megisa1 07.03.07, 14:41 pytam tak z ciekawości zawsze to raźniej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 14:46 Hej Megisa, znów sie spotykamy Ja troche wcześniej, bo za tydzień, na ok.14, ale to blisko Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 14:57 margot o jak miło moze się w końcu spotkamy też na ciężarówkach ))) Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 14:47 Megisko, ja 14 marca. Dziś wieczorem mam lagyngologa, od kataru ogłuchłam na jedno ucho i coś mi w nim pływa, oby to nie jakieś choróbsko! Pewnie pamiętasz z innych postów, że byliśmy oboje z mężem chorzy, więc nie liczę na sukces, ale zawsze nadzieja jest Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:01 to żeście się z margot zgadały ? hehe pewne że pamiętam kurcze to myślałam że się jednak jakoś wykurowaliście... wiesz życie tak nas czasem zaskakuje, że kto wie zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:01 I Agnrek tez jest! Uda się nam, uda! Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:04 dziewczyny ja nie wiem jak wy ale mam mała nadzieję bo powoli z wykresiku wychodzi że owu mogła być w ok 16dc a my 15/16 dalismy do wiwatu )) na dwoje babka wrózyła )) ale jak was zobaczyłam to pomyslałam to co margot napisała hehe Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:11 z jednej strony byłoby ekstra a z drugiej ciągle myslę co by było jakby sie udało...wczoraj sie dowiedziałam że lecimy do tesciowej na święte...niby nic...ale chyba jak zobaczę w końcu 2 krechy to najchetniej wleze do łózka i wyjdę po 3m wiem że to byłaby przesada ale juz mam pietra Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:17 A ja się dowiedziałam o pierwszej ciąży na początku grudnia 2006. Akurat zbliżały się święta, więc zamówiłam tesciowi koszulkę znapisem "Będę dziadkiem" i z bocianem. Starannie zapakowałam ją na prezent pod choinkę. Niestety, 19 grudnia, do tego w urodziny męża, znalazłam się w szpitalu na łyżeczkowaniu, Gdy wróciłam do domu, miałam ochotę tę koszulkę na kawałki pociąć, wszytko we mnie wyło z rozpaczy. Trzy dni później już jechaliśmy na święta bez tego prezentu, nawet nie powiedzieliśmy o poronieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:22 coś mi sie wcisnęło za szybko... agnrek no u nas to wszyscy wiedzieli ze jestem w ciązy bo ten mój m pepla jedna jak się dowiedział to juz zaczął dzwonić po znajomych, moi rodzice chyba dowiedzieli sie na końcu... )) no i cóz było robić...nic sie na to nie poradzi że ktos za nas życie nam układa... Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:20 w pełni Cię rozumiem. Ja w zeszłym roku musiałam leżeć od 8 marca (sic!), bo wtedy rozpoczęły się plamienia i tak przez miesiąc, póżniej poronienie w kwietniu i śmierć mojego tatusia po 3 tyg - to był najkoszmarniejszy rok w moim zyciu. Przerwałam studia i wróciłam dopiero teraz, po roku. I w sumie został mi tylko 1 semestr do końca i w razie jakiś komplikacji...ble, ble,, ble, już pluję za lewe ramię, nie zawahałabym się nigdy! Szkoła, praca nie zając nie uciekną. Dla mnie rodzina jest najważniejsza i poświęciłabym dla niej wszystko! pozdrawiam Was gorąco! P.s. musze zmykać, bo jadę właśnie na uczelnie, ale będe wieczorem, to możemy pogadać Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:23 ...ostatni semestr po powrocie na uczelnię...mów mi więcej, możemy podac sobie ręce hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:26 Kurfa, normalnie juz tak chcę ten syf skonczyć, a tu cały czas jakies góry i pagóry - normalnie gdyby nie to, ze to tylko 1 semestr, to bym to juz dawno rzuciła! zdecydowanie blizej mi do pieluch... Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:28 dodałabym do tego "mać" i się pod tym w pełni podpisuję a jeszcze praca w proszku...na etapie tematu )) Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:32 Ja jestem lekko starsza, jestem rocznik 75. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:37 no ja 79 ale rocznik tu o niczym nie świadczy mój m jest np typem wiecznego studenta i własnie wyrabia drugi index bo juz pierwszy sie skończył a ja też studia zaczęłam w "normalnym" czasie hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:05 Agnrek, nie przejmuj sie, ja tez chorowałam w tym miesiącu, najpierw antybiotyki i teraz mam znowu jakieś przeziębienie katarowe. Nadzieja zawsze jest, mi takie owulacyjne grzańce pod kołdełką z mężem bardzo pomogły i czekam na efekty! Posłuchałam rad Megisy (nasza niezastąpiona Megisa - chapeau bas!) i zrobiłam ten monitoring na usg i był pęcherzyk dominujący i mam nadzieję, ze coś tam ustrzelilim Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:12 W owulację z testami w ręku na pewno trafiłam, ale na dwoje babka wróży Może plemniki się przeziębiły? Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:17 ...ja trzymam kciuki za tego jednego na siłach )) Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:19 Mam katar i zatkane lewe ucho, ale... w sumie komórka jajowa z żadnego z tych organów nie powstaje Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:26 no w sumie hehehhe ciekawe jak to wszystko sie ułoży no przeciez któraś z nas powinna zobaczyc 2 kreski ) agnrek mam nadzieje że nie wyczerpałas limity na tych owulacyjnych )) Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:35 Zostały mi z poprzedniej ciąży i miałam je oddać koleżance, która od pół roku starała się i drugie dziecko. Zachowałam sobie testy ciążowe (a zrobiłam ich ze cztery z niedowierzania). Tak więc owulacyjne mi zostały, ale co tam - jescze dokupiłam i od 10 do 16 dc je robiłam, opisywałam datą i odkładałam na półkę Owszem, bledną, ale wyraźnie widać, że tylko jeden w 14 dc jest najsilniejszy, przed nim i po nim stopniowo kolor się wzmagał/rozjaśniał. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:42 mi tam testy owu nie wychodzą tak jak powinny wiec przezuciłam sie na npr może to mi cos powie a na takim jednym pasku to z ciąże zaszłam wtedy sprawdzałam od 10 do 20dc i lipa wiec uznałam że coś nie tak, ze bezowulacyjny i co? nieprawda no druga wersja że owu miałam po 20dc wiec ja tam w nie średnio wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:47 Ja też nie bardzo, ale skoro raz mi się udało, to co szkodzi spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:49 pewnie oby z pozytywnym skutkiem - II .. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 15:15 margot no to super ale normalnie miło po "niezastąpionej" mi sie zrobiło ale że skromna ze mnie dziewoja momentalnie spłonęłam )) no to dziewczyny trzymam kciuki ciekawe czy ktos jeszcze dołaczy do nas Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 19:17 oooot u was mam! to czekam z ami, ciekwe ilu z nas sie uda co? statystycznie ktoras z nas powinna byc w ciazy bo przeciez jednej na watku przynajmniej zawsze sie udaje mamy wiele wspolnego dziewczyny, ja tak sie ociagalam z ukonczeniem studiow ze sie nie obronilam i wiecie co? do nieczego ta obrona nigdy mi sie nie przydala a zawsze mialam super prace, margot czy ty czasem nie po romanskiej bo te czapki z głow mi daly do myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 19:48 jesienna o jak miło i ty tez z nami, no proszę a ty na kiedy masz @ tylko nie mów prosze że na 14-go hehe no właśnie z każdego takiego wątku zawsze któraś i to conajmniej jedna babeczka jak zauważyłam, widzi 2 kreski więc dokładnie na którąś na pewno padnie hehe zakładam że testów owu nie liczymy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 19:58 Oj, chyba nie na mnie Wróciłam od laryngologa, mam uszy zatkane przez "gile" - to słowa lekarki I trąbki w uszach mi trzeszczą Najpierw dostałam Gripex i Clarinase plus krople, ale gdy powiedziałam, że nie wykluczam ciąży, to mi wszystko wykreśliła, bo jeśli jest w środku "kiciuś" - też cytat, to za dużo leków z pseudoefedryną nie wolno brać. Dostałam Apap i krople do nosa. No i tak się będę faflunić pewnie jeszcze kilka dni Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:18 ja powinnam miec termin;-między hm 9-11 marca bardziej 11sty niz 9ty ale bywalo w ostatnim roku roznie, co do mnie w tym miesiacu to bole okresowe nadal mam ale juz mniej niz wczoraj dzis mam cale bolesne jajniki, nie chodze szybko nie wykonuje gwaltownych ruchow b boli a poza tym nic, moze je poprostu przeziebilam?aga to pomeczysz sie troche z tym przeziebieniem ....a tak wogole to z jakich miast piszecie dziewczyny? ja stara czesc stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:24 dziewczyny no sorry któres na pewno zaciążone hehe i jak widzę ja na końcu się dowiem ... ja jestem z wrocka Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:31 angrek a ja mieszkam kilka na na chmielnej a teraz doceniam spokoj starej ochoty... czyli ja pierwsza sie w razie czego bede plakac na nieudanym cyklem... Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 21:17 Ja na pograniczu Woli i Śródmieścia Nic się nie mart, w jedym miesiącu będzia płakała jedna, a cieszyła się druga i tak aż wszystkim nam się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:30 Ja czekam na @ ok.14 marca.Nic mi nie dolega,żadnych boleści,więc okres dostanę jak nic!Staram się nie nastawiać,ale chciałabym już mieć drugiego dzidziusia PS.Jestem z Tychów Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:36 ooooooooooooooo na drugiego mozesz chwilke poczekac a ja chce pierwszego hihi zartuje oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 08:03 U mnie też ok 10-11 powinno się wyjaśnić,. Jestem z Wyszkowa - 50km od W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 08:08 I też czekam na pierwszego. Od poniedziałku mam bóle jak przed @ a dziś trochę jakby kłucie w dole brzucha. To mój 4-ty cykl starań. Chcąc nie chcąc i tak sie nakręcam chociaż w trakcie starań stwierdziłam, że w tym cyklu nie ma szans, bo byliśmy przeziębieni a w dodatku tak nas poniosło, że dzień po dniu się staraliśmy a to jak wiadomo nie do końca może być dobre. Jesienna - mogę zapytać który rocznik jesteś? Ciekawe czy tez podobnie. Mi 30- stka stuknie w maju. Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:55 Agnrek, właśnie wróciłam ze szkoły i czytam Twego posta i co..., widzę podobieństwo, mi tez wiszą dundle z nosa ) to pozostałości po tych zatokach. Powiem Ci, że super mi pomagają inhalacje z olejkiem Olbas - 3 krople do ciepłej wody i ładnie oddychamy i na noc 3 kropelki na poduszkę (olbas nie zostawia plam) i jest rewelka. Z metod ludowych za "M jak mama" na katar: "inhalacje z solą kuchenną lub kroplami żoładkowymi , z mięty, rumianku, szałwi albo lawendy" pozdrawiam i życzę zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 21:20 Dziękuję Mi ten katar nie dokucza aż tak bardzo, ale wystraszyłam się tego chrobotu w uszach, tym bardziej, że mąż dopiero co wylazł z zapalenia zatok. W grudniu poroniłam, więc teraz dbam o siebie bardziej, może przesadzam, ale lepiej się doleczyć niż wydać potem majątek na leczenie powikłań. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 10:32 margot tylko dodam że z tych wszystkich sposobów domowych na katar to na mnie z tych wszystkich zielarskich to najbardziej działaja inhalacje z tymianku, momentalnie mi nos wysusza i po kilku razach jest już po smarkaniu oj wy bidulki jesteście z tymi choróbskami Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 20:45 to było oczywiście do Jesiennej ws romanistyki ja jestem spod Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 21:08 no to mozemy sobie podac reke macie problem z tymi przeziebieniami...ja ogladam tv nic mi sie nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 21:21 ale fajnie, jesteś po romańskiej na UW? Ja studiuję w Poznaniu. Niestety moja pasja do francuskiego na razie jest delikatnie uśpiona, ale mam nadzieję, że jeszcze kiedyś powróci. Od czas kiedy stało się to bardziej obowiązkiem niż przyjemnością przestało mnie bawić. Ale mimo to wciąż jakiś sentyment do Francji i francuskiego jest. Nie wiem jak Ty, ale ja jestem przekonana, że akurat filologia romańska nie pozwala rozkochać sie we francuskim. Chociaż nie wiem, może ja jestem jakaś felerna....Fajnie, że spotkałam tutaj bratnią duszę, mozemy powymieniać spostrzeżenia. pozdrawiam bardzo serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 21:22 Jakaś epidemia normalnie! Zajmuję się kadrami w firmie i nie ma dnia, żebym kilku zwolnien nie dostała. Całe działy w pracy zdziesiątkowane! Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 21:26 oj niestety to prawda, wszyscy chorują, ja jednak myślę Agnrek, ze my juz swoje odchorowałyśmy i teraz żadna zaraza nie odważy się do nas przypałętać, do żadnej tu starającej sie i oczekującej bociana o nie, nie! Nie dajemy się wirusom, bakteriom i grzybom ) Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 21:34 margot ja po 3 cim roku myslalam ze zwariuje z nudow poszlam do pracy i studia skonczylam (nie broniac sie) externistycznie, moja pasja do francuskiego jakby skonczyla sie w momencie gdy osiagnelam juz taki poziom (mieszkalam we francji ) mowienia ze malo jest dla mnie juz jakis tajemnic, moj m jest francuzem ale bardzo nie francuskim na szczescie bo francuzikow generalnie nie lubie moj jest dumny ze mieszka w polsce i na wakacjach za granica za odpowiada ze jest polakiem i wzyscy sie dziwia ze tak swietnie mowimy po francusku hihihihih hm, takze margot jazda dopiero sie zaczela jak zaczelam pracowac we francuskich firmach ...ciesz sie kazda chwila spedzaną nad Piesną o Rolandzie Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 22:15 ooo Pieśń o Rolandzie, pisałam z tego pracę roczną, oj siedziałam nad tym dniami i nocami ) a widzisz, a u mnie chyba jest trochę na odwrót. Ja trochę zakompleksiona jestem, bo mój francuski jest typowo szkolno-uczelniany. Teraz jeszcze miałam rok przerwy, po poronieniu i czuję się delikatnie zacofana. Z drugiej też strony nie chce jakoś za bardzo użalać sę nad swoim losem. Sama pewnie wiesz, że tak naprawdę płynności w mówieniu mozna nabrac przede wszystkim obcując z żywym językiem. ( tak mi sie przypomniało jak kiedys byłam we Francji na wakacjach, totalnie zielona jesli chodzi o rozróżnienie langue parlee i soutenue i wyskoczyłam z tekstem: Tu es en etat d'ivresse - majac na mysli mojego rowiesnika, ktoremu chcialam powiedziec, ze jest spity jak bela. Chwycił się za głowę, pytając czy nauczyłam się tego w sądzie bo tak sie mówi w sądzie Ale się rozpisałam, trochę tu prywatę urządziłyśmy i zeby nas stąd nie pogonili Ale masz fajnego męża, rzadko się zdarza, ze Francuzi nie zachowują sie dumnie - i to dowód na to, ze stereotyp to jedno, a życie to drugie. Pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 22:31 witajcie to i ja do Was dolacze, bo moj termin, 2 oczywiscie to ok 16-17, zobaczymy.... choc nie ludze sie zbytnio Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 22:33 mialo byc " termin @ oczywiscie" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 22:52 Aaaaaaa37, witamy, witamy! to jedziemy na jednym wózku. Oby boćki doleciały Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 22:30 margot rozumiem cie, to prawda ze niesety n studiach nie nauczylam sie absolutnie niczego, aczkolwiek jak zaczynam mowic moim francuskim uczelnianym na wakacjach we francji to wprawiam wszystkich w zachwyt ze tal ladnie mozna mowic tak poprawnie bo u nich niesety etniczne mieszanki zniszczyly piekny jezyk franuski ...margot ogladaj duzo telewizji franuskiej to napewno bardzo bardzo ci pomoze, sluchaj codziennie ogladaj filmy i zobaczysz ogromny postep, jesli nie masz tv franuskiej to napisz mi swoj adres na maila gazetowego a wysle ci dvd z kilkunastoma filmami a swoja droga czy widzialas Camping? komedia przeurocza, oj gaf jezykowych popelnilam cale mnostwo, na samym poczatku mojej kariery zawodowej jako asystentki i tlumacza mialam kolacje wieczorem z klientami polsko-francuska i bylo bardzo upalne lato, kilka kieliszkow wina i poczulam zmeczenie i mniejsze zdolnosci jezykowe i mowie do franuzow: oh! qu est que je suis mouillee! ( dla dziewczyn tlumacze: oh jaka jestem wilgotna!) a chcialam powiedziec ze sie mi duszno! )) no moi franuzi malo sie nie zakrztusili , potem jak poznalam mego m wyrazenie : je suis mouillee okazalo sie uzywane tylko w sytuacjach lozkowych ...hihihi i tak dziewczyki wlasnie ogladam komedie fr z laptopem na kolanach.. Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 07.03.07, 22:46 )) ale się uśmiałam, mi też się czasmi zdarzały ostre wpadki ) tak, ogladam tv francuską, tzn po francusku m6 i tv5. czasmi tez coś wyszperam w internecie; obejrzalam ostatnio Le diner des cons. Masz rację, ze powinnam to robic trochę częściej.Od jutra zaczynam, przynajmniej godzinkę dziennie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikrowanka termin@ 17 marzec 08.03.07, 08:22 dolaczam się, choć nie mam nadzieji na sukces w tym miesiącu, chyba był falstart ))) Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 10:44 jesienna wyobraziłam sobie sytuację i prawie zakrztusiłam sie kanapeczkę )) no ja się nie dziwię ich reakcją hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 10:38 oświadczam że we wrocku nie ma zarazy aktualnie nie znam nikogo chorego...jest mój m który stęka że go gardło boli (wiadomo jak to z chłopami) ale wczoraj dostął mleczko z czosnkiem, cynamonem i miodzikiem i dzis juz jest duzo lepiej...przynajmniej jeszce nic nie słyszałam ) Odpowiedz Link Zgłoś
magdas19 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 08:31 Dziewczyny ja tez spodziewam sie @ 19 marca, testowac zamierzam 23, jesli oczywiscie nie nadejdzie. nie wiem czy wytrzymam, bardzo jestem niecierpliwa to moj pierwszy cykl, wiec jestem zupelnie swieza. trzymam kciuki zeby do zadnej @ nie przyszla. Odpowiedz Link Zgłoś
martka83 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 09:01 cześć dziewczyny, dopisuję się do was. do mnie @ powinna wpaść 18 marca ale mam wielką nadzieję że nie przyjedzie. to mój pierwszy cykl starań ale miałam bardzo dużo stresów przez ostatnie dni i boje się żewszystko na nic. ale co tam, jestem dobrej myśli. Ja też jestem na ostatnim roku, to moje ostatnie miesiące studiowania. Margot - tez mieszkam pod Poznaniem. Pozdrawiam wszystkie starające się. Razem raźniej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mela781 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 09:10 witajcie, ja również się do Was dopisuję @ ma przyjść 21.03.To jest nasz 6 cykl starań z monitoringiem owu. Tak naprawdę to trochę się zaniepokoiłam,że nam nic nie wychodzi i wybraliśmy się do specjalisty do kliniki Invimedu,okazało się,że wszystkie badania hormonalne mam w porządku,mój mąż też się zbadał i jest wszystko ok. Owu była i mam nadzieję, że ten cykl będzie dla nas szczęśliwy)) Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 10:45 mela pozdrawiam ja tez jestem, pacjentką invimedu niesety niby dobrych wynikow narazie nic z tego, no coz wiosna za oknem i smutki mi nie straszne, jak @ przyjdzie w tym miesiacu to z takim slonkiem wszystko zniose dzis objawow zadnych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nic nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
mela781 Re:jesienna100 08.03.07, 11:03 ja również Cię pozdrawiam.U którego lekarza się leczysz?Ja jestem pacjentką dr Dworniaka,b.sympatyczny i rzeczowy. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 10:55 jak dobrze że nie będę ostatnia !!! a już myślałam informed jak dobrze kojazę jesteś za mna i magdas19 (tak wogóle to tez jestem magda ) więc pewnie zamkniesz wątek...oby dobrymi wiadomościami fajnie że tyle nas jest choc nie powiem pomyślałam że szanse nam się rozkładają na wieksza ilośc chętnych )))hehehe ale co tam osobiście po analizie tematu chyba wole rodzić w 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 propozycja tytułowania i pytanko - magnez? 08.03.07, 11:02 aaa i mam propozycję jakiegoś tytułowania postów bo się kompletnie pogubimy jak w takim tempie wątek się będzie rozratał hehe dziwczyny czego brakuje w orgazniźmie jak skacze powieka, wiecie o co chodzi mi nawet nie skacze tylko drży..to jest wnerwiające! magnezu czy żelaza? bo ciagle mi się to myli... hehe ja nie chce nic mówić ale ostatnio to tak mi drżała powieka w cyklu w którym zaciązyłam ... dobrze to pamietam bo nic nie skutkowało hehe wiem że to niemozliwe żeby się juz cos działo ale tak mi się skojarzyło Odpowiedz Link Zgłoś
martka83 Re: propozycja tytułowania i pytanko - magnez? 08.03.07, 11:12 hej, jeśli drży ci powieka to brakuje magnezu. ale mam nadzieję że magnezu masz pod dostatkiem a to dzidzia daje o sobie znać. Tego ci właśnie życze. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: propozycja tytułowania i pytanko - magnez? 08.03.07, 11:30 magnezu kochana! a jak magnezu brak to zaciązyc trudniej, ogranicz kawe i herbate wysypiaj sie i nie stresuj, banany, duzo muesli z orzechami itd, ja w invimedzie jestem u dr karwackiej ale tez bylam stymulowana Clo u Niemoczynskiego, Dworniaka nie wszyscy lubią bo mruk ale ponoc bardzo dobry lekarz jestem Aga faktycznie dziewczyn przybywa to i zaciązonych powinno przybyc z objawow ktore moga byc ciazowe to dzis mimo dobrego humoru wszystko mnie wyprowadza z równowagi zwlaszcza moje psy bo ciagną na spacerze bo szczekaja i dostalo im sie wszystkim trzem wylalam dzban kawy...na umytą swiezo podloge.. jakas dziwna jestem dzis hihi moze przesilenie wiosenne;_) Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: propozycja tytułowania i pytanko - magnez? 08.03.07, 11:30 Magnez i potas Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: propozycja tytułowania i pytanko - magnez? 08.03.07, 11:56 "ogranicz kawe i herbate wysypiaj sie i nie stresuj, banany, duzo muesli z orzechami itd," jesienna a czy możesz rozwinąć "itd" bananów nie lubię ble orzechów tym bardziej ble ble musli ujdzie ale dużo go nie zjem bo nie lubię przetworów mlecznych herbata baaaaardzo rzadko kawa...raczej mleko z kawą i to tez tylko czasami raczej mineralna niegazowana i soki a czy w jakiś owocach jest magnez i potas bo dziś dostałam z okazji dnia kobiałek kosz owoców )) co do stresu to raczej musiałabym zmienić pracę choc ostatnio i tak mam luz trzyjełam postawę tzw-go "tumiwisizmu" i całkiem mi z tym nieźle )) Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 chcialas? masz;-) 08.03.07, 11:59 100 g otrąb - 420 mg magnezu 100 g gorzkiej czekolady - 292 mg magnezu 100 g mąki sojowej - 285 mg magnezu 100 g mąki pełnoziarnistej - 147 mg magnezu 100 g botwiny - 113 mg magnezu 100 g ryżu pełnoziarnistego - 106 mg magnezu 100 g makaronu - 57 mg magnezu 100 g ryby - 54 mg magnezu 100 g szpinaku - 52 mg magnezu 100 g mąki pszennej - 27 mg magnezu Dobrze więc jest w codziennej diecie uwzględnić dużo surowych pokarmów, choć, na przykład, w owocach i warzywach nie ma już tyle magnezu co ongiś, jego zawartość obniżają bowiem nawozy i substancje chemiczne stosowane w uprawach. Czemu jednak nie zamienić białego ryżu na pełnoziarnisty? Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:07 Ja się jakoś dziwnie fzisiaj czuję. Jakbym nabierała wody w dole brzucha i coś mu bulgoce jak przed okresem. Po poronieniu miałam 2 cykle po 29 dni, ale przed poronieniem 29-26 dni. Odstawiłam tabletki i w każdym miesiący cykl się skracał, począwszy od 29. Przed ciążą miałam 26 dni. Dzisiaj 23 dc, więc może znwou wrócę do krótszego cyklu, co by oznaczało, że za 2-3 dni chwila prawdy, wcześniej niż 14 marca, jak się powinnam spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:13 no to czekam na dobre wieści i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:30 Ale ta natura gra nam na nosie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:35 no dokładnie a teraz dziewczyny na innym forum kombinują czy przypadkiem owu nie miałam 14dc ... a nie 16-go ja juz mam gdzies te 2 kreski....ale kiedy mam w końcu zbadać ten progesteron...? Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:40 Poziom progesteronu wzrasta w 22-24 dniun cyklu. Ja badałam w 23 dc i miałam książkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:52 no właśnie niedokońca tak jest, bo wszytko zależy od owulacji...jesli ktos nie wie kiedy ma to wtedy lekarze mówią że w ok 23 dc ale pomysl co sie dzieje jesli ktos ma zbyt krótką lutealną i owu np w 20dc ale ma długaśne cykle dlatego najlepszy obraz daje wynik w 7 dniu po owu a jak mam sie dać 3 razy kłuć z powodu tego samego badania to niech będzie chociaz porządnie nawet gdybym miała 14dc to mam jeszcze chociaz ten jeden dzień , może dziewczyny z npra cos wymyślą Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:54 No tak, ja mam regularne cykle, więc ten przedział 22-24 się u mnie potwierdził. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: chcialas? masz;-) 08.03.07, 12:12 marny wybór jak dla mnie hehehe chyba zacznę jeśl te otręby bo w sumie maja najwięcej i najmniej sie namęczę hehe jakby się zastanowić co ja jem to oj nieduzo tego niby niejadek a niewyglądam hehehe a ryż juz zmieniłam dawno nie dlatego że zdrowszy tylko że nie da się rozgotowac hehe czyli po pracy dopiero cos wciągnę może mi ta powieka odpuści jutro dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 prezent na dzien kobiet 08.03.07, 19:16 dostalam prezent na dzien kobiet..niesety spodziewalam sie,test quik negatywny, zrobiony absolutnie za wczesnie i z popoludniowego moczu...ale nawet CIENIA kreski nie ma, a we mnie juz cienia nadziei, no dziewczyny ja odpadlam wiec padnie na ktorąs z was ja dostane @ to pojde zaszalec na wiosennych zakupach garderobianych wiec pocieszam sie ze tez bedzie niezle hihihi oby mi tu zima nie wrocila bo sie zalamie... Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: prezent na dzien kobiet 08.03.07, 19:31 Jesienna, Ty mi tu nie wymiękaj, jak sie robi test za wcześnie, to później tak się ma! Trochę cierpliwości, nie ma sensu testować wcześniej niz w dniu (nie) spodziewanej miesiączki. Póki małpiszon się nie pojawi, trza wierzyć w boćki, no! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: prezent na dzien kobiet 08.03.07, 19:43 margot problem w tym ze ja w bociu juz nie wierze a test dostalam wiec sobie strzelilam mam jeszcze jeden bedzie na nastepny cykl z objawow: brak objawow moj ma zabral mnie na pozny obiad wczesna kolacje, wybralismy dywan na ktory trzeba poczekac 10 tygodni! ale co tam, specjalna plecionka nie bedzie widac kudlow psa wiec warto poczekac przynajmniej 10 tyg bez odkurzania no piszcie dziewczynki co u was , objawy, troski i radosci Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: prezent na dzien kobiet 08.03.07, 19:58 Jesienna, czasami brak objawów to dobry znak, często tu się zdarza, że dziewczyny były pewne, że nic się nie wydarzy, a tu piękne dwie krechy Ja też żadnych objawów nie mam, piersi delikatnie bolą po bokach, ale w zeszłym miesiącu też bolały i to o wiele mocniej i @ przyszła. Czuję się po prostu normalnie. Ale fajnie masz z tym mężem, mój niestety dzis w pracy do 22, więc kolacji juz nie będzie może mi chociaz jakieś śniadanko rano zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: prezent na dzien kobiet 08.03.07, 20:09 margot najwazniejsze by kochal a zapraszac na jedzienie nie musi kochana ja juz tyle sie naludzilam ze naprawde nic juz mnie nie rusza, ani objawy ani ich brak, czas nas uczy pokory jak spiewal sojka, a dziewczynki siedza cicho jak myszy pod miotla.. Odpowiedz Link Zgłoś
martka83 Re: prezent na dzien kobiet 08.03.07, 20:40 hej dziewczyny gdzie jesteście. nie ma co się smucić z powodu jednej kreski na przedwczesnym teście. trzeba działać żeby na właściwym teście były śliczne i wyraźne II. to może ja zaczne..... dziś mija sześć miesięcy od kiedy jesteśmy małżeństwem!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: prezent na dzien kobiet 09.03.07, 08:12 Ja nie czekam na plamienia, które zgodnie z rozkładem powinny pojawić się dzisiaj a jutro @. Jak się nie pojawią to się jeszcze bardziej nakręcę chociaż miałam odpuścić tym razem. Ale jak tu można odpuścić. Piersi trochę bolą ale coś co mnie bardziej zastanawia to te lekkie bóle od tygodnia jak na @. Nigdy tak wcześnie ich nie miałam - zawsze w dniu plamienia lub @. Więc może, może tym razem..... Jak jutro nie dostanę @ to testuję w niedzielę Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: prezent na dzien kobiet 09.03.07, 09:07 dzieczyny nie pękajcie jesienna jak nie terazz to na pewno wkrótce a jak dzisiaj usłyszałam w radiu że w przyszłym roku dłuższy macierzyński...to od razu pomyślałam ze ja chcę rodzić w przyszłym! zawsze to dłużej dodatkowa kasa bo do pracy na pewno nie wracam przynajmniej przez 2 lata... i dodatkowo to ja poproszę na wiosnę jak już moge wybrać no a bilety na samolot juz kupione jeszcze myslałam że sie jakoś wymigam a tu lipa...więc ja wam naprawdę szczerze chętnie oddaję moją szansę w prezencie łapcie dziewczyny bo leci................................... oj jak przyjdzie małpa to smutna nie bedę hehee a w życiu nie sądziłam że tak powiem! czuję sie zupełnie normalnie czasem cos ukłuje i tyle aha bo bym zapomniała kupiłam sobie wczoraj prenatanal N, w aptece pani powiedziała ze mam chyba najmniejsze pastylki i rzeczywiści jak pokazała mi materne to szczęka mi opadła no i ma też magnez a co tam niech się wszystko pouzupełnia tylko troche foliowego ma mało...ale może jak juz tyle czasu biorę kwas a ostatnio przez te 4m po 15mg no to moze sie uzupełnił? jak myslicie? ... trzymam za was mocno kciuki i czekam na dobre wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: prezent na dzien kobiet 09.03.07, 10:13 Megisa - o ile ma być dłuższy macierzyński? Wiadomo już, że od przyuzłego roku? Jeśli tak to mi się wydaje, że będzie on obowiązywał dla tych co zazną macierzyński w 2008 a urodzić mogą w 2007. Nie jest tak? Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: prezent na dzien kobiet 09.03.07, 10:53 wiesz nie wiem dokładnie w radiu mówili że w 2008 urlop macierzyński bedzie wynosił prawie pół roku ale to była tylko wzmianka do tego jak nasz rząd chce sie przyłożyć do propagowania macierzyństwa, że wiekszy dofinansowania i nowe żłobki, przedszkola ulgi podatkowe i takie tam inne a dodatkowo gadali tez czy wysyłać brzdaca lepiej do przedzszkola czy fundowac opiekunkę... no ale prawie pół roku to nie 3 miesiące, coć chyba teraz już ze 2 tyg dorzucili Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: prezent na dzien kobiet 11.03.07, 20:40 Nie, od stycznia urlop bedzie prawdopodobnie 20 tygodni (teraz jest 18), ale kto wie, bo projekt zakłada zwiększanie co 2 lata o 2 tygodnie, więc my raczej przy pierwszym dziecku na ten półroczny się nie załapiemy, bo to za kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 08.03.07, 23:16 Mam znajomą, która stara się od 8 m-cy, namówiłam ją na testy owulacyjne. Od początku wychodziły jej negatywne, sprawdzała przez 2 m-ce. Teraz namówiłam ją na badanie progesteronu i prolaktyny. To pierwsze wyszło niskie, więc zapisała się do lekarza. Dzisiaj do mnie dzwoni, że dobrze ja nakierowałam, bo lekarz rzucił okiem na badania i od razu stwierdził, że owulacji nie ma! Dziewczyna marnowała czasu, a tu leki trzeba brać i się leczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 09:53 megisa to ja lapie te fluidy co ty ich nie chcesz na razie! ciach i sa moje co do macierzynskiego to wy mozecie poczekac ; a ja mam swoja dzialanosc wiec mnie to wsjo rawno wlasnie pije kawe, w lozku, pies mi grzeje stopy bo rano ma prawo uciac drzemke w moim lozu (mam wrazenie ze cala noc na to czeka) spojrzalam na moj negatywny test by sie nie ludzic juz, no i tyle co u reszty?! jak nastroje? bo to juz coraz blizej masowego testowania Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 10:06 Jesienna a jak u Ciebie z objawami. Masz jakieś bóle? Ja wcześniej miałam jak na @ a teraz jakieś kłucie w jajniku. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 10:15 krokusku wiec: mialam jednego dnia potworny bol , potem na drugi dzien mialam caly dol brzucha obolaly, wczesniej tez mnie cos kulo w jajnikach a teraz mam wrazenie ze cisza czsamitylko na minutke mnie zaboli jak na przyklad mam pelen pecherz, a tak zadnego bolu piersi, nic , latwo mnie wszystko wyprowadza z rownowagi ale to moze byc pms, zawsze mialam problemy z infekcjami ale od kiedy biore tylko prysznic tzn od tego cyklu (a kocham dlugie kapiele) to nic! zadnych nieprzyjemnych historii i clotrimazol poszedl w odstawke, takze ja krokusku mysle ze moze cos tam sie dzialo u mnie ale juz sie nic nie dzieje..przeciez wyszlaby mi choc bladziocha na tescie..no i czulabym sie jakos dziwnie a tu nic procz boli a ty jak? Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 10:26 U mnie tak jak pisałam wcześniej dziś co jakiś czas kłucie w okolicach jajnika. Poza tym piersi powiększone i trochę bardziej wrażlie - ale w poprzednim cyklu było podobnie więc tym się nie sugeruję. Ale dziś zauważyłam, że czuję mokro - tak jakby śluz płodny - czy to możliwe? Tłumaczę sobie, że to pewnie z racji zaaplikowania wczoraj lactovaginalu. Coś mi zaczęło doskwierać i zrobiłam irygację a potem lactovaginal. Czy ten śluz może być tym spowodowany? Najczęściej dziań przed miałam l=już brązowe plamienia a dzisiaj wodnisty śluz. Nie wiem co mam o tym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 10:46 A ja wczoraj i dzisiaj mam dziwne objawy. Wczoraj (23 dc) miałam mrowienie cały dzień w macicy, lekkie pokłuwanie,a wieczorem złapał mnie strasznie silny ból. Takie mocne kłucie od macicy w kierunku krocza, jakbym miecz rodziła Brrr, aż mnie w mózgu bolało Wzięłam coś przeciwbólowego i przeszło. Dzisiaj znowu o mrowienie. Pierwsza moja myśl - znowu poroniłam. Sprawdziłam - nie krwawię, na szyjce też nie ma krwi. No to czekam do 14 marca. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 10:54 krokusku mysle ze po irygacji nie masz co sie sugerowac tym co sie bedzie dzialo przez 12 najblizszych godzin, angrek ja tez mysle sobie czy czasem ten moj bol silny to nie bylo pozbycie sie mojego jajeczka ktore chcialo sie zagniezdzic,..ale tego sie nie dowiem , Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 własnie dopadł mnie skurcz 09.03.07, 11:12 no ja własnie miałam przed chwilą taki silny skurcz tak gdzies po środku wiec na bank nie jajniki...może jelito? że aż zmnie zgięło i rumieńce mi wylazły ale powoli zaczyna puszczać...tylko że chyba za wczesnie na "wypluwanie" w związku z tematem nawet jesli owu była w 15 a nie 16dc to dopiero 5/4 dzień a jajko chyba się zagnieżdża od min 6dc po owu? wiec stawiam na sprawy jelitowe a jesli chodzi i śluz jakby płodny przed @ to w przypadku kiedy bierze sie jakies środki to nie ma co się tym sugerowac ale jak bez prochów to może być spowodowane spadkiem progesteronu czy czegoś tam....no ja aqrat tak mam zawsze na 1-2 przed @ krokus trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: własnie dopadł mnie skurcz 09.03.07, 11:23 Megisko, wiesz co? Ja tak sobie myślę, że odnośnie tego co czujemy to powinnyśmy się skonsultować z psychologim. I to z wieloletnią praktyką Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: własnie dopadł mnie skurcz 09.03.07, 11:43 hehe no pewnie w wielu kwestiach to by nam się przydał no ale tego to ja sobie nie wymysliłam jak mi prawie oczy z orbit wyszły )) a wogóle ja nic nie chce gadać ale chyba mnie jakies choróbsko zaczyna toczyć bo mi temperatura na bank skoczyła bo czółko mam gorące (koleżanka macała) i podejżanie oczy mi się błyszczą juz rano jakoś niezbyt zdrowo się czułam mam nadzieję że z tą zarazą to nie wykrakałam .... a miałam w ogródku w weekend pogrzebać...obym w wyrku nie skończyła Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: własnie dopadł mnie skurcz 09.03.07, 11:42 megisa, to mnie zaniepokoiłaś. Ja nigdy tak nie miałam (zawsze było sucho a potem od razu zabarwione plamienie)więc jak teraz mam to pomyślałam, że to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: własnie dopadł mnie skurcz 09.03.07, 11:49 nie mysl o tym bo jak coś brałaś to nie możesz się sluzem sugerować bo nie musi nic oznaczać ale podobno jak dojdzie do zapłodnienia to wtedy sluz jest mleczny i nieprzeźroczysty to gdzieś na jakiś innych wątkach czytałam ja jak byłam w ciązy to jakoś nie zwróciłam na to uwagi, zebym go wogóle miała "obudziłam sie" dzień po terminie @ że halo chyba miałam mieć wczoraj okres? zerknęłam w kalendarz a że do testów owu miałam dodane ciążowe gratis... bach słabiutka 2 krecha i szok Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: własnie dopadł mnie skurcz 09.03.07, 12:11 No mam nadzieję, że to przez tą irygację i lacto, bo przedtem tak nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 11:08 Współczuję Wam z powodu tych silnych bóli. Ja nie wiem co to znaczy - nigdy tak nie miałam. ALe bądźcie dobrej myśli. Trzymam kciuki za nas wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 13:59 Hejka, hejka, ooo wreszcie weekend DD Tak tu Was czytam i widzę, że większość pesymistycznych myśli ja niestety też za bardzo nie wierzę, ze coś się z tego wykluje. Zero objawów, cycki delikatnie bolą, ale to norma, wiec nie ma co sie nimi podniecać. Poza tym dostałam jakiegoś uczelenia i mam całą mordkę w takiej kaszce - wyglądam jak babska wersja Frediego Krugera Ach...A co u Was ? pozdrawiam Acha, a co do śluzu, to mam gęsty i mleczny, ale nie jest go jakoś zbytnio dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 15:00 ja chyba odpadam dzisiaj bylam w invimedzie, owulacji nie bylo, zrobila sie torbiel krwotoczna, dr Dworniak zaproponowal in vitro w zwiazku z moimi problemami nie wiem co ja zrobie, nie dopuszczam jeszce do sibie tej mysli(chyba oszaleje Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 15:05 Ja sobie myślę tak - tyle kobiet przeszło in vitro i zostały matkami, więc każda ma szansę, a wszystko też skończy się dobrze. Nie poddawaj się, o dziecko trzeba walczyć do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 09.03.07, 15:11 strasznie mi przykro, trzymaj się szansa jest zawsze trzeba w to wierzyć moim znajomym nawet nie dali szans na invitro po 10latach starań i leczenia odpuścili sobie zaczęli organizowac adopcję...po 2m od tej decyzji i po wakacjach ona była już w ciąży co prawda zagrożonej przez całe 9m ale udało się a potem 2 dzieciaczek...tez z zaskoczenia teraz sa juz 2 pyskujace bąble różne cuda sie zdarzają i ja w to wierzę na ich przykładzie dopóki jest jakiekolwiek wyjście to trzeba z niego korzystać i wierzyć że się uda ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 np do krokusa - przeziębienie 09.03.07, 15:38 znalazłam twój wątek o przeziębieniu i bólu gardła ale niestety nikt ci wtedy nie odpisał i co ? brałaś cos w końcu? bo ja nie mam złudzeń że się rozkręca u mnie na całego ...głowa mnie boli, gardło mnie boli, na 100% mam podwyższoną tempke raczej nie grypowo bo nic mnie nie łamie ale to chyba wskupia sie jak na razie najbardziej na gardle...w ciągu paru godzin normalnie zachrypłam i czuje że mam gile w gardle...kataru jeszcze nie mam na całe szczęście ale weekend na pewno mam z głowy... najwidoczniej u nas w domu jednak bedzie kwarantanna, m dzwonił-ma to samo...pewnie dziad mnie zaraził a na dodatek nawet naszego rudego pieszczocha dopadło bo tez kicha i prycha ...a mówiłam żeby wczoraj na dwór nie wychodził to on tylko miau i miau no i sie tez doigrał )) oczywiście domowymi sposobami spróbuje sie postawić wieczorem na nogi a co możemy brac w razie czego z chemi aptecznej... na pewno mam w domu tantum verde na gardło w sprayu...można? a cos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: np do krokusa - przeziębienie 09.03.07, 18:45 Megisa, no też teraz musiało Cię dopaść to cholerstwo, normalnie gnojki uwzięły się na nas na gardło na pewno można syropy ziołowe, z cebuli, prawoślazowy, można też płukać wodą z solą, na gorączkę, to może jakieszimne okłady na czółko, jedz dużo cebuli, czosnku, mleczko z miodzikiem i zaraza wytępiona. Duuuuuuuuużo, duuuuuuuuużo zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: np do krokusa - przeziębienie 09.03.07, 18:59 dzieki widze ze nie jest ze mna tak źle bo temp tylko 37,5 (czyli normalna jak po owu) ale czuję się koszmarnie, mam jakis straszny zjazd i siły mnie opuściły... ...syropek z cebuli sie robi, mleczko z miodkiem i czosnkiem zafunduje przez spaniem, oby jutro gozej nie było... cos w tym gardle się dzieje bo jak piłam sok z pomarańczy to normalnie mnie szczypało, wiec cos ze sluzówką... ja nie wiem co jest grane ale jak zaczynam mysleć o ciązy znaczy przy staraniach to cos mnie dopada poprzednio bolała mnie tak gardło w ubiegłym roku i to w tym cyklu kiedy zaciazyłam a teraz kiedy znowu wracamy do tematu to obydwoje się rozkładamy...jakaś porażka wielkie dzieki pa chyba pójdę sie połozyć Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: np do krokusa - przeziębienie 09.03.07, 19:10 Megisa, ja tak mialam przy zatokach, temperatura ok. 37, wiec luz, ale takie straszne pieczenie w gardle. okazało sie że cały ten syf z zatok ściekał po gardle i stąd ten ból. Ale do tego bolała mnie tez bardzo głowa w okolicach czoła. Mam nadzięję, że u Ciebie to tylko malutka infekcja, przeziębienie i szybko sie wykurujesz - poproś mena o masaż rozgrzewający ) wiesz, czasami na początku ciąży organizm trochę osłabiony i łapie te wszystkie paskudztwa...Życzę Ci, żeby to była mała niedyspozycja ciązowa ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 in vitro.. 09.03.07, 19:29 aaaaaaaaa wiesz czasem lepiej jak lekarz nie zwodzi i nie czekasz latami tylko zaczac walke od razu jesli dasz rade finansowo oczywiscie..oj laseczki pochorowane! ale ale kochane ktoras z was jest w ciazy wiecieo tym? ja wam to mowie Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: np do krokusa - przeziębienie 10.03.07, 11:01 margot nigdy nie miałam problemu z zatokami a głowa bolała mnie tak ogólnie tez mam nadzieje że to jakaś mała infekcja choć dzis wcale nie jest lepiej a mleczka z czosnkiem zawsze stawiało mnie na nogi jak cos sie rozkręcało... hehe masaż...byłoby miło ale on tez coś ma z tym gardłem ...a wiadomo jak to chłop...cos boli - koniec świata...chyba natura dobrze to przemyslała że to my rodzimy dzieci bo oni chyba po pierwszym skurczy traciliby przytomność ))no mój m to chyba jakby zobaczył że wody odchodza to potrzebna byłaby juz reanimacja )) ..to moje osłabienie chyba nie może w żaden sposób wiązac sie z ewentualną ciążę , bo na to za wcześnie jeszcze... chyba to prostu ta ładna pogoda, słoneczko i rozluźnienie strojów tak mnie załatwiło... Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: np do krokusa - przeziębienie 10.03.07, 11:05 dziewczynki milego weekendu, no moze ktos zobaczy te II kreski, choc przyznajcie ze w taka pogode wszystkie porazki latwiej wziąc na klate pozdrowionka dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: np do krokusa - przeziębienie 10.03.07, 11:12 jesienna jak obudziałam sie rano słonko świeciło pieknie, wykąpałam sie... porażka, szaro ciemno i deszcz zaczyna padać no wracam chyba do łóżeczka bo przy takiej pogodzie to tylko ciepłe łóżeczko jest dobre miłego dzionka u mnie jeszcze trochę do testowania...jeszcze cały kolejny tydzień no mam nadzieje że ta paskudna pogoda przyniesie jednak komus dziś szczęście a jak nie dzisiaj to wkrótce Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 a jak u was samopoczucie? 10.03.07, 17:14 bo ja jakbym nie wiedziała że okres mam dostać dopiero 19 to byłabym pewna że dostanę lada moment... Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: a jak u was samopoczucie? 10.03.07, 17:50 OJ megisko dobre masz objawy...do 19tego to kupa czasu!....sciskam kciuki ja jestem jak mleko dzis, kipie ! i sie uspakajam w minute, ale zla bywam jak osa a potem samo mi przechodzi czyli klasyczny pms a oprcz tego absolutnie nic.. a jak reszta? Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: a jak u was samopoczucie? 10.03.07, 18:20 Ja nareszczie wyzdrowiałam po 14 dniach Okres na 100% nadejdzie we środę, tak coś czuję Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: a jak u was samopoczucie? 10.03.07, 20:11 Hej Dziewczyny, ja też już chyba sie pogodziłam z porażką w tym m-cu, nic absolutnie nic, cycki sflaczałe, nic nie bolą i w ogóle tak jak Jesienna mam już typowy zespół napięcia przedmiesiączkowego, wredota jestem jak cholera, nawet mąż mi z domu uciekł i na mecz pojechał. Ja wobec tego pojechałam z mamą do kina na Testosteron, pośmiałam sie facetów i teraz normalnie sobie siedze i popijam Redd'sa, tak piję sobie piwko i jest mi suuuuper dobrze buziaki dla Was wszystkich )) Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: a jak u was samopoczucie? 11.03.07, 17:03 A ja od dwóch dni tyję w oczach, w sobotę ważyłam 2,5 kg więcej niż w piątek. zazcyna się przedokresowe zatrzymywanie wody Dzisiaj nie mogłam się w żadnych spodniach dopiąć, brzuch mam "wywalony" jak nigdy wcześniej,a do okresu jeszcze 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
martka83 Re: a jak u was samopoczucie? 11.03.07, 18:23 Hej megisa widze że ciężki tydzień przed nami..... Ja też dowiem się dopiero w przyszłą niedzielę czy coś z tego będzie. A dzisiaj już prawie teścik kupowałam, ale się powstrzymałam bo przecież obiecałam sobie że żadnego nakręcania nie będzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: a jak u was samopoczucie? 11.03.07, 18:58 Martka u mnie cięzki chyba bardziej ze względu na to choróbsko niz oczekiwanie brzuch juz mnie nie boli wszystko wróciło do normy a choróbsko- ja nie wiem co to mnie dopadło to jakis dziwoląg goraczki nie mam tempka normalna jak po owu na głos nie ma to wpływu a gardło tak mnie boli jakbym miała do krwi zdarte i piecze strasznie i nic nie pomaga nie wiem czy przypadkiem do internisty się nie wybiorę, moze cos wymysli i poradzi bo na l4 to teraz nie jest dobry moment w pracy...z reszta jak zawsze No babeczki która po krokusie następna ? Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Dziś zobaczyłam II kreski 11.03.07, 18:30 i jestem przeszczęśliwa!!!! Zyczę Wam wszystkim kochane dziewczynki jak najszybciej takiego stanu euforii. Chyba naprawdę ten wątek jest wyjątkowy. Pozdrawiam i przesyłam Wam fludiki Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: Dziś zobaczyłam II kreski 11.03.07, 18:48 krokus GRATULACJE !!! ale sie cieszę )) wiec może jednak nasz wątek tez bedzie dla kilku babeczek szczęśliwy )) no to jesteś pierwsza Odpowiedz Link Zgłoś
martka83 Re: Dziś zobaczyłam II kreski 11.03.07, 20:09 Krokusik gratuluję z całego serca. Dbaj o siebie teraz bardzo bardzo mocno. Mam nadzieję że niedługo do ciebie dołączymy. Ja już czasami wariuje. Już nie wiem czy mi się tylko wydaje czy rzeczywiście chce mi sie spac i apetycik jakiś dziwny. A miało być bez nakręcania się. Jeszcze raz serdecznie Ci gratuluję. A Ty Megisa może lepiej nie łykaj żadnych tabletek, tak na wszelki wypadek. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: Dziś zobaczyłam II kreski 11.03.07, 20:25 no to tradycji stalo sie zadosc ktos na watku zaciazyl.. ja czulam ze z krokuska to cos bedzie!!! gratuluje..!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: Dziś zobaczyłam II kreski 12.03.07, 09:10 martka83 wiem wiem że prochów lepiej nie łykać ale może lekarz coś wymysli no przeciez nawet kobiety w ciązy chorują i jakoś leczyć je trzeba a jesli chodzi o objawy to wcześniej miałam je co miesiąć przed @ heheh o dziwo jak byłam ten raz w ciazy to ich właśie nie miałam )) Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Huuuuuuuurrrrrrraaaaaaaaaaaa! 11.03.07, 20:16 Hip hip hura Gratuluję, Kochana!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: Dziś zobaczyłam II kreski 11.03.07, 20:30 Krokusiku, wielkie gratulacje!!! Ale fajnie, że Ci się udało, nasz pierwszy wiosnny krokusik ) teraz życzę dużo zdrówka i spokojnych dziewięciu miesięcy gorąco pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: Dziś zobaczyłam II kreski 12.03.07, 08:27 Dzięki dziewczyny. Wierzę, że Wam też się uda! Ja nie miałam żadnych objawów poza lekkim bólem w dole brzucha, który zaczął się na tydzień przed terminem @. Nigdy tak nie miałam i dlatego miałam nadzieję, że to oznacza fasolkę . I tak się stało! Nadal czuję lekki ból ale teraz wiem na 100% czym jest spowodowany. Kochane - dołączajcie do mnie jak najszybciej. Będzie raźniej! Odpowiedz Link Zgłoś
martka83 Re: Dziś zobaczyłam II kreski 12.03.07, 09:10 "no to tradycji stalo sie zadosc ktos na watku zaciazyl.. ja czulam ze z krokuska to cos bedzie!!! gratuluje..!!!!!!!" Czyli kochane wychodzi na to że najlepiej być na kilku wątkach zawsze to większe szanse!!!!!! A tak poważnie to co u was??? Ja nie wiem czy wytrzymam do konca tego tygodnia. Co chwilę kłują mnie jajniki. Naczytałam się tych waszych objawów i już ich szukam u siebie!! Megiso jak zdrówko??? Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 a u mnie ;) 12.03.07, 09:19 kompletnie bez zmian dalej strasznie boli mnie gardło a mój wykres wogóle zwariował! dziś tempka mi tak spadła że nie wiem o co chodzi, moze szybciej dostane okres?...no ale 7 dni wczesniej?? no to chyba przegięcie...już myslałam że te moje przewidywania że mnie zaleje jednak nie były całkiem bezpodstawne no ale nic sie nie stało...i dzis juz nie czuje się okresowo... troche nadmuchana ale to chyba norma przed @ moze ten spadek to przez to gadło...no ale to chyba powinna sie tempka podnieść a nie spaść?? czeski film tak czy siak z niecierpliwością czekam na kolejne radosne newsy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 09:26 Ja czasem w czasie przeziębienia mam niżsą temp. bo jestem osłabiona. Może u Ciebie też tak teraz jest. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 09:39 no może rzeczywiście choc nie czuje żebym była osłabiona no ale może jestem? kombinuje jak by sie to postawic szybko na nogi bo chciałabym żeby ten wykresik była jakos w miare dobry...bo w końcu pierwszy i dobrze byłoby mieć punkt odniesienia w przyszłym ale nic z tych domowych na mnie nie działa...piłam jakies syropki ziołowe.. no i ten spray tantum verde na gradło i nic jak ja nie lubię jak cos mnie boli...to jest denerwujące Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 10:13 Ja w czasie przeziębienia piłam dużo wody z cytryną i miodem a ostatnio rozgrzewajacą herbatkę imbirową. Bardzo prosta i szybka do zrobienia a naprawdę rozgrzewa. W czesie tych infekcji nie miałam mocnego bólu gardła - raczej katar i zatkane zatoki mi dokuczały. Na katar pomagały mi krole Nasivin. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: a u mnie ;) 12.03.07, 10:55 Pamiętam, pamiętam naszą rozmowę o staraniach i przeziębieniu Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 11:12 agnrek a jak u was ze zdrówkiem? juz dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: a u mnie ;) 12.03.07, 11:18 Dziękuję, wreszcie od kilku dni mamy nosy w kolorze ciała, a nie pomidora Organizm mi gra na nosie teraz ile wlezie W sobotę ważyłam 2,5 kg więcej niż w piątek! W niedzielę nie mogłasm wcisnąć na siebie spodni i temperatura mi skoczyła na 37 stopni. Paranoja normalnie, co ten organizm ze mną wyrabia. Okres we środę. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 11:12 No właśnie. Na szczęście to przeziębienie nie pokrzyżowało mi planów. Może dlatego, że brałam augmentin i nie rozłożyło mnie na dobre. A jak Twoje samopoczucie no i objawy??? Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 12:59 cos czuje ze moj bol brzucha ok 24 dc to byla spozniona owu...czyli @ bedzie spozniona juz mi sie tak ze 3 razy zdarzylo w ciagu 1.5 roku nie mam objawow @ zadnych... Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 13:10 A może jeszcze nie wszytsko stracone. Ja też na 2 dni przed terminem @ już sobie tłumaczyłam, że niestety nie tym razem a jednak wyszły II kreski. Nadzieja jest dopóki @ nie przyjdzie. Oby tak u CCciebie było. Odpowiedz Link Zgłoś
martka83 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 19:56 dziewczyny a ja chyba tym razem odpadne. Już czasami mam taki objawy jak przed @ niestety. Ale rzeczywiście, jest nadzieja dopóki @ nie przyjdzie. A ja już się tak nakręciłam że chyba dla świętego spokoju szczelę sobie teścik. tylko że to moje pierwsze staranka więc ja co do testów to całkiem zielona jestem Możecie mnie trochę dokształcić? jakie są najlepsze i kiedy można zrobić pierwszy tak żeby był wiarygodny??? Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i zdrówka życzę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: a u mnie ;) 12.03.07, 22:15 martka , jak chcesz sobie zrobic tescik to zrob z ranca, najlepiej bobo ale strumieniowy (to taki z paseczkiem ktory to paseczek wkladasz do moczu i zostawiasz wszystko opisane) lub quik vieu , ale nie rob za wczesnie bo straczisz forse krokusku, dzieki za dobre zyczenia, ale ja naprawde czulabym cokolwiek, a czuje sie wyjatkowo nie okresowo jakby to byl srodek cyklu.. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: a u mnie ;) 13.03.07, 08:08 To chyba dobrze, że czujesz się nieokresowo? @ nie przyjdzie i będziemy razem oczekiwać dzidziusia. Odpowiedz Link Zgłoś
martka83 Re: a u mnie ;) 13.03.07, 09:27 Bardzo dziękuję za odpowiedź, coś mi się wydaje że na teście się skończy. O ile @ wcześniej nie wpadnie..... tfu tfu !!!! Ja już właściwie sama nie wiem jak się czuję, chyba za dużo o tym myślę Pozdrawiam was wszystkie w ten słoneczny dzień!!! Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: a u mnie ;) 13.03.07, 15:20 Hej Dziewczyny, co tam u Was? Z tego co pamiętam to kilka z nas (nie) spodziewa się @ już jutro, wiem, że na pewno Agnrek - co tam u Ciebie? Jakiegoś testa jutro robisz, czy czekasz jeszcze parę dni? Mnie korci niesamowicie, ale przynajmniej do jutra się powstrzymuję A Jesiena - coś juz się wyjaśniło, bo pamiętam, że Ty miałaś testować jako jedna z pierwszych? Słuchajcie, cos się musi rozkręcić, bo na razie Krokusek w pojedynkę, nie możemy tak Jej samej zostawić ) Pozdrawiam Was baaaarrrrdzo gorąco, buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: a u mnie ;) 13.03.07, 15:23 No ja powinnam mieć okres jutro. Dzisiaj po pracy kupię test i jeśli rano nie dostanę, to sikam do naczynka Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 do Agnrek 13.03.07, 15:32 Mówisz, że już jutro z rańca mocz oddajesz do analizy ja jeszcze nie jestem wyposażona w sprzęt do testowania, ale będzie trzeba się jeszcze dzisiaj się zaopatrzyć, choć prawdę mówić wydaje mi się, że okres mnie wyprzedzi a Ty jak się czujesz? może masz już jakieś objawy? Jezu, sorry za te pytania, ale ja już świruję pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: do Agnrek 13.03.07, 15:41 Wiesz, nie ma mądrego, żeby rozpoznał objawy. W pierwszym miesiącu starań byłam pewna, że zobaczę dwie kreski, a tu nici z tego. W drugim miesiącu oko mi zbladło, że zobaczyłam dwie kreski, a spodziewałam się okresu. Poroniłam tę ciążę przed świętami w 6. tygodniu. Zrobiliśmy 2,5 m-ca przerwy i znowu zaczęliśmy pierwszy cykl starań, czego efekt będzie widoczny jutro. Ciało potrafi oszukiwać, tym bardziej, że nasz stęskniony mózg mu wysyła dziwne sygnały Trzeba cierpliwie czekać, nie ma rady. Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: do Agnrek 13.03.07, 15:52 Mi za pierwszym razem udało się od razu, w pierwszym cyklu, ale niestety też poroniłam. Wtedy to już kilka dni przed okresem wiedziałam, że jestem w ciąży i w sumie test był formalnością. I tak debilnie każdy cykl, każdy objaw porównuję do pierwszej ciąży , a tutaj chyba podobieństw nie ma. No cóż, masz rację, trzeba czekać. Oby final był piękny Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: do Agnrek 13.03.07, 15:54 Ja mam dzisiaj dentystę, odbudowę wypełnienia, pewnie bez znieczulenia się nie obędzie. Chyba będę musiała powiedzieć, że nie wykluczam ciąży. W tej pierwszej dalim mmi takie znieczulenie zewnętrzne, w sprayu, nie w zastrzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: a u mnie ;) 13.03.07, 16:28 Margot ma rację Dołączajcie szybko do mnie! Powodzenia, trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: Do martki83 15.03.07, 07:47 Margot, jesli to do mnie pytanie to z Wyszkowa Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 13.03.07, 17:44 cześć dziewczyny noa ju tu siadam do netu żeby przeczytać "huuuuurrrraaaa tez mam dwie kreski" i jeszcze nic nie wiadomo? koniecznie któraś musi dołaczyć do krokuska Ja właśnie wróciłam od lekarki bo kompletnie mnie rozłożyło powiedziała że to jej wyglada na jakies wirusowe zapalenie i szybciutko zapisał mi antybiotyk który już jutro miał mnie postawic na nogi wiec równie szybko jej powiedziłam że nie bardzo bo może jestem w ciaży... no to szybko wykreśliła antybiotyk i wypisała l4 do końca tygodnia mam leżeć i się pocić, pić sok z malin i cierpieć powiedziała że homeopatyczne to mi nie pomogą więc wychorować sie mam i już a jak nie puści to mam do niej przyjść w pn jak już coś bedę wiedzieć i jak nie bede w ciazy to w tedy mi da ten antybiotyk a jak bede to będzie mnie trzymac w domu dopóki nie dojde do siebie fajna ta babka była az miło )) trzymaj cie dziwczyny kciuki żeby mi przeszło bo się wykończę i jeszce katar mi doszedł wiec możecie sobie wyobrazić jak wygladam no to czekam dalej na dobre wieści ) Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 13.03.07, 18:01 Megiska, o jasny gwint, ale Ci współczuję, niestety to przesilenie wiosenne ma to do siebie, że wszelkie infekcje się panoszą. Trzymam za Ciebie kciuki, żebyś szybko się tego pozbyła. U mnie dziś napięcie sięga zenitu. wrócilismy z mężem ze spacerku, kupiliśmy po drodze teściora i jutro testujemy, Agnrek też, więc od rana będą same niusy oj, zobaczymy co z tego będzie...ja na razie nie czuję się w ogóle ciążowo, no trzeba jeszcze do jutro wytrzymac,ale to takie trudne... buziole i życzenia szybkiego powrotu do zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
myszka99996 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 13.03.07, 20:02 Ja spodziewam się@ 17.03 i może to głupie ale mam nadzieję,że przyjdzie.Poroniłam już dwa razy ostatnio 20.12.2006.Nie staraliśmy sę w tym cyklu o dzidzie owulacje miałam 03.03(14dc)Przytulanko było 07.03(18dc)a dzisiaj 24dc malutkie ślady krwi i ból w podbrzuszu czyżby KTOS sie tam zagnieżdżał a może to zbliżająca się @.Dodam,że czekamy na badania genet.wizyta w kwietniu a wyniki w maju(RZESZÓW).Wolałabym poczekać na wyniki ale nie wiem co na to MATKA NATÓRA ona potrafi narozrabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
martka83 Re: do Megisa602 13.03.07, 20:51 No kochana to my prawie sąsiadkami jesteśmy!!! Możemy się kiedyś w Poznaniu umówić na kawcię i pierdołki. Ja mieszkam w Dopiewie Ale się spotkałyśmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
myszka99996 Re: do Megisa602 13.03.07, 21:14 "PRAWIE" robi wielką różnicę(524km Poznań-Rzeszów)ale problemy podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: do Megisa602 .................8-D :D 13.03.07, 22:58 chwila konsternacji Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 13.03.07, 22:53 myszka a skąd wiesz że owu miałaś w 14dc? jakos to sprawdzasz czy tak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka99996 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 14.03.07, 17:22 Robie rano wykresy z temperaturką,jak mam owulacje zawsze mi temp.skacze do góry.Prowadze te wykresy ponad rok,troszke mnie to nudzi ale dla dzidziusia zrobie wszystko.W poprzednim cyklu miałam owul.w18dc.a więc różnie to bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 13.03.07, 22:52 magrot no niestety...i normalnie jak na złość tak to nic , mogą wszyscy na mnie kichać , kwarantanna u znajomych... a ja mogę sobie wszystkich odwiedzac i nic ...a tu co? cykl w którym całkiem nieźle sie wpasowaliśmy i co ledwo zipię i tak sobie pomyślałam że może rzeczywiście byłoby lepiej gdybym rodziła na wiosnę ale z drugiej strony to gdyby sie udało to bylibyśmy juz w trójkę na kolejne święta...tez całkiem nieźle nie ma co wybrzydzać no i muszę chyba sobie znaleźć zajęcie bo nie wiem czy głowa to mnie boli od tego chorowania czy rozmyslania czy cos czuję czy nie dziś czytałam taki art.o pierwszych symptomach ciązy i ja mam chyba całkiem dużo tych drugich znaczy ...domniemanych heheeh kłuje mnie jajnik po prawej stronie ...niby norma, ale zawsze biust mi się wypełnił i troche boli...niby normalne przed @ z tych dziwnych to co jakiś czas czuję smak jakbym baterie polizała, no ale ja wogóle teraz smaku nie mam wiec może moje kubki wariują no i jestem totalnie zakręcona...jadąc samochodem dziś zdałam sobie sprawę że nie pamietam połowe drogi...normalnie na autopilocie przejechałam )) i nie mogę sobie za chiny przypomnieć czy brałam dziś witaminy (te dla cięzarówek) które kupiłam...no ale chora jestem to tez moze być norma, choć...kto wie w kazdym razie nic lepszego niz to l4 to mnie spotkać nie mogło bo przynajmniej sie wyśpie )) oj margot no to czekam rano na dobre wiadomości mam nadzieje że agnrek tez da szybko znać i wiadomości będą równe dobre (wiesz szkoda ze nie mierzysz tempki to naprawde wiele rzeczy wyjasnia, wiedziałbyś kiedy była owu i czy okres ci sie spóźnia czy tylko przesuwa bo w owu była tez obsuwa ja juz sie wciągnęłam na dobre ) powodzonka dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 14.03.07, 00:36 dziewczyny ja wrocilam niedawno z wakacji b. dalekich i chyba mi tamtejsze tropiki wszystko poprzestawialy! bo ani@ ani dwóch kresek na tescie, sciskam za was kciuki bo dziwnie ze krokusek tak sam, a na wiosne to z reguly babeczki czesciej zachodza w ciaze wiec czekajmy na rozwoj sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 :(( niestety tylko jedna... 14.03.07, 07:44 Moje Drogie, niestety nie dołącze do Krokuska i pewnie do paru jeszcze z Was, ten cykl niestety muszę zapisać do tych bardziej felernych. Kreska na teście jest sama samiusieńka i nawet nie ma najmniejszego cienia tej drugiej, ważniejszej - po prostu jedna mała, wstrętna krecha. Ale mimo wszystko zostaję z Wami i gorąco Wam dopinguję, trzymam kciukasy najmocniej jak potrrafię i wierzę, że juz niedługo będziemy pisać posty gratulacyjne pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: :(( niestety tylko jedna... 14.03.07, 10:09 dziewczyny póki @ nie ma jeszcze nie wszystko stracone, przeciez wiele razy dziewczyny pisały o tym że dopiero kilka dni po @ zaczęły sie pojawiać bladziochy a dzień @ nic nie było głowa do góry a nawet jesli @ przyjdą szczerze polecam wam mierzenie tempki bo wiadomo na czym sie stoi co prawda to czy była owu widać dopiero po fakcie ale można zobaczyć czy wcelowało się choc trochę w termin owu i trochę można przewidzieć kiedy owu bedzie w kolejnym cyklu, chociaz tak orientacyjnie (badanie sluzu i szyjki naprawde rozjasnia w głowie ) ale najwazniejzse jest to że mozna bardziej przewidziac termin @ bo lutealna jest w miare stała wiec jesli 1 faza sie przeciagnie i owu bedzie póxniej to @ jednocześnie też sie przesuwa...trochę nerwów i oczekiwań na pewno to zaoszczędza, naprawdę szczerze polecam no i trzmam dalej kciuki bo myslę że to jeszcze nie koniec ktos do krokuska musi dołączyć przecież i wcale nie powiedziane że to nie bedziecie wy Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: :(( niestety tylko jedna... 14.03.07, 10:33 Dzięki Megisa za słowa otuchy, ale u mnie to raczej wszystko jasne, wiadomo, że dopóki nie ma @ trzeba wierzyć...Co do owulacji to miałam monitorowany przyrost pęcherzyków na usg, niby miały pęknąć na następny dzień rano i też wtedy były staranka i jeszcze powtórka z rozrywki przez 2 dni. Temperatury nie mierzyłam, ale ból owulacyjny jajnika(tego z pęcherzykiem dominującym) i śluz dokładnie pokrywał się z obrazem usg. Dlatego myslę, że ta owulacja była. Niestety organizm bywa nieprzewidywalny, więc może cos sie tam nagmatwało. Sama nie wiem, ale pogodziłam sie, że nie tym razem niestety. Trzymam kciuki za Was i pozdrawiam wiosennie Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: :(( niestety tylko jedna... 14.03.07, 11:03 margot a miałaś sprawdzane czy pęcherzyk pekł? bo jak mi gin powiedział na którymś usg że pęknie w ciagu 48 h bo ma już 20mm to testy owu pokazały mi owulację dopiero po 4 dniu po wizycie no a trzeba liczyć jeszcze 24-36 na rzeczywistą owu przy testach... gin powiedział potem że mogł wygladac jakby miał pęknąc ale mógł poczekać i najwidoczniej w moim przypadku tak było wiec to że twój też miał pęknąc to nie znaczy że to zrobił bo twój też mógł poczekać choć teoretycznie powinien przy takiej i takiej wielkości juz dojść a ból owulacyjny to miałam tez zupełnie w innym terminie hehe słuchaj a jaki miałaś śluz jaki piszesz że się pokrywał z tym wszystkim? spoko nie pękaj jeszcze możesz się bardzo zdziwić a jak nie tym razem to na pewno wkrótce ja jeszce trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 odp do Megisy 14.03.07, 12:36 no właśnie o to chodzi, ze "podobno miały pęknąć" wg mojego gina, ale nie sprawdzałam czy w końcu pękły, zasugerowałam się, że jajo boli, śluz przejrzysty i rozciągliwy, do tego zwiekszona ochota na sex - no, ale wiadomo, że tutaj matematyki nie ma. Może się uda za miesiąc, bociek pod choinkę coś podrzuci buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: odp do Megisy 14.03.07, 12:43 margot to ja nic nie chce mówić ale dziewuszki na npr to raczej twierdzą że ten rozciągliwy i przejrzysty to dopiero zapowiedź owu potem najczęściej przychodzi czas wodnistego czy ogólnie mokrego (najlepszej jakości) i dopiero wtedy przychodzi owu u mnie sie to sprawdziło i wyszło na to że od tego ciagnącego do wodnistego to u mnie kilka dobrych dni minęło wiec moze po prostu nie wcelowaliście? niby najlepiej kochac sie jak jest taki płodny- sluzowy i mokry ale u nas chłopaki słabszawe są wiec bardziej musimy celowac w owu niż liczyś na to że od płodnego do owu przetrwają... no ale zobaczymy co bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: odp do Megisy 14.03.07, 12:49 Tej, ale ja miałam może z 3 dni takiego rozciągliwego i wtedy było staranko, a takiego wodnistego moze 1 dzień. i na pewno wtedy nic się nie działo, bo pamiętam, że wtedy mąż się rozłożył i nie chciałam już go dręczyć to pewnie masz rację, nie trafiliśmy - chociaż myślałam, ze jeśli będzie nawet 2-3 dni przed owulacją, to przeżyją chłopaki, ale wychodzi z tego, ze może też są trochę leniwe Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: odp do Megisy 14.03.07, 12:57 margot no to ten wodnisty to szczyt sluzu jak nie ma go następnego dnia to własnie tego dnia kiedy był ostartni raz mogła byc owu no z tymi chłopakami to jest tak że jak są choc trochę słabsze to przed owu lepiej je potrzmać 3-4 dni (znaczy no sex) i wcelowac jaknajbliżej owulki moze się chłop trochę wypstrykał? badanie szyjki tez dużo wyjaśnia na owulke robi się miękka i się otwiera, normalnie mi palca zasysało heheh po owu się zamyka i robi się twardsza niby pierwszy cykl z npr a juz mnie trochę oswieciło o co c`mon Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: odp do Megisy 14.03.07, 13:32 ha,ha,ha to my zupełnie odwrotnie zrobiliśmy ) ale jesteśmy gapy, tak to jest jak 2 dzikusy biorą się za robienie dzieci teraz zaatakujemy w wodnistego - teraz tak właśnie myślę, że w takim wodnistym, to plemniczkom łatwiej podróżować, a w takiej gęstwinie, to prędzej się posklejają niż dotrą do jaśnie panny jajowej Megisa, dzięki za wskazówki, teraz tylko się modlić, żeby owulka była w następnym cyklu i strzelać w wodnistego pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: odp do Megisy 14.03.07, 13:42 hhaha no ) jak to sie człowiek uczy całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Ja wysiadam :( 14.03.07, 11:17 Dziś mój 29 dc i miałam testować. Organizm jednak dalej bawi się ze mną w ciuciubabkę. O 4.00 nad ranem obudził mnie silny ból miesiączkowy, łyknęłam apap i rano spodziewałam się miesiączki. A tu nic!Test, oczywiście, też negatywny. A teraz głucha cisza, żadnego bólu, pewnie apap jeszcze działa. Ale już wszystko jasne, okres się zjawi lada chwila. Wysiadam z tego pociągu w tym miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: Ja wysiadam :( 14.03.07, 12:09 oj dziewczyny ale wy pesymistki jesteście a tu taka ładna pogoda przesilenie wiosenne czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Ja wysiadam :( 14.03.07, 12:13 Megisko, ja siedzę w pełnum słońcu, takie mam wielkie okna w pracy Nie liczyłam, ze się uda, to mój pierwszy cykl po poronieniu, czyli "rozgrzewka". Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: Ja wysiadam :( 14.03.07, 12:17 Agnrek, ja tez jeszcze małpiszona nie mam, test negatyw, boli mnie podbrzusze, tak jakby jaja między sobą nadawały - Boże, nie potrafię tego określić ) Słuchaj jak nie my, to musi trafić na Megisę - załozycielka wątku w końcu trzymamy za nią kciukasy Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: Ja wysiadam :( 14.03.07, 12:36 hehe fajnie byłoby no cóz jak tak bedzie to nie pozostaje nic innego jak zakładac kolejne wątki...moze cos w tych tasiemcach jednak jest ... ja jakos nigdy ich nie lubiłam.... a to by była niespodzianka! no dziś jakaś kremowa wydzielinka ciut grudkowata czyżby progesteron robił swoje? no ale bez tempki chyba niebałdzo... a z biustem to na bank jest cos na rzeczy bo dziś m macał czy nie świruję... i jakis twardawy się zrobił hahaha pewnie @ bedzie i kolejna "jak malowana" urojona ciąża... )) a słoneczko- pikne normalnie, wymarzona pogoda na dobre wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: Megisa, musi się udać! 14.03.07, 12:47 pozyjemy zobaczymy jak nie, to mamy jeszcze w rezerwie kilka podejść )) choć nie da się ukryć że miło by było Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Megisa, musi się udać! 14.03.07, 12:55 Wiecie co? Ja zrobiłam rano pre-test, w terminie miesiączki. Nie jest zbytnio czuły, 20 czegoś tam. W poprzedniej ciąży pokazał mi dwa paski po terminie miesiączki. Miałam też taki cały plastikowy z okienkiem i on pokazał mi najszybciej. Jak się taki typ testu nazywa? Czy to nie płytkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 do Agnrek 14.03.07, 13:28 no płytkowe to jest właśnie taka płytka z okienkiem, gdzie pipetką nalewasz siusiu i w drugim okienku pokazują się kreseczki. Jest jeszcze strumieniowy (chyba np clearblue) i sikasz bezpośrednio na ten pasek, zamykasz taką obudową i w okienku pojawiają się kreseczki ja teraz robiłam quicka płytkowego, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: do Agnrek 14.03.07, 13:52 a mi ciążę pokazał najszybciej taki paskowy sikacz ze sklepu www.starania.pl one wyglądaja zupełnie jak te owulacyjne a beta dopiero zaczynała rosnąć w dniu kiedy zrobiłam test zrobiłam tez betę popołudniu i było 49 wiec rano na pewno było dużo mniej a jednak test pokazał przy takiej niewielkiej ilości ... ten z dzieciakiem bobo test mi nie pokazał... może je kupię do @ jeszcze trochę wiec spokojnie zmieszczę sie w terminie dostawy Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: do Agnrek 14.03.07, 15:51 No własnie mi też ten test z tego sklepu pokazał najszybciej! Ale już cih nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
infomed do megisa1 :) 14.03.07, 12:09 Jak patzre na Twój wykrysik to idziemy prawie łeb w łeb, ale ja juz od wczoraj spisałam na straty bo dopadły mnie objawy na @ Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: do megisa1 :) 14.03.07, 12:29 informed a jak wyglad twój? wrzuć bo jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
infomed Re: do megisa1 :) 14.03.07, 12:45 zapomniałam jak to sie robi jak podpowiesz to zaraz zrobie Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: do megisa1 :) 14.03.07, 12:51 musisz wybrać "sharing" po prawej babskiej stronie )) i skopiowac adres z zakładki "home page setup" ja przynajmniej tak zrobiłam pomogłam ? Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: do megisa1 :) 14.03.07, 13:45 no rzeczywiście podobny hehe tylko jestem kilka dni do przodu a taki ból że myślałam że mnie zaraz zaleje tez miałam ostatnio...no ale na @ było ewidentnie za wcześnie i sprawa ucichła...teraz tylko coś pokłuwa co jakis czas Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: do informed :) 14.03.07, 13:47 a kiedy zaszaleliscie? bo my prawie idealnie z 15 na 16dc ale nerwy to miałam stalowe żeby tyle przetrzymać bo niby kazdy dzień może być tym dniem ! i całkiem nieźle sie wpasowaliśmy a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
infomed Re: do informed :) 14.03.07, 14:08 no ja zwolennik czestego seksu, specjaslnie sie nie "wstzreliwałam" ale osttnio jak byłam w ciązy nie miałąm zadnych objawów, dosłownie bo nawet na @ nie miałąm, teraz odwrotnie juz mnie ciągnie brzuch i biust boli. jak ja przezyje do poniedziałku przeciez zamiast pracowac ciagle forum śledze Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: do informed :) 14.03.07, 14:41 no a ja czułam jakby zaraz miało mnie zalać i brzuch mnie bolał, ale nie zalało w terminie test nastepnego dnia i niespodzianka no forum starsznie wciąga wiem cos o tym na szczeście ja jestem teraz na L4 hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
infomed Re: do informed :) 14.03.07, 14:48 dzieki Bogu sa rózne te objawy wiec zawsze nadzieja cholera, druga część cyklu to schiza totalna Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: do informed :) 14.03.07, 14:50 schiza na maksa szkoda ze nie trwa np 3 dni no jeszcze jakoś bym chyba przezyła hehe Odpowiedz Link Zgłoś
infomed Re: do informed :) 15.03.07, 09:00 witaj i jak sie czujesz na jakies 3 dni przed??? ja juz głupieje, ratunku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: do informed :) 15.03.07, 10:11 hehe no rzeczywiście 3 dni ale numer jak napisałaś to do mnie dotarło ja całkiem normalnie raczej chorobowo niz ciązowe albo @powo jakis kaszel mi doszedl i jak kaszle to boli mnie prawy jajnik hehe jak to wszystko powiązane czasem gdzies cos kujnie i tyle o poranku ale tempka dalej w miejscu a chyba powinna choć trochę skoczyć wiec pewnie jutro albo pojutrze raczej spadnie bo tak mniej wiecej na 2 dni przed @ mi spada chciałabym juz cos wiedzieć bo czuję że się rozkręca to moje przeziębienie jak przyjdzie @ to na bank na tej kontroli lekarskiej w pn dostanę antybiotyki i całe szczęście bo ja chyba nie jestem przystosowana do chorowania ale tak to jest ostatnie l4 to ja chyba miałam ze 4 lata temu i to po wypadku nawet a nie na chorobe... ...mówię wam mam z tym choróbskiem przerabane tez mam małą schizę ale chyab najbardziej to jak śpię wczoraj sniło mi się że mamy dwóch synków...hmmm tylko starszy był adoptowany ??? a dziś że organizowalismy weselicho a ja z dbrzuchem hehe, no kiedys by wypadało wziąc ten slub żeby rodzice sie w końcu odczepili hehe Odpowiedz Link Zgłoś
infomed Re: do informed :) 15.03.07, 11:19 to fajnie ze dopiero dotarło ja tam odliczam i minuty tak to chyba wyglada, schiza rez w te raz w drugą mankę, najpierw trądzik dużo za wczesnie, teraz super cera na 3 dni przed, organizm zartuje sobie ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: do informed :) 15.03.07, 11:32 ooo pryszcze...hehe o tym nie myślałam ale fakt żadna zachciewajka na środku twarzy mi nie wyskoczyła tym razem a zwykle to lubia mnie tak z nienacka zaatakować przed @ no dokładnie raz tak, raz tak raz sie nakręce a potem to sobie mysle że bedzie co ma być i mam to gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
infomed Re: do informed :) 15.03.07, 11:36 Jak sobie pomysle jaka głupia jestem to az nie moge, stara baba a głupia!!! Do poniedziałku to padne chyba, ale jedno jest pocieszające - że nie ja jedna Odpowiedz Link Zgłoś
kicia03 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 14.03.07, 14:09 Hej dziewczyny! ja jeszcze jestem przed @ ale w tym cyklu to chyba cos sie poprzestawialo bo zwykle mam cykl 31 dniowy a owulacje mialam 1.03 czyli 14dcn tzn ze okres powinnam dostac wczesniej.Bola mnie piersi i brzuch ale troche sie zmartwilam bo mam taki uczucie suchosci i to chyba oznaka zblizajacej sie @ Odpowiedz Link Zgłoś
mikrowanka chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 14:24 dzis 25 dc owulacja w 13 dniu chyba była dzis mam brązowe plamki na bieliźnie troche za wcześnie ale pewnie właśnie pozbawia mnie złudzeń na powodzenie misji " marzec" Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 14:48 mikrowanka nic sie nie martw jak nie uda się tym razem to zaraz penie powstanie jakiś nowy tasiemiec z kolejnymi szansami Odpowiedz Link Zgłoś
myszka99996 Re: chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 17:52 No to idziemy "łeb w łeb" ja też mam 25dc brązowe plamki,z tą różnicą,że ja czekam na @.Po pierwszym poronieniu czekałam 2 cykle,po wizycie u gin.i stwierdzeniu owul.gin.powiedziała "do roboty".Poradziła nam "od tyłu"bo wtedy piemniczki mają z górki i krótszą drogę do przebycia.Nie wiem czy miała racje ale sie udało.Niestety w 8tyg poroniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 18:17 myszko a sprawdzałas cos wczesniej po tych poronieniach, robiłas jakies wyniki czy od genetyki dopiero zaczynacie? ja po poronieniu przebadałam sie w zdłuż i szerz wiadomo można zrobic masę badań i niczego nie znaleźć ale ja wolałam mieć większa pewność...teraz 5cykl mam nadzieje że powtórki nie bedzie że wtedy to rzeczywiście była natura... Odpowiedz Link Zgłoś
myszka99996 Re: chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 19:09 Oj robiłam dużoRL,TSH,GLUKOZA,TOXOPLAZMOZA IgG IgM,CMV IgG IgM,PROGESTERON,zespoły ANTYKARDIOLIPIDOWE IgG IgM(jutro wyniki)badanie nasienia. 05.04 wizyta u endokrynologa.Napisz mi proszę co jeszcze mogę zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 19:29 myszko całą listę moich badań znajdziesz na forum poronienie, poszukaj po miom nicku, na pewno jeszcze do zrobienia masz przeciwciała z tego co teraz pamietam na szybko, ale tam wpisałam chyba wszytkie które zrobiłam, wiec dokładnie możesz porównać. no i m tez przebadałam...nie wywinął sie tylko my zbadalismy nie tylko nasienie, ale tez poszukalismy innego syfu z wymazu z cewki. i prosze nie mów, że jak pobierali ci antykardio to zacisneli ci opaskę... Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 19:36 wlazłam na forum poronienie i zobaczyłam ze trochę byś poszuklała bo dość gadatliwa byłam wklejam ci listę badań z cenami i link do strony jakbys chciała całą wiadomośc przeczytać anty hcv (35) bilirubina, aspat, alat, mocznik, kreatynina (po 5zł) (obawiam się że moja wątroba nie za dobrze funkcjonuje więc dlatego do sprawdzenia) APTT(8), PT,TT(po7), p-anty TPO (30), TSH (18), FT4(20), PRL(20)+OBCIĄŻENIEM, CRP(12), GLUKOZA(4)+OBCIĄZENIE, OB(4), PRZECIWCIAŁA ANA (60) BIAŁKO(5) ELEKTROLITY (K+NA)(8) UREAPLASMA (100) MYKOPLASMA (80) A PRZED SAMĄ CIĄŻA DO POWTÓRKI CYTOMEGALIA, CHLAMYDIA Z WYMAZU TOXO OPRYSZCZKA LISTERIA POSIEW NA BAKTERIE I GRZYBY z szyjki badanie moczu z posiewem, CRP, OB i Glukoza No i mam już wyniki p-przeciwplemnikowych i antykardiolipidowych (ujemne)- ------------------ link forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11916&w=53570288&a=53570288 Odpowiedz Link Zgłoś
myszka99996 Re: chyba @ nadchodzi :(( 14.03.07, 20:38 Nie zaciskali mi opaski-a to ma jakieś znaczenie?bo ja już sama nie wiem. Dzięki za te badania. Ja miałam po poronieniu zapalenie ,więc razem z męzem brałam antybiotyk w tym samym czasie.Mógł się zarazić ode mnie wcześniej nie wiedząc o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 15.03.07, 10:13 to czy zaciskali ma kolosalne znaczenie bo nie powinni daj znać jak wyniki a z tym zapaleniem to kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka99996 Re: chyba @ nadchodzi :(( 15.03.07, 10:25 Przed chwilą dzwoniłam,jeszcze nie ma moich wyników.Dostałam@ rano,starania zaczniemy w maju jak badania genet.będą w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 15.03.07, 10:36 myszko no to chyba ci troche ulżyło a czy twój lekarz wspominał coś o wspomaganiu chemią przy kolejnych staraniach? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka99996 Re: chyba @ nadchodzi :(( 15.03.07, 11:09 Oj ulżyło mi bardzo.Mój gin. nic mi nie mówił o wspomaganiu chemią,mówił żeby poczekać na wyniki bad.genet.bo gdybym teraz zaszła w ciąże to do badań żyła bym w stresie i radości jednocześnie. Ja mam problemy z prolaktyną a lekarze ze mną,już to kiedyś pisałam.Biorę bromergon 1/2 na noc jeden lek.karze go przerwać w dniu jajeczkowania,drugi jak test wyjdzie pozyt.a trzeci każe brać do 8tyg. a potem duphaston wszyscy pracują w jednym szpitalu.Dzwoniłam do kliniki w Monachium ten kazał brać,posłużyłam sie kuzynką we Francji i ten nie kazał brać.05.04 idę do endokrynologa zobaczymy co on powie. PRL 24dc 31.9 za duża. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 15.03.07, 11:28 wiesz moze ja sie na tym nie znam ale 31.9 to żadna tragedia to ledwo lekke hiperprolaktynemia i to zalezy jeszcze od norm labka 2 miesiące bromka i z głowy... poza tym jesli w ciązę zachodzisz to prl nie jest tu dużą przeszkodą na mój rozumek to obniżenie prl bromkiem przed owu a podniesienie progesteronu po owulacji chyba załatwiłoby sprawę..ale ja lekarzem nie jestem wiec nie ciągnę tamatu lepiej poczekajcie na genetykę bedziecie spokojniejsi a co do tej chemi to jeden z moich ginów powiedział że druga spróbujemy jeszcze naturalnie a jak sie nie uda to trzecią mozemy spróbować z chemię np. acardem, czy innnymi mieszankami dlatego pytałam trzymam kciuki za dobre wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
infomed Re: chyba @ nadchodzi :(( 16.03.07, 13:19 Megisa mam nadzieje ze nic straconego jeszcze a mnie znów podskoczyła czym mnie zadziwiwła Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: chyba @ nadchodzi :(( 16.03.07, 14:43 oj informed brzuch mnie już boli małpowo...bez szans no proszę wiec może chociaż ty sie załapiesz Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 14.03.07, 14:46 kicia każdy ma inaczej...u mnie na @ to raczej mokro sie robi, śluz mam tak jakby płodny czekaj bo nie kapuję, owu miałaś 14 dni temu... a lutealna masz aqrat taką? czy krótsza że piszesz że sie poprzestawiało? który to dc? nie ma co gdybać @ jeszce nie ma to i szansa jest zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 07:59 Hej dziewczynki. Nie było mnie tu wczoraj i myślałam, że jak dzisiaj zajrzę to sie dowiem, że przynajmniej dwie z Was do mnie dołączyły. A tu nadal czekam. Megisa - kiedy testujesz? Agnrek i margot - kiedy robicie następny test? Bo przecież skoro nie ma @ to jest nadzieja. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 10:16 matko kiedy testuję? ale zabiłas mnie pytaniem a ja dopiero wstałam po czym zszokowana przeczytałam od informed że to jeszcze tylko trzy dni ;D nie mam pojęcia na razie to mierzę tempkę jak mi do dnia sądu ostatecznego ;D nie spadnie no to chyba po terminie zrobię no właśnie tez liczyłam na jakies dobre wieści wchodząc na forum... halo dziewczyny co tam u was? Odpowiedz Link Zgłoś
kicia03 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 10:21 Hej Dziewczyny! Ja to sie dopiero denerwuje, caly czas wypatruje czy aby nie dostałam@. Az sie cała trzese tak bym chciala zeby wlasnie sie udalo. Trzymajcie kciuki plissss! Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 10:38 krokusik nie może być jedyną w tym wątku w ciazy pewnie że trzymamy kciuki a na kiedy masz @? Odpowiedz Link Zgłoś
kicia03 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 10:43 Dzis jest moj 28dc, zwykle mam cykl 31 dniowy ale owu mialam w 14 dniu, czyli okres powinnam dostac wczesniej nie 31 dc dobrze mysle? Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 10:49 dobrze, jesli twoja lutealna ma zawsze 16 dni trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 11:50 megisa, a Ty na kiedy masz termin @? Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Jednak wysiadłam :( 15.03.07, 12:05 Nad ranem zaczął mi sie okres. Cykl miał 30 dni, życiu takiego długaśnego nie miałam. Nie martwię się, że się nie udało, to pierwszy cykl po poronieniu, czyli "rozgrzewka" Teraz będę Wam, Kochane, kibicować Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: Jednak wysiadłam :( 15.03.07, 14:22 agnrek no co ty? pierwszy i już działacie? a lekarz dał wam juz zielone? myslałam że conajmniej 3...hehe ale ten czas sie ciągnie Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Jednak wysiadłam :( 15.03.07, 14:48 Megisko, poroniłam 19 grudnia 2006, przez pierwszy miesiąc to ja nawet w wannie miałam kąpiel zabronioną, a co dopiero mówić o współżyciu Zrobiłam badania, wszsytko w normie, miałam odczekać 3 m-ce, a odczekałam 2,5 Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: Jednak wysiadłam :( 15.03.07, 15:12 ten cykl od razu po zabiegu tez licz jako cykl wiec teraz jak dobrze rozumiem zaczynasz 4 cykl? no to bardzo zmienia postać rzeczy w 4 cyklu to już lekarze zwykle nie mają coś przeciwko no to życze owocnych staranek ) Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Jednak wysiadłam :( 15.03.07, 16:10 Tak, dzisiaj rozpoczęłam czwarty cykl po poronieniu. Za 2 tygodnie kolejna szansa, nie przepuszczę jej Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: Jednak wysiadłam :( 15.03.07, 15:18 W takim razie agnrek będziemy czekać na Ciebie! Dołączaj jak najszybciej! Jakoś żadna nie chce podzielić mojego losu Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 15.03.07, 14:20 na ja mam ostateczny na 19/03... no przynajmniej tak myślę bo w zyciu nie miałam dłuższego ale wszystko może sie przeciez zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 szyjka 15.03.07, 15:42 po przeczytaniu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=57366856&a=57369842 z ciekawości zbadałam sobie szyjkę no i chyba dziewczynki na mnie jednak tez nie liczcie niby wysoko, niby zamknięta, ale raczej miękka wiec czekam na spadek tempki... hehe ciekawa jestem strasznie na kogo jeszcze padnie z tego wątku )) Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: szyjka 15.03.07, 17:35 no i zgłupiłam 1.w ramce "objawy" o szyjce: www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=645 2.w tekście "Szyjka macicy ulega rozpulchnieniu i stanowi zamknięcie od dołu jamy macicy w której rozwija się płód." portalwiedzy.onet.pl/20999,,,,macica,haslo.html 3. www.mdziecko.republika.pl/objawy.html 4. www.escejp.pl/objawy_ciazy.php no to kurde jak jest z tą szyjką? moja niby jest miękka dookoła a na środku trochę twardzsza tak jak koniuszek nosa, ale ogólnie to ja bym powiedziła że jest miękka? czy ktos jeszcze bada i kuma czaczę? heheh z tego naszego forum to możnaby książkę napisać i nawet mam tytuł "W poszukiwaniu ciąży " Odpowiedz Link Zgłoś
mikrowanka odpadam :((( właśnie przyszła @ 15.03.07, 17:59 poryczałam właśnie sobie nad swoim smutnym losem i wiecie co... wcale nie jest mi lepiej oby wam sie udało Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: szyjka 15.03.07, 18:05 Megiso, daj spokój z tą szyjką, bo zgłupieszesz, jeśli nie jesteś ginekologiem. Teść mojej siostry jest profesorem ginekologii, gdy miałam słaby przyrost bety, poszłam do niego na wizytę. Byłam wtedy w 6. tygodniu. Nawet mnie nie zbadał,bo powiedział, że tylko naprawdę doświadczony ginekolog jest w stanie na 100% stwierdzić ciążę po wyglądzie szyjki macicy i po konsystencji macicy.On osobiście tego nie stwierdza bez bety i bez usg - owszem, podejrzewa ciążę, ale bez prób ciążowych werdyktu nie wydaje. Powiedział, że mnie nie będzie badał w tym 6. tygodniu, bo nic nie stwierdzi, więc jak Ty, Kochana, chcesz coś stwierdzić sama przed okresem? Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: szyjka 15.03.07, 18:06 "zgłupieszesz" to połączenie słowa zgłupiejesz i oszalejesz rety, co mi wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: szyjka 15.03.07, 18:24 ale to jest ciekawe nic na to nie poradzę że jestem ciekawska nie no ciazy sobie sama nie stwierdzę ale ta wypiewiedz nglki mnie zaciekawiła a net mnie sokołował nudze sie w domu a to aqrat jakiś temat na zabicie czasu Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: szyjka 15.03.07, 18:26 Ja po poronieniu miałam kontrolne usg. Włażę do gabinbetu, kładę się, serce mi wali, więc o razu pytam, czy to nie zaśniad. Lekarka na mnie spojrzała i mówi: "widzę, że pani sporo czasu spędziła w internecie". Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: szyjka 15.03.07, 18:44 a mój gin zobaczył kilka przygotowanych kartek A4 z pytaniami i sapnał pod nosem "o nie internet" i przetarł czoło...tak teraz myslę ze chyba sie spocił ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: szyjka 15.03.07, 18:24 Jak prosiłaś Megoso tak robię, już wyjaśniam. Pojęcie "miękka" to nie to samo co "rozpulchniona" mimo, że często jedno łączy się z drugim w dniu szczytu (szyjka rozoulchniona, miękka, otwarta, uniesiona). ALE - równie tego samego dnia wieczorem, już, gdy czuję, ze objawy najwyższej płodności mijają - szyjka twardnieje dalej będąc rozpulchnioną. W dotyku daje to wrażenie miejsca ukąszonego przez (ogromnego, hehe) komara, tak przynajmniej ja bym to opisała. Duża, nad wyraz "wypchana" szyjka na tyle twardawa w dotyku, że możnaby nazwać ją bąblem po ukąszeniu właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: szyjka 15.03.07, 18:27 Nie no, o komarach i bąblach to tu jeszcze nie było Ale sie uśmiałam, ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
martka83 Re: Jeśzcze tylko trzy dni!!!!! 15.03.07, 18:29 O kurcze........ Ale jaja........ Chyba nie wytrzymam!! Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: szyjka 15.03.07, 18:42 nglka dzięki że tak szybko śmieszne są te całe starania a ile człowiek sie przy okazji dowie ale ja mam chyba ograniczona wyobraźnię bo ja nie widze dalej róznicy między miękka a rozpulchniona czyli ze jak dziabnie cię komar to to przypomina rozpulchnienie? jak mnie dziabnie to sie raczej twarde robi a nie rozpulchnione hehe swoja droga nie potrafię znaleźć okreslenia dla tego mojego rozpulchnienia no moze jak sie robi ciasto na paczki i juz wyrośnie i sie posypie mąką i paluch się wpycha hehe to tak cos najbliżeszgo temu ))) Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: szyjka 15.03.07, 18:49 ))) Jak dziabnie Cię komar - to powstaje bąbel taki twardawy ale czujesz, że skóra jest w tym miejscu bardziej napięta niż w innym. Czujesz, że "coś tam się dzieje", jakiś taknie napięcie. Tak, czy nie? Pytam, bo ja tak mam - a może opowiadam jakieś bzdury bo inne tak nie mają. Więc podałam przykład z komarem, bo wydawało mi się, że to troche rozjaśni sytuację (i przy okazji trochę ją rozuźni, bo napięcie tu takie, że aż paruje . Chyba mi się udało, skoro i agnrek się zaśmiała nie przejmuj się Megiso szyjką na razie - na początku (pierwsze 2,3,4 miesiące samobadania) to była dla mnie męczarnia, bo szyjka w zasadzie wyglądała tak samo.. aż w pewnym momencie - nawet nie zauważyłam kiedy - zaczęłam automatycznie analizować i trafnie określać ołożenie, miękkośc i rozwarcie. Tu otrzeba większej praktyki niż przy śluzie i tempce, nie wystarczy spojrzeć na odczyt, trzeba umieć go odróżnić od poprzednich wczoraj, przedwczoraj). I tak, jak napisała agnrek - na podstawie rozpulchnienia można tylko domniemywać - i tez nie jest zasadą, że u każdej to rozpulchnienie wystąpi, czy że u każdej będzie wyczuwalne przez Nią samą - czy w końcu - nie wiadomo, czy nawet wymacane rozpulchnienie świadczy o ciąży. Swoją drogą - tu już bardziej poważnie - nie macajcie się tak szaleńczo jeśli przypuszczacie, że mogło dojść do ciąży. Nie chcę złowróżyć, tylko ostrzeg - takie ugniatanie szyjki po zagnieżdżeniu zarodka może spowodować jego wydalenie. I od razu zabezpieczam - to, że u kogoś doszło do poronienia - wcale nie znaczy, że winne było badanie szyjki. Ale ostrożności nigdy za wiele Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: szyjka 15.03.07, 18:55 Ja po łyżeczkowaniu zupełnie siebie od tamtej strony nie poznaję Szyjkę mam niżej w ogóle niż wczesniej, więc co tu się bawić w domowego ginekologa Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: szyjka 15.03.07, 19:00 hehe nglka co ty u nas jest dość śmiesznie no przynajmniej ja sie dobrze bawię ;D no to już po takim wyjasnieniu to moge powiedzieś że komar mnie dziabnął ale dookoła jest pączek hehhe z tą szyjką to wiem że nie za bardzo jeszcze kimam...ale ciekawośc była silniejsza ))) no ale ta z owulki to już raczej rozpoznam tak się rozdziwiła ze palec mi prawie wciągało )) a reszta jest ciekawa ale owulkowy temat stawiam jak na razie na pierwszym miejscu a co do macania szylki i ugniatania to jak się ma do tego sexik? czy tego aqrat nie można zaliczyc do macania i ugniatania hehe Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: szyjka 15.03.07, 20:44 Sexik...podczas współżycia szyjka się unosi, penisraczej dotyka jej czubka - nie maca sobie dookoła, więc wzystko ok. Gdy ciża nie jest zagrożona to jak najbardziejwspółżyć można Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: szyjka 15.03.07, 20:55 nglka...TO JEST TECHNICZNIE NIEMOŻLIWE...żeby "macał" czubek hehe gdzie tam moim skromnej długości paluszkom do .. hmhm chyba raczej wywraca ją na druga stronę wciskając do środka że tak powiem...normalnie chyba żyję w jakimś ciemnogrodzie ale innego wyjścia to ja nie widzę...i żadnej reklamy to ja tu mojemu m nie robię ps. tylko się teraz nie śmiej a to dookoła trzeba macać???? )) bo ja właśnie na czubku sie koncentrowałam dotychczas -- "Lubię siebie bardziej niż wczoraj i mniej niż jutro" www.fertilityfriend.com/home/135c0d Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: szyjka 15.03.07, 21:57 "chyba raczej wywraca ją na druga stronę wciskając do środka " Nie no, to było piękne Jeden z lepszych tekstów na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: szyjka 16.03.07, 07:00 hehe no cóż chyba jednak jakąs wyobraźnie to ja jednak mam Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 hehehe komary, pączki ;D ktoś coś doda ? ;D 15.03.07, 18:50 czytam czasem te nasze wypowiedzi i micha mi się cieszy )) Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Znów zakwitłam na czerwono ... 15.03.07, 18:42 Moje Drogie, ja też definitywnie odpadam - dostałam dziś @ szkoda, ale mimo to mam radochę, że od paru miesiący mój okres jest normalny, czytaj żywo krwisty, bez plamień przed i jakiś brązowych skrzepów, normalny okres. Pewnie, ze zamist @ wolałabym mieć dzidzie w brzuchu ale zawalczymy teraz z Agnrek i może ten cykl okaże się bardziej owocny. Trzymam kciuki za Megisę i wszystkie wątkowe oczekujące, pozdrawiam serdecznie też Krokusika i slę życzenia wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 buuuuuu szkoda ...ale nowa szansa :) 15.03.07, 18:47 spoko dziewczyny pewnie do was dołaczę niedługo bo cos mnie brzuch zaczyna ćmić Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: buuuuuu szkoda ...ale nowa szansa :) 15.03.07, 18:50 No proszę, miałyśmy troszkę różne terminy miesiączek, ja się opóźniłam i się wzięło i poskładało w jeden dzień. To tylko nam megiska została, dajemy jej czas do 19 marca i zaczynamy nowy wątek, nie, dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: buuuuuu szkoda ...ale nowa szansa :) 15.03.07, 18:55 Ty, ty, ty, ty się nawet nie waż!!! matka -załozycielka wątku nie może zrobić obciachu! My Cię tu z Agnrek będziemy obserwować i oczywiście gorąco dopingowć, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: buuuuuu szkoda ...ale nowa szansa :) 15.03.07, 19:04 dziewczyny trochę nas jednak jeszcze zostało i fajnie jest długiego watku to we dwie z krokuskiem nie załozymy a z wami jakos raźniej wiec nie mam szczególnie nic przeciwko żeby jeszcze sie trochę postarać z wami Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: buuuuuu szkoda ...ale nowa szansa :) 15.03.07, 19:27 no ladnie wszystkie prawie pospóżniane ale bez kresek dodatkowych...ja tez czekam, z 1 kreska na tescie, czekam na @ zeby wrescie zlazlo ze mnie to napiecie Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: buuuuuu szkoda ...ale nowa szansa :) 15.03.07, 19:48 To chyba przesilenie wiosenne z tym spóźnianiem Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 ja się raczej nie spóźnię :) 16.03.07, 07:11 hehe dziewczyny no ta juz mogę powiedziec że odpadam tempka mi spadła, co prawda jeszcze nie poniżej normy ale tak czuje że najpóźniej niedziela będzie czerwona ...wiec chyba z głodu mi niedobrze... trzeba coś wciągnąć )) no i wczoraj przeanalizowalismy temat...choć raczej ja mówiłam ;D że jak tym razem nie wyjdzie to starania zawieszamy do sierpnia nie chce rodzić zimą zdecydowanie wole wiosnę no i jak poogladałam galeryjke z ciężarówkami ... wniosek : koniecznie musze schudnąć biorę sie za siebie mam kilka miesięcy...w pn kupuje karnet na siłkę i aerobik a solarka żeby nabrac jakiegoś żywszego koloru też nie zaszkodzi dziewczyny wiec trzymam mocno za was kciuki za niektóre jeszcze w tym cyklu a za inne w przyszłym ehhh naszła mnie taka chwila refleksji przed poranną kawą miłego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: ja się raczej nie spóźnię :) 16.03.07, 08:09 Kurcze dziewczyny, chyba nie zostawicie mnie samej? Megisa, ile spadła Ci ta temp? Może jeszcze nie wszystko jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: ja się raczej nie spóźnię :) 16.03.07, 09:22 nie no sama na pewno nie zostaniesz ;D tylko ja chyba jednak odpadnę mój wykresik jest w podpisie pewnie jutro bedzie już poniżej linii Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: ja się raczej nie spóźnię :) 16.03.07, 09:38 megisa i bardzo dobrze! mozna poasc w totalne przygnebienie przy dlugich bezowocych staraniach bardzo dobrze robisz tak trzymaj i ale zakladam sie ze malenstwo wybierze najbardziej odpowiedni dla siebie moment, i bedzie mialo gdzie ze mamusia nie chciala malego rodzic zima Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: ja się raczej nie spóźnię :) 16.03.07, 10:37 hehe jesienna nie no to stany depresyjne jakoś do mnie nie pasują tak na prawdę do przedostatni cykl to tylko miałam cichą nadzieję ostatni już dużo większą no bo seksik co drugi dzień ale starankami to dopiero w ten tak na prawdę można by nazwać więc długo to my się nienastaraliśmy ) ale jak już się zacznie ten 6 cykl po tak naprawde dopiero teraz wg lekarza mozemy zaczac starnia na dobre tylko że coś beznadziejnie się te miesiące poskładały ) trudno znaczy tak miało być no i nie żeby kompletnie zrezygnować z możliwości zafasolkowania przez najbliższe miesiące ale na pewno nie bedziemy się "starać" to raczej bedzie nieuważanie i niech sie dzieje co chce Niech to będzie niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: ja się raczej nie spóźnię :) 16.03.07, 14:54 a na dobry początek przyszłych zmian ...obcięłam włoski właśnie wróciłam od fryca i wyglądam bosko podobno to ala victoria beckham hehehe tej laski nie trawie ale fryzurka fajna i chyba nawet ostatnio wraca do łask a jak wam dzionek mija? mi świetny humor psuje tylko bolący brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
martka83 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 18.03.07, 20:53 Dziewczyny co tu tak cicho, nasz termin się zbliża!!! Ja miałam dzisiajdostać @ ale na razie cicho więc zrobiłam teścik i wyszłam mi II kreseczka - dość blada. Jutro powtórka z rozrywki!!! Krokusik mam nadzieję że cię nie zawiodę!! Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 18.03.07, 21:34 GRATULACJE )) ja odpadłam w sobotę spokojnych 9m Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 do megisa1 19.03.07, 07:01 Ja też odpadłam. Po prostu dłużej bede brala kwasik foliowy. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: do megisa1 19.03.07, 10:07 no ja kwas juz biore ponad rok, a dokładnie to w lutym minał rok Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 10:27 megisa1 napisała: > GRATULACJE )) > > ja odpadłam w sobotę > > spokojnych 9m > Megisko, szkoda, bo z tego co pisałaś to na razie zaprzestajesz starań. Jeśli tak to nie będę Ci mogła "kibicować". Trzymaj się ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 12:28 eee krokusku kibicować mozna starać się nie będziemy tzn liczyć, sprawdzać i seksikowac na zawołanie ...ale na pewno nie bedziemy isę zabezpieczać ;D liczymy na zaskoczenie ty tez trzyamj sie cieplutko spokojnych 9M Odpowiedz Link Zgłoś
infomed Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 12:32 Rzuc okiem megisa prosze na stan dzisiejszej mojej tempki!! Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 19:05 informed patrzyłam juz wcześniej...wiesz wszytko sie moze zdarzyć ale to dopiero 11dzien lutealnej...nie wiem jaką ty masz normalnie...ja miąłabym już duże nadzieje przy 14 dniu ale nie wiem ile trwa twoja ) Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 13:34 Megisko, no to jeśli tak to oczywiście będę kibicować i Tobie i wszytskim innym, którym tym razem nie wyszło! Powodzenia dziewczynki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
infomed Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 08:25 No ja miałam na wczoraj do dzis cisza wiec ja tez ciiiiiiiiiiiiiiii nic nie mówie, może cosi z tego bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
magdas19 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 08:30 Halo Dziewczynki! ja dzis czekam, chociaz mam nadzieje, ze nie przyjdzie, na razie nic trzymam kciuki za wszystkie 19-tki,test zrobie w piatek, jesli nic sie nie wydarzy wczesniej. Moj Mezczyzna kupil w aptece testy, ktore polecila Pani Farmaceutka i powiedziala, ze zawsze wychodza na tak pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re:A ja mam bladą II kreseczkę 19.03.07, 10:23 Martka, gratulacje!!! W końcu nie jestem sama. Nie ważne, ze blada ważne, ze jest. Super! bardzo się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia03 Re: testowac? 19.03.07, 13:45 Dziewczyny, wczoraj był 31 dc @ nie ma i mam nadieje ze nie bedzie. chcialabym juz wiedziec czy sie udalo ale bardzo sie boje zrobic test! Boje sie ze sobie wszystko wmowilam i okres sie przesuna! Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 do kici03 i dziewczyn z pozytywnym testem 19.03.07, 13:50 To zalezy jak dlugie masz cykle? ja mam bardzo roznej dlugosci ( czasami 30 , 32 ,36. a nawet 40) .W 31 dc zrobilam test i wyszedl ujemny ( po godzinie 17) , teraz mam 33 dc i nadal cisza , caly czas mam nadzieje , ze sie udalo! Nie wiem co CI kicia03 napisac...jesli jestes juz po terminie@ a @ masz regularne to rob a jesli nie to moze poczekaj bo po co masz tak sie denerwowac jak ja po ujrzeniu jednej kreski! Mam tez pytania do SZCZESLIWYCH jakie zobaczyly deliktne drugie kreski--w jakim DC robilyscie testy i po ilu dniach po ewentualnym" zajsciu" ??? dziekuje ika Odpowiedz Link Zgłoś
kicia03 Re: do kici03 i dziewczyn z pozytywnym testem 19.03.07, 13:59 cykle mam 31 dniowe. w tym roku wydłuzyl mi sie tylko 2 razy z powodu stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Wiosna a cykle :) 19.03.07, 14:02 Słuchajcie, coś się dzieje dziwnego, większość z nas się pospóźniała z okresem, kilka moich koleżanek też czeka, a testy negatywne! Co to się dzieje w tym marcu? Odpowiedz Link Zgłoś
tomka123 Re: 19.03 19.03.07, 17:43 czytam i czytam to wasze forum od kilku dni, sledze post za postem i mysle sobie o czym te dziewczyny pisza, przeciez kazdy wie jak zajsc w ciaze .Teraz byl nasz pierwszy cykl starań-bartdzo intensywny i skrupulatnie wyliczony, bylam w 99% pewna ze zaszlam w ciaze, nawet imiona wybralam z mezem, a tu...@...załamka.Juz chyba wiem o czym piszecie. Jestem z wami.W przyszlym miesiacu napewno nam sie uda-to bedzie taki prezent pod choike. Krokusikowi i martce serdecznie gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: 19.03 19.03.07, 18:41 No właśnie, do poczęcia nie wystarczą narządy płciowe męskie i żeńskie plus owulacja i seks Odpowiedz Link Zgłoś
kicia03 Cieszcie się razem ze mną:) 19.03.07, 19:02 Dziewczyny jestem w ciąży! Dzis po południu dane mi było po raz pierwszy zobaczyc II kreseczki. Jestem taka szcześliwa.Pozdrawiam i zycze powodzenia w starankach! Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: Cieszcie się razem ze mną:) 19.03.07, 19:09 niech pierwsza złoze gratulacje szczęściaro no kobitki 3 na wątek to nieły wynik a czuję ze to jeszcze nie koniec )) Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: Cieszcie się razem ze mną:) 19.03.07, 19:44 Kcia, wielkie gratulacje ) wszystkiego dobrego Ci, a raczej już Wam,życzę )) Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: Cieszcie się razem ze mną:) 20.03.07, 08:01 Gratulacje kicia. Dbaj o maluszka i o siebie. Super, że powoli grono się powiększa!! Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: 19.03 19.03.07, 19:13 tomka a to dopiero pierwszy cykl...nie wyobrazam sobie starań kilkumiesięcznych a co dopiero kilkuletnich... moja zanjoma starała się kilka lat...i co miesiąc miała byc taki pewniak ja chyba trafiłabym do wariatkowa chyba trzeba się uzbroic w cierpliwość Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 KICIA03 19.03.07, 19:59 GARATULACJE!!!!!!!!!naprawde sie ciesze i troszke zazdroszcze!!!napisz dokladniej w ktorym dniu testowalas??pozdrawiam ika Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 witam 20 marca 20.03.07, 06:51 Witajcie! U mnie dzis 34 DC @ brak temp 37.1 ! nie wiem co mam myslec i ile jeszcze czekac do testu!?test robilam w 31dc i ujemny byl.... pozdrawiam ika Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: witam 20 marca 20.03.07, 08:04 ika, ja na Twoim miejscu powtórzyłabym już test tylko może inny niż robiłaś. A jak długie masz cykle? Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: 19.03 20.03.07, 08:03 Megisa, nie będzie tak źle. Zobaczysz, ze niedługo podzielisz nasz los. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: 19.03 20.03.07, 08:00 Dzięki tomka. Ja też byłam prawie, że za pierwsyzm razem się udało ale niestety nie i potem jeszcze dwa rozczarowania a w 4 cyklu, w którym najmniej się spodziewałam zobaczyłam II kreski. Będzie dobrze, trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 Re: do Krokus77! 20.03.07, 08:36 Wybacz ale za szybko wcisnalam enter! Wiec sytuacja wyglada tak-dzis 34dc piersi b wrazliwe 9 ale co ciekawe tylko rano, wieczorem ta wrazliwosc znacznie sie zmiejsza) ,tem rano dzis 37.1 . Test robilam w 31dc i wyszedl negatywny podobnie jak w chyba 28 dc ( dokladnie juz nie pamietam) . Pytalas o cykle ,wiec mam je rozne ale raczej dlugie czasami nawet do 40 dni ale to sporadycznie! zazwyczaj 34 dni! Boja sie robic kolejnego testu bo wkurzaja mnie te pojedyncze kreski.... Jestem jakas podlamana dzisiaj( mam nadzieje ze to ta fatalne pogoda tak na mnie wplynela) .Pozdrawiam i czekam na pare slow -ika Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: do Krokus77! 20.03.07, 08:42 No to jak masz długie cykle to może poczekaj jeszcze ze 2 dni. Ja w cyklu, w którym się w końcu udało stwierdziłam, że nie będę robić testu przed @ (w poprzednich cyklach tak robiłam i widziałam wciąż jedną kreskę). Dopiero jak nie przyszła zrobiłam i zobaczyłam upragnione kreseczki. Życzę Ci tego ale trzeba uzbroić się w cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia03 Re: do Krokus77! 20.03.07, 09:03 Dzieki dziewczyny, piersi bolały mnie przeokropnie zaraz po owu, i to tak ze nie moglam w biustonoszu wytrzymac ale przed samym termninem @ bol sie zmniejszyl,brzuch troche pobolewal tak ze myslalam ze @ nadejdzie ale jakies mailam takie przeczucie ze sie udalo tylko balam sie o tym myslec zeby nie zapeszyc. objawy ktore zauwazylam to sennosc ( chodzilam spac o 21) i ciagle mi bylo zimno , mialam straszne dreszcze. Powiem Wam ze po raz pierwszy zastosowalismy testy owu i od razu sie udalo , dlatego wszystkim staraczkom je polecam. To jst moj 5 tydzien ciazy liczac od nia ostatniej @ ale tak naprawde to dopiero 3. Do lekarza wybieram sie w nastepnym tyg.bo boje sie ze jescze nie bedzie nic widac a ja chcialabym zobaczyc fasolke Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: do Krokus77! 20.03.07, 10:45 kicia to jesteś tuż za mną, ja jestem w 6tc i w czwartek idę na usg. Mam nadzieję, że zobacze pulsujące serduszko. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: do Krokus77! 20.03.07, 09:45 ika Ja zaczęła coś podejrzewać jak z tydzień przed terminem @ miałam lekkie kłucie lub ciągniecie w dole brzucha - niby coś podobnego jak bóle przez @. Ale ja zawsze je miałam na dzień przed @ lub w dniu @ a tu zaczeły się już na tydzień przed. Piersi też mniej wiecej od tegoc czasu miałam powiekszone i bardziej wrażliwe - boleć mnie nie bolały. Ale tym się nie sugerowałam bo tak miałam też w poprzednim cyklu i nic z tego nie wyszło. Termin mam an 18 listopada Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 jeszcze raz gratuluje! 20.03.07, 10:05 Krokus 77-jeszcze raz wielkie gratulacje! ja ostatnia @ mialam 15 lutego ale plamiania jeszcze byly od 22 do 25 lutego!Dzis moj 34 dc i brak @ testy w 31 dc ujemna , pojawil sie delikatny bialy sluz....i nic wiecej! Nawet brzuch mnie juz nie boli alekko pobolewalwczoraj wieczorem i dzis rano...teraz cisza! nie wiem co mam robic i co myslec a wierz mi ze caly czas mysle o ciazy!!!Aktualnie mam remont w mieszkaniu , pilnuje moich panow i siedze i mysle ...... boje sie zrobic testu ......ika Odpowiedz Link Zgłoś
aga_bee Re: jeszcze raz gratuluje! 20.03.07, 10:09 ika78 zrob test, bo nie wytrzymamy napiecia! sledze ten watek i bardzo wam kibicuje. daj znac jak cos bedziesz wiedziec. pozdrawiam i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: jeszcze raz gratuluje! 20.03.07, 10:42 ika Ja tez miałam biały śluz w dniu @ i nadal go mam. Podobno tak właśnie jest w ciąży. Wiec myślę, że możesz być w ..... Ja w dniu terminu @ też miałam wrażenie, że zaraz się pojawi ale takie odczucie sprawiał właśnie spływający śluz. Moja gin powiedziała, że jak mam takie uczuzie to dobrze. Chyba na twoim miejscu bym zrobiła test. A ten pierwszy robiłaś z pierwszego moczu? Jaki to był? Odpowiedz Link Zgłoś
mamapaptylka Re: Mam dwie kreseczki ! 20.03.07, 10:08 I ryczę. Ze szczęścia oczywiście. Oby się udało tym razem. Boję się strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 mamapaptylka! 20.03.07, 10:30 gratuluje!!!BEDZIE DOBRZE -TRZEBA MYSLEC POZYTYWNIE! TRZYMAM KCIUKI -ika Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: Mam dwie kreseczki ! 20.03.07, 10:46 Super!!! Gratulacje!!! Co raz nas wiecej! Trzymaj się, będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: Mam dwie kreseczki ! 20.03.07, 12:45 GRATULACJE bedzie dobrze nic sie nie martw oj dziewczyny tej mój wąteczek całkiem szczęśliwy sie okazł założyć wam nowy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: Mam dwie kreseczki ! 20.03.07, 15:04 Założ megisko ale taki, żeby i dla Ciebie okazał się szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 czy robic test teraz???? 20.03.07, 15:39 teraz czyli nie rano??????????jak sadzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: czy robic test teraz???? 20.03.07, 16:04 Lepiej zrób jutro rano, bo inaczej jeśli nie wyszłyby Ci dwie kreski to znowu będziesz się zastanaiwać, że to może dlatego, ze nie z porannego. Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 Re: czy robic test teraz???? 20.03.07, 17:25 chyba sie jeszcze wstrzymam.... skoro w sobote w 31dc cyklu wyszedl negatywny to dzis pewnie tez taki bedzie!!POCZEKAM DO PIATKU ! Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: Mam dwie kreseczki ! 20.03.07, 19:43 krokusku to najwidoczniej działa trochę inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Czesc dziewczyny dołanczam sie:)) 20.03.07, 20:39 Witam,@ miałam dostac 16.03 a tu nic wiec dzis poszłam kupic test i.....są dwie kreski!Byłam w szoku bo mam juz rocznego synka i naprzemian sie ciesze i martwie jak to bedzie!?Dobrze ze jest to forum przynajmiej moge wszystko wyrzucic!Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: Mam dwie kreseczki ! 20.03.07, 20:47 Wiem kochana, że to nie na zawołanie, ale życzę Ci żebyś zobaczyła II kreski niedługo. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 witajcie w srode! 21.03.07, 08:13 Witajcie i mocno mnie pocieszajcie! Dziewczyny glowa mi peka, nie spalam jeszcze o 3 w nocy (taki mialam bol glowy ale nie bralam na bol) . O 7 wstalam ale ledwo funkcjonuje!A do tego wszystkiego posprzeczalam sie z M bo nie kupil mi testu ciazowego! jestem taka zla ze az plakac mi sie chce!Generalnie jestem podku....rzonajak na @!Ale @ dalej brak! Najdziwniejsze jest to ze w nocy piersi sa super -zero bolu ale rano to cos strasznego!Temp. 37.0 ale po zarwanej nocy ( zasnelam chyba ok 3 30 min.) Brzuch jakos tak reaguje jak tuz przed @ a testu nie mam! CHYBA WYJDE Z SIEBIE! m WIE ZE NIE MOGE WYCHODZIC Z DOMU ALE JAK SIE WKURZE TO NIE WIEM CO ZROBIE!??? WYBACZCIE -ZMECZONA I NIEWYSPANA IKA Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: witajcie w srode! 21.03.07, 08:25 Trzymaj się kochana, będzie dobrze. A może to Twoje dzisiejsze rozdrażnienie to dobry znak . Ja zauważyłam, że od dwóch tygodni jestem bardziej podenerwowana i łatwo mnie wyprowadzić z rónowagi byle czym. Zrób ten test jak najszybciej, bo nie mogę doczekać się info, że masz II krechy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 Re: witajcie w srode! 21.03.07, 08:45 wybacz krokus77 ze jestem taka jakas niemila.... sama sobie wydaje sie niemila.Inaczej to sobie wymarzylam i myslalam ze M tez bedzie to tak przezywal.....a moze On to przezywa tylko ta noc ( oboje nie spalismy) tak nas wyprowadzila z rownowagi....??? mam naprawde super M i kochamy sie bardzo! generalnie naleze do opanowanych istotale od wczoraj i dzisiaj to istny diabelek ze mnie.....Wiem tez ze brak snu tak dziala na mnie... teraz to nawet jak uda mi sie ok 12 wyskoczyc do apteki to i tak musze chyba do jutra czekac.....na poranne siusiu? Napisz mi tez jesli mozesz czy u Ciebie tez byly ozanki napiecia przed @? napisz jakie towarzyszyly Ci dolegliwosci na krotko przed testem? dziekuje Ci ze tak mi kibicujesz!bardzo chcialabym abysmy sie spotkaly na forum listopadowek chociaz ja chyba juz na gruniowki bym sie chyba szykowala... pomarzyc ...DOBRA RZECZ! Wybacz bledy -ika Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: witajcie w srode! 21.03.07, 10:56 ika, spokojnie tylko się nie nakręcaj Ja o dziwo w tym cyklu czekałam spokojnie na to co się wydarzy. Co do objawów to tak jak pisałam wczesniej z tydzień przed kłucie w dole brzucha, a gdzieś na dwa dni przed spodziewaną @ miałam wrażenie, że zaraz przyjdzie @. I tak było chyba jeszcze ze dwa dni po tym jak zrobiłam test w 29dc. Ja miałam cykle 28-dniowe. Co do M to się nei przejmuj, bo mój wkurzał się jak mówiłam mu, że zrobię test przed terminem spodziewanej @. Jak mu powiedziałam, że w 50% dochodzi do samoistnego poronienia w dniu @. Zakazał mi kategorycznie robić test wcześniej. Spokojnie kup test i do dzieła jutro rano! Odpowiedz Link Zgłoś
kicia03 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 21.03.07, 09:27 hej dziewczyny! jestem w 5tc liczac od dnia ostatniej @. Do lekarza zapisalam sie na nastepny tydzien w piatek. Zastanawiam sie teraz czy to nie za pozno i czy zrobic jakies badanie przed wizyta? Poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: @ ok 19/03 jest ktoś? 21.03.07, 10:11 ja bym powiedziała nawet, że to za wcześnie a nie za późno ale są różne szkoły nie musisz robic wczesniej badań ale możesz bo i tak dostaniesz spis co sprawdzić...a wszystko i tak płatne jak chcesz juz koniecznie cos zbadac to mozesz zrobić badanie moczu z posiewem pełną morfologię pewnie lekarz powie żeby zrobić toxo, chlamydie i różyczkę (jesli nie jeste pewna)niektórzy zlecaja jeszcze opryszczkę, ale to zalezy od lekarza i czy zleci ci wszystko w klasach igg i igm czy tylko w jednej... a równie dobrze może jeszcze nie zlecać ci żadnych i wysłać cie na badania w ok 10tc czy 12tc przed przeciewowym usg ...różnie jest z tymi lekarzami Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 czy jest sens.... 21.03.07, 10:52 polecialam jednak biegiem do apteki i kupilam test!!!! ale mam pytanie czy jest sens robic test teraz a nie z porannego "siusiu"??czekam na odp ika Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: czy jest sens.... 21.03.07, 11:02 wg mnie nie ma sensu...jak dobrze doczytałam to : 1. jestes przed terminem @ 2. niby rano ale juz chyba nieporanny mocz na twoim miejscu to wogóle odpusciłabym sobie testy i zrobiła beta, zeby nie świrować jak test nie wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 juz po tescie 21.03.07, 11:10 niestety negatywny!!!!!!!!!!!!!!!!!! ostatnia @ mialam 15 lytego.....cykle mam roznej dlugosci....dzis 35dc plakac mi sie chce! pa ika Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 buuuu...ale cisza! 21.03.07, 12:45 Wiec jak dziewczynki???Chyba nie mam sie co łudzic??napiszcie cos???negatywny to negatywny prawda??Chyba pora dnia wykonanania testu nic tu nie zmienia? ika Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: buuuu...ale cisza! 21.03.07, 13:08 Nie wiem ika co Ci radzić. Niektóre tak miały, że kilka testów było negatywnych dopiero któryś z kolei po kilku dniach od terminu @ wyszedł pozytywny. To zależy od czułości danego testu i poziomu hormonu odp. za ciąże. Może rzeczywiscie tak jak razdi megisa powinnaś zrobić test z krwi - będzie bardziej wiarygodny. A jakimi testami robiłaś do tej pory? Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 pre-test 21.03.07, 13:16 ale dzis tez nie udalo mi sie go wykonac z porannego moczu.... Łudze sie ze moze to ma wplyw.... Ale z drugiej strony to irracjonalne , gdyz jesli mialo dojsc do ciazy to ostecznie 10 dni temu wiec juz byloby zagniezdzenie prawda? czy moze dzisiaj jeszcze bylo za wczesnie?jak sadzisz? ika Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: pre-test 21.03.07, 16:04 Zagnieżdżenie jest ok 7-10 dnia od zapłodnienia. Jeśli chodzi o pre-test to ja robiłam nim raz i się wkurzyłam, bo jak dałam zalecaną przez nich ilość kropli to nie wyszła mi nawet kreska kontrolna. Dopiero jak dodałam ze dwie krople to mi się pojawiła. Nie mam do niego zaufania. Ale to moje zdanie. Nie znam się na tym dokładnie ale nawet jak było zagnieżdżenie to poziom hormonu ciążowego może mieć jeszcze za małe stężenie i nie wykrywa go test z moczu, bo hormon najpierw pojawia się we krwi a dopiero po jakimś czasie w moczu. Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 juz wszystko jasne... 22.03.07, 08:25 witajcie! Dzis rano spadek temp.do 36.4 i godz. po tym fakcie przyszla @ !!! Czyli ten cykl mialam 35d! Kochane -dziekuje WAm za wsparcie, i towarzyszenie mi pozdrawiam bardzo mocno! DZIEWCZYNOM JAKIM SIE UDALO GRATULUJE!!!!IKA Odpowiedz Link Zgłoś
magdas19 Re: juz wszystko jasne... 22.03.07, 08:46 Witam Panie! ja tez odpadlam, cykl 30 dni, wszystko regularnie, czyli wiemy kiedy probowac znowu, to byl pierwszy cykl, wiec szanse byly male. Ciesze sie ze wszystko w porzadku i cykl mam regularny. pozdrawiam i trzymam kciuki za nastepny cykl i za wszystkie, ktorym sie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapaptylka macie już jakieś objawy? 26.03.07, 10:28 Mnie bolą strasznie piersi, spać nie mogę. I coś mnie dzisiaj mdli ale nie jestem pewna czy to przez dzidzie. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: juz wszystko jasne... 26.03.07, 10:57 Hej ika, następnym razem się uda. Ja jak się w końcu wstrzeliłam to od rauz podwójnie ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś