amadyna 19.04.03, 08:48 właśnie zrobiłam test i wyszły dwie kreski, jestem w ciąży. Z obliczeń termin mam na 30 grudnia (szykuje się szampański sylwester). Mam już jednego synka (21 miesięcy). Mam nadzieje że nie jestem sama z terminem na grudzień. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bestiaa Re: grudzień 2003 19.04.03, 14:34 cześć cieszę się że będziesz miała malucha. Termin Twojego porodu wypada w moje urodzinki , będę wtedy kończyć 30 latek . pozdrawiam Anetta i Sonia lub Arno (20.07.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
zosia888 Re: grudzień 2003 21.04.03, 22:19 Kochane, juz grudzien.... jak ten czas szybko leci ... ja jestem czerwcowka, dopiero co zobaczylam na tescie dwie kreski, a tu prosze pojawiaja sie juz mamusie grudniowe. Gratuluje serdecznie. Trzymajcie sie cieplutko, glaskajcie Wasze brzusie i zycze Wam duzo duzo zdroweczka. Grudzien jest dla mnie szczegolnym miesiacem, bo wowczas pojawil sie moj Skarbek. W dodatku tak jak u Ciebie 30.12. Szampanski Sylwester... no coz musze przyznac, ze byl to najpiekniejszy Sylwester w moim zyciu, czego i Tobie zycze z calego serca! Pozdrowionka i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
she77 Re: grudzień 2003 22.04.03, 09:39 czesc! rowniez jestem grudniowka 2003. Termin mam na 6.12.03, wiec zapowiada sie prezent mikolajkowy hihi Mam juz syna, ktory 6.07.02 skonczy roczek Narazie dokuczaja mi mdlosci, mam nadzieje, ze szybko mina pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aghi Re: grudzień 2003 22.04.03, 12:06 No proszę - ja też mam urodzinki 30.12. Co za zbieg okoliczności! Serdecznie Ci gratuluję dwóch kreseczek, czuję się jakbym sama robiła niedawno test, a tu już te moje dwie kreseczki ostro kopią, ważą ponad pół kilo i zamierzają się spotkać ze światem w okolicach 14.08.2003. Życzę Ci, żeby wszelkie możliwe problemy omijały Cię szerokim łukiem! Agi + Maleństwo (24 tyg.+5 dni) Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: grudzień 2003 do aghi 22.04.03, 16:13 aghi a gdzie się urodziłaś? Ja w Bydgoszczy pozdrawiam Anetta i Sonia lub Arno (20.07.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam12 Re: grudzień 2003 10.06.03, 20:13 hejka to ja tez do Was dolaczam termin mam na 25-27 grudnia,ale znajac zycie bedzie w Wigilie lub Sylwestra dzidzie podgladalismy juz trzy razy,mam tez trzy zdjecia,na ostatnim wyciaga raczki jakby chcialo powiedziec "zabierzcie mnie z tego ciemnego brzuszyska" teraz idziemy na wizyte 24 czerwca a 16 czeka mnie wizyta u dentysty,ale tylko kontrolnie pozdrawiam wszystkie grudniowki moja coreczka ma 2 latka Odpowiedz Link Zgłoś
anawa99 grudzień 2003 22.04.03, 10:11 Czesc! Ja zrobilam 2 testy w odstepie tygodnia i oba pozytywne! Trochę bylismy z mężem zaskoczeni (oczywiście pozytywnie), bo to była nasza 1 próba :- ). Termin sobie wyliczylam na 20 grudnia, więc moze być prezent na Gwiazdke. Jutro ide do lekarza potwierdzic ciąze i oczywiscie sie boje, bo to pierwsza ciaza. Nie mam zadnych mdlosci. Meczy mnie katar. Czy znacie jakies domowe sposoby na pozbycie sie kataru? Pozdrawiam - Anawa Odpowiedz Link Zgłoś
amadyna Re: grudzień 2003 22.04.03, 12:06 bardzo się ciesze że nie jestem sama, (zosia888 będę trzymać kciuki w czerwcu) chciałabym abyście pisały co się u was dzieje, anawa99 jak po wizycie u lekarza, ja ide dopiero jutro, she77 ja na szczęście nie mam mdłości ale jeszcze wszystko przede mną, chociaż w pierwszej ciąży też nie miałam. Niestety nie znam żadnych metod na katar, ale pociesz się że zawsze trwa 7 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
amadyna Re: grudzień 2003 22.04.03, 12:10 bestiaa, bardzo dziękuje, ale wiesz mam do ciebie pytanie, bo bardzo się martwie że dzidziuś urodzi się na koniec roku, czy da sobie rade w szkole przecież zawsze będzie najmłodszy. Powiedz mi jak ty sobie z tym radziłaś. Jestem bardzo ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: grudzień 2003 do amadyna 22.04.03, 16:16 radziłam sobie dobrze, miałam świadectwa z paskiem, a na studiach stypendium naukowe. W cale nie czułam się opóźniona w stostunku do innych dzieci. Nie martw się maluszek da sobie radę w życiu . A ja nigdy ale to przenigdy nie chciałabym się urodzić o 2 dni później, zawsze mogę czuć się młodsza od moich rówieśników.Na pocieszenie powiem Tobie mój tata urodził się 28 grudnia . I też nie miałam nigdy problemów. pozdrawiam Anetta i Sonia lub Arno (20.07.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
