sznajder27 08.01.07, 17:43 strasznie boję się porodu,mam już 6-letnią córkę,wiem co to poród,ale teraz strach jest przeogromny,pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylpal13 Re: poród 08.01.07, 17:59 ja jeszcze nie rodziłam, ale moja bratowa powiedziała mi, że jak taki cud może przyjść na świat bez bólu, trzeba sobie zasłużyć na dzieciątko i że ten ból to nic w porównaniu z radością jaką daje dziecko. Może zatem myśl więcej odzidzi o tym jaka będzie itp a mniej o samym porodzie, to takie głupie rady, być może, ale będzie wspaniale! Odpowiedz Link Zgłoś
evcik06 Re: poród 08.01.07, 22:32 Witaj Jestem w takiej samej sytuacji juz raz rodzilam teraz zblza sie porod i mam to samo co Ty a raczej mialam( moje mysli byly bardzo glupie i obawy )pomysl o tym ze drugi porod jest latwiejszy i szybszy(tak mi powiedziala moja polozna i ja w to wierze ) ze to chwila bolu krzyku i za moment mamy juz swoje pierwsze spotkanie z maluszkiem ,a poza tym juz raz urodzilysmy sliczne zdrowe dzieci i dalysmy rade to i tym razem damy prawda??bedzie wszystko dobrze fakt jest taki ze tylko glupi sie nie boi ,ale mozemy same siebie uspokoic i byc dobrej mysli ze wszystko bedzie ok nie mozemy sie teraz denerwowac za mocno ja denerwuje sie o wiele mniej dzieki temu ze mysle tak jak napisalam i to mnie relaksuje i uspokaja ,a wiec zycze Ci latwego i szczeslwego rozwiazania oraz pieknej i zdrowej dzidzi ps. mam nadzieje ze Cie troszke chociaz pocieszylam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś