza, także z testem swim- up gdzie zostaną zołnierzyki wpuszczone do wzorcowego ładnego sluzu i zobaczymy jak się zachowają, w moim po prostu zdychają kolejnym etapem w leczeniu jak to powiedział pan dr bedzie HSG powiedział że nie ma sensu wywoływac narazie owulki jeśli nie wiadomo czy wszystko inne gra, taka powiedzial jest u niego procedura i dał skierowanie do szpitala, mam iść po @ bałam się tego lekarza w szpitalu, ale teraz patrzę że jak się go zapyta to on raczej na wszystko odpowiada, moze po prostu taki jest poza tym sporo kobitek tam do niego chodzi, byłam zdziwiona tym faktem i pomyslałam ze po co mam znowu bulic, pochodze do niego do szpitala narazie i zobacze co i jak, anjwyzej sie pojdzie prywatnie potem, to zawsze mozna zrobić a poza tym bóg jedenk wie na jakie jeszcze zabiegi będę musiała uzbierać kasę więc lepiej teraz podjąć wariant oszczędnościowy ale wracajac do tego szpitala jestem przerażona, dziewczyny nigdy nie lezałam w szpitalu, poza dniem gdy pojawiłam się na tym świecie , i taka jestem przerażona nie wiem nawet co ja powinnam wziąć ze sobą ogólnie dzień był pełen wrażeń, trochę się podłamałam, bo boję się ze jednak bedzie bolało, a ja taka jestem mało odporna na ból, nie wiem w ogóle jak ja zasne w tym szpitalu, dobrze ze to tylko dwa dni a co do wiatru to pół nocy nie spałam, myslałam ze mi okna wywali do srodka takze jestem półprzytomna dzis, mój mis ma imieniny i urodziny dzis,a ja primo zmeczona, secundo nie mam nawet prezentu jeszcze chyba pójdziemy do kina na prestiż buzki moje kochane do poniedziałku Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do Agnieszki 19.01.07, 14:50 Hejka Hmm rozumie ze "miś" to mezus, a wiec Wszystkiego Najlepszego dla Niego w Dniu Urodzinek !!!! Co do badan to przynajmniej teraz wiecie w czym tkwi problem i napewno predzej bedzie mozna "cos" z tym zrobic. A co do szpitala to sie nie wypowiadam bo dla mnie ta wizja jest PRZERAZAJACA a nieuchronnie mnie to czeka ;/nigdy tam nie bylam (acha bylam jak sie rodzilam ale to kupa lat temu i juz nieprowda hehe) Aga trzymaj sie, Jestesmy z Toba. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Do Mychy i dziewczyn z problemami żelazowymi 19.01.07, 13:28 Mogę Wam z czystym sumieniem polecić Sorbifer Durules firmy Egis. Brałam go kiedy oddawałam krew.Lekarkarka mówila mi , ze jest lepszy niż hemofer bo nie jest tak szybko wydalany z organizmu i lepiej jest asorbowany. Ale oczywiscie zawsze lkepiej zapytac swojego lekarza co on o tym mysli. A teraz cos o mnie. Wczoraj byłam z wizytą u nojej kolezanki z dawnej pracy. Pieknie wyglada, doskonale się czuje, całą ciążę jest na zwolnieniu, więc sobie odpoczywa i już jest na dniach... pomysleć, ze dwa tygodnie po niej miałam rodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Piątek, prawie weekend:) 19.01.07, 14:48 Witam Dziewczyny! Już wróciłam z pracy i zasiadłam przeczytać, co u WAS. Dobrze, że odnalazła się Arabelka38 tydz.to już ho,ho... Tylko wypatrywać maluszka. A z tymi p[lecami to chyba nagminne-Misię też bardzo bolą. Powodzenia i lekkiego, bezbolesnego porodu Agniesiu, dzięki za szczególową relację. Wszystkie byłyśmy bardzo ciekawe, jak wypadła ta wizyta. Widzę, że lekarz od razu zabrał się do pracy i nakreślił cały plan działania. To dobrze! HSG...ja też miałam na nie iść po @ w październiku i też zbierałam info o tym badaniu. Moja ginka (ta z Novum) twierdziła, że procentowo b. mało kobiet ma niedrożność jajowodów (ok.2-3%) i że ja raczej nie mam podejrzeń co do niedrożnośći (ryzyko jest u kobiet, które przechodziły jakąś operację w jamie brzusznej w przeszłośći), ale z drugiej strony jeśli chcemy się starać naturalnie, to to badanie bardzo pomaga, bo kontrast pięknie oczyszcza jajowód i tym samym ułatwia zajście w ciążę. Często kobietki od razu po badaniu zachodzą. Ja nie zdążyłam mieć tego badania, bo wtedy nasz cud się zdarzył, ale powiem Ci Agnieś , że juz psychicznie się na nie nastawiałam. Czytałam na forach, że ponoć nie jest ono aż takie złe. Ból jest króciutki, a potem wielka ulga, że jest ok. Agniesiu, nie martw się przedwcześnie. Może u Ciebie też nie zdąży dojść do HSG? A jeśli dojdzie, to pamiętaj, że jest to krok siedmiomilowy do Waszego dzieciaczka. ALe dzis o tym nie myślcie. Wszystkiego najlepszego dla męża, świętujcie i miłego seansu Rybko, dziękuję. Mi lekarka przepisała Ferranum, czy jakoś tak - tabletki do ssania, ale przy następnej wizycie spytam ją o ten lek, o którym pisałaś. Może tamten lepiej bym przyswajała? Wiem, że Ci smutno, gdy patrzysz na brzuszek swej koleżanki i wtedy od razu nasuwają się myśli - mój byłby taki sam...Ale nie możesz poddać się im. Cierpisz wtedy jeszcze bardziej...A już i tak przeszłaś tyle bólu, że teraz musi przyjść czas radości. Jesteś na drodze starań i oby jak najszybciej zakończyły się sukcesem i ciążą bez żadnych komplikacji. Wszystkie bardzo Ci tego życzymy i jednocześnie rozumiemy Twój smutek. A najlepiej rozumie Cię Adrastea... Przy okazji, Aniu, danie się udało. Mężowi smakowało. Było delikatne i takie lekkie, więc ja też zjadłam z ochotą. Takie marchewkowe risotto, b. dobre... Wypoczywajcie Folikówki, cieszcie się weekendem. I odzywajcie się, co u WAS. Pozdrawiam - M. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: arabelka78 sie odezwala na lutowkach :) 19.01.07, 14:40 Aniu masz termin dzien po urodzinkach mojego meza jemu sie marzy zbym 11 urodzila. A ja szczerze powiem ze nie chce az do 11 czekac. Coraz mniej sily na wszystko, juz wszystko przygotowane, a wiec niech sie zaczyna. Dzis tylko spie...jakos tak mnie zebrało. A Dakotka to jest Kochana tyle zeczy mi juz wyjasnila ! W koncu doswiadczona mamusia fajnie ze nie daleko siebie mieszkacie, moze kiedys bedzie okazja na spotkanie. Ok sle buziorki <misia> Odpowiedz Link Zgłoś
arabelka78 Re: arabelka78 sie odezwala na lutowkach :) 20.01.07, 09:41 Już zdążyłyśmy się spotkać z Dakotą Odpowiedz Link Zgłoś