martucha1 Re: grudzień 2003 22.04.03, 13:12 Ja też wyliczyłam sobie termin na 30 grudnia Jak na razie muszę cierpliwie poczekać do wizyty u ginekologa. A teścik wyszedł w poniedziałek Marta Odpowiedz Link Zgłoś
aniaasi Re: grudzień 2003 23.04.03, 10:17 Dołączę się do grudniówek! Jestem chyba najbardziej "zaawansowana" )) Mam termin z USG na 4 grudnia, dzidziuś jest śliczny, leci mu ósmy tydzień i serduszko bije jak młot! Ma 1,02 cm! Mam już Joasię (ur. 13 grudnia 2001), więc grudzień w moim życiu zapowiada się pełen rocznic Narazie mdli mnie straszliwie, przy pierwszej ciąży tak nie miałam, no i spałabym 14 godzin na dobę (co przy pierwszej ciąży robiłam, a teraz nie bardzo się da...) Boję się okropnie jak to będzie, wszystko mnie niepokoi, mogę jeść tylko do południa, potem winda z żołądka do przełyku kursuje mi bez opamiętania, brrrr! Jak się czujecie Wy, wczesne ciężarówy? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_a Re: grudzień 2003 28.04.03, 10:35 Ania, u mnie podobnie...termin na 25 (wg moich obliczeń), drugie dziecko i zupełnie inaczej - niestety...senna nie jestem, ale poznałam, co to mdłości, czasem po prostu wymiękam. W poprzedniej ciąży tak nie było... A jak starsze rodzeństwo? Moja córcia głaszcze mnie po brzusiu i całuje, namawia do czytania dzidziusiowi bajeczek i śmieje się, że będzie robił kupę w majtki - ale czasem, jak się na mnie obrazi, to mówi "Nie chcem żadnych dzidziów!" No i jeszcze jedna różnica - tym razem nie chcemy znać płci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jolwas Re: grudzień 2003 23.04.03, 14:47 Ja teścik zrobiłam w wielką niedzielę i muszę powiedzieć że było to niesamowite, to było nasze pierwsze podejście Termin wyliczyłam sobie na 28 grudnia. Jak na razie poza bolącymi piersiami nie mam żadnych innych uciążliwych objawów, ale zobaczymy co będzie dalej. Taeraz czeka mnie wizyta u lekarza, ale odczekam jeszcze jakieś 2 tygodnie. Czeka mnie jeszcze wizyta u endokrynologa (i to jak najszybciej)gdyż kiedyś miałam problemy z tarczycą. Pozdrawiam.Jola. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ki Re: grudzień 2003 23.04.03, 21:43 Witam. Termin wyznaczono mi na 20 grudnia. Sama urodziłam się 18 grudnia, wiec może bede miala miłe urodzinki... Pozdrawiam "grudniówki"! Odpowiedz Link Zgłoś
matna_b Re: grudzień 2003 02.05.03, 21:09 Witam Mam nadzieję, że do Was dołączę. Dziś byłam u lekarza, potwierdził ciążę, ale nie zobaczył jeszcze zarodka. Widać było za to serduszko. Dopiero po wyjściu z gabinetu zaczęłam się zastanawiać, jak to możliwe, że widać bicie serduszka, a zarodka nie. Poza tym jajo płodowe jest trochę za małe jak na ten tydzień ciąży (wg jego obliczeń jest 8, a wygląda na 5). to będzie trudny tydzień, zwłaszcza, że poprzednią ciążę poroniłam. Na szczęście mam półtoraroczną córeczkę, która daje mi wiele radości. Trzymajcie za mnie kciuki pozdrawiam Martyna Bójko Odpowiedz Link Zgłoś
ver_a Re: grudzień 2003 04.05.03, 10:24 Witam wszystkie przyszłe grudniowe mamy i dołączam do towarzystwa. Ja mam termin na 26 grudnia, więc święta zapowiadają się świątecznie. To będzie moje pierwsze maleństwo, więc troszkę się boję, ale wiem, że będzie dobrze. Pozdrawiam Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: grudzień 2003 03.05.03, 18:32 Witam )))) ja też chyba do was dołączam ) tzn, sama jeszcze nie wiem czy to bedzie koniec grudnia czy poczatek stycznia , po niedzieli idę do lekarza ) mam już synka prawie 5 lat, Pozdrawiam Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
johanna2 Re: grudzień 2003 03.05.03, 22:13 Witam, chyba,a wlasciwie tez do was dolaczam .U lekarza jeszcze nie bylam ide teraz po niedzieli,ale test wyszedl pozytywnie.Po moich wyliczeniach to gdzies poczatek stycznia.Mam juz dwoje dzieci syn 6 lat i corka 4 lata.Wiec to byla mala wpadka,ale teraz nie moge sie juz doczekac konca.Wiecie co na to moja tesciowa,jak bym przy tym byla to bym ja chyba udusila. Powiedzial jej maz sam bo ja chcialam dopiero po lekarzu powiedziec no ale on nie wytrzymal a ona to: tabletek nie brala( sama ma 5 dzieci), na to moj maz to juz chyba nasza sprawa i na tym narazie koniec.Ciekawe co wymysli teraz od tej rozmowy sie z nia nie widzielismy.Wyszedl mi kogel mogel,mam nadzieje ze zrozumialyscie.Zycze wszystkiego najlepszego dla was i waszych brzuszkow. Odpowiedz Link Zgłoś
monikarzany Re: grudzień 2003 05.05.03, 14:47 Hmm, mi też z obliczeń wychodzi termin 30 grudnia, fajna data, a jeszcze ten dreszczyk emocji, bo ciężko przewidzieć czy faktycznie będzie jeszcze w 2003 czy już w 2004. Odpowiedz Link Zgłoś
anatewka Re: grudzień 2003 07.05.03, 21:57 Cześć dziewczyny! Nie spodziewałam się tu takiego tłoku To mój pierwszy post na tym forum. Jestem w 11-tym tygodniu, termin mam na 1 grudnia więc wygląda na to, że jestem najbardziej zaawansowana Jestem już po dwóch wizytach u gina, obie wypadły rewelacyjnie, widziałam jak maleństwo (4 cm) fika koziołki więc powoli nabieram optymizmu. Mam już jednego synka w Niebie, więc dużo obaw o tę ciążę. Pozdrawiam was i wasze maleństwa, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
balbinkaa Re: grudzień 2003 13.05.03, 19:04 Ja też! Ja też! Dziś słaby uśmiech, bo smutny dzień, ale cieszę się, że tu wracam (na eDziecko.) Mam termin na 20 grudnia, prawie trzyletniego synka i jestem w 11 tygodniu. Ta ciaża jest cięższa niż poprzednia, a i radość trochę słabsza, ale postaram się dzidziusiowi wynagrodzić te łzy po odczytaniu wyniku testu (zrobiłam sobie chyba ze cztery). Pozdrawiam mamy grudniowe i ich Zarodki Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: grudzień 2003 20.05.03, 17:20 Oj, ale tych grudniowych dzieci bedzie!!! Witam serdecznie wszystkie Mamy i Maluchy. Ja jestem posrednia - mam termin na 23 grudnia, wiec szykuje sie niezla Wigilia... To moj pierwszy raz wiec strasznie wszystko przezywam.... Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
natunia1 Re: grudzień 2003 05.06.03, 11:19 Witajcie grudniowe mamusie! Mi lekarz wyznaczył termin na 5 grudnia, mama na 12 grudnia a jakiś mądry kalendarz na 11. Moja pierwsza ciąża i boję się. Na usg w 8/9 tyg lekarz nic mi nie powiedział o serduszku, w karcie ciąży mam wpisane tętno FHL+ czy coś takiego, nie mam jej przy sobie, co to znaczy ??? Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: grudzień 2003 05.06.03, 11:21 Kochane!!! Wiwat grudzień! U nas bociek pojawi się 20-go, a raczej powinien, ale się nie nastawiamy na 100%. Pewnie, jak znam życie, będzie to świąteczny prezent. To moja druga ciąża - córa ma 5 lat. Boję się przytyć - na razie jakoś się udało, ale to jeszcze pół roku )). Trzymajcie się dziewczyny!!! Gosia z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: grudzień 2003 05.06.03, 14:27 Dziewczyny, wylamalam sie pierwsza - mam nadzieje, ze u Was bedzie lepiej. Trzymam kciuki za Was i za Wasze malenstwa - zebyscie mialy wiecej szczescia niz ja Marta Odpowiedz Link Zgłoś
amadyna Re: grudzień 2003 10.06.03, 12:54 Martka tak mi przykro, mam nadzieję że jakoś sie trzymasz, napewno juz niedługo wrócisz do nas, bedziemy na ciebie czekać i trzymać kciuki. Nie będę cie pocieszać bo wiem że to i tak nic nie da ale pamietaj że jesteśmy z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
agnow Re: grudzień 2003 06.06.03, 09:56 Cześć, Mam na imię Agata, 3-letnią córcię Martunię i termin na 24/12/2003. Do tej pory przeleżalam 1 tydzień w szpitalu z zagrożeniem poronienia, teraz łykam proszki i mam nadzieję 'że wszystkao będzie ok. Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
mkertynska Re: grudzień 2003 13.06.03, 12:22 Cześć, ja termin mam na 28 grudnia i cieszę sie ogromnie, bo to moja pierwsz dzidzia. Czy zaczęłyście już myśleć o zakupach? To pytanie przede wszystkim do pierwszych mam, bo ja tak średnio wiem co temu dzieciaczkowi na zime kupić. Szczególnie martwi mnie wózek. Może macie już jakieś pomysły? pozdrowienia, Monia Odpowiedz Link Zgłoś