kwiatek75x 05.03.07, 10:44 8 marca okaze sie czy lutowe starania byly owocne, trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabka22 Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 10:46 trzymam mocno!!!!!Napewno sie uda!Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 13:26 Kwiatek, ja też czekam na 8 marca Przyznam się bez bicia, że testowałam już w piątek, o ja głupia ale ciekawość była silniejsza Oczywiście negatyw. Mam mieszane uczucia, ponieważ cały weekend przeleżałam na siedząco, takie miałam mdłości, a z drugiej strony piersi bolą mnie słabiutko i chyba będą z tego nitki. Wiem, że mdłości to oznaka większego progesteronu, więc się nakręcam, ale do pionu sprowadzają mnie te piersi, ech... Trzymam kciuki za Ciebie i za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 13:29 Ja tez jestem z wami!! mam niby 33-34 dniowe cykle a dzis 34 dzien i bje sie jak nie wiem. Niby okresu nie ma. pblewa mnie na dle brzucha jakby jajniki, sutki i tyle. mam kilka plamek dzis ale nie wiem jakis dziwnych, talich jaby bardziej zoltych, niby nie jak na rlkres. boje sie bardzo. Mam nadzieej ze nam sie uda. trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 13:35 Dorcia, ja dziś też mam żółte plamki, zawsze tak miałam przed @ i sama sobie wytłumaczyłam, że to oznacza początek złuszczania emndometrium, czyli że ze starań nici. Ale nigdy tej teorii nie potwierdziłam, więc te żółte plamki mogą nie oznaczać nic. U mnie 30 dc, przy cyklach 33-34, owu miałam ok 19 dc, z testem postaram się wstrzymać do czwartku, no chyba, że nie zdążę, bo przyjdzie @. Ciężko mi tak czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
lapetka1 Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 15:17 czesc dziewczyny ja testowałam 30 dnia yszła ''po namysle''druga blada kreska-jestem cala w napieciu sex, 14 i 15 dnia cyklu, cykle 33 dniowe-okres powinnam dostac w srode- ponadto piersi rwa i pieka niesamowicie, kłuło po jednej stronie jajnika, teraz nie kłuje, brzuch jak na okres- ale brak PMS-u ciekawe co z tego wyjdzie piszci mi co u was na bieząco Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 15:23 Ja testuję dopiero 14 marca, ale przyznam się, że tez mnie juz korci. Pierwszą ciążę poroniłam w grudniu, a udało mi się w nią zajść w drugim cyklu, więc teraz też liczę na szybki efekt Niestety, objawy wczesnej ciąży są prawie identyczne jak zbliżającej się miesiączki - trudno to odróżnić. Ja byłam zdziwiona, że zobaczyłam dwie kreski w terminie miesiączki, bo czułam, że przyjdzie. Na mdłości to troszkę za wcześnie, pojawiają się dopiero od 6. tygodnia ciąży albo wcale. Tak więc wszystkie musimy czekać cierpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek75x Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 16:45 To dopiero moj drugi cykl staran. 22 marca minie rok od operacji wyluszczania miesniaka, teraz najlepszy moment zebym zaszla w ciaze, tak bardzo tego chce...Trzymam kciuki za wszytkie dziewczyny, ktore sie staraja o dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 16:46 Los najczęściej płata nam figle, akutualnie w szoku są dwie moje koleżanki - jedna miała paskudny miesiąc w pracy i w nagrodę dostała dwie kreski,a druga planowała dziecko w maju, a przyszło teraz Odpowiedz Link Zgłoś
agness121 Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 16:55 Ja też czekam. U mnie 19-sty dc. Już nie mogę sie doczekać. Staram sie nie myśleć, zająć codziennością, no ale jak widać nie mogę. Mam wrażenie, że każdy kłujnięcie w brzuchuczy w piersi to już jakiś objaw...Nakręcam się już kolejny miesiąc, ale cierpliwie czekam, bo znowu duzo nadzieji we mnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 17:46 I jeszcze ja objawy teoretycznie są oczywiście te najbardziej subiektywne tj: od jajeczkowania pobolewa mnie jajnik (kłucie) i fatalnie boli mnie krzyż : ( ciągle chce mi się pić...a od 3 dni nie moge się piersi dotknąć - bolą, a sutki wręcz pieką...no i ból w podbrzuszu jak na @ ale za wcześnie jak na taki ból...no narazie tyle jutro sprawdze jeszcze tempke Mężuś miałby cudowny prezent na Dzień mężczyzny 10 marca a my na dzień kobiet...Staramy się już od roku Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 17:55 Zaczynają mnie nachodzić wątpliwości. Biegam do kibelka jak tylko poczuje, że coś się tam dzieje. Na razie to tylko śluz, ale zaczyna boleć krzyż. Gdzieś wyczytałam, że dla starającej się oczekującej na testowanie to niedobry znak. Nadya, pić mi się chce strasznie, jak Tobie, i to nic innego jak sok malinowy. Moje czarnowidztwo mi nie pomaga, ale wierzę, dopóki krew mnie nie zaleje Pozdrawiam i trzymam za wszystkie kciuczki Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 17:58 O tak soczek malinkowy herbatki owocowe, a w nocy ganiam męża tam i spowrotem, bo sama nie wiem co chce pic Raz wode raz gazowane z lodówki...jednym słowem mnie suszy hihi Jeszcze tylko 3 dni...a jutro mierze tempke...czy podwyższona pod paszką wysoka a dla takiego zmarzlucha jak ja to dziwne...sprawdzimy w pochwie raniutko Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 18:02 U mnie temp podwyższona, ale spadek obserwuję dopiero drugiego dnia @ więc nie mogę się tym sugerować. A z tym piciem to jakby permanentny kac męczył, co? Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 17:58 Czyli moje weekendowe mdłości to pewnie jakieś strucie. Jeden objaw na tak odrzucony. Ale doszedł inny: szczypanie brodawek, tego nie doświadczałam co miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 19:20 U mnie nadal bez @, mimo ze to juz koniec 34 dnia, przy cyklach 33-34. Mam nadzieje, ale pewnosci zadnej. Jajniki kluja, dzis tak zakul ze az musialam usiasc. Sutki bola. martwia mnie tylko te 4 plamki z rana. Tak poza tym cos mnie glowa boli, ale nie sluszy mnie jak was. Jak ja juz chce wiedziec! Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 19:37 Dorciaszek, dzielna kobieta jesteś, że jeszcze nie testowałaś. Jak Ty to robisz? U mnie też cykle 33-34, a test planuję na 33 dc. Ból glowy miałam z rana, ale zrzucam to na karby alarmu pożarowego testowanego w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
martka83 Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 19:34 hej dziewczyny. trzymam mocno kciuki za wszystkie starajace sie. to moj pierwszy miesiac staran ale mocno wierze ze nam sie uda. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 19:41 No, idę robić sałatkę, a jak wejdę jutro to nie chcę widzieć @ u żadnej z Was tylko same uśmiechy i nadzieje. Trzymam kciuki najmocniej jak umiem Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 19:48 No ja tez u zadnej nie chce slyszec ze @ przyszla. nie wiem jak robie,m maz nie pozwala miesiac temu w 1 cyklu staran zrobilam juz 228 i 33 nie bylko zadnej II i sie jakos tak rozczarowalam, Teraz musze byc twarda i nie zrobie. ale wiesz jak mi ciezko, starsznie! Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: jeszcze tylko trzy dni 05.03.07, 21:15 Ja muszę czekać do 14 marca,chyba,że @ przyjdzie wcześniejOby nie,ale nie liczę na nic.To mój drugi m-c starań.W pierwszym czułam się,jakbym była w ciąży!Bolały mnie sutki,brzuch miałam ten białawy śluz,który miałam w pierszej ciązy.Ciągle chciało mi się pić,spałabym całą dobę...Zrobiłam 2 testy,oczywiście negatywne,no i okres sam przyszedł.Dlatego teraz nie mam zamiaru wcześniej robić testu!Nie mam żadnych objawów,zresztą na większość i tak byłoby za wcześnie.Owszem uwielbiam wchodzić na to forum,żeby przekonywać się,że nie jestem sama,ale nie chcę czuć już takiego rozczarowania,jak w zeszłym m-cu.Niemniej jednak życzę sobie i Wam żeby okres nie nadszedł!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu grypa !!! buuu 05.03.07, 21:18 Hej Dziewczyny! Ja tez będę testowała 10 marca tylko nietety jakieś wstretne grypsko mnie złapało więc bardzo sie boje, że nawet jeśli nam się udało to choroba może wywrzeć jakieś negatywne skutki. Leżę w łużeczku, biorę leki homeopatyczne i mysle...myslę.... Ojjjj niech ta wiosna do nas wreszcie przyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek75x Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 08:42 jeśli w czwartek nie dostanę @ będę najszczęśliwszą osobą na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 08:57 to moj 35 dzien, na razie cisza, @ nie ma, ale jakos sie bje ze nadejdzie wlasnie dzis. jejciu jak ja juz bym chciala wiedziec. a wy jak tam?? ja zero w sumie bjaw, brzuch boli, ale tyci, tronke sutki i too tyle. noo ciekwe Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek75x Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 09:00 u mnie 27 dc przy cyklach 28 dniowych, w czwartek powinnam dostac @, brzuch pobolewa jak zwykle, piersi rowniez i spac mi sie chce potwornie Odpowiedz Link Zgłoś
malavi Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 09:02 Ja też czekam, albo raczej nie na @. Będę testować w piątek, w 29 dniu przy cyklach 30-31. Mam nadzieję, że tym razem, po 9 miesiącach starań się powiedzie. W 21 dc, 6 dni po owu miałam dwudniowe lekkie brązowe plamienie. W tej chwili cisza, nie mam żadnych dolegliwości. Życze sobie i Wam żeby tym razem w końcu się udało. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: jeszcze tylko dwa dni :) 06.03.07, 09:14 Witam i ja. U mnie cisza. Brzuch nie boli, czasem tylko lekko zakuje, piersi bolą lekko przy dotyku, reszta symptomów uśpiona. I to mnie stresuje najbardziej. Energii mam chyba za trzy osoby! Ale moje czarnowidztwo jest postępujące, ratunkuuuu!!! Trzymajcie się dzielnie, już niedługo się okaże! Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: jeszcze tylko dwa dni :) 06.03.07, 09:51 Miałam straszną noc pełnia była i nie mogłam spać....do tego mąż chory na grype żołądkową jak zawsze w nocy grzeje jak piecyk tak wczoraj był lodowaty Brzuszek przestał mnie boleć przynajmniej narazie...ale spuchnięta jestem jak zwykle tak jak przed @ pewnie przyjdzie ehh co za życie Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: jeszcze tylko dwa dni :) 06.03.07, 10:18 Nie wiedziałam, że była pełnia. Mnie ona chyba nie przeszkadza. Za to kłucie w brzuchu czuję coraz niżej, więc moje bieganie do łazienki to sprawdzanie czy to już czy jeszcze. Nie lubię @, nie lubię @, nie lubię @!!! Nadya, życzę zdrowia mężowi, nie zaraź się tylko! Odpowiedz Link Zgłoś
lapetka1 Re: jeszcze tylko dwa dni :) 06.03.07, 12:05 ja o 8.00 robie, napisze do was jak przyjde do pracy, czekam na wiesci Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: jeszcze tylko dwa dni :) 06.03.07, 12:14 no ciekawe, ja czekam d czawrtku jak @ nie przytjdzie, ale tak sie bje. objaw zadnych w sumie, kluje w brzuchu tylko Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek75x Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 13:35 jaka powinna byc temp przed planowana @? Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 15:26 Zmierzylam tempke wlasnie i 37,6 wiec nie ma sie co wczorajsza martwic bo widac ze nadal wysoka i to moje mierzenie bez sensu ale na serio mam nadzieje, okresu nie ma, a nawet zamiast jakis plamek zapowiadajacych go mam jakis jasny sluz, minimalnie go, ale jasny, a w sumie przed okresem zawsze sucho mialam. no zobaczymy a jak wy tam? Odpowiedz Link Zgłoś
lapetka1 Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 16:40 u mnie: biały śluz, kłucie w brzuchu,'' ciągniecie szyjki'', zły nastrój, ból głowy czsetszy niż kiedyś, sennosć wieczorna- b. wczesnie bolące na maxxxa piersi Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 16:59 Mnie tez tak ta glowa cos boli, wczoraj to tak ze nie moglam wytrzymac, a i dzis ciut pobolewa, ale mysle ze to moze wina przesilenia wiosennego, a o 21.30 to juz tak mi sie chce spac ze loj, ale to wszystko mozna uznac za objawy jak i w sumie nie Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 17:07 A mnie skręca na 102! Do kibelka latam dziś co godzinę, nie z ciekawości tylko z potrzeby, brzuch ciągnie i kupiłam nospę, chyba będzie mi potrzebna. Piersi pieką od wczoraj, zimno mi strasznie, dziewczyny, takiej niepewności to ja nie przeżyłam od dawien dawna! Aaaa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 17:08 I oczopląsu już dostaję od tego gapienia się w papier toaletowy ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 18:42 No dzis moj mezulek ma kupic test moze jutro zrobie, choc chyba wole poczekac do czwartku, glupie to czekanie, szczegolnie ze to 35 dzien juz. Masrtwi mnie to ze piersi malo co bola, tylko jak dotykam i to nie tak max, choc w zeszlym miesiacu bardzo bolaly a @ przyszla wiec zasady nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 18:47 wiesz...mnie też piersi trochę bolą ale nie tak bardzo. Nawet stworzyłam watek w tej sprawie. Chyba nie jest to regułą bo słyszałam, że nie zawsze muszą bardzo boleć. Nawet się zastanawiam, czy jak już przeszły one przemiany w poprzedniej ciązy to może za drugim razem inaczej reagują. Czy masz już jedno dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 19:22 nie ma, to byla by moja pierwsza ciaza, wlasnie te pirsi mniemartwia, bo inne dziewczyny pisza ze nawet dotknac sie nie moga,a ja bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
lapetka1 Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 19:35 ale sie nakrecamy jesli chodzi o piersi- to bola po bokach zwlaszcza i zyły sa widoczne wczesniej @nie byly a props brzucha to nie mam pewnosci czy nospe mozna brac na skurcze Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 19:38 Aj tam czy bola czy nie to jak jestemw ciazy to nic to nie zmieni obym tylkow niej byla Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 19:41 nospę można spokojnie brac, bo w ciąży ją lekarze bardzo często zalecają. A jeśi chodzi o te piersi to po bokach mnie też bolą, ale pamięta, że przy pierwszej ciązy miałam bardzo je gorące i bolące... Licze na to, że nie ma reguły. Moją siostrę nie bolały jak była w ciązy i dodam, że dłuuuugo karmiła wiće nie ma to związku z pokarmem) Odpowiedz Link Zgłoś
martka83 Re: jeszcze tylko trzy dni 06.03.07, 20:39 hej dziewczyny. u mnie wszystko wyjasni sie dopiero 18marca wiec jeszcze duzo czekania przede mna. nie chce robic wczesniej testu zeby sie nie nakrecac. trzymam kciuki zeby zadne paskudne @ nie pojawily sie w marcu. Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 To już jutro :) 07.03.07, 07:33 Niecierpliwie się strasznie...piersi nie bolą już tak bardzo...tylko po bokach jak dotkne...tempka nadal wysoka...przestał boleć brzuszek...czekam na @, albo test...co prawda radzą mi,żeby poczekać do soboty z tym teścikiem (Dzień Mężczyzny)w razie czego, żeby nie było niepotrzebnych rozczarowań...hm macie jakieś specjalne poczucie, że jesteście w ciąży??Niektóre dziewczyny mówią, że jest coś takiego...ja czuje tylko spokój i w sumie nie śpieszy mi się do teściku tak jakby on i tak miał nic nie zmienić...masło maślane ale mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi Trzymak kciuki...zdajcie relacje Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: To już jutro :) 07.03.07, 07:49 Hej hej, i u mnie spokój... Piersi trochę powiększone, wyczulone na dotyk sutki, brzuch przestaje boleć, zwykle na 1-2 dni przed @ cichną wszystkie objawy. Temperatura wysoka, ale zero przeczuć. Znaczy przeczucie, że nic z tego i już mi jakoś przykro. Testuję jutro, chyba, że nie zdążę. A wczoraj wieczorem miałam tak zimne stopy, że aż bolały. Jeja! Nadya, jak zdrowie? Mam nadzieję, że nie zaatakowała Cię mężowa grypa pokarmowa. Co u Was dziewczyny? Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: To już jutro :) 07.03.07, 08:06 Ja testuję dopero w sobotę....ale mam złe przeczucia, że nic z tego nie będzie...Piersi bolą mnie trochę - też po bokach. Bolą mnie jeszcze plecy na dole. Jestem osłabiona i mam temperatura, ale jest to skutek grypy, która mnie dopadła...na szczęście nie przechodzę jej zbyt cięzko, więc lekarz powiedział, że w takim przypadku, nawet jak bym była w ciąży to powinno być ok. Ale na wszelki wypadek mam tylko leki homeopatyczne Też mi jakoś smutno się robi...im bliżej 10 bo chyba jednak przyjdzie @. Nie czuję się ciążowo...a tak bym chciała... Pozdrawiam wszystkie Oczekujące i ściskam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek75x Re: To już jutro :) 07.03.07, 08:10 Czesc wszystkim. U mnie tez niewielki bol piersi, brzuszek juz pzestal mnie bolec, temp 37-37,1, glowa mnie potwornie boli. Nie wiem co o tym myslec, nie mam zadnych doswiadczen, bo to dopiero starania o pierwsze dziecko. Mam tylko przeczucie, ze to jeszcze nie tym razem. Czekam do jutra. Pozdrawiam Was wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
lapetka1 a ja mam 2 kreski:-) 07.03.07, 08:31 robiłam dziś po obudzeniu, 33 dc ale sie ciesze!zycze wam tego też dziewczyny, nam sie udalo w 1 cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek75x Re: a ja mam 2 kreski:-) 07.03.07, 08:34 Gratulacje!!!! Zdrowka zycze Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: a ja mam 2 kreski:-) 07.03.07, 08:36 Baaaaaaaardzo gratuluję i powodzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
martka83 Re: a ja mam 2 kreski:-) 07.03.07, 08:43 GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam nadzieje ze to zarazliwe i jeszcze troche i wszystkie bedziemy mialy dwie kreseczki. Odpowiedz Link Zgłoś
lapetka1 Re: a ja mam 2 kreski:-) 07.03.07, 08:45 dzieki za gratulacje dziewczyny, jak okaze sie ze i wy to zalozymy nowe forum i bedziemy wymieniac sie doswiadczeniami.na razie ja boje sie bardzo aby nie stracic tego co mam, nie wiem czy isc do medyka juz czy zaczekac ze 2 tyg. ponadto przedstawcie się plesae, bedzie fajniej, ja skonczylam wlasnie 30 lat i jestem z w-wy Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek75x Re: a ja mam 2 kreski:-) 07.03.07, 09:24 Ja mam 31 lat i jestem z Trojmiasta. Jutro moj dzien prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: a ja mam 2 kreski:-) 07.03.07, 09:31 Gratuluje kochana mam nadzieję ,że rozpoczęłaś dobrą passe na naszym wątku Aneta, 23 lata staramy się od ponad roku, jestem mężatką 145 dni Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: a ja mam 2 kreski:-) 07.03.07, 09:27 Ja też jestem z W-wy, mam 31 lat i 3 letniego synalka) Strasznie już man się chce drugiego dzieciaczka i bardzo sie niecierpliwię. W pierwszą ciążę zaszłam za pierwszym razem i łudziłam się, że za drugim też będzie tak ławto, ale jak widać...nietety nie...buu staramy się od stycznia. Pozdrawiam Was bardz serdecznie. Lapetka, napisz nam jakie masz objawy?? Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: a ja mam 2 kreski:-) 07.03.07, 09:47 Lapetka, stokrotne gratulacje, zawsze cieszą mnie || Dbaj o siebie! Ja mam 30 lat, M 32. To starania o pierwsze dziecko. Dorcia, uszka w górę, jeśli masz cykle do 34 dni to to jest najzupełniejsza norma. Niekoniecznie musi coć być nie tak, zdrowe pary przy staraniach mają 40% szans zajść w ciążę. A może jednak powtórzyć test jeśli np do niedzieli nadal nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: jeszcze tylko trzy dni 07.03.07, 09:25 Zrbilam sobie test i niestety jedna kreska, a wiec ciazy nie ma a @ tez nie a t juz 36 dzien. zalamalam sie nie powiem. plakalam ze hej! bo juz na seri mialam nadzieje. najbardziej sie boje ze mze cos nie tak ze mam takiego dlugie cykle, az tak dlugie. syszalyscie cos moze o tym?? tak sie martwie Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: jeszcze tylko trzy dni 07.03.07, 09:34 Dorciaszku ja też mam bardzo długie cykle niestety...choć nie powiem bo ostatnio odpukać się wyregulowały troszke Może po prostu nie w ten dzień trafialiście!!Pamiętaj, że pierwsza faza cyklu cyli do jajeczkowania może być różnej długości, ale druga faza jest zawsze taka sama 14 dni max16 dni!! Odpowiedz Link Zgłoś
lapetka1 dziewczyny nie martwcie sie 07.03.07, 09:41 trzeba trafic w cykl owulacyjny, ja mialam 35 dniowe i ani @ ani ciazy, co drugi przynajmniej taki, no a teraz zero śluzu płodnego- nie zauwazylam a okazalo sie ze jednak jajeczkowanie było. któras z wa pytala o objawy ostatnie.... za chwile napisze Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: dziewczyny nie martwcie sie 07.03.07, 09:50 N ja sie martwie tymi cyklami, b t juz mj 37 dzien, to starsznie dlugie, niektore dziewczyny staraja sie klejny raz a ja nawet @ nie dostaalm. aj jakieg ja mam dzis dola gratuluje tym c sie udalo, ale dizs ja sie smuce. pojde d p. dktr niech mi doradzi, zbada dokaldnie, choc bylam 2 miesiace temu i niby byl ok. t moj byl drugi cykl staran. a wierzylam ze nam sie uda jakos latwo,a tu nic. martwie sie ze moze cs u mnie nie tak, sluzu plodneg tez nie zaobsewowalam u siebie, mze ja nie mam owulacji?? aj....a co twj lekarz mowi na dlugie cykle? bralas cos? Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: dziewczyny nie martwcie sie 07.03.07, 20:45 No jak dziewczyny? Od rana żadna nie pisze? Jak samopoczucie przed jutrem? Ja co jakiś czas panikuję, chcę odłożyć test na piątek, czyli na 34 dzień, ale nie wiem co zrobię jak tylko wstanę Dobry znak, że @ jeszcze nie ma a są piekące piersi. Czy któraś też tak panikuje jak ja? I nie chce testować, żeby się nie rozczarować? Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: dziewczyny nie martwcie sie 07.03.07, 23:00 Lapetko, serdecznie gratuluję Z tym trafianiem w owulację to nie do końca tak jest. Owszem, trzeba w nią celować, ale aby zajść w ciążę, to często za mało. Poczęcie zależy od bardzo wielu czynników: stanu zdrowia, aktualnej kondycji, chorób typu pzreziębienie, od jakości nasienia, od stresu, przemęczenia. Mi udało się w drugim cyklu, chociaż w obu trafiłam w owulację. W pierwszym cyklu miałam osłabiony organizm, miałam zapalenie oskrzeli, więc szanse na poczęcie miałam marne. Z kolei u koleżanki mąż był chory i też nie od razu się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 To już dziś :) 08.03.07, 07:29 Dziewczyny czekam na wieści od Was...mi niestety tempka spadła do 36,6'C w związku z czym nawet testu już nie robiłam bo nici z dzidzi Mam nadzieję, że Wam się udało!! Pozdrawiam ciumeczki pa Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia KObiet Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek75x Re: To już dziś :) 08.03.07, 08:22 Czesc dziewczyny. U mnie dzis powinna pojawic sie @ale jak do tej pory jej nie ma, nie robilam jeszcze testu bo boje sie rozczarowania. Zazwyczaj juz dzien przed spodziewana @ pojawialy sie u mnie plamienia, teraz nic. Temp 37,1-37,2 Nie wiem co mam o tym wszystkim myslec. A jak u Was? Rowniez serdeczne zyczenia z okazji Dnia Kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona6661 Re: To już dziś :) 08.03.07, 08:24 Ja też mam termin@ na dziś ale mnie od 2 dni strasznie boli brzuch i już biorę przeciwbólowe więc nie mam złudzeń((( Temp. rano 37,2 Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: To już dziś :) 08.03.07, 08:24 Cześć kwiatuszku. Życzę Ci abyś w dniu naszego święta ujrzała uragnione II kreseczki. Ja z testowaniem muszę poczekać do niedzieli lub poniedziałku jesli w weekend @ nie przyjdzie. Wcześniej nie będę bo też boję się rozczarowania, które już kilka razy miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona6661 Re: To już dziś :) 08.03.07, 08:25 Sprostowanie ponieważ to termometr rtęciowy temp. pomiędzy 37,1-37,2 Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona6661 Re: To już dziś :) 08.03.07, 18:39 Kwiatek daj znać co u Ciebie u mnie też @ nie ma ale brzuch boli i raczej nie mam złudzeń (( może chociaż Tobie się uda (( Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: To już dziś :) 08.03.07, 08:27 Witam w Dzień Kobiet, wszystkiego dobrego Test z jedną krechą, piersi pieką coraz bardziej, nie wiem co o tym myśleć, ale dziwnie nie przejęłam się tym testem (?) Temp wysoka, spróbuję w weekend, a za Was trzymam kciuki!!! Nadya, przykro mi, życzę Ci, żeby nie opuszczała Cię nadzieja, że kolejny cykl będzie Wasz. Postaracie się, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: To już dziś :) 08.03.07, 08:35 Hej Dziewczyny, No ładnie...jeszcze rzadna z Was nie dostała @!!! Tak trzymać!! U mnie też narazie spokojnie, choć termin @ jest na sob-niedz. Teścik czeka w szafce, a ja się wsłuchuje w swoje ciało. Bardzo bym chciała... ale nie chcę się nakręcać. Tempkę mam 37.1, ale nie wiem, czy to nie są jeszcze pozostałości choróbska, które właśnie wreszcie mnie opószcza. Kobitki, miłego 8!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: To już dziś :) 08.03.07, 09:47 No ja wczoraj zrobilam test i jedna krecha, ale okresy nadal brak a dzis 37 dzien, przy 33-34, chc ostatnio 37 bylo. myslicie ze jest jeszcze jakas choc tyci nadzieja. chc w dniu 36 test wyszedl negatywny wiec ja juz mysle ze t kwestia dnia by @ przyszla. tlyk ze czemu jej nie ma?? a vos dzis piesi zaczely bolec wiec pewnie jzu idziew. ale martwie sie az tak dlugim cyklem. tulipkow duz w dniu naszego swieta Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: To już dziś :) 08.03.07, 21:21 dorociaszku ja tez 1 kreska, ale ja zrobilam test 2 dni przed @ i popoludniu ale przeciez wyszedl by choc cien... Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: To już dziś :) 08.03.07, 22:00 jesienna mysle ze jeszcze nie trac do konca nadziei, ja nadal @ nie mam, a to koniec 37 dnia. nie wiem co sie dzieje. robilam test plytkowy protest a gdzies wyczytalam ze one czasem nie wykazuja ciazy, wiec pewnie niepotrzebnie znow robie sobie nadzieje. jak nie dostane jutro @ w sobote zrobie test strumieniowy, ponoc bardziej wiarygodny. sama nie wiem co tu myslec, boje sie ze cos z moim kobiecym zdrowkiem ze cykl taki bardzo dlugi Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: To już dziś :) 08.03.07, 22:55 Dziewczyny!Ja Wam wszystkim i sobie życzę,żeby wstrętna okropna @ nie przyszła!!!życzę Wam wymarzonych 2 kreseczek!!!Musi się udać,po prostu musi!! Odpowiedz Link Zgłoś
zagubiona6661 Re: To już dziś :) 09.03.07, 07:49 Ja też tego życzę, u mnie brak @ i brak drugie kreski na teście ((( Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek75x Re: To już dziś :) 09.03.07, 07:51 Wczoraj byltermin spodziewanej @ ale nie przyszla, balam sie zrobic test. Dzis rano nadal nie bylo @, zrobilam test i wyszly dwie piekne wyrazne kreski Tak bardzo sie ciesze Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: To już dziś :) 09.03.07, 08:05 Super kochana!!! Gratulacje. Cieszę się, że Ci się udało. Jakim testem robiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek75x Re: To już dziś :) 09.03.07, 08:11 Robilam pre-test, a dzis to moj 31 dzien cyklu przy cyklach 28 dniowych Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: To już dziś :) 09.03.07, 08:21 Aaa, Kwiatuszku, moje ogromne gratulacje, jesteś drugą zaciążoną w tym wątku, trzymam za Was kciuki dziewczyny, i za siebie również Dziś mój 34 dc, boję się testu i czekam na rozwój wypadków Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek75x Re: To już dziś :) 09.03.07, 08:27 Dziewczyny powiedzcie mi, kiedy mozna zrobic pierwsze usg? Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: To już dziś :) 09.03.07, 08:38 Jejciu...ale jestem ciekawa. Miałam robić test jutro albo w niedzielę, ale nie wytrzymałam i zrobiłma dzis rano. Wyszłedł mi cień drugiej kreski. Taki baaaaaaaaardzo bledziutki!!! Ale bym chciała, żeby jutro przerodził się w gruba krechę. Oczywiście boję się cieszyć....ale.... Piersi mnie coraz mocniej bola...... Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: To już dziś :) 09.03.07, 08:39 Kwiatku, gratuuuuuuuluję Ci bardzo!!!! Trzyma kciuki za naszą resztę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek75x Re: To już dziś :) 09.03.07, 08:56 Ja tez trzymam za Was wszystkie kciuki. Mnie piersi wcale az tak bardzo nie bola, tylko troche jak je dotykam, sa jakies takie pelniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: To już dziś :) 09.03.07, 08:57 Zuemu!!!??? Ty również? Jeja, szczęśliwy dzień. Powtórz test na dniach i pochwal się ciemnymi krechami Gratuluję i niech ta dobra passa nas nie opuszcza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: To już dziś :) 09.03.07, 09:16 dziewczyny - gratuluje tym z II, tym, które dalej czekają życzę wymarzonego widoku na teście a dziewczynom z @ - powodzenia w koejnym cyklu. Podczytuje Was i Kibicuje Wam dlatego ośmielam sie odpowiedzieć na pytanie Kwiatka. Na USG najlepiej dopiero około 8 tc (licząc od daty ostatniej @) wcześniej będzie widać tylko pęcherzyk i gin pewnei nawet nie będzie chciał stwierdzić ciąży. A około 8 pewnie będzie juz widać pulsujące serduszko. Oczywiście gdyby coś się działo - typu plamienia (czego Wam oczywiście nie życzę) wtedy do gina lepiej zgłosić się od razu (ja tak miałam - plamienia od 5 tc) Teraz to tylko kwas foliowy i pozytywne nastawienie pozdrawiam - ciotka Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: To już dziś :) 09.03.07, 08:55 Super!! Kolejny strzał w dziesiątkę. Gratuluję. A kiedy miałaś dostac @? Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: To już dziś :) 09.03.07, 09:16 JUż sama nie wiem...zmartwiłam się przed chwilką, bo nie wiem, czy nie zobaczyłam odrobinki krwi....chyba mam już oczopląś Ale na teście też było widać drugą superbladziutka kreseczkę. Okres mam dostać jutro, ew w niedzielę. Muszę poczekać i zobaczyć jak sytuacja się rozwinie.... ratunkuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: To już dziś :) 09.03.07, 09:28 Zuemu, Słonko, spokojnie. Obserwuj i nie denerwuj się, proszę, i tak teraz nie masz wpływu na to co się pojawi na papierze. Trzymam mocno kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: To już dziś :) 09.03.07, 09:51 a ja nadal bez @. a to juz 38 dc. w serode robilam (jak tez wyzej pisalam) test i jedna krecha. nie wiem co z @, martwie sie bo cykle mam srednio 33-34 fakt ostatnio byl 37 ale kilka dni wczesniej mialam plamienia, a tu nic nie zapowiuada @. martwie sie. jutro chyba zrobie tgest. wtedy robilam ten pre test, ja boje robic sobie nadziei ale nie wiem co o tym sadzic? Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak 10 dzień po owulacji 09.03.07, 10:07 Dziewczyny , dopisuje się do waszego wątku bo chyba jest jakiś szczęśliwy, może i mi przyniesie szczęście. Dziś mój 10 dzień po owulacji, więc na tesr jeszcze za wcześnie.Problem w tym że od poniedziałku mam dyżur na fizykoterapi, a więc w polu magnetycznym, które negatywnie wpływa na płód. Dodam że, jestem fizjoterapeutką. Mam zamiar zrobić w niedziele , czyli za 2 dni test, będzie to 26 dzień cyklu, czyli wedłóg moich obliczeń 2-3 dni przed spodziewaną miesiączką. Myślicie że test już wykaże? Dodam że staramy się z mężem o dziecko 4 cykl,i jesteśmy po stracie jednego dziecka w 10 tc. Za każdym razem mam schize że jestem w ciąży, ale tym razem jestem jakaś taka spokojna. Jestem prawie pewna że się udało.Nie potrafie tego wytłumaczyć, to się czuje. Bardzo chciałabym żęby te przeczucia mnie nie zawiodły. Pozdrawiam serdecznie- Ania ps.dorciaszek, a może zamiast testu zbadaj sobie w laboratorium krew na beta hcg. Będziesz miała wtedy 100% pewność, czy to ciąża czy jakieś zaburzenia hormonalne. Zycze jednak żeby Ci się udało.Trzymam kciuki za wszystkie starające się pary i gratuluje tym którym się udało!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: To już dziś :) 09.03.07, 10:09 dorciaszek - a masz jakieś objawy? Bóle czy coś w tym stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: To już dziś :) 09.03.07, 10:04 To tak jak ja ale ja nie robię jeszcze testu bo boję się rozczarowania. A coś odczuwasz? Ja wcześniej miałam lekki ból jak na @ a teraz lekkie kłucie w prawym jajniku. Nie wiem co to znaczy. Plamień i @ na razie brak. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Dzień owu a długość cyklu 09.03.07, 10:14 Dziewczyny - czy długość cyklu zależy od dnia owulacji? Chodzi o to, że ja mam cykle 28-29 dniowe, w poprzednich cyklach miałam owu ok 11 dc a w tym 15dc i zastanawiam się czy ten cykl może być z tego powodu dłuższy. Oby nie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: Dzień owu a długość cyklu 09.03.07, 10:23 Druga faza cyklu, czyli od owulacji do miesiączki powinna trwać min. 14 dni, inaczej mówi się o niedomodze tej fazy,dlatego podejrzewam, że skoro owulacje miałaś 15 dnia cykly to @ będziesz miała ok 29 dc. Więcej znajdziesz w dziale naturalne planowanie rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: Dzień owu a długość cyklu 09.03.07, 10:41 Chyba się pospieszyłam z tym pocieszaniem się,że dziś nie ma plamienia, bo może okazać się, że @ zamiast jutro (nie) powinna się pojawić w niedzielę albo i później bo wydłużyła mi się I faza cyklu w stosunku do poprzednich. Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: Dzień owu a długość cyklu 09.03.07, 10:50 To będziemy razem testować w niedziele!!!!! Trzymam za nas kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: Dzień owu a długość cyklu 09.03.07, 11:11 No właśnie nie wiem, bo ja może dopiero we wtorek. W poprzdnich fazach miałam 15 i 17 dni fazę lutealną więc licząc średnio 16 dni @ powinna pojawić się dopiero w 31dc. To dopiero we wtorek a więc jeszcze długie czekanie przede mną. Nie chcę robić testu wcześniej, żeby uniknąć rozczarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Dzień owu a długość cyklu 09.03.07, 10:29 Objaw nie by mam jakis wiekszychj, bolaly mnie, tak kluly jajniki dluzszy czas, teraz już mniej, piersi bola od kilku dni,z dnia na dzien mocniej, wczoraj tempka była 37,6 fakt o 16 wiec pewnie mialo wiarygodnie, ale wysoka mi się wydaje. No i w sumie tyle. A dzis jakas taka przemeczona się czuje, jakby chlorawa już sama nie wiem, po srodowym smutku i placzach boje się znow robic sobie nadziei a i martwie się ze rto wlasnie jakies zaburzenia Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: Dzień owu a długość cyklu 09.03.07, 10:33 Będzie dobrze, zobaczysz. Musimy się uzbroić w cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Dzień owu a długość cyklu 09.03.07, 11:45 Najwazniejsze byc twardym i nie tracic nadziei!! tzrymajmy sie i musi nam sie przeciez udac! nie teraz to kolejnym razem Odpowiedz Link Zgłoś
kicia03 Re: trzymajcie kciuki! 09.03.07, 14:39 Skoro dzisaj same dobre wiadomosci to może mi tez uda sie w niedługim czasie @ za ok tydien ale kiepsko sie czuje i mam nadzieje ze nie nadejdzie. Zastosowlismy test owu iokaże sie czy trafilismy w ten dzien. Trzymajcie kiciuki prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: trzymajcie kciuki! 09.03.07, 14:44 Trzymamy wszystkie za nas wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: trzymajcie kciuki! 09.03.07, 14:52 No ja tez trzymam mocno za NAS WSZYSTKIE. Idę dzis po nowy teścik. Czym się różni stromieniowy od płytkowego, bo jakoś nie wiem) Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: trzymajcie kciuki! 09.03.07, 14:59 płytkowy jest w plastiku i wkrapisz mocz a strumieniowy zgodny z nazwą taki cienki jakby papierowy z folijką (na allegro sprzedają podobne tylko owulacyjne najczęsciej) można tez zebrac mocz do jakiegoś pojemniczka Odpowiedz Link Zgłoś
martka83 Re: trzymajcie kciuki! 09.03.07, 15:50 To ja też się dopisuję i mocno trzymam kciuki. Przede mna jeszcze cały tydzień czekania..... a tak bardzo bym chciała żeby nam wszystkim się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
saybook Re: trzymajcie kciuki! 09.03.07, 16:16 Witam was wszystkie i tez sie dopisuje,wszystko okaze sie u mnie mniej wiecej za jakies 5-6 dni.Czekam z niecierpliwoscia Pojawil sie mi rano jakis taki dziwny bezowy sluz,wiecie co to moze znaczyc? Pozdrawiam was wszytskie i zycze II tlustych kreseczek Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: trzymajcie kciuki! 09.03.07, 18:30 poczytaaj o implantacji może to to ...trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: jeszcze tylko trzy dni 09.03.07, 16:42 U mnie wszystko jasne, wlasnie zrobilam sobie hcg < 2 nie ma @ a to 38 dc wiec juz mialam nadzieje ze srodopwy sie pomylil, ale nie dupa teraz to sie martwie ze cos z moim zdrowkiem nie tak, kurde to juz 38 dc!!! makabra Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: jeszcze tylko trzy dni 09.03.07, 16:57 Ojjjj...współczuję! No będzie dobrze - zobaczysz)) Ślę pozytywne fluidki A ja melduję, że kupiłam nowy tescik i jutro, a jak wytrzymam to w niedzielę zatestuję jeszcze raz, i liczę, że wujdą 2 śliczne kreseczki Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek75x Re: jeszcze tylko trzy dni 09.03.07, 17:33 W ktorym tygodniu ciazy powinno sie isc do lekarza? Co do czasu wizyty mam robic? Moze to glupie pytanie,ale jestem pierwszy raz w ciazy i jestem zielona Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: jeszcze tylko trzy dni 09.03.07, 17:47 Ja juz mam synalka, który zreszta ma dziś 3 urodziny) Powinnaś spokojnie poczekać do jakiegoś 6 tygodnia. (oczywiście jeśli wszystko jest ok) Jedz sobie kwas foliowy, po jednej tabletce i dbaj o siebie) Ja np w zeszłej ciąży poszłam za wcześnie i lekarka nawet nie była w stanie na 100% potwierdzić ciąży. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek75x Re: jeszcze tylko trzy dni 09.03.07, 17:55 Dziekuje za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak termin na 13 marca 09.03.07, 17:47 ale przetestuje w niedziele, czyli 10 tego. Muszę wiedzieć czy jestem w ciąży bo zaczynam dyżur na fizyko a jeśli okaże się że jestem w ciąży to będą musieli w pracy dać mnie na kineze. Kupiłam test strumieniowy, który wykrywa już ciążepo 7 dniach od stosunku( troche w to wątpie) bada stężenie beta hcg 10, a zwykłe testy 25 więc wcześniej już coś pokaże. Boje się rozczarowania. Jak ja wytrzymam do tej niedzieli!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: termin na 13 marca 09.03.07, 18:47 aniafirak przeczytaj dobrze ulotkę ....jak juz to pewnie jest naskrobane "7 dniową ciąże" a nie 7 dni po stosunku... to taki chłyt a 7 dniową ciązę to większość testów wykryje stężenie hcg jest juz wykrywalne po 48h od zagnieżdżenia i wtedy pokaze ci ją beta a na teście dopiero pojawia się szansa na cień kreski ..tylko że do zagnieżdzenia może dojść między 6 a 12 dniu po zapłodnieniu nawet nie po owulacji... jedyna pewność we wczesnej ciaży to beta ale może być tak że i beta ci jej nie pokaże nawet jesli jest wszystko tu zależy od owulacji zapłodnienia i zagnieżdżenia jajeczka a swoja droga chyba nie będziesz pierwszą kobieta która paracuje w szkodliwych warunkach nie wiedzac o ciąży ??? przeciez to normalne że po terminie @ można sie dopiero zorientować... a nie wszystkie kobiety świrują tak jak my na tym forum )) tak czasem mam wrażenie że tak chcemy dokładnie wszystko kontrolować a poprosty się tego nie da zrobić... i tego nie przeskoczysz nie przejmuj się tak bardzo bo ci prolaktyna skoczy i organizm uzna że to stresujace czasy i juz po twojej ewentualnej ciązy...natura wybierze dobry moment Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: termin na 13 marca 10.03.07, 06:55 I u mnie wszystko jasne Zero złudzeń, temp dziś spadła (o dziwo, bo zazwyczaj spadała w drugim dniu @) i piersi już nie bolą. Czekam więc na @ choć łezka się kręci Dziewczyny, życzę Wam powodzenia, to mimo wszystko szczęśliwy wątek Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: termin na 13 marca 10.03.07, 07:23 Przykro mi Ivinka... Ale nie martw się - będzie dobrze!!!! A ja dziś zrobiłam 2 teścik i znów wyszła blada druga kreska. Ja sie cieszę, że jest widoczna!! Ale poczekam jeszcze kilka dni i sprawdzę trzeci raz)) Ale już się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
ginty Re: jeszcze tylko trzy dni 10.03.07, 10:29 Hej Dziewczyny, jestem tu po raz pierwszy i też czekam na @...Przez ostatni czas miałam wszystko niczym w szwajcarskim zegarku,czyli @ pojawiała się zawsze 5 dnia każdego mca,ale miesiąc temu ze wzgledu na grypę @ przesunęła się na 08.02,a w tym miesiącu w ogóle jej jeszcze NIE mam. Dziś rano zrobiłam test i NIC,jedna kreska.Dziwne to troche,bo jak już wspomniałam @ zawsze były regualarne. A może na test jeszce za wcześnie?Brzuch troszkę pobolewa,piersi mam nabrzmiałe. a jak tam u Was?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saybook Re: jeszcze tylko trzy dni 10.03.07, 10:33 Czesc, dziewczyny ja tez po raz pierwszy na tym watku, ale ciagle go obserwuje tez czekam na @ ktora powinna sie pojawic kolo 14-15.03 czyli za kilka dni,tez czekam z niecierpliwoscia na rozwoj wypadkow. Zycze wszystkim duzo zdrowka i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak bobo- test 10.03.07, 11:18 " Test można stosować już po 7 dniach od stosunku."..."Potrafi wykryć już 2-3 dniową ciąże" " Wykrywa obecność HCG już przy stężeniu 10 mlU/ml" Dokładnie tak jest napisane na ulotce. I co wy na to? Zresztą jutro sama się przekonam, mam nadzieje że jesdnak jestem w ciąży. Jeśli chodzi o to przejmowanie to wiem że jestem przewrażliwiona, ale to dlatego że straciłam jedno dziecko w 10 tc. Pracowałam wtedy na fizyko i przestałam dopiero jak się zorientowałam że jestem w ciąży. Niektórzy twierdzą że to mogło mieć wpływ i dlatego wole dmuchać na zimne. Pozdrawiam i cały czas trzymam za nas kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: bobo- test 10.03.07, 11:37 aniafirak skoro tak napisali to pewnie jest to mozliwe choć wydaje mi sie że raczej teoretycznie na zasadzie : oczywiście może pokazać wiec kupuj codziennie, conajmniej jeden i kontroluj aż do skutku ...a kasa leci szczerze to nie bawiłabym się w testy jesli tak ci na tym zależy tylko w bete jak już... ...ja tez poroniłam w 10tc co nie zmienia faktu że trzeba zachować jakis umiar żeby nie zwariować a co do przyczyn poronienia to gdybac sobie można a przyczyn zawsze może byc miliony trzeba po prostu wierzyć że to sie już nie powtórzy trzymam kciuki za pozytywny wynik ) Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: bobo- test 10.03.07, 14:28 Tez myśle że to taki chwyt reklamowy,ale jak ktoś potrzebuje nadzieji to wszędzie jej szuka. Jutro zrobie test a jak nie wyjdzie zrobie bete. Dzieki jeszcze raz za wsparcie! Pozdrawiam! I niech żyją dwie krechy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: bobo- test 10.03.07, 19:50 Wątpie. Czy tam jest dokladnie napisane ze 5-6 dni po stosunku czy 5-6 dniową ciąże. Bo ciąże wlasciwie nalezy traktowac jako nie od zaplodnienia(wtedy nie ma jeszce zadnego hormonu ciązowego) a dopiero od zagniezdzenia czyli kilka dni pozniej zaczyna sie dopiero wytwarzac hcg. Dziewczyny nie wierzcie w cuda! Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: bobo- test 10.03.07, 19:53 Ojoj przepraszam zamotalam sie i bzdety wypisalam. Fakt gonadotropina wytwarza sie dopiero po zgniezdzeniu takze tylko wtedy mozecie zrobic test gdy bylyscie pewne kiedy byla owulacja a toraczej malo prawdopodobne. Powiem Wam po co sie denerwowac. Naprawde da sie wytrzymac, wiem jak to cięzko bo ja ze wzgledu na pregnyl nie moglam robic testu do przeddzien miesiaczki wiec wierzcie mi ze chozilam po scianach a jednek wytrzymalam. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: bobo- test 10.03.07, 21:37 no właśnie od zagnieżdżenia...żeby test mógł wykryć ciążę po 7 dniach po stosunku to chyba w ciągu kilku godzin od stostunku musiałby dojść do zapłodnienia czyli ok 24-36 od owu no i pęcherzyk musiałby się zagnieździć w rekordowym czasie 5 dni to wtedy po 48h uda się wykryc hcg..co teoretycznie nie jest nie mozliwe ale spełnienie tych wszystkich warunków = wygranej w totka Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 ZUEMU! 10.03.07, 11:20 Pięknie Rybko, trzymam kciuki najmocniej jak umiem! Krecha coraz bardziej widoczna, to musi być ekstra widok! A ja myślałam, że lepiej zniosę te postępujące objawy @, a tu ryk w poduszkę od jakichś dwóch godzin! Co prawda @ jeszcze nie ma, ale Trzymaj się dzielnie i daj znać jak zobaczysz mocne bliźniacze krechy, życzę zdrówka i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: ZUEMU! 10.03.07, 14:03 Ivinka, czekaj, czekaj...ale mówisz, że @ nie ma! Może jeszcze nie przyjdzie...to ja za to trzymam kciuki. Jak miałem 2 dni temu też ból jak na @ i nie przyszła) Buśka! Odpowiedz Link Zgłoś
ivinka275 Re: ZUEMU! 10.03.07, 21:21 Zuemu, nadzieja jeszcze jest, ale tak nikła, że jej nawet nie widać. Ustał ból piersi, troszkę tylko sutki jakby czulsze, ale w porównaniu z wczoraj to jak ręką odjął. A Ty jak się czujesz? Jakoś specjalnie ciążowo? Czy nic Ci nie dokucza? Cieplutko Cię pozdrawiam, no i mieszkańca brzuszka również Jutro dam znać, buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak test negatywny 11.03.07, 09:30 Zrobiłam test, dwa dni przed spodziewaną miesiączką. Wyszedł negatywnie. Muślałam że jakoś to zniose, ale jestem taka wściekła! Nic mi się już nie chce. Trace na dzieje że jeszcze może się udać.Każdego miesiąca sercr mi pęka , a póżniej się skleja i znów ma nadzieje, znów.... aż do następnej miesiączki i znów...pęka. Nie mam już siły walczyć. Nie chce już myśleć o dziecku!Chciałabym nie chcieć mieć dzieci!!! Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: test negatywny 11.03.07, 12:57 Rozumiem, na prawde ten bol, zlosc, poczucie niesprawiedliwoscie. a w kolo tlyko slysze ze ktos jest w ciazy. A ja juz w ogole sie martwie bo 4-c okresu brak, a w pitaek robione hcg<2 wiec pewnosc ze ciazy nie ma. wiec czemu nie mam okresu? zawsze mialam 33-34 dc ceyle a tu takie cos. boje sie co sie moglo stac? a dopiero w srode do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: test negatywny 11.03.07, 13:47 Dzięki za wsparcie.Rzeczywiście dziwna ta twoja sytuacja. Też cię rozumiem. Taka niepewność i strach są bardzo uciążliwe. A może to właśnie stres spowodowany tym że tak bardzo chciałaś żeby się nie pojawiła @ spowodowały że się opóżnia. Tak bardzo jej nie chciałaś że się obraziła. Nie martw się na zapas. Będzie ok. Nasz organizm jest bardzo czuły na różnego rodzaju emocje towarzyszące nam w życiu. Choć nie zawsze zdajemy sobię z tego sprawe, nasza świadomość lub podświadomość, w dużej mierze wpływają na naszą fizjologie. Na pewno znajdziesz na to wiele dowodów w swoim życiu. Postaraj się więc pogodzić z przegraną w tym miesiącu i może wtedy pojawi się @. Pozdrawiam i wspieram duchowo Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: test negatywny 11.03.07, 14:20 Masz racje po prostu musimy zmienic podejscie. ja na prawde nigdy nie myslalam ze nasza glowka ma az taki wplac na nasz organizm. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Dziewczyny - głowa do góry!!! 11.03.07, 18:39 Ja przez parę cykli też widziałam jedną krechę na teście, a dziś dane mi było zobaczyć DWIE. Druga słabsza od pierwszej ale jest! Wcześniej robiłam testy przezd okresem ale teraz powiedziałam, że czekam, żeby znów się nie rozczarować. I opłacało się poczekać. @ powinna być wczoraj ale nie przyszła. Wam też się niedługo uda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Beta 5,8 12.03.07, 14:59 Sama nie wiem co mam myśleć. Ale chyba jestem w ciąży??? Jutro miałany pojawić się @ ale chyba w takiej sytuacji to jeszcze nie przyjdzie????. Oby nie przyszła. Trochę się boje bo mam ciemno żółte plamienia. Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Beta 5,8 12.03.07, 15:09 Hmm, dziwnie niska ta beta jak na okolice miesiączki. Moje laboratorium przyjmuje, że powyżej 2 jest ciąża, ale niektóre, że powyżej 5. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: Beta 5,8 12.03.07, 15:53 a niektóre że powyżej 8 sprawdz jakie normy ma twoje lab Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: Beta 5,8 12.03.07, 16:03 U mnie do 2,7 norma dla kobiet, a ciążą 1,3 tygodnia od 16. Więc niby się ruszyła ale już sama nie wiem. Boje się Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Beta 5,8 12.03.07, 17:35 Ja robiłam w Luixmedzie i mam tak: nieciężarne - 0-2,7 1-2 tydzień - 16-156 2-3 tydzień - 101-4870 No i teraz powiedz mi, gdzie Tówj wynik się mieści Poszłam z tym do lekarza i też spytałam, bo mój (181 w 5. tygodniu) też nijak nie pasował. Lekarka mi powiedziała, żeby na te bzdury nie patrzeć, bo wypisują głupoty w tych normach. Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: Beta 5,8 12.03.07, 18:02 Pewnie żadna ciąża nie przebiega aż tak książkowo, ale ja robiłam badanie na bete w tym samym laboratorium wcześniej, tzn w poprzednich miesiącach i zawsze miałam poniżej 2. A tym razem 5,8. Dlatego obudziła się we mnie nadzieja. Zrobiłam badanie w 27 dc a prawdopodobną owulacje miałam 15 lub 16 dnia cyklu. Więc moja ciąza nie ma jeszcze tygodnia. Więc chyba by się zgadzało. Oczywiście jeśli teraz bedzie rosnąć. Pozdrawiam i życze powodzenia. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Beta 5,8 12.03.07, 18:30 Teraz powstaje pytanie, jak laboratorium mierzy wiek ciąży - czy od ostatniej miesiączki (jak lekarze) czy od owulacji? To jest zasadnicza różnica, czy jesteś w 2. czy w 4. tygodniu. Poczekaj jeszcze do terminu miesiączki i zrób test apteczny.Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: Beta 5,8 12.03.07, 19:46 Jedna dziewczyna na NPR napisała że do zagnieżdzenia zarodka dochopdzi od 7-12 dni po owulacji i dopiero wtedy zaczyna być wytwarzana beta HCG. Więc u mnie by się zgadzało. Miesiączke powinnam dostać... już sama nie wiem , ale chyba pojutrze. Zawsze są te dwa dni do przodu lub do tył. Test zrobie za dwa dni. Napewno sie odezwe. Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Beta 5,8 12.03.07, 19:53 Aniu, ja bym poczekała do najdalszego terminu miesiączki, czyli u Ciebie pojutrze. Nie rób bety, bo wyjdzie Ci znowu niewielka i będziesz się stresować.Ja też testuję we środę, ale albo w pracy w ciągu dnia albo wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Beta 5,8 13.03.07, 09:15 No to ja odpadam...Spadła mi dziś tepm.czyli okres nadejdzie lada moment...Może Wam się uda,czego gorąco życzę!!!Pozdrawiam,Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: Beta 5,8 13.03.07, 19:18 Jak na razie @ brak. I całe szczęście. Dziś miałam termin. Nie wiem czy test zrobie jutro czy pojutrze. Chyba poczekam do czwartku. Powodzenia! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: Beta 5,8 14.03.07, 17:47 Dziś po południu zrobiłam test- chyba za wcześnie te gratulacje-test negatywny. @ brak, ale właściwie to cykle mam 28-30 dniowe a dziś 29 dc. Pojawiło sie za to beżowe plamienie, i lekki ścisk w dole brzucha, jakby na @ ale troche słbszy. Nie wiem Już co mam o tym myśleć. Zaczynam się bać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Beta 5,8 14.03.07, 18:19 Ja mam to samo, 29 dc, okres powinien nadejść, brzuch boli, a nie ma! I test też negatywny. Chyba się nie udało Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: Beta 5,8 14.03.07, 18:28 dziewczyny nie pękajcie w terminie @ często testy nie pokazuja 2 kresek a plamienia czasem nawet do 4m tez moga sie zdarzyc w terminie @ wiec spoko aniafirak mi pojawiła sie bledziutka, naprawde blada kreseczka przy becie ok 49 wiec policz sobie kiedy mniej więcej u ciebie może dobić do tej wielkości (przyrost bety powinien być min 66% w ciągu 48h- ogólnie tyle jest przyjęte ) no i kup test czulszy niz 20..nie pamietam jednostek trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
aniafirak Re: Beta 5,8 15.03.07, 16:44 Megisa 1 dzięki wielkie za odrobine nedzieji.Niestety nie trwałaq ona długo. Dziś pojawiła się @. Straciłam wiare że kiedykolwiek mi się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: Beta 5,8 15.03.07, 17:49 aniafirak strasznie mi przykro... ale nie ma sie co tak załamywać @ to nie tragedia to nowa szansa tylko może musisz trochę bardziej wyluzować i żyć normalnie? troche optymizmu i na pewno w końcu bedzie dobrze natura wie co robi to najwidoczniej nie był najlepszy moment... trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: Beta 5,8 16.03.07, 08:46 Ania, głowa do góry. Większość z nasz sporo razy przeżywała rozczarowanie ale ja sobie tłumaczę to tak, że to wszystko po to aby potem płakać ze szczęścia jak się w końcu uda. Bo się UDA i Tobie, zobaczysz! Powodzenia w starankach i naprawdę trzeba trochę wyluzować. Ja tak zrobiłam w ostatnim cyklu i udało się!!! Odpowiedz Link Zgłoś