Dodaj do ulubionych

@ ok 19/03 jest ktoś?

07.03.07, 14:41
pytam tak z ciekawości smilezawsze to raźniej... smile
Obserwuj wątek
    • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 14:46
      Hej Megisa, znów sie spotykamysmile Ja troche wcześniej, bo za tydzień, na ok.14,
      ale to blisko smile
      • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 14:57
        margot o jak miło wink

moze się w końcu spotkamy też na ciężarówkach wink)))
    • agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 14:47
      Megisko,
      ja 14 marca. Dziś wieczorem mam lagyngologa, od kataru ogłuchłam na jedno ucho
      i coś mi w nim pływa, oby to nie jakieś choróbsko! Pewnie pamiętasz z innych
      postów, że byliśmy oboje z mężem chorzy, więc nie liczę na sukces, ale zawsze
      nadzieja jest smile
      • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:01
        to żeście się z margot zgadały ? hehe

pewne że pamiętam wink

kurcze to myślałam że się jednak jakoś wykurowaliście...
        wiesz życie tak nas czasem zaskakuje, że kto wie smile

zobaczymy wink
    • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:01
      I Agnrek tez jest! Uda się nam, uda!
      • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:04
        dziewczyny ja nie wiem jak wy ale mam mała nadzieję
        bo powoli z wykresiku wychodzi że owu mogła być w ok 16dc a my 15/16 dalismy do
        wiwatu wink))

na dwoje babka wrózyła wink))

ale jak was zobaczyłam to pomyslałam to co margot napisała winkhehe
        • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:07
          Ale byłoby fajnie...
          • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:11
            z jednej strony byłoby ekstra smile

a z drugiej ciągle myslę co by było jakby sie udało...wczoraj sie dowiedziałam
            że lecimy do tesciowej na święte...niby nic...ale chyba jak zobaczę w końcu 2
            krechy to najchetniej wleze do łózka i wyjdę po 3m wink

wiem że to byłaby przesada ale juz mam pietra wink
            • agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:17
              A ja się dowiedziałam o pierwszej ciąży na początku grudnia 2006. Akurat
              zbliżały się święta, więc zamówiłam tesciowi koszulkę znapisem "Będę
              dziadkiem" i z bocianem. Starannie zapakowałam ją na prezent pod choinkę.
              Niestety, 19 grudnia, do tego w urodziny męża, znalazłam się w szpitalu na
              łyżeczkowaniu, Gdy wróciłam do domu, miałam ochotę tę koszulkę na kawałki
              pociąć, wszytko we mnie wyło z rozpaczy. Trzy dni później już jechaliśmy na
              święta bez tego prezentu, nawet nie powiedzieliśmy o poronieniu.
              • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:18

• megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:22
                coś mi sie wcisnęło za szybko...

agnrek no u nas to wszyscy wiedzieli ze jestem w ciązy bo ten mój m
                pepla jedna jak się dowiedział to juz zaczął dzwonić po znajomych,
                moi rodzice chyba dowiedzieli sie na końcu... smile))

no i cóz było robić...nic sie na to nie poradzi że ktos za nas życie nam
                układa...
            • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:20
              w pełni Cię rozumiem. Ja w zeszłym roku musiałam leżeć od 8 marca (sic!), bo
              wtedy rozpoczęły się plamienia i tak przez miesiąc, póżniej poronienie w
              kwietniu i śmierć mojego tatusia po 3 tyg - to był najkoszmarniejszy rok w moim
              zyciu. Przerwałam studia i wróciłam dopiero teraz, po roku. I w sumie został mi
              tylko 1 semestr do końca i w razie jakiś komplikacji...ble, ble,, ble, już
              pluję za lewe ramię, nie zawahałabym się nigdy! Szkoła, praca nie zając nie
              uciekną. Dla mnie rodzina jest najważniejsza i poświęciłabym dla niej
              wszystko! pozdrawiam Was gorąco!
              P.s. musze zmykać, bo jadę właśnie na uczelnie, ale będe wieczorem, to możemy
              pogadać smile
              • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:23
                ...ostatni semestr po powrocie na uczelnię...mów mi więcej, możemy podac sobie
                ręce hehehe
                • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:26
                  Kurfa, normalnie juz tak chcę ten syf skonczyć, a tu cały czas jakies góry i
                  pagóry - normalnie gdyby nie to, ze to tylko 1 semestr, to bym to juz dawno
                  rzuciła! zdecydowanie blizej mi do pieluch...
                  • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:28
                    dodałabym do tego "mać" i się pod tym w pełni podpisuję

a jeszcze praca w proszku...na etapie tematu wink))
                • agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:32
                  Ja jestem lekko starsza, jestem rocznik 75.
                  • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:37
                    no ja 79 ale rocznik tu o niczym nie świadczy wink
                    mój m jest np typem wiecznego studenta i własnie wyrabia drugi index bo juz
                    pierwszy sie skończył wink

a ja też studia zaczęłam w "normalnym" czasie hehehe
      • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:05
        Agnrek, nie przejmuj sie, ja tez chorowałam w tym miesiącu, najpierw
        antybiotyki i teraz mam znowu jakieś przeziębienie katarowe. Nadzieja zawsze
        jest, mi takie owulacyjne grzańce pod kołdełką z mężem bardzo pomogły i czekam
        na efekty! Posłuchałam rad Megisy (nasza niezastąpiona Megisa - chapeau bas!) i
        zrobiłam ten monitoring na usg i był pęcherzyk dominujący i mam nadzieję, ze
        coś tam ustrzelilim smile
        • agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:12
          W owulację z testami w ręku na pewno trafiłam, ale na dwoje babka wróży smile Może
          plemniki się przeziębiły? smile
          • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:17
            ...ja trzymam kciuki za tego jednego na siłach wink))
            • agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:19
              Mam katar i zatkane lewe ucho, ale... w sumie komórka jajowa z żadnego z tych
              organów nie powstaje smile
              • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:26
                no w sumie hehehhe

ciekawe jak to wszystko sie ułoży
                no przeciez któraś z nas powinna zobaczyc 2 kreski wink)
                agnrek mam nadzieje że nie wyczerpałas limity na tych owulacyjnych wink))
                • agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:35
                  Zostały mi z poprzedniej ciąży i miałam je oddać koleżance, która od pół roku
                  starała się i drugie dziecko. Zachowałam sobie testy ciążowe (a zrobiłam ich ze
                  cztery z niedowierzania). Tak więc owulacyjne mi zostały, ale co tam - jescze
                  dokupiłam i od 10 do 16 dc je robiłam, opisywałam datą i odkładałam na półkę smile
                  Owszem, bledną, ale wyraźnie widać, że tylko jeden w 14 dc jest najsilniejszy,
                  przed nim i po nim stopniowo kolor się wzmagał/rozjaśniał.
                  • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:42
                    mi tam testy owu nie wychodzą tak jak powinny wink
                    wiec przezuciłam sie na npr może to mi cos powie

a na takim jednym pasku to z ciąże zaszłam wtedy
                    sprawdzałam od 10 do 20dc i lipa wiec uznałam że coś nie tak, ze bezowulacyjny
                    i co? nieprawda winkno druga wersja że owu miałam po 20dc wink

wiec ja tam w nie średnio wierzę wink
                    • agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:47
                      Ja też nie bardzo, ale skoro raz mi się udało, to co szkodzi spróbować?
                      • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:49
                        pewnie wink oby z pozytywnym skutkiem wink- II .. wink
        • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:15
          margot no to super wink
          ale normalnie miło po "niezastąpionej" mi sie zrobiło
          ale że skromna ze mnie dziewoja momentalnie spłonęłam wink wink))

no to dziewczyny trzymam kciuki smile

ciekawe czy ktos jeszcze dołaczy do nas smile

• jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 19:17
            oooot u was mam! to czekam z ami, ciekwe ilu z nas sie uda co? statystycznie
            ktoras z nas powinna byc w ciazy bo przeciez jednej na watku przynajmniej
            zawsze sie udajewink mamy wiele wspolnego dziewczyny, ja tak sie ociagalam z
            ukonczeniem studiow ze sie nie obronilam i wiecie co? do nieczego ta obrona
            nigdy mi sie nie przydala a zawsze mialam super prace, margot czy ty czasem nie
            po romanskiejwink bo te czapki z głow mi daly do mysleniawink
            • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 19:48
              jesienna o jak miło wink i ty tez z nami, no proszę wink
              a ty na kiedy masz @ tylko nie mów prosze że na 14-go wink hehe

no właśnie z każdego takiego wątku zawsze któraś i to conajmniej jedna babeczka
              jak zauważyłam, widzi 2 kreski więc dokładnie smile na którąś na pewno padnie hehe

zakładam że testów owu nie liczymy hehe
              • agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 19:58
                Oj, chyba nie na mnie sad Wróciłam od laryngologa, mam uszy zatkane przez "gile"
                - to słowa lekarki smile I trąbki w uszach mi trzeszczą smile
                Najpierw dostałam Gripex i Clarinase plus krople, ale gdy powiedziałam, że nie
                wykluczam ciąży, to mi wszystko wykreśliła, bo jeśli jest w środku "kiciuś" -
                też cytat, to za dużo leków z pseudoefedryną nie wolno brać. Dostałam Apap i
                krople do nosa. No i tak się będę faflunić pewnie jeszcze kilka dni sad
                • jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:18
                  ja powinnam miec termin;-między hm 9-11 marca bardziej 11sty niz 9tywink ale
                  bywalo w ostatnim roku roznie, co do mnie w tym miesiacu to bole okresowe nadal
                  mam ale juz mniej niz wczoraj dzis mam cale bolesne jajniki, nie chodze szybko
                  nie wykonuje gwaltownych ruchow b boli a poza tym nic, moze je poprostu
                  przeziebilam?aga to pomeczysz sie troche z tym przeziebieniem ....a tak wogole
                  to z jakich miast piszecie dziewczyny? ja stara czesc stolicywink
                  • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:24
                    dziewczyny no sorry któres na pewno zaciążone wink hehe
                    i jak widzę ja na końcu się dowiem ...

ja jestem z wrocka wink
                    • agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:24
                      Ja z prawie centrum Wawy.
                      • jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:31
                        angrek a ja mieszkam kilka na na chmielnej wink a teraz doceniam spokoj starej
                        ochoty...
                        czyli ja pierwsza sie w razie czego bede plakac na nieudanym cyklem...
                        • agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 21:17
                          Ja na pograniczu Woli i Śródmieścia smile
                          Nic się nie mart, w jedym miesiącu będzia płakała jedna, a cieszyła się druga i
                          tak aż wszystkim nam się uda.
                    • kati792 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:30
                      Ja czekam na @ ok.14 marca.Nic mi nie dolega,żadnych boleści,więc okres dostanę
                      jak nic!Staram się nie nastawiać,ale chciałabym już mieć drugiego dzidziusia
                      smilePS.Jestem z Tychów smile
                      • jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:36
                        ooooooooooooooo na drugiego mozesz chwilke poczekac a ja chce pierwszegowink
                        hihi zartuje oczywisciewink
                  • krokus77 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 08:03
                    U mnie też ok 10-11 powinno się wyjaśnić,.
                    Jestem z Wyszkowa - 50km od W-wy.
                    • krokus77 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 08:08
                      I też czekam na pierwszego. Od poniedziałku mam bóle jak przed @ a dziś trochę
                      jakby kłucie w dole brzucha. To mój 4-ty cykl starań.
                      Chcąc nie chcąc i tak sie nakręcam chociaż w trakcie starań stwierdziłam, że w
                      tym cyklu nie ma szans, bo byliśmy przeziębieni a w dodatku tak nas poniosło,
                      że dzień po dniu się staraliśmy a to jak wiadomo nie do końca może być dobre.

Jesienna - mogę zapytać który rocznik jesteś? Ciekawe czy tez podobnie. Mi 30-
                      stka stuknie w maju.
                • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:55
                  Agnrek, właśnie wróciłam ze szkoły i czytam Twego posta i co..., widzę
                  podobieństwo, mi tez wiszą dundle z nosa smile) to pozostałości po tych zatokach.
                  Powiem Ci, że super mi pomagają inhalacje z olejkiem Olbas - 3 krople do
                  ciepłej wody i ładnie oddychamy i na noc 3 kropelki na poduszkę (olbas nie
                  zostawia plam) i jest rewelka. Z metod ludowych za "M jak mama" na
                  katar: "inhalacje z solą kuchenną lub kroplami żoładkowymi smile, z mięty,
                  rumianku, szałwi albo lawendy" pozdrawiam i życzę zdrówka smile
                  • agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 21:20
                    Dziękuję smileMi ten katar nie dokucza aż tak bardzo, ale wystraszyłam się tego
                    chrobotu w uszach, tym bardziej, że mąż dopiero co wylazł z zapalenia zatok. W
                    grudniu poroniłam, więc teraz dbam o siebie bardziej, może przesadzam, ale
                    lepiej się doleczyć niż wydać potem majątek na leczenie powikłań.
                  • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 10:32
                    margot tylko dodam że z tych wszystkich sposobów domowych na katar
                    to na mnie z tych wszystkich zielarskich
                    to najbardziej działaja inhalacje z tymianku,
                    momentalnie mi nos wysusza i po kilku razach jest już po smarkaniu

oj wy bidulki jesteście z tymi choróbskami
            • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:43
              oj niestety jeszcze nie po smile
              • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:45
                to było oczywiście do Jesiennej ws romanistykismile ja jestem spod Poznania
                • jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 21:08
                  no to mozemy sobie podac rekewink macie problem z tymi przeziebieniami...ja
                  ogladam tv nic mi sie nie chce...
                  • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 21:21
                    ale fajnie, jesteś po romańskiej na UW? Ja studiuję w Poznaniu. Niestety moja
                    pasja do francuskiego na razie jest delikatnie uśpiona, ale mam nadzieję, że
                    jeszcze kiedyś powróci. Od czas kiedy stało się to bardziej obowiązkiem niż
                    przyjemnością przestało mnie bawić. Ale mimo to wciąż jakiś sentyment do
                    Francji i francuskiego jest. Nie wiem jak Ty, ale ja jestem przekonana, że
                    akurat filologia romańska nie pozwala rozkochać sie we francuskim. Chociaż nie
                    wiem, może ja jestem jakaś felerna....Fajnie, że spotkałam tutaj bratnią duszę,
                    mozemy powymieniać spostrzeżenia. pozdrawiam bardzo serdecznie smile
                  • agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 21:22
                    Jakaś epidemia normalnie! Zajmuję się kadrami w firmie i nie ma dnia, żebym
                    kilku zwolnien nie dostała. Całe działy w pracy zdziesiątkowane!
                    • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 21:26
                      oj niestety to prawda, wszyscy chorują, ja jednak myślę Agnrek, ze my juz swoje
                      odchorowałyśmy i teraz żadna zaraza nie odważy się do nas przypałętać, do
                      żadnej tu starającej sie i oczekującej bociana smile o nie, nie! Nie dajemy się
                      wirusom, bakteriom i grzybom smile)
                    • jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 21:34
                      margot ja po 3 cim roku myslalam ze zwariuje z nudow poszlam do pracy i studia
                      skonczylam (nie broniac sie) externistycznie, moja pasja do francuskiego jakby
                      skonczyla sie w momencie gdy osiagnelam juz taki poziom (mieszkalam we
                      francji ) mowienia ze malo jest dla mnie juz jakis tajemnic, moj m jest
                      francuzem ale bardzo nie francuskim na szczesciewink bo francuzikow generalnie
                      nie lubiewink moj jest dumny ze mieszka w polsce i na wakacjach za granica za
                      odpowiada ze jest polakiemwink i wzyscy sie dziwia ze tak swietnie mowimy po
                      francusku hihihihih hm, takze margot jazda dopiero sie zaczela jak zaczelam
                      pracowac we francuskich firmachwink ...ciesz sie kazda chwila spedzaną nad
                      Piesną o Rolandziewink
                      • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 22:15
                        ooo Pieśń o Rolandzie, pisałam z tego pracę roczną, oj siedziałam nad tym
                        dniami i nocami smile) a widzisz, a u mnie chyba jest trochę na odwrót. Ja trochę
                        zakompleksiona jestem, bo mój francuski jest typowo szkolno-uczelniany. Teraz
                        jeszcze miałam rok przerwy, po poronieniu i czuję się delikatnie zacofana. Z
                        drugiej też strony nie chce jakoś za bardzo użalać sę nad swoim losem. Sama
                        pewnie wiesz, że tak naprawdę płynności w mówieniu mozna nabrac przede
                        wszystkim obcując z żywym językiem. ( tak mi sie przypomniało jak kiedys byłam
                        we Francji na wakacjach, totalnie zielona jesli chodzi o rozróżnienie langue
                        parlee i soutenue i wyskoczyłam z tekstem: Tu es en etat d'ivresse - majac na
                        mysli mojego rowiesnika, ktoremu chcialam powiedziec, ze jest spity jak bela.
                        Chwycił się za głowę, pytając czy nauczyłam się tego w sądzie smile bo tak sie
                        mówi w sądzie smile Ale się rozpisałam, trochę tu prywatę urządziłyśmy i zeby nas
                        stąd nie pogonili smile
                        Ale masz fajnego męża, rzadko się zdarza, ze Francuzi nie zachowują sie dumnie -
                        i to dowód na to, ze stereotyp to jedno, a życie to drugie. Pozdrawiam Was
                        serdecznie smile
                        • aaaaaaa37 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 22:31
                          witajciesmile
                          to i ja do Was dolacze, bo moj termin, 2 oczywiscie to ok 16-17, zobaczymy....
                          choc nie ludze sie zbytniosad
                          • aaaaaaa37 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 22:33
                            mialo byc " termin @ oczywiscie" pozdrawiam
                            • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 22:52
                              Aaaaaaa37, witamy, witamy! to jedziemy na jednym wózku. Oby boćki doleciały smile
                      • jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 22:30
                        margot rozumiem cie, to prawda ze niesety n studiach nie nauczylam sie
                        absolutnie niczego, aczkolwiek jak zaczynam mowic moim francuskim uczelnianym
                        na wakacjach we francji to wprawiam wszystkich w zachwyt ze tal ladnie mozna
                        mowic tak poprawniewink bo u nich niesety etniczne mieszanki zniszczyly piekny
                        jezyk franuski ...margot ogladaj duzo telewizji franuskiej to napewno bardzo
                        bardzo ci pomoze, sluchaj codziennie ogladaj filmy i zobaczysz ogromny postep,
                        jesli nie masz tv franuskiej to napisz mi swoj adres na maila gazetowego a
                        wysle ci dvd z kilkunastoma filmami a swoja droga czy widzialas Camping?
                        komedia przeurocza,
                        oj gaf jezykowych popelnilam cale mnostwo, na samym poczatku mojej kariery
                        zawodowej jako asystentki i tlumacza mialam kolacje wieczorem z klientami
                        polsko-francuska i bylo bardzo upalne lato, kilka kieliszkow wina i poczulam
                        zmeczenie i mniejsze zdolnosci jezykowewink i mowie do franuzow: oh! qu est que
                        je suis mouillee! ( dla dziewczyn tlumacze: oh jaka jestem wilgotna!) a
                        chcialam powiedziec ze sie mi duszno! wink)) no moi franuzi malo sie nie
                        zakrztusili , potem jak poznalam mego m wyrazenie : je suis mouillee okazalo
                        sie uzywane tylko w sytuacjach lozkowych ...hihihi i tak dziewczyki wlasnie
                        ogladam komedie fr z laptopem na kolanach..
                        • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 22:46
                          smile)) ale się uśmiałam, mi też się czasmi zdarzały ostre wpadki smile) tak, ogladam
                          tv francuską, tzn po francusku m6 i tv5. czasmi tez coś wyszperam w internecie;
                          obejrzalam ostatnio Le diner des cons. Masz rację, ze powinnam to robic trochę
                          częściej.Od jutra zaczynam, przynajmniej godzinkę dziennie smilepozdrawiamsmile
                          • mikrowanka termin@ 17 marzec 08.03.07, 08:22
                            dolaczam się, choć nie mam nadzieji na sukces w tym miesiącu, chyba był
                            falstart smile)))
                        • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 10:44
                          jesienna wyobraziłam sobie sytuację i prawie zakrztusiłam sie kanapeczkę wink))
                          no ja się nie dziwię ich reakcją wink hehehehe
                    • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 10:38
                      oświadczam że we wrocku nie ma zarazy wink
                      aktualnie nie znam nikogo chorego...jest mój m który stęka że go gardło boli
                      (wiadomo jak to z chłopami) ale wczoraj dostął mleczko z czosnkiem, cynamonem i
                      miodzikiem i dzis juz jest duzo lepiej...przynajmniej jeszce nic nie
                      słyszałam wink)
    • magdas19 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 08:31
      Dziewczyny ja tez spodziewam sie @ 19 marca, testowac zamierzam 23, jesli
      oczywiscie nie nadejdzie. nie wiem czy wytrzymam, bardzo jestem niecierpliwasmile
      to moj pierwszy cykl, wiec jestem zupelnie swieza. trzymam kciuki zeby do
      zadnej @ nie przyszla.
      • infomed Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 09:33
        smile i ja dołączam, 20 mazrec
    • martka83 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 09:01
      cześć dziewczyny, dopisuję się do was. do mnie @ powinna wpaść 18 marca ale mam
      wielką nadzieję że nie przyjedzie. to mój pierwszy cykl starań ale miałam
      bardzo dużo stresów przez ostatnie dni i boje się żewszystko na nic.

ale co tam, jestem dobrej myśli.
      Ja też jestem na ostatnim roku, to moje ostatnie miesiące studiowania.
      Margot - tez mieszkam pod Poznaniem.

Pozdrawiam wszystkie starające się.
      Razem raźniej!!!!
      • mela781 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 09:10
        witajcie,
        ja również się do Was dopisuję @ ma przyjść 21.03.To jest nasz 6 cykl starań z
        monitoringiem owu.
        Tak naprawdę to trochę się zaniepokoiłam,że nam nic nie wychodzi i wybraliśmy
        się do specjalisty do kliniki Invimedu,okazało się,że wszystkie badania
        hormonalne mam w porządku,mój mąż też się zbadał i jest wszystko ok.
        Owu była i mam nadzieję, że ten cykl będzie dla nas szczęśliwysmile))
        • jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 10:45
          mela pozdrawiam ja tez jestem, pacjentką invimeduwink niesety niby dobrych
          wynikow narazie nic z tego, no coz wiosna za oknem i smutki mi nie straszne,
          jak @ przyjdzie w tym miesiacu to z takim slonkiem wszystko zniose wink dzis
          objawow zadnych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nic nie mawink
          • mela781 Re:jesienna100 08.03.07, 11:03
            ja również Cię pozdrawiam.U którego lekarza się leczysz?Ja jestem pacjentką dr
            Dworniaka,b.sympatyczny i rzeczowy.
      • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 10:55
        jak dobrze że nie będę ostatnia !!! wink
        a już myślałam smile

informed jak dobrze kojazę jesteś za mna i magdas19
        (tak wogóle to tez jestem magda wink) więc pewnie zamkniesz wątek...oby dobrymi
        wiadomościami wink

fajnie że tyle nas jest wink choc nie powiem pomyślałam że szanse nam się
        rozkładają na wieksza ilośc chętnych wink)))hehehe

ale co tam
        osobiście po analizie tematu chyba wole rodzić w 2008 wink
        • megisa1 propozycja tytułowania i pytanko - magnez? 08.03.07, 11:02
          aaa i mam propozycję jakiegoś tytułowania postów
          bo się kompletnie pogubimy jak w takim tempie wątek się będzie rozratał hehe

dziwczyny czego brakuje w orgazniźmie jak skacze powieka,
          wiecie o co chodzi mi nawet nie skacze tylko drży..to jest wnerwiające!

magnezu czy żelaza? bo ciagle mi się to myli...

hehe ja nie chce nic mówić ale ostatnio to tak mi drżała powieka w cyklu
          w którym zaciązyłam wink... dobrze to pamietam bo nic nie skutkowało hehe
          wiem że to niemozliwe żeby się juz cos działo ale tak mi się skojarzyło big_grin
          • martka83 Re: propozycja tytułowania i pytanko - magnez? 08.03.07, 11:12
            hej, jeśli drży ci powieka to brakuje magnezu. ale mam nadzieję że magnezu masz
            pod dostatkiem a to dzidzia daje o sobie znać. Tego ci właśnie życze.
            • jesienna100 Re: propozycja tytułowania i pytanko - magnez? 08.03.07, 11:30
              magnezu kochana! a jak magnezu brak to zaciązyc trudniej, ogranicz kawe i
              herbate wysypiaj sie i nie stresuj, banany, duzo muesli z orzechami itd,
              ja w invimedzie jestem u dr karwackiej ale tez bylam stymulowana Clo u
              Niemoczynskiego, Dworniaka nie wszyscy lubią bo mrukwink ale ponoc bardzo dobry
              lekarzwink jestem Aga

faktycznie dziewczyn przybywa to i zaciązonych powinno przybycwink

z objawow ktore moga byc ciazowe to dzis mimo dobrego humoru wszystko mnie
              wyprowadza z równowagi zwlaszcza moje psy bo ciagną na spacerze bo szczekaja i
              dostalo im sie wszystkim trzemwink wylalam dzban kawy...na umytą swiezo
              podloge.. jakas dziwna jestem dziswink hihi moze przesilenie wiosenne;_)
            • agnrek Re: propozycja tytułowania i pytanko - magnez? 08.03.07, 11:30
              Magnez i potas smile
          • megisa1 Re: propozycja tytułowania i pytanko - magnez? 08.03.07, 11:56
            "ogranicz kawe i herbate wysypiaj sie i nie stresuj, banany, duzo muesli z
            orzechami itd,"

jesienna a czy możesz rozwinąć "itd" wink
            bananów nie lubię ble
            orzechów tym bardziej ble ble
            musli ujdzie ale dużo go nie zjem bo nie lubię przetworów mlecznych

herbata baaaaardzo rzadko
            kawa...raczej mleko z kawą smile i to tez tylko czasami
            raczej mineralna niegazowana i soki wink

a czy w jakiś owocach jest magnez i potas bo dziś dostałam z okazji dnia
            kobiałek kosz owoców smile))

co do stresu to raczej musiałabym zmienić pracę choc ostatnio i tak mam luz wink
            trzyjełam postawę tzw-go "tumiwisizmu" smile i całkiem mi z tym nieźle wink))
            • jesienna100 chcialas? masz;-) 08.03.07, 11:59
              100 g otrąb - 420 mg magnezu
              100 g gorzkiej czekolady - 292 mg magnezu
              100 g mąki sojowej - 285 mg magnezu
              100 g mąki pełnoziarnistej - 147 mg magnezu
              100 g botwiny - 113 mg magnezu
              100 g ryżu pełnoziarnistego - 106 mg magnezu
              100 g makaronu - 57 mg magnezu
              100 g ryby - 54 mg magnezu
              100 g szpinaku - 52 mg magnezu
              100 g mąki pszennej - 27 mg magnezu

Dobrze więc jest w codziennej diecie uwzględnić dużo surowych pokarmów, choć,
              na przykład, w owocach i warzywach nie ma już tyle magnezu co ongiś, jego
              zawartość obniżają bowiem nawozy i substancje chemiczne stosowane w uprawach.
              Czemu jednak nie zamienić białego ryżu na pełnoziarnisty?

• agnrek Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:07
                Ja się jakoś dziwnie fzisiaj czuję. Jakbym nabierała wody w dole brzucha i coś
                mu bulgoce jak przed okresem. Po poronieniu miałam 2 cykle po 29 dni, ale przed
                poronieniem 29-26 dni. Odstawiłam tabletki i w każdym miesiący cykl się
                skracał, począwszy od 29. Przed ciążą miałam 26 dni.
                Dzisiaj 23 dc, więc może znwou wrócę do krótszego cyklu, co by oznaczało, że za
                2-3 dni chwila prawdy, wcześniej niż 14 marca, jak się powinnam spodziewać.
                • megisa1 Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:13
                  no to czekam na dobre wieści winki trzymam kciuki wink
                  • agnrek Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:30
                    Ale ta natura gra nam na nosie, nie? smile
                    • megisa1 Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:35
                      no dokładnie wink

a teraz dziewczyny na innym forum kombinują czy przypadkiem owu nie miałam
                      14dc ... a nie 16-go

ja juz mam gdzies te 2 kreski....ale kiedy mam w końcu zbadać ten
                      progesteron...?
                      • agnrek Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:40
                        Poziom progesteronu wzrasta w 22-24 dniun cyklu. Ja badałam w 23 dc i miałam
                        książkowy.
                        • megisa1 Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:52
                          no właśnie niedokońca tak jest, bo wszytko zależy od owulacji...jesli ktos nie
                          wie kiedy ma to wtedy lekarze mówią że w ok 23 dc
                          ale pomysl co sie dzieje jesli ktos ma zbyt krótką lutealną
                          i owu np w 20dc ale ma długaśne cykle smile

dlatego najlepszy obraz daje wynik w 7 dniu po owu
                          a jak mam sie dać 3 razy kłuć z powodu tego samego badania to niech będzie
                          chociaz porządnie wink

nawet gdybym miała 14dc to mam jeszcze chociaz ten jeden dzień , może
                          dziewczyny z npra cos wymyślą
                          smile
                          • agnrek Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:54
                            No tak, ja mam regularne cykle, więc ten przedział 22-24 się u mnie potwierdził.
              • megisa1 Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:12
                marny wybór jak dla mnie hehehe

chyba zacznę jeśl te otręby bo w sumie maja najwięcej
                i najmniej sie namęczę hehe

jakby się zastanowić co ja jem to oj nieduzo tego
                niby niejadek a niewyglądam hehehe

a ryż juz zmieniłam dawno nie dlatego że zdrowszy tylko
                że nie da się rozgotowac hehe

czyli po pracy dopiero cos wciągnę
                może mi ta powieka odpuści jutro wink

dzięki smile
                • jesienna100 prezent na dzien kobiet 08.03.07, 19:16
                  dostalam prezent na dzien kobiet..niesety spodziewalam sie,test quik negatywny,
                  zrobiony absolutnie za wczesnie i z popoludniowego moczu...ale nawet CIENIA
                  kreski nie ma, a we mnie juz cienia nadziei, no dziewczyny ja odpadlam wiec
                  padnie na ktorąs z waswink ja dostane @ to pojde zaszalec na wiosennych zakupach
                  garderobianychwink wiec pocieszam sie ze tez bedzie niezlewink hihihi oby mi tu
                  zima nie wrocila bo sie zalamie...
                  • margot602 Re: prezent na dzien kobiet 08.03.07, 19:31
                    Jesienna, Ty mi tu nie wymiękaj, jak sie robi test za wcześnie, to później tak
                    się ma! Trochę cierpliwości, nie ma sensu testować wcześniej niz w dniu (nie)
                    spodziewanej miesiączki. Póki małpiszon się nie pojawi, trza wierzyć w boćki,
                    no! pozdrawiam smile
                    • jesienna100 Re: prezent na dzien kobiet 08.03.07, 19:43
                      margot problem w tym ze ja w bociu juz nie wierzewink a test dostalam wiec sobie
                      strzelilamwink mam jeszcze jeden bedzie na nastepny cyklwink
                      z objawow: brak objawowwink

moj ma zabral mnie na pozny obiad wczesna kolacje, wybralismy dywan na ktory
                      trzeba poczekac 10 tygodni! wink ale co tam, specjalna plecionka nie bedzie
                      widac kudlow psa wiec warto poczekac przynajmniej 10 tyg bez odkurzaniawink

no piszcie dziewczynki co u was , objawy, troski i radosciwink
                      • margot602 Re: prezent na dzien kobiet 08.03.07, 19:58
                        Jesienna, czasami brak objawów to dobry znak, często tu się zdarza, że
                        dziewczyny były pewne, że nic się nie wydarzy, a tu piękne dwie krechy smileJa też
                        żadnych objawów nie mam, piersi delikatnie bolą po bokach, ale w zeszłym
                        miesiącu też bolały i to o wiele mocniej i @ przyszła. Czuję się po prostu
                        normalnie.
                        Ale fajnie masz z tym mężem, mój niestety dzis w pracy do 22, więc kolacji juz
                        nie będzie sad może mi chociaz jakieś śniadanko rano zrobi smile
                        • jesienna100 Re: prezent na dzien kobiet 08.03.07, 20:09
                          margot najwazniejsze by kochal a zapraszac na jedzienie nie musiwink

kochana ja juz tyle sie naludzilam ze naprawde nic juz mnie nie rusza, ani
                          objawy ani ich brak, czas nas uczy pokory jak spiewal sojka,

a dziewczynki siedza cicho jak myszy pod miotla..
                          • martka83 Re: prezent na dzien kobiet 08.03.07, 20:40
                            hej dziewczyny gdzie jesteście. nie ma co się smucić z powodu jednej kreski na
                            przedwczesnym teście. trzeba działać żeby na właściwym teście były śliczne i
                            wyraźne II. to może ja zaczne.....

dziś mija sześć miesięcy od kiedy jesteśmy małżeństwem!!!!!!!!!!!!!!!
                            • krokus77 Re: prezent na dzien kobiet 09.03.07, 08:12
                              Ja nie czekam na plamienia, które zgodnie z rozkładem powinny pojawić się
                              dzisiaj a jutro @. Jak się nie pojawią to się jeszcze bardziej nakręcę chociaż
                              miałam odpuścić tym razem. Ale jak tu można odpuścić.
                              Piersi trochę bolą ale coś co mnie bardziej zastanawia to te lekkie bóle od
                              tygodnia jak na @. Nigdy tak wcześnie ich nie miałam - zawsze w dniu plamienia
                              lub @. Więc może, może tym razem.....
                              Jak jutro nie dostanę @ to testuję w niedzielę
                              • megisa1 Re: prezent na dzien kobiet 09.03.07, 09:07
                                dzieczyny nie pękajcie smile jesienna jak nie terazz to na pewno wkrótce smile
                                a jak dzisiaj usłyszałam w radiu że w przyszłym roku dłuższy macierzyński...to
                                od razu pomyślałam ze ja chcę rodzić w przyszłym! zawsze to dłużej dodatkowa
                                kasa smile bo do pracy na pewno nie wracam przynajmniej przez 2 lata...
                                i dodatkowo to ja poproszę na wiosnę jak już moge wybrać wink

no a bilety na samolot juz kupione sad
                                jeszcze myslałam że sie jakoś wymigam a tu lipa...więc ja wam naprawdę
                                szczerze chętnie oddaję moją szansę w prezencie wink

łapcie dziewczyny bo leci...................................

oj jak przyjdzie małpa to smutna nie bedę winkhehee

a w życiu nie sądziłam że tak powiem! smile

czuję sie zupełnie normalnie smile czasem cos ukłuje i tyle
                                aha bo bym zapomniała smile kupiłam sobie wczoraj prenatanal N, w aptece pani
                                powiedziała ze mam chyba najmniejsze pastylki i rzeczywiści jak pokazała mi
                                materne to szczęka mi opadła
                                no i ma też magnez wink

a co tam niech się wszystko pouzupełnia wink tylko troche foliowego ma mało...ale
                                może jak juz tyle czasu biorę kwas a ostatnio przez te 4m po 15mg no to moze
                                sie uzupełnił? jak myslicie?

... trzymam za was mocno kciuki i czekam na dobre wiadomości wink

kiss
                                • krokus77 Re: prezent na dzien kobiet 09.03.07, 10:13
                                  Megisa - o ile ma być dłuższy macierzyński?
                                  Wiadomo już, że od przyuzłego roku?
                                  Jeśli tak to mi się wydaje, że będzie on obowiązywał dla tych co zazną
                                  macierzyński w 2008 a urodzić mogą w 2007. Nie jest tak?
                                  • megisa1 Re: prezent na dzien kobiet 09.03.07, 10:53
                                    wiesz nie wiem dokładnie w radiu mówili że w 2008 urlop macierzyński bedzie
                                    wynosił prawie pół roku ale to była tylko wzmianka do tego jak nasz rząd chce
                                    sie przyłożyć do propagowania macierzyństwa, że wiekszy dofinansowania i nowe
                                    żłobki, przedszkola ulgi podatkowe i takie tam inne
                                    a dodatkowo gadali tez czy wysyłać brzdaca lepiej do przedzszkola czy fundowac
                                    opiekunkę...

no ale prawie pół roku to nie 3 miesiące, coć chyba teraz już ze 2 tyg dorzucili

• agnrek Re: prezent na dzien kobiet 11.03.07, 20:40
                                      Nie, od stycznia urlop bedzie prawdopodobnie 20 tygodni (teraz jest 18), ale kto
                                      wie, bo projekt zakłada zwiększanie co 2 lata o 2 tygodnie, więc my raczej przy
                                      pierwszym dziecku na ten półroczny się nie załapiemy, bo to za kilka lat smile
    • agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 23:16
      Mam znajomą, która stara się od 8 m-cy, namówiłam ją na testy owulacyjne. Od
      początku wychodziły jej negatywne, sprawdzała przez 2 m-ce. Teraz namówiłam ją
      na badanie progesteronu i prolaktyny. To pierwsze wyszło niskie, więc zapisała
      się do lekarza. Dzisiaj do mnie dzwoni, że dobrze ja nakierowałam, bo lekarz
      rzucił okiem na badania i od razu stwierdził, że owulacji nie ma! Dziewczyna
      marnowała czasu, a tu leki trzeba brać i się leczyć!
      • jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 09:53
        megisa to ja lapie te fluidy co ty ich nie chcesz na razie! ciach i sa mojewink

co do macierzynskiego to wy mozecie poczekac ;wink a ja mam swoja dzialanosc
        wiec mnie to wsjo rawnowink wlasnie pije kawe, w lozku, pies mi grzeje stopy bo
        rano ma prawo uciac drzemke w moim lozu (mam wrazenie ze cala noc na to czeka)
        spojrzalam na moj negatywny test by sie nie ludzic juz, no i tyle co u reszty?!
        jak nastroje? bo to juz coraz blizej masowego testowaniawink
        • krokus77 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 10:06
          Jesienna a jak u Ciebie z objawami. Masz jakieś bóle? Ja wcześniej miałam jak
          na @ a teraz jakieś kłucie w jajniku.
          • jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 10:15
            krokusku wiec: mialam jednego dnia potworny bol , potem na drugi dzien mialam
            caly dol brzucha obolaly, wczesniej tez mnie cos kulo w jajnikach a teraz mam
            wrazenie ze cisza czsamitylko na minutke mnie zaboli jak na przyklad mam pelen
            pecherz, a tak zadnego bolu piersi, nic , latwo mnie wszystko wyprowadza z
            rownowagi ale to moze byc pms, zawsze mialam problemy z infekcjami ale od kiedy
            biore tylko prysznic tzn od tego cyklu (a kocham dlugie kapiele) to nic!
            zadnych nieprzyjemnych historii i clotrimazol poszedl w odstawke, takze ja
            krokusku mysle ze moze cos tam sie dzialo u mnie ale juz sie nic nie
            dzieje..przeciez wyszlaby mi choc bladziocha na tescie..no i czulabym sie jakos
            dziwnie a tu nic procz boli a ty jak?
            • krokus77 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 10:26
              U mnie tak jak pisałam wcześniej dziś co jakiś czas kłucie w okolicach jajnika.
              Poza tym piersi powiększone i trochę bardziej wrażlie - ale w poprzednim cyklu
              było podobnie więc tym się nie sugeruję.
              Ale dziś zauważyłam, że czuję mokro - tak jakby śluz płodny - czy to możliwe?
              Tłumaczę sobie, że to pewnie z racji zaaplikowania wczoraj lactovaginalu. Coś
              mi zaczęło doskwierać i zrobiłam irygację a potem lactovaginal. Czy ten śluz
              może być tym spowodowany? Najczęściej dziań przed miałam l=już brązowe
              plamienia a dzisiaj wodnisty śluz. Nie wiem co mam o tym myśleć.
              • agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 10:46
                A ja wczoraj i dzisiaj mam dziwne objawy. Wczoraj (23 dc) miałam mrowienie cały
                dzień w macicy, lekkie pokłuwanie,a wieczorem złapał mnie strasznie silny ból.
                Takie mocne kłucie od macicy w kierunku krocza, jakbym miecz rodziła smile Brrr,
                aż mnie w mózgu bolało smile Wzięłam coś przeciwbólowego i przeszło. Dzisiaj znowu
                o mrowienie. Pierwsza moja myśl - znowu poroniłam. Sprawdziłam - nie krwawię,
                na szyjce też nie ma krwi. No to czekam do 14 marca.
                • jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 10:54
                  krokusku mysle ze po irygacji nie masz co sie sugerowac tym co sie bedzie
                  dzialo przez 12 najblizszych godzin, angrek ja tez mysle sobie czy czasem ten
                  moj bol silny to nie bylo pozbycie sie mojego jajeczka ktore chcialo sie
                  zagniezdzic,..ale tego sie nie dowiem ,
                  • megisa1 własnie dopadł mnie skurcz 09.03.07, 11:12
                    no ja własnie miałam przed chwilą taki silny skurcz tak gdzies po środku wiec
                    na bank nie jajniki...może jelito? że aż zmnie zgięło i rumieńce mi wylazły smile
                    ale powoli zaczyna puszczać...tylko że chyba za wczesnie na "wypluwanie" w
                    związku z tematem
                    nawet jesli owu była w 15 a nie 16dc to dopiero 5/4 dzień a jajko chyba się
                    zagnieżdża od min 6dc po owu?

wiec stawiam na sprawy jelitowe wink

a jesli chodzi i śluz jakby płodny przed @ to w przypadku kiedy bierze sie
                    jakies środki to nie ma co się tym sugerowac ale jak bez prochów
                    to może być spowodowane spadkiem progesteronu czy czegoś tam....no ja aqrat tak
                    mam zawsze na 1-2 przed @
                    krokus trzymam kciuki smile
                    • agnrek Re: własnie dopadł mnie skurcz 09.03.07, 11:23
                      Megisko,
                      wiesz co? Ja tak sobie myślę, że odnośnie tego co czujemy to powinnyśmy się
                      skonsultować z psychologim. I to z wieloletnią praktyką smilesmile smile
                      • megisa1 Re: własnie dopadł mnie skurcz 09.03.07, 11:43
                        hehe wink no pewnie w wielu kwestiach to by nam się przydał wink

no ale tego to ja sobie nie wymysliłam
                        jak mi prawie oczy z orbit wyszły smile))

a wogóle ja nic nie chce gadać ale chyba mnie jakies choróbsko zaczyna toczyć
                        bo mi temperatura na bank skoczyła bo czółko mam gorące (koleżanka macała) smile
                        i podejżanie oczy mi się błyszczą
                        juz rano jakoś niezbyt zdrowo się czułam
                        mam nadzieję że z tą zarazą to nie wykrakałam ....
                        a miałam w ogródku w weekend pogrzebać...obym w wyrku nie skończyła
                    • krokus77 Re: własnie dopadł mnie skurcz 09.03.07, 11:42
                      megisa, to mnie zaniepokoiłaś. Ja nigdy tak nie miałam (zawsze było sucho a
                      potem od razu zabarwione plamienie)więc jak teraz mam to pomyślałam, że to
                      dobrze.
                      • megisa1 Re: własnie dopadł mnie skurcz 09.03.07, 11:49
                        nie mysl o tym bo jak coś brałaś to nie możesz się sluzem sugerować bo nie musi
                        nic oznaczać

ale podobno jak dojdzie do zapłodnienia to wtedy sluz jest mleczny i
                        nieprzeźroczysty to gdzieś na jakiś innych wątkach czytałam

ja jak byłam w ciązy to jakoś nie zwróciłam na to uwagi, zebym go wogóle miała
                        "obudziłam sie" dzień po terminie @
                        że halo chyba miałam mieć wczoraj okres?
                        zerknęłam w kalendarz a że do testów owu miałam dodane ciążowe gratis...
                        bach słabiutka 2 krecha i szok wink
                        • krokus77 Re: własnie dopadł mnie skurcz 09.03.07, 12:11
                          No mam nadzieję, że to przez tą irygację i lacto, bo przedtem tak nie miałam.
                • krokus77 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 11:08
                  Współczuję Wam z powodu tych silnych bóli. Ja nie wiem co to znaczy - nigdy tak
                  nie miałam. ALe bądźcie dobrej myśli.
                  Trzymam kciuki za nas wszystkie
                  • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 13:59
                    Hejka, hejka, ooo wreszcie weekend big_grinDD Tak tu Was czytam i widzę, że większość
                    pesymistycznych myśli sad ja niestety też za bardzo nie wierzę, ze coś się z
                    tego wykluje. Zero objawów, cycki delikatnie bolą, ale to norma, wiec nie ma co
                    sie nimi podniecać. Poza tym dostałam jakiegoś uczelenia i mam całą mordkę w
                    takiej kaszce - wyglądam jak babska wersja Frediego Krugera smile Ach...A co u
                    Was ? pozdrawiam smile Acha, a co do śluzu, to mam gęsty i mleczny, ale nie jest
                    go jakoś zbytnio dużo.
    • aaaaaaa37 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 15:00
      ja chyba odpadamsad
      dzisiaj bylam w invimedzie, owulacji nie bylo, zrobila sie torbiel krwotoczna,
      dr Dworniak zaproponowal in vitro w zwiazku z moimi problemamisad
      nie wiem co ja zrobie, nie dopuszczam jeszce do sibie tej myslisad(chyba oszaleje
      • agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 15:05
        Ja sobie myślę tak - tyle kobiet przeszło in vitro i zostały matkami, więc
        każda ma szansę, a wszystko też skończy się dobrze. Nie poddawaj się, o dziecko
        trzeba walczyć do końca.
      • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 15:11
        strasznie mi przykro, trzymaj się
        szansa jest zawsze trzeba w to wierzyć
        moim znajomym nawet nie dali szans na invitro po 10latach starań i leczenia
        odpuścili sobie
        zaczęli organizowac adopcję...po 2m od tej decyzji i po wakacjach
        ona była już w ciąży
        co prawda zagrożonej przez całe 9m ale udało się wink
        a potem 2 dzieciaczek...tez z zaskoczenia wink

teraz sa juz 2 pyskujace bąble smile

różne cuda sie zdarzają i ja w to wierzę na ich przykładzie
        dopóki jest jakiekolwiek wyjście to trzeba z niego korzystać
        i wierzyć że się uda

ściskam
    • megisa1 np do krokusa - przeziębienie 09.03.07, 15:38
      znalazłam twój wątek o przeziębieniu i bólu gardła ale niestety nikt ci wtedy
      nie odpisał i co ? brałaś cos w końcu?

bo ja nie mam złudzeń że się rozkręca u mnie na całego
      ...głowa mnie boli, gardło mnie boli, na 100% mam podwyższoną tempke
      raczej nie grypowo bo nic mnie nie łamie ale to chyba wskupia sie jak na razie
      najbardziej na gardle...w ciągu paru godzin normalnie zachrypłam i czuje że mam
      gile w gardle...kataru jeszcze nie mam na całe szczęście ale weekend na pewno
      mam z głowy...

najwidoczniej u nas w domu jednak bedzie kwarantanna,
      m dzwonił-ma to samo...pewnie dziad mnie zaraził
      a na dodatek nawet naszego rudego pieszczocha dopadło
      bo tez kicha i prycha
      ...a mówiłam żeby wczoraj na dwór nie wychodził to on tylko miau i miau
      no i sie tez doigrał wink))

oczywiście domowymi sposobami spróbuje sie postawić wieczorem na nogi
      a co możemy brac w razie czego z chemi aptecznej... na pewno mam w domu tantum
      verde na gardło w sprayu...można? a cos jeszcze?
      • margot602 Re: np do krokusa - przeziębienie 09.03.07, 18:45
        Megisa, no też teraz musiało Cię dopaść to cholerstwo, normalnie gnojki uwzięły
        się na nas sadna gardło na pewno można syropy ziołowe, z cebuli, prawoślazowy,
        można też płukać wodą z solą, na gorączkę, to może jakieszimne okłady na
        czółko, jedz dużo cebuli, czosnku, mleczko z miodzikiem i zaraza wytępiona.
        Duuuuuuuuużo, duuuuuuuuużo zdrówkasmile
        • megisa1 Re: np do krokusa - przeziębienie 09.03.07, 18:59
          dzieki wink widze ze nie jest ze mna tak źle bo temp tylko 37,5 (czyli normalna
          jak po owu) ale czuję się koszmarnie, mam jakis straszny zjazd i siły mnie
          opuściły...

...syropek z cebuli sie robi, mleczko z miodkiem i czosnkiem zafunduje przez
          spaniem, oby jutro gozej nie było...
          cos w tym gardle się dzieje bo jak piłam sok z pomarańczy to normalnie mnie
          szczypało, wiec cos ze sluzówką...

ja nie wiem co jest grane ale jak zaczynam mysleć o ciązy
          znaczy przy staraniach
          to cos mnie dopada

poprzednio bolała mnie tak gardło w ubiegłym roku i to w tym cyklu kiedy
          zaciazyłam a teraz kiedy znowu wracamy do tematu to obydwoje się
          rozkładamy...jakaś porażka

wielkie dzieki winkpa chyba pójdę sie połozyć
          • margot602 Re: np do krokusa - przeziębienie 09.03.07, 19:10
            Megisa, ja tak mialam przy zatokach, temperatura ok. 37, wiec luz, ale takie
            straszne pieczenie w gardle. okazało sie że cały ten syf z zatok ściekał po
            gardle i stąd ten ból. Ale do tego bolała mnie tez bardzo głowa w okolicach
            czoła. Mam nadzięję, że u Ciebie to tylko malutka infekcja, przeziębienie i
            szybko sie wykurujesz - poproś mena o masaż rozgrzewający smile) wiesz, czasami na
            początku ciąży organizm trochę osłabiony i łapie te wszystkie
            paskudztwa...Życzę Ci, żeby to była mała niedyspozycja ciązowa smile) pozdrawiamsmile
            • jesienna100 in vitro.. 09.03.07, 19:29
              aaaaaaaaa wiesz czasem lepiej jak lekarz nie zwodzi i nie czekasz latami tylko
              zaczac walke od razu jesli dasz rade finansowo oczywiscie..oj laseczki
              pochorowane! ale ale kochane ktoras z was jest w ciazy wiecieo tym? wink ja wam
              to mowiewink
            • megisa1 Re: np do krokusa - przeziębienie 10.03.07, 11:01
              margot nigdy nie miałam problemu z zatokami
              a głowa bolała mnie tak ogólnie

tez mam nadzieje że to jakaś mała infekcja choć dzis wcale nie jest lepiej
              a mleczka z czosnkiem zawsze stawiało mnie na nogi jak cos sie rozkręcało...

hehe masaż...byłoby miło ale on tez coś ma z tym gardłem ...a wiadomo jak to
              chłop...cos boli - koniec świata...chyba natura dobrze to przemyslała
              że to my rodzimy dzieci bo oni chyba po pierwszym skurczy traciliby
              przytomność wink))no mój m to chyba jakby zobaczył że wody odchodza to potrzebna
              byłaby juz reanimacja wink))

..to moje osłabienie chyba nie może w żaden sposób wiązac sie z ewentualną
              ciążę , bo na to za wcześnie jeszcze... chyba to prostu ta ładna pogoda,
              słoneczko i rozluźnienie strojów tak mnie załatwiło...
              • jesienna100 Re: np do krokusa - przeziębienie 10.03.07, 11:05
                dziewczynki milego weekendu, no moze ktos zobaczy te II kreski, choc
                przyznajcie ze w taka pogode wszystkie porazki latwiej wziąc na klatewink
                pozdrowionka dla wszystkich
                • megisa1 Re: np do krokusa - przeziębienie 10.03.07, 11:12
                  jesienna jak obudziałam sie rano słonko świeciło smile pieknie, wykąpałam sie...
                  porażka, szaro ciemno i deszcz zaczyna padać

no wracam chyba do łóżeczka bo przy takiej pogodzie to tylko ciepłe łóżeczko
                  jest dobre

miłego dzionka wink

u mnie jeszcze trochę do testowania...jeszcze cały kolejny tydzień
                  no mam nadzieje że ta paskudna pogoda przyniesie jednak komus dziś szczęście wink
                  a jak nie dzisiaj to wkrótce wink
                • megisa1 a jak u was samopoczucie? 10.03.07, 17:14
                  bo ja jakbym nie wiedziała że okres mam dostać dopiero 19
                  to byłabym pewna że dostanę lada moment...
                  • jesienna100 Re: a jak u was samopoczucie? 10.03.07, 17:50
                    OJ megisko dobre masz objawy...do 19tego to kupa czasu!....sciskam kciuki

ja jestem jak mleko dzis, kipie ! i sie uspakajam w minute, ale zla bywam jak
                    osa a potem samo mi przechodzi czyli klasyczny pmswink a oprcz tego absolutnie
                    nic..

a jak reszta?
                    • agnrek Re: a jak u was samopoczucie? 10.03.07, 18:20
                      Ja nareszczie wyzdrowiałam po 14 dniach smile
                      Okres na 100% nadejdzie we środę, tak coś czuję sad
                      • margot602 Re: a jak u was samopoczucie? 10.03.07, 20:11
                        Hej Dziewczyny, ja też już chyba sie pogodziłam z porażką w tym m-cu, nic
                        absolutnie nic, cycki sflaczałe, nic nie bolą i w ogóle tak jak Jesienna mam
                        już typowy zespół napięcia przedmiesiączkowego, wredota jestem jak cholera,
                        nawet mąż mi z domu uciekł i na mecz pojechał. Ja wobec tego pojechałam z mamą
                        do kina na Testosteron, pośmiałam sie facetów i teraz normalnie sobie siedze i
                        popijam Redd'sa, tak piję sobie piwko i jest mi suuuuper dobrze smile buziaki dla
                        Was wszystkich smile))
                        • agnrek Re: a jak u was samopoczucie? 11.03.07, 17:03
                          A ja od dwóch dni tyję w oczach, w sobotę ważyłam 2,5 kg więcej niż w piątek.
                          zazcyna się przedokresowe zatrzymywanie wody sad Dzisiaj nie mogłam się w żadnych
                          spodniach dopiąć, brzuch mam "wywalony" jak nigdy wcześniej,a do okresu jeszcze
                          3 dni.
                          • martka83 Re: a jak u was samopoczucie? 11.03.07, 18:23
                            Hej megisa
                            widze że ciężki tydzień przed nami..... Ja też dowiem się dopiero w przyszłą
                            niedzielę czy coś z tego będzie. A dzisiaj już prawie teścik kupowałam, ale się
                            powstrzymałam bo przecież obiecałam sobie że żadnego nakręcania nie będzie.
                            Pozdrawiam.
                            • megisa1 Re: a jak u was samopoczucie? 11.03.07, 18:58
                              Martka u mnie cięzki chyba bardziej ze względu na to choróbsko niz
                              oczekiwanie smile
                              brzuch juz mnie nie boli smilewszystko wróciło do normy smile

a choróbsko- ja nie wiem co to mnie dopadło to jakis dziwoląg
                              goraczki nie mam tempka normalna jak po owu
                              na głos nie ma to wpływu
                              a gardło tak mnie boli jakbym miała do krwi zdarte i piecze strasznie
                              i nic nie pomaga

nie wiem czy przypadkiem do internisty się nie wybiorę,
                              moze cos wymysli i poradzi
                              bo na l4 to teraz nie jest dobry moment w pracy...z reszta jak zawsze wink

No babeczki która po krokusie następna ? big_grin
                • krokus77 Dziś zobaczyłam II kreski 11.03.07, 18:30
                  i jestem przeszczęśliwa!!!!
                  Zyczę Wam wszystkim kochane dziewczynki jak najszybciej takiego stanu euforii.
                  Chyba naprawdę ten wątek jest wyjątkowy.

Pozdrawiam i przesyłam Wam fludiki smile
                  • megisa1 Re: Dziś zobaczyłam II kreski 11.03.07, 18:48
                    krokus wink GRATULACJE !!! ale sie cieszę wink))
                    wiec może jednak nasz wątek tez bedzie dla kilku babeczek szczęśliwy wink))

no to jesteś pierwsza wink
                    • martka83 Re: Dziś zobaczyłam II kreski 11.03.07, 20:09
                      Krokusik gratuluję z całego serca. Dbaj o siebie teraz bardzo bardzo mocno.
                      Mam nadzieję że niedługo do ciebie dołączymy.

Ja już czasami wariuje. Już nie wiem czy mi się tylko wydaje czy rzeczywiście
                      chce mi sie spac i apetycik jakiś dziwny. A miało być bez nakręcania się.

Jeszcze raz serdecznie Ci gratuluję.
                      A Ty Megisa może lepiej nie łykaj żadnych tabletek, tak na wszelki wypadek.
                      Pozdrawiam!!!
                      • jesienna100 Re: Dziś zobaczyłam II kreski 11.03.07, 20:25
                        no to tradycji stalo sie zadosc ktos na watku zaciazyl..wink ja czulam ze z
                        krokuska to cos bedzie!!! gratuluje..!!!!!!!
                      • megisa1 Re: Dziś zobaczyłam II kreski 12.03.07, 09:10
                        martka83 wiem wiem że prochów lepiej nie łykać ale może lekarz coś wymysli no
                        przeciez nawet kobiety w ciązy chorują i jakoś leczyć je trzeba wink

a jesli chodzi o objawy to wcześniej miałam je co miesiąć przed @ heheh
                        o dziwo jak byłam ten raz w ciazy to ich właśie nie miałam smile))
                  • agnrek Huuuuuuuurrrrrrraaaaaaaaaaaa! 11.03.07, 20:16
                    Hip hip hura smile
                    Gratuluję, Kochana!!!!!!!!!!
                  • margot602 Re: Dziś zobaczyłam II kreski 11.03.07, 20:30
                    Krokusiku, wielkie gratulacje!!! Ale fajnie, że Ci się udało, nasz pierwszy
                    wiosnny krokusik smile) teraz życzę dużo zdrówka i spokojnych dziewięciu
                    miesięcy smile gorąco pozdrawiam smile
                  • krokus77 Re: Dziś zobaczyłam II kreski 12.03.07, 08:27
                    Dzięki dziewczyny.
                    Wierzę, że Wam też się uda!
                    Ja nie miałam żadnych objawów poza lekkim bólem w dole brzucha, który zaczął
                    się na tydzień przed terminem @. Nigdy tak nie miałam i dlatego miałam
                    nadzieję, że to oznacza fasolkę smile. I tak się stało!
                    Nadal czuję lekki ból ale teraz wiem na 100% czym jest spowodowany.
                    Kochane - dołączajcie do mnie jak najszybciej. Będzie raźniej!
                    • martka83 Re: Dziś zobaczyłam II kreski 12.03.07, 09:10
                      "no to tradycji stalo sie zadosc ktos na watku zaciazyl..wink ja czulam ze z
                      krokuska to cos bedzie!!! gratuluje..!!!!!!!"

Czyli kochane wychodzi na to że najlepiej być na kilku wątkach smile zawsze to
                      większe szanse!!!!!!
                      A tak poważnie to co u was??? Ja nie wiem czy wytrzymam do konca tego tygodnia.
                      Co chwilę kłują mnie jajniki. Naczytałam się tych waszych objawów i już ich
                      szukam u siebie!!
                      Megiso jak zdrówko???
                      • daisy1980 Re: Dziś zobaczyłam II kreski 12.03.07, 09:13
                        Krokusik Gratuluje!!!
                      • megisa1 a u mnie ;) 12.03.07, 09:19
                        kompletnie bez zmian dalej strasznie boli mnie gardło sad

a mój wykres wogóle zwariował!
                        dziś tempka mi tak spadła że nie wiem o co chodzi,
                        moze szybciej dostane okres?...no ale 7 dni wczesniej?? no to chyba
                        przegięcie...już myslałam że te moje przewidywania że mnie zaleje
                        jednak nie były całkiem bezpodstawne no ale nic sie nie stało...i dzis juz nie
                        czuje się okresowo... troche nadmuchana ale to chyba norma przed @

moze ten spadek to przez to gadło...no ale to chyba powinna sie tempka podnieść
                        a nie spaść??

czeski film wink

tak czy siak z niecierpliwością czekam na kolejne radosne newsy wink)))
                        • krokus77 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 09:26
                          Ja czasem w czasie przeziębienia mam niżsą temp. bo jestem osłabiona. Może u
                          Ciebie też tak teraz jest.
                          • megisa1 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 09:39
                            no może rzeczywiście wink
                            choc nie czuje żebym była osłabiona no ale może jestem?

kombinuje jak by sie to postawic szybko na nogi bo chciałabym żeby ten wykresik
                            była jakos w miare dobry...bo w końcu pierwszy wink i dobrze byłoby mieć punkt
                            odniesienia w przyszłym

ale nic z tych domowych na mnie nie działa...piłam jakies syropki ziołowe..
                            no i ten spray tantum verde na gradło i nic

jak ja nie lubię jak cos mnie boli...to jest denerwujące wink
                            • krokus77 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 10:13
                              Ja w czasie przeziębienia piłam dużo wody z cytryną i miodem a ostatnio
                              rozgrzewajacą herbatkę imbirową. Bardzo prosta i szybka do zrobienia a naprawdę
                              rozgrzewa. W czesie tych infekcji nie miałam mocnego bólu gardła - raczej katar
                              i zatkane zatoki mi dokuczały. Na katar pomagały mi krole Nasivin.
                              • agnrek Re: a u mnie ;) 12.03.07, 10:55
                                Pamiętam, pamiętam naszą rozmowę o staraniach i przeziębieniu smile
                                • megisa1 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 11:12
                                  agnrek a jak u was ze zdrówkiem? juz dobrze?
                                  • agnrek Re: a u mnie ;) 12.03.07, 11:18
                                    Dziękuję, wreszcie od kilku dni mamy nosy w kolorze ciała, a nie pomidora smile

Organizm mi gra na nosie teraz ile wlezie smile W sobotę ważyłam 2,5 kg więcej niż
                                    w piątek! W niedzielę nie mogłasm wcisnąć na siebie spodni i temperatura mi
                                    skoczyła na 37 stopni. Paranoja normalnie, co ten organizm ze mną wyrabia.
                                    Okres we środę.
                                • krokus77 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 11:12
                                  No właśnie. Na szczęście to przeziębienie nie pokrzyżowało mi planów. Może
                                  dlatego, że brałam augmentin i nie rozłożyło mnie na dobre.
                                  A jak Twoje samopoczucie no i objawy???
                                  • jesienna100 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 12:59
                                    cos czuje ze moj bol brzucha ok 24 dc to byla spozniona owu...czyli @ bedzie
                                    spozniona juz mi sie tak ze 3 razy zdarzylo w ciagu 1.5 roku nie mam objawow @
                                    zadnych...
                                    • krokus77 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 13:10
                                      A może jeszcze nie wszytsko stracone.
                                      Ja też na 2 dni przed terminem @ już sobie tłumaczyłam, że niestety nie tym
                                      razem a jednak wyszły II kreski.
                                      Nadzieja jest dopóki @ nie przyjdzie. Oby tak u CCciebie było.
                                      • martka83 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 19:56
                                        dziewczyny a ja chyba tym razem odpadne. Już czasami mam taki objawy jak przed
                                        @ niestety. Ale rzeczywiście, jest nadzieja dopóki @ nie przyjdzie.
                                        A ja już się tak nakręciłam że chyba dla świętego spokoju szczelę sobie teścik.
                                        tylko że to moje pierwsze staranka więc ja co do testów to całkiem zielona
                                        jestemsmile Możecie mnie trochę dokształcić? jakie są najlepsze i kiedy można
                                        zrobić pierwszy tak żeby był wiarygodny???
                                        Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i zdrówka życzę!!!!
                                        • jesienna100 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 22:15
                                          martka , jak chcesz sobie zrobic tescik to zrob z ranca, najlepiej bobo ale
                                          strumieniowy (to taki z paseczkiem ktory to paseczek wkladasz do moczu i
                                          zostawiasz wszystko opisane) lub quik vieu , ale nie rob za wczesnie bo
                                          straczisz forse

krokusku, dzieki za dobre zyczenia, ale ja naprawde czulabym cokolwiek, a
                                          czuje sie wyjatkowo nie okresowo jakby to byl srodek cyklu..
                                          • krokus77 Re: a u mnie ;) 13.03.07, 08:08
                                            To chyba dobrze, że czujesz się nieokresowo?
                                            @ nie przyjdzie i będziemy razem oczekiwać dzidziusia.
                                            • martka83 Re: a u mnie ;) 13.03.07, 09:27
                                              Bardzo dziękuję za odpowiedź, coś mi się wydaje że na teście się skończy. O ile
                                              @ wcześniej nie wpadnie..... tfu tfu !!!!
                                              Ja już właściwie sama nie wiem jak się czuję, chyba za dużo o tym myślę smile

Pozdrawiam was wszystkie w ten słoneczny dzień!!!
                                              • margot602 Re: a u mnie ;) 13.03.07, 15:20
                                                Hej Dziewczyny, co tam u Was? Z tego co pamiętam to kilka z nas (nie) spodziewa
                                                się @ już jutro, wiem, że na pewno Agnrek - co tam u Ciebie? Jakiegoś testa
                                                jutro robisz, czy czekasz jeszcze parę dni? Mnie korci niesamowicie, ale
                                                przynajmniej do jutra się powstrzymuję smile A Jesiena - coś juz się wyjaśniło, bo
                                                pamiętam, że Ty miałaś testować jako jedna z pierwszych? Słuchajcie, cos się
                                                musi rozkręcić, bo na razie Krokusek w pojedynkę, nie możemy tak Jej samej
                                                zostawić smile) Pozdrawiam Was baaaarrrrdzo gorąco, buziaki smile
                                                • agnrek Re: a u mnie ;) 13.03.07, 15:23
                                                  No ja powinnam mieć okres jutro. Dzisiaj po pracy kupię test i jeśli rano nie
                                                  dostanę, to sikam do naczynka smile
                                                  • margot602 do Agnrek 13.03.07, 15:32
                                                    Mówisz, że już jutro z rańca mocz oddajesz do analizy smile ja jeszcze nie jestem
                                                    wyposażona w sprzęt do testowania, ale będzie trzeba się jeszcze dzisiaj się
                                                    zaopatrzyć, choć prawdę mówić wydaje mi się, że okres mnie wyprzedzi sad a Ty
                                                    jak się czujesz? może masz już jakieś objawy? Jezu, sorry za te pytania, ale ja
                                                    już świruję smile pozdrawiam
                                                  • agnrek Re: do Agnrek 13.03.07, 15:41
                                                    Wiesz, nie ma mądrego, żeby rozpoznał objawy.
                                                    W pierwszym miesiącu starań byłam pewna, że zobaczę dwie kreski, a tu nici z
                                                    tego. W drugim miesiącu oko mi zbladło, że zobaczyłam dwie kreski, a
                                                    spodziewałam się okresu. Poroniłam tę ciążę przed świętami w 6. tygodniu.
                                                    Zrobiliśmy 2,5 m-ca przerwy i znowu zaczęliśmy pierwszy cykl starań, czego
                                                    efekt będzie widoczny jutro.
                                                    Ciało potrafi oszukiwać, tym bardziej, że nasz stęskniony mózg mu wysyła dziwne
                                                    sygnały smile Trzeba cierpliwie czekać, nie ma rady.
                                                  • margot602 Re: do Agnrek 13.03.07, 15:52
                                                    Mi za pierwszym razem udało się od razu, w pierwszym cyklu, ale niestety też
                                                    poroniłam. Wtedy to już kilka dni przed okresem wiedziałam, że jestem w ciąży i
                                                    w sumie test był formalnością. I tak debilnie każdy cykl, każdy objaw porównuję
                                                    do pierwszej ciąży , a tutaj chyba podobieństw nie ma. No cóż, masz rację,
                                                    trzeba czekać. Oby final był piękny smile
                                                  • agnrek Re: do Agnrek 13.03.07, 15:54
                                                    Ja mam dzisiaj dentystę, odbudowę wypełnienia, pewnie bez znieczulenia się nie
                                                    obędzie. Chyba będę musiała powiedzieć, że nie wykluczam ciąży. W tej pierwszej
                                                    dalim mmi takie znieczulenie zewnętrzne, w sprayu, nie w zastrzyku.
                                                • krokus77 Re: a u mnie ;) 13.03.07, 16:28
                                                  Margot ma rację

Dołączajcie szybko do mnie!

Powodzenia, trzymam kciuki.
                                              • margot602 Do martki83 13.03.07, 15:21
                                                Hello, a skąd jesteś, bo ja ze Swarzędza smile
                                                • krokus77 Re: Do martki83 15.03.07, 07:47
                                                  Margot, jesli to do mnie pytanie to z Wyszkowa
    • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 13.03.07, 17:44
      cześć dziewczyny noa ju tu siadam do netu żeby przeczytać "huuuuurrrraaaa tez
      mam dwie kreski" i jeszcze nic nie wiadomo?

koniecznie któraś musi dołaczyć do krokuska wink

Ja właśnie wróciłam od lekarki bo kompletnie mnie rozłożyło
      powiedziała że to jej wyglada na jakies wirusowe zapalenie
      i szybciutko zapisał mi antybiotyk który już jutro miał mnie postawic na nogi wink
      wiec równie szybko jej powiedziłam że nie bardzo bo może jestem w ciaży... wink

no to szybko wykreśliła antybiotyk i wypisała l4 do końca tygodnia wink
      mam leżeć i się pocić, pić sok z malin i cierpieć smile
      powiedziała że homeopatyczne to mi nie pomogą więc wychorować sie mam i już
      a jak nie puści to mam do niej przyjść w pn
      jak już coś bedę wiedzieć
      i jak nie bede w ciazy to w tedy mi da ten antybiotyk
      a jak bede to będzie mnie trzymac w domu dopóki nie dojde do siebie smile
      fajna ta babka była az miło wink))

trzymaj cie dziwczyny kciuki żeby mi przeszło bo się wykończę i jeszce katar mi
      doszedł wiec możecie sobie wyobrazić jak wygladam wink

no to czekam dalej na dobre wieści smile)
      • margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 13.03.07, 18:01
        Megiska, o jasny gwint, ale Ci współczuję, niestety to przesilenie wiosenne ma
        to do siebie, że wszelkie infekcje się panoszą. Trzymam za Ciebie kciuki, żebyś
        szybko się tego pozbyła. U mnie dziś napięcie sięga zenitu. wrócilismy z mężem
        ze spacerku, kupiliśmy po drodze teściora i jutro testujemy, Agnrek też, więc
        od rana będą same niusy smile oj, zobaczymy co z tego będzie...ja na razie nie
        czuję się w ogóle ciążowo, no trzeba jeszcze do jutro wytrzymac,ale to takie
        trudne... buziole i życzenia szybkiego powrotu do zdrówka smile
        • myszka99996 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 13.03.07, 20:02
          Ja spodziewam się@ 17.03 i może to głupie ale mam nadzieję,że
          przyjdzie.Poroniłam już dwa razy ostatnio 20.12.2006.Nie staraliśmy sę w tym
          cyklu o dzidzie owulacje miałam 03.03(14dc)Przytulanko było 07.03(18dc)a
          dzisiaj 24dc malutkie ślady krwi i ból w podbrzuszu czyżby KTOS sie tam
          zagnieżdżał a może to zbliżająca się @.Dodam,że czekamy na badania genet.wizyta
          w kwietniu a wyniki w maju(RZESZÓW).Wolałabym poczekać na wyniki ale nie wiem
          co na to MATKA NATÓRA ona potrafi narozrabiać.
          • martka83 Re: do Megisa602 13.03.07, 20:51
            No kochana to my prawie sąsiadkami jesteśmy!!! Możemy się kiedyś w Poznaniu
            umówić na kawcię i pierdołki. Ja mieszkam w Dopiewie wink Ale się spotkałyśmy!!!

• myszka99996 Re: do Megisa602 13.03.07, 21:14
              "PRAWIE" robi wielką różnicę(524km Poznań-Rzeszów)ale problemy podobne.
              • megisa1 Re: do Megisa602 .................8-D :D 13.03.07, 22:58
                chwila konsternacji wink
          • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 13.03.07, 22:53
            myszka a skąd wiesz że owu miałaś w 14dc? jakos to sprawdzasz czy tak myślisz?
            • myszka99996 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 14.03.07, 17:22
              Robie rano wykresy z temperaturką,jak mam owulacje zawsze mi temp.skacze do
              góry.Prowadze te wykresy ponad rok,troszke mnie to nudzi ale dla dzidziusia
              zrobie wszystko.W poprzednim cyklu miałam owul.w18dc.a więc różnie to bywa.
        • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 13.03.07, 22:52
          magrot no niestety...i normalnie jak na złość
          tak to nic , mogą wszyscy na mnie kichać , kwarantanna u znajomych...
          a ja mogę sobie wszystkich odwiedzac i nic ...a tu co?
          cykl w którym całkiem nieźle sie wpasowaliśmy i co ledwo zipię

i tak sobie pomyślałam że może rzeczywiście byłoby lepiej gdybym rodziła na
          wiosnę ale z drugiej strony to gdyby sie udało to bylibyśmy juz w trójkę na
          kolejne święta...tez całkiem nieźle smile nie ma co wybrzydzać wink

no i muszę chyba sobie znaleźć zajęcie bo nie wiem czy głowa to mnie boli od
          tego chorowania czy rozmyslania czy cos czuję czy nie
          dziś czytałam taki art.o pierwszych symptomach ciązy i ja mam chyba całkiem
          dużo tych drugich znaczy ...domniemanych heheeh

kłuje mnie jajnik po prawej stronie ...niby norma, ale zawsze
          biust mi się wypełnił i troche boli...niby normalne przed @
          z tych dziwnych smile to co jakiś czas czuję smak jakbym baterie polizała, no ale
          ja wogóle teraz smaku nie mam wiec może moje kubki wariują wink
          no i jestem totalnie zakręcona...jadąc samochodem dziś zdałam sobie sprawę że
          nie pamietam połowe drogi...normalnie na autopilocie przejechałam wink))
          i nie mogę sobie za chiny przypomnieć czy brałam dziś witaminy
          (te dla cięzarówek) które kupiłam...no ale chora jestem to tez moze być norma,
          choć...kto wie

w kazdym razie nic lepszego niz to l4 to mnie spotkać nie mogło bo przynajmniej
          sie wyśpie wink))

oj margot no to czekam rano na dobre wiadomości wink
          mam nadzieje że agnrek tez da szybko znać i wiadomości będą równe dobre winkwinkwink

(wiesz szkoda ze nie mierzysz tempki to naprawde wiele rzeczy wyjasnia,
          wiedziałbyś kiedy była owu i czy okres ci sie spóźnia czy tylko przesuwa bo w
          owu była tez obsuwa wink ja juz sie wciągnęłam na dobre wink )

powodzonka dziewczyny wink wink
          • jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 14.03.07, 00:36
            dziewczyny ja wrocilam niedawno z wakacji b. dalekich i chyba mi tamtejsze
            tropiki wszystko poprzestawialy! bo ani@ ani dwóch kresek na tescie, sciskam za
            was kciuki bo dziwnie ze krokusek tak sam, a na wiosne to z reguly babeczki
            czesciej zachodza w ciaze wiec czekajmy na rozwoj sytuacjiwink
          • margot602 :(( niestety tylko jedna... 14.03.07, 07:44
            Moje Drogie, niestety nie dołącze do Krokuska i pewnie do paru jeszcze z Was,
            ten cykl niestety muszę zapisać do tych bardziej felernych. Kreska na teście
            jest sama samiusieńka i nawet nie ma najmniejszego cienia tej drugiej,
            ważniejszej - po prostu jedna mała, wstrętna krecha. Ale mimo wszystko zostaję
            z Wami i gorąco Wam dopinguję, trzymam kciukasy najmocniej jak potrrafię i
            wierzę, że juz niedługo będziemy pisać posty gratulacyjne smile pozdrawiam
            serdecznie smile
            • megisa1 Re: :(( niestety tylko jedna... 14.03.07, 10:09
              dziewczyny póki @ nie ma jeszcze nie wszystko stracone, przeciez wiele razy
              dziewczyny pisały o tym że dopiero kilka dni po @ zaczęły sie pojawiać
              bladziochy a dzień @ nic nie było
              głowa do góry smile

a nawet jesli @ przyjdą szczerze polecam wam mierzenie tempki
              bo wiadomo na czym sie stoi
              co prawda to czy była owu widać dopiero po fakcie
              ale można zobaczyć czy wcelowało się choc trochę w termin owu
              i trochę można przewidzieć kiedy owu bedzie w kolejnym cyklu,
              chociaz tak orientacyjnie
              (badanie sluzu i szyjki naprawde rozjasnia w głowie wink)
              ale najwazniejzse jest to że mozna bardziej przewidziac termin @
              bo lutealna jest w miare stała wiec jesli 1 faza sie przeciagnie
              i owu bedzie póxniej to @ jednocześnie też sie przesuwa...trochę nerwów i
              oczekiwań na pewno to zaoszczędza,

naprawdę szczerze polecam

no i trzmam dalej kciuki bo myslę że to jeszcze nie koniec
              ktos do krokuska musi dołączyć przecież smile i wcale nie powiedziane że to nie
              bedziecie wy wink
              • margot602 Re: :(( niestety tylko jedna... 14.03.07, 10:33
                Dzięki Megisa za słowa otuchy, ale u mnie to raczej wszystko jasne, wiadomo, że
                dopóki nie ma @ trzeba wierzyć...Co do owulacji to miałam monitorowany przyrost
                pęcherzyków na usg, niby miały pęknąć na następny dzień rano i też wtedy były
                staranka i jeszcze powtórka z rozrywki przez 2 dni. Temperatury nie mierzyłam,
                ale ból owulacyjny jajnika(tego z pęcherzykiem dominującym) i śluz dokładnie
                pokrywał się z obrazem usg. Dlatego myslę, że ta owulacja była. Niestety
                organizm bywa nieprzewidywalny, więc może cos sie tam nagmatwało. Sama nie
                wiem, ale pogodziłam sie, że nie tym razem niestety. Trzymam kciuki za Was i
                pozdrawiam wiosennie smile
                • megisa1 Re: :(( niestety tylko jedna... 14.03.07, 11:03
                  margot a miałaś sprawdzane czy pęcherzyk pekł?
                  bo jak mi gin powiedział na którymś usg że pęknie w ciagu 48 h bo ma już 20mm
                  to testy owu pokazały mi owulację dopiero po 4 dniu po wizycie no a trzeba
                  liczyć jeszcze 24-36 na rzeczywistą owu przy testach...
                  gin powiedział potem że mogł wygladac jakby miał pęknąc ale mógł poczekać
                  i najwidoczniej w moim przypadku tak było
                  wiec to że twój też miał pęknąc to nie znaczy że to zrobił
                  bo twój też mógł poczekać choć teoretycznie powinien przy takiej i takiej
                  wielkości juz dojść wink

a ból owulacyjny to miałam tez zupełnie w innym terminie winkhehe

słuchaj a jaki miałaś śluz jaki piszesz że się pokrywał z tym wszystkim?

spoko nie pękaj jeszcze możesz się bardzo zdziwić wink
                  a jak nie tym razem to na pewno wkrótce wink
                  ja jeszce trzymam kciuki wink
                  • margot602 odp do Megisy 14.03.07, 12:36
                    no właśnie o to chodzi, ze "podobno miały pęknąć" wg mojego gina, ale nie
                    sprawdzałam czy w końcu pękły, zasugerowałam się, że jajo boli, śluz
                    przejrzysty i rozciągliwy, do tego zwiekszona ochota na sex - no, ale wiadomo,
                    że tutaj matematyki nie ma. Może się uda za miesiąc, bociek pod choinkę coś
                    podrzuci smile buziaki
                    • megisa1 Re: odp do Megisy 14.03.07, 12:43
                      margot to ja nic nie chce mówić ale dziewuszki na npr to raczej twierdzą że ten
                      rozciągliwy i przejrzysty to dopiero zapowiedź owu potem najczęściej przychodzi
                      czas wodnistego czy ogólnie mokrego (najlepszej jakości) i dopiero wtedy
                      przychodzi owu

u mnie sie to sprawdziło
                      i wyszło na to że od tego ciagnącego do wodnistego
                      to u mnie kilka dobrych dni minęło
                      wiec moze po prostu nie wcelowaliście?

niby najlepiej kochac sie jak jest taki płodny- sluzowy i mokry ale u nas
                      chłopaki słabszawe są wiec bardziej musimy celowac w owu niż liczyś na to
                      że od płodnego do owu przetrwają...

no ale zobaczymy co bedzie wink
                      • margot602 Re: odp do Megisy 14.03.07, 12:49
                        Tej, ale ja miałam może z 3 dni takiego rozciągliwego i wtedy było staranko, a
                        takiego wodnistego moze 1 dzień. i na pewno wtedy nic się nie działo, bo
                        pamiętam, że wtedy mąż się rozłożył i nie chciałam już go dręczyć sad to pewnie
                        masz rację, nie trafiliśmy - chociaż myślałam, ze jeśli będzie nawet 2-3 dni
                        przed owulacją, to przeżyją chłopaki, ale wychodzi z tego, ze może też są
                        trochę leniwe smile
                        • megisa1 Re: odp do Megisy 14.03.07, 12:57
                          margot no to ten wodnisty to szczyt sluzu
                          jak nie ma go następnego dnia
                          to własnie tego dnia kiedy był ostartni raz mogła byc owu

no z tymi chłopakami to jest tak że jak są choc trochę słabsze
                          to przed owu lepiej je potrzmać 3-4 dni (znaczy no sex)
                          i wcelowac jaknajbliżej owulki moze się chłop trochę wypstrykał?

badanie szyjki tez dużo wyjaśnia na owulke robi się miękka i się otwiera,
                          normalnie mi palca zasysało heheh po owu się zamyka i robi się twardsza wink

niby pierwszy cykl z npr a juz mnie trochę oswieciło o co c`mon wink
                          • margot602 Re: odp do Megisy 14.03.07, 13:32
                            ha,ha,ha to my zupełnie odwrotnie zrobiliśmy smile) ale jesteśmy gapy, tak to jest
                            jak 2 dzikusy biorą się za robienie dzieci smile teraz zaatakujemy w wodnistego -
                            teraz tak właśnie myślę, że w takim wodnistym, to plemniczkom łatwiej
                            podróżować, a w takiej gęstwinie, to prędzej się posklejają niż dotrą do
                            jaśnie panny jajowej smileMegisa, dzięki za wskazówki, teraz tylko się modlić,
                            żeby owulka była w następnym cyklu i strzelać w wodnistego smile pozdrawiam
                            serdecznie smile
                            • megisa1 Re: odp do Megisy 14.03.07, 13:42
                              hhaha no wink)

jak to sie człowiek uczy całe życie wink
          • agnrek Ja wysiadam :( 14.03.07, 11:17
            Dziś mój 29 dc i miałam testować. Organizm jednak dalej bawi się ze mną w
            ciuciubabkę. O 4.00 nad ranem obudził mnie silny ból miesiączkowy, łyknęłam
            apap i rano spodziewałam się miesiączki. A tu nic!Test, oczywiście, też
            negatywny. A teraz głucha cisza, żadnego bólu, pewnie apap jeszcze działa.
            Ale już wszystko jasne, okres się zjawi lada chwila.
            Wysiadam z tego pociągu w tym miesiącu smile
            • megisa1 Re: Ja wysiadam :( 14.03.07, 12:09
              oj dziewczyny ale wy pesymistki jesteście a tu taka ładna pogoda smile
              przesilenie wiosenne czy co? big_grin
              • agnrek Re: Ja wysiadam :( 14.03.07, 12:13
                smile
                Megisko,
                ja siedzę w pełnum słońcu, takie mam wielkie okna w pracy smile
                Nie liczyłam, ze się uda, to mój pierwszy cykl po poronieniu,
                czyli "rozgrzewka".
            • margot602 Re: Ja wysiadam :( 14.03.07, 12:17
              Agnrek, ja tez jeszcze małpiszona nie mam, test negatyw, boli mnie podbrzusze,
              tak jakby jaja między sobą nadawały - Boże, nie potrafię tego określić smile)
              Słuchaj jak nie my, to musi trafić na Megisę - załozycielka wątku w końcu smile
              trzymamy za nią kciukasy smile
              • megisa1 Re: Ja wysiadam :( 14.03.07, 12:36
                hehe fajnie byłoby wink no cóz jak tak bedzie to nie pozostaje nic innego jak
                zakładac kolejne wątki...moze cos w tych tasiemcach jednak jest ... ja jakos
                nigdy ich nie lubiłam.... a to by była niespodzianka!

no dziś jakaś kremowa wydzielinka ciut grudkowata czyżby progesteron robił
                swoje? no ale bez tempki chyba niebałdzo...
                a z biustem to na bank jest cos na rzeczy bo dziś m macał czy nie świruję...
                i jakis twardawy się zrobił

hahaha pewnie @ bedzie i kolejna "jak malowana" urojona ciąża... smile))

a słoneczko- pikne normalnie,
                wymarzona pogoda na dobre wiadomości smile
                • margot602 Megisa, musi się udać! 14.03.07, 12:44
                  Trzymam za Ciebie kciuki smile
                  • megisa1 Re: Megisa, musi się udać! 14.03.07, 12:47
                    pozyjemy zobaczymy wink jak nie, to mamy jeszcze w rezerwie kilka podejść smile))

choć nie da się ukryć
                    że miło by było wink
                    • agnrek Re: Megisa, musi się udać! 14.03.07, 12:55
                      Wiecie co? Ja zrobiłam rano pre-test, w terminie miesiączki. Nie jest zbytnio
                      czuły, 20 czegoś tam. W poprzedniej ciąży pokazał mi dwa paski po terminie
                      miesiączki. Miałam też taki cały plastikowy z okienkiem i on pokazał mi
                      najszybciej. Jak się taki typ testu nazywa? Czy to nie płytkowy?
                      • margot602 do Agnrek 14.03.07, 13:28
                        no płytkowe to jest właśnie taka płytka z okienkiem, gdzie pipetką nalewasz
                        siusiu i w drugim okienku pokazują się kreseczki. Jest jeszcze strumieniowy
                        (chyba np clearblue) i sikasz bezpośrednio na ten pasek, zamykasz taką obudową
                        i w okienku pojawiają się kreseczki smile ja teraz robiłam quicka płytkowego,
                        pozdrawiam smile
                        • megisa1 Re: do Agnrek 14.03.07, 13:52
                          a mi ciążę pokazał najszybciej taki paskowy sikacz ze sklepu www.starania.pl
                          one wyglądaja zupełnie jak te owulacyjne
                          a beta dopiero zaczynała rosnąć smile
                          w dniu kiedy zrobiłam test
                          zrobiłam tez betę popołudniu i było 49 wiec rano na pewno było dużo mniej a
                          jednak test pokazał przy takiej niewielkiej ilości ...
                          ten z dzieciakiem bobo test mi nie pokazał...

może je kupię wink do @ jeszcze trochę wiec spokojnie zmieszczę sie w terminie
                          dostawy wink
                          • agnrek Re: do Agnrek 14.03.07, 15:51
                            No własnie mi też ten test z tego sklepu pokazał najszybciej! Ale już cih nie
                            mam sad
    • infomed do megisa1 :) 14.03.07, 12:09
      Jak patzre na Twój wykrysik to idziemy prawie łeb w łeb, ale ja juz od wczoraj
      spisałam na straty bo dopadły mnie objawy na @sad
      Pozdrawiam Beata
      • megisa1 Re: do megisa1 :) 14.03.07, 12:29
        informed a jak wyglad twój?
        wrzuć bo jestem ciekawa wink
        • infomed Re: do megisa1 :) 14.03.07, 12:45
          zapomniałam jak to sie robismile jak podpowiesz to zaraz zrobie
          • megisa1 Re: do megisa1 :) 14.03.07, 12:51
            musisz wybrać "sharing" po prawej babskiej stronie wink))
            i skopiowac adres z zakładki "home page setup"
            ja przynajmniej tak zrobiłam wink

pomogłam ?
            • infomed Re: do megisa1 :) 14.03.07, 12:54
              smile
              sprawdzimysmile
            • infomed Re: do megisa1 :) 14.03.07, 12:54
              dziekismile
              • megisa1 Re: do megisa1 :) 14.03.07, 13:45
                no rzeczywiście podobny smile hehe

tylko jestem kilka dni do przodu wink
                a taki ból że myślałam że mnie zaraz zaleje tez miałam ostatnio...no ale na @
                było ewidentnie za wcześnie i sprawa ucichła...teraz tylko coś pokłuwa co jakis
                czas
                • megisa1 Re: do informed :) 14.03.07, 13:47
                  a kiedy zaszaleliscie? bo my prawie idealnie z 15 na 16dc
                  ale nerwy to miałam stalowe żeby tyle przetrzymać
                  bo niby kazdy dzień może być tym dniem ! wink

i całkiem nieźle sie wpasowaliśmy wink a wy?
                  • infomed Re: do informed :) 14.03.07, 14:08
                    no ja zwolennik czestego seksu, specjaslnie sie nie "wstzreliwałam"smile ale
                    osttnio jak byłam w ciązy nie miałąm zadnych objawów, dosłownie bo nawet na @
                    nie miałąm, teraz odwrotnie juz mnie ciągnie brzuch i biust boli.
                    jak ja przezyje do poniedziałkusmile przeciez zamiast pracowac ciagle forum śledzesmile
                    • megisa1 Re: do informed :) 14.03.07, 14:41
                      no a ja czułam jakby zaraz miało mnie zalać i brzuch mnie bolał,
                      ale nie zalało w terminie test nastepnego dnia i niespodzianka wink

no forum starsznie wciąga wink wiem cos o tym
                      na szczeście ja jestem teraz na L4 hehehe
                      • infomed Re: do informed :) 14.03.07, 14:48
                        smile dzieki Bogu sa rózne te objawysmile wiec zawsze nadziejasmile
                        cholera, druga część cyklu to schiza totalna
                        • megisa1 Re: do informed :) 14.03.07, 14:50
                          schiza na maksa wink szkoda ze nie trwa np 3 dni wink no jeszcze jakoś bym chyba
                          przezyła wink hehe
                          • infomed Re: do informed :) 15.03.07, 09:00
                            smile witajsmile i jak sie czujesz na jakies 3 dni przed??? ja juz głupieje, ratunku!!!!
                            • megisa1 Re: do informed :) 15.03.07, 10:11
                              hehe no rzeczywiście 3 dni wink ale numer jak napisałaś to do mnie dotarło big_grin
                              ja całkiem normalnie raczej chorobowo niz ciązowe albo @powo wink
                              jakis kaszel mi doszedl i jak kaszle to boli mnie prawy jajnik hehe jak to
                              wszystko powiązane

czasem gdzies cos kujnie i tyle o poranku wink
                              ale tempka dalej w miejscu sad a chyba powinna choć trochę skoczyć
                              wiec pewnie jutro albo pojutrze raczej spadnie
                              bo tak mniej wiecej na 2 dni przed @ mi spada
                              chciałabym juz cos wiedzieć bo czuję że się rozkręca to moje przeziębienie
                              jak przyjdzie @ to na bank na tej kontroli lekarskiej w pn dostanę antybiotyki
                              i całe szczęście bo ja chyba nie jestem przystosowana do chorowania wink
                              ale tak to jest wink ostatnie l4 to ja chyba miałam ze 4 lata temu i to po
                              wypadku nawet a nie na chorobe...

...mówię wam mam z tym choróbskiem przerabane

tez mam małą schizę ale chyab najbardziej to jak śpię wink
                              wczoraj sniło mi się że mamy dwóch synków...hmmm tylko starszy był
                              adoptowany ???
                              a dziś że organizowalismy weselicho a ja z dbrzuchem hehe,
                              no kiedys by wypadało wziąc ten slub żeby rodzice sie w końcu odczepili hehe
                              • infomed Re: do informed :) 15.03.07, 11:19
                                to fajnie ze dopiero dotarłosmile ja tam odliczam i minutysmile tak to chyba wyglada,
                                schiza rez w te raz w drugą mankę, najpierw trądzik dużo za wczesnie, teraz
                                super cera na 3 dni przed, organizm zartuje sobie ze mnie
                                • megisa1 Re: do informed :) 15.03.07, 11:32
                                  ooo pryszcze...hehe o tym nie myślałam smile
                                  ale fakt żadna zachciewajka na środku twarzy mi nie wyskoczyła tym razem smile

a zwykle to lubia mnie tak z nienacka zaatakować przed @ wink

no dokładnie raz tak, raz tak
                                  raz sie nakręce a potem to sobie mysle że bedzie co ma być i mam to gdzieś
                                  • infomed Re: do informed :) 15.03.07, 11:36
                                    Jak sobie pomysle jaka głupia jestemsmile to az nie moge, stara baba a głupia!!!
                                    Do poniedziałku to padne chyba, ale jedno jest pocieszające - że nie ja jednawink
    • kicia03 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 14.03.07, 14:09
      Hej dziewczyny! ja jeszcze jestem przed @ ale w tym cyklu to chyba cos sie
      poprzestawialo bo zwykle mam cykl 31 dniowy a owulacje mialam 1.03 czyli 14dcn
      tzn ze okres powinnam dostac wczesniej.Bola mnie piersi i brzuch ale troche sie
      zmartwilam bo mam taki uczucie suchosci i to chyba oznaka zblizajacej sie @sad
      • mikrowanka chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 14:24
        dzis 25 dc
        owulacja w 13 dniu chyba była
        dzis mam brązowe plamki na bieliźnie
        troche za wcześnie
        ale pewnie właśnie pozbawia mnie złudzeń na powodzenie misji " marzec"
        • megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 14:48
          mikrowanka nic sie nie martw jak nie uda się tym razem to zaraz penie powstanie
          jakiś nowy tasiemiec z kolejnymi szansami wink
        • myszka99996 Re: chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 17:52
          No to idziemy "łeb w łeb" ja też mam 25dc brązowe plamki,z tą różnicą,że ja
          czekam na @.Po pierwszym poronieniu czekałam 2 cykle,po wizycie u gin.i
          stwierdzeniu owul.gin.powiedziała "do roboty".Poradziła nam "od tyłu"bo wtedy
          piemniczki mają z górki i krótszą drogę do przebycia.Nie wiem czy miała racje
          ale sie udało.Niestety w 8tyg poroniłam.
          • megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 18:17
            myszko a sprawdzałas cos wczesniej po tych poronieniach, robiłas jakies wyniki
            czy od genetyki dopiero zaczynacie?

ja po poronieniu przebadałam sie w zdłuż i szerz wink wiadomo można zrobic masę
            badań i niczego nie znaleźć ale ja wolałam mieć większa pewność...teraz 5cykl
            mam nadzieje że powtórki nie bedzie smile że wtedy to rzeczywiście była natura...
            • myszka99996 Re: chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 19:09
              Oj robiłam dużotongue_outRL,TSH,GLUKOZA,TOXOPLAZMOZA IgG IgM,CMV IgG
              IgM,PROGESTERON,zespoły ANTYKARDIOLIPIDOWE IgG IgM(jutro wyniki)badanie
              nasienia. 05.04 wizyta u endokrynologa.Napisz mi proszę co jeszcze mogę zrobić?
              • megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 19:29
                myszko całą listę moich badań znajdziesz na forum poronienie,
                poszukaj po miom nicku,
                na pewno jeszcze do zrobienia masz przeciwciała z tego co teraz pamietam na
                szybko, ale tam wpisałam chyba wszytkie które zrobiłam, wiec dokładnie możesz
                porównać.

no i m tez przebadałam...nie wywinął sie wink tylko my zbadalismy nie tylko
                nasienie, ale tez poszukalismy innego syfu z wymazu z cewki.

i prosze nie mów, że jak pobierali ci antykardio to zacisneli ci opaskę...
                • megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 19:36
                  wlazłam na forum poronienie i zobaczyłam ze trochę byś poszuklała bo dość
                  gadatliwa byłam wink
                  wklejam ci listę badań z cenami
                  i link do strony jakbys chciała całą wiadomośc przeczytać wink

anty hcv (35)
                  bilirubina, aspat, alat, mocznik, kreatynina (po 5zł)
                  (obawiam się że moja wątroba nie za dobrze funkcjonuje więc dlatego do
                  sprawdzenia)
                  APTT(8),
                  PT,TT(po7),
                  p-anty TPO (30),
                  TSH (18),
                  FT4(20),
                  PRL(20)+OBCIĄŻENIEM,
                  CRP(12),
                  GLUKOZA(4)+OBCIĄZENIE,
                  OB(4),
                  PRZECIWCIAŁA ANA (60)
                  BIAŁKO(5)
                  ELEKTROLITY (K+NA)(8)
                  UREAPLASMA (100)
                  MYKOPLASMA (80)

A PRZED SAMĄ CIĄŻA DO POWTÓRKI
                  CYTOMEGALIA,
                  CHLAMYDIA Z WYMAZU
                  TOXO
                  OPRYSZCZKA
                  LISTERIA
                  POSIEW NA BAKTERIE I GRZYBY z szyjki
                  badanie moczu z posiewem, CRP, OB i Glukoza

No i mam już wyniki p-przeciwplemnikowych i antykardiolipidowych (ujemne)-

------------------
                  link
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11916&w=53570288&a=53570288
                • myszka99996 Re: chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 20:38
                  Nie zaciskali mi opaski-a to ma jakieś znaczenie?bo ja już sama nie wiem.
                  Dzięki za te badania.
                  Ja miałam po poronieniu zapalenie ,więc razem z męzem brałam antybiotyk w tym
                  samym czasie.Mógł się zarazić ode mnie wcześniej nie wiedząc o tym.
                  • megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 15.03.07, 10:13
                    to czy zaciskali ma kolosalne znaczenie wink bo nie powinni

daj znać jak wyniki

a z tym zapaleniem to kto wie?

smile
                    • myszka99996 Re: chyba @ nadchodzi :(( 15.03.07, 10:25
                      Przed chwilą dzwoniłam,jeszcze nie ma moich wyników.Dostałam@ rano,starania
                      zaczniemy w maju jak badania genet.będą w porządku.
                      • megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 15.03.07, 10:36
                        myszko no to chyba ci troche ulżyło wink

a czy twój lekarz wspominał coś o wspomaganiu chemią przy kolejnych staraniach?
                        • myszka99996 Re: chyba @ nadchodzi :(( 15.03.07, 11:09
                          Oj ulżyło mi bardzo.Mój gin. nic mi nie mówił o wspomaganiu chemią,mówił żeby
                          poczekać na wyniki bad.genet.bo gdybym teraz zaszła w ciąże to do badań żyła
                          bym w stresie i radości jednocześnie. Ja mam problemy z prolaktyną a lekarze ze
                          mną,już to kiedyś pisałam.Biorę bromergon 1/2 na noc jeden lek.karze go
                          przerwać w dniu jajeczkowania,drugi jak test wyjdzie pozyt.a trzeci każe brać
                          do 8tyg. a potem duphaston wszyscy pracują w jednym szpitalu.Dzwoniłam do
                          kliniki w Monachium ten kazał brać,posłużyłam sie kuzynką we Francji i ten nie
                          kazał brać.05.04 idę do endokrynologa zobaczymy co on powie.
                          PRL 24dc 31.9 za duża.
                          • megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 15.03.07, 11:28
                            wiesz moze ja sie na tym nie znam
                            ale 31.9 to żadna tragedia to ledwo lekke hiperprolaktynemia i to zalezy
                            jeszcze od norm labka smile
                            2 miesiące bromka i z głowy...

poza tym jesli w ciązę zachodzisz to prl nie jest tu dużą przeszkodą
                            na mój rozumek to obniżenie prl bromkiem przed owu a podniesienie progesteronu
                            po owulacji chyba załatwiłoby sprawę..ale ja lekarzem nie jestem wiec nie
                            ciągnę tamatu wink

lepiej poczekajcie na genetykę bedziecie spokojniejsi wink

a co do tej chemi to jeden z moich ginów powiedział że druga spróbujemy jeszcze
                            naturalnie wink a jak sie nie uda to trzecią mozemy spróbować z chemię np.
                            acardem, czy innnymi mieszankami wink

dlatego pytałam wink trzymam kciuki za dobre wyniki wink
                            • infomed Re: chyba @ nadchodzi :(( 16.03.07, 13:19
                              Megisa mam nadzieje ze nic straconego jeszcze a mnie znów podskoczyła czym mnie
                              zadziwiwłasmile
                              • megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 16.03.07, 14:43
                                oj informed brzuch mnie już boli małpowo...bez szans

no proszę smile wiec może chociaż ty sie załapiesz wink
      • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 14.03.07, 14:46
        kicia każdy ma inaczej...u mnie na @ to raczej mokro sie robi,
        śluz mam tak jakby płodny

czekaj bo nie kapuję,
        owu miałaś 14 dni temu... a lutealna masz aqrat taką?
        czy krótsza że piszesz że sie poprzestawiało?
        który to dc?

nie ma co gdybać
        @ jeszce nie ma to i szansa jest zawsze wink
        • krokus77 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 07:59
          Hej dziewczynki. Nie było mnie tu wczoraj i myślałam, że jak dzisiaj zajrzę to
          sie dowiem, że przynajmniej dwie z Was do mnie dołączyły. A tu nadal czekam.
          Megisa - kiedy testujesz?
          Agnrek i margot - kiedy robicie następny test? Bo przecież skoro nie ma @ to
          jest nadzieja.

Powodzenia!
          • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 10:16
            matko kiedy testuję? ale zabiłas mnie pytaniem
            a ja dopiero wstałam po czym zszokowana przeczytałam od informed
            że to jeszcze tylko trzy dni ;D

nie mam pojęcia smile na razie to mierzę tempkę jak mi do dnia sądu
            ostatecznego ;D nie spadnie no to chyba po terminie zrobię wink

no właśnie tez liczyłam na jakies dobre wieści wchodząc na forum...

halo dziewczyny co tam u was?
            • kicia03 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 10:21
              Hej Dziewczyny!
              Ja to sie dopiero denerwuje, caly czas wypatruje czy aby nie dostałam@. Az sie
              cała trzese tak bym chciala zeby wlasnie sie udalo. Trzymajcie kciuki plissss!
              • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 10:38
                krokusik nie może być jedyną w tym wątku w ciazy smile
                pewnie że trzymamy kciuki wink
                a na kiedy masz @?
                • kicia03 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 10:43
                  Dzis jest moj 28dc, zwykle mam cykl 31 dniowy ale owu mialam w 14 dniu, czyli
                  okres powinnam dostac wczesniej nie 31 dc dobrze mysle?
                  • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 10:49
                    dobrze, jesli twoja lutealna ma zawsze 16 dni wink

trzymam kciuki
                    • krokus77 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 11:50
                      megisa, a Ty na kiedy masz termin @?
                      • agnrek Jednak wysiadłam :( 15.03.07, 12:05
                        Nad ranem zaczął mi sie okres. Cykl miał 30 dni, życiu takiego długaśnego nie
                        miałam. Nie martwię się, że się nie udało, to pierwszy cykl po poronieniu,
                        czyli "rozgrzewka" smile
                        Teraz będę Wam, Kochane, kibicować smile

• megisa1 Re: Jednak wysiadłam :( 15.03.07, 14:22
                          agnrek no co ty? pierwszy i już działacie?

a lekarz dał wam juz zielone?

myslałam że conajmniej 3...hehe

ale ten czas sie ciągnie wink
                          • agnrek Re: Jednak wysiadłam :( 15.03.07, 14:48
                            Megisko,
                            poroniłam 19 grudnia 2006, przez pierwszy miesiąc to ja nawet w wannie miałam
                            kąpiel zabronioną, a co dopiero mówić o współżyciu smile Zrobiłam badania,
                            wszsytko w normie, miałam odczekać 3 m-ce, a odczekałam 2,5 smile
                            • megisa1 Re: Jednak wysiadłam :( 15.03.07, 15:12
                              ten cykl od razu po zabiegu tez licz jako cykl wiec teraz jak dobrze rozumiem
                              zaczynasz 4 cykl? wink

no to bardzo zmienia postać rzeczy
                              w 4 cyklu to już lekarze zwykle nie mają coś przeciwko wink

no to życze owocnych staranek wink)
                              • agnrek Re: Jednak wysiadłam :( 15.03.07, 16:10
                                Tak, dzisiaj rozpoczęłam czwarty cykl po poronieniu. Za 2 tygodnie kolejna
                                szansa, nie przepuszczę jej smile
                                • megisa1 Re: Jednak wysiadłam :( 15.03.07, 16:14
                                  tak trzymać wink
                        • krokus77 Re: Jednak wysiadłam :( 15.03.07, 15:18
                          W takim razie agnrek będziemy czekać na Ciebie!
                          Dołączaj jak najszybciej!
                          Jakoś żadna nie chce podzielić mojego losu sad
                      • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 14:20
                        na ja mam ostateczny na 19/03...
                        no przynajmniej tak myślę bo w zyciu nie miałam dłuższego wink

ale wszystko może sie przeciez zmienić wink
    • megisa1 szyjka 15.03.07, 15:42
      po przeczytaniu
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=57366856&a=57369842
      z ciekawości zbadałam sobie szyjkę

no i chyba dziewczynki na mnie jednak tez nie liczcie
      niby wysoko, niby zamknięta, ale raczej miękka sad
      wiec czekam na spadek tempki...

hehe ciekawa jestem strasznie na kogo jeszcze padnie z tego wątku wink))
      • megisa1 Re: szyjka 15.03.07, 17:35
        no i zgłupiłam
        1.w ramce "objawy" o szyjce:
        www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=645
        2.w tekście
        "Szyjka macicy ulega rozpulchnieniu i stanowi zamknięcie od dołu jamy macicy w
        której rozwija się płód."
        portalwiedzy.onet.pl/20999,,,,macica,haslo.html
        3. www.mdziecko.republika.pl/objawy.html
        4. www.escejp.pl/objawy_ciazy.php

no to kurde jak jest z tą szyjką?
        moja niby jest miękka dookoła a na środku trochę twardzsza tak jak koniuszek
        nosa,
        ale ogólnie to ja bym powiedziła że jest miękka?

czy ktos jeszcze bada i kuma czaczę?

heheh z tego naszego forum to możnaby książkę napisać i nawet mam tytuł wink
        "W poszukiwaniu ciąży " big_grin
        • mikrowanka odpadam :((( właśnie przyszła @ 15.03.07, 17:59
          poryczałam właśnie sobie nad swoim smutnym losem i wiecie co... wcale nie jest
          mi lepiej
          oby wam sie udało
        • agnrek Re: szyjka 15.03.07, 18:05
          Megiso,
          daj spokój z tą szyjką, bo zgłupieszesz, jeśli nie jesteś ginekologiem.
          Teść mojej siostry jest profesorem ginekologii, gdy miałam słaby przyrost bety,
          poszłam do niego na wizytę. Byłam wtedy w 6. tygodniu. Nawet mnie nie zbadał,bo
          powiedział, że tylko naprawdę doświadczony ginekolog jest w stanie na 100%
          stwierdzić ciążę po wyglądzie szyjki macicy i po konsystencji macicy.On
          osobiście tego nie stwierdza bez bety i bez usg - owszem, podejrzewa ciążę, ale
          bez prób ciążowych werdyktu nie wydaje. Powiedział, że mnie nie będzie badał w
          tym 6. tygodniu, bo nic nie stwierdzi, więc jak Ty, Kochana, chcesz coś
          stwierdzić sama przed okresem? smile
          • agnrek Re: szyjka 15.03.07, 18:06
            "zgłupieszesz" to połączenie słowa zgłupiejesz i oszalejesz smile rety, co mi wyszło smile
            • megisa1 Re: szyjka 15.03.07, 18:24
              ale to jest ciekawe smile nic na to nie poradzę że jestem ciekawska wink

nie no ciazy sobie sama nie stwierdzę big_grin
              ale ta wypiewiedz nglki mnie zaciekawiła
              a net mnie sokołował smile

nudze sie w domu wink a to aqrat jakiś temat na zabicie czasu smile
              • agnrek Re: szyjka 15.03.07, 18:26
                Ja po poronieniu miałam kontrolne usg. Włażę do gabinbetu, kładę się, serce mi
                wali, więc o razu pytam, czy to nie zaśniad. Lekarka na mnie spojrzała i mówi:
                "widzę, że pani sporo czasu spędziła w internecie".

smile smile smile
                • megisa1 Re: szyjka 15.03.07, 18:44
                  a mój gin zobaczył kilka przygotowanych kartek A4 z pytaniami i sapnał pod nosem
                  "o nie internet" i przetarł czoło...tak teraz myslę ze chyba sie spocił wink)))))
        • nglka Re: szyjka 15.03.07, 18:24
          Jak prosiłaś Megoso tak robię, już wyjaśniam.
          Pojęcie "miękka" to nie to samo co "rozpulchniona" mimo, że często jedno łączy
          się z drugim w dniu szczytu (szyjka rozoulchniona, miękka, otwarta, uniesiona).
          ALE - równie tego samego dnia wieczorem, już, gdy czuję, ze objawy najwyższej
          płodności mijają - szyjka twardnieje dalej będąc rozpulchnioną. W dotyku daje to
          wrażenie miejsca ukąszonego przez (ogromnego, hehe) komara, tak przynajmniej ja
          bym to opisała. Duża, nad wyraz "wypchana" szyjka na tyle twardawa w dotyku, że
          możnaby nazwać ją bąblem po ukąszeniu właśnie smile
          • agnrek Re: szyjka 15.03.07, 18:27
            Nie no, o komarach i bąblach to tu jeszcze nie było smile smile smile
            Ale sie uśmiałam, ha ha smile
            • martka83 Re: Jeśzcze tylko trzy dni!!!!! 15.03.07, 18:28
              • martka83 Re: Jeśzcze tylko trzy dni!!!!! 15.03.07, 18:29
                O kurcze........
                Ale jaja........
                Chyba nie wytrzymam!!
          • megisa1 Re: szyjka 15.03.07, 18:42
            nglka dzięki że tak szybko

śmieszne są te całe starania
            a ile człowiek sie przy okazji dowie big_grin

ale ja mam chyba ograniczona wyobraźnię
            bo ja nie widze dalej róznicy między miękka a rozpulchniona

czyli ze jak dziabnie cię komar to to przypomina rozpulchnienie?
            jak mnie dziabnie to sie raczej twarde robi wink a nie rozpulchnione hehe

swoja droga nie potrafię znaleźć okreslenia dla tego mojego rozpulchnienia smile
            no moze jak sie robi ciasto na paczki i juz wyrośnie
            i sie posypie mąką
            i paluch się wpycha hehe to tak cos najbliżeszgo temu wink)))
            • nglka Re: szyjka 15.03.07, 18:49
              smile)))
              Jak dziabnie Cię komar - to powstaje bąbel taki twardawy ale czujesz, że skóra
              jest w tym miejscu bardziej napięta niż w innym. Czujesz, że "coś tam się
              dzieje", jakiś taknie napięcie. Tak, czy nie? Pytam, bo ja tak mam - a może
              opowiadam jakieś bzdury bo inne tak nie mają.
              Więc podałam przykład z komarem, bo wydawało mi się, że to troche rozjaśni
              sytuację (i przy okazji trochę ją rozuźni, bo napięcie tu takie, że aż paruje
              smile. Chyba mi się udało, skoro i agnrek się zaśmiała smile
              nie przejmuj się Megiso szyjką na razie - na początku (pierwsze 2,3,4 miesiące
              samobadania) to była dla mnie męczarnia, bo szyjka w zasadzie wyglądała tak
              samo.. aż w pewnym momencie - nawet nie zauważyłam kiedy - zaczęłam
              automatycznie analizować i trafnie określać ołożenie, miękkośc i rozwarcie. Tu
              otrzeba większej praktyki niż przy śluzie i tempce, nie wystarczy spojrzeć na
              odczyt, trzeba umieć go odróżnić od poprzednich wczoraj, przedwczoraj).

I tak, jak napisała agnrek - na podstawie rozpulchnienia można tylko domniemywać
              - i tez nie jest zasadą, że u każdej to rozpulchnienie wystąpi, czy że u każdej
              będzie wyczuwalne przez Nią samą - czy w końcu - nie wiadomo, czy nawet wymacane
              rozpulchnienie świadczy o ciąży.

Swoją drogą - tu już bardziej poważnie - nie macajcie się tak szaleńczo jeśli
              przypuszczacie, że mogło dojść do ciąży. Nie chcę złowróżyć, tylko ostrzeg -
              takie ugniatanie szyjki po zagnieżdżeniu zarodka może spowodować jego wydalenie.
              I od razu zabezpieczam - to, że u kogoś doszło do poronienia - wcale nie znaczy,
              że winne było badanie szyjki.
              Ale ostrożności nigdy za wiele smile
              • agnrek Re: szyjka 15.03.07, 18:55
                Ja po łyżeczkowaniu zupełnie siebie od tamtej strony nie poznaję smile
                Szyjkę mam niżej w ogóle niż wczesniej, więc co tu się bawić w domowego
                ginekologa smile
              • megisa1 Re: szyjka 15.03.07, 19:00
                hehe nglka co ty u nas jest dość śmiesznie
                no przynajmniej ja sie dobrze bawię ;D

no to już po takim wyjasnieniu to moge powiedzieś że komar mnie dziabnął big_grin
                ale dookoła jest pączek winkhehhe

z tą szyjką to wiem że nie za bardzo jeszcze kimam...ale ciekawośc była
                silniejsza wink)))
                no ale ta z owulki to już raczej rozpoznam wink
                tak się rozdziwiła ze palec mi prawie wciągało wink))

a reszta jest ciekawa ale owulkowy temat stawiam jak na razie na pierwszym
                miejscu wink

a co do macania szylki i ugniatania smile to jak się ma do tego sexik?
                big_grin big_grin

czy tego aqrat nie można zaliczyc do macania i ugniatania hehe
                • nglka Re: szyjka 15.03.07, 20:44
                  Sexik...podczas współżycia szyjka się unosi, penisraczej dotyka jej czubka - nie
                  maca sobie dookoła, więc wzystko ok. Gdy ciża nie jest zagrożona to jak
                  najbardziejwspółżyć można smile
                  • megisa1 Re: szyjka 15.03.07, 20:55
                    nglka...TO JEST TECHNICZNIE NIEMOŻLIWE...żeby "macał" czubek hehe
                    gdzie tam moim skromnej długości paluszkom do .. hmhm big_grin

chyba raczej wywraca ją na druga stronę wciskając do środka wink
                    że tak powiem...normalnie chyba żyję w jakimś ciemnogrodzie ale innego wyjścia
                    to ja nie widzę...i żadnej reklamy to ja tu mojemu m nie robię big_grin

ps. tylko się teraz nie śmiej smile
                    a to dookoła trzeba macać???? smile)) bo ja właśnie na czubku sie koncentrowałam
                    dotychczas big_grin

--
                    "Lubię siebie bardziej niż wczoraj i mniej niż jutro"
                    www.fertilityfriend.com/home/135c0d
                    • agnrek Re: szyjka 15.03.07, 21:57
                      "chyba raczej wywraca ją na druga stronę wciskając do środka wink "

Nie no, to było piękne smile Jeden z lepszych tekstów na tym forum smile
                      • megisa1 Re: szyjka 16.03.07, 07:00
                        hehe no cóż chyba jednak jakąs wyobraźnie to ja jednak mam big_grin
            • megisa1 hehehe komary, pączki ;D ktoś coś doda ? ;D 15.03.07, 18:50
              czytam czasem te nasze wypowiedzi i micha mi się cieszy wink))
      • margot602 Znów zakwitłam na czerwono ... 15.03.07, 18:42
        Moje Drogie, ja też definitywnie odpadam - dostałam dziś @ szkoda, ale mimo to
        mam radochę, że od paru miesiący mój okres jest normalny, czytaj żywo krwisty,
        bez plamień przed i jakiś brązowych skrzepów, normalny okres. Pewnie, ze zamist
        @ wolałabym mieć dzidzie w brzuchu smile ale zawalczymy teraz z Agnrek i może ten
        cykl okaże się bardziej owocny. Trzymam kciuki za Megisę i wszystkie wątkowe
        oczekujące, pozdrawiam serdecznie też Krokusika i slę życzenia wszystkiego
        dobrego smile
        • megisa1 buuuuuu szkoda ...ale nowa szansa :) 15.03.07, 18:47
          spoko dziewczyny
          pewnie do was dołaczę niedługo bo cos mnie brzuch zaczyna ćmić

wink
          • agnrek Re: buuuuuu szkoda ...ale nowa szansa :) 15.03.07, 18:50
            No proszę, miałyśmy troszkę różne terminy miesiączek, ja się opóźniłam i się
            wzięło i poskładało w jeden dzień. To tylko nam megiska została, dajemy jej czas
            do 19 marca i zaczynamy nowy wątek, nie, dziewczyny?
          • margot602 Re: buuuuuu szkoda ...ale nowa szansa :) 15.03.07, 18:55
            Ty, ty, ty, ty się nawet nie waż!!! matka -załozycielka wątku nie może zrobić
            obciachu! My Cię tu z Agnrek będziemy obserwować i oczywiście gorąco dopingowć,
            pozdrawiam smile
            • megisa1 Re: buuuuuu szkoda ...ale nowa szansa :) 15.03.07, 19:04
              dziewczyny trochę nas jednak jeszcze zostało smile
              i fajnie jest big_grin

długiego watku to we dwie z krokuskiem nie załozymy wink
              a z wami jakos raźniej wink
              wiec nie mam szczególnie nic przeciwko
              żeby jeszcze sie trochę postarać z wami big_grin
              • jesienna100 Re: buuuuuu szkoda ...ale nowa szansa :) 15.03.07, 19:27
                no ladnie wszystkie prawie pospóżniane ale bez kresek dodatkowych...ja tez
                czekam, z 1 kreska na tescie, czekam na @ zeby wrescie zlazlo ze mnie to
                napiecie
                • agnrek Re: buuuuuu szkoda ...ale nowa szansa :) 15.03.07, 19:48
                  To chyba przesilenie wiosenne z tym spóźnianiem smile
                  • megisa1 ja się raczej nie spóźnię :) 16.03.07, 07:11
                    hehe dziewczyny no ta juz mogę powiedziec że odpadam wink

tempka mi spadła, co prawda jeszcze nie poniżej normy ale tak czuje że
                    najpóźniej niedziela będzie czerwona big_grin
                    ...wiec chyba z głodu mi niedobrze... trzeba coś wciągnąć wink))

no i wczoraj przeanalizowalismy temat...choć raczej ja mówiłam ;D
                    że jak tym razem nie wyjdzie to starania zawieszamy do sierpnia
                    nie chce rodzić zimą wink zdecydowanie wole wiosnę
                    no i jak poogladałam galeryjke z ciężarówkami ... wniosek :
                    koniecznie musze schudnąć big_grin
                    biorę sie za siebie wink mam kilka miesięcy...w pn kupuje karnet na siłkę i
                    aerobik a solarka żeby nabrac jakiegoś żywszego koloru też nie zaszkodzi wink

dziewczyny wiec trzymam mocno za was kciuki
                    za niektóre jeszcze w tym cyklu a za inne w przyszłym

ehhh naszła mnie taka chwila refleksji przed poranną kawą wink

miłego dzionka wink
                    • krokus77 Re: ja się raczej nie spóźnię :) 16.03.07, 08:09
                      Kurcze dziewczyny, chyba nie zostawicie mnie samej?
                      Megisa, ile spadła Ci ta temp? Może jeszcze nie wszystko jasne?

• megisa1 Re: ja się raczej nie spóźnię :) 16.03.07, 09:22
                        nie no sama na pewno nie zostaniesz ;D
                        tylko ja chyba jednak odpadnę

mój wykresik jest w podpisie
                        pewnie jutro bedzie już poniżej linii sad
                    • jesienna100 Re: ja się raczej nie spóźnię :) 16.03.07, 09:38
                      megisa i bardzo dobrze! mozna poasc w totalne przygnebienie przy dlugich
                      bezowocych staraniachwink bardzo dobrze robisz tak trzymaj i ale zakladam sie ze
                      malenstwo wybierze najbardziej odpowiedni dla siebie moment, i bedzie mialo
                      gdzie ze mamusia nie chciala malego rodzic zimawink
                      • megisa1 Re: ja się raczej nie spóźnię :) 16.03.07, 10:37
                        hehe jesienna nie no to stany depresyjne jakoś do mnie nie pasują big_grin
                        tak na prawdę do przedostatni cykl to tylko miałam cichą nadzieję
                        ostatni już dużo większą no bo seksik co drugi dzień
                        ale starankami to dopiero w ten tak na prawdę można by nazwać big_grin
                        więc długo to my się nienastaraliśmy wink)

ale jak już się zacznie ten 6 cykl po tak naprawde dopiero
                        teraz wg lekarza mozemy zaczac starnia na dobre smile
                        tylko że coś beznadziejnie się te miesiące poskładały smile)

trudno znaczy tak miało być wink
                        no i nie żeby kompletnie zrezygnować z możliwości zafasolkowania przez
                        najbliższe miesiące
                        ale na pewno nie bedziemy się "starać"

to raczej bedzie nieuważanie i niech sie dzieje co chce wink

Niech to będzie niespodzianka wink
                        • megisa1 Re: ja się raczej nie spóźnię :) 16.03.07, 14:54
                          a na dobry początek przyszłych zmian smile...obcięłam włoski wink
                          właśnie wróciłam od fryca smile i wyglądam bosko big_grin

podobno to ala victoria beckham hehehe

tej laski nie trawie ale fryzurka fajna i chyba nawet ostatnio wraca do łask wink

a jak wam dzionek mija?
                          mi świetny humor psuje tylko bolący brzuszek sad

• martka83 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 18.03.07, 20:53
                            Dziewczyny co tu tak cicho, nasz termin się zbliża!!!
                            Ja miałam dzisiajdostać @ ale na razie cicho więc zrobiłam teścik i wyszłam mi
                            II kreseczka - dość blada. Jutro powtórka z rozrywki!!!

Krokusik mam nadzieję że cię nie zawiodę!!
                            • megisa1 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 18.03.07, 21:34
                              GRATULACJE smile))

ja odpadłam w sobotę sad

spokojnych 9m smile
                              • agunek1 do megisa1 19.03.07, 07:01
                                Ja też odpadłam. Po prostu dłużej bede brala kwasik foliowy.
                                • megisa1 Re: do megisa1 19.03.07, 10:07
                                  smile no ja kwas juz biore ponad rok, a dokładnie to w lutym minał rok wink
                                  • agunek1 Re: do megisa1 21.03.07, 06:58
                                    Ja biorę od lipca w dawce 15 mg
                              • krokus77 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 10:27
                                megisa1 napisała:

> GRATULACJE smile))
                                >
                                > ja odpadłam w sobotę sad
                                >
                                > spokojnych 9m smile
                                >

Megisko, szkoda, bo z tego co pisałaś to na razie zaprzestajesz starań. Jeśli
                                tak to nie będę Ci mogła "kibicować".
                                Trzymaj się ciepło.
                                • megisa1 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 12:28
                                  eee krokusku kibicować mozna wink
                                  starać się nie będziemy tzn liczyć, sprawdzać i seksikowac na zawołanie big_grin

...ale na pewno nie bedziemy isę zabezpieczać ;D
                                  liczymy na zaskoczenie wink

ty tez trzyamj sie cieplutko wink spokojnych 9M
                                  • infomed Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 12:32
                                    Rzuc okiem megisa prosze na stan dzisiejszej mojej tempkismile!!
                                    • megisa1 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 19:05
                                      informed patrzyłam juz wcześniej...wiesz wszytko sie moze zdarzyć ale to
                                      dopiero 11dzien lutealnej...nie wiem jaką ty masz normalnie...ja miąłabym już
                                      duże nadzieje przy 14 dniu ale nie wiem ile trwa twoja wink)
                                  • krokus77 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 13:34
                                    Megisko, no to jeśli tak to oczywiście będę kibicować i Tobie i wszytskim
                                    innym, którym tym razem nie wyszło!
                                    Powodzenia dziewczynki!!!
                            • infomed Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 08:25
                              No ja miałam na wczoraj do dzis ciszasmile wiec ja tez ciiiiiiiiiiiiiiii nic nie
                              mówie, może cosi z tego bedziesmile
                              • magdas19 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 08:30
                                Halo Dziewczynki!
                                ja dzis czekam, chociaz mam nadzieje, ze nie przyjdzie, na razie nicsmile trzymam
                                kciuki za wszystkie 19-tki,test zrobie w piatek, jesli nic sie nie wydarzy
                                wczesniej. Moj Mezczyzna kupil w aptece testy, ktore polecila Pani Farmaceutka
                                i powiedziala, ze zawsze wychodza na taksmile
                                pozdrawiam
                            • krokus77 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 10:23
                              Martka, gratulacje!!! W końcu nie jestem sama. Nie ważne, ze blada ważne, ze
                              jest.
                              Super! bardzo się cieszę.
    • kicia03 Re: testowac? 19.03.07, 13:45
      Dziewczyny, wczoraj był 31 dc @ nie ma i mam nadieje ze nie bedzie. chcialabym
      juz wiedziec czy sie udalo ale bardzo sie boje zrobic test! Boje sie ze sobie
      wszystko wmowilam i okres sie przesuna!
      • ika78 do kici03 i dziewczyn z pozytywnym testem 19.03.07, 13:50
        To zalezy jak dlugie masz cykle?
        ja mam bardzo roznej dlugosci ( czasami 30 , 32 ,36. a nawet 40) .W 31 dc
        zrobilam test i wyszedl ujemny ( po godzinie 17) , teraz mam 33 dc i nadal cisza
        , caly czas mam nadzieje , ze sie udalo! Nie wiem co CI kicia03 napisac...jesli
        jestes juz po terminie@ a @ masz regularne to rob a jesli nie to moze poczekaj
        bo po co masz tak sie denerwowac jak ja po ujrzeniu jednej kreski!

Mam tez pytania do SZCZESLIWYCH jakie zobaczyly deliktne drugie kreski--w jakim
        DC robilyscie testy i po ilu dniach po ewentualnym" zajsciu" ???
        dziekuje ika
        • kicia03 Re: do kici03 i dziewczyn z pozytywnym testem 19.03.07, 13:59
          cykle mam 31 dniowe. w tym roku wydłuzyl mi sie tylko 2 razy z powodu stresu.
          • agnrek Wiosna a cykle :) 19.03.07, 14:02
            Słuchajcie, coś się dzieje dziwnego, większość z nas się pospóźniała z okresem,
            kilka moich koleżanek też czeka, a testy negatywne! Co to się dzieje w tym
            marcu?
            • tomka123 Re: 19.03 19.03.07, 17:43
              czytam i czytam to wasze forum od kilku dni, sledze post za postem i mysle sobie
              o czym te dziewczyny pisza, przeciez kazdy wie jak zajsc w ciaze .Teraz byl nasz
              pierwszy cykl starań-bartdzo intensywny i skrupulatnie wyliczony, bylam w 99%
              pewna ze zaszlam w ciaze, nawet imiona wybralam z mezem, a tu...@...załamka.Juz
              chyba wiem o czym piszecie. Jestem z wami.W przyszlym miesiacu napewno nam sie
              uda-to bedzie taki prezent pod choike.
              Krokusikowi i martce serdecznie gratuluje.
              • agnrek Re: 19.03 19.03.07, 18:41
                No właśnie, do poczęcia nie wystarczą narządy płciowe męskie i żeńskie plus
                owulacja i seks smile
                • kicia03 Cieszcie się razem ze mną:) 19.03.07, 19:02
                  Dziewczyny jestem w ciąży! Dzis po południu dane mi było po raz pierwszy
                  zobaczyc II kreseczki. Jestem taka szcześliwa.Pozdrawiam i zycze powodzenia w
                  starankach!
                  • megisa1 Re: Cieszcie się razem ze mną:) 19.03.07, 19:09
                    niech pierwsza złoze gratulacje szczęściaro wink wink

no kobitki 3 na wątek to nieły wynik a czuję ze to jeszcze nie koniec wink))
                  • margot602 Re: Cieszcie się razem ze mną:) 19.03.07, 19:44
                    Kcia, wielkie gratulacje smile) wszystkiego dobrego Ci, a raczej już Wam,życzę smile))
                  • krokus77 Re: Cieszcie się razem ze mną:) 20.03.07, 08:01
                    Gratulacje kicia.
                    Dbaj o maluszka i o siebie.
                    Super, że powoli grono się powiększa!!
                • megisa1 Re: 19.03 19.03.07, 19:10
                  chyba psycha jest jednak najwazniejsza wink

heheeh
              • megisa1 Re: 19.03 19.03.07, 19:13
                tomka smile a to dopiero pierwszy cykl...nie wyobrazam sobie starań
                kilkumiesięcznych a co dopiero kilkuletnich...

moja zanjoma starała się kilka lat...i co miesiąc miała byc taki pewniak
                ja chyba trafiłabym do wariatkowa big_grin

chyba trzeba się uzbroic w cierpliwość wink
                • ika78 KICIA03 19.03.07, 19:59
                  GARATULACJE!!!!!!!!!naprawde sie ciesze i troszke zazdroszcze!!!smilenapisz
                  dokladniej w ktorym dniu testowalas??pozdrawiam ika
                  • ika78 witam 20 marca 20.03.07, 06:51
                    Witajcie!
                    U mnie dzis 34 DC @ brak temp 37.1 ! nie wiem co mam myslec i ile jeszcze czekac
                    do testu!?test robilam w 31dc i ujemny byl....
                    pozdrawiam ika
                    • krokus77 Re: witam 20 marca 20.03.07, 08:04
                      ika, ja na Twoim miejscu powtórzyłabym już test tylko może inny niż robiłaś.
                      A jak długie masz cykle?
                • krokus77 Re: 19.03 20.03.07, 08:03
                  Megisa, nie będzie tak źle. Zobaczysz, ze niedługo podzielisz nasz los.
              • krokus77 Re: 19.03 20.03.07, 08:00
                Dzięki tomka.
                Ja też byłam prawie, że za pierwsyzm razem się udało ale niestety nie i potem
                jeszcze dwa rozczarowania a w 4 cyklu, w którym najmniej się spodziewałam
                zobaczyłam II kreski.
                Będzie dobrze, trzymam kciuki.
                • ika78 do Krokus77! 20.03.07, 08:29
                  • ika78 Re: do Krokus77! 20.03.07, 08:36
                    Wybacz ale za szybko wcisnalam enter!smile

Wiec sytuacja wyglada tak-dzis 34dc piersi b wrazliwe 9 ale co ciekawe tylko
                    rano, wieczorem ta wrazliwosc znacznie sie zmiejsza) ,tem rano dzis 37.1 .

Test robilam w 31dc i wyszedl negatywny podobnie jak w chyba 28 dc ( dokladnie
                    juz nie pamietam) . Pytalas o cykle ,wiec mam je rozne ale raczej dlugie czasami
                    nawet do 40 dni ale to sporadycznie! zazwyczaj 34 dni!

Boja sie robic kolejnego testu bo wkurzaja mnie te pojedyncze kreski....sad
                    Jestem jakas podlamana dzisiaj( mam nadzieje ze to ta fatalne pogoda tak na mnie
                    wplynela) .Pozdrawiam i czekam na pare slow -ika
                    • krokus77 Re: do Krokus77! 20.03.07, 08:42
                      No to jak masz długie cykle to może poczekaj jeszcze ze 2 dni. Ja w cyklu, w
                      którym się w końcu udało stwierdziłam, że nie będę robić testu przed @ (w
                      poprzednich cyklach tak robiłam i widziałam wciąż jedną kreskę). Dopiero jak
                      nie przyszła zrobiłam i zobaczyłam upragnione kreseczki.
                      Życzę Ci tego ale trzeba uzbroić się w cierpliwość.
                      • ika78 Re: do Krokus77! 20.03.07, 08:47
                        napisz prosze o jednaj rzeczy
                        • kicia03 Re: do Krokus77! 20.03.07, 09:03
                          Dzieki dziewczyny, piersi bolały mnie przeokropnie zaraz po owu, i to tak ze
                          nie moglam w biustonoszu wytrzymac ale przed samym termninem @ bol sie
                          zmniejszyl,brzuch troche pobolewal tak ze myslalam ze @ nadejdzie ale jakies
                          mailam takie przeczucie ze sie udalo tylko balam sie o tym myslec zeby nie
                          zapeszyc. objawy ktore zauwazylam to sennosc ( chodzilam spac o 21) i ciagle mi
                          bylo zimno , mialam straszne dreszcze. Powiem Wam ze po raz pierwszy
                          zastosowalismy testy owu i od razu sie udalo , dlatego wszystkim staraczkom je
                          polecam. To jst moj 5 tydzien ciazy liczac od nia ostatniej @ ale tak naprawde
                          to dopiero 3. Do lekarza wybieram sie w nastepnym tyg.bo boje sie ze jescze nie
                          bedzie nic widac a ja chcialabym zobaczyc fasolkesmile
                          • krokus77 Re: do Krokus77! 20.03.07, 10:45
                            kicia
                            to jesteś tuż za mną, ja jestem w 6tc i w czwartek idę na usg. Mam nadzieję, że
                            zobacze pulsujące serduszko.
                            Powodzenia!
                        • krokus77 Re: do Krokus77! 20.03.07, 09:45
                          ika

Ja zaczęła coś podejrzewać jak z tydzień przed terminem @ miałam lekkie kłucie
                          lub ciągniecie w dole brzucha - niby coś podobnego jak bóle przez @. Ale ja
                          zawsze je miałam na dzień przed @ lub w dniu @ a tu zaczeły się już na tydzień
                          przed. Piersi też mniej wiecej od tegoc czasu miałam powiekszone i bardziej
                          wrażliwe - boleć mnie nie bolały. Ale tym się nie sugerowałam bo tak miałam też
                          w poprzednim cyklu i nic z tego nie wyszło.
                          Termin mam an 18 listopada
                          • ika78 jeszcze raz gratuluje! 20.03.07, 10:05
                            Krokus 77-jeszcze raz wielkie gratulacje!

ja ostatnia @ mialam 15 lutego ale plamiania jeszcze byly od 22 do 25
                            lutego!Dzis moj 34 dc i brak @ testy w 31 dc ujemna , pojawil sie delikatny
                            bialy sluz....i nic wiecej! Nawet brzuch mnie juz nie boli alekko
                            pobolewalwczoraj wieczorem i dzis rano...teraz cisza!

nie wiem co mam robic i co myslec a wierz mi ze caly czas mysle o
                            ciazy!!!Aktualnie mam remont w mieszkaniu , pilnuje moich panow i siedze i mysle
                            ......
                            boje sie zrobic testu ......ika
                            • aga_bee Re: jeszcze raz gratuluje! 20.03.07, 10:09
                              ika78 zrob test, bo nie wytrzymamy napiecia! sledze ten watek i bardzo wam
                              kibicuje. daj znac jak cos bedziesz wiedziec. pozdrawiam i trzymam kciuki.
                            • krokus77 Re: jeszcze raz gratuluje! 20.03.07, 10:42
                              ika
                              Ja tez miałam biały śluz w dniu @ i nadal go mam. Podobno tak właśnie jest w
                              ciąży. Wiec myślę, że możesz być w .....
                              Ja w dniu terminu @ też miałam wrażenie, że zaraz się pojawi ale takie odczucie
                              sprawiał właśnie spływający śluz. Moja gin powiedziała, że jak mam takie
                              uczuzie to dobrze.
                              Chyba na twoim miejscu bym zrobiła test. A ten pierwszy robiłaś z pierwszego
                              moczu? Jaki to był?
                          • mamapaptylka Re: Mam dwie kreseczki ! 20.03.07, 10:08
                            I ryczę. Ze szczęścia oczywiście. Oby się udało tym razem. Boję się strasznie.
                            • ika78 mamapaptylka! 20.03.07, 10:30
                              gratuluje!!!BEDZIE DOBRZE -TRZEBA MYSLEC POZYTYWNIE! TRZYMAM KCIUKI -ika
                            • krokus77 Re: Mam dwie kreseczki ! 20.03.07, 10:46
                              Super!!! Gratulacje!!!
                              Co raz nas wiecej!
                              Trzymaj się, będzie dobrze!
                              • megisa1 Re: Mam dwie kreseczki ! 20.03.07, 12:45
                                GRATULACJE wink

bedzie dobrze nic sie nie martw wink

oj dziewczyny tej mój wąteczek całkiem szczęśliwy sie okazłsmile
                                założyć wam nowy hehe
                                • krokus77 Re: Mam dwie kreseczki ! 20.03.07, 15:04
                                  Założ megisko ale taki, żeby i dla Ciebie okazał się szczęśliwy.
                                  • ika78 czy robic test teraz???? 20.03.07, 15:39
                                    teraz czyli nie rano??????????jak sadzicie??
                                    • krokus77 Re: czy robic test teraz???? 20.03.07, 16:04
                                      Lepiej zrób jutro rano, bo inaczej jeśli nie wyszłyby Ci dwie kreski to znowu
                                      będziesz się zastanaiwać, że to może dlatego, ze nie z porannego.
                                      • ika78 Re: czy robic test teraz???? 20.03.07, 17:25
                                        chyba sie jeszcze wstrzymam....

skoro w sobote w 31dc cyklu wyszedl negatywny to dzis pewnie tez taki
                                        bedzie!!POCZEKAM DO PIATKU !
                                  • megisa1 Re: Mam dwie kreseczki ! 20.03.07, 19:43
                                    krokusku to najwidoczniej działa trochę inaczej big_grin
                                    • sabka22 Czesc dziewczyny dołanczam sie:)) 20.03.07, 20:39
                                      Witam,@ miałam dostac 16.03 a tu nic wiec dzis poszłam kupic test i.....są dwie
                                      kreski!Byłam w szoku bo mam juz rocznego synka i naprzemian sie ciesze i
                                      martwie jak to bedzie!?Dobrze ze jest to forum przynajmiej moge wszystko
                                      wyrzucic!Pozdrawiam!
                                    • krokus77 Re: Mam dwie kreseczki ! 20.03.07, 20:47
                                      Wiem kochana, że to nie na zawołanie, ale życzę Ci żebyś zobaczyła II kreski
                                      niedługo.
                                      Pa
                                      • ika78 witajcie w srode! 21.03.07, 08:13
                                        Witajcie i mocno mnie pocieszajcie!

Dziewczyny glowa mi peka, nie spalam jeszcze o 3 w nocy (taki mialam bol glowy
                                        ale nie bralam na bol) . O 7 wstalam ale ledwo funkcjonuje!A do tego wszystkiego
                                        posprzeczalam sie z M bo nie kupil mi testu ciazowego!
                                        jestem taka zla ze az plakac mi sie chce!Generalnie jestem podku....rzonajak na
                                        @!Ale @ dalej brak!
                                        Najdziwniejsze jest to ze w nocy piersi sa super -zero bolu ale rano to cos
                                        strasznego!Temp. 37.0 ale po zarwanej nocy ( zasnelam chyba ok 3 30 min.) Brzuch
                                        jakos tak reaguje jak tuz przed @ a testu nie mam! CHYBA WYJDE Z SIEBIE! m WIE
                                        ZE NIE MOGE WYCHODZIC Z DOMU ALE JAK SIE WKURZE TO NIE WIEM CO ZROBIE!???

WYBACZCIE -ZMECZONA I NIEWYSPANA IKAsad
                                        • krokus77 Re: witajcie w srode! 21.03.07, 08:25
                                          Trzymaj się kochana, będzie dobrze.
                                          A może to Twoje dzisiejsze rozdrażnienie to dobry znak smile. Ja zauważyłam, że
                                          od dwóch tygodni jestem bardziej podenerwowana i łatwo mnie wyprowadzić z
                                          rónowagi byle czym.
                                          Zrób ten test jak najszybciej, bo nie mogę doczekać się info, że masz II
                                          krechy!!!
                                          • ika78 Re: witajcie w srode! 21.03.07, 08:45
                                            wybacz krokus77 ze jestem taka jakas niemila....

sama sobie wydaje sie niemila.Inaczej to sobie wymarzylam i myslalam ze M tez
                                            bedzie to tak przezywal.....a moze On to przezywa tylko ta noc ( oboje nie
                                            spalismy) tak nas wyprowadzila z rownowagi....???
                                            mam naprawde super M i kochamy sie bardzo!

generalnie naleze do opanowanych istotsmileale od wczoraj i dzisiaj to istny
                                            diabelek ze mnie.....Wiem tez ze brak snu tak dziala na mnie...

teraz to nawet jak uda mi sie ok 12 wyskoczyc do apteki to i tak musze chyba do
                                            jutra czekac.....na poranne siusiu?smile

Napisz mi tez jesli mozesz czy u Ciebie tez byly ozanki napiecia przed @?
                                            napisz jakie towarzyszyly Ci dolegliwosci na krotko przed testem?

dziekuje Ci ze tak mi kibicujesz!bardzo chcialabym abysmy sie spotkaly na forum
                                            listopadowek chociaz ja chyba juz na gruniowki bym sie chyba szykowala...

pomarzyc ...DOBRA RZECZ!

Wybacz bledy -ika
                                            • krokus77 Re: witajcie w srode! 21.03.07, 10:56
                                              ika, spokojnie tylko się nie nakręcaj
                                              Ja o dziwo w tym cyklu czekałam spokojnie na to co się wydarzy.
                                              Co do objawów to tak jak pisałam wczesniej z tydzień przed kłucie w dole
                                              brzucha, a gdzieś na dwa dni przed spodziewaną @ miałam wrażenie, że zaraz
                                              przyjdzie @. I tak było chyba jeszcze ze dwa dni po tym jak zrobiłam test w
                                              29dc. Ja miałam cykle 28-dniowe.
                                              Co do M to się nei przejmuj, bo mój wkurzał się jak mówiłam mu, że zrobię test
                                              przed terminem spodziewanej @. Jak mu powiedziałam, że w 50% dochodzi do
                                              samoistnego poronienia w dniu @. Zakazał mi kategorycznie robić test wcześniej.
                                              Spokojnie kup test i do dzieła jutro rano!
    • kicia03 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 21.03.07, 09:27
      hej dziewczyny! jestem w 5tc liczac od dnia ostatniej @. Do lekarza zapisalam
      sie na nastepny tydzien w piatek. Zastanawiam sie teraz czy to nie za pozno i
      czy zrobic jakies badanie przed wizyta? Poradzcie
      • megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 21.03.07, 10:11
        ja bym powiedziała nawet, że to za wcześnie a nie za późno wink
        ale są różne szkoły big_grin

nie musisz robic wczesniej badań
        ale możesz bo i tak dostaniesz spis co sprawdzić...a wszystko i tak płatne

jak chcesz juz koniecznie cos zbadac to mozesz zrobić
        badanie moczu z posiewem
        pełną morfologię

pewnie lekarz powie żeby zrobić toxo, chlamydie i różyczkę (jesli nie jeste
        pewna)niektórzy zlecaja jeszcze opryszczkę, ale to zalezy od lekarza i czy
        zleci ci wszystko w klasach igg i igm czy tylko w jednej...

a równie dobrze może jeszcze nie zlecać ci żadnych i wysłać cie na badania w ok
        10tc czy 12tc przed przeciewowym usg ...różnie jest z tymi lekarzami
        • ika78 czy jest sens.... 21.03.07, 10:52
          polecialam jednak biegiem do apteki i kupilam test!!!!smile ale mam pytanie czy
          jest sens robic test teraz a nie z porannego "siusiu"??czekam na odp ika
          smile
          • megisa1 Re: czy jest sens.... 21.03.07, 11:02
            wg mnie nie ma sensu...jak dobrze doczytałam to :
            1. jestes przed terminem @
            2. niby rano ale juz chyba nieporanny mocz wink

na twoim miejscu to wogóle odpusciłabym sobie testy i zrobiła beta,
            zeby nie świrować jak test nie wyjdzie big_grin
            • ika78 juz po tescie 21.03.07, 11:10
              niestety negatywny!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ostatnia @ mialam 15 lytego.....cykle mam roznej dlugosci....dzis 35dc plakac mi
              sie chce! pa ika
              • ika78 buuuu...ale cisza! 21.03.07, 12:45
                Wiec jak dziewczynki???Chyba nie mam sie co łudzic??napiszcie cos???negatywny
                to negatywny prawda??Chyba pora dnia wykonanania testu nic tu nie zmienia? ika
                • krokus77 Re: buuuu...ale cisza! 21.03.07, 13:08
                  Nie wiem ika co Ci radzić.
                  Niektóre tak miały, że kilka testów było negatywnych dopiero któryś z kolei po
                  kilku dniach od terminu @ wyszedł pozytywny. To zależy od czułości danego testu
                  i poziomu hormonu odp. za ciąże.
                  Może rzeczywiscie tak jak razdi megisa powinnaś zrobić test z krwi - będzie
                  bardziej wiarygodny.
                  A jakimi testami robiłaś do tej pory?
                  • ika78 pre-test 21.03.07, 13:16
                    ale dzis tez nie udalo mi sie go wykonac z porannego moczu....
                    Łudze sie ze moze to ma wplyw....
                    Ale z drugiej strony to irracjonalne , gdyz jesli mialo dojsc do ciazy to
                    ostecznie 10 dni temu wiec juz byloby zagniezdzenie prawda?

czy moze dzisiaj jeszcze bylo za wczesnie?jak sadzisz? ika
                    • krokus77 Re: pre-test 21.03.07, 16:04
                      Zagnieżdżenie jest ok 7-10 dnia od zapłodnienia.
                      Jeśli chodzi o pre-test to ja robiłam nim raz i się wkurzyłam, bo jak dałam
                      zalecaną przez nich ilość kropli to nie wyszła mi nawet kreska kontrolna.
                      Dopiero jak dodałam ze dwie krople to mi się pojawiła. Nie mam do niego
                      zaufania. Ale to moje zdanie.
                      Nie znam się na tym dokładnie ale nawet jak było zagnieżdżenie to poziom
                      hormonu ciążowego może mieć jeszcze za małe stężenie i nie wykrywa go test z
                      moczu, bo hormon najpierw pojawia się we krwi a dopiero po jakimś czasie w
                      moczu.
                      • ika78 juz wszystko jasne... 22.03.07, 08:25
                        witajcie! Dzis rano spadek temp.do 36.4 i godz. po tym fakcie przyszla @ !!!
                        Czyli ten cykl mialam 35d!
                        Kochane -dziekuje WAm za wsparcie, i towarzyszenie mismile
                        pozdrawiam bardzo mocno!
                        DZIEWCZYNOM JAKIM SIE UDALO GRATULUJE!!!!IKAsmile
                        • magdas19 Re: juz wszystko jasne... 22.03.07, 08:46
                          Witam Panie!
                          ja tez odpadlam, cykl 30 dni, wszystko regularnie, czyli wiemy kiedy probowac
                          znowu, to byl pierwszy cykl, wiec szanse byly male. Ciesze sie ze wszystko w
                          porzadku i cykl mam regularny.
                          pozdrawiam i trzymam kciuki za nastepny cykl i za wszystkie, ktorym sie udalo.
                          • mamapaptylka macie już jakieś objawy? 26.03.07, 10:28
                            Mnie bolą strasznie piersi, spać nie mogę. I coś mnie dzisiaj mdli ale nie
                            jestem pewna czy to przez dzidzie.
                        • krokus77 Re: juz wszystko jasne... 26.03.07, 10:57
                          Hej ika,
                          następnym razem się uda. Ja jak się w końcu wstrzeliłam to od rauz podwójnie
                          smile)
                          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka