gabi9913 28.08.07, 15:20 taki wynik odebrałam dzisiaj w 26dc przy 28. czyli nic z tego. zastanawia mnie tylko czy gdy nie ma ciazy niepowinna ona wynosić 0,0? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: beta 1,2 ... 28.08.07, 15:22 Niektóre laboratoria mają normy nawet do 5 dla nieciężarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9913 Re: beta 1,2 ... 28.08.07, 15:35 niektóre piszecie że nie robi się bety przed terminem miesiaczki. więc moze jest jeszcze sznsa? Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: beta 1,2 ... 28.08.07, 15:53 Hmm, niestety, nie jest to prawdą, beta nawet tuż przed miesiączką powinna być już "ciężarna". Nie pamiętam, po ilu dniach od zapłodnienia jest poziom jest dodatni, ale bodajże po nawet 7. Ale całkiem możliwe, że u Ciebie jest taka niska, ale jednak podskoczy za kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
puma1976 Re: beta 1,2 ... 28.08.07, 15:56 a czy beta hcg to to samo co gonadotropina kosmówkowa ??? wynik 10,65 mlU/ml Odpowiedz Link Zgłoś
puma1976 Re: beta 1,2 ... 28.08.07, 15:58 czyli taki wynik miałam 8 dni po poronieniu a lekarz debil powiedział na podstawie tego wyniku ze ciazy nie było ((( Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: beta 1,2 ... 28.08.07, 16:01 Po poronieniu beta czasem utrzymuje się jeszcze jakiś czas na poziomie ciążowym, dlatego konieczne jest powtórzenie tego badania, bo musi spaść. Twój wynik jest niski, może lekarz jednak wie lepiej? Z drugiej strony wysoki jak na brak ciąży, trudno powiedzieć. Ja też poroniłam, właśnie miałam bardzo słaby przyrost bety, ale po zabiegu ładnie mi spadła. Odpowiedz Link Zgłoś
puma1976 Re: beta 1,2 ... 28.08.07, 16:02 z tym ze lekarz mi powiedział ze WCALE ciazy nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: beta 1,2 ... 28.08.07, 16:06 Wiesz, mi po poronieniu mądrą rzecz powiedział mąż - lekarz też jest w pewnym sensie psychologiem i może jest tak, że po latach pracy z pacjentami uważa, że czasem lepiej o czymś tam nie powiedzieć? Ja miałam słaby przyrost bety, lekarka mi nie powiedziała, że to może być pozamaciczna, że mogę dostać nawet krwotoku na ulicy z pękniętego jajowodu. Pytała mnie tylko, czy nie ma plamienia. Mówiła też, że miała przypadki, gdy beta słabo rosła, a z tego rozwinęła się zdrowa ciąża. Nawet tu na forum była dziewczyna, która miała krwawienia, a ciąża się uratowała. Mi tylko lekarka w kartę wpisała, że ciąża zagrożona poronieniem, później to odkryłam. Może to i lepiej, że nie wiedziałam wcześniej, że nie czekałam na krwawienie, a ono samo przyszło? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9913 Re: beta 1,2 ... 28.08.07, 17:43 znalazłam podobną historię... Dwa dni temu zrobiłam badanie krwi pod kątem beta HCG. Był to ósmy dzień po owu i tym samym po staraniach (robiliśmy chłopczyka ) Wynik niestety wyszedł tylko 1,2. Ja jednak łudzę się, że może za wcześnie podeszłam do tego badania. Wiem, wiem ale to silniejsze ode mnie. Czy jest jeszcze nadzieja, że się udało??? wszyscy odpisali że nie ma sie co łudzic, po tygodniu okazało sie ze jest w ciąży!!!! wiem wiem pocieszam sie ale do ostatniej sekundy bedępełna nadzieji tak mi chyba lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: beta 1,2 ... 28.08.07, 18:59 I tak trzymaj, trzeba mieć nadzieję do końca! Odpowiedz Link Zgłoś
puma1976 Re: beta 1,2 ... 29.08.07, 08:19 hmm, ja nie chciałam Ci odbierac nadzieji,poprostu ja dla siebie samej chciałam sie upewnic ze to ja byłam w ciązy , poniewaz w moim miescie nie ma dobrego lekarza ( ja go przynajmniej nie spotkałam)a po ponad pięciodniowym pobycie w szpitalu własnie na podstawie takiego wyniku bety lekarze powiedzieli ze ciązy nie było.wierze ze Ci sie uda i Twoje beta bedzie pięknie przyrastac.Trzymam kciuki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: beta 1,2 ... 29.08.07, 08:25 U mnie beta w 21dc (cykle 27-dniowe) wynosiła 0,76. Ciąża była Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9913 Re: beta 1,2 ... 29.08.07, 10:13 czyli cuda się zdarzają! jutro mam dostać @. dzisiaj już trochę emocje opadły, więc co ma być to będzie. byłam już 4 razy w ciązy i nigdy za pierwszym razem, dopiero przy czwartym cyklu sie zatrzymywały starania. a objawy na @ sie pojawiły pobolewa mnie kręgosłup. Odpowiedz Link Zgłoś