Dodaj do ulubionych

co robic??

14.06.07, 11:19
dziewczyny wczoraj ujrzałam dwie kreski i jak myslałam o staraniu to było ok,
ale jak teraz sie juz nam udało to jestem troche przerażona nie wiem co
robic??wizyte u gina mam 10/07 czy powinnam zrobic bete przed wizyta, ile
powinnam brac kwasu foliowego bo przedtem nie brałam czy moge zazywac witaminy
które mam na poprawienie paznokci i cery?a czy folik to nazwa leku który moge
kupic bez recepty bo kupił mi mąz jakis inny bo mocniejszy na recepte.
Obserwuj wątek
    • maja3333 Re: co robic?? 14.06.07, 11:59
      Po pierwsze GRATULACJE!!!!!! Zazdroszcze Ci, ja wlasnie dzis dostalam okres sad
      co prawda planowalismy starania na cykl czerwcowy ale ja juz nie moglam sie
      doczekac i mialam nadzieje ze sie udalo w maju(bylo kilka stosunkow
      przerywanych). Moj facet chcial od poczatku zebysmy zaszli w czerwcu i pewnie
      tak "wrednie" plemniki nastawil ..smilesmilesmile nic, teraz to juz bedziemy sie starac
      na pewno smile
      Pisze o sobie a przeciez Ty juz wiesz ze bedziesz szczesliwa mamusia. Co robic?
      Cieszyc sie!!!!! smile to najlepszy moment na radosc. Bierz kwas foliowy w dawce
      40mg czyli po prostu po jednej tabletce dziennie z tych co to mozna w aptekach
      kupic bez recepty. Co do witamin na cere i paznokcie to radze narazie odstawic i
      najpierw skonsultowac sie z lekarzem, bo nie wiem w jakich dawkach one sa a
      niektorych witamin nie mozna podawac zbyt wiele w ciazy, bo moga niestety
      zaszkodzic. Zycze zdrowego bobo i spokojnej ciazy !smilesmilesmile
      • alela1 Re: co robic?? 14.06.07, 12:30
        gratuluje, to samo przezywalam 2 tyg. temu, przy okazjii zapraszam na forum
        lutowych mam a moze bedziesz miala termin juz na marzec 2008.
        W kazdym razie tak jak maja3333 napisala bierz folik raz dziennie i to
        wystarczy na razie potem lekarz ci przepisze witaminy. jesli chcesz sie upewnic
        to mozesz zrobic USGczasami juz widac pecherzyk. Moj bylo widac 4 dni po
        terminie@.

wszystkiego dobregosmile
    • agnrek Re: co robic?? 14.06.07, 14:43
      Kup Folik w aptece, odstaw wszystkie inne leki i witaminy - w ciąży nie wolno
      niczego brać bez konsultacji z lekarzem. Przed wizytą nie musisz robić bety,
      pewnie od razu zrobią Ci usg, nie ma co się spieszyć.
      • kasiu-83 Re: co robic?? 14.06.07, 15:01
        Witam ja już jestem mamą a ty co możesz teraz zrobić to dbać o siebie bo w ten
        sposób dbasz o swoje maleństwo to że jesteś przestraszona to normalne ja mam
        dzidzie 3.5m-ca i co dziennie zastanawiam się czy sobie poradzę ale jest OK
        ciąża to super sprawa masz dzidzie w brzuchu a możesz się wysypiać mieć czas dla
        siebie co nie znaczy że później to jakiś koszmar jest inaczej ale nie gorzej
        przez te 9m-cy zdążysz się oswoić z tym że zostaniesz mamą i to jest super ten
        czas nie trwa ani za długo ani za krótko tak w sam raz na przygotowanie siebie
        męża i domu dla dzidzi. Teraz musisz dużo spać nie połykać bezmyślnie jakiś
        tabletek o wszystko pytaj swojego lekarza on na pewno ci wszystko wyjaśni na
        razie bierz tak jak dziewczyny pisały kwas foliowy o włosy skórę i paznokcie się
        nie martw w ciąży to wszystko ulega poprawie nie denerwuj sie niczym i
        powodzenia spokoju i zdrowej ciążysmile))
        • monia2506 dzięki 14.06.07, 19:31
          dziękuje dziewczyny za dobre rady i za wsparcie. duze buziaki
          i powodzenia tym które sie starają i trzymam kciuki zeby sie udało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka