marta773 03.09.07, 12:11 Chodzi mi o badanie ginekologiczne czy np. 2 tyg.ciąży może już stwierdzić podczas badania czy jeszcze nie ma żadnych zmian w macicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: W którym tyg.ciąży ginekolog może ją potwierd 03.09.07, 12:17 Ja byłam u pewnego profesora ginekologii, który powiedział tak - mniej więcej w terminie miesiączki dobry lekarz stwierdzi rozpulchnienie macicy i zaciemnienie szyjki, ale nie każdy odważy się stwierdzić, że to na pewno ciąża. Bardziej miarodajne jest badania beta HCG oraz usg. Odpowiedz Link Zgłoś
adulka07 marta773:) 03.09.07, 12:19 moim zdaniem lekarz na pewno nie jest w stanie potwierdzić 2tyg.ciąży...czas po którym można wykryć ciążę to mniejwięcej 4-5 tydzień od zapłodnienia...pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kasik70 Re: W którym tyg.ciąży ginekolog może ją potwierd 03.09.07, 12:38 Witam ja byłam 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki i moja gin potwierdziła badaniem ciążę oraz zrobiła usg i określiła to na 3 tydzień. Więć 2 tygodnie chyba za wcześnie ale juz 3-4 tygodnie pewnie sa do potwierdzenia. Życzę dobrych wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
editka86 Re: W którym tyg.ciąży ginekolog może ją potwierd 14.09.07, 11:23 ja nie byłam w żadnym jeszcze tyg.gdy poszłam bo po prostu zaniepokoiłam się że nie dostałam a test wykazał ze nie jestem. No i niespodzianka jestem. Na początku się wahałam czy nie usunąć bo mój chłopak teraz były stwierdził że nie chce mieć dziecka i mnie zostawił,ale po pierwszym badaniu USG zdecydowałam że urodzę i wychowam a jego o alimenty podam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: W którym tyg.ciąży ginekolog może ją potwierd 14.09.07, 11:27 brawo Edytka i bedziesz super mamą! Odpowiedz Link Zgłoś
anett8 Re: W którym tyg.ciąży ginekolog może ją potwierd 14.09.07, 12:35 Moja siostra była u lekarza w dniu spodziewanej miesiączki, ale nie w celu wykrycia ciąży tylko na kontroli po cyście na jajniku i jakież było nasze zdziwienie gdy lekarz zapytał o rodzaj stosowanej antykoncepcji, po czym z uśmiechem na twarzy powiedział "gratuluję jest pani w ciąży, to bardzo wczesna delikatna ciąża (4 tydz-2 tyg od zapłonienia), tylko nie było jeszcze tętna i kazał stawić się za tydzień. Dziś Emilka ma 2.5 roku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
danajur Re: W którym tyg.ciąży ginekolog może ją potwierd 16.09.07, 05:11 editka86 - jestem w podobnej sytuacji - waham sie ...co u Ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
olimpiap Re: W którym tyg.ciąży ginekolog może ją potwierd 14.09.07, 12:34 ja bylam na przełomie 6/7 tygodnia od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i lekarz powiedzial chyba jestem w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
negali Re: W którym tyg.ciąży ginekolog może ją potwierd 14.09.07, 13:20 Topic bardzo mnie zainteresował, u mnie dziś 27 dc i jutro idę do gieńka z powodu bólu w podbrzuszu. Testy wyszły blade - może za wcześnie. Ciekawam co powie gieniek? Odpowiedz Link Zgłoś
wuzetka4 Re: W którym tyg.ciąży ginekolog może ją potwierd 14.09.07, 13:20 w lutym poroniłam,trzeci cykl sie staramy z męzusiem,zastanawiam się jak uda się zajśc w ciążę jak wcześnie iść do lekarza,można od razu brać coś na wspomaganie,żeby nie doszło do najgorszego? W niedzielę będę testować,cały czas lekkie mdlenie i pobolewanie,okaże się wkrótce czy się udało. Odpowiedz Link Zgłoś